עוגות בחושותראש השנה

עוגת דבש לחה

ספטמבר 14, 2020 188 Comments

 

 

אף פעם לא אהבתי עוגות דבש מתובלות, תמיד חיפשתי את אלו הפשוטות יותר, שיש בהן

רק קינמון. ציפורן היה ועדיין תבלין שאני לא אוהבת. עניין של טעם אני מניחה. במושב שגדלתי בו

בחגים היו נפגשים כולם לאירועים בבית העם, המון אנשים שלבושים לבן, חגיגיים, והיו פותחים

שולחנות ארוכים עם אוכל וכיבוד, ואני זוכרת שתמיד חיפשתי את העוגות, את המתוקים, ובחג,

בדקתי והרחתי טוב טוב את העוגה לפני שלקחתי ממנה חתיכה, לוודא שאין בה תבלינים חזקים,

והכי גרוע, צימוקים!!!!!! זה הכי היה שנוא עליי. לשמתי תמיד מצאתי עוגה שתענה על הצורך שלי,

ועד היום נשארתי לא מפותחת בתחום עוגות הדבש, תמיד אוהב אותן פשוטות.

לעוגת הדבש הזו, תצטרכו מטרפה, ושלוש קערות, שזה קצת יותר מבדרך כלל במתכונים שלי,

אבל שווה את מאמץ, כי היא כל כך רכה לחה וטעימה, והגיע הזמן שתעלה לבלוג עוגת דבש פשוטה.

חוץ מזה אני מקוה שקיבלתם את בשורת הסגר בסדר, כמו תמיד אני מאמינה שגם אם קשה לראות

את זה כרגע, בטוחה הכל תמיד לטובה, ומבטיחה כל החג להמשיך ולהעלות מתכונים טובים.

עוגת דבש לחה/תבנית עגולה עם או בלי חור בקוטר 24 או שתי תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

2 כוסות+ 2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל

שקית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

כוס (360 גר׳) דבש

2 כפיות קינמון

כוס (200 גר׳) שמן קנולה

2 ביצים גודל L

כוס (200 גר׳)סוכר חום בהיר

1 כוס (240 מ״ל ) מים רותחים

1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות. משמנים היטב תבנית אפייה.

בקערה בינונית מערבבים כוס מים רותחים עם דבש ואבקת סודה

לשתייה, אחרי שהדבש נמס בפנים מוסיפים את 1/2 כוס המים שנותרה ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת, מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון.

בקערה נוספת (אחרונה, נשבעת) בעזרת מטרפה טורפים ביצים וסוכר חום לתערובת תפוחה ומעט

בהירה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף עוד קצת.

מעבירים מחצית מכמות הקמח לתערובת הביצים ומערבבים היטב, מוזגים פנימה את תערובת המים,

מערבבים שוב, ולבסוף מוסיפים את יתרת הקמח שנשאר. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה.

שימו לה שהבלילה מאוד מאוד נוזלית וזה בסדר

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים היטב לפני שמחלצים.

**כמו כל עוגת דבש,העוגה רק משתבחת עם הימים ותהיה טעימה אף 3-4 ימים אחרי, ניתן לשמור במקרר

או על השיש.

**את הסוכר החום ניתן להמיר בסוכר לבן.

**דבש אפשר להמיר בסילאן

**קמח לבן אפשר להמיר בכוסמין לבן או 50% קמח מלא ואז העוגה תצא פחות לחה אבל טעימה.

 

Print Friendly, PDF & Email

188 Comments

אופיר אוסט ספטמבר 14, 2020 at 1:53 pm

כמה תבניות אנגליש קייק יצאו. ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 1:58 pm

שתי תבניות

Reply
אסתי ספטמבר 16, 2020 at 10:01 pm

קרן מה עשית לי? אי אפשר להפסיק לאכול אותה…….. מ ע ו ל ה
חג שמח!

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 7:30 am

חחחחח אני שמחה ממש! תודה

Reply
טל ספטמבר 7, 2021 at 11:47 am

קרן יקרה,
העוגה פשוט מושלמת, לחה וטעימה בדיוק כמו שתארת.
ממש בא לי עוגת שוקולד שתהיה בדיוק ככה, האם יש מתכון או במה להמיר במקום דבש שתהיה שוקולדית?
חג שמח ותודב רבה

Reply
עידן ספטמבר 14, 2020 at 5:35 pm

אם מורידים את הכמות בחצי, לאפות פחות זמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:24 pm

תלוי באיזו תבנית אופים
אם באינגליש אז להתחיל לבדוק אחרי 35 דק

Reply
הילה ספטמבר 8, 2021 at 8:36 pm

זו העוגת דבש הכי טעימה שאכלתי
פשוט מושלמת כולם התלהבו
תודה !!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:15 pm

תודה הילה

Reply
אודיה חייקין ספטמבר 22, 2020 at 7:22 am

העוגה יצאה מדהימה ורכה בטירוף!! סיימנו אותה תוך יום(ועשיתי מראש כפול) הילדים אמרו שזו העוגת דבש הכי טעימה ורכה שאכלו בחיים וביקשו שאכין שוב..זו העוגה שחיפשתי כבר שנים ובטוח תהפוך לעוגת הבית שלנו!!! הכנתי אותה עם קמח כוסמין 70%.
תודה ושנה טובה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:12 am

תודה אודיה ושנה טובה

Reply
נועה ניסים ספטמבר 6, 2021 at 9:34 pm

יצא אליפות.. איזה כיף שכל מתכון שלך מבטיח הצלחה.
תודההה

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 7:51 am

תודה נעה

Reply
ליז ספטמבר 14, 2020 at 1:55 pm

היי קרן תודה רבה על המתכון!
כוס דבש וכוס סוכר נשמע המון, כמה ניתן לצמצם?
העוגה תעבוד רק עם דבש?
תודה רבה ושנה טובה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 1:58 pm

מוזמנת לנסות, הלחות שלה מגיע מהכמות שבמתכון

Reply
עומר זוארץ אוקטובר 25, 2020 at 4:22 pm

היי, אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:03 pm

כן אין בעיה

Reply
לי ינאי ספטמבר 5, 2021 at 8:21 pm

לאפות בטורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:56 am

רגיל

Reply
שרית ספטמבר 6, 2021 at 11:00 pm

וואוו העוגה פשוט מעולה!
הכנתי עוגה ממתכון של מישהי באינטרנט ולא אהבו אצלי, היא נמסרה באהבה.
את העוגה שלך אין מצב שמוסרת.
התבנית הראשונה כבר חוסלה ביום הראשון
והשניה ממתינה ליתר החג.

לגמריי מאמצת את המתכון, העוגה רכה, לחה וטעימה מאוד

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 7:51 am

תודה שרית

Reply
סתיו ספטמבר 10, 2021 at 5:01 pm

עוגה טעימה בטירוף.
תודה על המתכון הנהדר.

Reply
דנה ספטמבר 13, 2021 at 4:44 pm

שנה טובה אלופה,
אין שמחה ממני"ליפול" על המתכון הזה. סוף סוף עוגה רכה טעימה ולא חונקת. אפיתי עם כוסמין מלא ו-4 כפות סוכר קנים כהרגלי בכל מתכון. יצאה עוגה מנצחת!!!
בעיה אחת רק…צריך לאפות שתיים או יותר כי מתחסלת כל כך מהר.
מיליון תודות לעוד מתכון אליפות. מועדים לשמחה.

Reply
שני שחר ספטמבר 14, 2020 at 2:49 pm

וואו העוגה נראית מדהים !!!!! אני כבר לא יכולה לחכות להכין.
כמה קינמון ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:28 pm

1.5 כפיות

Reply
Boaz Nachshony ספטמבר 15, 2020 at 8:33 am

במתכון רשום 2

Reply
נעמה ספטמבר 6, 2021 at 9:51 am

בטעות שמתי את האבקת אפיה בדבש ואת האבקת סודה בקמח. קריטי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:14 am

לא

Reply
נטלי ספטמבר 15, 2020 at 5:23 pm

אם אני רוצה לאפות בתבנית עם חור של 26 ס"מ, באיזה כמויות צריך להשתמש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:10 pm

לא הייתי משנה כלום רק לוקחת בחשבון שתצא קצת נמוכה מהרגיל

Reply
רונית ספטמבר 21, 2020 at 4:16 pm

לא מוסיפים לעוגה תה או קפה?

Reply
Michal ספטמבר 14, 2020 at 2:56 pm

היי קרן,
איך אפשר לטבען את המתכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:29 pm

ממש לא יודעת איך ייצא, סילאן במקום דבש ורסק תפוחים במקום ביצים, או בננה

Reply
הדר אוגוסט 31, 2021 at 9:15 pm

היי קרן, האם אפשר להוסיף תיון לכוס המים הרותחים? תודה הדר

Reply
הדר אוגוסט 31, 2021 at 9:21 pm

האם אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן ענבים?תודה הדר

Reply
בת אל ספטמבר 14, 2020 at 4:25 pm

היי קרן שנה טובה ומתוקה!
כמה קינמון לשים?
ואיזה סימון בתנור? טורבו?
תודה רבה
בת אל

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:28 pm

עליון תחתון, שנה מעולה!

Reply
נטעלי ספטמבר 14, 2020 at 9:38 pm

היי נראה מעעלה ,אכין אותה מחר ⁦♥️⁩
תגידי קרן , שאלה לי אליך: למהה כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה ולא פשוט קמת תופח? לפעמיים אני עושה עם תופח…ומפה השאלה…

Reply
תהילה ספטמבר 15, 2020 at 1:39 am

יש לי סוכר חום כהה או סוכר לבן, יש עדיפות לאחד מהם מבחינת הטעם? במקום הסוכר חום בהיר

Reply
תהילה ספטמבר 15, 2020 at 5:21 pm

ובנוסף, אם יש רק ביצים M, אז לשים 2 או 3?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:10 pm

שלוש

Reply
אידית ספטמבר 16, 2020 at 3:23 pm

היי על טורבו או סטטי את התנור? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 3:32 pm

לא בטורבו
חום עליון תחתון

Reply
רעות אוגוסט 20, 2021 at 3:33 pm

את משתמשת במיקסר?

Reply
GALI Davidov ספטמבר 1, 2021 at 1:02 am

היי קרן, את הביצים כדאי להקציף במטרפה ידנית או במיקסר?

קרן אגם ספטמבר 1, 2021 at 1:42 pm

לא ממש משנה

גלית ספטמבר 14, 2020 at 5:28 pm

האם אפשר להחליף את השמן בשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:23 pm

נשמע לי שכן

Reply
עינב ספטמבר 14, 2020 at 7:30 pm

אם נורא נורא בא לי תפוחים בעוגה.. מותר לשלב בקוביות ואז צריך להוריד מהקמח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:49 pm

נשמע מעולה תפוחים
לא לשנות כלום רק להוסיף כמה קוביות מקומחות
הבלילה מאוד נוזלית קחי בחשבון

Reply
מיכל ספטמבר 16, 2020 at 11:21 pm

עוגת דבש זו העוגה האהובה עליי. מכינה שנים, המתכון נראה אש.
בעיה אחת יש לי: השמן קנולה תמיד עושה סוג של טעם לוואי שלא מצליחה להתגבר עליו.
לדעתך זה יתפוס אם אשים שמן קוקוס למשל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 7:30 am

אין בעיה בשמן קוקוס
יהיה טעם קוקוסי עדין שאני באופן אישי אוהבת

Reply
גלית ספטמבר 14, 2020 at 5:36 pm

היי, האם אפשר להחליף את השמן בשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:23 pm

נשמע לי שכן

Reply
שרוו אוקטובר 24, 2020 at 8:45 pm

היי קרן, הכנתי את העוגה לפני חודש והיא יצאה מעולה וטעימה ביותר!
היום הכנתי שוב, ומשום מה כבר בתנור שמתי לב שנהיה סדק נפוח באמצע ולאחר 45 הוצאתי, נתתי לזה להתקרר בחוץ וכל האמצע איפה שהסדק היה משמעותי זה נפל ובכלל נראה לא אפוי מספיק. את יודעת לשער מה היתה הבעיה הפעם? מבאס כי פעם קודמת הלך לי בול!! תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 9:35 pm

אולי משהו בערבוב של אבקת האפייה

Reply
רועי ספטמבר 14, 2020 at 10:01 pm

היי קרן
האם אפשר להחליף את המיים בחלב ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 10:21 pm

אפשר אני באופן אישי הייתי ממירה אם כבר אז בקפה או תה

Reply
אייריס ספטמבר 19, 2020 at 7:56 am

שנה טובה קרן.
וואו, הכנתי את העוגה והיא מצויינת, לחה ורכה שמו שתיארת.
מאחלת לך יצירתיות, ברכה בכל מה שתדעי בו, הגשמת חלומות, משפחה תומכת ואיך אפשר בלי בריאות.
מעריצה שלך ושל התוצרים שאת מביאה ומהגישה לנו.
סחפתי אחרייך את בנותיי , אחיינית שלי שהתחילה להכין מתכונים שלך ואחותי.
תודה גדולה

Reply
Noga ספטמבר 15, 2020 at 7:11 pm

וואי וואי וואי,
ללא ספק העוגת דבש הכי הכי טעימה שנתקלתי בה!!
אוורירית בטירוף ועם זאת עסיסית ו"דבשית" מאד.
איזה כייף 🙂
תודה רבה ממש.

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:09 pm

תודה נגה

Reply
נטלי ספטמבר 20, 2020 at 10:55 am

קרן עשיתי וכשהוצאתי לאחר 45 דק עדיין הבחילה מאד נוזלית , זה אמור להיות ככה ??

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 7:52 pm

לא אמורה להיות נוזלית
כנראה לא מוכנה וצריכה עוד זמן

Reply
מלי ספטמבר 15, 2020 at 11:11 pm

האם קמח כוסמין או קמח מלא לא דורשים בד"כ יותר נוזלים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 11:28 pm

בדרך כלל כן אבל העוגה מאוד לחה ממילא ואני כמו שהזכרתי לא ממליצה יותר מ 50%
בהצלחה

Reply
Ma'ayan ספטמבר 14, 2021 at 8:39 pm

מה לגבי רגישות לגלוטן? איך ניתן להמיר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 6:37 am

קמח ללא גלוטן

Reply
עינב אליאס ספטמבר 16, 2020 at 5:54 am

היי, לעוגה ללא גלוטן, אפשר להחליף את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 6:35 am

מניחה שכן ואין בעיה
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד

Reply
יעל ספטמבר 8, 2021 at 10:44 pm

הכנתי כם קמח"כרגיל" ללא גלוטן. יצאה פגז. תודה רבה על המתכון המושלם

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:15 pm

תודה על השיתוף יעל

Reply
יעל ספטמבר 25, 2020 at 7:37 pm

העוגה פשוט מדהימה! הכנתי אותה אחרי שהתאכזבתי ממתכון אחר שהכנתי לכבוד ראש השנה כפיצוי ויצא פשוט וואו!

תודה!!

Reply
KC ספטמבר 16, 2020 at 6:20 am

כמה שאלות פה … כולם רוצים לשנות להוסיף לשדרג לטבען לצמחן… בסהכ עוגת דבש! והכי טובה שהיא פשוטה, יאללה הולכת לנסות בדיוק כמו שכתוב, נראה לי ייצא אחלה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 6:35 am

את מעולה

Reply
עמנואל ספטמבר 17, 2020 at 5:14 pm

הי. העוגה נראת טוב. אני אישית לא אוהבת קינמון..האם יש אפשרות לוותר עליו? אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה? תודה ושנה טוב ומתוקה כעוגת דבש

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 6:56 pm

אין בעיה קמח תופח
אפשר להמיר קינמון בתמצית וניל כפית

Reply
גיל ספטמבר 17, 2020 at 10:50 pm

בחיים לא טעמתי עוגת דבש כזאת!!
לא לשנות כלום במתכון פשוט לאפות ולטרוף!
תודה על מתכונים מעולים, את מלכה!
חג שמח ושנה טובה ❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:16 am

איזה כייף גיל אני גם חושבת ככה תודה!

Reply
שרונה ספטמבר 4, 2021 at 8:15 am

אפשר להוסיף למים הרותחים כפית קפה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2021 at 11:03 am

בטח

Reply
ליבי שטרנברג ספטמבר 16, 2020 at 3:38 pm

הי קרן,
האם להשתמש בסוכר חום דמררה או חום כהה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 3:44 pm

בהיר אחלה

Reply
Nancy Hanai ספטמבר 5, 2021 at 11:56 pm

היי קרן,
אין לי דמררה. אפשר להמיר לכהה או להשתמש בלבן?
ותודה על מתכונים מושלללללמים

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:55 am

אפשר לבן ואפשר לשלב חצי חצי כהה ולבן

Reply
ליאת ספטמבר 16, 2020 at 7:56 pm

כוסמין 70 אחוז או 80 גם הולך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 8:58 pm

כן אבל מומלץ לשלב עם לבן

Reply
מאיה ספטמבר 22, 2020 at 8:05 pm

אפשרי בתבנית שקעים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:46 pm

כן בטח, זמן האפייה מתקצר

Reply
caroline brodsky ספטמבר 5, 2021 at 9:00 pm

It was all swollen when came out of the oven but then collapsed . I made 2 English tins ones. Is that normal ? Thanks Caroline

Reply
Porin Krief ספטמבר 16, 2020 at 11:20 pm

היי קרן, אפשר לעשות את העוגה עם דבש דבורים טבעי (לא מעובד) ? הוא פשוט לא נוזלי אז אני רוצה לדעת אם את יודעת איך זה משפיע על כמויות.

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 7:30 am

אותה הכמות לדעתי ואין בעיה

Reply
קרן ראסל ספטמבר 17, 2020 at 9:50 am

הי קרן בדיוק מכינה את העוגה הבלילה ממש מיימית זה בסדר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 10:00 am

כן כן בסדר גמור

Reply
מורן ספטמבר 17, 2020 at 11:21 pm

האם אפשר לעשות שילוב של כוס קמח לבן וכוס קמח שקדים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:14 am

נשמע אחלה

Reply
אורלי ספטמבר 18, 2020 at 8:11 am

הי קרן, המתכון מתאים גם לקאפקייקס? אם כן, לכמה וכמה זמן לאפות? שנה טובה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:02 am

כן בהחלט, סביב 20 דקות

Reply
יובל ויצמן ספטמבר 18, 2020 at 10:26 am

אפשרי לשים מעל שבבי שקדים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:28 am

ברור שאפשר

Reply
שני שחר ספטמבר 20, 2020 at 4:30 pm

אם אני עושה בתבנית קוגלהוף, זה יהיה בסדר לשים את השקדים בתחתית התבנית ומעליהם למזוג את העוגה ? במצב כזה (אם אצליח להפוך את העוגה) היא תצא מצופה בשקדים ?

Reply
Hatul ספטמבר 18, 2020 at 12:50 pm

היי קרן
מתכון מושלם! יצא מעולה! תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 12:07 pm

תודה חמוטל

Reply
אפרת ספטמבר 18, 2020 at 3:24 pm

עוגת דבש מהטובות שטעמתי.
תודה קרן

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 12:08 pm

תודה אפרת כייף לי שאת חושבת ככה 🙂

Reply
חן ספטמבר 18, 2020 at 6:06 pm

מתכון מושלם אי אפשר להפסיק לאכול!!!

Reply
אורית ספטמבר 19, 2020 at 2:51 pm

קרן,זאת עוגת דבש הכי טעימה שאכלתי אי פעם!!!!! תודה לך על מתכונים נהדרים

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 3:42 pm

תודה אורית

Reply
עדי ספטמבר 20, 2020 at 6:28 pm

עוגה מדהימה!
הכנתי בתבנית קוגלהוף , יצא מושלם
ואת המים החמים הפכתי לתה חם, הוסיף קצת ארומה
עוגה מדהימה, ממש לחה וכיפית!

Reply
אורלי ספטמבר 24, 2020 at 3:57 pm

עוגה מושלמתתת!! הכנתי אותה כבר פעמיים!!
תודה. התאהבתי מחדש סעודות דבש.

Reply
אילנה ספטמבר 21, 2020 at 5:21 am

הי קרן,
החלפתי את הקמח בקמח ללא גלוטן ויצא מושלם . היתה פה שמחה גדולה
תודה רבה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 8:24 am

שמחה לשמוע אילנה חג שמח

Reply
יפעת דוד ספטמבר 21, 2020 at 10:42 am

האם ניתן לשלב קמח שיפון בחלק מכמות הקמח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 11:53 am

לא ממליצה על שיפון בעוגה הזו

Reply
רונית ספטמבר 21, 2020 at 4:56 pm

אין צורך בהוספת תה או קפה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 9:10 pm

אם לא כתוב אז לא

Reply
מירב ספטמבר 22, 2020 at 12:23 pm

תודה רבה על עוגה מעולה !!
הילדים שלי לא אוהבים עוגות דבש, ואת זאת הם חיסלו ברגע.
הכנתי שתיים כאלה בחג.
הלוואי שגם השנה הזו תהיה כל כך טובה !!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 1:34 pm

תודה מירב ושנה טובה

Reply
יערה ברום ספטמבר 23, 2020 at 7:04 am

וואוו עוגת דבש מושלמת
השם שלה משקף אותה בדיוק
השתמשתי בתה צ'אי במקום מים רותחים
להתעלף ממנה
תודה קרן ושנה טובה!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2020 at 10:00 am

תודה יערה אהובה

Reply
שרה ספטמבר 22, 2020 at 6:45 pm

וואו! עוגה מצוינת!
הכנתי עם תה , כמו שכתבת בתגובות.
תודה

Reply
רוני למל ספטמבר 27, 2020 at 8:47 am

היי קרן 🙂

ניתו להכין את העוגה עם קמח כוסמין?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 11:35 am

אפשר חצי לבן חצי כוסמין מלא או את הכל מכוסמין לבן

Reply
רוני ספטמבר 27, 2020 at 8:49 am

היי קרן
ניתן להכין את העוגה הזו עם קמח כוסמין?
תודה!

Reply
סיגל דצמבר 2, 2020 at 7:14 pm

בחיים לא חשבתי שאתאהב בעוגת דבש. היא פשוט מושלמת!! המשפחה לא מפסיקה לבקש ממני להכין אותה. תודה!!

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2020 at 9:36 pm

איזה כייף סיפור אהבה

Reply
שרה דצמבר 25, 2020 at 2:50 pm

היא כמו ענן בפה- העוגה הזו!
יצאה פשוט מצוין!
לא השתמשתי ביותר מדי קערות
הקצפתי סוכר וביצים ואז הוספתי את הכל
יצא מעולה!!!

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2020 at 6:28 pm

לגמרי מסכימה איתך! ואני הכי אוהבת לגלות אנשים שמכינים עוגות שבש שלא בראש השנה

Reply
הילה אוגוסט 25, 2021 at 8:48 am

עוגת הדבש המושלמת!!! הכנתי אותה גם בשנה שעברה וקצרה אינסוף מחמאות.

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:51 pm

תודה הילה

Reply
איריס בן סימון אוגוסט 25, 2021 at 9:54 am

האם אפשר להקפיא את העוגה

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:51 pm

בטח

Reply
סיון צרור אוגוסט 25, 2021 at 11:18 am

העוגת דבש הכי טעימה ביקום!!!!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:50 pm

תודהההה

Reply
תחיה אוגוסט 25, 2021 at 4:51 pm

מושלמת ❣️ תודה גדולה. מכיוון שהאיש שלי לא אוהב דבש השתמשתי בסילאן

Reply
דבו אוגוסט 26, 2021 at 11:06 pm

וואווווו עוגה ענן וטעם דבשי משגע
גזור ושמור ממש!
תודה ושנה טובה❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2021 at 7:42 am

תודה!

Reply
דבו אוגוסט 29, 2021 at 1:34 am

קרן היקרה, יש לי שאלה קטנה
הכנתי את העוגה וביום הראשון היא הייתה מושלמת!!
למחרת פתאום בלמטה הצטברו נוזלים כאלה, היא הייתה רטובה מידי בלמטה, כאילו לא נאפתה מספיק, אבל כשאפיתי נתתי לה אפילו 5 דק' אקסטרה על מה שהיה כתוב וכשבדקתי אותה היא אכן הייתה אפויה אז ממה זה יכול לקרות?

Reply
נועה אוגוסט 27, 2021 at 9:19 am

קרן, תודה על מתכונים נפלאים. מה את עושה כדי שהעוגה לא תדבק לתבנית מתכנת? (לשמן לא תמיד מונע מעוגות להדבק כשהופכים אותן). תודה רבה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2021 at 10:52 am

הי נועה
חפשי בבלוג עוגת לימון וקוקוס שם יש שיטה מצויינת

Reply
נועה אוגוסט 27, 2021 at 11:31 am

זו עוד עוגה מעולה שלך. תודה

Reply
Pnina אוגוסט 29, 2021 at 5:24 pm

אפשרי להוסיף צימוקים או אגוזים

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 10:03 am

כן
חופן

מיכל אוגוסט 30, 2021 at 2:07 pm

אפשר להכין בתבניות מאפינס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:48 am

אפשר בהחלט ולהתחיל לבדוק עם קיסם אחרי 15-18 דק׳

Reply
GALI Davidov ספטמבר 1, 2021 at 12:58 am

היי קרן, את הביצים כדאי להקציף במטרפה ידנית או במיקסר?

Reply
GALI Davidov ספטמבר 1, 2021 at 1:03 am

היי קרן, האם את משתמשת במיקסר?

Reply
GALI Davidov ספטמבר 1, 2021 at 1:04 am

או במטרפת יד?

Reply
עדן ספטמבר 2, 2021 at 7:53 pm

משנה אם אני שמה סוכר חום כהה??

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2021 at 2:48 pm

לא משנה

Reply
יובל ספטמבר 4, 2021 at 7:58 am

וואו! הכנתי אתמול והיא עוגת הדבש הכי טעימה שאכלתי!
עפו עליה בבית

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2021 at 11:02 am

כייף לדעת תודה

Reply
בן פלג ספטמבר 4, 2021 at 9:58 am

חייב לומר שכאשר עשיתי את העוגה וראיתי את הבלילה הייתי משוכנע שהעולה לא תצא משהו…
מודה!!!! שטעיתי ובגדול!!! העוגה מדהימה וטעימה בטירוףףף שאפו ענק על המתכון

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2021 at 11:01 am

שמחה שאהבת

Reply
גבי ספטמבר 5, 2021 at 2:07 am

היי האם אפשרי ללא הקינמון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:57 am

אפשר אבל יהיה חבר קצת טעם לדעתי
תוסיפי ומיל

Reply
אורית ספטמבר 5, 2021 at 8:03 am

זה לא ראש השנה בלי עוגת דבש! וזאת…נראת מושלמת!!!! אשמח לדעת מאיפה התבנית?

Reply
Shuli Krisi ספטמבר 5, 2021 at 9:49 am

מדהים.
רציתי לברר האם ניתן לשלב בה תפוחי עץ שאקפיץ אותם לפני.
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:58 am

אפשר אבל היא לא צריכה לדעתי תביא ככ לחה שזה קצת מיותר
בכל אופן אם כן אז מעט שלא ירטיבו אותה יותר מדי

Reply
ספיר ספטמבר 5, 2021 at 2:58 pm

היי קרן! הכנתי את העוגה יום לפני, האם להכניס בינתיים למקרר? או להשאיר בחוץ? מה ההמלצה כך שתהיה לחה בפנים עוד יותר

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:56 am

לא צריכה מקרר

Reply
סיון ספטמבר 5, 2021 at 7:48 pm

חייבת לומר תודה על עוגה מושלמתתת שאני לא מחליפה מהשנה שגיליתי אותה! (אחרי כמה ניסיונות כושלים של מתכונים אחרים לא מוצלחים)

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 7:00 am

תודה סיון

Reply
חנה ספטמבר 6, 2021 at 12:32 am

וואוווו עוגה נדירהה!!! משוגעת על עוגות דבש וזו מושלמת!

Reply
איריס ספטמבר 6, 2021 at 8:54 am

הי קרן,
לגבי הדבש- האם כוס? או 360 גר? ראיתי שכוס סוכר רשמת 200גר לכן הבילבול

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:15 am

סוכר ודבש לא שוקלים אותו הדבר
הכמויות מדוייקות

Reply
מיכל ספטמבר 6, 2021 at 4:11 pm

כמה נורא אם אין לי אבקת סודה?

Reply
ל ספטמבר 6, 2021 at 5:12 pm

המתכון באמת מעולה,למרות שהורדתי טיפה בכמות הסוכר והוספתי יותר קנמון,יצא לא פחות ממושלם,תודה רבה וחג שמח

Reply
Oron ספטמבר 7, 2021 at 5:30 am

אפיתי לפי המתכון ויצא מאוד טעים.
תודה לחגית על ההמלצה.

Reply
דניאל ג. ספטמבר 7, 2021 at 10:15 am

העוגה הכי טעימה שהכנתי מעודי. היא קלה והיא פרווה, אני לא שמתי סודה לשתייה כי הייה לי קמח תופח פשוט שמתי את מספר הכוסות שהיה רשום. אני לא קראתי את המתכון לפי שהכנתי אותו כי הייתי בהכנות לערס חג לראש השנה לכן, כשהעיסה יצאה נוזלית ) ומסתבר ושכך צריך!) נבהלתי ושמתי עוד קמח תופח משהו כמו 3/4 או כוס עד שהיא הייתה בסמיכות שהגיונית לי, ותשמעו זה לא הוריד מימנה! היא יצאה תפוןה רכה עסיסית נמסה בפה ונשמרה יופי ממש ברמה של מאפייה, אני ממליצה בחום למי שרוצה להכין שיכין! ושיעשה נסיונות אם אין ביטחון בעצמך להכין תעשו לפני האירוע או החג או סתם כך ותראו עד כמה היא נפלאה בעצמכם.

אני הפכתי אותה מאתמול לעוגה של לשמור ולנעול!

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 11:10 am

תודה דניאל!!

Reply
Ronli ספטמבר 7, 2021 at 10:50 am

קרן יכולה להגיד שזו עוגת הדבש הטובה ביותר שהכנתי!!! וכנראה הבחושה הטובה ביותר!
ממליצה להכפיל כמויות כי היא נגמרת בדקות ומקבלת מיליון מחמאות!
יש טיפ שאת יכולה לתת לשאר המתכונים לעוגות בחושות שיצאו כאלו רכות ולחות?
את אלופה
חג שמח ושנה טובה ומתוקה

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 11:10 am

תודה ! שמחה שאהבת
האמת שכל מתכון לגופו ויש משהו מדהים אכן בעוגות דבש

Reply
טל ספטמבר 7, 2021 at 11:47 am

קרן יקרה,
העוגה פשוט מושלמת, לחה וטעימה בדיוק כמו שתארת.
ממש בא לי עוגת שוקולד שתהיה בדיוק ככה, האם יש מתכון או במה להמיר במקום דבש שתהיה שוקולדית?
חג שמח ותודב רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 2:54 pm

עוגת שוקודבש מהבלוג מושלמת

Reply
ענבל ספטמבר 7, 2021 at 12:25 pm

היי קרן
הכנתי את העוגה ולאחר שהוספתי את המים לתערובת בפעם השניה, נוצרו גושים קטנים של קמח בבלילה שלא נספגו בה למרות שערבבתי טוב. לאחר האפייה גם ראו את הגושים במרקם של העוגה. היא הייתה עדיין טעימה
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה
חג שמח ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 2:54 pm

ערבוב לא נכון, להבא עם מטרפה

Reply
אהובית ספטמבר 7, 2021 at 4:27 pm

אין עוגה כזאת
כולם כולם עפו עליה
פריכה לחה טעימה בטרוף
אין עליך קרן
מתכונים מושלמים כמעט כמוך!

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 9:11 pm

תודה אהובית

Reply
עירית קליין ספטמבר 8, 2021 at 3:45 pm

הי,
העוגה בתנור, אבל רציתי להגיד שהרגשתי שהמצרכים היו כתובים בצורה מאוד מבלבלת בשבילי.
לי יותר נוח כשהם מסודרים לפי סדר השימוש ❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2021 at 5:08 pm

טיפ ממני באהבה:
לשקול ולמדוד את כל המצרכים מראש על השיש
כך לא יחסר לך כלום באופן ההכנה ולא תתבלבלי
מקוה שהעוגה יצאה מספיק טעימה כדי לפצות על חוסות הנוחות

Reply
Rochellee lyp ספטמבר 9, 2021 at 11:54 am

יצאה מעולה
אשמח לדעת איזה טופינג , זיגוג מתאים לשפןך על העוגה

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2021 at 7:16 pm

אפשר אבקת סוכר מעורבבת עם קצת מים רותחים ולימון

Reply
ליטל ספטמבר 16, 2021 at 2:54 pm

עוגת הדבש הכי טעימה שאפיתי אי פעם, ואני אופה מנוסה. אירחנו בחג וכולם התעלפו עליה. ממליצה מראש לעשות כמות כפולה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2021 at 7:08 am

תודה ליטל

Reply
מיצי ספטמבר 17, 2021 at 3:41 pm

זאת העוגה הכי טעימה בעולם! עם שלושה ילדים קטנים בבית והם אוהבים אותה יותר מאשר עוגת שוקולד 😉

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 6:24 am

הכי משמח

Reply
נוי ספטמבר 26, 2021 at 5:51 pm

עוגת הדבש הטעימה ביותר שהכנתי/ אכלתי תודה קרן!! שאלה, בפעם הראשונה אפיתי את העוגה בשתי תבניות אינגליש עכשיו רוצה להכין אותה בתבנית שלוש רגליים עם חור שתצא מרשימה יותר לחג, האם לשמן את התבנית או לא ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 8:37 pm

בעקרון לא משמנים , אבל לא יקרה כלום אם תשמני

Reply

Leave a Comment