אף פעם לא אהבתי עוגות דבש מתובלות, תמיד חיפשתי את אלו הפשוטות יותר, שיש בהן
רק קינמון. ציפורן היה ועדיין תבלין שאני לא אוהבת. עניין של טעם אני מניחה. במושב שגדלתי בו
בחגים היו נפגשים כולם לאירועים בבית העם, המון אנשים שלבושים לבן, חגיגיים, והיו פותחים
שולחנות ארוכים עם אוכל וכיבוד, ואני זוכרת שתמיד חיפשתי את העוגות, את המתוקים, ובחג,
בדקתי והרחתי טוב טוב את העוגה לפני שלקחתי ממנה חתיכה, לוודא שאין בה תבלינים חזקים,
והכי גרוע, צימוקים!!!!!! זה הכי היה שנוא עליי. לשמתי תמיד מצאתי עוגה שתענה על הצורך שלי,
ועד היום נשארתי לא מפותחת בתחום עוגות הדבש, תמיד אוהב אותן פשוטות.
לעוגת הדבש הזו, תצטרכו מטרפה, ושלוש קערות, שזה קצת יותר מבדרך כלל במתכונים שלי,
אבל שווה את מאמץ, כי היא כל כך רכה לחה וטעימה, והגיע הזמן שתעלה לבלוג עוגת דבש פשוטה.
חוץ מזה אני מקוה שקיבלתם את בשורת הסגר בסדר, כמו תמיד אני מאמינה שגם אם קשה לראות
את זה כרגע, בטוחה הכל תמיד לטובה, ומבטיחה כל החג להמשיך ולהעלות מתכונים טובים.
עוגת דבש לחה/תבנית עגולה עם או בלי חור בקוטר 24 או שתי תבניות אינגליש קייק
מצרכים למתכון:
2 כוסות+ 2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל
שקית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
כוס (360 גר׳) דבש
2 כפיות קינמון
כוס (200 גר׳) שמן קנולה
2 ביצים גודל L
כוס (200 גר׳)סוכר חום בהיר
1 כוס (240 מ״ל ) מים רותחים
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות. משמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה בינונית מערבבים כוס מים רותחים עם דבש ואבקת סודה
לשתייה, אחרי שהדבש נמס בפנים מוסיפים את 1/2 כוס המים שנותרה ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת, מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון.
בקערה נוספת (אחרונה, נשבעת) בעזרת מטרפה טורפים ביצים וסוכר חום לתערובת תפוחה ומעט
בהירה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף עוד קצת.
מעבירים מחצית מכמות הקמח לתערובת הביצים ומערבבים היטב, מוזגים פנימה את תערובת המים,
מערבבים שוב, ולבסוף מוסיפים את יתרת הקמח שנשאר. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה.
שימו לה שהבלילה מאוד מאוד נוזלית וזה בסדר
אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים היטב לפני שמחלצים.
**כמו כל עוגת דבש,העוגה רק משתבחת עם הימים ותהיה טעימה אף 3-4 ימים אחרי, ניתן לשמור במקרר
או על השיש.
**את הסוכר החום ניתן להמיר בסוכר לבן.
**דבש אפשר להמיר בסילאן
**קמח לבן אפשר להמיר בכוסמין לבן או 50% קמח מלא ואז העוגה תצא פחות לחה אבל טעימה.
100 Comments
כמה תבניות אנגליש קייק יצאו. ?
שתי תבניות
קרן מה עשית לי? אי אפשר להפסיק לאכול אותה…….. מ ע ו ל ה
חג שמח!
חחחחח אני שמחה ממש! תודה
אם מורידים את הכמות בחצי, לאפות פחות זמן?
תלוי באיזו תבנית אופים
אם באינגליש אז להתחיל לבדוק אחרי 35 דק
העוגה יצאה מדהימה ורכה בטירוף!! סיימנו אותה תוך יום(ועשיתי מראש כפול) הילדים אמרו שזו העוגת דבש הכי טעימה ורכה שאכלו בחיים וביקשו שאכין שוב..זו העוגה שחיפשתי כבר שנים ובטוח תהפוך לעוגת הבית שלנו!!! הכנתי אותה עם קמח כוסמין 70%.
תודה ושנה טובה!
תודה אודיה ושנה טובה
היי קרן תודה רבה על המתכון!
כוס דבש וכוס סוכר נשמע המון, כמה ניתן לצמצם?
העוגה תעבוד רק עם דבש?
תודה רבה ושנה טובה!!
מוזמנת לנסות, הלחות שלה מגיע מהכמות שבמתכון
היי, אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס?
כן אין בעיה
וואו העוגה נראית מדהים !!!!! אני כבר לא יכולה לחכות להכין.
כמה קינמון ?
1.5 כפיות
במתכון רשום 2
אם אני רוצה לאפות בתבנית עם חור של 26 ס"מ, באיזה כמויות צריך להשתמש?
לא הייתי משנה כלום רק לוקחת בחשבון שתצא קצת נמוכה מהרגיל
לא מוסיפים לעוגה תה או קפה?
היי קרן,
איך אפשר לטבען את המתכון?
ממש לא יודעת איך ייצא, סילאן במקום דבש ורסק תפוחים במקום ביצים, או בננה
היי קרן שנה טובה ומתוקה!
כמה קינמון לשים?
ואיזה סימון בתנור? טורבו?
תודה רבה
בת אל
עליון תחתון, שנה מעולה!
היי נראה מעעלה ,אכין אותה מחר ♥️
תגידי קרן , שאלה לי אליך: למהה כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה ולא פשוט קמת תופח? לפעמיים אני עושה עם תופח…ומפה השאלה…
יש לי סוכר חום כהה או סוכר לבן, יש עדיפות לאחד מהם מבחינת הטעם? במקום הסוכר חום בהיר
ובנוסף, אם יש רק ביצים M, אז לשים 2 או 3?
שלוש
היי על טורבו או סטטי את התנור? תודה
לא בטורבו
חום עליון תחתון
האם אפשר להחליף את השמן בשמנת מתוקה?
נשמע לי שכן
אם נורא נורא בא לי תפוחים בעוגה.. מותר לשלב בקוביות ואז צריך להוריד מהקמח?
נשמע מעולה תפוחים
לא לשנות כלום רק להוסיף כמה קוביות מקומחות
הבלילה מאוד נוזלית קחי בחשבון
עוגת דבש זו העוגה האהובה עליי. מכינה שנים, המתכון נראה אש.
בעיה אחת יש לי: השמן קנולה תמיד עושה סוג של טעם לוואי שלא מצליחה להתגבר עליו.
לדעתך זה יתפוס אם אשים שמן קוקוס למשל?
אין בעיה בשמן קוקוס
יהיה טעם קוקוסי עדין שאני באופן אישי אוהבת
היי, האם אפשר להחליף את השמן בשמנת מתוקה?
נשמע לי שכן
היי קרן, הכנתי את העוגה לפני חודש והיא יצאה מעולה וטעימה ביותר!
היום הכנתי שוב, ומשום מה כבר בתנור שמתי לב שנהיה סדק נפוח באמצע ולאחר 45 הוצאתי, נתתי לזה להתקרר בחוץ וכל האמצע איפה שהסדק היה משמעותי זה נפל ובכלל נראה לא אפוי מספיק. את יודעת לשער מה היתה הבעיה הפעם? מבאס כי פעם קודמת הלך לי בול!! תודה 🙂
אולי משהו בערבוב של אבקת האפייה
היי קרן
האם אפשר להחליף את המיים בחלב ?
אפשר אני באופן אישי הייתי ממירה אם כבר אז בקפה או תה
שנה טובה קרן.
וואו, הכנתי את העוגה והיא מצויינת, לחה ורכה שמו שתיארת.
מאחלת לך יצירתיות, ברכה בכל מה שתדעי בו, הגשמת חלומות, משפחה תומכת ואיך אפשר בלי בריאות.
מעריצה שלך ושל התוצרים שאת מביאה ומהגישה לנו.
סחפתי אחרייך את בנותיי , אחיינית שלי שהתחילה להכין מתכונים שלך ואחותי.
תודה גדולה
וואי וואי וואי,
ללא ספק העוגת דבש הכי הכי טעימה שנתקלתי בה!!
אוורירית בטירוף ועם זאת עסיסית ו"דבשית" מאד.
איזה כייף 🙂
תודה רבה ממש.
תודה נגה
קרן עשיתי וכשהוצאתי לאחר 45 דק עדיין הבחילה מאד נוזלית , זה אמור להיות ככה ??
לא אמורה להיות נוזלית
כנראה לא מוכנה וצריכה עוד זמן
האם קמח כוסמין או קמח מלא לא דורשים בד"כ יותר נוזלים?
בדרך כלל כן אבל העוגה מאוד לחה ממילא ואני כמו שהזכרתי לא ממליצה יותר מ 50%
בהצלחה
היי, לעוגה ללא גלוטן, אפשר להחליף את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן?
מניחה שכן ואין בעיה
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד
העוגה פשוט מדהימה! הכנתי אותה אחרי שהתאכזבתי ממתכון אחר שהכנתי לכבוד ראש השנה כפיצוי ויצא פשוט וואו!
תודה!!
כמה שאלות פה … כולם רוצים לשנות להוסיף לשדרג לטבען לצמחן… בסהכ עוגת דבש! והכי טובה שהיא פשוטה, יאללה הולכת לנסות בדיוק כמו שכתוב, נראה לי ייצא אחלה!
את מעולה
הי. העוגה נראת טוב. אני אישית לא אוהבת קינמון..האם יש אפשרות לוותר עליו? אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה? תודה ושנה טוב ומתוקה כעוגת דבש
אין בעיה קמח תופח
אפשר להמיר קינמון בתמצית וניל כפית
בחיים לא טעמתי עוגת דבש כזאת!!
לא לשנות כלום במתכון פשוט לאפות ולטרוף!
תודה על מתכונים מעולים, את מלכה!
חג שמח ושנה טובה ❤️
איזה כייף גיל אני גם חושבת ככה תודה!
הי קרן,
האם להשתמש בסוכר חום דמררה או חום כהה?
בהיר אחלה
כוסמין 70 אחוז או 80 גם הולך?
כן אבל מומלץ לשלב עם לבן
אפשרי בתבנית שקעים?
כן בטח, זמן האפייה מתקצר
היי קרן, אפשר לעשות את העוגה עם דבש דבורים טבעי (לא מעובד) ? הוא פשוט לא נוזלי אז אני רוצה לדעת אם את יודעת איך זה משפיע על כמויות.
אותה הכמות לדעתי ואין בעיה
הי קרן בדיוק מכינה את העוגה הבלילה ממש מיימית זה בסדר?
כן כן בסדר גמור
האם אפשר לעשות שילוב של כוס קמח לבן וכוס קמח שקדים?
נשמע אחלה
הי קרן, המתכון מתאים גם לקאפקייקס? אם כן, לכמה וכמה זמן לאפות? שנה טובה!
כן בהחלט, סביב 20 דקות
אפשרי לשים מעל שבבי שקדים?
ברור שאפשר
אם אני עושה בתבנית קוגלהוף, זה יהיה בסדר לשים את השקדים בתחתית התבנית ומעליהם למזוג את העוגה ? במצב כזה (אם אצליח להפוך את העוגה) היא תצא מצופה בשקדים ?
היי קרן
מתכון מושלם! יצא מעולה! תודה רבה 🙂
תודה חמוטל
עוגת דבש מהטובות שטעמתי.
תודה קרן
תודה אפרת כייף לי שאת חושבת ככה 🙂
מתכון מושלם אי אפשר להפסיק לאכול!!!
קרן,זאת עוגת דבש הכי טעימה שאכלתי אי פעם!!!!! תודה לך על מתכונים נהדרים
תודה אורית
עוגה מדהימה!
הכנתי בתבנית קוגלהוף , יצא מושלם
ואת המים החמים הפכתי לתה חם, הוסיף קצת ארומה
עוגה מדהימה, ממש לחה וכיפית!
עוגה מושלמתתת!! הכנתי אותה כבר פעמיים!!
תודה. התאהבתי מחדש סעודות דבש.
הי קרן,
החלפתי את הקמח בקמח ללא גלוטן ויצא מושלם . היתה פה שמחה גדולה
תודה רבה.
שמחה לשמוע אילנה חג שמח
האם ניתן לשלב קמח שיפון בחלק מכמות הקמח?
לא ממליצה על שיפון בעוגה הזו
אין צורך בהוספת תה או קפה?
אם לא כתוב אז לא
תודה רבה על עוגה מעולה !!
הילדים שלי לא אוהבים עוגות דבש, ואת זאת הם חיסלו ברגע.
הכנתי שתיים כאלה בחג.
הלוואי שגם השנה הזו תהיה כל כך טובה !!!
תודה מירב ושנה טובה
וואוו עוגת דבש מושלמת
השם שלה משקף אותה בדיוק
השתמשתי בתה צ'אי במקום מים רותחים
להתעלף ממנה
תודה קרן ושנה טובה!!!
תודה יערה אהובה
וואו! עוגה מצוינת!
הכנתי עם תה , כמו שכתבת בתגובות.
תודה
היי קרן 🙂
ניתו להכין את העוגה עם קמח כוסמין?
תודה
אפשר חצי לבן חצי כוסמין מלא או את הכל מכוסמין לבן
היי קרן
ניתן להכין את העוגה הזו עם קמח כוסמין?
תודה!
בחיים לא חשבתי שאתאהב בעוגת דבש. היא פשוט מושלמת!! המשפחה לא מפסיקה לבקש ממני להכין אותה. תודה!!
איזה כייף סיפור אהבה
היא כמו ענן בפה- העוגה הזו!
יצאה פשוט מצוין!
לא השתמשתי ביותר מדי קערות
הקצפתי סוכר וביצים ואז הוספתי את הכל
יצא מעולה!!!
לגמרי מסכימה איתך! ואני הכי אוהבת לגלות אנשים שמכינים עוגות שבש שלא בראש השנה