מתכוני פרווהעוגיות

עוגיות שוקולד צ'יפס חמאה חומה שקדים וקפה שחור

יולי 6, 2017 10 Comments

 

מה קורה איתכם בחודש יולי?

נכון שחם אבל זה יותר טוב מאוגוסט, שאז יותר חם אבל אז נגמרות הקייטנות.

בינתיים תהנו מכל רגע, כי אתם עוד תתגעגעו לזה.

איך נראית השגרה שלנו בימים אלו?

הגדולה בעבודה, או אצל אבא שלה, או אצל חברים מי רואה אותה בכלל??

האמצעית ישנה עד 13:00, קמה לאכול וחוזרת לחדר, מדי פעם יוצאת, שלום שלום.

הקטן, למזלי בקייטנת אקסטרים בחוף הים.

חוזר כל יום ב 13:00 כמו אריה מורעב, מלא בחול

(תיכנס ישר למקלחת!!!)

אדום ומזיע.

הוא נח קצת ואז הולך לשחק כדורגל, או לחברים.

אז מצבי לא רע.

עדיין.

בסוף החודש תיגמר הקייטנה שלו ואמצעית תנצל כבר כל פעילות שאפשר היה לנצל,

והם שניהם יישרצו בבית, ילכלכו, יאכלו בלי סוף ובעיקר יריבו.

והגדולה תגיע מדי פעם, הם יפריעו לה לראות טלויזיה והיא תחזור מהר לאבא שלה שם אין אחים.

היום במקום להכין לקטן ארוחת צהריים מצאתי את עצמי מבשלת על הגז חמאה חומה.

פעולה לא רצונית.

הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס חמאה חומה עם שקדים וקפה שחור.

ואז שמעתי את השכנים שמסבלטים את הדירה למעלה עולים במדרגות.

ונזכרתי שלפני יומיים נאלצו לאכול טארט משמשים לא ממותק.

אז רצתי מהר עם העוגיות בתוך נייר אפייה לפצות אותם.

יש מצב שהם חושבים שאני פסיכית.

אבל העוגיות האלו כל כך פריכות וקראנצ'יות ששמעתי את הנגיסות שלהם מהקומה מעליי.

החמאה החומה נותנת טוויסט מטורף לעוגיות, והקפה השחור נורא נורא טעים!

 

עוגיות שוקולד צ'יפס חמאה חומה שקדים וקפה שחור/ כ 15 עוגיות גדולות

(גרסת פרווה בהערות בסוף המתכון)

מצרכים למתכון:

150 גר' חמאה

2/3 כוס ( 160 גר') סוכר חום כהה

1/3 כוס ( 30 גר')  סוכר לבן

1 ביצה גודל L

כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כוס  (50 גר') שקדים טחונים לאבקה

1 כוס קמח לבן (140 גר')

2 כפיות אבקת קפה שחור

100 גר' שוקולד מריר קצוץ

קורט מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בסיר קטן על להבה בינונית ממיסים חמאה

מורידים את האש לקטנה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב בכף עץ

כמה דקות נוספות עד שהחמאה מתחילה לקבל גוון זהוב עמוק,

(הדרך הטובה ביותר לדעת מתי החמאה משחימה היא בסיר לבן, אבל לא לכולנו יש:-)

מסירים מהאש ומעבירים לקערה נקיה ובעזרת לקקן ומנגבים היטב גם את הדפנות.

מערבבים פנימה 2 סוגי סוכר, ביצה, אבקת סודה לשתיה ומלח ומערבבים היטב

מוסיפים קמח, אבקת שקדים, קפה שחור ושוקולד מריר קצוץ ומערבבים שוב.

בעזרת 2 כפיות מניחים כדורי בצק גדולים על גבי נייר האפייה

שומרים על מרחק של 3-4 ס״מ בין עוגיה לעוגיה כיון שהעוגיות מתרחבות מאוד

אופים 10-12 דק', מצננים לחלוטין ואוכלים.

-לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה ב 120 גר' שמן קוקוס בטמפרטורת החדר

(מן הסתם מרקמן יהיה מעט שונה)

-את השקדים ניתן להמיר ב 1/4 כוס קמח נוספת, או בכל זוג אחר של אגוזים

-אפשר לוותר על הקפה השחור אם אתם ממש לא בעניין, אני מקוה שאתם כן 🙂

 

 

 

 

 

 

 

10 Comments

אור יולי 6, 2017 at 4:00 pm

אפשר לאפות את אבקת הקפה? זה לא יוצא מוזר במרקם?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2017 at 5:19 pm

ברור שאפשר לאפות זה בדיוק מה שאני עשיתי 🙂
זה לא יוצא מוזר זה ממש ממש טעים, לא מדובר בכמות מאוד גדולה ולכן זה מורגש אך לא מוגזם

Reply
נוי אפריל 20, 2020 at 4:29 pm

היי , אפשר קמח שקדים במקום שקדים טחונים ?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 7:57 pm

כן הכוונה לאותו הדבר

Reply
נחמן יולי 17, 2017 at 7:20 pm

יש לי בעיה קטנה עם הכמויות למשל3\2 כוס מדידה אצלי הכילה הרבה פחות מ160 גר,סוכר חום כהה. על כל פנים הכנתי לפי כוסות מדידה ובאמת עוגיות משגעות. תודה.

Reply
קרן אגם יולי 17, 2017 at 10:47 pm

אם זה רק לגבי הסוכר החום אני מניחה שהטעות שלך היא שלא דחסת מספיק את הסוכר.
כשמתייחסים לסוכר חום כהה הכוונה לכוס דחוסה שלו.:-)
שמחה שיצאו טעים אני מכורה אליהן.

Reply
Noga ינואר 28, 2020 at 4:58 pm

יצאו עוגיות טעימות בטירוף!
הורדתי כמעט שליש מכמות הסוכר, ועדיין היו מתוקות ונהדרות.
הן יצאו לי בהירות, כמו עוגיות שוקולד צ’יפס. לא שחומות כמו בתמונות שלך:)
יש לך רעיון למה? אולי הייתי צריכה לחכות עוד זמן לפני שהורדתי את החמאה מהאש?
היא היתה כ6 דקות להערכתי, היתה מאד מאד זהובה אבל עדיין לא כהה…
או אולי כי היה פחות סוכר חום ממה שכתוב?

בכל מקרה יצאו נהדרות וארומתיות!
פעם הבאה אנסה עם אפילו כפית נוספת של קפה שחור .

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2020 at 5:49 pm

הי נגה
כשמורידים מכמות הסוכר זו התוצאה, כי לסוכר תפקידים נוספים מלבד להמתיק, אני מאמינה שהן גם יצאו לך פחות פריכות ממה שאמורות להיות במקור.
באופן אישי לא אוהבת מתכונים מתוקים מדי, גם העוגיות לא מתוקות מדי בעיני, נסי עם כמות הסוכר כפי שכתוב במתכון ואני מאמינה שיהיה לך עוד יותר טעים

Reply
ענבר גנור ינואר 8, 2023 at 10:09 am

היי, אם מכינים עם שמן קוקוס – מה התהליך? תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2023 at 7:13 am

ישירות לתוך הבלילה כמו שהכנסתי את החמאה החומה רק בלי חמאה חומה:-)

Reply

Leave a Comment