מתכונים כללי

עוגת גבינה פירורים חמה

פברואר 3, 2022 45 Comments

צילום: נופר צור

י יבבתי מלון בארץ יש עוגה שנקראת גבינה חמה של בתי מלון, לא זכיתי לטעום ממנה באף מלון בארץ, אבל כששמעתי

לראשונה את השם של העוגה נדלקתי, הבנתי שאני לא היחידה שיש לה צורך לאכול את עוגות הגבינה שלה מיד

עם יציאתן מהתנור ושאני לא מוזרה לגמרי

במלונות נהוג להגיש אותה נקיה מבצק, פה היא בגרסת תחתית בצק פריך וקצת פירורים מלמעלה .היא לא דומה למקור

אבל היא כל כך טעימה כשהיא חמה. כמובן בגלל שזו עוגת גבינה, היא טעימה גם כשהיא ישירות מהמקרר,

אז תרגישו חופשי להכין אותה ככה או ככה.

 

צילום: נופר צור

עוגת גבינה פירורים חמה/ תבנית מלבנית 30/20 או תבנית עגולה 26 ס״מ

לתחתית ולפירורים:

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל

250 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

מעט מלח

2 חלמונים מביצי L

לעוגה:

750 גר׳ גבינה לבנה 5%

1 גביע (250 גר׳) גבינת ריקוטה 

1 גביע (200 גר׳) שמנת חמוצה 

5 ביצים מופרדות גודל L

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

1/3 כפית מלח

1/2 כוס (70 גר׳) אבקת קורנפלור

כף מחית/תמצית וניל 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות , ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.

במעבד מזון (אפשר גם בקערה עם הידיים) מעבדים קמח, מעט מלח, וסוכר

מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים עד ליצירת פירורים.

מוסיפים חלמונים ומעבדים עוד מעט ממש כדי לשמור על מרקם פירורי.

מוציאים מחצית מכמות הפירורים לתבנית ומעבירים לתנור לאפייה מקדימה של 10 דק׳.

את יתרת הפירורים שומרים בצד.

מכינים את המלית :

בקערה מערבבים גבינה לבנה, ריקוטה, מחצית מכמות הסוכר, שמנת חמוצה וחלמונים, מוציאים החוצה לקערה בינונית

2 כפות מהבלילה ומוסיפים אליה קורנפלור ומערבבים היטב. מחזירים לתערובת הגדולה של 

הגבינות, מוסיפים וניל ומערבבים היטב.

במיקסר מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר ומלח לקצף יציב,

מקפלים פנימה את תערובת הגבינות, ומאחדים בעדינות. מעבירים לתבנית מעל הבצק הפריך, ומיישרים .

מפזרים את מחצית פירורי הבצק שנותרו מעל תערובת הגבינה בתבנית

אופים כ 45-50 דק׳ עד שהפירורים למעלה אפויים והעוגה רוטטת מעט.

מצננים מעט ומגישים חמים.

**במידה ולא אכלתם את העוגה כשהיא חמה, יש לאחסן במקרר והיא טעימה גם כשהיא קרה (עוגת גבינה דאאאא)

**ניתן להמיר גבינה לבנה ב 500 גר׳ גבינת שמנת ועוד מיכל שמנת חמוצה

**את גבינת הריקוטה ניתן להמיר בגבינת טוב טעם או בגבינת שמנת 5%

**אפשר לאפות את העוגה גם ללא פירורי הבצק מלמעלה

Print Friendly, PDF & Email

45 Comments

ליאור פברואר 3, 2022 at 2:16 pm

נראה היסטרייייי
שאלה – אפשר לתת לה 10 שניות במיקרו אחרי שהייתה במקרר, כדי לאכול פרוסה חמה שוב, אם אם קיררנו אז אבוד?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 2:32 pm

בטח!

Reply
רינת בראון פברואר 13, 2022 at 10:49 am

היי הערה בונה
עשיתי את המתכון במדוייק, יצא מעולה אבל השילוב גם מלח וגם סוכר ממקם את מתכון יותר בכיוון של פשטידה ופחות בכיוון של עוגה.

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2022 at 7:50 am

לא מצליחה להבין את הקשר לפשטידה מלבד אולי שהגזמת בטעות עם כמות המלח
להבא לדייק

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 8:37 pm

בטח שאפשר לחמם בכל שלב

Reply
אילנית פברואר 3, 2022 at 5:05 pm

את נהדרת !!
אפשר להחליף קמח רגיל בקמח שקדים או קמח קוקוס או לשלב ?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 8:33 pm

קמח ללג יעבוד בטוח אני לא בטוחה שקמח שקדים יחזיק את כל הפירורים

Reply
הילה פברואר 4, 2022 at 10:16 am

היי קרן, את חושבת שיתאים גם להשתמש בריקוטה למריחה?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2022 at 3:39 pm

לא רואה עם זה בעיה

Reply
נאוה פברואר 3, 2022 at 5:07 pm

אפשר להחליף את הקורנפלור באינסטנט פודינג וניל, כי הקורנפלור משאיר לפעמים איזו תחושה לא נעימה על הלשון.

Reply
עדי מרחום מינסטר פברואר 3, 2022 at 7:00 pm

גם אני תוהה על זה

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 8:36 pm

אפשר להחליף אין בעיה

Reply
Rut פברואר 3, 2022 at 10:51 pm

האם אפשר במקום גבינת ריקוטה וכל מה שהצעת במקום (כי אין לי), להוסיף שמנת חמוצה ?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2022 at 9:50 am

עדיף לערבב שמנת חמוצה עם גבינת שמנת בשביל היציבות

Reply
רות פברואר 3, 2022 at 10:39 pm

האם אפשר במקום גבינת ריקוטה וכל מה שהצעת במקום בתגובה לעיל (כי אין לי), להוסיף שמנת חמוצה ?

Reply
ליאור פברואר 3, 2022 at 11:14 pm

היי, האם ניתן להחליף את הגביע ריקוטה בגביע גבינת נפוליאון?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2022 at 9:49 am

כן

Reply
ס.ג פברואר 4, 2022 at 5:43 pm

נראה פצצה! האם צריך לשים מגש עם מים מתחת בתנור?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2022 at 9:08 pm

אין צורך

Reply
Rut פברואר 4, 2022 at 7:11 pm

האם אפשר במקום גבינת ריקוטה וכל מה שהצעת במקום (כי אין לי), להוסיף שמנת חמוצה ?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2022 at 9:08 pm

אני חוששת שרק שמנת חמוצה לא תחזיק את העוגה

Reply
אפרת פברואר 5, 2022 at 9:20 am

יצא מדהים. הוצאתי בסביבות 7 בערב להתקרר, ובטעות שכחתי בחוץ כל הלילה (עד 8). מה הדין לעוגה הזאת? לא לשכוח שחורף וקר בבית.

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2022 at 9:07 pm

מניהח שהיא שרדה

Reply
נועה פברואר 14, 2022 at 7:36 am

את האפיה של הפירורים בשלב הראשוני עושים בתבנית תנור גדולה או בתבנית שבה אופים את העוגה? לא הצלחתי להבין..

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2022 at 7:49 am

בתבנית שבה אופים

Reply
נועה פברואר 5, 2022 at 6:11 pm

היי קרן, אפשר להחליף חלק מהקמח בכוסמין?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2022 at 9:07 pm

אפשר להמיר חלקית

Reply
לאה כהן פברואר 6, 2022 at 10:43 am

היי, נראה מושלם
האם אפשר להחליף קרונפלור בקמח?
כמובן שבכמות קטנה יותר?
לא אוהבת את הטעם של הקרונפלור ומעדיפה גם לא אינסטנט פודינג

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2022 at 8:21 am

אין בעיה להמיר קורנפלור בקמח

Reply
אדרת פברואר 23, 2022 at 2:53 pm

היי אשמח לדעת אם ניתן להקפיא את העוגה?
או שזה בסדר מרביעי שתהיה במקרר..
תודה רבה!

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2022 at 7:30 am

זה בסדר גמור שתהיה במקרר יומיים שלושה לפני הגשה

Reply
אביב פברואר 6, 2022 at 11:09 am

הי קרן,
יצא מצוין. לדעתי, חסר קצת סוכר במתכון. בערך 50 גר'.

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2022 at 8:21 am

לגמרי עניין של טעם

Reply
עדי פברואר 15, 2022 at 10:08 am

הי קרן,יש לי גבינת מסקרפונה,האם תתאים?וכמה גבינה להוסיף לה?

Reply
לאה כהן פברואר 9, 2022 at 1:31 am

תודה על התשובה,
במידה ואני מחליפה קמח הקרונפלור
באותה כמות? או להפחית ?

Reply
יעל פברואר 11, 2022 at 2:05 pm

העוגה יצאה יפה וטעימההההה. אף פעם לא היה לי אומץ להכין עוגת גבינה ואת הנגשת את זה בצורה מושלמת. תודה:)
**הכנתי בתבנית עגולה, אולי עדיף בתבנית כמו שאת הכנת שיהיה פחות גובה ויותר עוגה…

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2022 at 4:10 pm

שמחה לשמוע יעל

Reply
יוליה פברואר 12, 2022 at 7:01 pm

הכנתי ליום הולדת של בעלי שחובב עוגות גבינה. עוגה מצוינת. תודה רבה.

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2022 at 11:22 pm

תודה יוליה

Reply
הגבינית פברואר 27, 2022 at 2:55 am

עוגה משגעת ממש, יצאה כמו ענן תחום בקראנציות של הקרמבל, אפיתי בתבנית 26 אבל נותרו לי פירורים ובלילה שהספיקו לעוד עוגה בתבנית 18. האם ניתן להקפיא אותה, ומה דעתך על להוסיף פירות יער לגבינה ?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2022 at 7:41 am

בטח שאפשר להקפיא
ופירות יער בעוגה זה אחלה
לא יוצא מדי כדי לא להכביד

Reply
אינה מאי 25, 2022 at 9:38 pm

יצא מדהיםםם! אחת הטעימות. השתמשתי בטוב טעם במקום הריקוטה. מתוק בדיוק במידה, המלח בול. שלמות!!

Reply
קרן אגם מאי 26, 2022 at 10:20 am

תודה אינה

Reply
Eva יוני 11, 2022 at 3:23 pm

הפכה לעוגת הבית.
השתמשתי בטבורוג וגבינה לבנה 5 % חצי חצי – זה מה שהיה בבית. פירורים מעל ערבבתי עם שקדים פרוסים. מעדן!

Reply
קרן אגם יוני 11, 2022 at 9:57 pm

תודה אווה

Reply

Leave a Comment