אף פעם לא אהבתי עוגות דבש מתובלות, תמיד חיפשתי את אלו הפשוטות יותר, שיש בהן
רק קינמון. ציפורן היה ועדיין תבלין שאני לא אוהבת. עניין של טעם אני מניחה. במושב שגדלתי בו
בחגים היו נפגשים כולם לאירועים בבית העם, המון אנשים שלבושים לבן, חגיגיים, והיו פותחים
שולחנות ארוכים עם אוכל וכיבוד, ואני זוכרת שתמיד חיפשתי את העוגות, את המתוקים, ובחג,
בדקתי והרחתי טוב טוב את העוגה לפני שלקחתי ממנה חתיכה, לוודא שאין בה תבלינים חזקים,
והכי גרוע, צימוקים!!!!!! זה הכי היה שנוא עליי. לשמחתי תמיד מצאתי עוגה שתענה על הצורך שלי,
ועד היום נשארתי לא מפותחת בתחום עוגות הדבש, תמיד אוהב אותן פשוטות.
לעוגת הדבש הזו, תצטרכו מטרפה, ושלוש קערות, שזה קצת יותר מבדרך כלל במתכונים שלי,
אבל שווה את המאמץ, כי היא כל כך רכה לחה וטעימה, והגיע הזמן שתעלה לבלוג עוגת דבש פשוטה.
חוץ מזה אני מקוה שקיבלתם את בשורת הסגר בסדר, כמו תמיד אני מאמינה שגם אם קשה לראות
את זה כרגע, בטוחה הכל תמיד לטובה, ומבטיחה כל החג להמשיך ולהעלות מתכונים טובים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת דבש לחה/תבנית עגולה עם או בלי חור בקוטר 24 או שתי תבניות אינגליש קייק
מצרכים למתכון:
2 כוסות+ 2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל
שקית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
כוס (360 גר׳) דבש
2 כפיות קינמון
כוס (200 גר׳) שמן קנולה
2 ביצים גודל L
כוס (200 גר׳)סוכר חום בהיר
1 כוס (240 מ״ל ) מים רותחים
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות. משמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה בינונית מערבבים כוס מים רותחים עם דבש ואבקת סודה
לשתייה, אחרי שהדבש נמס בפנים מוסיפים את 1/2 כוס המים שנותרה ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת, מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון.
בקערה נוספת (אחרונה, נשבעת) בעזרת מטרפה טורפים ביצים וסוכר חום לתערובת תפוחה ומעט
בהירה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף עוד קצת.
מעבירים מחצית מכמות הקמח לתערובת הביצים ומערבבים היטב, מוזגים פנימה את תערובת המים,
מערבבים שוב, ולבסוף מוסיפים את יתרת הקמח שנשאר. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה.
שימו לה שהבלילה מאוד מאוד נוזלית וזה בסדר
אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים היטב לפני שמחלצים.
**כמו כל עוגת דבש,העוגה רק משתבחת עם הימים ותהיה טעימה אף 3-4 ימים אחרי, ניתן לשמור במקרר
או על השיש.
**את הסוכר החום ניתן להמיר בסוכר לבן.
**דבש אפשר להמיר בסילאן
**קמח לבן אפשר להמיר בכוסמין לבן או 50% קמח מלא ואז העוגה תצא פחות לחה אבל טעימה.
358 Comments
כמה תבניות אנגליש קייק יצאו. ?
שתי תבניות
קרן מה עשית לי? אי אפשר להפסיק לאכול אותה…….. מ ע ו ל ה
חג שמח!
חחחחח אני שמחה ממש! תודה
קרן יקרה,
העוגה פשוט מושלמת, לחה וטעימה בדיוק כמו שתארת.
ממש בא לי עוגת שוקולד שתהיה בדיוק ככה, האם יש מתכון או במה להמיר במקום דבש שתהיה שוקולדית?
חג שמח ותודב רבה
העוגה נהדרת! אפילו הבן שלי שאוכל רק עוגות שוקולד או גבינה ביקש שאכין שוב לחג
שאלה אני רוצה להכין כמות כפולה מה עדיף להכין בפעמיים או שאפשר להכפיל כמויות ?
חג שמח ותודה על כל המתכונים ושנה טובה
להכפיל בקלות
חג שמח
קרןןןןןןןןןןן, וואווווו, איזו עוגה!!!!
כמו שהבטחת לחה, מושלמת!!!!
הכנתי הרבה עוגות, אבל כזו עוד לא יצאה לי!!!!!
תודה❤️
תודה אתי!
תלוי, תבניות אלומיניום הכנתי בשלושה , בתבניות מקצועיות הכנתי בשניים והכמות בול .עודה נהדרת קלילה ולא חונקת
תודה
היי קרן!
אפשר לאפות את העוגה המדהימה הזאת בתבנית קוגלהוף 26 (עם חור באמצע)
תודה ושנה טובה!
אביבה
בטח
אין שומן בעוגה?
לא קראת את כל המתכון כנראה
יש כוס שמן
היי, אופים על טורבו?
חום עליון תחתון
אם מורידים את הכמות בחצי, לאפות פחות זמן?
תלוי באיזו תבנית אופים
אם באינגליש אז להתחיל לבדוק אחרי 35 דק
זו העוגת דבש הכי טעימה שאכלתי
פשוט מושלמת כולם התלהבו
תודה !!!
תודה הילה
העוגה יצאה מדהימה ורכה בטירוף!! סיימנו אותה תוך יום(ועשיתי מראש כפול) הילדים אמרו שזו העוגת דבש הכי טעימה ורכה שאכלו בחיים וביקשו שאכין שוב..זו העוגה שחיפשתי כבר שנים ובטוח תהפוך לעוגת הבית שלנו!!! הכנתי אותה עם קמח כוסמין 70%.
תודה ושנה טובה!
תודה אודיה ושנה טובה
אפשר להוסיף קצת גזר?
בטח
Excellent cake moist and yummy
thanks
היי קרן!
האם יהיה טעים להטסיף לעוגה קפה או קקאו? אם כן באיזו כמות?
נראה מעולה!!
אפשר במקום מים חמים, נס קפה ללא חלב
יצא אליפות.. איזה כיף שכל מתכון שלך מבטיח הצלחה.
תודההה
תודה נעה
היי קרן, למה תמיד עוגות דבש (גם זו) מתנפחות לי מידי ונוזלות אל מחוץ לתבנית?
אולי חום התנור שלך גבוהה מדי תנמיכי.
וכמובן אל תמלאי בשום תבנית יותר מ 3/4 גובה
ואם יש לך בלילה אקסטרה תאפי אותה בתבנית נפרדת קטנה
שכחתי לשמן את התבנית 🙂 הכנתי בתבנית עגולה עם חור מנייר/קרטון, זה באפייה.. נקווה לטוב!
תודה קרן על המתכון!
מקוה שעבר בשלום
ואווו איזו עוגה טעימה! המרקם משגע. תודה על המתכון ❤️
תודה לירון
אני לא יודעת מה להגיד על העוגה המושלמת הזו. ח6ץ מזה שהיא הולכת לככב אצלי בבית כל השנה. ולא רק בראש השנה
איזה כייף!
היי קרן תודה רבה על המתכון!
כוס דבש וכוס סוכר נשמע המון, כמה ניתן לצמצם?
העוגה תעבוד רק עם דבש?
תודה רבה ושנה טובה!!
מוזמנת לנסות, הלחות שלה מגיע מהכמות שבמתכון
היי, אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס?
כן אין בעיה
לאפות בטורבו או רגיל?
רגיל
וואוו העוגה פשוט מעולה!
הכנתי עוגה ממתכון של מישהי באינטרנט ולא אהבו אצלי, היא נמסרה באהבה.
את העוגה שלך אין מצב שמוסרת.
התבנית הראשונה כבר חוסלה ביום הראשון
והשניה ממתינה ליתר החג.
לגמריי מאמצת את המתכון, העוגה רכה, לחה וטעימה מאוד
תודה שרית
עוגה טעימה בטירוף.
תודה על המתכון הנהדר.
שנה טובה אלופה,
אין שמחה ממני"ליפול" על המתכון הזה. סוף סוף עוגה רכה טעימה ולא חונקת. אפיתי עם כוסמין מלא ו-4 כפות סוכר קנים כהרגלי בכל מתכון. יצאה עוגה מנצחת!!!
בעיה אחת רק…צריך לאפות שתיים או יותר כי מתחסלת כל כך מהר.
מיליון תודות לעוד מתכון אליפות. מועדים לשמחה.
זה אומר ששמת את 4 כפות סוכר הקנים במקום כוס סוכר חום מלאה?
כן. בכל מתכון זו הכמות ותמיד מספיק מתוק. טעים ובריא יותר
וואו העוגה נראית מדהים !!!!! אני כבר לא יכולה לחכות להכין.
כמה קינמון ?
1.5 כפיות
במתכון רשום 2
בטעות שמתי את האבקת אפיה בדבש ואת האבקת סודה בקמח. קריטי?
לא
אם אני רוצה לאפות בתבנית עם חור של 26 ס"מ, באיזה כמויות צריך להשתמש?
לא הייתי משנה כלום רק לוקחת בחשבון שתצא קצת נמוכה מהרגיל
לא מוסיפים לעוגה תה או קפה?
היי קרן,
איך אפשר לטבען את המתכון?
ממש לא יודעת איך ייצא, סילאן במקום דבש ורסק תפוחים במקום ביצים, או בננה
היי קרן, האם אפשר להוסיף תיון לכוס המים הרותחים? תודה הדר
האם אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן ענבים?תודה הדר
עוגה אליפות. טעימה בטירוף, רכה, לחה. תודה רבה אגם❤️
תודה אורנה
הי, באיזה מצב אפייה אופים את האינגליש קייק?
תודה ❤️
חום עליון תחתון
היי קרן שנה טובה ומתוקה!
כמה קינמון לשים?
ואיזה סימון בתנור? טורבו?
תודה רבה
בת אל
עליון תחתון, שנה מעולה!
היי נראה מעעלה ,אכין אותה מחר ♥️
תגידי קרן , שאלה לי אליך: למהה כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה ולא פשוט קמת תופח? לפעמיים אני עושה עם תופח…ומפה השאלה…
יש לי סוכר חום כהה או סוכר לבן, יש עדיפות לאחד מהם מבחינת הטעם? במקום הסוכר חום בהיר
ובנוסף, אם יש רק ביצים M, אז לשים 2 או 3?
שלוש
היי על טורבו או סטטי את התנור? תודה
לא בטורבו
חום עליון תחתון
את משתמשת במיקסר?
היי קרן, את הביצים כדאי להקציף במטרפה ידנית או במיקסר?
לא ממש משנה
שכחתי את המלח! זה נורא?
לא נורא
האם אפשר להחליף את השמן בשמנת מתוקה?
נשמע לי שכן
אם נורא נורא בא לי תפוחים בעוגה.. מותר לשלב בקוביות ואז צריך להוריד מהקמח?
נשמע מעולה תפוחים
לא לשנות כלום רק להוסיף כמה קוביות מקומחות
הבלילה מאוד נוזלית קחי בחשבון
ואם אוהבים טעמים חזקים אפשר להחליף את המים הרותחים בתה?
אפשר
עוגת דבש זו העוגה האהובה עליי. מכינה שנים, המתכון נראה אש.
בעיה אחת יש לי: השמן קנולה תמיד עושה סוג של טעם לוואי שלא מצליחה להתגבר עליו.
לדעתך זה יתפוס אם אשים שמן קוקוס למשל?
אין בעיה בשמן קוקוס
יהיה טעם קוקוסי עדין שאני באופן אישי אוהבת
היי, האם אפשר להחליף את השמן בשמנת מתוקה?
נשמע לי שכן
היי קרן, הכנתי את העוגה לפני חודש והיא יצאה מעולה וטעימה ביותר!
היום הכנתי שוב, ומשום מה כבר בתנור שמתי לב שנהיה סדק נפוח באמצע ולאחר 45 הוצאתי, נתתי לזה להתקרר בחוץ וכל האמצע איפה שהסדק היה משמעותי זה נפל ובכלל נראה לא אפוי מספיק. את יודעת לשער מה היתה הבעיה הפעם? מבאס כי פעם קודמת הלך לי בול!! תודה 🙂
אולי משהו בערבוב של אבקת האפייה
היי קרן
האם אפשר להחליף את המיים בחלב ?
אפשר אני באופן אישי הייתי ממירה אם כבר אז בקפה או תה
שנה טובה קרן.
וואו, הכנתי את העוגה והיא מצויינת, לחה ורכה שמו שתיארת.
מאחלת לך יצירתיות, ברכה בכל מה שתדעי בו, הגשמת חלומות, משפחה תומכת ואיך אפשר בלי בריאות.
מעריצה שלך ושל התוצרים שאת מביאה ומהגישה לנו.
סחפתי אחרייך את בנותיי , אחיינית שלי שהתחילה להכין מתכונים שלך ואחותי.
תודה גדולה
היי קרן
נראה אליפות בדיוק עומדת חהכין למחר לכיתה של הבן..
העוגה נראת בצבע עינבר מהמם הצבע שלה זה רק מהסוכר חום .
?
בדרך כלל במתכונים הנוזלים זה תה חזק או נס קפה ) בלי החלב) חזק
ועוד שאלה
המרה ללא גלוטן… אבל לא קמח שקדים או אגוזים
למה להמיר ובאיזה כמות ?
תודה ושנה טובה 🙂
הצבע מהדבש
ואפשר קמח ללא גלוטן
וואי וואי וואי,
ללא ספק העוגת דבש הכי הכי טעימה שנתקלתי בה!!
אוורירית בטירוף ועם זאת עסיסית ו"דבשית" מאד.
איזה כייף 🙂
תודה רבה ממש.
תודה נגה
קרן עשיתי וכשהוצאתי לאחר 45 דק עדיין הבחילה מאד נוזלית , זה אמור להיות ככה ??
לא אמורה להיות נוזלית
כנראה לא מוכנה וצריכה עוד זמן
האם קמח כוסמין או קמח מלא לא דורשים בד"כ יותר נוזלים?
בדרך כלל כן אבל העוגה מאוד לחה ממילא ואני כמו שהזכרתי לא ממליצה יותר מ 50%
בהצלחה
מה לגבי רגישות לגלוטן? איך ניתן להמיר?
קמח ללא גלוטן
היי, לעוגה ללא גלוטן, אפשר להחליף את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן?
מניחה שכן ואין בעיה
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד
הכנתי כם קמח"כרגיל" ללא גלוטן. יצאה פגז. תודה רבה על המתכון המושלם
תודה על השיתוף יעל
העוגה פשוט מדהימה! הכנתי אותה אחרי שהתאכזבתי ממתכון אחר שהכנתי לכבוד ראש השנה כפיצוי ויצא פשוט וואו!
תודה!!
כמה שאלות פה … כולם רוצים לשנות להוסיף לשדרג לטבען לצמחן… בסהכ עוגת דבש! והכי טובה שהיא פשוטה, יאללה הולכת לנסות בדיוק כמו שכתוב, נראה לי ייצא אחלה!
את מעולה
הי. העוגה נראת טוב. אני אישית לא אוהבת קינמון..האם יש אפשרות לוותר עליו? אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה? תודה ושנה טוב ומתוקה כעוגת דבש
אין בעיה קמח תופח
אפשר להמיר קינמון בתמצית וניל כפית
בחיים לא טעמתי עוגת דבש כזאת!!
לא לשנות כלום במתכון פשוט לאפות ולטרוף!
תודה על מתכונים מעולים, את מלכה!
חג שמח ושנה טובה ❤️
איזה כייף גיל אני גם חושבת ככה תודה!
אפשר להוסיף למים הרותחים כפית קפה?
בטח
הי קרן,
האם להשתמש בסוכר חום דמררה או חום כהה?
בהיר אחלה
היי קרן,
אין לי דמררה. אפשר להמיר לכהה או להשתמש בלבן?
ותודה על מתכונים מושלללללמים
אפשר לבן ואפשר לשלב חצי חצי כהה ולבן
העוגת דבש הכי מדהימה שהכנתי, והכנתי הרבה. קלה, אוורירית וטעימה בטירוף. לא הפסקתי לקבל מחמאות בחג.
תודה לך
תודה עדי
כוסמין 70 אחוז או 80 גם הולך?
כן אבל מומלץ לשלב עם לבן
אפשרי בתבנית שקעים?
כן בטח, זמן האפייה מתקצר
It was all swollen when came out of the oven but then collapsed . I made 2 English tins ones. Is that normal ? Thanks Caroline
היי קרן, אפשר לעשות את העוגה עם דבש דבורים טבעי (לא מעובד) ? הוא פשוט לא נוזלי אז אני רוצה לדעת אם את יודעת איך זה משפיע על כמויות.
אותה הכמות לדעתי ואין בעיה
הי קרן בדיוק מכינה את העוגה הבלילה ממש מיימית זה בסדר?
כן כן בסדר גמור
האם אפשר לעשות שילוב של כוס קמח לבן וכוס קמח שקדים?
נשמע אחלה
הי קרן, המתכון מתאים גם לקאפקייקס? אם כן, לכמה וכמה זמן לאפות? שנה טובה!
כן בהחלט, סביב 20 דקות
אפשרי לשים מעל שבבי שקדים?
ברור שאפשר
אם אני עושה בתבנית קוגלהוף, זה יהיה בסדר לשים את השקדים בתחתית התבנית ומעליהם למזוג את העוגה ? במצב כזה (אם אצליח להפוך את העוגה) היא תצא מצופה בשקדים ?
היי קרן
מתכון מושלם! יצא מעולה! תודה רבה 🙂
תודה חמוטל
הכנתי את העוגה הזאת לראש השנה והיא יצאה מושלמת! כל הזמן מבקשים שאכין אותה שוב.
נמסה בפה לא פחות…
תודה רבה
תודה ענבל
עוגת דבש מהטובות שטעמתי.
תודה קרן
תודה אפרת כייף לי שאת חושבת ככה 🙂
מתכון מושלם אי אפשר להפסיק לאכול!!!
קרן,זאת עוגת דבש הכי טעימה שאכלתי אי פעם!!!!! תודה לך על מתכונים נהדרים
תודה אורית
עוגה מדהימה!
הכנתי בתבנית קוגלהוף , יצא מושלם
ואת המים החמים הפכתי לתה חם, הוסיף קצת ארומה
עוגה מדהימה, ממש לחה וכיפית!
עוגה מושלמתתת!! הכנתי אותה כבר פעמיים!!
תודה. התאהבתי מחדש סעודות דבש.
הי קרן,
החלפתי את הקמח בקמח ללא גלוטן ויצא מושלם . היתה פה שמחה גדולה
תודה רבה.
שמחה לשמוע אילנה חג שמח
באיזה קמח השתמשת?
קמח לבן
האם ניתן לשלב קמח שיפון בחלק מכמות הקמח?
לא ממליצה על שיפון בעוגה הזו
יש לך מתכון לעוגת דבש מקמח שיפון?
לא
אין צורך בהוספת תה או קפה?
אם לא כתוב אז לא
תודה רבה על עוגה מעולה !!
הילדים שלי לא אוהבים עוגות דבש, ואת זאת הם חיסלו ברגע.
הכנתי שתיים כאלה בחג.
הלוואי שגם השנה הזו תהיה כל כך טובה !!!
תודה מירב ושנה טובה
וואוו עוגת דבש מושלמת
השם שלה משקף אותה בדיוק
השתמשתי בתה צ'אי במקום מים רותחים
להתעלף ממנה
תודה קרן ושנה טובה!!!
תודה יערה אהובה
וואו! עוגה מצוינת!
הכנתי עם תה , כמו שכתבת בתגובות.
תודה
העוגה מעולה!
מי שמכין צריך לקחת בחשבון שאי אפשר
להפסיק לאכול אותה 🙂
לגמרי צודקת -)
היי קרן 🙂
ניתו להכין את העוגה עם קמח כוסמין?
תודה
אפשר חצי לבן חצי כוסמין מלא או את הכל מכוסמין לבן
היי קרן
ניתן להכין את העוגה הזו עם קמח כוסמין?
תודה!
בחיים לא חשבתי שאתאהב בעוגת דבש. היא פשוט מושלמת!! המשפחה לא מפסיקה לבקש ממני להכין אותה. תודה!!
איזה כייף סיפור אהבה
היא כמו ענן בפה- העוגה הזו!
יצאה פשוט מצוין!
לא השתמשתי ביותר מדי קערות
הקצפתי סוכר וביצים ואז הוספתי את הכל
יצא מעולה!!!
לגמרי מסכימה איתך! ואני הכי אוהבת לגלות אנשים שמכינים עוגות שבש שלא בראש השנה
עוגת הדבש המושלמת!!! הכנתי אותה גם בשנה שעברה וקצרה אינסוף מחמאות.
תודה הילה
פשוט עוגה מושלמת, לחלוחית וטעימה להפליא שאפילו ילדים שבדר'כ לא אוהבים עוגות דבש, זוללים ומבקשים עוד. בלי ציפורן וקשקושים וקלה להכנה. *שאפו ענק* קרן ושנה טובה ומתוקה.
תודה שרון חג שמייח
האם אפשר להקפיא את העוגה
בטח
העוגת דבש הכי טעימה ביקום!!!!!
תודהההה
היי קרן שנה טובה
הכנתי עכשיו והפכתי ונדבק לי ממש לתבנית למרות שריססתי שמן טוב כל הכל .
יש סיבה ? אני רוצה להכין שוב
אכלנו כבר את הראשונה למרות שהתפרקה
חשוב להפוך רק אחרי צינון ולשמן את התבנית לא בשמן
אלא להבריש חמאה או מחמאה רכה ולקמח היטב
להסיר עודפי קמח ואז להניס את הבלילה
מושלמת ❣️ תודה גדולה. מכיוון שהאיש שלי לא אוהב דבש השתמשתי בסילאן
וואווווו עוגה ענן וטעם דבשי משגע
גזור ושמור ממש!
תודה ושנה טובה❤️
תודה!
קרן היקרה, יש לי שאלה קטנה
הכנתי את העוגה וביום הראשון היא הייתה מושלמת!!
למחרת פתאום בלמטה הצטברו נוזלים כאלה, היא הייתה רטובה מידי בלמטה, כאילו לא נאפתה מספיק, אבל כשאפיתי נתתי לה אפילו 5 דק' אקסטרה על מה שהיה כתוב וכשבדקתי אותה היא אכן הייתה אפויה אז ממה זה יכול לקרות?
קרן, תודה על מתכונים נפלאים. מה את עושה כדי שהעוגה לא תדבק לתבנית מתכנת? (לשמן לא תמיד מונע מעוגות להדבק כשהופכים אותן). תודה רבה ושבת שלום
הי נועה
חפשי בבלוג עוגת לימון וקוקוס שם יש שיטה מצויינת
זו עוד עוגה מעולה שלך. תודה
אפשרי להוסיף צימוקים או אגוזים
כן
חופן
אפשר להכין בתבניות מאפינס?
אפשר בהחלט ולהתחיל לבדוק עם קיסם אחרי 15-18 דק׳
היי קרן, את הביצים כדאי להקציף במטרפה ידנית או במיקסר?
טוב זאת העוגה דבש הכי, אבל הכי טעימה שהכנתי בחיי. תודה על מתכון מדהים ומדויק.
תודה ענבל
היי קרן, האם את משתמשת במיקסר?
או במטרפת יד?
משנה אם אני שמה סוכר חום כהה??
לא משנה
וואו! הכנתי אתמול והיא עוגת הדבש הכי טעימה שאכלתי!
עפו עליה בבית
כייף לדעת תודה
חייב לומר שכאשר עשיתי את העוגה וראיתי את הבלילה הייתי משוכנע שהעולה לא תצא משהו…
מודה!!!! שטעיתי ובגדול!!! העוגה מדהימה וטעימה בטירוףףף שאפו ענק על המתכון
שמחה שאהבת
היי האם אפשרי ללא הקינמון?
אפשר אבל יהיה חבר קצת טעם לדעתי
תוסיפי ומיל
זה לא ראש השנה בלי עוגת דבש! וזאת…נראת מושלמת!!!! אשמח לדעת מאיפה התבנית?
מדהים.
רציתי לברר האם ניתן לשלב בה תפוחי עץ שאקפיץ אותם לפני.
תודה
אפשר אבל היא לא צריכה לדעתי תביא ככ לחה שזה קצת מיותר
בכל אופן אם כן אז מעט שלא ירטיבו אותה יותר מדי
היי קרן! הכנתי את העוגה יום לפני, האם להכניס בינתיים למקרר? או להשאיר בחוץ? מה ההמלצה כך שתהיה לחה בפנים עוד יותר
לא צריכה מקרר
חייבת לומר תודה על עוגה מושלמתתת שאני לא מחליפה מהשנה שגיליתי אותה! (אחרי כמה ניסיונות כושלים של מתכונים אחרים לא מוצלחים)
תודה סיון
וואוווו עוגה נדירהה!!! משוגעת על עוגות דבש וזו מושלמת!
הי קרן,
לגבי הדבש- האם כוס? או 360 גר? ראיתי שכוס סוכר רשמת 200גר לכן הבילבול
סוכר ודבש לא שוקלים אותו הדבר
הכמויות מדוייקות
כמה נורא אם אין לי אבקת סודה?
מה אפשר במקום דבש? אני מתה על עוגות לחות ורוצה אולי 360 גרם של משהי אחר , מה כפשרי להציע?
שלום קרן.
אמרתי נקרא את התגובות ואז נחליט אם להכין. ואכן הכנתי. אבל למרבה הצער שוב אכזבה.
כמעט כל מתכון שלך לא מצליח.
ואני אופה מעולה .
שקלתי מדדתי עשיתי הכל בדיוק..
עלתה ואז צנחה לפני שסיימה להיאפות.. עוד מצרכים שהלכו סתם לפח.
מקווה לא להתפתות יותר לאף מתכון שלך
וואו אורלי איזו הגזמה, יש לי אתר ככ הרבה שנים וכל כך הרבה מתכונים ונראה לך שאם המתכונים שלי לא היו טובים הייתי ממשיכה לסחוף ככ הרבה אנשים להכנה?
משהו אצלך לא תקין בוודאות אם המתכונים שלי שהם הכי פשוטים בעולם לא מצליחים. הכי קל להשמיץ אבל וואלה, במקרה הזה יש לי ככ הרבה תעודות.
עוגת הדבש הזו היא עוגה שמדינה שלמה מכינה ומתעלפת. שתהיה לך שנה מתוקה כדבש ואת באמת באמת לא חייבת להיות פה.
המתכון באמת מעולה,למרות שהורדתי טיפה בכמות הסוכר והוספתי יותר קנמון,יצא לא פחות ממושלם,תודה רבה וחג שמח
אפיתי לפי המתכון ויצא מאוד טעים.
תודה לחגית על ההמלצה.
העוגה הכי טעימה שהכנתי מעודי. היא קלה והיא פרווה, אני לא שמתי סודה לשתייה כי הייה לי קמח תופח פשוט שמתי את מספר הכוסות שהיה רשום. אני לא קראתי את המתכון לפי שהכנתי אותו כי הייתי בהכנות לערס חג לראש השנה לכן, כשהעיסה יצאה נוזלית ) ומסתבר ושכך צריך!) נבהלתי ושמתי עוד קמח תופח משהו כמו 3/4 או כוס עד שהיא הייתה בסמיכות שהגיונית לי, ותשמעו זה לא הוריד מימנה! היא יצאה תפוןה רכה עסיסית נמסה בפה ונשמרה יופי ממש ברמה של מאפייה, אני ממליצה בחום למי שרוצה להכין שיכין! ושיעשה נסיונות אם אין ביטחון בעצמך להכין תעשו לפני האירוע או החג או סתם כך ותראו עד כמה היא נפלאה בעצמכם.
אני הפכתי אותה מאתמול לעוגה של לשמור ולנעול!
תודה דניאל!!
קרן יכולה להגיד שזו עוגת הדבש הטובה ביותר שהכנתי!!! וכנראה הבחושה הטובה ביותר!
ממליצה להכפיל כמויות כי היא נגמרת בדקות ומקבלת מיליון מחמאות!
יש טיפ שאת יכולה לתת לשאר המתכונים לעוגות בחושות שיצאו כאלו רכות ולחות?
את אלופה
חג שמח ושנה טובה ומתוקה
תודה ! שמחה שאהבת
האמת שכל מתכון לגופו ויש משהו מדהים אכן בעוגות דבש
קרן יקרה,
העוגה פשוט מושלמת, לחה וטעימה בדיוק כמו שתארת.
ממש בא לי עוגת שוקולד שתהיה בדיוק ככה, האם יש מתכון או במה להמיר במקום דבש שתהיה שוקולדית?
חג שמח ותודב רבה
עוגת שוקודבש מהבלוג מושלמת
היי קרן
הכנתי את העוגה ולאחר שהוספתי את המים לתערובת בפעם השניה, נוצרו גושים קטנים של קמח בבלילה שלא נספגו בה למרות שערבבתי טוב. לאחר האפייה גם ראו את הגושים במרקם של העוגה. היא הייתה עדיין טעימה
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה
חג שמח ושנה טובה
ערבוב לא נכון, להבא עם מטרפה
אין עוגה כזאת
כולם כולם עפו עליה
פריכה לחה טעימה בטרוף
אין עליך קרן
מתכונים מושלמים כמעט כמוך!
תודה אהובית
הי,
העוגה בתנור, אבל רציתי להגיד שהרגשתי שהמצרכים היו כתובים בצורה מאוד מבלבלת בשבילי.
לי יותר נוח כשהם מסודרים לפי סדר השימוש ❤️
טיפ ממני באהבה:
לשקול ולמדוד את כל המצרכים מראש על השיש
כך לא יחסר לך כלום באופן ההכנה ולא תתבלבלי
מקוה שהעוגה יצאה מספיק טעימה כדי לפצות על חוסות הנוחות
יצאה מעולה
אשמח לדעת איזה טופינג , זיגוג מתאים לשפןך על העוגה
אפשר אבקת סוכר מעורבבת עם קצת מים רותחים ולימון
עוגת הדבש הכי טעימה שאפיתי אי פעם, ואני אופה מנוסה. אירחנו בחג וכולם התעלפו עליה. ממליצה מראש לעשות כמות כפולה!
תודה ליטל
זאת העוגה הכי טעימה בעולם! עם שלושה ילדים קטנים בבית והם אוהבים אותה יותר מאשר עוגת שוקולד 😉
הכי משמח
עוגת הדבש הטעימה ביותר שהכנתי/ אכלתי תודה קרן!! שאלה, בפעם הראשונה אפיתי את העוגה בשתי תבניות אינגליש עכשיו רוצה להכין אותה בתבנית שלוש רגליים עם חור שתצא מרשימה יותר לחג, האם לשמן את התבנית או לא ?
בעקרון לא משמנים , אבל לא יקרה כלום אם תשמני
היי קרן העוגה יצאה מושלמת מדי שבא לי אותה גם לפסח! יש אפשרות להמיר את הקמח לקמחים לפסח כמו שקדים תפוא תירס וכו.. מה את ממליצה?
תשלבי קמח תפא עם קמח שקדים
הכנתי היום אבל לא היה לי 2 ביצים L אז שמתי 3 ביצים M העוגה יצאה דביקית ולא נראית אפויה ומתוקה מאוד מאוד.
וגם הצבע יצא לי בהיר ולא כמו שבתמונה.
קצת התבעסתי בגלל שנוסעת לחמותי ורציתי לשמח אותה
מכינה אותה כל שנה לילדים, היא יותר טובה מכל קונדיטוריה, שאפו
תודה לירון
זו העוגת דבש הכי טעימה שאכלתי בחיים ואני ממש בררנית עם עוגות דבש! בכללי זה בין העוגות הטובות שאכלתי.. אי אפשר לעצור סיימתי חצי תבנית זה הבעיה.
מתכון מנצח!!
טליה אלופה תודה
מלכהההההה אין על העוגות שלך
כל אחת יוצר טעימה מהשניה❤️
תודה לינוי מהממת
האם אפשר לאפות בסיר פלא??
בטח
קרן אלופה!!!
אין כמותך! עוגה מושלמת!!!
אני מכינה את העוגה באינגליש קייק בכמות של מעל 20 עוגות.
האם לדעתך אני יכולה חלק מהעוגות לאפות ואחרי שמתקררות להקפיא?
אין בעיה להקפיא עוגות דבש
אז שתביני שקראתי את כל הפוסט, ואיכשהו קלטתי צימוקים במתכון – שאני מאוד אוהבת בכל מאפה, והם נכנסו לרשימת הקניות, וחיכו יפה במזווה, ורק עכשיו כשהעוגה יצאה מהתנור ריחנית וחגיגית, קלטתי שהם נותרו מחוץ לעוגה! הלכתי לבדוק איפה טעיתי ואיך זה ששכחתי, והבנתי שפשוט קראתי מה שבא לי: כתבת צימוקים, זכרתי צימוקים
חג שמח!
חג שמייח 🙂
אפשר להוסיף קרמבל למעלה עם אגוזים? זה לא ישקע בעוגה אם היא נוזלית? תודה!
ישקע בוודאות, את יכולה לנסות להוסיף אותם מלמעלה אחרי 1/2 שעה אפייה כשכבר יש קרום עליון די יציב
היי קרן, העוגה יצאה מעולה עם מרקם אוורירי. תודה רבה. הייתי רוצה להוסיף קצת ציפורן. כמה את ממליצה להוסיף?
1/2 כפית
אפשר לאפות בתבנית מאפינס?
אפשר, זמן האפייה מתקצר ויש להתחיל לבדוק אחרי 20 דקות
הי קרן
העוגה יצאה וואו
הכי טובה שטעמתי בדבש.
תודה
היי , האם אפשר להוסיף לבלילה אגוזים טחונים ? ואם כן האם במקום חלק מהקמח?
תודה
עוגה מושלמת!!
הכנתי אותה כבר מלא פעמים אין עוגות כאלה!!!
תודה רעות
שנה טובה
ואוווו מתכון מושלם
יצא מדהים! עשיתי חצי חצי כוסמין ולבן.
אליפות
שלום
אחרי כמה שנים של עוגות דבש
אתמול מרוב פחד משנים עברו של עוגות שנפלו הכנתי את המתכון – ואני כל כך מתחרט שלא עשיתי כפול 3!!!
מעדןןןןןן!
תודה רבה.
באמת מוצלח ואורירי נעים ביותר!
תודה, שימחת מאוד
האם אפשר לוותר על הסודה לשתייה ?
לא מומלץ
שידרגתי באגוזים ושקדים קצוצים למעלה יצא ואווווווו אלופה
תודה רבה על העוגת דבש. אבל . יש לי אבל גדול .העוגה עצמה יצאה פאצץ . אבל זמן האפיה לדעתי ארוך מדי , אני הכנסתי לתנור וכוונתי ל 40 דקות כמו שאמרת , מזל שבדקתי כעבור 25 דקות , והעוגה התחילה להשרף ממש שחור מסביב לעוגה. הוצאתי אותה.
אני חושב ש 20 דקות מספיק והותר.
למה העוגה שלי התחילה להסרף ?
הי יהודה
זה ממש תלוי תבנית ותנור
זה מאוד חריג הזמן שבה נאפתה לך
אבל העיקר שהוצאת בזמן
הזמן במתכון תקין
היי קרן יש לי בדיוק כזו תבנית איך אפשר לשמן כדי שהוגה תצא ללא תקלות??
להבריש בחמאה רכה ולקמח היטב, להסיר עודפי קמח ולהכניס למקפיא ל 15 דקות
אפשר לשים רסק תפוחים במקום ביצים? אם כן, כמה לשים?
או לשלב ביצים ורסק תפוחים?
לא ניסיתי להמיר בעוגה הזו אבל אפשר לנסות לה מר בחצי כוס רסק תפוחים
אימי ז"ל היתה מכינה עוגת דבש עם תמצית תה שחור מרוכז, ממנה למדתי את הטריק… ממליצה להחליף את כוס המים רותחים בכוס תה שחור רגיל, מוסיף עומק טעמים שווה במיוחד.
קרן היקרה
עוגה פשוט נדירה
אתמול הכנתי שיהיה להיום בערב לחג
בני המשפחה לא עמדו בזה
וסיימו הכל לאורחים♀️
אז אופה כעת אחת שיוצאת יותר פצצה
(זכרתי את המתכון בעל פה למרות ה3 קערות)
תודה רבה לך ושנה טובה ומתוקה כמו העוגה
אלופה, תודה ושנה טובה
הכנתי את העוגה, שמתי חצי כוס סוכר במקום כוס. יצא מתוק, רך וטעים מאוד מאוד! מומלץ!
אמאלה העוגת דבש הכי טובה שהכנתי!!
מכינה אותה כבר שנה שנייה ברציפות
רכה ככ וטעימה בטירוף
תודה עטרה
הי קרן, תודה על מתכון מושלם לא הפסיקנו לאכול אותה
במידה והייתי רוצה לעשות ללא גלוטן יש לך קמח שאת ממליצה עליו?
יודעת שמולינו טובים
ףהיי קרן תודה על המתכונים ועל איך שאת מגיבה לכל אחד ואחד
הכנתי את העוגה וכשערבבתי את הקמח עם הביצים נשארו לי גושים אז הייתי צריכה לערבב ממש הרבה זמן הבנתי שזה לא טוב לעוגות בחושות
האם כדאי לערבב קצת פחות ושישארו גושים?
להבא או עם מטרפה לערבב, או להשתמש במסננת להוספת הקמח
יש המלצה לתחליף לסודה לשתיה?
לאא מומלץ להחליף
קרן שלום,
שאלה קצת הזויה-
אם מנסים להפוך את הערכים התזונתיים ליותר מתאימים עבור מתאמנים, ניתן להוסיף סקופ אחד של אבקת חלבון לעוגה?
רק כדי שארגיש טוב יותר עם האכילה של העוגה 🙂
אשמח לתשובה ואם כן באיזה שלב בהכנה להוסיף את האבקה?
הי אלכס
אני מניחה שאין בעיה בשלב כלשהו להוסיף
לא עבדתי עם חלבון מעולם אז אולי פשוט להוסיף לקראת סוף הערבוב
היי
הכנתי עוגת דבש, יצא טעים, תודה. אבל בפנים היא לא הייתה מספיק אפויה
והיא הייתה בתנור יותר ממה שכתבת באיזה 10 דקות כי ראיתי שהיא עדיין לא מוכנה..
מה יכולה להיות הבעיה אצלי?
האם זה יכול להיות בגלל שערבבתי עם מיקסר? פשוט היו בבלילה כדורים של קמח שלא הצלחתי לערבב עם מטרפה..
או אולי היה צריך לאפות עם טורבו?
תודה 🙂
אין קשר למיקסר, אולי התבנית שלך היתה קטנה מדי לבלילה? ואז היה לה קשה להיאפות מבפנים, או שאולי אצלך בתנור העוגה היתה צריכה יותר זמן
הכנתי את העוגה היום וזאת העוגה הכי טעימה שאכלתי! היא יצאה מושלמת!!
תודה דורין
אז בעצם אם החג בשישי היית מכינה אותה ברביעי?
קרן, אפשר להכין את המתכון בתור מאפינס או קאפקייקס? לילדים?
אם כן, צריך המרות?
וכמה בערך אמור לצאת בכמויות?
אין בעיה להכין מאפינס מניחה שייצאו סביב 12-15 וזמן האפייה מתקצר להתחיל לבדוק אחרי 15 דקות
לצערי צנח לי, איזה באסה- הכנתי בתבנית אינגליש והשארתי שעה בתנור
את כל הבלילה הכנת לאינגליש אחת???
הי קרן
הכנתי אתמול את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ
העוגה מריחה מעולה אבל מרכז העוגה לא נאפה לגמרי, נוצר מן פיצוץ קטן שכל מה שחשוף לא נאפה נשאר דבק
מה אפשר לעשות?
תודה רבה
הי קרן
הכנתי אתמול את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ
העוגה מריחה מעולה אבל מרכז העוגה לא נאפה לגמרי, נוצר מן פיצוץ קטן שכל מה שחשוף נשאר דבק
מה אפשר לעשות?
תודה רבה
אולי התבנית לא חזק והיית צריכה זמן אפייה נוסף? אולי התבנית חא משהו? לא יודעת להגיד מה השתבש
אין ככ איך לתקן
היי קרן,
יש לך הצעה לשדרוג קל לעוגה
למשל הוספת אגוזים מלמעלה או רעיון אחר כלשהו?
תודה!
את יכולה אין בעיה
היי את התנור לשים במצב עליון תחתון (אפייה) או טורבו?
עליון תחתון
הי קרן
אםשר להוסיף חתיכות שקדים? או שזה יישרף באפיה?
תודה
חן
אפשר אבל לדעתי הם יישקעו
יש רק ביצים m בסופר. להשתמש בשתיים או שצריך שלוש?
שלוש
קרן האם להשאיר את העוגה בתבנית עד ערב החג (יומיים) או לשחרר ולעטוף בנצמד או משהו בסגנון, איך לשמור אותה
לחלץ מהתבנית ואז להחזיר פנימה ולעטוף טוב טוב
היי! שמעתי שהמתכון מדהים ואני חייבת להכין לחג!
אם יש התנגדות נחרתת לקינמון – אפשר להשמיט לגמריי?
כדאי להכין כקאפקייקס?
תודה רבה! שנה טובה!
אני חושבת שאפשר לוותר עליו אבל לי אישית היה חסר טעם והייתי מוסיפה וניל במקום, קאפקייק אפשרי וזמן אפייה מתקצר
הי קרן. אפשר להקפיא את העוגה האפויה?
אפשר להקפיא
הי, במידה ויש לי ביצים בגודל מדיום האם להוסיף עוד ביצה ?
כן
האם אפשר סוכר חום כהה במקום סוכר חום בהיר? או שהמרקם יהיה שונה?
היא תצא כהה יותר ואולי דביקה יותר
היי, תודה על המתכון!!
יעבוד גם עם תוספת של מעט הל?
במידה וכן – כמה להוסיף?
אני פחות אוהבת תבלינים אבל מי שאוהב אז כן, לא הייתי מוסיפה הרבה, 1/4 כפית
היי מכינה ממש עוד מעט את העוגה
את התבנית צריך לשמן? מדובר בתבנית אנג’ל
כי אם להפוך אותה היא תהיה יותר גבוהה? זה עובד עם העוגה הזאת? לשמן את התבנית?
היי מכינה ממש עוד מעט את העוגה
את התבנית צריך לשמן? מדובר בתבנית אנג’ל
כי אם להפוך אותה היא תהיה יותר גבוהה? זה עובד עם העוגה הזאת? לשמן את התבנית???
את התבנית צריך לשמן? מדובר בתבנית אנג’ל
כי אם להפוך אותה היא תהיה יותר גבוהה? זה עובד עם העוגה הזאת? לשמן את התבנית???
עוגת דבש פחות מתאימה לדעתי לאנגל
לשמן תבנית אנג’ל?
היי את התבנית לשמן (תבנית אנג’ל)
בעקרון לר משמנים אנגל
היי קרן,
הכפלתי כמויות כדי להכין 4 עוגות. דבר ראשון יצא 6 דבר שני הן לא נאפו לי בכלל מבפנים! כמה זמן שלא השארתי בפנים זה פשוט לא נאפה. ניסיתי להפוך את זה לעוגיות ולהכניס לתנור ושוב, לא נאפה! מה עשיתי לא בסדר?
זו אחת הסיבות שאני לא מכפילה כמויות אלא פשוט מכינה פעמיים כי הכפלות לא תמיד עובדות
עוגת דבש מושלמת
עוגה מדהימה וטעימה ! הכנווו והיינו כל כך בהיי שיש עוגה כזו טעימה ומדויקת לראש השנה
פשוט תודה !
עוגה מדהימה וטעימה ! הכנווו והיינו כל כך בהיי שיש עוגה כזו טעימה ומדויקת לראש השנה
פשוט תודה !
והוספנו כפית קפה למים כמו שהמלצת יצא סוף !
איזה כייף עטרה תודה שחזרת לעדכן
עוגת דבש נהדרת, טעימה, רכה,ובעלת ארומה נפלאה מכינה אותה כבר פעם שלישיתפשוט נחטפת, תבורכי על מתכון מדויק, שנה מתוקה
העוגה כל-כך מוצלחת – שאני תוהה האם לשם הגיוון ניתן להכין עם ריבה במקום דבש? או אולי קארד לימון?
היי
הכנתי את העוגה ב3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות,
העוגה הייתה למעלה משעה בתנור ובכל זאת צנחה כשהוצאתי אותה, והבפנים לא נראה אפוי לגמרי
מה יכולה להיות הסיבה?
(גם בפעם הקודמת שהכנתי קרה דבר דומה, אך בכל זאת לא נשאר פרור מהעוגה:)
את אופה בטורבו ? אולי תאפי בחום עליון תחתון
אופה בחום עליון תחתון..
היי קרן!
אכלתי בראש השנה את העוגת דבש שלך והיא הכי טעימה שאכלתי בחיי!!!
אמרתי שאני חייבת להכין אותה לצאת הצום, מושלמת לי ליד התה.
יש לי רק שאלה קטנה, האם אפשר לעשות אותה בתבנית של 20 סמ קוטר?
או שזה קריטי וללכת לקנות 24 קוטר?
תודה רבה וגמר חתימה טובה,
חן
20 זו תבנית קטנה מדי לעוגה הזו, את יכולה לאפות ב 20 ואת השאר באינגליש
מדובר בשלמות!
עוגה וואו!
ואת מצחיקה בטרוף
תודה על המתכון!
תודהההה
עוגה מאוד טעימה, תודה רבה על עוד מתכון נהדר. הכנתי לראשונה עוגת דבש והיא מצוינת.
עוגה מטורפת!! תודה על המתכון המהמם
היי קרן!
הכנתי את העוגה שלך שבוע שעבר לשבת ו ואווווו העוגת דבש הכי טעימה שהכנתי/ אכלתי
כל הכבוד ותודה שחלקת את המתכון המדהים הזה
אני ממש מצטערת שאני צריכה לשאול את זה, אבל, יש לי שני ילדים קטנים שטרפו את העוגה אבל לצערי השילוב של הדבש והסוכר לא הכי עובד חחחחח
יש אפשרות לוותר על הסוכר?
אני מקווה שכן כי באמת זו אחת העוגות עם ה׳ הידיעה!!!
תודה רבה ❤️
כבר עניתי לך במייל אבל אכתוב פה גם, אחת הסיבות שאהבת את העוגה היא כמות הסוכר המדוייקת שאחראית גם על המרקם, ניתן להמיר לתחליף סוכר ביחס של 1:1 או להוריד 3-4 כפוץ מהכמות הכללית שבעוגה
היי,
האם היא יוצאת מאוד מתוקה? אפשר להוריד קצת בסוכר חום? או שזה יפגע במתיקות ועדיף לעשות כמויות אלו.
עוגת דבש זו עוגה יחסית מתוקה ולא הייתי מורידה בה אפילו גרם סוכר כדי לא לפגוע במרקם שלה