עוגות בחושותראש השנה

עוגת דבש לחה

ספטמבר 14, 2020 60 Comments

אף פעם לא אהבתי עוגות דבש מתובלות, תמיד חיפשתי את אלו הפשוטות יותר, שיש בהן

רק קינמון. ציפורן היה ועדיין תבלין שאני לא אוהבת. עניין של טעם אני מניחה. במושב שגדלתי בו

בחגים היו נפגשים כולם לאירועים בבית העם, המון אנשים שלבושים לבן, חגיגיים, והיו פותחים

שולחנות ארוכים עם אוכל וכיבוד, ואני זוכרת שתמיד חיפשתי את העוגות, את המתוקים, ובחג,

בדקתי והרחתי טוב טוב את העוגה לפני שלקחתי ממנה חתיכה, לוודא שאין בה תבלינים חזקים,

והכי גרוע, צימוקים!!!!!! זה הכי היה שנוא עליי. לשמתי תמיד מצאתי עוגה שתענה על הצורך שלי,

ועד היום נשארתי לא מפותחת בתחום עוגות הדבש, תמיד אוהב אותן פשוטות.

לעוגת הדבש הזו, תצטרכו מטרפה, ושלוש קערות, שזה קצת יותר מבדרך כלל במתכונים שלי,

אבל שווה את מאמץ, כי היא כל כך רכה לחה וטעימה, והגיע הזמן שתעלה לבלוג עוגת דבש פשוטה.

חוץ מזה אני מקוה שקיבלתם את בשורת הסגר בסדר, כמו תמיד אני מאמינה שגם אם קשה לראות

את זה כרגע, בטוחה הכל תמיד לטובה, ומבטיחה כל החג להמשיך ולהעלות מתכונים טובים.

עוגת דבש לחה/תבנית עגולה עם או בלי חור בקוטר 24 או שתי תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

2 כוסות+ 2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל

שקית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

כוס (360 גר׳) דבש

2 כפיות קינמון

כוס (200 גר׳) שמן קנולה

2 ביצים גודל L

כוס (200 גר׳)סוכר חום בהיר

1 כוס (240 מ״ל ) מים רותחים

1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות. משמנים היטב תבנית אפייה.

בקערה בינונית מערבבים כוס מים רותחים עם דבש ואבקת סודה

לשתייה, אחרי שהדבש נמס בפנים מוסיפים את 1/2 כוס המים שנותרה ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת, מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון.

בקערה נוספת (אחרונה, נשבעת) בעזרת מטרפה טורפים ביצים וסוכר חום לתערובת תפוחה ומעט

בהירה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף עוד קצת.

מעבירים מחצית מכמות הקמח לתערובת הביצים ומערבבים היטב, מוזגים פנימה את תערובת המים,

מערבבים שוב, ולבסוף מוסיפים את יתרת הקמח שנשאר. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה.

שימו לה שהבלילה מאוד מאוד נוזלית וזה בסדר

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים היטב לפני שמחלצים.

**כמו כל עוגת דבש,העוגה רק משתבחת עם הימים ותהיה טעימה אף 3-4 ימים אחרי, ניתן לשמור במקרר

או על השיש.

**את הסוכר החום ניתן להמיר בסוכר לבן.

**דבש אפשר להמיר בסילאן

**קמח לבן אפשר להמיר בכוסמין לבן או 50% קמח מלא ואז העוגה תצא פחות לחה אבל טעימה.

 

Print Friendly, PDF & Email

60 Comments

אופיר אוסט ספטמבר 14, 2020 at 1:53 pm

כמה תבניות אנגליש קייק יצאו. ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 1:58 pm

שתי תבניות

Reply
אסתי ספטמבר 16, 2020 at 10:01 pm

קרן מה עשית לי? אי אפשר להפסיק לאכול אותה…….. מ ע ו ל ה
חג שמח!

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 7:30 am

חחחחח אני שמחה ממש! תודה

Reply
עידן ספטמבר 14, 2020 at 5:35 pm

אם מורידים את הכמות בחצי, לאפות פחות זמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:24 pm

תלוי באיזו תבנית אופים
אם באינגליש אז להתחיל לבדוק אחרי 35 דק

Reply
ליז ספטמבר 14, 2020 at 1:55 pm

היי קרן תודה רבה על המתכון!
כוס דבש וכוס סוכר נשמע המון, כמה ניתן לצמצם?
העוגה תעבוד רק עם דבש?
תודה רבה ושנה טובה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 1:58 pm

מוזמנת לנסות, הלחות שלה מגיע מהכמות שבמתכון

Reply
שני שחר ספטמבר 14, 2020 at 2:49 pm

וואו העוגה נראית מדהים !!!!! אני כבר לא יכולה לחכות להכין.
כמה קינמון ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:28 pm

1.5 כפיות

Reply
Boaz Nachshony ספטמבר 15, 2020 at 8:33 am

במתכון רשום 2

Reply
נטלי ספטמבר 15, 2020 at 5:23 pm

אם אני רוצה לאפות בתבנית עם חור של 26 ס"מ, באיזה כמויות צריך להשתמש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:10 pm

לא הייתי משנה כלום רק לוקחת בחשבון שתצא קצת נמוכה מהרגיל

Reply
Michal ספטמבר 14, 2020 at 2:56 pm

היי קרן,
איך אפשר לטבען את המתכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:29 pm

ממש לא יודעת איך ייצא, סילאן במקום דבש ורסק תפוחים במקום ביצים, או בננה

Reply
בת אל ספטמבר 14, 2020 at 4:25 pm

היי קרן שנה טובה ומתוקה!
כמה קינמון לשים?
ואיזה סימון בתנור? טורבו?
תודה רבה
בת אל

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:28 pm

עליון תחתון, שנה מעולה!

Reply
נטעלי ספטמבר 14, 2020 at 9:38 pm

היי נראה מעעלה ,אכין אותה מחר ⁦♥️⁩
תגידי קרן , שאלה לי אליך: למהה כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה ולא פשוט קמת תופח? לפעמיים אני עושה עם תופח…ומפה השאלה…

Reply
תהילה ספטמבר 15, 2020 at 1:39 am

יש לי סוכר חום כהה או סוכר לבן, יש עדיפות לאחד מהם מבחינת הטעם? במקום הסוכר חום בהיר

Reply
תהילה ספטמבר 15, 2020 at 5:21 pm

ובנוסף, אם יש רק ביצים M, אז לשים 2 או 3?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:10 pm

שלוש

Reply
אידית ספטמבר 16, 2020 at 3:23 pm

היי על טורבו או סטטי את התנור? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 3:32 pm

לא בטורבו
חום עליון תחתון

Reply
גלית ספטמבר 14, 2020 at 5:28 pm

האם אפשר להחליף את השמן בשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:23 pm

נשמע לי שכן

Reply
עינב ספטמבר 14, 2020 at 7:30 pm

אם נורא נורא בא לי תפוחים בעוגה.. מותר לשלב בקוביות ואז צריך להוריד מהקמח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:49 pm

נשמע מעולה תפוחים
לא לשנות כלום רק להוסיף כמה קוביות מקומחות
הבלילה מאוד נוזלית קחי בחשבון

Reply
מיכל ספטמבר 16, 2020 at 11:21 pm

עוגת דבש זו העוגה האהובה עליי. מכינה שנים, המתכון נראה אש.
בעיה אחת יש לי: השמן קנולה תמיד עושה סוג של טעם לוואי שלא מצליחה להתגבר עליו.
לדעתך זה יתפוס אם אשים שמן קוקוס למשל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 7:30 am

אין בעיה בשמן קוקוס
יהיה טעם קוקוסי עדין שאני באופן אישי אוהבת

Reply
גלית ספטמבר 14, 2020 at 5:36 pm

היי, האם אפשר להחליף את השמן בשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:23 pm

נשמע לי שכן

Reply
רועי ספטמבר 14, 2020 at 10:01 pm

היי קרן
האם אפשר להחליף את המיים בחלב ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 10:21 pm

אפשר אני באופן אישי הייתי ממירה אם כבר אז בקפה או תה

Reply
Noga ספטמבר 15, 2020 at 7:11 pm

וואי וואי וואי,
ללא ספק העוגת דבש הכי הכי טעימה שנתקלתי בה!!
אוורירית בטירוף ועם זאת עסיסית ו"דבשית" מאד.
איזה כייף 🙂
תודה רבה ממש.

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:09 pm

תודה נגה

Reply
מלי ספטמבר 15, 2020 at 11:11 pm

האם קמח כוסמין או קמח מלא לא דורשים בד"כ יותר נוזלים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 11:28 pm

בדרך כלל כן אבל העוגה מאוד לחה ממילא ואני כמו שהזכרתי לא ממליצה יותר מ 50%
בהצלחה

Reply
עינב אליאס ספטמבר 16, 2020 at 5:54 am

היי, לעוגה ללא גלוטן, אפשר להחליף את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 6:35 am

מניחה שכן ואין בעיה
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד

Reply
KC ספטמבר 16, 2020 at 6:20 am

כמה שאלות פה … כולם רוצים לשנות להוסיף לשדרג לטבען לצמחן… בסהכ עוגת דבש! והכי טובה שהיא פשוטה, יאללה הולכת לנסות בדיוק כמו שכתוב, נראה לי ייצא אחלה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 6:35 am

את מעולה

Reply
עמנואל ספטמבר 17, 2020 at 5:14 pm

הי. העוגה נראת טוב. אני אישית לא אוהבת קינמון..האם יש אפשרות לוותר עליו? אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה? תודה ושנה טוב ומתוקה כעוגת דבש

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 6:56 pm

אין בעיה קמח תופח
אפשר להמיר קינמון בתמצית וניל כפית

Reply
גיל ספטמבר 17, 2020 at 10:50 pm

בחיים לא טעמתי עוגת דבש כזאת!!
לא לשנות כלום במתכון פשוט לאפות ולטרוף!
תודה על מתכונים מעולים, את מלכה!
חג שמח ושנה טובה ❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:16 am

איזה כייף גיל אני גם חושבת ככה תודה!

Reply
ליבי שטרנברג ספטמבר 16, 2020 at 3:38 pm

הי קרן,
האם להשתמש בסוכר חום דמררה או חום כהה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 3:44 pm

בהיר אחלה

Reply
ליאת ספטמבר 16, 2020 at 7:56 pm

כוסמין 70 אחוז או 80 גם הולך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 8:58 pm

כן אבל מומלץ לשלב עם לבן

Reply
Porin Krief ספטמבר 16, 2020 at 11:20 pm

היי קרן, אפשר לעשות את העוגה עם דבש דבורים טבעי (לא מעובד) ? הוא פשוט לא נוזלי אז אני רוצה לדעת אם את יודעת איך זה משפיע על כמויות.

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 7:30 am

אותה הכמות לדעתי ואין בעיה

Reply
קרן ראסל ספטמבר 17, 2020 at 9:50 am

הי קרן בדיוק מכינה את העוגה הבלילה ממש מיימית זה בסדר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 10:00 am

כן כן בסדר גמור

Reply
מורן ספטמבר 17, 2020 at 11:21 pm

האם אפשר לעשות שילוב של כוס קמח לבן וכוס קמח שקדים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:14 am

נשמע אחלה

Reply
אורלי ספטמבר 18, 2020 at 8:11 am

הי קרן, המתכון מתאים גם לקאפקייקס? אם כן, לכמה וכמה זמן לאפות? שנה טובה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:02 am

כן בהחלט, סביב 20 דקות

Reply
יובל ויצמן ספטמבר 18, 2020 at 10:26 am

אפשרי לשים מעל שבבי שקדים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:28 am

ברור שאפשר

Reply
חן ספטמבר 18, 2020 at 6:06 pm

מתכון מושלם אי אפשר להפסיק לאכול!!!

Reply

Leave a Comment