׳/את אהבתי לעוגות בחושות כולכם מכירים, זה משהו שהוא חלק מהיום יום שלי, ואני מכינה המון, אבל כשמגיעה
אחת כזו ששובה את ליבי אני חייבת לספר עליה לכולם. את העוגה הזו הכנו בלי לדעת שהיא הולכת להיות כזו מדהימה.
כלומר מה יכול להיות רע בחמאה? ועוד חומה! אבל משהו בשילוב שלה עם אגוזי לוז ועם הציפוי המייפלי שלה,
פשוט גרם לי לרצות להשאיר ממנה פה חתיכה לנצח. ככ התבאסתי כשהיא נגמרה, ואני כבר לא יכולה לחכות
להכין אותה שוב ושוב. וכשאני מגלה משהו ככ טעים אני אוהבת שכולם טועמים ממנו אז היא לגמרי הולכת
להיכנס אלינו הביתה כתושבת קבע.
אל תוותרו על החמאה החומה, נשבעת לכם שקל להכין אותה, והיא שווה כל רגע של הכנה. כששוקלים חמאה
לוקחים בחשבון שבתהליך הפיכתה לחמאה חומה הכמות שלה מצטמצמת, לכן בעוגה הזו יש כביכול כמות התחלתית
גבוהה אבל אחכ היא יורדת, אחרי הצמצום.
עוגת חמאה חומה ואגוזי לוז בציפוי מייפל/עוגת אחת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית
מצרכים למתכון:
240 גר׳ חמאת Lurpak רכה
4 ביצים גודל L
כוס (200 גר׳) סוכר לבן
כפית מחית וניל
קורט מלח
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס (75 גר׳) אגוזי לוז טחונים או קצוצים דק דק
לזיגוג לאחר אפייה:
20 גר׳ חמאת Lurpak רכה
3/4 כוס+כף (200 גר׳) אבקת סוכר
3 כפות סירופ מייפל
5 כפות מי ברז
אופן ההכנה:
מתחילים להכין חמאה חומה:
בסיר קטן או קלחת מחממים על האש חמאה,עד להמסה מוחלטת, והחמאה מבעבעת, ומבשלים אותה תוך כדי בעבוע
תחילה יהיו בועות בחמאה אבל לאט לאט הן יירגעו, והחמאה מתחילה להשחים על הקלחת בצדדים.
כשהצבע של החמאה הופך להיות חום ענברי והריח בבית של אגוזים! זה הזמן להוריד את הקלחת מהאש.
מעבירים את החמאה לכלי אחר ומצננים אותה מעט.
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
בקערה טורפים ביצים וסוכר לבן עד לתערובת מעט תפוחה.
מוסיפים וניל, ואת החמאה החומה תוך כדי ערבוב, וטורפים שוב.
מוסיפים את אגוזי הלוז, את המלח, אבקת אפייה ואת הקמח הלבן ובעזרת מטרפה (הכי קל למניעת גושים)
מערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית ואופים כ 45-55 דקות עד שקיסם הננעץ המרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים את העוגה לחלוטין לפני שמצפים אותה.
בקערה מערבבים אבקת סוכר, חמאה רכה מייפל ו 2-3 כפות מים, עד לקבלת תערובת במרקם טחינה.
אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מעבירים את הציפוי מעל העוגה ומיישרים.
זהו! העוגה מוכנה לאכילה, תהנו היא היסטרית
**הפוסט בשיתוף חמאת Lurpak
**
59 Comments
היי, נראה לך שהיא תצא טוב עם קמח שקדים סמקום קמח לבן?
ניתן להחליף את אגוזי הלוז בשקדים טחונים?
אפשרי
בכותרת רשום פקאנים, במתכון רשום אגוזי לוז.. מבולבלים? גם אנחנו
בטעות נכתב פקאן
היי..
למה קוראים לה עוגה עם פקאנים ואת משתמשת בלוז?
טעות
הכוונה לאגוזי לוז
אפשר סוכר חום במקום לבן?
כן
שלום.אפשר חמאה רגילה במקום לורפק?
אפשר
שלום.האם אפשר חמאה רגילה במקום לורפק?תודה
אפשר
3/4 כוס אבקת סוכר ועוד כף יצא אצלי הרבה פחות מ200 גרם, אפילו פחות מ100…
מה הכמות הנכונה?
היי קרן
אוהבת מאוד את הבלוג שלך…
חייבים לורפאק? אי אפשר חמאה אחרת?
אפשר
היי
אפשר להמיר מחית וניל בסוכר וניל? אם כן מה הכמות?
כפית
היי. אפשר להמיר מחית וניל בסוכר וניל?
כן בטח
בטח שאפשר
היי, במה אפשר להחליף את המחית וניל בתמצית וניל? ואם כן. מהי הכמות?
כן בתמצית, כפית
מדובק על אפיה רגילה או אפיה בטורבו?
חום עליון תחתון
היי קרן,
האם יש לך רעיון לציפוי נוסף במקום מייפל?
דבש
היי קרן, מה אורך התבנית? יש לי תבנית באורך 30 ס"מ
30 זה מעולה
זה יכול לצאת טוב גם בלי אגוזים?
מניחה שכן
האם צריך לסנן את החמאה החומה?
אין צורך
היי קרן, איפה מאחסנים את העוגה אחרי שהיא מוכנה? במקרר? או בטמפרטורת החדר?
חדר
היי קרן,שבת שלום❤️ אפשר להמיר לקמח כוסמין?
לא ציינת אם לבן או מלא.. קמח כוסמין לבן ללא בעיה
אם ממירים למלא לא ממליצה יותר משליש כמות
3/4 כוס אבקת סוכר ועוד כף יצא אצלי הרבה פחות מ200 גרם, אפילו פחות מ100…
מה הכמות הנכונה?
200 גרם
בתכנית שלך יהיו גם מתכונים חדשים חוץ מאלה שכבר התפרסמו בבלוג?
שלום, אם יש לי רק ביצים מדיום, לשים 5?
תודה
היי, בתכנית שלך יהיו גם מתכונים חדשים חוץ מאלה שכבר התפרסמו בבלוג?
בוודאי
אפשר להחליף את מחית וניל בתמצית וניל?
היי! אפשר בלי מייפל?
כן
נראה מדהים! אגוז לוז טבעי או קלוי? תודה רבה ושיהיה לך יום נעיםם 🙂
טבעי
היי קרן!
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר סטנדרנטי? אני צריכה להגדיל את הכמויות אם כן?
תודה רבה!
להכפיל
היי קרן:)
האם העוגה יוצאת יחסית דחוסה?
הכנתי והטעם יצא מדהים אבל המרקם דיי דחוס בשונה משאר מתכוני הבחושות שלך:)
תודה
נכון זו עוגה קצת יותר דחוסה ופחות אוורירית
אם אין לי אגוזי לוז באיזה אגוזים אפשר להחליף?
פקאנים, אגוזי מלך
וואו קרן איזה עוגה! טעימה טעימה חוסלה באותו היום. תודה
אני הכי אוהבת אותה!
שואלת שוב במקום הנכון… אם יש לי ביצים הגודל מדיום לשים 5?
תודה
איזה תחליף מומלץ לקמח הלבן?
שקדים, כרגיל, מולינו?
מולינו או כרגיל