את המתכון הקלאסי שלי והראשון שלי באתר לעוגיות שוקולד צ׳יםס אני מאוד אוהבת וממחזרת בלי סוף
אני מכירה עוד לא מעט אנשים שממש מכורים אליו
אבל היום החלטתי לשדרג אוו ולא הבנתי כמה שינוי קטן שכזה הולך להפוך את העוגיות האלו מעוגיות וואו לעוגיות אמאלהההההההה
הרעיון היה לייצר גומה קטנה בעוגיה כשהיא עדיים רכה ביציאה מהתנור ולזלף פנימה לוטוס.
השילוב הזה בין עוגיה סופר קריספית לממרח לוטוס פשוט אלוהי.
נתתי ביס ואז עוד אחד, אביה שעובדת איתי ובדרך כלל מסרבת לאכול נתנה ביס ואז עוד אחד
הבחור שניקה את הספות היום אמר לי שהוא רוצה רק ביס ושהעוגיה גדולה מדי ואז אחרי הביס הראשון ביקש לסיים את העוגיה לבד,
נתן ונדב אכלו ממנה ואמרו וואו ווואו, המדריכה שלי לפילאטיס קיבלה אחת, ואור הכתירה את העוגיה כעוגיה נדירה.
וכמו שהבנתן נפטרתי מכל העוגיות כדי שלא יישארו כאו בבית כי הם מאוד מאוד מסוכנות.
קיצר, כשאתם רוצים שאנשים יגידו לכם ״וואו מה זה הדבר הטעים הזה?״ אז תכינו להם כאלו.
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
עוגיות שוקולד צ'יפס ולוטוס/ 24 עוגיות גדולות
מצרכים למתכון:
200 גר' חמאה רכה
כוס (200 גר') סוכר לבן
3/4 כוס (150 גר') סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית/מחית וניל (איכותית תמיד תיתן תוצאה טובה יותר)
2 ביצים גודל L
400 גר' (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
2.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח (לאוהבי שילוב מתוק מלוח הגדילו ל 3/4 כפית)
200 גר שוקולד צ׳יפס מריר וחלב (אפשר גם רק סוג אחד)
אחרי אפייה:
1 כוס ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
בקערת המיקסר עם וו גיטרה או בקערה וכף, מערבלים חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה
מוסיפים את הביצים ואת הוניל , וממשיכים לערבל,
מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבלים לתערובת אחידה.
מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים שוב
יוצרים כדורים (ידיים מעט רטובות יעזרו לעיסה לא להידבק לידיים) קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג,
ומניחים על התבנית (אני משמנת כף גלידה קפיצית, ומוציאה בעזרתה כדורים מהעיסה ומניחה על התבנית,
זה עוזר לייצר עוגיות שוות בגודלן, ופחות מלכלך את הידיים)
אין צורך למעוך את הכדורים, העוגיות ישתטחו במהלך האפייה.
מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך לא יותר מדי.
ממיסים מעט את הלוטוס, ומעבירים לשק זילוף (לא חובה אפשר גם עם כפית)
כשהעוגיות יוצאות רכות מהתנור, יוצרים גומה קטנה במרכז (כיון שהן רכות קל למעוך את הפנים שלהן)
אפשר להיעזר בתחתית של קערית קטנה למטרה זו.
מזלפים לגומה שיצרנו לוטוס, ואם אין לכם שק זילוף אז מניחים תלולית בעזרת 2 כפיות
מפזרים מעט מלח גס מעל הלוטוס (אופציונלי בלבד)
מצננים לחלוטין ומגישים
**ניתן להמיר חצי מכמות הקמח הלבן בקמח מלא
**אפשר למלא בממרח שוקולד כמו נוטלה או בריבת חלב במקום הלוטוס
12 Comments
מה זה הדבר הזה?? הפקרות!!! אני מוחה! ככה לסכן את הקוראים הנאמנים שלך, להרוג אותם ממנת-יתר?
(או שאכין רק כשצפויים ממש הרבה אורחים? אז לא אספיק לזלול יותר משלוש)
לגמרי מתכון מסוכן
שלום, אפשר רק קמח כוסמין 80%?
ואפשר רק סוכר דמררה?
האם במקום חמאה אפשר שמן קנולה/זית?
אפשר כוסמין
אפשר דמררה
אי אפשר להמיר בשמן תתקבל תוצאה אחרת
יצ נדיר!!!
איפה לאחסן את העוגיות?
על השיש בקופסא או בצנצנת
היי איזה מתכון מטורף!! הכנתי, ולא השתטח לי בתנור.. יש לך מושג מה הסיבה?
הורדת בסוכר של הבצק עוגיות
כמה זמן נשמר ובאיזה אופן? כמובן בהנחה שאצליח להחביא מעצמי ומבני הביית
אפשר בקופסא אטומה לשלושה ארבעה ימים
באת לי עם זה בזמן, לבת שלי שמכורה ללוטוס ולשוקולד ציפס.
רק שאלה – העוגיות אמורות לצאת פריכות או רכות?
אם רוצים אותן אקסטרה פריכות, לשנות משהו ביחס של הסוכרים?
לא צריך לשנות כלום