את העוגה הזו הכנתי לפני כמה שנים כשלקחתי קורס צילום מזון אצל דניה ודיאנה ממתכוניישן
שלצערי בינתיים הפסיקו לקיים סדנאות, אבל היה לי כל כך כייף בסדנה אצלן והכרתי כמה בנות שנשארו
חברות שלי למקצוע וגם בחיים כמו זהר לוסטיגר, שירן דיקמן, מלכי אדלר, רות אופק, ודורית המהממת
באחד השיעורים היינו צריכות להביא עוגה לצילום ואני הכנתי עוגת שקדים לימון מדהימה,
ומאז משום מה לא העליתי מתכון שלה אף פעם לבלוג, ועכשיו לקראת פסח, נזכרתי ששלחתי
לאחת הבנות מהקורס את המתכון במייל ומצאתי אותו שם מ 2015 וסוף סוף הוא עולה לבלוג.
זו התמונה שצולמה אז :
בעיניי היא אחת התמונות היפות שצילמתי שאהבתי ממש, כי אז בתקופה ההיא הייתי צלמת מתחילה
ודי דרדלה, ושם למדתי זויות צילום, וקצת סטיילינג, והסטודיו שלהן היה עמוס בכלים ובדים מדהימים.
את המתכון טיפה שיניתי, והתאמתי אותו לכמות של תבנית 22 אחרת העוגה יוצאת ממש קטנה.
לקראת החג קיבלתי להתנסות בתמציות של חברת ג'י-אר ווטקינס, שהגיעו באריזה יפיפיה, שעשתה
לי ממש חשק לאפות איתן. באפיה משתמשים בתמציות, בעיקר בתמצית וניל, והחשיבות של תמצית
איכותית חשובה מאוד, אחרת לתמציות הפשוטות יש טעם לוואי חזק שאני באופן אישי פחות אוהבת.
את התמציות אפשר להשיג עכשיו בכל רשתות השיווק, ואני ממש ממליצה לכם לדאוג שתהיה אחת שווה בבית.
עוגת וניל שקדים ולימון ללא קמח/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
(המרה לפרווה תמצאו בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
135 גר' חמאה רכה
כוס+2/3 (200 גר') אבקת סוכר (אפשר להמיר ב כוס סוכר לבן )
2 כפיות תמצית וניל של ג'י-אר ווטקינס
גרידת לימון משני לימונים גדולים או שלושה בינוניים
4 כפות מיץ לימון
5 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
3 כוסות (300 גר') שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים
1 (200 מ״ל) גביע שמנת חמוצה עדיף בעלת אחוזי שומן גבוהים (אני השתמשתי ב 27%)
1/4 כוס (60 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס שבבי שקדים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים היטב תבנית בנייר אפייה ומשמנים.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, גרידת לימון, תמצית וניל
וחצי מכמות אבקת הסוכר לתערובת אחידה ומעט תפוחה.
מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי ערבול, את השקדים הטחונים, מיץ לימון שמנת מתוקה
ואת השמנת החמוצה ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מניחים בצד, שוטפים היטב ומייבשים את קערת המיקסר.
מקציפים חלבונים ואת יתרת אבקת הסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
בתנועות קיפול עדינות מאחדים את שתי התערובות.
מעבירים לתבנית, מיישירים ומפזרים שבבי שקדים באופן אחיד.
אופים כ- 45-60 דקות, עד שקים המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**העוגה מעולה כשהיא חמימה, אבל היא ממש משתבחת במקרר ואחרי יום יומיים היא מדהימה!
**מאחסנים אותה בכלי אטום במקרר עד ארבעה ימים
**שמנת חמוצה אפשר להחליף בריקוטה או בגבינה לבנה.
**אפשר לוותר על השמנת המתוקה ולהוסיף במקומה 1/4 כוס שמנת חמוצה נוספת.
**לגרסת פרווה ניתן להמיר שמנת חמוצה ומתוקה בקרם קוקוס באותה הכמות, ובמקום חמאה
שמן קוקוס (135 גר' ) לא נוזלי
76 Comments
היי,
קודם כל רציתי לשבח את המתכונים הנפלאים ולהגיד לך שכל מתכון שלך שאני עושה יוצא מושלם !!
אשמח לדעת לגבי העוגת וניל שקדים לפסח, אני רוצה לעשות אותה בתבנית אינגלשייק מתכת מהקטנות יותר צריכה להפחית כמויות לכמה בערך?
הי תודה
צריך להפחית מהמצרכים ב 1/4 כמות מהכל
היי אם רוצה לעשות פרווה? במה ניתן חהמיר את השמנת החמוצה?
המרות לפרווה בסוף הפוסט למטה
בקרם קוקוס
היי קרן יצאה עוגה פצצה! רציתי לשתף שדרה לפני שנכנסתי לתנור בת קול לחשה לי – קמח שקדים והרבה ביצים! יצא לך מרקם חביתתי! ומיד הוספתי כפית אבקת אפיה ליתר בטחון… האם היא יצאה לך מוצקה בלעדיה?
היא יצאה לי פחות אוורירית אבל ממש טעימה
נראה מדהים רק יש לי שאלה,אני אלרגית למוצרי חלב אז האם את יודעת במה אני יכולה להמיר את מוצרי החלב?
תודה רבה
קרם קוקוס באותה הכמות ושמן קוקוס 130-135 גר במצב צבירה רך ולא נוזלי
בהצלחה
המתכון נראה מהמם.
האם אפשר להמיר חלק מאבקת השקדים בקמח?
תודה
מניחה שכן לא הייתי ממירה יותר מכוס
השקדים הם חלק מהייחוד שלה
היי ניתן להפוך לעוגת תפוזים? במקום הלימון לשים תפוז?
כן אין בעיה
אם לא אוהבים לימון, תפוז יעשה את אותה העבודה,
אני חושבת שכן
היי קרן. קום כל רציתי להגיד ששלך מתכ נים מושלמים ומדויקים!
הכנתי את העוגה אבל היא לא תפחה נשארה נמוכה למה??? :((
תודה מראש
אולי אבקת האפייה לא תקינה או ההקצפה לא היתה טובה
נראה ונשמע מעולה!!!!! מנסה עוד השבוע
נשמה שאת תודה הכי אשמח
הי תודה על המתכון האים אפר להכין אותו פארווה בגלל הכשרות
בסוף הפוסט למט יש המרה לפרווה
היי, תודה על המתכון! נראה מעולה
האם אפשר להכין ללא מיקסר?
תודה
אפשר עם מיקסר ידני אחרת החלבונים לא יוקצפו כמו שצריך והעוגה לא תחזיק
הי אתר מהמם ❤️ הכנתי את העוגה והיא צנחה לי באמצע מה יכול להיות שעשיתי לא נכון????תודה
עוגות על בסיס שקדים לרוב צונחות מעט באמצע וזה בסדר…אלא אם כן העוגה לא היתה מספיק מוכנה מבפנים ולכן היא צנחה משמעותית
לא יצא לי זרקתי הכל לפח זה גלש ואז צנח
ולא היה מוכן אחרי 50 דק גם
ממש מצער לשמוע, היא לא אמורה לגלוש, יכול להיות להיות שחום התנור שלך היה גבוה מדי…ואחרי שגלשה גם צנחה משמעותית. חבל ממש.
תודה קרן!!
אין עליך
האם ניתן ל"הוזיל" את העוגה ולהפחית מכמות השקדים? כוס קוקוס אולי? או קמח תפו"א?
תודה
בתיה
כוס קוקוס זה מעולה, קמח תפוא גם יכול להיות שיעבוד, כמובן לא יותר מכוס
היי קרן אפשר לאפות בשתי תבניות אינגליש?
בוודאי
גם גבינת טוב טעם הולכת במקום השמנת החמוצה והמתוקה?
אין סיבה שלא במקום השמנת החמוצה, לא בטוחה שהיא תחליף לשמנת מתוקה שיש בה אחוזי שומן גבוהים ומאוד משפיעה על מרקם העוגה
היי,
חייבת לציין קודם כל שהכנתי כמה מהמתכונים והכל יצא מושלםםם!!!
לגבי העוגה, אני יכולה לחלק אותה לשתי תבניות אינגליש קייק במידה ואין עגולה?
תודה אביבית, אין בעיה לחלק
האם ניתן להכין אותה בתבנית עם חור באמצע ?
בטח
תודה רבה על המתכון!ניראה מעולה!
יש לי שמנת חמוצה 9 אחוז,האים זה מתאים?יש לך רעיון איך להגביר את אחוזי השומן?!
תודה מראש על תשובתך!!!
אין צורך זה יהיה בסדר גם כך
הי קרן. נמצאת בתקופה ללא קמח והעוגה מצילה אותי. היא יצאה נהדרת ועדינה. אנסה גם עם קוקוס חצי חצי בפעם הבאה. תודה רבה על עוד מתכון נהדר. חג שמח לך ולשלך
שמחה לשמוע חצי חצי קוקוס נשמע מעולה
תכיני בהזדמנות את עוגת השוקולד נוטלה בגרסה ללא גלוטן שלה היא מדהימה
חייבת להכין אותה.. רק שאחה, במידה ואין לי תבנית בקוטר 22 אבל יש לי 24 כמה להוסיף מהכמויות?
להגדיל ברבע את כמות המצרכים
תודה רבה על המתכון!ניראה מעולה!
יש לי שמנת חמוצה 9 אחוז,האים זה מתאים?יש לך רעיון איך להגביר את אחוזי השומן?!
תודה מראש על תשובתך!!!
היי קרן , האם ניתן להחליף הלימונים בתפוזים או קלמנטינות ?
אני מניחה שכן
היי קרן, תודה על המתכון.
רק הערה: כדאי לכתוב ברשימת המצרכים שקדים קלופים (לבנים) כי בטעימה ובמרקם חשתי מייד בקליפת השקד… לא נעים.
כתוב קמח שקדים זה לעולם לא עם הקליפה
הי קרן,
העוגה ללא אבקת אפייה?
(כי ראיתי עוגות אחרות עם קמח שקדים ששמים גם אבקת אפייה)
תודה…
יש מלא סוגים, זו קצת מזכירה עוגת גבינה במרקם שלה והיא ללא אבקת אפייה
יצאה מדהימה!
שמחה לשמוע ליטל חג שמח
הי קרן, תודה על המתכונים המפתים והמאד ברורים 🙂
במה ניתן להחליף את השמנת החמוצה, או אם ניתן לוותר עליה ? (שמנת מתוקה זה מה יש בימים אלה בבית…)
שמנת מתוקה זה אחלה
תודה רבה על המתכון! יש לי שאלה קטנה אפשר במקום חמאה להשתמש בשמן זרעי ענבים? ואם כן באיזו כמות? אני רוצה להכין אותה היום!! תודה רבה
באופן אישי לא נוסה אצלי מעולם במבטבח אבל אני יודעת שיש אנשים שאופים איתו ולא חושבת שזו צריכה להיות בעיה
יצא מושלם! עסיסי ומיוחד מאוד!! תודה רבה על המתכון ועל כל ההנחיות הברורות
וחג שמח 🙂
תודה יעלי חג שמח
בלוג נפלא ומושקע, כל הכבוד! העוגה נראית מעולה אכין כעוגת יומולדת 🙂 תותים וקצפת יתאימו לקישוט?
אני מאמינה שכן, תודה!
נראה מהמם! הבלילה יצאה לי מאוד נוזלית. מסתדר באפייה?
שינית משהו ביחס החומרים? היא נוזלית אבל לא דלילה כמו מים…אם צריך תאפי יותר זמן טיפה
כשאימרים גרידת לימון? כמה זה יוצא בכרך גרידה? אני אף עם לא יודית כמה לגרד. ..
זה תלוי בגודל הלימון, אבל כף זה בערך חצי לימון
היי אם אני רוצה להשאיר אותה פרווה אבל אין לי קרם קוקוס (יש לי שמן קוקוס) זה יעבוד ?
שמנת פרווה
הייתי רוצה להשתמש בשקדים טחונים דק ולא ב״קמח שקדים״ משקדים מולבנים. מה דעתך? (המחיר של קמח שקדים הוא כפול ומעלה והייתי רוצה לחסוך)
דעתי חיובית ביותר
אמאלה ואבאלה!
גיליתי את הבלוג רק הבוקר והכל נראה מושלם!
הכנתי את העוגה והיא חוסלה.
פשוט מושלמת!
תודה!
ברוכה הבאה ואת זריזה!
היי קרן, אפשר לדעתך להוסיף פטל קפוא ״מצופה״ קונפלור?
אני פשוט ממש אוהבת פטל והעוגת לימון פטל מעולה וזאת ללא קמח אז קורצת לי..
ברור שאפשר, רק לא להפריז עם הכמות שלהם כי הם מגירים נוזלים ואז יהיה קשה לעוגה להתייצב
האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס או monk fruit sugar?
לא עובדת עם סוכר קוקוס לא יודעת להמליץ
עוגה מעולה. הפעם רוצה להכין דווקא עם קמח אז האם זה אותה כמות כמו השקדים? תודה
בעקרון כן אבל לא ניסיתי אותה בלי שקדים אני חושבת שזה חלק מהייחוד שלה
יצא מושלם