חגיםללא גלוטןעוגות בחושותפסח

עוגת וניל שקדים ולימון ללא קמח

מרץ 29, 2020 113 Comments

את העוגה הזו הכנתי לפני כמה שנים כשלקחתי קורס צילום מזון אצל דניה ודיאנה ממתכוניישן

שלצערי בינתיים הפסיקו לקיים סדנאות, אבל היה לי כל כך כייף בסדנה אצלן והכרתי כמה בנות שנשארו

חברות שלי למקצוע וגם בחיים כמו זהר לוסטיגר, שירן דיקמן, מלכי אדלר, רות אופק, ודורית המהממת

באחד השיעורים היינו  צריכות להביא עוגה לצילום ואני הכנתי עוגת שקדים לימון מדהימה,

ומאז משום מה לא העליתי מתכון שלה אף פעם לבלוג, ועכשיו לקראת פסח, נזכרתי ששלחתי

לאחת הבנות מהקורס את המתכון במייל ומצאתי אותו שם מ 2015 וסוף סוף הוא עולה לבלוג.

זו התמונה שצולמה אז :

בעיניי היא אחת התמונות היפות שצילמתי שאהבתי ממש, כי אז בתקופה ההיא הייתי צלמת מתחילה

ודי דרדלה, ושם למדתי זויות צילום, וקצת סטיילינג, והסטודיו שלהן היה עמוס בכלים ובדים מדהימים.

את המתכון טיפה שיניתי, והתאמתי אותו לכמות של תבנית 22 אחרת העוגה יוצאת ממש קטנה.

לקראת החג קיבלתי להתנסות בתמציות של חברת ג'י-אר ווטקינס, שהגיעו באריזה יפיפיה, שעשתה

לי ממש חשק לאפות איתן. באפיה משתמשים בתמציות, בעיקר בתמצית וניל, והחשיבות של תמצית

איכותית חשובה מאוד, אחרת לתמציות הפשוטות יש טעם לוואי חזק שאני באופן אישי פחות אוהבת.

את התמציות אפשר להשיג עכשיו בכל רשתות השיווק, ואני ממש ממליצה לכם לדאוג שתהיה אחת שווה בבית.

עוגת וניל שקדים ולימון ללא קמח/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

(המרה לפרווה תמצאו בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

135 גר' חמאה רכה

כוס+2/3 (200 גר') אבקת סוכר (אפשר להמיר ב כוס סוכר לבן )

2 כפיות תמצית וניל של ג'י-אר ווטקינס 

גרידת לימון משני לימונים גדולים או שלושה בינוניים

4 כפות מיץ לימון

5 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים

3 כוסות (300 גר') שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים

1  (200 מ״ל) גביע שמנת חמוצה עדיף בעלת אחוזי שומן גבוהים (אני השתמשתי ב 27%)

1/4 כוס (60 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

1/2 כוס שבבי שקדים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים היטב תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, גרידת לימון, תמצית וניל

וחצי מכמות אבקת הסוכר לתערובת אחידה ומעט תפוחה.

מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי ערבול, את השקדים הטחונים, מיץ לימון שמנת מתוקה

ואת השמנת החמוצה ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מניחים בצד, שוטפים היטב ומייבשים את קערת המיקסר.

מקציפים חלבונים ואת יתרת אבקת הסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

בתנועות קיפול עדינות מאחדים את שתי התערובות.

מעבירים לתבנית, מיישירים ומפזרים שבבי שקדים באופן אחיד.

אופים כ- 45-60 דקות, עד שקים המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**העוגה מעולה כשהיא חמימה, אבל היא ממש משתבחת במקרר ואחרי יום יומיים היא מדהימה!

**מאחסנים אותה בכלי אטום במקרר עד ארבעה ימים

**שמנת חמוצה אפשר להחליף בריקוטה או בגבינה לבנה.

**אפשר לוותר על השמנת המתוקה ולהוסיף במקומה 1/4 כוס שמנת חמוצה נוספת.

**לגרסת פרווה ניתן להמיר שמנת חמוצה ומתוקה בקרם קוקוס באותה הכמות, ובמקום חמאה

שמן קוקוס (135 גר' ) לא נוזלי

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

113 Comments

Dorin מרץ 29, 2020 at 5:43 pm

היי,

קודם כל רציתי לשבח את המתכונים הנפלאים ולהגיד לך שכל מתכון שלך שאני עושה יוצא מושלם !!
אשמח לדעת לגבי העוגת וניל שקדים לפסח, אני רוצה לעשות אותה בתבנית אינגלשייק מתכת מהקטנות יותר צריכה להפחית כמויות לכמה בערך?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 8:08 pm

הי תודה
צריך להפחית מהמצרכים ב 1/4 כמות מהכל

Reply
אסתר אפריל 21, 2020 at 11:41 pm

היי אם רוצה לעשות פרווה? במה ניתן חהמיר את השמנת החמוצה?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 6:03 am

המרות לפרווה בסוף הפוסט למטה

בקרם קוקוס

Reply
שרון אוקטובר 25, 2020 at 8:21 am

היי קרן יצאה עוגה פצצה! רציתי לשתף שדרה לפני שנכנסתי לתנור בת קול לחשה לי – קמח שקדים והרבה ביצים! יצא לך מרקם חביתתי! ומיד הוספתי כפית אבקת אפיה ליתר בטחון… האם היא יצאה לך מוצקה בלעדיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:00 pm

היא יצאה לי פחות אוורירית אבל ממש טעימה

Reply
תמר מרץ 19, 2021 at 2:48 pm

נראה מדהים וטעים . האם אפשר להמיר את הסוכר ב"כמו סוכר" בגלל סכרת?
תודה על התשובה

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2021 at 3:23 pm

מניחה שאין בעיה להמיר

Reply
חמי מרץ 30, 2020 at 3:38 am

נראה מדהים רק יש לי שאלה,אני אלרגית למוצרי חלב אז האם את יודעת במה אני יכולה להמיר את מוצרי החלב?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2020 at 8:01 am

קרם קוקוס באותה הכמות ושמן קוקוס 130-135 גר במצב צבירה רך ולא נוזלי
בהצלחה

Reply
הגר מרץ 18, 2021 at 7:57 am

הי קרן, מה את אומרת על נוטורינה במקום החמאה?

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2021 at 8:36 am

אחלה לפרווה

Reply
רונית מרץ 30, 2020 at 4:07 pm

המתכון נראה מהמם.
האם אפשר להמיר חלק מאבקת השקדים בקמח?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2020 at 6:47 pm

מניחה שכן לא הייתי ממירה יותר מכוס
השקדים הם חלק מהייחוד שלה

Reply
דנה יולי 30, 2023 at 1:18 pm

היי קרן,
קודם כל תודה על המתכונים המהממים ! האם אפשר להכין בתבנית של 20 ? כמה צריך להפחית ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2023 at 8:45 am

לא להפחית אלא למלא עד 3/4 תבנית ואת היתרה בתבנית אינגליש קטנה

Reply
רז אפריל 2, 2020 at 5:42 pm

היי ניתן להפוך לעוגת תפוזים? במקום הלימון לשים תפוז?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 5:50 pm

כן אין בעיה

Reply
נעה פברואר 8, 2024 at 9:09 pm

הי קרן,
רוצה להכין בתבנית 26 איך את ממליצה לשנות כמויות?

Reply
נגה מרץ 30, 2020 at 11:09 am

אם לא אוהבים לימון, תפוז יעשה את אותה העבודה,

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2020 at 11:28 am

אני חושבת שכן

Reply
Maya Iluz פברואר 19, 2021 at 5:29 am

היי קרן. קום כל רציתי להגיד ששלך מתכ נים מושלמים ומדויקים!
הכנתי את העוגה אבל היא לא תפחה נשארה נמוכה למה??? :((
תודה מראש

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 8:32 am

אולי אבקת האפייה לא תקינה או ההקצפה לא היתה טובה

Reply
חן יולי 22, 2021 at 7:19 pm

אין אבקת אפיה במתכון… יש טעות?

קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:22 am

אם אין אבקת אפייה במתכון אז הוא ללא

סיגלית פרוחי יולי 29, 2021 at 8:34 pm

היי,
יצאה לי עוגה מצויינת,טעימה ומיוחדת,בדיוק לפי המתכון,רק הורדתי חצי כוס סוכר. תודה רבה לך

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 6:40 am

תודנ סיגלית

Reply
סיון מרץ 30, 2020 at 4:40 pm

נראה ונשמע מעולה!!!!! מנסה עוד השבוע

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2020 at 6:47 pm

נשמה שאת תודה הכי אשמח

Reply
פולה מרץ 31, 2020 at 8:58 am

הי תודה על המתכון האים אפר להכין אותו פארווה בגלל הכשרות

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2020 at 9:07 am

בסוף הפוסט למט יש המרה לפרווה

Reply
ענבר מרץ 31, 2020 at 7:00 pm

היי, תודה על המתכון! נראה מעולה
האם אפשר להכין ללא מיקסר?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2020 at 9:02 pm

אפשר עם מיקסר ידני אחרת החלבונים לא יוקצפו כמו שצריך והעוגה לא תחזיק

Reply
נטלי מרץ 31, 2020 at 7:09 pm

הי אתר מהמם ❤️ הכנתי את העוגה והיא צנחה לי באמצע מה יכול להיות שעשיתי לא נכון????תודה

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2020 at 9:01 pm

עוגות על בסיס שקדים לרוב צונחות מעט באמצע וזה בסדר…אלא אם כן העוגה לא היתה מספיק מוכנה מבפנים ולכן היא צנחה משמעותית

Reply
טלי מרץ 31, 2020 at 9:53 pm

לא יצא לי זרקתי הכל לפח זה גלש ואז צנח
ולא היה מוכן אחרי 50 דק גם

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2020 at 10:22 pm

ממש מצער לשמוע, היא לא אמורה לגלוש, יכול להיות להיות שחום התנור שלך היה גבוה מדי…ואחרי שגלשה גם צנחה משמעותית. חבל ממש.

Reply
בתיה אפריל 1, 2020 at 8:21 am

תודה קרן!!
אין עליך
האם ניתן ל"הוזיל" את העוגה ולהפחית מכמות השקדים? כוס קוקוס אולי? או קמח תפו"א?
תודה
בתיה

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 11:06 am

כוס קוקוס זה מעולה, קמח תפוא גם יכול להיות שיעבוד, כמובן לא יותר מכוס

Reply
לידור אפריל 4, 2020 at 10:47 am

היי קרן אפשר לאפות בשתי תבניות אינגליש?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 11:07 am

בוודאי

Reply
יפתח אפריל 14, 2022 at 1:28 pm

אז אם היא במקרר היום משתבחת וכו, ומחר מגישים אותה – אז לחמם לפני ? או פשוט להוציא מהמקרר לפני שמתחילים לאכול ?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 3:01 pm

לא צריך לחמם
אפשר להוציא שעה שעתיים לפני שאוכלים

Reply
יפעת אפריל 1, 2020 at 8:52 am

גם גבינת טוב טעם הולכת במקום השמנת החמוצה והמתוקה?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 11:06 am

אין סיבה שלא במקום השמנת החמוצה, לא בטוחה שהיא תחליף לשמנת מתוקה שיש בה אחוזי שומן גבוהים ומאוד משפיעה על מרקם העוגה

Reply
אביבית אפריל 1, 2020 at 3:08 pm

היי,
חייבת לציין קודם כל שהכנתי כמה מהמתכונים והכל יצא מושלםםם!!!
לגבי העוגה, אני יכולה לחלק אותה לשתי תבניות אינגליש קייק במידה ואין עגולה?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 3:11 pm

תודה אביבית, אין בעיה לחלק

Reply
barak kedmi אפריל 1, 2020 at 6:30 pm

האם ניתן להכין אותה בתבנית עם חור באמצע ?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 7:03 pm

בטח

Reply
‪beatrice sporn‬‏ אפריל 5, 2020 at 5:48 pm

תודה רבה על המתכון!ניראה מעולה!
יש לי שמנת חמוצה 9 אחוז,האים זה מתאים?יש לך רעיון איך להגביר את אחוזי השומן?!
תודה מראש על תשובתך!!!

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 5:50 pm

אין צורך זה יהיה בסדר גם כך

Reply
Tal Haimoff אפריל 4, 2020 at 6:25 pm

הי קרן. נמצאת בתקופה ללא קמח והעוגה מצילה אותי. היא יצאה נהדרת ועדינה. אנסה גם עם קוקוס חצי חצי בפעם הבאה. תודה רבה על עוד מתכון נהדר. חג שמח לך ולשלך

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 6:29 pm

שמחה לשמוע חצי חצי קוקוס נשמע מעולה
תכיני בהזדמנות את עוגת השוקולד נוטלה בגרסה ללא גלוטן שלה היא מדהימה

Reply
אורטל אפריל 5, 2020 at 3:12 pm

חייבת להכין אותה.. רק שאחה, במידה ואין לי תבנית בקוטר 22 אבל יש לי 24 כמה להוסיף מהכמויות?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 3:13 pm

להגדיל ברבע את כמות המצרכים

Reply
‪beatrice sporn‬‏ אפריל 5, 2020 at 5:50 pm

תודה רבה על המתכון!ניראה מעולה!
יש לי שמנת חמוצה 9 אחוז,האים זה מתאים?יש לך רעיון איך להגביר את אחוזי השומן?!
תודה מראש על תשובתך!!!

Reply
ברק אפריל 6, 2020 at 4:14 pm

היי קרן , האם ניתן להחליף הלימונים בתפוזים או קלמנטינות ?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 4:54 pm

אני מניחה שכן

Reply
מירה אפריל 8, 2020 at 1:31 pm

היי קרן, תודה על המתכון.
רק הערה: כדאי לכתוב ברשימת המצרכים שקדים קלופים (לבנים) כי בטעימה ובמרקם חשתי מייד בקליפת השקד… לא נעים.

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 1:52 pm

כתוב קמח שקדים זה לעולם לא עם הקליפה

Reply
ליטל אפריל 8, 2020 at 3:34 pm

הי קרן,
העוגה ללא אבקת אפייה?
(כי ראיתי עוגות אחרות עם קמח שקדים ששמים גם אבקת אפייה)
תודה…

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2020 at 3:36 pm

יש מלא סוגים, זו קצת מזכירה עוגת גבינה במרקם שלה והיא ללא אבקת אפייה

Reply
Lital Keshet אפריל 9, 2020 at 2:03 pm

יצאה מדהימה!

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 2:25 pm

שמחה לשמוע ליטל חג שמח

Reply
אתי אפריל 9, 2020 at 7:04 pm

הי קרן, תודה על המתכונים המפתים והמאד ברורים 🙂
במה ניתן להחליף את השמנת החמוצה, או אם ניתן לוותר עליה ? (שמנת מתוקה זה מה יש בימים אלה בבית…)

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 8:00 pm

שמנת מתוקה זה אחלה

Reply
אדית ויזמן אפריל 10, 2020 at 7:36 am

תודה רבה על המתכון! יש לי שאלה קטנה אפשר במקום חמאה להשתמש בשמן זרעי ענבים? ואם כן באיזו כמות? אני רוצה להכין אותה היום!! תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 7:49 am

באופן אישי לא נוסה אצלי מעולם במבטבח אבל אני יודעת שיש אנשים שאופים איתו ולא חושבת שזו צריכה להיות בעיה

Reply
יעלי אפריל 14, 2020 at 10:27 pm

יצא מושלם! עסיסי ומיוחד מאוד!! תודה רבה על המתכון ועל כל ההנחיות הברורות
וחג שמח 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 9:33 am

תודה יעלי חג שמח

Reply
galit אפריל 12, 2020 at 3:39 pm

בלוג נפלא ומושקע, כל הכבוד! העוגה נראית מעולה אכין כעוגת יומולדת 🙂 תותים וקצפת יתאימו לקישוט?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 3:43 pm

אני מאמינה שכן, תודה!

Reply
אורית יולי 26, 2022 at 7:58 pm

היי העוגה נראית מעולה בכמה עלי להגדיל את הכמות לתבנית 28 תודה

Reply
קרן אגם יולי 27, 2022 at 8:17 am

פי 1.5

Reply
s אפריל 14, 2020 at 2:31 pm

נראה מהמם! הבלילה יצאה לי מאוד נוזלית. מסתדר באפייה?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 2:58 pm

שינית משהו ביחס החומרים? היא נוזלית אבל לא דלילה כמו מים…אם צריך תאפי יותר זמן טיפה

Reply
לי פברואר 19, 2021 at 10:22 am

כשאימרים גרידת לימון? כמה זה יוצא בכרך גרידה? אני אף עם לא יודית כמה לגרד. ..

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:35 pm

זה תלוי בגודל הלימון, אבל כף זה בערך חצי לימון

Reply
תהילה אפריל 24, 2020 at 5:40 pm

היי אם אני רוצה להשאיר אותה פרווה אבל אין לי קרם קוקוס (יש לי שמן קוקוס) זה יעבוד ?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 5:49 pm

שמנת פרווה

Reply
ענהת בונומו אפריל 25, 2020 at 4:53 pm

הייתי רוצה להשתמש בשקדים טחונים דק ולא ב״קמח שקדים״ משקדים מולבנים. מה דעתך? (המחיר של קמח שקדים הוא כפול ומעלה והייתי רוצה לחסוך)

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 6:45 pm

דעתי חיובית ביותר

Reply
דנה ספטמבר 14, 2023 at 8:01 pm

האם העוגה צריכה לצאת רכה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:35 am

כן

Reply
ליהי אפריל 26, 2020 at 8:12 pm

אמאלה ואבאלה!
גיליתי את הבלוג רק הבוקר והכל נראה מושלם!
הכנתי את העוגה והיא חוסלה.
פשוט מושלמת!
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 8:18 pm

ברוכה הבאה ואת זריזה!

Reply
מורן יוני 28, 2020 at 8:48 pm

היי קרן, אפשר לדעתך להוסיף פטל קפוא ״מצופה״ קונפלור?
אני פשוט ממש אוהבת פטל והעוגת לימון פטל מעולה וזאת ללא קמח אז קורצת לי..

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 11:10 am

ברור שאפשר, רק לא להפריז עם הכמות שלהם כי הם מגירים נוזלים ואז יהיה קשה לעוגה להתייצב

Reply
Elinor ינואר 8, 2021 at 8:44 am

האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס או monk fruit sugar?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 11:23 am

לא עובדת עם סוכר קוקוס לא יודעת להמליץ

Reply
שירן פברואר 7, 2021 at 7:56 pm

עוגה מעולה. הפעם רוצה להכין דווקא עם קמח אז האם זה אותה כמות כמו השקדים? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:58 pm

בעקרון כן אבל לא ניסיתי אותה בלי שקדים אני חושבת שזה חלק מהייחוד שלה

Reply
ליטל מרץ 23, 2021 at 7:58 pm

היי קרן,
תודה על מתכונים פשוטים וטעימים!! אפשר להמיר את השמן קוקוס בשמן קנולה באותה כמות?

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2021 at 12:24 pm

כן

Reply
פו פברואר 14, 2021 at 10:26 am

יצא מושלם

Reply
אורלי מרץ 18, 2021 at 9:31 pm

האם אפשר להשתמש ביוגורט המקום שמנת חמוצה?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2021 at 8:22 am

אפשר

Reply
זוהר מרץ 20, 2021 at 4:10 pm

הי קרן
האם שמן קנולה יעבוד במקום החמאה?
מה נותנת כפית אבקת אפייה אם אוסיף אותה?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2021 at 5:41 pm

לא ניסיתי עם שמן מאמינה שיעבוד אין צורך להוסיף יותר אבקת אפייה

Reply
מיטב מרץ 25, 2021 at 3:01 pm

היי, אני ממש רוצה להכין את העוגה לחג אבל לא מוצאת בשום מקום תמצית וניל כשרה לפסח. אפשר פשוט להשמיט את הוניל? היא עדין תהיה טעימה?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 7:01 pm

אפשר סוכר וניל שקית

Reply
אורלי בן הרוש מרץ 25, 2021 at 5:41 pm

הי קרן, רציתי לשאול אם אפשר להחליף את השמנת חמוצה והמתוקה במיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 7:00 pm

אני מניחה שכן אבל לא ניסתי לגמרי לוותר על שתיהן

Reply
אילה שניר מרץ 27, 2021 at 7:53 am

היי קרן המקסימה,
ראיתי את אופציות ההמרה לפרווה,
רציתי לדעת אם אפשר להמיר את השמנת החוצה בחלב שקדים? אם כן מה הכמות?
ולגבי המרה של החמאה – יש לי מוצר שנקרא חמאת קוקוס ( של שקד תבור) האם ניתן להשתמש? ואם כן האם דם באותה כמות?
תודה מראש!

Reply
זוהר אפריל 5, 2021 at 4:49 pm

קרן
הכנתי ויצא וואו! המרתי את החמאה בשמן והטעם מעולה!!
תודה רבה! ללא ספק העוגה המשפחתית לפסח(-;

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:46 am

תודה רבה

Reply
סיון אפריל 1, 2022 at 12:40 pm

היי אפשר להכין מראש ולהקפיא?

Reply
צופית מאי 20, 2022 at 8:20 am

היי הכנתי את העוגה ואחרי שנתתי לבן שלי חתיכה שמתי לב שהיא לא מתוקה כי בטעות החסרתי כוס סוכר שלמה(תזכורת לעצמי לא לאפות באמצע הלילה כשאני גמורה מעייפות)
האם אפשר להכין מי סוכר ולשפוך מעל? זה יספג בעוגה?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2022 at 8:30 am

כשהוגה קרה כבר לא מומלץ סירופ מעל, אפשר להכין זיגוג מחבילה קטנה של אבקת סוכר עם מיץ לימון קצת או מים ממש מעט עד שזה משחה, ולמרוח

Reply
עדן ישנך אפריל 11, 2024 at 3:44 pm

האם ניתן להמיר את העוגה לפרווה באמצעןת תחליפים אחרים ממה שרשמת?
אולי שמנת מתוקה פרווה? ובמקום חמאה שמן קנולה?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:01 am

היא כבר תצא מאחרת לגמרי ולא ניסיתי

Reply
ר אפריל 23, 2024 at 10:09 am

וואו איזו עוגה מטורפת!
רציתי עוגה לימונית לחג, והעוגה הזו ענתה על כל הציפיות!
מתכון מדויק, יצאה לי מעולה מפעם ראשונה, תודה רבה על מתכון מוצלח וטעים!

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:49 pm

תודה ! שמחתי לשמוע

Reply

Leave a Comment