חגיםעוגיותפסח

עוגיות שוקולד אמרטי

אפריל 7, 2019 9 Comments
עוגיות אמרטי

חזרתי מהודו ישר לתוך ההכנות של כולם לפסח, ובלי לשים לב אני קולטת שעוד רגע

הילדים יוצאים לחופש פסח (ארוכה מדייייייי)

שפתאום נהיה חם

שאמא שלי מדברת איתי על הקינוחים שאכין לליל הסדר

שהרשת מלאה במתכונים לחג של מרק קיידעלך תבשילים וקינוחים מעלפים

שעוד רגע הילדים יקומו מאוחר, ויבלו יותר מדי זמן על הספה בסלון וילכלכו אותה

ששוב, אין לי מספיק תקציב לקחת את כל המשפחה לחו״ל

שלא יהיו לי סדנאות מלא זמן

שכולם מנקים כל היום

שממש אוטוטו יש לי יומולדת

ושכרגיל כמו כל שנה אני מתחילה להעלות מתכונים לחג בדקה ה 99.99999999

אז המח רץ עם מלא רעיונות ואני מקוה שאספיק להכין לפחות חלק מהם.

בשנה שעברה הכנתי גרסה לעוגיות אמרטי פשוטות כאן  והשנה החלטתי להוסיף להן קקאו

יצאו עוגיות יפות וטעימות מדי!

אני ממליצה לכם במהלך פסח להחזיק במקרר או בפריזר שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)

וכך תוכלו להכין עוגיות בלי בעיה בקלות ובזריזות בלי שתצטרכו לצאת לקניות במיוחד בשביל זה.

עוגיות שוקולד אמרטי/כ 25 עוגיות

מצרכים למתכון:

2 חלבונים מביצים גודל L

2 כוסות (200 גר׳) שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית מיץ לימון

קורט מלח

4 כפות (40 גר׳) אבקת קקאו

1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה מערבבים קמח שקדים, סוכר, קקאו ומלח לתערובת אחידה

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים, ומיד מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים עוד עד לקבלת

תערובת תפוחה.

מעבירים את תערובת החלבונים לקערת היבשים ומערבבים היטב בעזרת הידיים או בעזרת כף.

קורצים מהבלילה עיגולים קטנים עם הידיים או בעזרת כף, מגלגלים אותן באבקת סוכר כך שיצופו מכל הצדדים

מעבירים לתבנית אפייה, ומועכים מעט בעזרת האצבעות.

אופים כ 12-15 דק׳ עד שהעוגיות ״מתפוצצות״ למראה אך עדיין רכות.

מצננים, ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר 5 ימים.

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

אפרת הרף אלמכיאס אפריל 9, 2019 at 2:08 pm

מתכון נפלא!! אפשר עוד כאלו לפסח: פרווה, אולי משהו ללא שוקולד?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2019 at 7:54 pm

תודה אפרת, יש בבלוג עוגות לפסח ללא שוקולד, ואני אשתדל להעלות עוד מתכוני עוגיות עד החג

Reply
Bava אפריל 9, 2019 at 6:12 pm

טובים אחרי הקפאה?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2019 at 7:56 pm

אני מאמינה שכן אבל לא ניסיתי אז אני לא מבטיחה:-)

Reply
דניאל אפריל 17, 2019 at 1:16 pm

האם אפשר להכין עם קונפלור במקום קמח שקדים ?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2019 at 3:10 pm

העוגיות מבוססות על שקדים לא ניתן להמיר בקורנפלור

Reply
דניאל אפריל 17, 2019 at 3:28 pm

תודה על המענה

Reply
סיסי מאי 19, 2019 at 10:54 am

היי קרן, שבוע טוב,
הכנתי בסופ"ש את עוגיות שוקולד אמרטי, פ-ש-ו-ט נ-ה-ד-ר-ו-ת וכל כך טעימות.
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים וההסברים לפרטי פרטים שאת מעלה.

Reply
קרן אגם מאי 19, 2019 at 11:19 am

תודה סיסי אהובה
שמחה שאהבת

Reply

Leave a Comment