השבוע פגשתי את המשפחה שלי המורחבת באירוע, והתחלנו לדסקס מי יביא מה לליל הסדר.
אני כמובן התנדבתי להביא עוגות ונשאלתי איזה עוגות. פה כבר היתה לי בעיה. כי יש ככ הרבה עוגות לפסח שאני הייתי שמחה להכין,
שקשה לי ממש לבחור.
אתם קולטים? פעם בליל הסדר לא היו לנו כמעט עוגות. האמהות שלנו היו שוברות את הראש מה להכין, וזה הרבה פעמים היה קינוח
של קומפוט, או נשיקות, או מצה עם שוקולד:-)
היום המבחר כל כך גדול, שקשה לנו לבחור ולהחליט איזה עוגה להכין.
ממני ביקשו להביא שתי עוגות, אבל נראה לכם שזה ייגמר בזה?
כי הבת שלי נוסעת יום אחרי למשפחה של החבר,ואני אשלח איתה עוגה.
ויש ילדים יותר גדולים שלא חוגגים איתנו, ואני רוצה להכין לכולם עוגות שיהיה להם טעים לא משנה איפה הם בחג.
ואם אלו עוגות להמשך השבוע, אז רצוי שהן יהיו בחושות שאפשר גם לשנע בלי בעיה.
יש כמה וכמה מתכונים באתר לעוגות בחושות לפסח וזה כייף להכין אותן, ואני אוהבת כל שנה להוסיף עוד עוגות לאוסף.
וכבר חולמת על לשבת בחול המועד עם כוס קפה במרפסת ולאכול עוגה טעימה,
או לצאת לפיקניק ולקחת איתנו עוגה שהכנו שקל לקחת בקופסא.
את העוגה הזו אמנם ציפיתי בשוקולד, אבל אתם יכולים בקלות לקשט באבקת סוכר והיא תהיה מאוד מאוד טעימה גם כך.
אם אתם לא משנעים אותה והיא נשארת בבית, אל תוותרו על ציפוי השוקולד הוא מוסיף לה המון.
כך או כך, היא תהיה לכם טעימה ומפנקת לחג.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת אגוזים עם גנאש שוקולד לפסח/ תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
6 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
קורט מלח
1+1/4 כוסות (250 גר׳) סוכר לבן
3 כוסות (300 גר׳) אגוזי מלך טחונים דק
2 כפיות (10 גר׳) אבקת אפייה
1 כף ברנדי
1 כפית מחית/תמצית וניל
לציפוי שוקולד:
100 מ״ל שמנת להקצפה
100 גר׳ שוקולד מריר
1 כך ברנדי (לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים מעט.
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד לקבלת קצף רך.
מעבירים לקערה גדולה, ובקערת המיקסר ( אין צורך לנקות אותה) מקציפים חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת צהבהבה
תפוחה. מוסיפים לתערובת החלמונים ברנדי ווניל ומערבבים, מוסיפים אגוזים טחונים ואבקת אפייה, ומערבבים.
מאחדים בתנועות קיפול בין שתי התערובות עד לקבת בלילה אחידה.
מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 45-55 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו .
מצננים את העוגה לחלוטין ומכינים קרם שוקולד:
במיקרוגל בקערה חסינת חום ממיסים בפולסים קצרים שוקולד מריר ושמנת.
מערבבים היטב, מוסיפים ברנדי ומצפים את העוגה (אני נותנת למסת השוקולד לעמוד קצת להתייצב בטמפרטורת החדר
לפני שאני מצפה איתה את העוגה ואז היא לא נוזלית ויציבה, וקלה למריחה ולציפוי)
מאחסנים במקרר או בחוץ.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את האגוזים אפשר להמיר בפקאנים או שקדים
**אפש לוותר על הברנדי, בעיניי הוא מוסיף המון
**אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ולקשט את העוגה באבקת סוכר
69 Comments
אפשר בתבנית 24 ?
כן בטח, היא תצא מעט נמוכה יותר אבל זה בסדר גמור
נראית מעולה… מתכוונת להכין אותה עם מס' קטן של שינויים כדי להתאימה לחולי סכרת… נראה איך ילך
בהצלחה
אני מוסיפה לה 1 כוס עוגיות יין טחונות או 1/2 כוס קמח מצה לעוגות . זה עוזר לאווריריות העוגה וגם יוצאת יוצר גבוהה.
גם הופכת אותה לטורט אגוזים . חותכחת אותה לרוחב , על התחתית מורחת את הגנאש, ועל החלק העליון מורחת קצפת .
באמת יפה
במקום משהו או בנוסף?
הי קרן, האם אין בעוגה חמאה או שמן ?
אין
היי! את חושבת שאם אכין בשלישי בבוקר, ברביעי בערב עוד תהיה טובה?
מה השאלה???? היא מעולה גם שלושה ימים אחרי
לא כתבת על כמה מעלות
180
תודה
היי קרן, שמנת צמחית גם תעבוד לגנאש?
כן בטח
לצערי לא
לא
האם האגוזים חייבים להיות טחונים דק או אפשר גם לרסק גס?
אפשר גס
האם אפשר להמיר לקמח כוסמין חלק מהאגוזים הטחונים
לא ניסיתי , אבל למה בעצם ?
כמה להכפיל לתבנית 26?
פי 1.5
אפשר להקפיא לפני הגנאש?
ללא קמח לל"ג או קורנפלור?
תודה
ללא
היי קרן מהממת,
אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק, האם זה בסדר? ואם כן, כמה תבניות יצאו? וכמה זמן בתנור?
שתי אינגליש ולהתחיל לבדוק אחרי 25 דק
לא מבינה הרבה באפיה, אבל איך היא יוצאת חומה?? אין שם קקאו..
מהאגוזים
האם אפשר שקדים טחונים במקום אגוזים טחונים ?
בטח
האם אפשר לשלב 3 סוגי אגוזים – פיסטוק, קשיו ושקדים?
(זה הצירוף שאני שמה בעוגת פולנטה שלך ויוצא מושלם)
בטח
אין נוזלים בעוגה?
אין
במידה ורוצים להמיר מחצית מהאגוזים הטחונים בקמח תפ"א ,או מצות ,או שקדים האם ניתן.
שקדים
איך ניתן להמיר את הגנאש לפרווה?
נראת עוגה מושלמת לחג! למרות שמתלבטת בינה לבין העוגת שוקולד עם המרנג אגוזים מסביב שגם כן שלך!
מה אפשר במקום ביצה הבת שלי טבעונית.
זו עוגה שמבוססת על חלבונים וחלמונים לכן אני לא רואה אופציה לתחליף
איך ניתן להמיר את הגנאש לפרווה?
נראת עוגה מושלמת לחג! למרות שמתלבטת בינה לבין העוגת שוקולד עם המרנג אגוזים מסביב שגם כן שלך!
יאאא שתיהן מעולות
לפרווה בציפוי להמיס שוקולד מריר וכף שמן קנולה
היי קרן, האם ניתן להחליף חצי מכמות אגוזי מלך לשקדים טחונים או לפקאנים טחונים?
בטח
האם יש אבקת אפיה לפסח ?
עוד כמה אפשר להוריד בסוכר?
עד כמה אפשר להוריד בסוכר?
כף שתיים
היי קרן, במקום ברנדי אפשר לשים רום?
בטח
היי קרן! תודה על מתכון מהמם
רציתי לדעת אם זה בסדר גם לאפות את העוגה עם תבנית קולגהוף חלולה באמצע?
תודה לך וחג שמח❤️
בטח!
באיזה חום אופים קרן??
הכל מוכן… אשמח לתשובה בהקדם
הי קרן
התערובת של החתמונים והאגוזים יצאה מאד קשה וקשה לערבב התנועות קיפול עם החלבונים….
האם יש לך עצה איך להציל את העוגה?
היי קרן העוגה נראית נהדר!
רציתי לשאול אם יש אפשרות להוריד חלק מהאגוזים ולהוסיף במקום שוקולד מריר, כדי להפוך את העוגה לעוגת שוקוזים? אם כן, איזה כמויות? הלוואי שתעני עד החג
50 גר
אפשר להכין עם 4 ביצים אולי תבנית קטנה יותר ?
לא לשנות את המתכון
האם לאפות בטורבו או האפייה רגילה? תודה
חום עליון תחתון
עוגה מושלמתתתת
הכנתי לפסח וכולם עפו
הכנתי שוב לשבת והיא טעימה מאוד!!
תודה רבה על המתכון!
אפשר להוסיף שוקולד מריר מגורד לעוגה? אם כן כמה ואם להוריד מכמות האגוזים
אפשר להוסיף שוקולד אין צורך לעשות שינוי בכמות האגוזים
אפשר במקום הציפוי שוקולד לשים קצפת?
כן בטח
היי, אין בלבול עם הסוכר והמלח?
מה הבלבול?
רגילה שמקציפים חלבונים עם סוכר