עוגות בחושותראש השנה

עוגת דבש לחה

ספטמבר 14, 2020 354 Comments

 

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

אף פעם לא אהבתי עוגות דבש מתובלות, תמיד חיפשתי את אלו הפשוטות יותר, שיש בהן

רק קינמון. ציפורן היה ועדיין תבלין שאני לא אוהבת. עניין של טעם אני מניחה. במושב שגדלתי בו

בחגים היו נפגשים כולם לאירועים בבית העם, המון אנשים שלבושים לבן, חגיגיים, והיו פותחים

שולחנות ארוכים עם אוכל וכיבוד, ואני זוכרת שתמיד חיפשתי את העוגות, את המתוקים, ובחג,

בדקתי והרחתי טוב טוב את העוגה לפני שלקחתי ממנה חתיכה, לוודא שאין בה תבלינים חזקים,

והכי גרוע, צימוקים!!!!!! זה הכי היה שנוא עליי. לשמחתי תמיד מצאתי עוגה שתענה על הצורך שלי,

ועד היום נשארתי לא מפותחת בתחום עוגות הדבש, תמיד אוהב אותן פשוטות.

לעוגת הדבש הזו, תצטרכו מטרפה, ושלוש קערות, שזה קצת יותר מבדרך כלל במתכונים שלי,

אבל שווה את המאמץ, כי היא כל כך רכה לחה וטעימה, והגיע הזמן שתעלה לבלוג עוגת דבש פשוטה.

חוץ מזה אני מקוה שקיבלתם את בשורת הסגר בסדר, כמו תמיד אני מאמינה שגם אם קשה לראות

את זה כרגע, בטוחה הכל תמיד לטובה, ומבטיחה כל החג להמשיך ולהעלות מתכונים טובים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגת דבש לחה/תבנית עגולה עם או בלי חור בקוטר 24 או שתי תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

2 כוסות+ 2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל

שקית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

כוס (360 גר׳) דבש

2 כפיות קינמון

כוס (200 גר׳) שמן קנולה

2 ביצים גודל L

כוס (200 גר׳)סוכר חום בהיר

1 כוס (240 מ״ל ) מים רותחים

1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות. משמנים היטב תבנית אפייה.

בקערה בינונית מערבבים כוס מים רותחים עם דבש ואבקת סודה

לשתייה, אחרי שהדבש נמס בפנים מוסיפים את 1/2 כוס המים שנותרה ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת, מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון.

בקערה נוספת (אחרונה, נשבעת) בעזרת מטרפה טורפים ביצים וסוכר חום לתערובת תפוחה ומעט

בהירה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף עוד קצת.

מעבירים מחצית מכמות הקמח לתערובת הביצים ומערבבים היטב, מוזגים פנימה את תערובת המים,

מערבבים שוב, ולבסוף מוסיפים את יתרת הקמח שנשאר. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה.

שימו לה שהבלילה מאוד מאוד נוזלית וזה בסדר

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים היטב לפני שמחלצים.

**כמו כל עוגת דבש,העוגה רק משתבחת עם הימים ותהיה טעימה אף 3-4 ימים אחרי, ניתן לשמור במקרר

או על השיש.

**את הסוכר החום ניתן להמיר בסוכר לבן.

**דבש אפשר להמיר בסילאן

**קמח לבן אפשר להמיר בכוסמין לבן או 50% קמח מלא ואז העוגה תצא פחות לחה אבל טעימה.

 

Print Friendly, PDF & Email

354 Comments

אופיר אוסט ספטמבר 14, 2020 at 1:53 pm

כמה תבניות אנגליש קייק יצאו. ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 1:58 pm

שתי תבניות

Reply
אסתי ספטמבר 16, 2020 at 10:01 pm

קרן מה עשית לי? אי אפשר להפסיק לאכול אותה…….. מ ע ו ל ה
חג שמח!

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 7:30 am

חחחחח אני שמחה ממש! תודה

Reply
טל ספטמבר 7, 2021 at 11:47 am

קרן יקרה,
העוגה פשוט מושלמת, לחה וטעימה בדיוק כמו שתארת.
ממש בא לי עוגת שוקולד שתהיה בדיוק ככה, האם יש מתכון או במה להמיר במקום דבש שתהיה שוקולדית?
חג שמח ותודב רבה

Reply
זיוה אוקטובר 9, 2022 at 9:21 am

העוגה נהדרת! אפילו הבן שלי שאוכל רק עוגות שוקולד או גבינה ביקש שאכין שוב לחג
שאלה אני רוצה להכין כמות כפולה מה עדיף להכין בפעמיים או שאפשר להכפיל כמויות ?
חג שמח ותודה על כל המתכונים ושנה טובה

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2022 at 4:03 pm

להכפיל בקלות
חג שמח

אתי א. ספטמבר 26, 2022 at 10:23 am

קרןןןןןןןןןןן, וואווווו, איזו עוגה!!!!
כמו שהבטחת לחה, מושלמת!!!!
הכנתי הרבה עוגות, אבל כזו עוד לא יצאה לי!!!!!
תודה❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2022 at 2:09 pm

תודה אתי!

Reply
מושיק אוקטובר 4, 2022 at 7:04 am

תלוי, תבניות אלומיניום הכנתי בשלושה , בתבניות מקצועיות הכנתי בשניים והכמות בול .עודה נהדרת קלילה ולא חונקת
תודה

Reply
אביבה ספטמבר 12, 2023 at 8:27 pm

היי קרן!
אפשר לאפות את העוגה המדהימה הזאת בתבנית קוגלהוף 26 (עם חור באמצע)
תודה ושנה טובה!
אביבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:09 am

בטח

Reply
עליזה ספטמבר 13, 2023 at 5:55 am

אין שומן בעוגה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 7:59 am

לא קראת את כל המתכון כנראה
יש כוס שמן

Reply
עדי ספטמבר 15, 2023 at 12:45 pm

היי, אופים על טורבו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 3:14 pm

חום עליון תחתון

Reply
עידן ספטמבר 14, 2020 at 5:35 pm

אם מורידים את הכמות בחצי, לאפות פחות זמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:24 pm

תלוי באיזו תבנית אופים
אם באינגליש אז להתחיל לבדוק אחרי 35 דק

Reply
הילה ספטמבר 8, 2021 at 8:36 pm

זו העוגת דבש הכי טעימה שאכלתי
פשוט מושלמת כולם התלהבו
תודה !!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:15 pm

תודה הילה

Reply
אודיה חייקין ספטמבר 22, 2020 at 7:22 am

העוגה יצאה מדהימה ורכה בטירוף!! סיימנו אותה תוך יום(ועשיתי מראש כפול) הילדים אמרו שזו העוגת דבש הכי טעימה ורכה שאכלו בחיים וביקשו שאכין שוב..זו העוגה שחיפשתי כבר שנים ובטוח תהפוך לעוגת הבית שלנו!!! הכנתי אותה עם קמח כוסמין 70%.
תודה ושנה טובה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:12 am

תודה אודיה ושנה טובה

Reply
דנה ב. ספטמבר 22, 2023 at 3:10 pm

אפשר להוסיף קצת גזר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2023 at 1:34 pm

בטח

Mickey ספטמבר 7, 2022 at 6:20 am

Excellent cake moist and yummy

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2022 at 2:58 pm

thanks

Reply
קארין ספטמבר 25, 2022 at 2:04 pm

היי קרן!
האם יהיה טעים להטסיף לעוגה קפה או קקאו? אם כן באיזו כמות?
נראה מעולה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 9:30 pm

אפשר במקום מים חמים, נס קפה ללא חלב

Reply
נועה ניסים ספטמבר 6, 2021 at 9:34 pm

יצא אליפות.. איזה כיף שכל מתכון שלך מבטיח הצלחה.
תודההה

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 7:51 am

תודה נעה

Reply
טופז ספטמבר 21, 2022 at 7:18 pm

היי קרן, למה תמיד עוגות דבש (גם זו) מתנפחות לי מידי ונוזלות אל מחוץ לתבנית?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:28 am

אולי חום התנור שלך גבוהה מדי תנמיכי.
וכמובן אל תמלאי בשום תבנית יותר מ 3/4 גובה
ואם יש לך בלילה אקסטרה תאפי אותה בתבנית נפרדת קטנה

Reply
אור ספטמבר 25, 2022 at 12:50 pm

שכחתי לשמן את התבנית 🙂 הכנתי בתבנית עגולה עם חור מנייר/קרטון, זה באפייה.. נקווה לטוב!

תודה קרן על המתכון!

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 9:32 pm

מקוה שעבר בשלום

Reply
לירון אוקטובר 2, 2022 at 10:50 am

ואווו איזו עוגה טעימה! המרקם משגע. תודה על המתכון ❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2022 at 5:33 pm

תודה לירון

Reply
ליטל ספטמבר 16, 2023 at 5:36 pm

אני לא יודעת מה להגיד על העוגה המושלמת הזו. ח6ץ מזה שהיא הולכת לככב אצלי בבית כל השנה. ולא רק בראש השנה

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2023 at 6:19 pm

איזה כייף!

Reply
ליז ספטמבר 14, 2020 at 1:55 pm

היי קרן תודה רבה על המתכון!
כוס דבש וכוס סוכר נשמע המון, כמה ניתן לצמצם?
העוגה תעבוד רק עם דבש?
תודה רבה ושנה טובה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 1:58 pm

מוזמנת לנסות, הלחות שלה מגיע מהכמות שבמתכון

Reply
עומר זוארץ אוקטובר 25, 2020 at 4:22 pm

היי, אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:03 pm

כן אין בעיה

Reply
לי ינאי ספטמבר 5, 2021 at 8:21 pm

לאפות בטורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:56 am

רגיל

Reply
שרית ספטמבר 6, 2021 at 11:00 pm

וואוו העוגה פשוט מעולה!
הכנתי עוגה ממתכון של מישהי באינטרנט ולא אהבו אצלי, היא נמסרה באהבה.
את העוגה שלך אין מצב שמוסרת.
התבנית הראשונה כבר חוסלה ביום הראשון
והשניה ממתינה ליתר החג.

לגמריי מאמצת את המתכון, העוגה רכה, לחה וטעימה מאוד

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 7:51 am

תודה שרית

Reply
סתיו ספטמבר 10, 2021 at 5:01 pm

עוגה טעימה בטירוף.
תודה על המתכון הנהדר.

Reply
דנה ספטמבר 13, 2021 at 4:44 pm

שנה טובה אלופה,
אין שמחה ממני"ליפול" על המתכון הזה. סוף סוף עוגה רכה טעימה ולא חונקת. אפיתי עם כוסמין מלא ו-4 כפות סוכר קנים כהרגלי בכל מתכון. יצאה עוגה מנצחת!!!
בעיה אחת רק…צריך לאפות שתיים או יותר כי מתחסלת כל כך מהר.
מיליון תודות לעוד מתכון אליפות. מועדים לשמחה.

Reply
חן ספטמבר 8, 2022 at 7:08 pm

זה אומר ששמת את 4 כפות סוכר הקנים במקום כוס סוכר חום מלאה?

Reply
דנה ספטמבר 9, 2022 at 8:03 am

כן. בכל מתכון זו הכמות ותמיד מספיק מתוק. טעים ובריא יותר

Reply
שני שחר ספטמבר 14, 2020 at 2:49 pm

וואו העוגה נראית מדהים !!!!! אני כבר לא יכולה לחכות להכין.
כמה קינמון ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:28 pm

1.5 כפיות

Reply
Boaz Nachshony ספטמבר 15, 2020 at 8:33 am

במתכון רשום 2

Reply
נעמה ספטמבר 6, 2021 at 9:51 am

בטעות שמתי את האבקת אפיה בדבש ואת האבקת סודה בקמח. קריטי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:14 am

לא

Reply
נטלי ספטמבר 15, 2020 at 5:23 pm

אם אני רוצה לאפות בתבנית עם חור של 26 ס"מ, באיזה כמויות צריך להשתמש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:10 pm

לא הייתי משנה כלום רק לוקחת בחשבון שתצא קצת נמוכה מהרגיל

Reply
רונית ספטמבר 21, 2020 at 4:16 pm

לא מוסיפים לעוגה תה או קפה?

Reply
Michal ספטמבר 14, 2020 at 2:56 pm

היי קרן,
איך אפשר לטבען את המתכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:29 pm

ממש לא יודעת איך ייצא, סילאן במקום דבש ורסק תפוחים במקום ביצים, או בננה

Reply
הדר אוגוסט 31, 2021 at 9:15 pm

היי קרן, האם אפשר להוסיף תיון לכוס המים הרותחים? תודה הדר

Reply
הדר אוגוסט 31, 2021 at 9:21 pm

האם אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן ענבים?תודה הדר

Reply
אורנה אוקטובר 13, 2022 at 7:17 pm

עוגה אליפות. טעימה בטירוף, רכה, לחה. תודה רבה אגם❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 8:34 pm

תודה אורנה

Reply
יעל ספטמבר 5, 2023 at 2:02 pm

הי, באיזה מצב אפייה אופים את האינגליש קייק?

תודה ❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2023 at 10:51 am

חום עליון תחתון

Reply
בת אל ספטמבר 14, 2020 at 4:25 pm

היי קרן שנה טובה ומתוקה!
כמה קינמון לשים?
ואיזה סימון בתנור? טורבו?
תודה רבה
בת אל

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:28 pm

עליון תחתון, שנה מעולה!

Reply
נטעלי ספטמבר 14, 2020 at 9:38 pm

היי נראה מעעלה ,אכין אותה מחר ⁦♥️⁩
תגידי קרן , שאלה לי אליך: למהה כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה ולא פשוט קמת תופח? לפעמיים אני עושה עם תופח…ומפה השאלה…

Reply
תהילה ספטמבר 15, 2020 at 1:39 am

יש לי סוכר חום כהה או סוכר לבן, יש עדיפות לאחד מהם מבחינת הטעם? במקום הסוכר חום בהיר

Reply
תהילה ספטמבר 15, 2020 at 5:21 pm

ובנוסף, אם יש רק ביצים M, אז לשים 2 או 3?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:10 pm

שלוש

Reply
אידית ספטמבר 16, 2020 at 3:23 pm

היי על טורבו או סטטי את התנור? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 3:32 pm

לא בטורבו
חום עליון תחתון

Reply
רעות אוגוסט 20, 2021 at 3:33 pm

את משתמשת במיקסר?

Reply
GALI Davidov ספטמבר 1, 2021 at 1:02 am

היי קרן, את הביצים כדאי להקציף במטרפה ידנית או במיקסר?

קרן אגם ספטמבר 1, 2021 at 1:42 pm

לא ממש משנה

סיון ספטמבר 25, 2022 at 1:56 pm

שכחתי את המלח! זה נורא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 9:30 pm

לא נורא

Reply
גלית ספטמבר 14, 2020 at 5:28 pm

האם אפשר להחליף את השמן בשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:23 pm

נשמע לי שכן

Reply
עינב ספטמבר 14, 2020 at 7:30 pm

אם נורא נורא בא לי תפוחים בעוגה.. מותר לשלב בקוביות ואז צריך להוריד מהקמח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:49 pm

נשמע מעולה תפוחים
לא לשנות כלום רק להוסיף כמה קוביות מקומחות
הבלילה מאוד נוזלית קחי בחשבון

Reply
מרב ספטמבר 15, 2023 at 10:56 am

ואם אוהבים טעמים חזקים אפשר להחליף את המים הרותחים בתה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 12:14 pm

אפשר

Reply
מיכל ספטמבר 16, 2020 at 11:21 pm

עוגת דבש זו העוגה האהובה עליי. מכינה שנים, המתכון נראה אש.
בעיה אחת יש לי: השמן קנולה תמיד עושה סוג של טעם לוואי שלא מצליחה להתגבר עליו.
לדעתך זה יתפוס אם אשים שמן קוקוס למשל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 7:30 am

אין בעיה בשמן קוקוס
יהיה טעם קוקוסי עדין שאני באופן אישי אוהבת

Reply
גלית ספטמבר 14, 2020 at 5:36 pm

היי, האם אפשר להחליף את השמן בשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:23 pm

נשמע לי שכן

Reply
שרוו אוקטובר 24, 2020 at 8:45 pm

היי קרן, הכנתי את העוגה לפני חודש והיא יצאה מעולה וטעימה ביותר!
היום הכנתי שוב, ומשום מה כבר בתנור שמתי לב שנהיה סדק נפוח באמצע ולאחר 45 הוצאתי, נתתי לזה להתקרר בחוץ וכל האמצע איפה שהסדק היה משמעותי זה נפל ובכלל נראה לא אפוי מספיק. את יודעת לשער מה היתה הבעיה הפעם? מבאס כי פעם קודמת הלך לי בול!! תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 9:35 pm

אולי משהו בערבוב של אבקת האפייה

Reply
רועי ספטמבר 14, 2020 at 10:01 pm

היי קרן
האם אפשר להחליף את המיים בחלב ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 10:21 pm

אפשר אני באופן אישי הייתי ממירה אם כבר אז בקפה או תה

Reply
אייריס ספטמבר 19, 2020 at 7:56 am

שנה טובה קרן.
וואו, הכנתי את העוגה והיא מצויינת, לחה ורכה שמו שתיארת.
מאחלת לך יצירתיות, ברכה בכל מה שתדעי בו, הגשמת חלומות, משפחה תומכת ואיך אפשר בלי בריאות.
מעריצה שלך ושל התוצרים שאת מביאה ומהגישה לנו.
סחפתי אחרייך את בנותיי , אחיינית שלי שהתחילה להכין מתכונים שלך ואחותי.
תודה גדולה

Reply
ענת שובל ספטמבר 20, 2022 at 8:13 pm

היי קרן
נראה אליפות בדיוק עומדת חהכין למחר לכיתה של הבן..
העוגה נראת בצבע עינבר מהמם הצבע שלה זה רק מהסוכר חום .
?
בדרך כלל במתכונים הנוזלים זה תה חזק או נס קפה ) בלי החלב) חזק
ועוד שאלה
המרה ללא גלוטן… אבל לא קמח שקדים או אגוזים
למה להמיר ובאיזה כמות ?
תודה ושנה טובה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:24 am

הצבע מהדבש
ואפשר קמח ללא גלוטן

Reply
Noga ספטמבר 15, 2020 at 7:11 pm

וואי וואי וואי,
ללא ספק העוגת דבש הכי הכי טעימה שנתקלתי בה!!
אוורירית בטירוף ועם זאת עסיסית ו"דבשית" מאד.
איזה כייף 🙂
תודה רבה ממש.

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:09 pm

תודה נגה

Reply
נטלי ספטמבר 20, 2020 at 10:55 am

קרן עשיתי וכשהוצאתי לאחר 45 דק עדיין הבחילה מאד נוזלית , זה אמור להיות ככה ??

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 7:52 pm

לא אמורה להיות נוזלית
כנראה לא מוכנה וצריכה עוד זמן

Reply
מלי ספטמבר 15, 2020 at 11:11 pm

האם קמח כוסמין או קמח מלא לא דורשים בד"כ יותר נוזלים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 11:28 pm

בדרך כלל כן אבל העוגה מאוד לחה ממילא ואני כמו שהזכרתי לא ממליצה יותר מ 50%
בהצלחה

Reply
Ma'ayan ספטמבר 14, 2021 at 8:39 pm

מה לגבי רגישות לגלוטן? איך ניתן להמיר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 6:37 am

קמח ללא גלוטן

Reply
עינב אליאס ספטמבר 16, 2020 at 5:54 am

היי, לעוגה ללא גלוטן, אפשר להחליף את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 6:35 am

מניחה שכן ואין בעיה
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד

Reply
יעל ספטמבר 8, 2021 at 10:44 pm

הכנתי כם קמח"כרגיל" ללא גלוטן. יצאה פגז. תודה רבה על המתכון המושלם

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:15 pm

תודה על השיתוף יעל

Reply
יעל ספטמבר 25, 2020 at 7:37 pm

העוגה פשוט מדהימה! הכנתי אותה אחרי שהתאכזבתי ממתכון אחר שהכנתי לכבוד ראש השנה כפיצוי ויצא פשוט וואו!

תודה!!

Reply
KC ספטמבר 16, 2020 at 6:20 am

כמה שאלות פה … כולם רוצים לשנות להוסיף לשדרג לטבען לצמחן… בסהכ עוגת דבש! והכי טובה שהיא פשוטה, יאללה הולכת לנסות בדיוק כמו שכתוב, נראה לי ייצא אחלה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 6:35 am

את מעולה

Reply
עמנואל ספטמבר 17, 2020 at 5:14 pm

הי. העוגה נראת טוב. אני אישית לא אוהבת קינמון..האם יש אפשרות לוותר עליו? אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה? תודה ושנה טוב ומתוקה כעוגת דבש

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 6:56 pm

אין בעיה קמח תופח
אפשר להמיר קינמון בתמצית וניל כפית

Reply
גיל ספטמבר 17, 2020 at 10:50 pm

בחיים לא טעמתי עוגת דבש כזאת!!
לא לשנות כלום במתכון פשוט לאפות ולטרוף!
תודה על מתכונים מעולים, את מלכה!
חג שמח ושנה טובה ❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:16 am

איזה כייף גיל אני גם חושבת ככה תודה!

Reply
שרונה ספטמבר 4, 2021 at 8:15 am

אפשר להוסיף למים הרותחים כפית קפה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2021 at 11:03 am

בטח

Reply
ליבי שטרנברג ספטמבר 16, 2020 at 3:38 pm

הי קרן,
האם להשתמש בסוכר חום דמררה או חום כהה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 3:44 pm

בהיר אחלה

Reply
Nancy Hanai ספטמבר 5, 2021 at 11:56 pm

היי קרן,
אין לי דמררה. אפשר להמיר לכהה או להשתמש בלבן?
ותודה על מתכונים מושלללללמים

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:55 am

אפשר לבן ואפשר לשלב חצי חצי כהה ולבן

Reply
עדי אוקטובר 2, 2022 at 8:47 pm

העוגת דבש הכי מדהימה שהכנתי, והכנתי הרבה. קלה, אוורירית וטעימה בטירוף. לא הפסקתי לקבל מחמאות בחג.
תודה לך

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2022 at 11:49 pm

תודה עדי

Reply
ליאת ספטמבר 16, 2020 at 7:56 pm

כוסמין 70 אחוז או 80 גם הולך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 8:58 pm

כן אבל מומלץ לשלב עם לבן

Reply
מאיה ספטמבר 22, 2020 at 8:05 pm

אפשרי בתבנית שקעים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:46 pm

כן בטח, זמן האפייה מתקצר

Reply
caroline brodsky ספטמבר 5, 2021 at 9:00 pm

It was all swollen when came out of the oven but then collapsed . I made 2 English tins ones. Is that normal ? Thanks Caroline

Reply
Porin Krief ספטמבר 16, 2020 at 11:20 pm

היי קרן, אפשר לעשות את העוגה עם דבש דבורים טבעי (לא מעובד) ? הוא פשוט לא נוזלי אז אני רוצה לדעת אם את יודעת איך זה משפיע על כמויות.

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 7:30 am

אותה הכמות לדעתי ואין בעיה

Reply
קרן ראסל ספטמבר 17, 2020 at 9:50 am

הי קרן בדיוק מכינה את העוגה הבלילה ממש מיימית זה בסדר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 10:00 am

כן כן בסדר גמור

Reply
מורן ספטמבר 17, 2020 at 11:21 pm

האם אפשר לעשות שילוב של כוס קמח לבן וכוס קמח שקדים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:14 am

נשמע אחלה

Reply
אורלי ספטמבר 18, 2020 at 8:11 am

הי קרן, המתכון מתאים גם לקאפקייקס? אם כן, לכמה וכמה זמן לאפות? שנה טובה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:02 am

כן בהחלט, סביב 20 דקות

Reply
יובל ויצמן ספטמבר 18, 2020 at 10:26 am

אפשרי לשים מעל שבבי שקדים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:28 am

ברור שאפשר

Reply
שני שחר ספטמבר 20, 2020 at 4:30 pm

אם אני עושה בתבנית קוגלהוף, זה יהיה בסדר לשים את השקדים בתחתית התבנית ומעליהם למזוג את העוגה ? במצב כזה (אם אצליח להפוך את העוגה) היא תצא מצופה בשקדים ?

Reply
Hatul ספטמבר 18, 2020 at 12:50 pm

היי קרן
מתכון מושלם! יצא מעולה! תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 12:07 pm

תודה חמוטל

Reply
ענבל פברואר 4, 2024 at 6:29 pm

הכנתי את העוגה הזאת לראש השנה והיא יצאה מושלמת! כל הזמן מבקשים שאכין אותה שוב.
נמסה בפה לא פחות…
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:39 pm

תודה ענבל

Reply
אפרת ספטמבר 18, 2020 at 3:24 pm

עוגת דבש מהטובות שטעמתי.
תודה קרן

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 12:08 pm

תודה אפרת כייף לי שאת חושבת ככה 🙂

Reply
חן ספטמבר 18, 2020 at 6:06 pm

מתכון מושלם אי אפשר להפסיק לאכול!!!

Reply
אורית ספטמבר 19, 2020 at 2:51 pm

קרן,זאת עוגת דבש הכי טעימה שאכלתי אי פעם!!!!! תודה לך על מתכונים נהדרים

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 3:42 pm

תודה אורית

Reply
עדי ספטמבר 20, 2020 at 6:28 pm

עוגה מדהימה!
הכנתי בתבנית קוגלהוף , יצא מושלם
ואת המים החמים הפכתי לתה חם, הוסיף קצת ארומה
עוגה מדהימה, ממש לחה וכיפית!

Reply
אורלי ספטמבר 24, 2020 at 3:57 pm

עוגה מושלמתתת!! הכנתי אותה כבר פעמיים!!
תודה. התאהבתי מחדש סעודות דבש.

Reply
אילנה ספטמבר 21, 2020 at 5:21 am

הי קרן,
החלפתי את הקמח בקמח ללא גלוטן ויצא מושלם . היתה פה שמחה גדולה
תודה רבה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 8:24 am

שמחה לשמוע אילנה חג שמח

Reply
נעמי הצופה דצמבר 20, 2022 at 10:58 pm

באיזה קמח השתמשת?

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2022 at 1:04 pm

קמח לבן

Reply
יפעת דוד ספטמבר 21, 2020 at 10:42 am

האם ניתן לשלב קמח שיפון בחלק מכמות הקמח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 11:53 am

לא ממליצה על שיפון בעוגה הזו

Reply
מרדכי מאי 17, 2023 at 3:09 pm

יש לך מתכון לעוגת דבש מקמח שיפון?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2023 at 7:24 am

לא

Reply
רונית ספטמבר 21, 2020 at 4:56 pm

אין צורך בהוספת תה או קפה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 9:10 pm

אם לא כתוב אז לא

Reply
מירב ספטמבר 22, 2020 at 12:23 pm

תודה רבה על עוגה מעולה !!
הילדים שלי לא אוהבים עוגות דבש, ואת זאת הם חיסלו ברגע.
הכנתי שתיים כאלה בחג.
הלוואי שגם השנה הזו תהיה כל כך טובה !!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 1:34 pm

תודה מירב ושנה טובה

Reply
יערה ברום ספטמבר 23, 2020 at 7:04 am

וואוו עוגת דבש מושלמת
השם שלה משקף אותה בדיוק
השתמשתי בתה צ'אי במקום מים רותחים
להתעלף ממנה
תודה קרן ושנה טובה!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2020 at 10:00 am

תודה יערה אהובה

Reply
שרה ספטמבר 22, 2020 at 6:45 pm

וואו! עוגה מצוינת!
הכנתי עם תה , כמו שכתבת בתגובות.
תודה

Reply
רלי ספטמבר 30, 2022 at 11:48 pm

העוגה מעולה!
מי שמכין צריך לקחת בחשבון שאי אפשר
להפסיק לאכול אותה 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:29 pm

לגמרי צודקת -)

Reply
רוני למל ספטמבר 27, 2020 at 8:47 am

היי קרן 🙂

ניתו להכין את העוגה עם קמח כוסמין?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 11:35 am

אפשר חצי לבן חצי כוסמין מלא או את הכל מכוסמין לבן

Reply
רוני ספטמבר 27, 2020 at 8:49 am

היי קרן
ניתן להכין את העוגה הזו עם קמח כוסמין?
תודה!

Reply
סיגל דצמבר 2, 2020 at 7:14 pm

בחיים לא חשבתי שאתאהב בעוגת דבש. היא פשוט מושלמת!! המשפחה לא מפסיקה לבקש ממני להכין אותה. תודה!!

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2020 at 9:36 pm

איזה כייף סיפור אהבה

Reply
שרה דצמבר 25, 2020 at 2:50 pm

היא כמו ענן בפה- העוגה הזו!
יצאה פשוט מצוין!
לא השתמשתי ביותר מדי קערות
הקצפתי סוכר וביצים ואז הוספתי את הכל
יצא מעולה!!!

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2020 at 6:28 pm

לגמרי מסכימה איתך! ואני הכי אוהבת לגלות אנשים שמכינים עוגות שבש שלא בראש השנה

Reply
הילה אוגוסט 25, 2021 at 8:48 am

עוגת הדבש המושלמת!!! הכנתי אותה גם בשנה שעברה וקצרה אינסוף מחמאות.

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:51 pm

תודה הילה

Reply
שרון ספטמבר 13, 2023 at 8:11 pm

פשוט עוגה מושלמת, לחלוחית וטעימה להפליא שאפילו ילדים שבדר'כ לא אוהבים עוגות דבש, זוללים ומבקשים עוד. בלי ציפורן וקשקושים וקלה להכנה. *שאפו ענק* קרן ושנה טובה ומתוקה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2023 at 7:21 am

תודה שרון חג שמייח

Reply
איריס בן סימון אוגוסט 25, 2021 at 9:54 am

האם אפשר להקפיא את העוגה

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:51 pm

בטח

Reply
סיון צרור אוגוסט 25, 2021 at 11:18 am

העוגת דבש הכי טעימה ביקום!!!!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:50 pm

תודהההה

Reply
Shani ספטמבר 25, 2022 at 12:54 pm

היי קרן שנה טובה
הכנתי עכשיו והפכתי ונדבק לי ממש לתבנית למרות שריססתי שמן טוב כל הכל .
יש סיבה ? אני רוצה להכין שוב
אכלנו כבר את הראשונה למרות שהתפרקה

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 9:32 pm

חשוב להפוך רק אחרי צינון ולשמן את התבנית לא בשמן
אלא להבריש חמאה או מחמאה רכה ולקמח היטב
להסיר עודפי קמח ואז להניס את הבלילה

Reply
תחיה אוגוסט 25, 2021 at 4:51 pm

מושלמת ❣️ תודה גדולה. מכיוון שהאיש שלי לא אוהב דבש השתמשתי בסילאן

Reply
דבו אוגוסט 26, 2021 at 11:06 pm

וואווווו עוגה ענן וטעם דבשי משגע
גזור ושמור ממש!
תודה ושנה טובה❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2021 at 7:42 am

תודה!

Reply
דבו אוגוסט 29, 2021 at 1:34 am

קרן היקרה, יש לי שאלה קטנה
הכנתי את העוגה וביום הראשון היא הייתה מושלמת!!
למחרת פתאום בלמטה הצטברו נוזלים כאלה, היא הייתה רטובה מידי בלמטה, כאילו לא נאפתה מספיק, אבל כשאפיתי נתתי לה אפילו 5 דק' אקסטרה על מה שהיה כתוב וכשבדקתי אותה היא אכן הייתה אפויה אז ממה זה יכול לקרות?

Reply
נועה אוגוסט 27, 2021 at 9:19 am

קרן, תודה על מתכונים נפלאים. מה את עושה כדי שהעוגה לא תדבק לתבנית מתכנת? (לשמן לא תמיד מונע מעוגות להדבק כשהופכים אותן). תודה רבה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2021 at 10:52 am

הי נועה
חפשי בבלוג עוגת לימון וקוקוס שם יש שיטה מצויינת

Reply
נועה אוגוסט 27, 2021 at 11:31 am

זו עוד עוגה מעולה שלך. תודה

Reply
Pnina אוגוסט 29, 2021 at 5:24 pm

אפשרי להוסיף צימוקים או אגוזים

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 10:03 am

כן
חופן

מיכל אוגוסט 30, 2021 at 2:07 pm

אפשר להכין בתבניות מאפינס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:48 am

אפשר בהחלט ולהתחיל לבדוק עם קיסם אחרי 15-18 דק׳

Reply
GALI Davidov ספטמבר 1, 2021 at 12:58 am

היי קרן, את הביצים כדאי להקציף במטרפה ידנית או במיקסר?

Reply
Inbal ספטמבר 26, 2022 at 6:50 pm

טוב זאת העוגה דבש הכי, אבל הכי טעימה שהכנתי בחיי. תודה על מתכון מדהים ומדויק.

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:11 am

תודה ענבל

Reply
GALI Davidov ספטמבר 1, 2021 at 1:03 am

היי קרן, האם את משתמשת במיקסר?

Reply
GALI Davidov ספטמבר 1, 2021 at 1:04 am

או במטרפת יד?

Reply
עדן ספטמבר 2, 2021 at 7:53 pm

משנה אם אני שמה סוכר חום כהה??

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2021 at 2:48 pm

לא משנה

Reply
יובל ספטמבר 4, 2021 at 7:58 am

וואו! הכנתי אתמול והיא עוגת הדבש הכי טעימה שאכלתי!
עפו עליה בבית

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2021 at 11:02 am

כייף לדעת תודה

Reply
בן פלג ספטמבר 4, 2021 at 9:58 am

חייב לומר שכאשר עשיתי את העוגה וראיתי את הבלילה הייתי משוכנע שהעולה לא תצא משהו…
מודה!!!! שטעיתי ובגדול!!! העוגה מדהימה וטעימה בטירוףףף שאפו ענק על המתכון

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2021 at 11:01 am

שמחה שאהבת

Reply
גבי ספטמבר 5, 2021 at 2:07 am

היי האם אפשרי ללא הקינמון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:57 am

אפשר אבל יהיה חבר קצת טעם לדעתי
תוסיפי ומיל

Reply
אורית ספטמבר 5, 2021 at 8:03 am

זה לא ראש השנה בלי עוגת דבש! וזאת…נראת מושלמת!!!! אשמח לדעת מאיפה התבנית?

Reply
Shuli Krisi ספטמבר 5, 2021 at 9:49 am

מדהים.
רציתי לברר האם ניתן לשלב בה תפוחי עץ שאקפיץ אותם לפני.
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:58 am

אפשר אבל היא לא צריכה לדעתי תביא ככ לחה שזה קצת מיותר
בכל אופן אם כן אז מעט שלא ירטיבו אותה יותר מדי

Reply
ספיר ספטמבר 5, 2021 at 2:58 pm

היי קרן! הכנתי את העוגה יום לפני, האם להכניס בינתיים למקרר? או להשאיר בחוץ? מה ההמלצה כך שתהיה לחה בפנים עוד יותר

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:56 am

לא צריכה מקרר

Reply
סיון ספטמבר 5, 2021 at 7:48 pm

חייבת לומר תודה על עוגה מושלמתתת שאני לא מחליפה מהשנה שגיליתי אותה! (אחרי כמה ניסיונות כושלים של מתכונים אחרים לא מוצלחים)

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 7:00 am

תודה סיון

Reply
חנה ספטמבר 6, 2021 at 12:32 am

וואוווו עוגה נדירהה!!! משוגעת על עוגות דבש וזו מושלמת!

Reply
איריס ספטמבר 6, 2021 at 8:54 am

הי קרן,
לגבי הדבש- האם כוס? או 360 גר? ראיתי שכוס סוכר רשמת 200גר לכן הבילבול

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:15 am

סוכר ודבש לא שוקלים אותו הדבר
הכמויות מדוייקות

Reply
מיכל ספטמבר 6, 2021 at 4:11 pm

כמה נורא אם אין לי אבקת סודה?

Reply
ליקוש מרץ 23, 2023 at 8:48 pm

מה אפשר במקום דבש? אני מתה על עוגות לחות ורוצה אולי 360 גרם של משהי אחר , מה כפשרי להציע?

Reply
אורלי ספטמבר 14, 2023 at 10:46 am

שלום קרן.
אמרתי נקרא את התגובות ואז נחליט אם להכין. ואכן הכנתי. אבל למרבה הצער שוב אכזבה.
כמעט כל מתכון שלך לא מצליח.
ואני אופה מעולה .
שקלתי מדדתי עשיתי הכל בדיוק..
עלתה ואז צנחה לפני שסיימה להיאפות.. עוד מצרכים שהלכו סתם לפח.
מקווה לא להתפתות יותר לאף מתכון שלך

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:40 am

וואו אורלי איזו הגזמה, יש לי אתר ככ הרבה שנים וכל כך הרבה מתכונים ונראה לך שאם המתכונים שלי לא היו טובים הייתי ממשיכה לסחוף ככ הרבה אנשים להכנה?
משהו אצלך לא תקין בוודאות אם המתכונים שלי שהם הכי פשוטים בעולם לא מצליחים. הכי קל להשמיץ אבל וואלה, במקרה הזה יש לי ככ הרבה תעודות.
עוגת הדבש הזו היא עוגה שמדינה שלמה מכינה ומתעלפת. שתהיה לך שנה מתוקה כדבש ואת באמת באמת לא חייבת להיות פה.

Reply
ל ספטמבר 6, 2021 at 5:12 pm

המתכון באמת מעולה,למרות שהורדתי טיפה בכמות הסוכר והוספתי יותר קנמון,יצא לא פחות ממושלם,תודה רבה וחג שמח

Reply
Oron ספטמבר 7, 2021 at 5:30 am

אפיתי לפי המתכון ויצא מאוד טעים.
תודה לחגית על ההמלצה.

Reply
דניאל ג. ספטמבר 7, 2021 at 10:15 am

העוגה הכי טעימה שהכנתי מעודי. היא קלה והיא פרווה, אני לא שמתי סודה לשתייה כי הייה לי קמח תופח פשוט שמתי את מספר הכוסות שהיה רשום. אני לא קראתי את המתכון לפי שהכנתי אותו כי הייתי בהכנות לערס חג לראש השנה לכן, כשהעיסה יצאה נוזלית ) ומסתבר ושכך צריך!) נבהלתי ושמתי עוד קמח תופח משהו כמו 3/4 או כוס עד שהיא הייתה בסמיכות שהגיונית לי, ותשמעו זה לא הוריד מימנה! היא יצאה תפוןה רכה עסיסית נמסה בפה ונשמרה יופי ממש ברמה של מאפייה, אני ממליצה בחום למי שרוצה להכין שיכין! ושיעשה נסיונות אם אין ביטחון בעצמך להכין תעשו לפני האירוע או החג או סתם כך ותראו עד כמה היא נפלאה בעצמכם.

אני הפכתי אותה מאתמול לעוגה של לשמור ולנעול!

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 11:10 am

תודה דניאל!!

Reply
Ronli ספטמבר 7, 2021 at 10:50 am

קרן יכולה להגיד שזו עוגת הדבש הטובה ביותר שהכנתי!!! וכנראה הבחושה הטובה ביותר!
ממליצה להכפיל כמויות כי היא נגמרת בדקות ומקבלת מיליון מחמאות!
יש טיפ שאת יכולה לתת לשאר המתכונים לעוגות בחושות שיצאו כאלו רכות ולחות?
את אלופה
חג שמח ושנה טובה ומתוקה

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 11:10 am

תודה ! שמחה שאהבת
האמת שכל מתכון לגופו ויש משהו מדהים אכן בעוגות דבש

Reply
טל ספטמבר 7, 2021 at 11:47 am

קרן יקרה,
העוגה פשוט מושלמת, לחה וטעימה בדיוק כמו שתארת.
ממש בא לי עוגת שוקולד שתהיה בדיוק ככה, האם יש מתכון או במה להמיר במקום דבש שתהיה שוקולדית?
חג שמח ותודב רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 2:54 pm

עוגת שוקודבש מהבלוג מושלמת

Reply
ענבל ספטמבר 7, 2021 at 12:25 pm

היי קרן
הכנתי את העוגה ולאחר שהוספתי את המים לתערובת בפעם השניה, נוצרו גושים קטנים של קמח בבלילה שלא נספגו בה למרות שערבבתי טוב. לאחר האפייה גם ראו את הגושים במרקם של העוגה. היא הייתה עדיין טעימה
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה
חג שמח ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 2:54 pm

ערבוב לא נכון, להבא עם מטרפה

Reply
אהובית ספטמבר 7, 2021 at 4:27 pm

אין עוגה כזאת
כולם כולם עפו עליה
פריכה לחה טעימה בטרוף
אין עליך קרן
מתכונים מושלמים כמעט כמוך!

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 9:11 pm

תודה אהובית

Reply
עירית קליין ספטמבר 8, 2021 at 3:45 pm

הי,
העוגה בתנור, אבל רציתי להגיד שהרגשתי שהמצרכים היו כתובים בצורה מאוד מבלבלת בשבילי.
לי יותר נוח כשהם מסודרים לפי סדר השימוש ❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2021 at 5:08 pm

טיפ ממני באהבה:
לשקול ולמדוד את כל המצרכים מראש על השיש
כך לא יחסר לך כלום באופן ההכנה ולא תתבלבלי
מקוה שהעוגה יצאה מספיק טעימה כדי לפצות על חוסות הנוחות

Reply
Rochellee lyp ספטמבר 9, 2021 at 11:54 am

יצאה מעולה
אשמח לדעת איזה טופינג , זיגוג מתאים לשפןך על העוגה

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:16 pm

אפשר אבקת סוכר מעורבבת עם קצת מים רותחים ולימון

Reply
ליטל ספטמבר 16, 2021 at 2:54 pm

עוגת הדבש הכי טעימה שאפיתי אי פעם, ואני אופה מנוסה. אירחנו בחג וכולם התעלפו עליה. ממליצה מראש לעשות כמות כפולה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2021 at 7:08 am

תודה ליטל

Reply
מיצי ספטמבר 17, 2021 at 3:41 pm

זאת העוגה הכי טעימה בעולם! עם שלושה ילדים קטנים בבית והם אוהבים אותה יותר מאשר עוגת שוקולד 😉

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 6:24 am

הכי משמח

Reply
נוי ספטמבר 26, 2021 at 5:51 pm

עוגת הדבש הטעימה ביותר שהכנתי/ אכלתי תודה קרן!! שאלה, בפעם הראשונה אפיתי את העוגה בשתי תבניות אינגליש עכשיו רוצה להכין אותה בתבנית שלוש רגליים עם חור שתצא מרשימה יותר לחג, האם לשמן את התבנית או לא ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 8:37 pm

בעקרון לא משמנים , אבל לא יקרה כלום אם תשמני

Reply
טליה אפריל 11, 2022 at 6:48 pm

היי קרן העוגה יצאה מושלמת מדי שבא לי אותה גם לפסח! יש אפשרות להמיר את הקמח לקמחים לפסח כמו שקדים תפוא תירס וכו.. מה את ממליצה?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2022 at 9:31 am

תשלבי קמח תפא עם קמח שקדים

Reply
אפרת הלל מאי 27, 2022 at 2:20 pm

הכנתי היום אבל לא היה לי 2 ביצים L אז שמתי 3 ביצים M העוגה יצאה דביקית ולא נראית אפויה ומתוקה מאוד מאוד.
וגם הצבע יצא לי בהיר ולא כמו שבתמונה.
קצת התבעסתי בגלל שנוסעת לחמותי ורציתי לשמח אותה

Reply
לירון ר ספטמבר 3, 2022 at 11:12 pm

מכינה אותה כל שנה לילדים, היא יותר טובה מכל קונדיטוריה, שאפו

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2022 at 2:17 pm

תודה לירון

Reply
טליה אדלשטין ספטמבר 6, 2022 at 12:39 pm

זו העוגת דבש הכי טעימה שאכלתי בחיים ואני ממש בררנית עם עוגות דבש! בכללי זה בין העוגות הטובות שאכלתי.. אי אפשר לעצור סיימתי חצי תבנית זה הבעיה.
מתכון מנצח!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2022 at 7:40 pm

טליה אלופה תודה

Reply
Linoy Hason ספטמבר 6, 2022 at 5:06 pm

מלכהההההה אין על העוגות שלך
כל אחת יוצר טעימה מהשניה❤️‍

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2022 at 7:39 pm

תודה לינוי מהממת

Reply
איילת זהבי ספטמבר 6, 2022 at 6:11 pm

האם אפשר לאפות בסיר פלא??

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2022 at 7:39 pm

בטח

Reply
הלן ספטמבר 15, 2022 at 1:04 pm

קרן אלופה!!!
אין כמותך! עוגה מושלמת!!!
אני מכינה את העוגה באינגליש קייק בכמות של מעל 20 עוגות.
האם לדעתך אני יכולה חלק מהעוגות לאפות ואחרי שמתקררות להקפיא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2022 at 3:01 pm

אין בעיה להקפיא עוגות דבש

Reply
בלה ספטמבר 14, 2023 at 10:53 pm

אז שתביני שקראתי את כל הפוסט, ואיכשהו קלטתי צימוקים במתכון – שאני מאוד אוהבת בכל מאפה, והם נכנסו לרשימת הקניות, וחיכו יפה במזווה, ורק עכשיו כשהעוגה יצאה מהתנור ריחנית וחגיגית, קלטתי שהם נותרו מחוץ לעוגה! הלכתי לבדוק איפה טעיתי ואיך זה ששכחתי, והבנתי שפשוט קראתי מה שבא לי: כתבת צימוקים, זכרתי צימוקים
חג שמח!

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:35 am

חג שמייח 🙂

Reply
סיגלית ספטמבר 15, 2022 at 7:54 pm

אפשר להוסיף קרמבל למעלה עם אגוזים? זה לא ישקע בעוגה אם היא נוזלית? תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2022 at 6:57 am

ישקע בוודאות, את יכולה לנסות להוסיף אותם מלמעלה אחרי 1/2 שעה אפייה כשכבר יש קרום עליון די יציב

Reply
נעמה ספטמבר 16, 2022 at 9:11 pm

היי קרן, העוגה יצאה מעולה עם מרקם אוורירי. תודה רבה. הייתי רוצה להוסיף קצת ציפורן. כמה את ממליצה להוסיף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:20 am

1/2 כפית

Reply
מיטל בן דוד ספטמבר 17, 2022 at 4:34 pm

אפשר לאפות בתבנית מאפינס?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2022 at 3:32 pm

אפשר, זמן האפייה מתקצר ויש להתחיל לבדוק אחרי 20 דקות

Reply
סיגל ספטמבר 20, 2022 at 11:41 am

הי קרן
העוגה יצאה וואו
הכי טובה שטעמתי בדבש.
תודה

Reply
אורלי ספטמבר 20, 2022 at 9:14 pm

היי , האם אפשר להוסיף לבלילה אגוזים טחונים ? ואם כן האם במקום חלק מהקמח?
תודה

Reply
Reut ספטמבר 21, 2022 at 7:03 pm

עוגה מושלמת!!
הכנתי אותה כבר מלא פעמים אין עוגות כאלה!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:22 am

תודה רעות
שנה טובה

Reply
הדר ספטמבר 22, 2022 at 9:01 am

ואוווו מתכון מושלם
יצא מדהים! עשיתי חצי חצי כוסמין ולבן.

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 10:11 am

אליפות

Reply
ש ספטמבר 22, 2022 at 9:22 am

שלום
אחרי כמה שנים של עוגות דבש
אתמול מרוב פחד משנים עברו של עוגות שנפלו הכנתי את המתכון – ואני כל כך מתחרט שלא עשיתי כפול 3!!!
מעדןןןןןן!
תודה רבה.
באמת מוצלח ואורירי נעים ביותר!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 10:11 am

תודה, שימחת מאוד

Reply
קורל ספטמבר 23, 2022 at 8:15 am

האם אפשר לוותר על הסודה לשתייה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:23 am

לא מומלץ

Reply
Liri ספטמבר 23, 2022 at 2:00 pm

שידרגתי באגוזים ושקדים קצוצים למעלה יצא ואווווווו אלופה

Reply
יהודה וועג ספטמבר 15, 2023 at 3:02 pm

תודה רבה על העוגת דבש. אבל . יש לי אבל גדול .העוגה עצמה יצאה פאצץ . אבל זמן האפיה לדעתי ארוך מדי , אני הכנסתי לתנור וכוונתי ל 40 דקות כמו שאמרת , מזל שבדקתי כעבור 25 דקות , והעוגה התחילה להשרף ממש שחור מסביב לעוגה. הוצאתי אותה.
אני חושב ש 20 דקות מספיק והותר.
למה העוגה שלי התחילה להסרף ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 3:13 pm

הי יהודה
זה ממש תלוי תבנית ותנור
זה מאוד חריג הזמן שבה נאפתה לך
אבל העיקר שהוצאת בזמן
הזמן במתכון תקין

Reply
איילת ספטמבר 23, 2022 at 4:07 pm

היי קרן יש לי בדיוק כזו תבנית איך אפשר לשמן כדי שהוגה תצא ללא תקלות??

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 5:03 pm

להבריש בחמאה רכה ולקמח היטב, להסיר עודפי קמח ולהכניס למקפיא ל 15 דקות

Reply
מעיין ספטמבר 24, 2022 at 9:00 am

אפשר לשים רסק תפוחים במקום ביצים? אם כן, כמה לשים?

Reply
מעיין ספטמבר 24, 2022 at 9:19 am

או לשלב ביצים ורסק תפוחים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 11:58 am

לא ניסיתי להמיר בעוגה הזו אבל אפשר לנסות לה מר בחצי כוס רסק תפוחים

Reply
עדי ספטמבר 24, 2022 at 4:34 pm

אימי ז"ל היתה מכינה עוגת דבש עם תמצית תה שחור מרוכז, ממנה למדתי את הטריק… ממליצה להחליף את כוס המים רותחים בכוס תה שחור רגיל, מוסיף עומק טעמים שווה במיוחד.

Reply
ליר ספטמבר 25, 2022 at 1:44 pm

קרן היקרה
עוגה פשוט נדירה
אתמול הכנתי שיהיה להיום בערב לחג
בני המשפחה לא עמדו בזה
וסיימו הכל לאורחים‍♀️
אז אופה כעת אחת שיוצאת יותר פצצה
(זכרתי את המתכון בעל פה למרות ה3 קערות)
תודה רבה לך ושנה טובה ומתוקה כמו העוגה

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 9:31 pm

אלופה, תודה ושנה טובה

Reply
עדי ספטמבר 25, 2022 at 11:17 pm

הכנתי את העוגה, שמתי חצי כוס סוכר במקום כוס. יצא מתוק, רך וטעים מאוד מאוד! מומלץ!

Reply
עטרה ספטמבר 28, 2022 at 12:53 pm

אמאלה העוגת דבש הכי טובה שהכנתי!!
מכינה אותה כבר שנה שנייה ברציפות
רכה ככ וטעימה בטירוף

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 1:53 pm

תודה עטרה

Reply
צליל אוקטובר 3, 2022 at 5:02 pm

הי קרן, תודה על מתכון מושלם לא הפסיקנו לאכול אותה
במידה והייתי רוצה לעשות ללא גלוטן יש לך קמח שאת ממליצה עליו?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2022 at 11:51 pm

יודעת שמולינו טובים

Reply
נעמי ספטמבר 13, 2023 at 12:34 pm

ףהיי קרן תודה על המתכונים ועל איך שאת מגיבה לכל אחד ואחד
הכנתי את העוגה וכשערבבתי את הקמח עם הביצים נשארו לי גושים אז הייתי צריכה לערבב ממש הרבה זמן הבנתי שזה לא טוב לעוגות בחושות
האם כדאי לערבב קצת פחות ושישארו גושים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 1:41 pm

להבא או עם מטרפה לערבב, או להשתמש במסננת להוספת הקמח

Reply
ruth rosines אוקטובר 5, 2022 at 12:06 am

יש המלצה לתחליף לסודה לשתיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2022 at 8:33 am

לאא מומלץ להחליף

Reply
אלכס אוקטובר 9, 2022 at 2:42 pm

קרן שלום,
שאלה קצת הזויה-
אם מנסים להפוך את הערכים התזונתיים ליותר מתאימים עבור מתאמנים, ניתן להוסיף סקופ אחד של אבקת חלבון לעוגה?
רק כדי שארגיש טוב יותר עם האכילה של העוגה 🙂
אשמח לתשובה ואם כן באיזה שלב בהכנה להוסיף את האבקה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2022 at 4:02 pm

הי אלכס
אני מניחה שאין בעיה בשלב כלשהו להוסיף
לא עבדתי עם חלבון מעולם אז אולי פשוט להוסיף לקראת סוף הערבוב

Reply
בר ינואר 9, 2023 at 10:29 am

היי
הכנתי עוגת דבש, יצא טעים, תודה. אבל בפנים היא לא הייתה מספיק אפויה
והיא הייתה בתנור יותר ממה שכתבת באיזה 10 דקות כי ראיתי שהיא עדיין לא מוכנה..
מה יכולה להיות הבעיה אצלי?
האם זה יכול להיות בגלל שערבבתי עם מיקסר? פשוט היו בבלילה כדורים של קמח שלא הצלחתי לערבב עם מטרפה..
או אולי היה צריך לאפות עם טורבו?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2023 at 4:17 pm

אין קשר למיקסר, אולי התבנית שלך היתה קטנה מדי לבלילה? ואז היה לה קשה להיאפות מבפנים, או שאולי אצלך בתנור העוגה היתה צריכה יותר זמן

Reply
דורין ניסן ערב ספטמבר 6, 2023 at 11:43 pm

הכנתי את העוגה היום וזאת העוגה הכי טעימה שאכלתי! היא יצאה מושלמת!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2023 at 1:58 pm

תודה דורין

Reply
נטלי ספטמבר 9, 2023 at 11:45 am

אז בעצם אם החג בשישי היית מכינה אותה ברביעי?

Reply
Tamar ספטמבר 10, 2023 at 8:56 am

קרן, אפשר להכין את המתכון בתור מאפינס או קאפקייקס? לילדים?
אם כן, צריך המרות?
וכמה בערך אמור לצאת בכמויות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 9:57 am

אין בעיה להכין מאפינס מניחה שייצאו סביב 12-15 וזמן האפייה מתקצר להתחיל לבדוק אחרי 15 דקות

Reply
דליה ספטמבר 12, 2023 at 8:08 am

לצערי צנח לי, איזה באסה- הכנתי בתבנית אינגליש והשארתי שעה בתנור

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:02 am

את כל הבלילה הכנת לאינגליש אחת???

Reply
אהובה ספטמבר 12, 2023 at 9:25 am

הי קרן
הכנתי אתמול את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ
העוגה מריחה מעולה אבל מרכז העוגה לא נאפה לגמרי, נוצר מן פיצוץ קטן שכל מה שחשוף לא נאפה נשאר דבק
מה אפשר לעשות?
תודה רבה

Reply
אהובה ספטמבר 12, 2023 at 9:29 am

הי קרן
הכנתי אתמול את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ
העוגה מריחה מעולה אבל מרכז העוגה לא נאפה לגמרי, נוצר מן פיצוץ קטן שכל מה שחשוף נשאר דבק
מה אפשר לעשות?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:02 am

אולי התבנית לא חזק והיית צריכה זמן אפייה נוסף? אולי התבנית חא משהו? לא יודעת להגיד מה השתבש
אין ככ איך לתקן

Reply
אליסה ספטמבר 12, 2023 at 2:20 pm

היי קרן,
יש לך הצעה לשדרוג קל לעוגה
למשל הוספת אגוזים מלמעלה או רעיון אחר כלשהו?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:04 am

את יכולה אין בעיה

Reply
מיכל ספטמבר 12, 2023 at 4:20 pm

היי את התנור לשים במצב עליון תחתון (אפייה) או טורבו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:04 am

עליון תחתון

Reply
חן ספטמבר 13, 2023 at 8:58 am

הי קרן
אםשר להוסיף חתיכות שקדים? או שזה יישרף באפיה?
תודה
חן

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 1:43 pm

אפשר אבל לדעתי הם יישקעו

Reply
תמי ספטמבר 13, 2023 at 3:31 pm

יש רק ביצים m בסופר. להשתמש בשתיים או שצריך שלוש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 5:05 pm

שלוש

Reply
אורלי ספטמבר 13, 2023 at 4:07 pm

קרן האם להשאיר את העוגה בתבנית עד ערב החג (יומיים) או לשחרר ולעטוף בנצמד או משהו בסגנון, איך לשמור אותה

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 5:05 pm

לחלץ מהתבנית ואז להחזיר פנימה ולעטוף טוב טוב

Reply
יסמין ספטמבר 13, 2023 at 6:15 pm

היי! שמעתי שהמתכון מדהים ואני חייבת להכין לחג!
אם יש התנגדות נחרתת לקינמון – אפשר להשמיט לגמריי?

כדאי להכין כקאפקייקס?

תודה רבה! שנה טובה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 6:20 pm

אני חושבת שאפשר לוותר עליו אבל לי אישית היה חסר טעם והייתי מוסיפה וניל במקום, קאפקייק אפשרי וזמן אפייה מתקצר

Reply
מיכל ספטמבר 14, 2023 at 7:10 am

הי קרן. אפשר להקפיא את העוגה האפויה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2023 at 7:19 am

אפשר להקפיא

Reply
יעל ספטמבר 14, 2023 at 9:48 am

הי, במידה ויש לי ביצים בגודל מדיום האם להוסיף עוד ביצה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:41 am

כן

Reply
עמית ספטמבר 14, 2023 at 4:27 pm

האם אפשר סוכר חום כהה במקום סוכר חום בהיר? או שהמרקם יהיה שונה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:36 am

היא תצא כהה יותר ואולי דביקה יותר

Reply
קארין ספטמבר 15, 2023 at 12:14 am

היי, תודה על המתכון!!
יעבוד גם עם תוספת של מעט הל?
במידה וכן – כמה להוסיף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:33 am

אני פחות אוהבת תבלינים אבל מי שאוהב אז כן, לא הייתי מוסיפה הרבה, 1/4 כפית

Reply
מיכל ספטמבר 15, 2023 at 10:41 am

היי מכינה ממש עוד מעט את העוגה
את התבנית צריך לשמן? מדובר בתבנית אנג’ל
כי אם להפוך אותה היא תהיה יותר גבוהה? זה עובד עם העוגה הזאת? לשמן את התבנית?

Reply
מיכל ספטמבר 15, 2023 at 10:41 am

היי מכינה ממש עוד מעט את העוגה
את התבנית צריך לשמן? מדובר בתבנית אנג’ל
כי אם להפוך אותה היא תהיה יותר גבוהה? זה עובד עם העוגה הזאת? לשמן את התבנית???

Reply
מיכל ספטמבר 15, 2023 at 10:41 am

את התבנית צריך לשמן? מדובר בתבנית אנג’ל
כי אם להפוך אותה היא תהיה יותר גבוהה? זה עובד עם העוגה הזאת? לשמן את התבנית???

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 12:15 pm

עוגת דבש פחות מתאימה לדעתי לאנגל

Reply
מיכל ספטמבר 15, 2023 at 10:42 am

לשמן תבנית אנג’ל?

Reply
מיכל ספטמבר 15, 2023 at 10:53 am

היי את התבנית לשמן (תבנית אנג’ל)

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 12:14 pm

בעקרון לר משמנים אנגל

Reply
tahel porat ספטמבר 15, 2023 at 2:03 pm

היי קרן,
הכפלתי כמויות כדי להכין 4 עוגות. דבר ראשון יצא 6 דבר שני הן לא נאפו לי בכלל מבפנים! כמה זמן שלא השארתי בפנים זה פשוט לא נאפה. ניסיתי להפוך את זה לעוגיות ולהכניס לתנור ושוב, לא נאפה! מה עשיתי לא בסדר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 3:13 pm

זו אחת הסיבות שאני לא מכפילה כמויות אלא פשוט מכינה פעמיים כי הכפלות לא תמיד עובדות

Reply
Tamar Mansberg ספטמבר 16, 2023 at 2:19 am

עוגת דבש מושלמת

Reply
עטרה ספטמבר 17, 2023 at 9:19 pm

עוגה מדהימה וטעימה ! הכנווו והיינו כל כך בהיי שיש עוגה כזו טעימה ומדויקת לראש השנה
פשוט תודה !

Reply
עטרה ספטמבר 17, 2023 at 9:19 pm

עוגה מדהימה וטעימה ! הכנווו והיינו כל כך בהיי שיש עוגה כזו טעימה ומדויקת לראש השנה
פשוט תודה !
והוספנו כפית קפה למים כמו שהמלצת יצא סוף !

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2023 at 7:27 am

איזה כייף עטרה תודה שחזרת לעדכן

Reply
חפצי ספטמבר 19, 2023 at 5:34 pm

עוגת דבש נהדרת, טעימה, רכה,ובעלת ארומה נפלאה מכינה אותה כבר פעם שלישיתפשוט נחטפת, תבורכי על מתכון מדויק, שנה מתוקה

Reply
טלי ספטמבר 19, 2023 at 6:09 pm

העוגה כל-כך מוצלחת – שאני תוהה האם לשם הגיוון ניתן להכין עם ריבה במקום דבש? או אולי קארד לימון?

Reply
ר. ספטמבר 21, 2023 at 10:16 pm

היי
הכנתי את העוגה ב3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות,
העוגה הייתה למעלה משעה בתנור ובכל זאת צנחה כשהוצאתי אותה, והבפנים לא נראה אפוי לגמרי
מה יכולה להיות הסיבה?
(גם בפעם הקודמת שהכנתי קרה דבר דומה, אך בכל זאת לא נשאר פרור מהעוגה:)

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2023 at 12:18 pm

את אופה בטורבו ? אולי תאפי בחום עליון תחתון

Reply
ר. ספטמבר 22, 2023 at 2:56 pm

אופה בחום עליון תחתון..

Reply
חן ספטמבר 22, 2023 at 1:05 pm

היי קרן!
אכלתי בראש השנה את העוגת דבש שלך והיא הכי טעימה שאכלתי בחיי!!!
אמרתי שאני חייבת להכין אותה לצאת הצום, מושלמת לי ליד התה.
יש לי רק שאלה קטנה, האם אפשר לעשות אותה בתבנית של 20 סמ קוטר?
או שזה קריטי וללכת לקנות 24 קוטר?
תודה רבה וגמר חתימה טובה,
חן

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2023 at 1:35 pm

20 זו תבנית קטנה מדי לעוגה הזו, את יכולה לאפות ב 20 ואת השאר באינגליש

Reply
טניה ספטמבר 28, 2023 at 7:27 pm

מדובר בשלמות!

Reply
אורי ספטמבר 29, 2023 at 12:29 pm

עוגה וואו!
ואת מצחיקה בטרוף
תודה על המתכון!

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2023 at 2:35 pm

תודהההה

Reply
דנה ספטמבר 30, 2023 at 12:55 pm

עוגה מאוד טעימה, תודה רבה על עוד מתכון נהדר. הכנתי לראשונה עוגת דבש והיא מצוינת.

Reply
אלינה אפריל 18, 2024 at 7:22 pm

עוגה מטורפת!! תודה על המתכון המהמם

Reply

Leave a Comment