בזמן האחרון המתבגרת הבכירה (יש שתיים בבית!)
מכריזה כל יום בשעת אחר הצהריים מאוחרת שהיא נכנסת למטבח לאפות עוגיות,
פותחת את אחד מספרי האפייה הרבים שעומדים לרשותה ומכינה לנו עוגיות מעולות
אני מעריצה אותה על זה
הכל בקלילות, עם אילתורים ובלי לחץ בכלל
קוראת לי להתייעץ מדי פעם ונוזפת בי כשאני מתחילה להשתלט-ואני שתלטנית נורא!
השבוע הכינה עוגיות מקמח שיפון במקום קמח מלא בטעות והן יצאו כך כך טעימות שהחלטתי להכין מהן גרסה משלי
הן יוצאות במרקם קצת צ'ואי ואפשר לשחק ולשנות אותן והן עדיין יישארו מעולות ( ראו למטה בהערות שלי)
עוגיות שוקולד צ'יפס פקאן פרג ושיבולת שועל מקמח שיפון מלא/ כמות לכ 30-35 עוגיות
מצרכים למתכון:
100 גר' חמאה רכה רכה
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר
2 כפות סילאן
ביצה גודל L
כוס (125 גר') קמח שיפון מלא
1/4 כפית מלח גס אטלנטי
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס (100 גר') שיבולת שועל דקה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ או 1/2 כוס שוקולד צי'פס מריר
1/4 כוס( 17.5 גר') פרג טחון
1/2 כוס (100 גר') פקאנים קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה
(טנק גוד שיש לי תנור גדול במיוחד וסליחה על השויץ)
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב חמאה מלח וסוכר חום למשך 2-3 דק'
עד לקבלת תערובת מעט תפוחה
מוסיפים ביצה ואת הסילאן ומעבדים שוב עד שהתערובת במרקם חלק
מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה וומערבבים מעט
מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים ממש מעט שוב
לבסוף מוסיפים את השוקולד המריר הפקאנים והפרג ומערבבים שוב
תתקבל תערובת רכה וקרמית.
מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג
משטחים מעט כל כדור בין שתי הידיים ומניחים בתבנית
שומרים על מרווחים קטנים בין העוגיות (הן משתטחות במהלך האפייה)
אופים את העוגיות כ 10-12 דק' עד שהן מתחילות להזהיב בשוליים
מוציאים את העוגיות (אפילו שהן במרקם רך, בעיקר במרכזן)
במהלך הקירור הן מתמצקות מעט וחבל שייסבלו מאפיית יתר.
מצננים לחלוטין לפני שאוכלים
הערות שלי:
-ניתן להמיר קמח שיפון מלא בקמח מלא רגיל, קמח כוסמין או קמח לבן
-אפשר לוותר על הפרג אם אתם לא אוהבים ( אבל למה?? אני מתה על המרקם הגרגירי שלו)
-אפשר לשלב שוקולד מריר עם שוקולד לבן או שוקולד חלב
-ניתן להשתמש בכל סוג אגוזים אחר כמו אגוזי מלך, אגוזי לוז ואפילו פיסטוקים
-את הסוכר החום ניתן להמיר בסוכר לבן באותה הכמות
59 Comments
הצילומים שלך מעלפים קרן
איזה כייף לי תודה אפרת יקרה 🙂
קניתי קמח שיפון מלא לא מזמן ומאז מחפשת מה לעשות איתו! עכשיו יש!
הכנתי כרגע (בלי הפרג) ויצא לי מעולה
זה משמח מאוד! תודה לורה ושבת שלום
במקום סילאן מה אפשר לשים?
היי קרן המהממת והאלופה
האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל המהירה מבלי לטחון לדקה?
כן אפשר
עוגיות מושלמות 🙂 הלכה הדיאטה השבוע
איזה כייף שיצאו לך מושלמות! דיאטה זה רק משבוע הבא 🙂
הי קרן,
אחלה בלוג ואחלה תמונות 🙂
כמה עוגיות יוצאות בערך מהכמות הזאת?
שכן מחוף גבעת עליה
הי אייל איך אני אוהבת ששכנים פה!
סביב ה 30-35 עוגיות 🙂
בהצלחה ותבוא לבקר עוד
היי הכנתי עכשיו את המתכון יצא מעולה! יצאה לי כמות קטנה באזור ה25 עוגיות
אולי כי הורדתי פרג ואגוזים?
כן זה מן הסתם מצמצם את המסה, וגם תלוי כמובן בגודל העוגיות
העיקר שיצא טעים:-)
רוצה להכין את העוגיות אבל פרווה. מה אפשר במקום החמאה?
שמן קוקוס 80 גר או נטורינה
אפשר להוסיף שברי ביגלה למתכון?
לא ניסיתי ואין לי מושג איך זה ישתלב, ולא ככ מבינה מה זה ייתן האמת
היי קרן,
הכנתי את העוגיות האלה עם בתי והן יצאו כל כך טעימות…
מלא דברים טובים יש פה, ממש אהבנו ואימצנו בחום 🙂
מתכון מצויין !
תודה
תודה שמחה שאהבתם
היי קרן, הכנתי את העוגיות פעמיים והם לא יוצאות שטוחות.. יש לך טיפים לזה?
חוץ מזה הם מאוד טעימות
את מורידה בכמות הסוכר?
לא, אבל שמתי קמח רגיל ולא שיפון, ובלי פרג
האם ניסית לשים גרגרי צ'יאה, במקום פרג…?
האמת שמעולם לא:-)
היי, אנחנו משפחה שאוהבים כל מה שיש בו פרג, הבעיה היא השוקולד מה אפשר להחליף אותו? תודה קרן
אגוזים או חמוציות
עוגיות מעולות הכנתי מספר פעמים ובכל פעם קיבלתי מחמאות
בטוח אכין שוב
היי קרן לדעתך אפשר גרנוחה מוכמה במקום קווקאר? יש לי גרנולה שאשמח להיפטר ממנה:(
תודה
שיבולת שועל – דקה או עבה?
דקה, אוסיף במתכון גם.
היי, נראה מעולה!
אני באמצע ההכנה, שקלתי קמח שיפון מלא, והכמות נראתה לי לא תואמת לכוס…. יצא לי ש 125 גרם הם הרבה יותר מכוס.
אז… שמתי כוס, ולא 125 גרם. אשמח לדעת אם עשיתי נכון. תודה 🙂
את צודקת! זו טעות שלי ואף אחד לא העיר לי עליה אז לא שמתי לב:-) כוס קמח שיפון תשקול 102 גרם, כך שאם שמת כוס את בסדר גמור. מקוה שיצאו טובות וטעימות
הכנו בבית, כבר הרבה זמן לא יצאנו לנו כאלה עוגיות טעימות
וגם יחסית בריא! תודה רבה על המתכון
איך אני שמחה, אני מכינה אותן המון ❤️
אפשר במקום חמאה להשתמש בשמן?
לא חושבת שיעבוד
היי האם יש תחליף שמן לחמאה לטבעונים / אלרגיים שבעם?
שמן קוקוס
יש בגוגל טבלאות המרה מאוד מדוייקות
היי קרן,
אפשר להמיר את השיבולת שועל הדקה בעבה או בעוד קמח?
תודה רבה
להמיר בעבה
חוזרת לעדכן שיצאו מושלמות!
תודה!
אפשר לדעתך להוריד את השוקולד ציפס ולהוסיף קינמון?
האמת שאין לי מושג אם יילך אבל שווה נסיון 🙂
היי קרן, אני עוקבת יחסית חדשה ואני רוצה לכתוב לך שממש שידרגת לי את חווית האפייה אז תודה!
שאלה לגבי העוגיות אפשר לשים תחליף סוכר כגון סטיוויה להפוך לדיאטטי ?
תודה מירי
לצערי לא מבינה הרבה בתחליפי סוכר אז קשה לי להמליץ שווה לנסות
היי קרן, האתר שלך מהמם ואני עוקבת די חדשה ורוצה להגיד לך שממש שידרגת לי את חווית האפייה בזכותך יוצאים לי דברים טעימים
שאלה: ניתן לעשות את העוגיות עם תחליף סוכר כגון סטיוויה?
בתמונות נראה שהעוגיות דקות יותר מאשר בסרטון באינסטגרם. אפשר לעשות אותם דקות?
אפשר עם הידיים לשטח אותן ואולי להוסיף עוד טיפה סוכר זה יעזור
הכנתי את העוגיות עם 80 גרם נוטרינה כדי שהיו פרווה והם יצאו מושלמות כולם אהבו
תודה מיכל
היי קרן,
הכנתי את העוגיות עם קמח כוסמין ויצאו מושלמות. רציתי לדעת אם יש אפשרות להמיר את הסוכר בממתיק בריא? ואם כן אז במה?
מעוניינת להכין אותן לחולת סכרת…
לא מבינה בתחליפי סןכר לצערי אבל אני מניחה שיש כאלו שיחליפו את הסוכר 1:1
חודשים שאני מחפשת מתכון צ'ואי ומושלם לעוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס וסופסוף, אחרי אינספור אכזבות – מצאתי!
תודה רבה על זה 🙂
הכי משמחת אותי תודה
(טנק גוד שיש לי תנור גדול במיוחד וסליחה על השויץ)
מיותר
תגובה מיותרת וקטנונית
אין על המתכונים שלך תמיד !
הכנתי את העוגיות עם קמח רגיל לצערי לא היה לי שיפון ועם שיבולת שועל עבה ויצא נהדר 🙂
שמחה לשמוע