עוגות בחושות

עוגת חלבה וקינמון בחושה

ינואר 5, 2020 48 Comments

יש לי קטע כזה שאני לא מצלמת מספיק טוב לטעמי עוגות בחושות באינגליש קייק

אני יודעת לצלם עוגה עגולה, עוגיות, מאפי שמרים, אבל בעוגות אינגליש משהו תמיד מתפספס לי בזוית.

זו דעתי ויש מצב שלא תסכימו איתי, אבל תמיד נדמה לי שבעין שלי אני תופסת את העוגה יותר טוב מאשר במצלמה.

זו הסיבה שבכל פעם אני מכינה עוגה לצילומים בא לי נורא להכין אותה בתבנית עגולה קטנה ולא באינגליש,

אבל לרוב האנשים אין בבית תבנית 18״ עגולה, שהיא המקבילה העגולה לתבנית אינגליש, אלא אינגליש קייק,

והכי טוב לצלם אותה בתבנית שרובכם תאפו אותה בה.

בכל מה שקשור לתבניות אפיה, אפשר ממש לשחק ולגוון, ולא חייבים תמיד להכין עוגה בתבנית המקורית

בה היא מצולמת או שצויינה במתכון. יש הרבה עוגות שאפשר לאפות במקום בתבנית עגולה

בכל תבנית מרובעת או מלבנית מקרמיקה, מאמייל, או פיירקס.

(הכי אוהבת לאפות בפיירקס, זה ישר גורם לעוגות שלי להיראות הכי סבתא בעולם וזה מהמם)

אותו הדבר לגבי פאי למשל, אם אין לכם תבנית פאי תאפו בתבנית עגולה רגילה, לא בעיה בכלל.

אם רשום במתכון גודל מסויים של תבנית  ולכם יש תבנית מעט גדולה יותר, זה אומר שהעוגה שלכם תצא נמוכה יותר,

שזו לא מילה גסה, וזמן האפייה שלה ייתקצר מעט. חשוב לדעת שדווקא כשמדובר בתבנית קטנה יותר, אם זה מה שיש לכם בבית,

חשוב לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית, אחרת העוגה יכולה גם לגלוש החוצה וגם יהיה לה קשה להיאפות מבפנים, והיא תצא

דחוסה, אז מה עושים אם התבנית קטנה יותר ונשארת בלילה? אף פעם לא זורקים, קונים כמה תבניות קטנטנות של אינגליש

מנייר, אני קונה בפעמית סטור, יש להם את כל הגדלים, ואופים את מה שנשאר בתבנית קטנה, חבל ממש לזרוק.

את העוגה הזו הכנתי היום לסדנת אפייה, אחרי ששאלתי בסטורי באינסטוש איזו עוגה חסרה לכם בבלוג,

היו בקשות להמון סוגים של עוגות אבל איכשהו יותר מדי אנשים ביקשו עוגת חלבה וזה לגמרי התאים לי.

האמת שזו העוגה הראשונה שאני מכינה ממש עם חלבה, אני תמיד משתמשת בטחינה, וזו יצאה ממש טעימה.

אני אוהבת מאוד חלבה, בעיקר בעוגות שמרים (איך עוד לא עלה מתכון כזה לבלוג?)

והכי אוהבת פרוסת לחם עם חמאה וחלבה מפוררת, ואם עוד לא ניסיתם אתם חייבים:-) זה קינוח מדהים.

פנים העוגה יצא קרמלי בזכות החלבה שנמסה בתנור והבית הוצף בריח קינמון מדהים.

 

עוגת חלבה וקינמון בחושה/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(המרה לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן

2 שקיקים של סוכר וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל + 3 כפות סוכר נוספות

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

1/4 כוס (60 מ״ל) מיץ תפוזים (אפשר גם קנוי)

1/2 מיכל (100 גר׳) שמנת חמוצה (אני השתמשתי ב 27% אתם יכולים גם בפחות)

210 גר׳ (כוס וחצי) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

למלית:

100 גר חלבה מפוררת

כף קינמון

1/2 כוס (50 גר׳) שקדים קצוצים גס (אפשר להמיר בכל סוג אגוזים אחר)

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המלית בקערה קטנה ומניחים בצד

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

במיקסר מקציפים ביצים  סוכר וניל וסוכר לתערובת תפוחה למשך 3-4 דקות

מוסיפים שמן וממשיכים להקציף, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים מיץ תפוזים

מוסיפים שמנת חמוצה, קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת תירובת אחידה

מעבירים מחצית מכמות הבלילה לתבנית, ומפזרים מעליה את המלית באופן שווה,

מכסים מעל במחצית הבלילה שנותרה

אופים כ 35-40 דקות עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא עם פירורים לחים עליו

מצננים, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה בקרם קוקוס/עוד מיץ תפוזים

 

Print Friendly, PDF & Email

48 Comments

אייריס ינואר 6, 2020 at 12:50 pm

קרן, מה שאני אוהבת אצלך, זה המתכונים הפשוטים, הביתיים והכל כך מושלמים.
וכן, אוהבת את התמונות שאת מצלמת. וזה לא משנה אם זה מאורך או עגול.
התמונות משדרות כפריות, מיוחדות וזה העיקר!!!!
מטורפת על המתכונים שלך.
מתלהבת כל פעם מחדש כשאת מעלה מתכונים.

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2020 at 1:19 pm

אהבתי את המילה כפריות! עשית לי את זה ושכנעת אותי 🙂 תודה רבה רבה אייריס יקרה

Reply
לירון ינואר 6, 2020 at 6:45 pm

מושלם! יש אפשרות להוסיף שוקולד ו/או טחינה? (בנוסף לחלבה)

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2020 at 12:25 am

אפשר 1/4 כוס טחינה לבלילה ולתערוכות בחלבה אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ לא יותר מדי שלא תתקבל עוגה מתוקה מדי, רק קצת בשביל הטעם

Reply
שני ינואר 6, 2020 at 4:34 pm

מקסים ועושה חשק!! (למרות שאני לא אוכלת לא סוכר ולא גלוטן).
שאלה- לא מצאתי סוכר חום במתכון?..

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2020 at 6:19 pm

לא אמור להיות סוכר חום במתכון

Reply
גל ינואר 6, 2020 at 4:41 pm

היי, האם ניתן להמיר את העוגה לפרווה? במה ניתן להחליף את השמנת החמוצה?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2020 at 6:18 pm

כתוב בסוף הפוסט למטה 🙂

Reply
רונית ברק ינואר 6, 2020 at 8:09 pm

המתכונים שלך נכס לכולנו.
בשבת הכנתי את שבלולי הפילו עם התרד והגבינות- יצאו אליפות.
היום הכנתי את העוגת קינמון וחלבה.
נראה לי שאם הייתי קולה את השקדים היתה יוצאת טעימה יותר, מה דעתך?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2020 at 12:23 am

רונית המהממת תוודה רבה רבה
בהחלט ייתכן ששקדים קלויים יתקבלו פה יותר טוב, אני הייתי קצת עצלנית, אם את מנסה עדכני אותי אשמח לדעת אם שידרג

Reply
נטלי ינואר 6, 2020 at 6:21 pm

קרן ערב טוב
במה אפשר להחליף מיץ תפוזים? ועוד שאלה…התחליף יעבוד בכל מתכון של עוגה בחושה? כלומר אני יכולה להחליף אוטומטי כשאני רואה מיץ תפוזים באותה כמות תחליף?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2020 at 12:26 am

מיץ תפוזים אפשר להחליף במים או חלב, אני לא יודעת או לא יכולה לקחת אחריות על תחליף למיץ תפוזים בכל עוגה, ממש תלוי במרכיבי המתכון אבל בהרבה מהמתכונים אין בעיה להחליף.

Reply
דינה ינואר 8, 2020 at 11:50 am

הי קרן,
וואי עושה חשק להכין בסופ"ש
2 שאלות:
1) באיזה סוג חלבה כדאי להשתמש ממה שקיים בחנויות? רוצה שהעוגה תהיה כמה שיותר רטובה…
2) במידה ומחליפים לחמאה, האם לעשות אותם שלבים? כלומר להוסיף אותה אחריי הקצפת הסוכר ולהמשיך להקציף במהירות גבוהה עם וו הקצפה? או להנמיך?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2020 at 2:15 pm

הי דינה
אני קונה חלבה אחווה ממש פשוטה בטעם וניל
אם את ממירה לחמאה תתחילי מהקצפה של חמאה וסוכר ורק אחכ להוסיף ביצים ולהמשיך להקציף

Reply
יעל גפן ינואר 6, 2020 at 6:43 pm

אפשר גם ללא קינמון?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2020 at 12:25 am

ברור

Reply
גלית ינואר 7, 2020 at 3:17 am

האם אפשר להשתמש בממרח חלבה במקום חלבה מפוררת?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2020 at 7:17 am

אפשר אין בעיה
הייתי מכינה עם ממרח חלבה קצת אחרת
מערבבת אותו עם 1/3 מכמות הבלילה ומערבבת לעוגת שיש בתבנית

Reply
מוריה ינואר 10, 2020 at 1:49 pm

ממרח חלבה גם הולך? כמה ממנו?
במקום שמנת חמוצה יוגורט?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2020 at 1:56 pm

אין בעיה עם ממרח חלבה, אולי לחמם מעט במיקרו ואז לשים באמצע, אין בעיה עם יוגורט

Reply
מוריה ינואר 15, 2020 at 6:16 pm

הי, לא ממש הבנתי באיזה תבנית מתאים להשתמש. 2 תבניות אינגליש קייק מאלומיניום זה בסדר?

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2020 at 10:34 pm

הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת
אם את מכינה באלומיניום חד פעמי זה לא יספיק לך לשתיים

ליטל ינואר 7, 2020 at 10:00 pm

וואוו איך בא לי… נראה ונשמע מדהים קרן! (כמו תמיד ).
אם אני מחליפה את השמן בחמאה, כמה חמאה לשים? (אני לא אוהבת את הטעם של שמן בעוגות)

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2020 at 6:46 am

120 גר חמאה רכה

Reply
Eti ינואר 8, 2020 at 8:53 am

אפשר שמנת מתוקה במקום חמוצה?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2020 at 9:16 am

אפשר

Reply
דינה ינואר 8, 2020 at 11:51 am

הי קרן,
וואי עושה חשק להכין בסופ"ש
2 שאלות:
1) באיזה סוג חלבה כדאי להשתמש ממה שקיים בחנויות? רוצה שהעוגה תהיה כמה שיותר רטובה…
2) במידה ומחליפים לחמאה, האם לעשות אותם שלבים? כלומר להוסיף אותה אחריי הקצפת הסוכר ולהמשיך להקציף במהירות גבוהה עם וו הקצפה? או להנמיך?
תודה

Reply
ענת נאור ינואר 8, 2020 at 4:44 pm

נראה מעולה

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2020 at 7:57 pm

תודה ענת

Reply
רתם ינואר 9, 2020 at 8:02 am

הי אני רוצה להגדיל קצת את הכמות. לתבנית גדולה מלבנית. אגדיל פי 1.5 אז מה לגבי כמות הביצים? 4? במקום לחצות ביצה…

Reply
סיגל כהן ינואר 9, 2020 at 8:10 am

קרן , איפה הסוכר החום נכנס לתמונה?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2020 at 9:39 am

איפה כתבתי סוכר חום?

Reply
Tamar ינואר 10, 2020 at 2:10 am

חה חה,לפני המתכון כתבת “פנים העוגה יצא קרמלי בזכות החלבה והסוכר החום והבית הוצף בריח קינמון מדהים”

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2020 at 7:05 am

הצחקתי אותי
כנראה עשיתי מיקס עם עוד מתכון
את גדולה ששלחת לי את זה כי כבר כמה שאלו אותי ולא הבנתי מאיפה זה בא
מיד מתקנת! תודה שוב

קרן אגם ינואר 9, 2020 at 9:43 am

כן זה יספיק

Reply
גילה עמיאל ינואר 9, 2020 at 1:03 pm

שלום. קודם כל תודה להשם עליך על האתר.
העוגה בשלושה חלבה קינמון חא הבנתי איך מנקים לפרווה

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2020 at 2:25 pm

באופן כללי כמעט בכל המתכונים יש אופציה להמרה לפרווה בסוף המתכון למטה
לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה בקרם קוקוס/עוד מיץ תפוזים

Reply
טל ינואר 9, 2020 at 3:20 pm

מתחשק לי להכין אבל אין לי חלבה בבית. אפשר להחליף חלבה בטחינה גולמית וסוכר? אם כן, כמה?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2020 at 3:44 pm

אפשר אחינה וסילאן ייצא מצויין
או דבש
תראי באחת התגובות המלצתי להפוך אותה לשיש עם טחינה

Reply
מלכה ינואר 12, 2020 at 10:17 am

תודה רבה על המתכון הכנתי לשבת והיא הייתה נהדרת 🙂

Reply
טל שמיר ינואר 12, 2020 at 2:33 pm

היי קרן!! תודה על מלא מתכונים מעולים!
ניתן לשים שערות חלבה? אם כן, באותה הכמות?

תודה מראש!

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2020 at 2:44 pm

אותה הכמות

Reply
גילה עמיאל ינואר 14, 2020 at 8:04 pm

המתכון רשום 1/4 כוס מיץ תפוס האם הכוונה להוסיף במקום 1/4 כוס ל חצי כוס מיץ תפוזים?
תודה על התשובה

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2020 at 9:51 pm

הי גילה
כן
הכוונה לסהכ חצי כוס מיץ

Reply
סיסי ינואר 15, 2020 at 1:20 pm

היי קרן יקרה,
הכנתי בסופ"ש. שמתי חלבה בטעם אספרסו (זה מה שהיה בבית) ובמקום שמנת חמוצה שמתי שמנת מתוקה (גם זה מה שהיה בבית) התעצלתי ללכת ולקנות. יצא – פ-י-צ-ו-ץ. תודה על כל המתכונים, הסיפורים וההסברים הפשוטים. את נ-ה-ד-ר-ת.

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2020 at 3:20 pm

תודה סיסי יקרה שמחה לשמוע על השינויים והשדרוגים

Reply
אדוה ינואר 18, 2020 at 5:35 pm

היי קרן, העוגה נראית מדהימה!! אני הולכת לעשות מעשה שאני תמיד מעקמת עליו את האף – לשאול אם יש אפשרות לטבען את העוגה (בגרסת הפרווה רק הביצים בעייתיות). תמיד נראה לי משונה כשמבקשים לטבען מתכונים רגילים אבל אבא שלי מטורף על חלבה וטבעוני ואני ממש רוצה להכין לו את זה ליומולדת…;)

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 6:37 pm

הי אדוה
אני לא כזו מומחית גדולה בטבעון עוגות בחושות, נסי להמיר את הביצים ברסק תפוחים יש מצב שזה יצליח.
בהצלחה!

Reply

Leave a Comment