עוגיות

עוגיות שוקולד צ'יפס פרג ושיבולת שועל מקמח שיפון

נובמבר 10, 2016 55 Comments

בזמן האחרון המתבגרת הבכירה (יש שתיים בבית!)
מכריזה כל יום בשעת אחר הצהריים מאוחרת שהיא נכנסת למטבח לאפות עוגיות,
פותחת את אחד מספרי האפייה הרבים שעומדים לרשותה ומכינה לנו עוגיות מעולות
אני מעריצה אותה על זה
הכל בקלילות, עם אילתורים ובלי לחץ בכלל


קוראת לי להתייעץ מדי פעם ונוזפת בי כשאני מתחילה להשתלט-ואני שתלטנית נורא!
השבוע הכינה עוגיות מקמח שיפון במקום קמח מלא בטעות והן יצאו כך כך טעימות שהחלטתי להכין מהן גרסה משלי

הן יוצאות במרקם קצת צ'ואי ואפשר לשחק ולשנות אותן והן עדיין יישארו מעולות ( ראו למטה בהערות שלי)

 

עלים

עוגיות שוקולד צ'יפס פקאן פרג ושיבולת שועל מקמח שיפון מלא/ כמות לכ 30-35 עוגיות

 

img_1462

מצרכים למתכון:

100 גר' חמאה רכה רכה
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר
2 כפות סילאן
ביצה גודל L
כוס (125 גר') קמח שיפון מלא

1/4 כפית מלח גס אטלנטי

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס (100 גר') שיבולת שועל דקה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ או 1/2 כוס שוקולד צי'פס מריר
1/4 כוס( 17.5 גר') פרג טחון
1/2 כוס (100 גר') פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה

(טנק גוד שיש לי תנור גדול במיוחד וסליחה על השויץ)

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב חמאה מלח וסוכר חום למשך 2-3 דק'

עד לקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים ביצה ואת הסילאן ומעבדים שוב עד שהתערובת במרקם חלק

מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה וומערבבים מעט

מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים ממש מעט שוב

לבסוף מוסיפים את השוקולד המריר הפקאנים והפרג ומערבבים שוב

תתקבל תערובת רכה וקרמית.

מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג

משטחים מעט כל כדור בין שתי הידיים ומניחים בתבנית

שומרים על מרווחים קטנים בין העוגיות (הן משתטחות במהלך האפייה)

אופים את העוגיות כ 10-12 דק' עד שהן מתחילות להזהיב בשוליים

מוציאים את העוגיות (אפילו שהן במרקם רך, בעיקר במרכזן)

במהלך הקירור הן מתמצקות מעט וחבל שייסבלו מאפיית יתר.

מצננים לחלוטין לפני שאוכלים

img_1443

עליםהערות שלי:

-ניתן להמיר קמח שיפון מלא בקמח מלא רגיל, קמח כוסמין או קמח לבן

-אפשר לוותר על הפרג אם אתם לא אוהבים ( אבל למה?? אני מתה על המרקם הגרגירי שלו)

-אפשר לשלב שוקולד מריר עם שוקולד לבן או שוקולד חלב

-ניתן להשתמש בכל סוג אגוזים אחר כמו אגוזי מלך, אגוזי לוז ואפילו פיסטוקים

-את הסוכר החום ניתן להמיר בסוכר לבן באותה הכמות

img_1451

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

55 Comments

אפרת נובמבר 10, 2016 at 8:18 pm

הצילומים שלך מעלפים קרן

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2016 at 9:08 pm

איזה כייף לי תודה אפרת יקרה 🙂

Reply
לורה נובמבר 11, 2016 at 5:12 pm

קניתי קמח שיפון מלא לא מזמן ומאז מחפשת מה לעשות איתו! עכשיו יש!
הכנתי כרגע (בלי הפרג) ויצא לי מעולה

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2016 at 5:15 pm

זה משמח מאוד! תודה לורה ושבת שלום

Reply
ורדית לב ארי ינואר 19, 2022 at 9:08 pm

במקום סילאן מה אפשר לשים?

Reply
פנינה נטף מרץ 6, 2022 at 3:23 pm

היי קרן המהממת והאלופה
האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל המהירה מבלי לטחון לדקה?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:31 pm

כן אפשר

ענת נובמבר 12, 2016 at 9:49 am

עוגיות מושלמות 🙂 הלכה הדיאטה השבוע

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2016 at 7:48 am

איזה כייף שיצאו לך מושלמות! דיאטה זה רק משבוע הבא 🙂

Reply
אייל נובמבר 14, 2016 at 4:06 pm

הי קרן,
אחלה בלוג ואחלה תמונות 🙂
כמה עוגיות יוצאות בערך מהכמות הזאת?

שכן מחוף גבעת עליה

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2016 at 4:16 pm

הי אייל איך אני אוהבת ששכנים פה!
סביב ה 30-35 עוגיות 🙂
בהצלחה ותבוא לבקר עוד

Reply
לי יולי 24, 2018 at 12:59 pm

היי הכנתי עכשיו את המתכון יצא מעולה! יצאה לי כמות קטנה באזור ה25 עוגיות
אולי כי הורדתי פרג ואגוזים?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2018 at 1:42 pm

כן זה מן הסתם מצמצם את המסה, וגם תלוי כמובן בגודל העוגיות
העיקר שיצא טעים:-)

Reply
מעיין אוגוסט 9, 2020 at 5:16 pm

רוצה להכין את העוגיות אבל פרווה. מה אפשר במקום החמאה?

קרן אגם אוגוסט 10, 2020 at 7:39 am

שמן קוקוס 80 גר או נטורינה

נטע ספטמבר 18, 2023 at 1:01 pm

אפשר להוסיף שברי ביגלה למתכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2023 at 7:23 am

לא ניסיתי ואין לי מושג איך זה ישתלב, ולא ככ מבינה מה זה ייתן האמת

Reply
שרה שמואל פברואר 5, 2017 at 9:22 pm

היי קרן,
הכנתי את העוגיות האלה עם בתי והן יצאו כל כך טעימות…
מלא דברים טובים יש פה, ממש אהבנו ואימצנו בחום 🙂
מתכון מצויין !
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2017 at 7:01 am

תודה שמחה שאהבתם

Reply
בת עין ספטמבר 9, 2020 at 8:05 pm

היי קרן, הכנתי את העוגיות פעמיים והם לא יוצאות שטוחות.. יש לך טיפים לזה?
חוץ מזה הם מאוד טעימות

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2020 at 9:24 pm

את מורידה בכמות הסוכר?

Reply
בת עין ספטמבר 9, 2020 at 9:37 pm

לא, אבל שמתי קמח רגיל ולא שיפון, ובלי פרג

Reply
דפנה ספטמבר 28, 2017 at 3:56 pm

האם ניסית לשים גרגרי צ'יאה, במקום פרג…?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2017 at 4:02 pm

האמת שמעולם לא:-)

Reply
איריס דצמבר 5, 2018 at 12:10 pm

עוגיות מעולות הכנתי מספר פעמים ובכל פעם קיבלתי מחמאות
בטוח אכין שוב

Reply
מיכל אוגוסט 9, 2023 at 8:32 am

היי קרן לדעתך אפשר גרנוחה מוכמה במקום קווקאר? יש לי גרנולה שאשמח להיפטר ממנה:(
תודה

Reply
חנה דצמבר 29, 2018 at 10:16 pm

שיבולת שועל – דקה או עבה?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2018 at 7:16 am

דקה, אוסיף במתכון גם.

Reply
ליהי ינואר 17, 2019 at 12:52 pm

היי, נראה מעולה!
אני באמצע ההכנה, שקלתי קמח שיפון מלא, והכמות נראתה לי לא תואמת לכוס…. יצא לי ש 125 גרם הם הרבה יותר מכוס.
אז… שמתי כוס, ולא 125 גרם. אשמח לדעת אם עשיתי נכון. תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2019 at 8:36 am

את צודקת! זו טעות שלי ואף אחד לא העיר לי עליה אז לא שמתי לב:-) כוס קמח שיפון תשקול 102 גרם, כך שאם שמת כוס את בסדר גמור. מקוה שיצאו טובות וטעימות

Reply
רונית פברואר 2, 2019 at 12:31 pm

הכנו בבית, כבר הרבה זמן לא יצאנו לנו כאלה עוגיות טעימות
וגם יחסית בריא! תודה רבה על המתכון

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2019 at 2:54 pm

איך אני שמחה, אני מכינה אותן המון ❤️

Reply
טניה ספטמבר 4, 2020 at 11:16 am

אפשר במקום חמאה להשתמש בשמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 1:44 pm

לא חושבת שיעבוד

Reply
nirit670 פברואר 19, 2020 at 6:49 pm

היי האם יש תחליף שמן לחמאה לטבעונים / אלרגיים שבעם?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2020 at 4:20 pm

שמן קוקוס
יש בגוגל טבלאות המרה מאוד מדוייקות

Reply
שרון מאי 10, 2020 at 5:52 pm

היי קרן,

אפשר להמיר את השיבולת שועל הדקה בעבה או בעוד קמח?

תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 10, 2020 at 8:38 pm

להמיר בעבה

Reply
שרון מאי 17, 2020 at 6:53 pm

חוזרת לעדכן שיצאו מושלמות!

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 7:08 pm

תודה!

Reply
תומי יוני 13, 2020 at 9:38 pm

אפשר לדעתך להוריד את השוקולד ציפס ולהוסיף קינמון?

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 7:46 am

האמת שאין לי מושג אם יילך אבל שווה נסיון 🙂

Reply
מירי אוגוסט 9, 2020 at 4:51 pm

היי קרן, אני עוקבת יחסית חדשה ואני רוצה לכתוב לך שממש שידרגת לי את חווית האפייה אז תודה!
שאלה לגבי העוגיות אפשר לשים תחליף סוכר כגון סטיוויה להפוך לדיאטטי ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2020 at 7:39 am

תודה מירי
לצערי לא מבינה הרבה בתחליפי סוכר אז קשה לי להמליץ שווה לנסות

Reply
מיר אוגוסט 9, 2020 at 7:15 pm

היי קרן, האתר שלך מהמם ואני עוקבת די חדשה ורוצה להגיד לך שממש שידרגת לי את חווית האפייה בזכותך יוצאים לי דברים טעימים
שאלה: ניתן לעשות את העוגיות עם תחליף סוכר כגון סטיוויה?

Reply
יעל אוגוסט 9, 2020 at 10:13 pm

בתמונות נראה שהעוגיות דקות יותר מאשר בסרטון באינסטגרם. אפשר לעשות אותם דקות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2020 at 7:38 am

אפשר עם הידיים לשטח אותן ואולי להוסיף עוד טיפה סוכר זה יעזור

Reply
מיכל חזות אוגוסט 29, 2020 at 9:54 am

הכנתי את העוגיות עם 80 גרם נוטרינה כדי שהיו פרווה והם יצאו מושלמות כולם אהבו

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2020 at 1:01 pm

תודה מיכל

Reply
שירלי ישורון נובמבר 25, 2020 at 5:29 pm

היי קרן,
הכנתי את העוגיות עם קמח כוסמין ויצאו מושלמות. רציתי לדעת אם יש אפשרות להמיר את הסוכר בממתיק בריא? ואם כן אז במה?
מעוניינת להכין אותן לחולת סכרת…

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:08 pm

לא מבינה בתחליפי סןכר לצערי אבל אני מניחה שיש כאלו שיחליפו את הסוכר 1:1

Reply
הילה ינואר 18, 2021 at 11:08 am

חודשים שאני מחפשת מתכון צ'ואי ומושלם לעוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס וסופסוף, אחרי אינספור אכזבות – מצאתי!
תודה רבה על זה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 12:28 pm

הכי משמחת אותי תודה

Reply
ניר אוקטובר 1, 2023 at 1:36 pm

(טנק גוד שיש לי תנור גדול במיוחד וסליחה על השויץ)

מיותר

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 1:45 pm

תגובה מיותרת וקטנונית

Reply

Leave a Comment