img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
פסח

עוגת וניל שקדים ולימון ללא קמח

מרץ 29, 2020 | 117 תגובות

img

117 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
Dorin
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2020 בשעה 17:43

היי, קודם כל רציתי לשבח את המתכונים הנפלאים ולהגיד לך שכל מתכון שלך שאני עושה יוצא מושלם !! אשמח לדעת לגבי העוגת וניל שקדים לפסח, אני רוצה לעשות אותה בתבנית אינגלשייק מתכת מהקטנות יותר צריכה להפחית כמויות לכמה בערך?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2020 at 8:08 pm

הי תודה צריך להפחית מהמצרכים ב 1/4 כמות מהכל

השב
User Avatar
אסתר
אפריל 21, 2020 at 11:41 pm

היי אם רוצה לעשות פרווה? במה ניתן חהמיר את השמנת החמוצה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 22, 2020 at 6:03 am

המרות לפרווה בסוף הפוסט למטה בקרם קוקוס

השב
User Avatar
שרון
אוקטובר 25, 2020 at 8:21 am

היי קרן יצאה עוגה פצצה! רציתי לשתף שדרה לפני שנכנסתי לתנור בת קול לחשה לי - קמח שקדים והרבה ביצים! יצא לך מרקם חביתתי! ומיד הוספתי כפית אבקת אפיה ליתר בטחון... האם היא יצאה לך מוצקה בלעדיה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 25, 2020 at 6:00 pm

היא יצאה לי פחות אוורירית אבל ממש טעימה

השב
User Avatar
תמר
מרץ 19, 2021 at 2:48 pm

נראה מדהים וטעים . האם אפשר להמיר את הסוכר ב"כמו סוכר" בגלל סכרת? תודה על התשובה

השב
User Avatar
חמי
starstarstarstarstar
מרץ 30, 2020 בשעה 03:38

נראה מדהים רק יש לי שאלה,אני אלרגית למוצרי חלב אז האם את יודעת במה אני יכולה להמיר את מוצרי החלב? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 30, 2020 at 8:01 am

קרם קוקוס באותה הכמות ושמן קוקוס 130-135 גר במצב צבירה רך ולא נוזלי בהצלחה

השב
User Avatar
הגר
מרץ 18, 2021 at 7:57 am

הי קרן, מה את אומרת על נוטורינה במקום החמאה?

השב
User Avatar
רונית
מרץ 30, 2020 at 4:07 pm

המתכון נראה מהמם. האם אפשר להמיר חלק מאבקת השקדים בקמח? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 30, 2020 at 6:47 pm

מניחה שכן לא הייתי ממירה יותר מכוס השקדים הם חלק מהייחוד שלה

השב
User Avatar
דנה
יולי 30, 2023 at 1:18 pm

היי קרן, קודם כל תודה על המתכונים המהממים ! האם אפשר להכין בתבנית של 20 ? כמה צריך להפחית ?

השב
User Avatar
רז
אפריל 2, 2020 at 5:42 pm

היי ניתן להפוך לעוגת תפוזים? במקום הלימון לשים תפוז?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2020 at 5:50 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
נגה
starstarstarstarstar
מרץ 30, 2020 בשעה 11:09

אם לא אוהבים לימון, תפוז יעשה את אותה העבודה,

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 30, 2020 at 11:28 am

אני חושבת שכן

השב
User Avatar
Maya Iluz
פברואר 19, 2021 at 5:29 am

היי קרן. קום כל רציתי להגיד ששלך מתכ נים מושלמים ומדויקים! הכנתי את העוגה אבל היא לא תפחה נשארה נמוכה למה??? :(( תודה מראש

השב
User Avatar
סיגלית פרוחי
יולי 29, 2021 at 8:34 pm

היי, יצאה לי עוגה מצויינת,טעימה ומיוחדת,בדיוק לפי המתכון,רק הורדתי חצי כוס סוכר. תודה רבה לך

השב
User Avatar
טלי
אוקטובר 4, 2024 at 2:13 pm

היי קרן, מה אפשר לשים במקום שמנת מתוקה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 5, 2024 at 2:52 pm

קרם קוקוס

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
מרץ 30, 2020 בשעה 16:40

נראה ונשמע מעולה!!!!! מנסה עוד השבוע

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 30, 2020 at 6:47 pm

נשמה שאת תודה הכי אשמח

השב
User Avatar
פולה
starstarstarstarstar
מרץ 31, 2020 בשעה 08:58

הי תודה על המתכון האים אפר להכין אותו פארווה בגלל הכשרות

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 31, 2020 at 9:07 am

בסוף הפוסט למט יש המרה לפרווה

השב
User Avatar
ענבר
starstarstarstarstar
מרץ 31, 2020 בשעה 19:00

היי, תודה על המתכון! נראה מעולה האם אפשר להכין ללא מיקסר? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 31, 2020 at 9:02 pm

אפשר עם מיקסר ידני אחרת החלבונים לא יוקצפו כמו שצריך והעוגה לא תחזיק

השב
User Avatar
נטלי
starstarstarstarstar
מרץ 31, 2020 בשעה 19:09

הי אתר מהמם ❤️ הכנתי את העוגה והיא צנחה לי באמצע מה יכול להיות שעשיתי לא נכון????תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 31, 2020 at 9:01 pm

עוגות על בסיס שקדים לרוב צונחות מעט באמצע וזה בסדר...אלא אם כן העוגה לא היתה מספיק מוכנה מבפנים ולכן היא צנחה משמעותית

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
מרץ 31, 2020 בשעה 21:53

לא יצא לי זרקתי הכל לפח זה גלש ואז צנח ולא היה מוכן אחרי 50 דק גם

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 31, 2020 at 10:22 pm

ממש מצער לשמוע, היא לא אמורה לגלוש, יכול להיות להיות שחום התנור שלך היה גבוה מדי...ואחרי שגלשה גם צנחה משמעותית. חבל ממש.

השב
User Avatar
בתיה
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2020 בשעה 08:21

תודה קרן!! אין עליך האם ניתן ל"הוזיל" את העוגה ולהפחית מכמות השקדים? כוס קוקוס אולי? או קמח תפו"א? תודה בתיה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2020 at 11:06 am

כוס קוקוס זה מעולה, קמח תפוא גם יכול להיות שיעבוד, כמובן לא יותר מכוס

השב
User Avatar
לידור
אפריל 4, 2020 at 10:47 am

היי קרן אפשר לאפות בשתי תבניות אינגליש?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2020 at 11:07 am

בוודאי

השב
User Avatar
יפתח
אפריל 14, 2022 at 1:28 pm

אז אם היא במקרר היום משתבחת וכו, ומחר מגישים אותה - אז לחמם לפני ? או פשוט להוציא מהמקרר לפני שמתחילים לאכול ?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2022 at 3:01 pm

לא צריך לחמם אפשר להוציא שעה שעתיים לפני שאוכלים

השב
User Avatar
יפעת
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2020 בשעה 08:52

גם גבינת טוב טעם הולכת במקום השמנת החמוצה והמתוקה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2020 at 11:06 am

אין סיבה שלא במקום השמנת החמוצה, לא בטוחה שהיא תחליף לשמנת מתוקה שיש בה אחוזי שומן גבוהים ומאוד משפיעה על מרקם העוגה

השב
User Avatar
אביבית
אפריל 1, 2020 at 3:08 pm

היי, חייבת לציין קודם כל שהכנתי כמה מהמתכונים והכל יצא מושלםםם!!! לגבי העוגה, אני יכולה לחלק אותה לשתי תבניות אינגליש קייק במידה ואין עגולה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2020 at 3:11 pm

תודה אביבית, אין בעיה לחלק

השב
User Avatar
barak kedmi
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2020 בשעה 18:30

האם ניתן להכין אותה בתבנית עם חור באמצע ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2020 at 7:03 pm

בטח

השב
User Avatar
‪beatrice sporn‬‏
אפריל 5, 2020 at 5:48 pm

תודה רבה על המתכון!ניראה מעולה! יש לי שמנת חמוצה 9 אחוז,האים זה מתאים?יש לך רעיון איך להגביר את אחוזי השומן?! תודה מראש על תשובתך!!!

השב
User Avatar
Tal Haimoff
starstarstarstarstar
אפריל 4, 2020 בשעה 18:25

הי קרן. נמצאת בתקופה ללא קמח והעוגה מצילה אותי. היא יצאה נהדרת ועדינה. אנסה גם עם קוקוס חצי חצי בפעם הבאה. תודה רבה על עוד מתכון נהדר. חג שמח לך ולשלך

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2020 at 6:29 pm

שמחה לשמוע חצי חצי קוקוס נשמע מעולה תכיני בהזדמנות את עוגת השוקולד נוטלה בגרסה ללא גלוטן שלה היא מדהימה

השב
User Avatar
אורטל
starstarstarstarstar
אפריל 5, 2020 בשעה 15:12

חייבת להכין אותה.. רק שאחה, במידה ואין לי תבנית בקוטר 22 אבל יש לי 24 כמה להוסיף מהכמויות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 5, 2020 at 3:13 pm

להגדיל ברבע את כמות המצרכים

השב
User Avatar
‪beatrice sporn‬‏
starstarstarstarstar
אפריל 5, 2020 בשעה 17:50

תודה רבה על המתכון!ניראה מעולה! יש לי שמנת חמוצה 9 אחוז,האים זה מתאים?יש לך רעיון איך להגביר את אחוזי השומן?! תודה מראש על תשובתך!!!

השב
User Avatar
ברק
starstarstarstarstar
אפריל 6, 2020 בשעה 16:14

היי קרן , האם ניתן להחליף הלימונים בתפוזים או קלמנטינות ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 6, 2020 at 4:54 pm

אני מניחה שכן

השב
User Avatar
מירה
starstarstarstarstar
אפריל 8, 2020 בשעה 13:31

היי קרן, תודה על המתכון. רק הערה: כדאי לכתוב ברשימת המצרכים שקדים קלופים (לבנים) כי בטעימה ובמרקם חשתי מייד בקליפת השקד... לא נעים.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 8, 2020 at 1:52 pm

כתוב קמח שקדים זה לעולם לא עם הקליפה

השב
User Avatar
ליטל
starstarstarstarstar
אפריל 8, 2020 בשעה 15:34

הי קרן, העוגה ללא אבקת אפייה? (כי ראיתי עוגות אחרות עם קמח שקדים ששמים גם אבקת אפייה) תודה...

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 8, 2020 at 3:36 pm

יש מלא סוגים, זו קצת מזכירה עוגת גבינה במרקם שלה והיא ללא אבקת אפייה

השב
User Avatar
Lital Keshet
אפריל 9, 2020 at 2:03 pm

יצאה מדהימה!

השב
User Avatar
אתי
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2020 בשעה 19:04

הי קרן, תודה על המתכונים המפתים והמאד ברורים :-) במה ניתן להחליף את השמנת החמוצה, או אם ניתן לוותר עליה ? (שמנת מתוקה זה מה יש בימים אלה בבית...)

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 9, 2020 at 8:00 pm

שמנת מתוקה זה אחלה

השב
User Avatar
אדית ויזמן
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 07:36

תודה רבה על המתכון! יש לי שאלה קטנה אפשר במקום חמאה להשתמש בשמן זרעי ענבים? ואם כן באיזו כמות? אני רוצה להכין אותה היום!! תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 7:49 am

באופן אישי לא נוסה אצלי מעולם במבטבח אבל אני יודעת שיש אנשים שאופים איתו ולא חושבת שזו צריכה להיות בעיה

השב
User Avatar
יעלי
אפריל 14, 2020 at 10:27 pm

יצא מושלם! עסיסי ומיוחד מאוד!! תודה רבה על המתכון ועל כל ההנחיות הברורות וחג שמח :)

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 15, 2020 at 9:33 am

תודה יעלי חג שמח

השב
User Avatar
galit
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2020 בשעה 15:39

בלוג נפלא ומושקע, כל הכבוד! העוגה נראית מעולה אכין כעוגת יומולדת :) תותים וקצפת יתאימו לקישוט?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2020 at 3:43 pm

אני מאמינה שכן, תודה!

השב
User Avatar
אורית
יולי 26, 2022 at 7:58 pm

היי העוגה נראית מעולה בכמה עלי להגדיל את הכמות לתבנית 28 תודה

השב
User Avatar
s
אפריל 14, 2020 at 2:31 pm

נראה מהמם! הבלילה יצאה לי מאוד נוזלית. מסתדר באפייה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2020 at 2:58 pm

שינית משהו ביחס החומרים? היא נוזלית אבל לא דלילה כמו מים...אם צריך תאפי יותר זמן טיפה

השב
User Avatar
לי
פברואר 19, 2021 at 10:22 am

כשאימרים גרידת לימון? כמה זה יוצא בכרך גרידה? אני אף עם לא יודית כמה לגרד. ..

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 19, 2021 at 5:35 pm

זה תלוי בגודל הלימון, אבל כף זה בערך חצי לימון

השב
User Avatar
תהילה
starstarstarstarstar
אפריל 24, 2020 בשעה 17:40

היי אם אני רוצה להשאיר אותה פרווה אבל אין לי קרם קוקוס (יש לי שמן קוקוס) זה יעבוד ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 24, 2020 at 5:49 pm

שמנת פרווה

השב
User Avatar
ענהת בונומו
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2020 בשעה 16:53

הייתי רוצה להשתמש בשקדים טחונים דק ולא ב״קמח שקדים״ משקדים מולבנים. מה דעתך? (המחיר של קמח שקדים הוא כפול ומעלה והייתי רוצה לחסוך)

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 25, 2020 at 6:45 pm

דעתי חיובית ביותר

השב
User Avatar
דנה
ספטמבר 14, 2023 at 8:01 pm

האם העוגה צריכה לצאת רכה?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2023 at 8:35 am

כן

השב
User Avatar
ליהי
starstarstarstarstar
אפריל 26, 2020 בשעה 20:12

אמאלה ואבאלה! גיליתי את הבלוג רק הבוקר והכל נראה מושלם! הכנתי את העוגה והיא חוסלה. פשוט מושלמת! תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 26, 2020 at 8:18 pm

ברוכה הבאה ואת זריזה!

השב
User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
יוני 28, 2020 בשעה 20:48

היי קרן, אפשר לדעתך להוסיף פטל קפוא ״מצופה״ קונפלור? אני פשוט ממש אוהבת פטל והעוגת לימון פטל מעולה וזאת ללא קמח אז קורצת לי..

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 29, 2020 at 11:10 am

ברור שאפשר, רק לא להפריז עם הכמות שלהם כי הם מגירים נוזלים ואז יהיה קשה לעוגה להתייצב

השב
User Avatar
Elinor
ינואר 8, 2021 at 8:44 am

האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס או monk fruit sugar?

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
פברואר 7, 2021 בשעה 19:56

עוגה מעולה. הפעם רוצה להכין דווקא עם קמח אז האם זה אותה כמות כמו השקדים? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 7, 2021 at 7:58 pm

בעקרון כן אבל לא ניסיתי אותה בלי שקדים אני חושבת שזה חלק מהייחוד שלה

השב
User Avatar
ליטל
מרץ 23, 2021 at 7:58 pm

היי קרן, תודה על מתכונים פשוטים וטעימים!! אפשר להמיר את השמן קוקוס בשמן קנולה באותה כמות?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 24, 2021 at 12:24 pm

כן

השב
User Avatar
פו
starstarstarstarstar
פברואר 14, 2021 בשעה 10:26

יצא מושלם

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
מרץ 18, 2021 בשעה 21:31

האם אפשר להשתמש ביוגורט המקום שמנת חמוצה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 19, 2021 at 8:22 am

אפשר

השב
User Avatar
זוהר
starstarstarstarstar
מרץ 20, 2021 בשעה 16:10

הי קרן האם שמן קנולה יעבוד במקום החמאה? מה נותנת כפית אבקת אפייה אם אוסיף אותה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 20, 2021 at 5:41 pm

לא ניסיתי עם שמן מאמינה שיעבוד אין צורך להוסיף יותר אבקת אפייה

השב
User Avatar
מיטב
starstarstarstarstar
מרץ 25, 2021 בשעה 15:01

היי, אני ממש רוצה להכין את העוגה לחג אבל לא מוצאת בשום מקום תמצית וניל כשרה לפסח. אפשר פשוט להשמיט את הוניל? היא עדין תהיה טעימה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 25, 2021 at 7:01 pm

אפשר סוכר וניל שקית

השב
User Avatar
אורלי בן הרוש
starstarstarstarstar
מרץ 25, 2021 בשעה 17:41

הי קרן, רציתי לשאול אם אפשר להחליף את השמנת חמוצה והמתוקה במיץ תפוזים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 25, 2021 at 7:00 pm

אני מניחה שכן אבל לא ניסתי לגמרי לוותר על שתיהן

השב
User Avatar
אילה שניר
starstarstarstarstar
מרץ 27, 2021 בשעה 07:53

היי קרן המקסימה, ראיתי את אופציות ההמרה לפרווה, רציתי לדעת אם אפשר להמיר את השמנת החוצה בחלב שקדים? אם כן מה הכמות? ולגבי המרה של החמאה - יש לי מוצר שנקרא חמאת קוקוס ( של שקד תבור) האם ניתן להשתמש? ואם כן האם דם באותה כמות? תודה מראש!

השב
User Avatar
זוהר
starstarstarstarstar
אפריל 5, 2021 בשעה 16:49

קרן הכנתי ויצא וואו! המרתי את החמאה בשמן והטעם מעולה!! תודה רבה! ללא ספק העוגה המשפחתית לפסח(-;

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 7, 2021 at 7:46 am

תודה רבה

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2022 בשעה 12:40

היי אפשר להכין מראש ולהקפיא?

השב
User Avatar
צופית
starstarstarstarstar
מאי 20, 2022 בשעה 08:20

היי הכנתי את העוגה ואחרי שנתתי לבן שלי חתיכה שמתי לב שהיא לא מתוקה כי בטעות החסרתי כוס סוכר שלמה(תזכורת לעצמי לא לאפות באמצע הלילה כשאני גמורה מעייפות) האם אפשר להכין מי סוכר ולשפוך מעל? זה יספג בעוגה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 20, 2022 at 8:30 am

כשהוגה קרה כבר לא מומלץ סירופ מעל, אפשר להכין זיגוג מחבילה קטנה של אבקת סוכר עם מיץ לימון קצת או מים ממש מעט עד שזה משחה, ולמרוח

השב
User Avatar
עדן ישנך
starstarstarstarstar
אפריל 11, 2024 בשעה 15:44

האם ניתן להמיר את העוגה לפרווה באמצעןת תחליפים אחרים ממה שרשמת? אולי שמנת מתוקה פרווה? ובמקום חמאה שמן קנולה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2024 at 10:01 am

היא כבר תצא מאחרת לגמרי ולא ניסיתי

השב
User Avatar
ר
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2024 בשעה 10:09

וואו איזו עוגה מטורפת! רציתי עוגה לימונית לחג, והעוגה הזו ענתה על כל הציפיות! מתכון מדויק, יצאה לי מעולה מפעם ראשונה, תודה רבה על מתכון מוצלח וטעים!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 24, 2024 at 5:49 pm

תודה ! שמחתי לשמוע

השב
User Avatar
דני
starstarstarstarstar
נובמבר 27, 2024 בשעה 22:00

האם יעבוד להחליף את הסוכר באבקת סוויטנגו?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 29, 2024 at 7:04 am

אין סיבה שלא

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img