עוד מוצר שכל כך קל להכין בבית ואנשים קצת מפחדים ממנו זו חמאה חומה.
היא תמיד משדרגת עוגיות ועוגות ומייצרת משהו הרבה יותר מיוחד וטוב. וכשאני מדברת עם אנשים על חמאה חומה הם תמיד ישאלו
אותי איפה אפשר לקנות חמאה חומה, שלמיטב ידיעתי אין איפה לקנות מוצר כזה, זה לגמרי משהו שמכינים בבית.
אנשים מאוד מפחדים מההכנה כשבעצם היא ממש קלה, מכניסים חמאה לסיר קטן ומבשלים אותה עד שהיא מתחילה לשנות את
הצבע שלה לחום, והריח שלה הופך להיות ריח אגוזי נהדר. זה הכל!
היא משדרגת בטירוף עוגיות שוקולד צ׳יפס ואני שרופה עליה בתוך עוגות כמו זו למשל
אני מבטיחה לכם שאחרי הכנה פעם אחת תבינו כמה קל זה להכין בבית חמאה חומה וכמה זה מוסיף.
תתכוננו להתאהב!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגיות שוקולד צי׳פס חמאה חומה ופקאנים/ 15-20 עוגיות
מצרכים למתכון:
220 גר׳ חמאה (מקרר, או רכה לא משנה)
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1/4 כפית מלח דק
1/2 כפית אבקת קינמון
1 כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כוס (200 גר׳) סוכר חום כהה דביק
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1 כף מייפל
2 ביצים גודל L
כפית מחית/תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ׳יפס
1 כוס פקאנים חצויים לרבעים
אופן ההכנה:
בסיר קטן ממיסים חמאה, ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהחמאה מקבלת צבע חום ענברי, ועולה ממנה ריח מעט אגוזי.
שימו לב לעמוד לפחות בפעם הראשונה ליד החמאה, ואם האש הבינונית שלכם חזקה מדי להוריד אותה לנמוכה כדי שהחמאה לא תישרף.
כשהחמאה חומה מצננים אותה מעט. אם היא חמאה מדי היא תמיס לנו את השוקולד צ׳יפס שנוסיף עוד מעט ואנחנ ולא רוצים את זה .
מוסיפים פנימה סוכר לבן וסוכר חום ומייפל ומערבבים.
בקערה גדולה טורפים ביצים עם החמאה החומה מוסיפים ווניל, ואת היבשים, קמח, מלח, אבקת סודה לשתייה וקינמון.
מערבבים מעט. מוסיפים 3/4 מכמות השוקולד צ׳יפס ו 3/4 מכמות הפקאנים ושוב מערבבים למסה אחידה.
הבלילה של העוגיות אמורה להיות יציבה אבל מאוד רכה, זה לא בצק שאמור להפוך לכדור, אלא יותר משחה עמידה.
מעבירים את קערת בלילת העוגיות למקרר ל 30-60 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות .
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
משמנים כף גלידה קפיצית בספריי שמן, או 2 כפות.
בעזרת הכף מוציאים מהבלילה תלוליות ומניחים על תבנית הפאייה, שומרים על רווחים בין העוגיות שכן הן משתטחות בתנור.
מפזרים על העוגיות מלמעלה עוד שוקולד צ׳יפס ופקאנים, ואופים 10-12 דקות.
העוגיות רכות עדיין שכשמוציאים אותן ומתייצבות בקירור. היזהרו לא לאפות יותר מדי.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את העוגיות מאחסנים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים.
**סוכר חום כהה ניתן להמיר בסוכר חום בהיר, ואת הוסכר הלבן גם בסוכר חום בהיר.
**אפשר להמיר שוקולד צ׳יפס ופקאנים לכל סוג אחר של תוספות שאוהבים.
**קמח לבן אפשר להמיר לכוסמין לבן או חצי חצי לבן ומלא
24 Comments
נראה מושלם! זורם לדעתך מבחינת הטעם גם עם שוקולד צ'יפס לבן?
בטח
נראה מעולה
קינמון אפשר להשמיט למי שלא אוהב?
ואם אין לי מייפל צריך תחליף או שאפשר פשוט לוותר?
אפשר בקלות להשמיט קינמון
אפשר להמיר מייפל בדבש, סילאן או לוותר
היית ממליצה להוסיף כף חלב כדי שהעוגיות יצאו קריספיות?
הן קריספיות מספיק
תודה לך! יתכן שבקרקעית הסיר יש משקעים חומים, או שזה אומר שהחמאה נשרפה?
זה בסדר זה טבעי
יצאו מאד טעימות אבל מאד שטוחות ודקות, מה עשיתי שגרם לזה שלא שמרו נפח?
האם כדאי לאפות בתבנית שקעים כדי שיצאו שמנמנות?
אין קשר
נסי להבא לצנן את הבלילה במקרר
יצאו נימוחות ועשירות בטעם!
אם לא כל התערובת נכנסת לתנור באפייה אחת אני ממליצה לשמור בקירור.
תודה על המתכון הנפלא הזה
תודה מירי
היי האפ אפשרי להחליף לקמח ללא גלוטן תודה
כן בטח
ביחס של 1:1
אפשר עם מחמאה?
כן בטח
היי, מה תהיה התוצאה אם אשמיט סוכר לבן?
פחות סוכר ישנה את מרקם העוגיה לא ממליצה בכלל לגעת בסוכר
כמה זמן בישול לחמאה?
יצא מושלם! נימוחות וטעימות
אמאלה! עוגיות מדהימות גם בטעם וגם במרקם
וואו!
תודה שחידשת לי עם החמאה החומה
תודה דודו
אפשר להחליף חצי מכמות הקמח בשיבולת שועל דקה?
מניחה שכן