י יבבתי מלון בארץ יש עוגה שנקראת גבינה חמה של בתי מלון, לא זכיתי לטעום ממנה באף מלון בארץ, אבל כששמעתי
לראשונה את השם של העוגה נדלקתי, הבנתי שאני לא היחידה שיש לה צורך לאכול את עוגות הגבינה שלה מיד
עם יציאתן מהתנור ושאני לא מוזרה לגמרי.
במלונות נהוג להגיש אותה נקיה מבצק, פה היא בגרסת תחתית בצק פריך וקצת פירורים מלמעלה .היא לא דומה למקור
אבל היא כל כך טעימה כשהיא חמה. כמובן בגלל שזו עוגת גבינה, היא טעימה גם כשהיא ישירות מהמקרר,
אז תרגישו חופשי להכין אותה ככה או ככה.
עוגת גבינה פירורים חמה/ תבנית מלבנית 30/20 או תבנית עגולה 26 ס״מ
לתחתית ולפירורים:
2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל
250 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
מעט מלח
2 חלמונים מביצי L
לעוגה:
750 גר׳ גבינה לבנה 5%
1 גביע (250 גר׳) גבינת ריקוטה
1 גביע (200 גר׳) שמנת חמוצה
5 ביצים מופרדות גודל L
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
1/3 כפית מלח
1/2 כוס (70 גר׳) אבקת קורנפלור
כף מחית/תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות , ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
במעבד מזון (אפשר גם בקערה עם הידיים) מעבדים קמח, מעט מלח, וסוכר
מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים עד ליצירת פירורים.
מוסיפים חלמונים ומעבדים עוד מעט ממש כדי לשמור על מרקם פירורי.
מוציאים מחצית מכמות הפירורים לתבנית ומעבירים לתנור לאפייה מקדימה של 10 דק׳.
את יתרת הפירורים שומרים בצד.
מכינים את המלית :
בקערה מערבבים גבינה לבנה, ריקוטה, מחצית מכמות הסוכר, שמנת חמוצה וחלמונים, מוציאים החוצה לקערה בינונית
2 כפות מהבלילה ומוסיפים אליה קורנפלור ומערבבים היטב. מחזירים לתערובת הגדולה של
הגבינות, מוסיפים וניל ומערבבים היטב.
במיקסר מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר ומלח לקצף יציב,
מקפלים פנימה את תערובת הגבינות, ומאחדים בעדינות. מעבירים לתבנית מעל הבצק הפריך, ומיישרים .
מפזרים את מחצית פירורי הבצק שנותרו מעל תערובת הגבינה בתבנית
אופים כ 45-50 דק׳ עד שהפירורים למעלה אפויים והעוגה רוטטת מעט.
מצננים מעט ומגישים חמים.
**במידה ולא אכלתם את העוגה כשהיא חמה, יש לאחסן במקרר והיא טעימה גם כשהיא קרה (עוגת גבינה דאאאא)
**ניתן להמיר גבינה לבנה ב 500 גר׳ גבינת שמנת ועוד מיכל שמנת חמוצה
**את גבינת הריקוטה ניתן להמיר בגבינת טוב טעם או בגבינת שמנת 5%
**אפשר לאפות את העוגה גם ללא פירורי הבצק מלמעלה
45 Comments
נראה היסטרייייי
שאלה – אפשר לתת לה 10 שניות במיקרו אחרי שהייתה במקרר, כדי לאכול פרוסה חמה שוב, אם אם קיררנו אז אבוד?
בטח!
היי הערה בונה
עשיתי את המתכון במדוייק, יצא מעולה אבל השילוב גם מלח וגם סוכר ממקם את מתכון יותר בכיוון של פשטידה ופחות בכיוון של עוגה.
לא מצליחה להבין את הקשר לפשטידה מלבד אולי שהגזמת בטעות עם כמות המלח
להבא לדייק
בטח שאפשר לחמם בכל שלב
את נהדרת !!
אפשר להחליף קמח רגיל בקמח שקדים או קמח קוקוס או לשלב ?
קמח ללג יעבוד בטוח אני לא בטוחה שקמח שקדים יחזיק את כל הפירורים
היי קרן, את חושבת שיתאים גם להשתמש בריקוטה למריחה?
לא רואה עם זה בעיה
אפשר להחליף את הקורנפלור באינסטנט פודינג וניל, כי הקורנפלור משאיר לפעמים איזו תחושה לא נעימה על הלשון.
גם אני תוהה על זה
אפשר להחליף אין בעיה
האם אפשר במקום גבינת ריקוטה וכל מה שהצעת במקום (כי אין לי), להוסיף שמנת חמוצה ?
עדיף לערבב שמנת חמוצה עם גבינת שמנת בשביל היציבות
האם אפשר במקום גבינת ריקוטה וכל מה שהצעת במקום בתגובה לעיל (כי אין לי), להוסיף שמנת חמוצה ?
היי, האם ניתן להחליף את הגביע ריקוטה בגביע גבינת נפוליאון?
כן
נראה פצצה! האם צריך לשים מגש עם מים מתחת בתנור?
אין צורך
האם אפשר במקום גבינת ריקוטה וכל מה שהצעת במקום (כי אין לי), להוסיף שמנת חמוצה ?
אני חוששת שרק שמנת חמוצה לא תחזיק את העוגה
יצא מדהים. הוצאתי בסביבות 7 בערב להתקרר, ובטעות שכחתי בחוץ כל הלילה (עד 8). מה הדין לעוגה הזאת? לא לשכוח שחורף וקר בבית.
מניהח שהיא שרדה
את האפיה של הפירורים בשלב הראשוני עושים בתבנית תנור גדולה או בתבנית שבה אופים את העוגה? לא הצלחתי להבין..
בתבנית שבה אופים
היי קרן, אפשר להחליף חלק מהקמח בכוסמין?
אפשר להמיר חלקית
היי, נראה מושלם
האם אפשר להחליף קרונפלור בקמח?
כמובן שבכמות קטנה יותר?
לא אוהבת את הטעם של הקרונפלור ומעדיפה גם לא אינסטנט פודינג
אין בעיה להמיר קורנפלור בקמח
היי אשמח לדעת אם ניתן להקפיא את העוגה?
או שזה בסדר מרביעי שתהיה במקרר..
תודה רבה!
זה בסדר גמור שתהיה במקרר יומיים שלושה לפני הגשה
הי קרן,
יצא מצוין. לדעתי, חסר קצת סוכר במתכון. בערך 50 גר'.
לגמרי עניין של טעם
הי קרן,יש לי גבינת מסקרפונה,האם תתאים?וכמה גבינה להוסיף לה?
תודה על התשובה,
במידה ואני מחליפה קמח הקרונפלור
באותה כמות? או להפחית ?
העוגה יצאה יפה וטעימההההה. אף פעם לא היה לי אומץ להכין עוגת גבינה ואת הנגשת את זה בצורה מושלמת. תודה:)
**הכנתי בתבנית עגולה, אולי עדיף בתבנית כמו שאת הכנת שיהיה פחות גובה ויותר עוגה…
שמחה לשמוע יעל
הכנתי ליום הולדת של בעלי שחובב עוגות גבינה. עוגה מצוינת. תודה רבה.
תודה יוליה
עוגה משגעת ממש, יצאה כמו ענן תחום בקראנציות של הקרמבל, אפיתי בתבנית 26 אבל נותרו לי פירורים ובלילה שהספיקו לעוד עוגה בתבנית 18. האם ניתן להקפיא אותה, ומה דעתך על להוסיף פירות יער לגבינה ?
בטח שאפשר להקפיא
ופירות יער בעוגה זה אחלה
לא יוצא מדי כדי לא להכביד
יצא מדהיםםם! אחת הטעימות. השתמשתי בטוב טעם במקום הריקוטה. מתוק בדיוק במידה, המלח בול. שלמות!!
תודה אינה
הפכה לעוגת הבית.
השתמשתי בטבורוג וגבינה לבנה 5 % חצי חצי – זה מה שהיה בבית. פירורים מעל ערבבתי עם שקדים פרוסים. מעדן!
תודה אווה