חגיםעוגיותפסח

עוגיות שוקולד אמרטי

אפריל 7, 2019 30 Comments
עוגיות אמרטי

חזרתי מהודו ישר לתוך ההכנות של כולם לפסח, ובלי לשים לב אני קולטת שעוד רגע

הילדים יוצאים לחופשת פסח (ארוכה מדייייייי)

שפתאום נהיה חם

שאמא שלי מדברת איתי על הקינוחים שאכין לליל הסדר

שהרשת מלאה במתכונים לחג של מרק קיידעלך תבשילים וקינוחים מעלפים

שעוד רגע הילדים יקומו מאוחר, ויבלו יותר מדי זמן על הספה בסלון וילכלכו אותה

ששוב, אין לי מספיק תקציב לקחת את כל המשפחה לחו״ל

שלא יהיו לי סדנאות מלא זמן

שכולם מנקים כל היום

שממש אוטוטו יש לי יומולדת

ושכרגיל כמו כל שנה אני מתחילה להעלות מתכונים לחג בדקה ה 99.99999999

אז המח רץ עם מלא רעיונות ואני מקוה שאספיק להכין לפחות חלק מהם.

בשנה שעברה הכנתי גרסה לעוגיות אמרטי פשוטות כאן  והשנה החלטתי להוסיף להן קקאו

יצאו עוגיות יפות וטעימות מדי!

אני ממליצה לכם במהלך פסח להחזיק במקרר או בפריזר שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)

וכך תוכלו להכין עוגיות בלי בעיה בקלות ובזריזות בלי שתצטרכו לצאת לקניות במיוחד בשביל זה.

עוגיות שוקולד אמרטי/כ 25 עוגיות

מצרכים למתכון:

2 חלבונים מביצים גודל L

2 כוסות (200 גר׳) שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית מיץ לימון

קורט מלח

4 כפות (40 גר׳) אבקת קקאו

1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה מערבבים קמח שקדים, סוכר, קקאו ומלח לתערובת אחידה

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים, ומיד מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים עוד עד לקבלת

תערובת תפוחה.

מעבירים את תערובת החלבונים לקערת היבשים ומערבבים היטב בעזרת הידיים או בעזרת כף.

קורצים מהבלילה עיגולים קטנים עם הידיים או בעזרת כף, מגלגלים אותן באבקת סוכר כך שיצופו מכל הצדדים

מעבירים לתבנית אפייה, ומועכים מעט בעזרת האצבעות.

אופים כ 12-15 דק׳ עד שהעוגיות ״מתפוצצות״ למראה אך עדיין רכות.

מצננים, ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר 5 ימים

**תראו את הגרסה הבהירה לעוגיות שהכינה חברתי רות אופק

כנסו לאתר שלה למתכון לעוגיות שקדים מושלגות

Print Friendly, PDF & Email

30 Comments

אפרת הרף אלמכיאס אפריל 9, 2019 at 2:08 pm

מתכון נפלא!! אפשר עוד כאלו לפסח: פרווה, אולי משהו ללא שוקולד?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2019 at 7:54 pm

תודה אפרת, יש בבלוג עוגות לפסח ללא שוקולד, ואני אשתדל להעלות עוד מתכוני עוגיות עד החג

Reply
Bava אפריל 9, 2019 at 6:12 pm

טובים אחרי הקפאה?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2019 at 7:56 pm

אני מאמינה שכן אבל לא ניסיתי אז אני לא מבטיחה:-)

Reply
דניאל אפריל 17, 2019 at 1:16 pm

האם אפשר להכין עם קונפלור במקום קמח שקדים ?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2019 at 3:10 pm

העוגיות מבוססות על שקדים לא ניתן להמיר בקורנפלור

Reply
דניאל אפריל 17, 2019 at 3:28 pm

תודה על המענה

Reply
סיסי מאי 19, 2019 at 10:54 am

היי קרן, שבוע טוב,
הכנתי בסופ"ש את עוגיות שוקולד אמרטי, פ-ש-ו-ט נ-ה-ד-ר-ו-ת וכל כך טעימות.
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים וההסברים לפרטי פרטים שאת מעלה.

Reply
קרן אגם מאי 19, 2019 at 11:19 am

תודה סיסי אהובה
שמחה שאהבת

Reply
סוזן ינואר 22, 2020 at 12:09 pm

היי מה לגבי חלמונים?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2020 at 12:36 pm

אני מניחה שהתכוונת מה לעשות עם חלמונים מיותרים? כי המתכון לא מכיל חלמונים
את יכולה להכין מהם אלפחורס
https://kerenagam.co.il/עוגיות-סנדויץ-אלפחורס-ושת%D7%B4פ-עם-חן-שוקר/
או להוסיף לחביתה לארוחת הערב:-)

Reply
אורה שי אפריל 12, 2020 at 1:42 pm

העוגיות יפות למראה וטעימות עם תוספת החלמונים.

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 1:46 pm

תודה אורה

Reply
Shelly אפריל 5, 2020 at 7:42 pm

הי קרן קמח שקדים הכוונה לשקדים טחונים?

Reply
Shelly אפריל 5, 2020 at 7:43 pm

ראיתי את התשובה..התפספס לי 😉 תודה

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 8:03 pm

כן שקדים טחונים

Reply
יעל אפריל 8, 2020 at 3:41 pm

היי,
אם אין מיקסר לא אפשרי להכין את העוגיות?
תודה בכל זאת וחג שמח!

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 3:47 pm

צריך להקציף חלבונים… אם יש לך מקצף ידני גם אפשרי
חג שמח

Reply
אורית אפריל 5, 2020 at 9:26 pm

היי,
מה עושים במקרה שאין ביצים? 🙁
יש משהו שאפשר לשים במקום?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 11:18 pm

הי אורית
אין תחליף לחלבונים בעוגיות צר לי

Reply
טל אפריל 6, 2020 at 9:59 am

את אופה אותן בטורבו או חום עליון ותחתון?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 11:37 am

עליון תחתון

Reply
אורה שי אפריל 11, 2020 at 7:22 pm

תודה קרן על המתכון.
לתשומת לבך:
הקישור לבלוג שמח במטבח של רות אפק גורס את הבלוג שלך, ז"א נפתח במקומו.
הוראת פתיחת קישור בחלון חדש תשאיר את הדף שלך פתוח ובמקביל תפתח את יעד הקישור בדף חדש.
אם את נתקלת בבעיה שאלי את רות.
חג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 7:52 pm

תודה אורה

Reply
רננה אפריל 12, 2020 at 11:45 pm

שכה יהיה לי טוב!
איזה מתכון שלמות!!! רק חובה להכפיל כמויות. באסה כמות כזו קטנה..
יותר קל מלהכין כדורי שוקולד.
תודה רבה

Reply
דורין אפריל 13, 2020 at 7:12 pm

היי קרן, התערובת אמורה לצאת רטובה מאוד? אני לא מצליחה לעשות ממנה כדורים.

Reply
אתי אפריל 14, 2020 at 5:29 pm

שלמות העוגיות האלה. מעולם לא הייתי מחובבי השוקולד, אלוהים שישמור אני יכולה לחסל את שתי התבניות לבד
עננים טעימים.
תודה על מתכונים מדוייקים קלים וטעימים

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 6:20 pm

תודה רבה אתי שחה שאהבת, חג שמח

Reply
דובדוב אפריל 21, 2020 at 10:15 am

מתכון מעולה.
הכנתי פעם 1 כמו המתכון פעם שנייה היו חסרים לי 50 גרם שקדים אז הומר בקווס טחון.
אפשרי להפחית סוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 11:25 am

לדעתי לא, אחרת לא יתקבל המרקם שלהן

Reply

Leave a Comment