פעם, חשבתי שעוגת בננה זה איכסה, ושזה נורא אמריקאי.
וזה די מוזר כי אני אוהבת כמעט כל קינוח אחר שיש בו בננה, במיוחד בננה מטוגנת!
כשהיינו ילדים אבא שלי היה מכין לנו לקינוח בננות מטוגנות, עם המון חמאה,
ולבסוף היה מוסיף ברנדי למחבת והיתה נדלקת להבה ועושה מסיבה עם הבננות במחבת.
והיינו מלקקים את המחבת עד הפירור האחרון.
עד היום כשאני נמצאת במסעדה אסייתית שמגישה בננה מטוגנת אני תמיד אזמין את המנה לקינוח.
בתקופה האחרונה התחלתי יותר ויותר להכין עוגות עם בננות, וגיליתי שאני ממש אוהבת את זה.
טעים במיוחד השילוב של בננות ושוקולד, אבל לא פחות טעים בעיני הוא שילוב הבננות עם קוקוס.
לכבוד ט״ו בשבט, אפיתי לכם עוגת בננות וקוקוס, סופר קלה להכנה.
ואגב, אני אף פעם לא זורקת בננות שנראות מבחוץ ״בשלות מדי״
כבר למדתי, שכשקולפים אפילו בננה שחורה לגמרי מבחוץ, היא עדיין נהדרת מבפנים,
גם אם לא לאכילה אז לפחות לעוגה.
וגם למדתי, שאם לא רואים את הבננות בכלל בעוגה, אז הילדים מתים עליה:-)
חג שמח.
עוגת בננות וקוקוס/תבנית עגולה רגילה או תבנית עם חור 24 ס״מ
(גרסת פרווה בהערות בסוף המתכון)
מצרכים למתכון:
3 בננות בשלות קלופות ומעוכות
4 ביצים גודל L
כוס ורבע (250 גר') סוכר לבן
3/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות(280 גר') קמח תופח
3/4 כוס (65 גר') קוקוס טחון
1/2 כוס ( 105 מ״ל) ריוויון
לקישוט:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים היטב ביצים וסוכר למשך כ 5 דק' עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
בהדרגה מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף.
מוסיפים ריוויון, בננות, קמח, וקוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ 45-50 דק'.
מצננים מעט, הופכים על גבי צלחת הגשה, ומקשטים באבקת סוכר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
הערות למתכון:
**לגרסת הפרווה, את הריוויון ניתן להמיר באותה הכמות במיץ תפוזים או קרם קוקוס
**ריוויון אפשר להמיר באותה הכמות ביוגרט או שמנת חמוצה.
**את הקוקוס אפשר להמיר ב 1/2 כוס קמח.
**את הסוכר הלבן אפשר להמיר לסוכר חום.
**קמח לבן אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן או 1/2 מהכמות בקמח כוסמין מלא.
49 Comments
העוגה יכולה להתאים לאפיה בסיר פלא?
בהחלט
מה יכול להחליף את הריוויון? הרי הוא זה שנותן את החומצה פה. חלב צמחי + כפית וחצי חומץ תפוחים?
לגרסת פרווה הכוונה? הכי אוהבת להחליף בקרם קוקוס
איזה קמח כשל"פ ניתן לשים (לא מצה) ועדיין העוגה תהיה טעימה ואוורירית?
את יכולה לנסות להמיר בשקדים טחונים וכמה כפות קמח תפ״א, אני מניחה שזה ייצא מצויין
1.5 כוסות שקדים טחונים, 4-5 כפות קמח תפוחי אדמה.
ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפייה.
בהצלחה
תודה רבה וחג שמח 🙂 🙂
הי קרן,
תוכלי לומר בבקשה כמה הבננות צריכות לשקול? כי יש גדלים שונים. וגם, האם העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם פירורים לחים או יבש לגמרי? מנחשת שפירורים לחים:)
משקל הבננה לא קריטי
פשוט להיצמד למתכון
הפירורים לחים
יצא מעולה! ואני לא מתה על עוגות בננה:)
שוקולד מגורד יוכל להיכנס פנימה?
בטח זה יהיה מצויין
היי,
האם זה יהיה בסדר אם לא אקציף את הסוכר והביצים.
המיקסר בתיקון ומאוד מתחשק לי להכין את העוגה.
.
אפשר פשוט להקציף במהירות דקה שתיים עם מזלג או מטרפה ידנית זה גם יעשה את העבודה.
הכנתי- התמכרתי! יצא מושלם! עוגה קלה להכנה וטעימה בטירוף1
הכנתי ללא הריוויון – לגרסת פרווה. תודה! ♥
תודה!!
אפשר להשתמש בבננות קפואות?
כן
יש ביצים m
האם צריך להוסיף ביצה?
לא
יצאה לי פגז (הכנתי בפיירקס כי לא היתה לי תבנית) תודה
פיירקס זה החיים!
אפשר שמנת מתוקה במקום רוויון?
כן
נראה מדהים !!!
באיזה גודל תבנית אפשר להשתמש אם לא בתבנית כמו שלך ?
אינגליש קייק או גדולה קטנה
ריח משגע בבית וטעיםםם!
האם צריך לשמור את העוגה במקרר?
תודה שירלי, אולי בגלל שחם עכשיו אז כן
היי קרן,
במידה ואני רוצה לשים אבקת אפייה במקום קמח תופח, כמה לשים?
תודה רבה!
2 כפיות
הכנתי את העוגה. עם סוכר חום ושמנת חמוצה .יצאה נהדרת .תודה על מתכון קל ❣
הכנתי עכשיו את העוגה והיא יצאה כל כך טעימה ואוורירית. תודה לך על מתכונים מעולים!!! אין עלייך!!!
שמחה לשמוע יהודית תודה
הי:) אפשר להמיר את הריוויון בשמנת חמוצה?
בלי שזה יהרוס טעמים
כן אין בעיה
היי קרן
האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן בטח
יש לי רק שתי בננות. עדיין אפשרי להכין?
בטח
היי קרן אפשר להחליף את הרויון בשמנת להקצפה?
בטח
היי אפשר להחליף את
הריווין בחלב ?
בטח
היי אם אני רוצה להשתמש רק בקמח כוסמין מלא מה הכמות?
היי קרן, הכנתי את המרשם לעוגה בתבניות של מאפינס לא האמנתי שיתפחו לי ועלו ותפחו, והריח בבית מעלף… ומה שנשאר הכנתי בעוגת סיליקון פרח ויצאה מדהים..
שמחה לשמוע קרן תודה
יצאה לי עוגה דחוסה, איפה טעיתי?
הורדת בכמות הסוכר?
לא