ט״ו בשבטעוגות בחושות

עוגת גזר וקוקוס עם ציפוי פקאן וקינמון קראנצ'י

יולי 30, 2014 13 Comments

העוגה הזו נולדה בשבת, כשהחלטתי שאני מכינה משהו עם פירות ובצק פריך.

ליתר דיוק הוחלט ללכת על מנגו.

יצאתי לקניות בשכונה-יפו היא גם עדן לאוהבי קניות בשבת

ורכשתי לי מנגו איכותי ועוד כמה פירות על הדרך.

הגעתי הביתה שטפתי יפה, הנחתי בקערה ופתחתי את המקרר.

כדי להכניס את הקערה הייתי צריכה לעשות קצת סדר, להזיז דברים ועל הדרך לנקות כמה מדפים.

תוך כדי הוצאתי מתחתית המקרר שקית גדולה של גזר.

מה????

כ"כ הרבה גזר ולא ידעתי?

ביי מנגו.

שלום גזר.

עלים

עוגת גזר בחושה, קלה להכנה, והיא אפילו פרווה./ תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 24 ס״מ

 

אז מה צריך:

5 גזרים קלופים ומרוסקים במגרדת

כוס (220 גר׳) סוכר חום

1/2 כוס ( 120 מיל׳) מיץ תפוזים

4 ביצים

1/4 כוס ( 60 מיל׳) שמן

1/2 כוס קוקוס

1 שקית אבקת אפיה

כוס ( 140 גר׳) קמח מלא

1/2 כוס ( 70 ג׳ר) קמח לבן

לציפוי פקאן וקינמון קראנצ'י:

כף קינמון

100 גרם פקאנים חצויים

3/4 כוס (180 ג׳ר)  סוכר חום כהה (אם אין לכם אפשר גם סוכר חום בהיר)

איך מכינים: 

מחממים תנור לחום 180 מעלות

מקציפים את הביצים (שלמות) עם הסוכר במהירות גבוהה במיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים את השמן באיטיות תוך כדי ערבוב

בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח, אבקת אפיה, קוקוס וגזר.

מקפלים את קערת היבשים בעדינות  לקצף הביצים

מוסיפים לאט את מיץ התפוזים ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית

(אם מכינים בתבנית קוגלהוף יש להניח את תערובת הפקאנים

ומעליה את תערובת העוגה כיון שהופכים את התבנית לאחר אפייה)

בקערה בינונית מכינים את הציפוי:

מערבבים קינמון סוכר חום ופקאנים

מפזרים באופן שווה מעל העוגה ומכניסים לתנור.

אופים כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ואוכלים.

IMG_6086

IMG_6096

 

 

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

נוי אוקטובר 8, 2017 at 10:45 pm

היי!
רציתי לשאול, האם ניתן להכין את העוגה עם קמח לבן בלבד. אם כן, מה הכמות?
תודה, נוי.

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2017 at 6:56 am

אפשר להמיר לקמח לבן באותה הכמות, אין בעיה.

Reply
נוי אוקטובר 9, 2017 at 8:27 am

תודה על התשובה המהירה!
שאלה נוספת-
רציתי להוסיף לעוגה ציפוי כלשהו ולהפוך אותה לחגיגית יותר.. חשבתי על זיגוג סוכר תפוז שהשתמשת בו בעוגת הפרג תפוז. את חושבת שהטעמים ישתלבו טוב יחד?
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2017 at 9:07 am

ברוווור, רעיון גאוני:-)

Reply
נוי אוקטובר 10, 2017 at 1:41 pm

כמה זמן מראש לדעתך אוכל להכין אותה והיא תשאר במיטבה?
ואיפה את ממליצה לאחסן את העוגה.
תודה וסליחה על ריבוי השאלות..

קרן אגם אוקטובר 10, 2017 at 1:45 pm

אני אוהבת שאלות 🙂
יומיים לפני ההגשה, ולאחסן בטמפרטורת החדר בכלי אטום.
או שתכיני מראש ותקפיאי, גם כן עטוף היטב, ולהפשיר לילה לפני הגשה.

יעל נובמבר 30, 2018 at 9:36 pm

נראה ממש טוב! במה היית מחליפה את הקוקוס למי שפחות אוהב? תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2018 at 7:03 am

את יכולה להמיר בקמח

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2018 at 7:15 am

אפשר פשוט לוותר על הקוקוס

Reply
ILANA KARMIN WILLMANN דצמבר 22, 2018 at 5:14 pm

אפשר במקום שמן להשתמש בקרן קוקוס?

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2018 at 5:19 pm

לא נראה לי שיש בעיה, באותה הכמות

Reply
מיטל ינואר 12, 2019 at 8:27 pm

אז הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות והיא יצאה לא מספיק אפויה באמצע. נתתי לה עוד קצת זמן בתנור אבל היא יצאה במרקם של גומי… ממש מבאס

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2019 at 9:58 pm

הי מיטל, זה באמת מאכזב, נשמע שחום התנור שלך חלש מדי, ומפה נובעת התוצאה שקיבלת. הייתי מנסה שוב ומגבירה מעט את חום התנור

Reply

Leave a Comment