ללא גלוטןפסחשבועות

עוגת גבינה לפסח במיקרוגל ב 25 דק!

אפריל 1, 2025 20 Comments

אני בדרך כלל מאוד אולד פאשן, ובחיים לא הסכמתי לאפות עוגה במיקרו.תמיד אמרתי שזה לא יוצא מספיק טוב וזה מוזיל קצת את העוגות

אבל לא לקחתי בחשבון שהיום יש המון מכשירים חזקים שעושים עבודה ממש טובה.

לחג הזה, החלטתי שאני מכינה עוגת בבינה של פעם במיקרוגל, ועשיתי נסיון בבית. באמת שלא היה לי מושג איך זה ייצא.

לקח לי 20-25 דק להבין שהיא מוכנה (הלם) ואז ציננתי אותה וציפיתי בקרם, והחלטתי לעשות ניסוי על אורחים שהגיעו לסדנה שלי

לפני שהספקתי לשאול אם טעים להם, כבר קיבלתי תגובות ובקשות למתכון, אמרו שזו עוגת הגבינה הכי טעימה שאכלו.

הבני שיש מצב שכל השנים אני קצת טעיתי בגישה שלי, והפכתי את העוגה ללא גלוטן, כדי שתהיה כשרה לפסח.

כבר יצא לי מאז להכין אותה שוב, ומה אני אגיד לכם, חיסכון של 45 דק מעוגת גבינה שנאפית בתנור, וזמן תנור פנוי!

מי חשב שעוגת גבינה במיקרו תצא כל כך טוב, שהשנה אכין אותה בפסח לערב החג!

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

עוגת גבינה לפסח במיקרוגל ב 25 דק!/ תבנית עגולה 24 או כל תבנית דומה אחרת

מצרכים למתכון:

500 גר׳ גבינה לבנה 9%

2 מיכלים (400 מ״ל) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גר) סוכר לבן

2 כפות סוכר וניל

4 ביצים גודל L

גרידת לימון מלימון בינוני

1 כפית מחית/תמצית וניל

קורט מלח

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות אבקת קורנפלור

לקרם:

מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות גבינת מסקרפונה

1 כפית וניל

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי העוגה עד לקבלת בלילה אחידה, עדיף לסיים עם מטרפה כדי להיפטר מכל הגושים

מעבירים למיקרוגל על מצב אפייה למשך 20-25 דק. בכל מיקרוגל זה אופה אחרת אז צריך להתחיל לבדוק בזמן

עד שהעוגה יציבה למראה.

מצננים את העוגה לחלוטין על השיש,לפני שמצפים אותה.

כשהעוגה הצטננה, מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר, כשהקצפת יציבה מוסיפים מסקרפונה ומערבבים בעדינות

מעבירים את הקרם מעל העוגה ומיישרים .

מכסים את העוגה באלומיניום או ניילון נצמד ומצננים במקרר למשך ארבע שעות לפחות

אפשר לחתוך אותה אחג ולהגיש או לטרוף ישר מהתבנית כמה שהיא טעימה.

אני הגשתי עם קרם לימון וקצת תותים, אפשר אפילו לגרד תלתלי שוקולד מעל

 

פרסום במימון LG

20 Comments

בת שבע אפריל 1, 2025 at 3:46 pm

האם ניתן לאפות בתנור ובמידה וכן כמה מעלות וכמה זמן

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:29 pm

לשעה ב 165 מעלות

Reply
תמי אפריל 1, 2025 at 5:56 pm

הי
אפשר להכין גם בתנור? אם כן אז על איזה חום וכמה זמן

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:28 pm

165 מעלות ל 60 דק

Reply
צאלה אפריל 8, 2025 at 2:51 pm

אפשר לשים קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור? שואלת בגלל קטניות
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:15 pm

כן

Reply
Jenya אפריל 11, 2025 at 7:17 pm

שלום
אני מפעילה פשוט מיקרוגל ל25 דקות וזהו?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2025 at 9:49 am

הי
כן
זה מה שאני עשיתי אבל כמובן כל מיקרוגל הוא שונה אז לבדוק באמצע וגם אחרי 25 דק לבדוק שמוכן

Reply
נעמי אפריל 2, 2025 at 9:22 am

אין לי מיקרוגל.
האם ניתן לאפות אותה בתנור?
ואם כן,
כמה זמן היא אמורה ה להאפות בתנור ובכמה מעלות?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:27 pm

165 מעלות לשעה

Reply
מרב אפריל 2, 2025 at 10:17 am

האם אפשר להשתמש בריקוטה במקום גבינה לבנה?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:27 pm

כן

Reply
דיקלה אפריל 4, 2025 at 6:37 pm

וואו וואו וואו וואו הכנתי והעוגה נראית פשוט מושלם!! יצאה לבנה ומהממת , אני כבר מחכה לטעום כשתתקרר. תודה רבה קרן יקרה ♥️

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 3:15 pm

תודה דיקלה

Reply
אורית אפריל 6, 2025 at 11:09 pm

מזה מצב אפיה במיקרוגל? אצלי המיקרו הוא לפי עוצמות

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2025 at 10:58 am

אצלי במיקרו זה ב 700 וואט

Reply
איריס אפריל 9, 2025 at 8:03 am

תודה קרן, מה זה מצב אפיה במיקרוגל?
איזו עוצמה?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2025 at 10:54 am

אני אפיתי ב 700 וואט

Reply
מרים אפריל 10, 2025 at 11:00 am

מה אפשר לשים במקום מסקרפונה? אולי שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2025 at 11:01 am

לא ניסיתי אבל יש מצב שאפשרי

Reply

Leave a Comment