יש לי קטע כזה שאני לא מצלמת מספיק טוב לטעמי עוגות בחושות באינגליש קייק
אני יודעת לצלם עוגה עגולה, עוגיות, מאפי שמרים, אבל בעוגות אינגליש משהו תמיד מתפספס לי בזוית.
זו דעתי ויש מצב שלא תסכימו איתי, אבל תמיד נדמה לי שבעין שלי אני תופסת את העוגה יותר טוב מאשר במצלמה.
זו הסיבה שבכל פעם אני מכינה עוגה לצילומים בא לי נורא להכין אותה בתבנית עגולה קטנה ולא באינגליש,
אבל לרוב האנשים אין בבית תבנית 18״ עגולה, שהיא המקבילה העגולה לתבנית אינגליש, אלא אינגליש קייק,
והכי טוב לצלם אותה בתבנית שרובכם תאפו אותה בה.
בכל מה שקשור לתבניות אפיה, אפשר ממש לשחק ולגוון, ולא חייבים תמיד להכין עוגה בתבנית המקורית
בה היא מצולמת או שצויינה במתכון. יש הרבה עוגות שאפשר לאפות במקום בתבנית עגולה
בכל תבנית מרובעת או מלבנית מקרמיקה, מאמייל, או פיירקס.
(הכי אוהבת לאפות בפיירקס, זה ישר גורם לעוגות שלי להיראות הכי סבתא בעולם וזה מהמם)
אותו הדבר לגבי פאי למשל, אם אין לכם תבנית פאי תאפו בתבנית עגולה רגילה, לא בעיה בכלל.
אם רשום במתכון גודל מסויים של תבנית ולכם יש תבנית מעט גדולה יותר, זה אומר שהעוגה שלכם תצא נמוכה יותר,
שזו לא מילה גסה, וזמן האפייה שלה ייתקצר מעט. חשוב לדעת שדווקא כשמדובר בתבנית קטנה יותר, אם זה מה שיש לכם בבית,
חשוב לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית, אחרת העוגה יכולה גם לגלוש החוצה וגם יהיה לה קשה להיאפות מבפנים, והיא תצא
דחוסה, אז מה עושים אם התבנית קטנה יותר ונשארת בלילה? אף פעם לא זורקים, קונים כמה תבניות קטנטנות של אינגליש
מנייר, אני קונה בפעמית סטור, יש להם את כל הגדלים, ואופים את מה שנשאר בתבנית קטנה, חבל ממש לזרוק.
את העוגה הזו הכנתי היום לסדנת אפייה, אחרי ששאלתי בסטורי באינסטוש איזו עוגה חסרה לכם בבלוג,
היו בקשות להמון סוגים של עוגות אבל איכשהו יותר מדי אנשים ביקשו עוגת חלבה וזה לגמרי התאים לי.
האמת שזו העוגה הראשונה שאני מכינה ממש עם חלבה, אני תמיד משתמשת בטחינה, וזו יצאה ממש טעימה.
אני אוהבת מאוד חלבה, בעיקר בעוגות שמרים (איך עוד לא עלה מתכון כזה לבלוג?)
והכי אוהבת פרוסת לחם עם חמאה וחלבה מפוררת, ואם עוד לא ניסיתם אתם חייבים:-) זה קינוח מדהים.
פנים העוגה יצא קרמלי בזכות החלבה שנמסה בתנור והבית הוצף בריח קינמון מדהים.
לכל שלבי ההכנה בוידאו בהיילייטס לחצו כאן
עוגת חלבה וקינמון בחושה/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(המרה לפרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
2 שקיקים של סוכר וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל + 3 כפות סוכר נוספות)
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
1/4 כוס (60 מ״ל) מיץ תפוזים (אפשר גם קנוי)
1/2 מיכל (100 גר') שמנת חמוצה (אני השתמשתי ב 27% אתם יכולים גם בפחות)
210 גר' (כוס וחצי) קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת אפייה
למלית:
100 גר חלבה מפוררת
כף קינמון
1/2 כוס (50 גר') שקדים קצוצים גס (אפשר להמיר בכל סוג אגוזים אחר)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה קטנה ומניחים בצד
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
במיקסר מקציפים ביצים סוכר וניל וסוכר לתערובת תפוחה למשך 3-4 דקות
מוסיפים שמן וממשיכים להקציף, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים מיץ תפוזים
מוסיפים שמנת חמוצה, קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת תירובת אחידה
מעבירים מחצית מכמות הבלילה לתבנית, ומפזרים מעליה את המלית באופן שווה,
מכסים מעל במחצית הבלילה שנותרה
אופים כ 35-40 דקות עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא עם פירורים לחים עליו
מצננים, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה בקרם קוקוס/עוד מיץ תפוזים
113 Comments
קרן, מה שאני אוהבת אצלך, זה המתכונים הפשוטים, הביתיים והכל כך מושלמים.
וכן, אוהבת את התמונות שאת מצלמת. וזה לא משנה אם זה מאורך או עגול.
התמונות משדרות כפריות, מיוחדות וזה העיקר!!!!
מטורפת על המתכונים שלך.
מתלהבת כל פעם מחדש כשאת מעלה מתכונים.
אהבתי את המילה כפריות! עשית לי את זה ושכנעת אותי 🙂 תודה רבה רבה אייריס יקרה
מושלם! יש אפשרות להוסיף שוקולד ו/או טחינה? (בנוסף לחלבה)
אפשר 1/4 כוס טחינה לבלילה ולתערוכות בחלבה אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ לא יותר מדי שלא תתקבל עוגה מתוקה מדי, רק קצת בשביל הטעם
היי,
אפשר שוקולד צ'יפס במקום האגוזים?
ואת הרבע כוס טחינה שאפשר להוסיף לבלילה בנוסף או שזה במקום מרכיב אחר?
אפשר שוקולד צ’יפס זה עניין של טעם בעיניי זה יוסיף מציקות מיותר אבל אני לא שרופה על שוקולד ולא על מאוד מתוק
מקסים ועושה חשק!! (למרות שאני לא אוכלת לא סוכר ולא גלוטן).
שאלה- לא מצאתי סוכר חום במתכון?..
לא אמור להיות סוכר חום במתכון
היי, האם ניתן להמיר את העוגה לפרווה? במה ניתן להחליף את השמנת החמוצה?
תודה
כתוב בסוף הפוסט למטה 🙂
המתכונים שלך נכס לכולנו.
בשבת הכנתי את שבלולי הפילו עם התרד והגבינות- יצאו אליפות.
היום הכנתי את העוגת קינמון וחלבה.
נראה לי שאם הייתי קולה את השקדים היתה יוצאת טעימה יותר, מה דעתך?
רונית המהממת תוודה רבה רבה
בהחלט ייתכן ששקדים קלויים יתקבלו פה יותר טוב, אני הייתי קצת עצלנית, אם את מנסה עדכני אותי אשמח לדעת אם שידרג
הי קרן
אין לי מיץ/ תפוזים בבית,
מה אפשר לשים במקום?
שדית
חלב או מים
האם זו אינגליש קייק חד פעמית? או אינגליש קייק שהיא קצת יותר גדולה מהחד"פ?
לא חד פעמית
כתוב גם בכותרת תבנית סטנדרטית והכוונה תמיד לתבנית לא חד פעמית
קרן ערב טוב
במה אפשר להחליף מיץ תפוזים? ועוד שאלה…התחליף יעבוד בכל מתכון של עוגה בחושה? כלומר אני יכולה להחליף אוטומטי כשאני רואה מיץ תפוזים באותה כמות תחליף?
מיץ תפוזים אפשר להחליף במים או חלב, אני לא יודעת או לא יכולה לקחת אחריות על תחליף למיץ תפוזים בכל עוגה, ממש תלוי במרכיבי המתכון אבל בהרבה מהמתכונים אין בעיה להחליף.
הי קרן,
וואי עושה חשק להכין בסופ"ש
2 שאלות:
1) באיזה סוג חלבה כדאי להשתמש ממה שקיים בחנויות? רוצה שהעוגה תהיה כמה שיותר רטובה…
2) במידה ומחליפים לחמאה, האם לעשות אותם שלבים? כלומר להוסיף אותה אחריי הקצפת הסוכר ולהמשיך להקציף במהירות גבוהה עם וו הקצפה? או להנמיך?
תודה
הי דינה
אני קונה חלבה אחווה ממש פשוטה בטעם וניל
אם את ממירה לחמאה תתחילי מהקצפה של חמאה וסוכר ורק אחכ להוסיף ביצים ולהמשיך להקציף
מה הכמויות אם רוצים תבנית גדולה יותר? פשוט להכפיל ב 2?
כן
אפשר גם ללא קינמון?
ברור
האם אפשר להשתמש בממרח חלבה במקום חלבה מפוררת?
אפשר אין בעיה
הייתי מכינה עם ממרח חלבה קצת אחרת
מערבבת אותו עם 1/3 מכמות הבלילה ומערבבת לעוגת שיש בתבנית
ממרח חלבה גם הולך? כמה ממנו?
במקום שמנת חמוצה יוגורט?
אין בעיה עם ממרח חלבה, אולי לחמם מעט במיקרו ואז לשים באמצע, אין בעיה עם יוגורט
הי, לא ממש הבנתי באיזה תבנית מתאים להשתמש. 2 תבניות אינגליש קייק מאלומיניום זה בסדר?
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת
אם את מכינה באלומיניום חד פעמי זה לא יספיק לך לשתיים
היי קרן, מכורה לבלוג שלך!!! אני רותה להכפיל כמויות וזה אומר לשים 6 ביצים עבור 2 תבניות אנגליש קייק, זה יעבוד בהכפלה או בעייתי?
אני מעדיפה תמיד להכין אחת אחת ולא להכפיל כי באמת אין לזה חוקים וזה יכול לצאת אחלה אן אסון
וואוו איך בא לי… נראה ונשמע מדהים קרן! (כמו תמיד ).
אם אני מחליפה את השמן בחמאה, כמה חמאה לשים? (אני לא אוהבת את הטעם של שמן בעוגות)
120 גר חמאה רכה
הי,קרן,
עשיתי את העוגה ממש עכשיו ויצא מושלם.
עשיתי בתבנית אינגליש אחת ועוד 4 מאפינס( במפינס פוררתי למעלה את החלבה)
אין על המתכונים וההסברים המדויקים שלך.
תמשיכי לחגוג במטבח ולשתף אותנו.
מיכל
תודה מיכל על השיתוף
היי קרן האם הכמויות מתאימות לתבנית עגולה 26 או רק חינגליש קייק ואם רק אינגליש קייק יש לי חד פעמי אז לכמה תבניות זה מתאים?
כפי שמצויין במתכון הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת, אם מדובר בחד פעמית אני ממליצה לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית ואם נותרת בלילה לאפות אותה בתבנית קטנה נפרדת
אפשר שמנת מתוקה במקום חמוצה?
אפשר
הי קרן,
וואי עושה חשק להכין בסופ"ש
2 שאלות:
1) באיזה סוג חלבה כדאי להשתמש ממה שקיים בחנויות? רוצה שהעוגה תהיה כמה שיותר רטובה…
2) במידה ומחליפים לחמאה, האם לעשות אותם שלבים? כלומר להוסיף אותה אחריי הקצפת הסוכר ולהמשיך להקציף במהירות גבוהה עם וו הקצפה? או להנמיך?
תודה
היי, אפשר להשתמש בקמח מלא/קמח כוסמין מלא?
אפשר להמיר 50% בקמח מלא, העוגה תצא מעט דחוסה יותר אבל עדיין אחלה.
היי
תודה על המתכון
החלפתי שמן בחמאה, הקצפתי חמאה עם הסוכר והוספתי ביצים, הבעיה שכניראה הוספתי את הביצים מוקדם מידי וכל הבלילה ניראית מפורקת.
יש דרך להציל את זה איכשהו? חבל לי לזרוק.
לאפות ויהיה מה שיהיה
נראה מעולה
תודה ענת
קרן יא אלופה אחת!
מתכון אש!
הכנתי ויצא אוורירי כמו ענן.
הייתי רוצה טעם מורגש יותר של החלבה, כי הקינמון קצת השתלט
ראיתי שהיו המלצות להוסיף שליש ממרח חלבה לבלילה או להוסיף לתערובת הפירורים.
האם אפשר גם וגם? או שהמרקם יהיה דחוס?
אפשר לנסות גם וגם
אין עליך כל מתכון מדוייק ויוצא פצצה תבורכי מפי עליון.
תודה מזל!
הי אני רוצה להגדיל קצת את הכמות. לתבנית גדולה מלבנית. אגדיל פי 1.5 אז מה לגבי כמות הביצים? 4? במקום לחצות ביצה…
קרן , איפה הסוכר החום נכנס לתמונה?
איפה כתבתי סוכר חום?
חה חה,לפני המתכון כתבת “פנים העוגה יצא קרמלי בזכות החלבה והסוכר החום והבית הוצף בריח קינמון מדהים”
הצחקתי אותי
כנראה עשיתי מיקס עם עוד מתכון
את גדולה ששלחת לי את זה כי כבר כמה שאלו אותי ולא הבנתי מאיפה זה בא
מיד מתקנת! תודה שוב
כן זה יספיק
שלום. קודם כל תודה להשם עליך על האתר.
העוגה בשלושה חלבה קינמון חא הבנתי איך מנקים לפרווה
באופן כללי כמעט בכל המתכונים יש אופציה להמרה לפרווה בסוף המתכון למטה
לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה בקרם קוקוס/עוד מיץ תפוזים
מתחשק לי להכין אבל אין לי חלבה בבית. אפשר להחליף חלבה בטחינה גולמית וסוכר? אם כן, כמה?
תודה!
אפשר אחינה וסילאן ייצא מצויין
או דבש
תראי באחת התגובות המלצתי להפוך אותה לשיש עם טחינה
תודה רבה על המתכון הכנתי לשבת והיא הייתה נהדרת 🙂
היי קרן!! תודה על מלא מתכונים מעולים!
ניתן לשים שערות חלבה? אם כן, באותה הכמות?
תודה מראש!
אותה הכמות
המתכון רשום 1/4 כוס מיץ תפוס האם הכוונה להוסיף במקום 1/4 כוס ל חצי כוס מיץ תפוזים?
תודה על התשובה
הי גילה
כן
הכוונה לסהכ חצי כוס מיץ
היי קרן יקרה,
הכנתי בסופ"ש. שמתי חלבה בטעם אספרסו (זה מה שהיה בבית) ובמקום שמנת חמוצה שמתי שמנת מתוקה (גם זה מה שהיה בבית) התעצלתי ללכת ולקנות. יצא – פ-י-צ-ו-ץ. תודה על כל המתכונים, הסיפורים וההסברים הפשוטים. את נ-ה-ד-ר-ת.
תודה סיסי יקרה שמחה לשמוע על השינויים והשדרוגים
היי קרן, העוגה נראית מדהימה!! אני הולכת לעשות מעשה שאני תמיד מעקמת עליו את האף – לשאול אם יש אפשרות לטבען את העוגה (בגרסת הפרווה רק הביצים בעייתיות). תמיד נראה לי משונה כשמבקשים לטבען מתכונים רגילים אבל אבא שלי מטורף על חלבה וטבעוני ואני ממש רוצה להכין לו את זה ליומולדת…;)
הי אדוה
אני לא כזו מומחית גדולה בטבעון עוגות בחושות, נסי להמיר את הביצים ברסק תפוחים יש מצב שזה יצליח.
בהצלחה!
יקירה לכמה תבניות אינגליש אפשר לחלק? תוה
הי קרן,
האם אפשר להמיר בשקדים טחונים? באותה כמות? בשביל שלא יהיו חתיכות שקדים לילדים…
הבלילה נראית מדהימה ומתאימה למילויים אחרים כגון ממרח נוטלה? הילדים שאלו 🙂 אם כן כמה נוטלה לשים?
הי
אין בעיה לבציר בשקדים או לוותר
ואפשר בכייף להמיר לכל ממרח שאת אוהבת כגון נוטלה 3-4 כפות
היי קרן
אפשר להמיר את השמן במיכל שלם של שמנת חמוצה, או שהשמן הכרחי?
תמונות מדהימות.למתכונים מושלמים!!
שנותנים תחושה של בית וחום…
ארוך, עגול או סתם לתלתלים שלך…
כל כך כיף ללמוד ממך
מהממת תודה רבה
היי קרן
הכנתי אותה הבוקר, איזה ריח וואו
והטעם אפילו יותר וואו
שלמות
תודה
איזה כייף
הי קרן,
העוגה יצאה לי ממש דחוסה. יודעת להגיד ממה זה יכול להיות?
בדרכ כל מתכון שלך שאני מכינה יוצא מושלם.
תודה!
אולי ערבוב יתר? זו עוגה מדהימה ממש חבל לי, נסי להכין שוב ותראי שאת לא ממלא תבנית ביותר מדי בלילה אולי זו גם הסיבה
היי קרן את פשוט מהממת!
הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש דחוסה, למה זה קרה לי? השארתי בתנור יותר מ40 דקות.
אולי ערבוב יתר של החומרים?
אולי אפיית יתר
היי נראה מעולה,
אפשר להוסיף קצת ממרח חלווה איפשהו? ואם כן אחרי איזה שלב
תודה
לתוך הבלילה כמה כפות
היי קרן 🙂
המתכון נראה מעולה!
האם יש אפשרות לשוקולד קינמון במקום חלבה? או משהו אחר במקום חלבה? ואם כן איך? לא הולך אצלי חלבה וטחינה..
תודה!
כן להחליף למה שאוהבים
היי קרן,
הכנתי את העוגה היום, והיה לה ריח מדהים, טעימה בטירוף. תודה רבה על המתכון.
הדבר היחיד הוא שהיא יצאה לי דחוסה כזו, ולא אוורירית ונימוחה כמו שנראה בתמונה. שמתי דגש במהלך הכנתה לערבב את הקמח ממש רק לאיחוד ולא מעבר.
את חושבת שהבעיה יכולה להיות בתנור? בזמן האחרון עוגיות ועוגות שאני מכינה לא יוצאים כל כך טוב.
תודה רבה רבה מראש!
תודה בר
ממליצה לעשות שלושה דברים לפני שמחליפים תנור:
להחליף קמח, אבקת אפייה ותבנית
ואחכ לבדוק שוב אולי באחד מהם הבעיה
הי מה אפשר לשים בעוגת חלבה במקום מיץ תפוזים …
כתוב למטה במתכון תמיד המרות, לא כתבתי?
מצטערת אבל המתכון ממש לא מוצלח. העוגה הלכה ישר לזבל.
חבל לי שזו היתה החוויה שלך כי זו אחת העוגות הכי הכי טובות בבלוג, מניחה ששינית משהו בהכנה שלה ולכן התפספס, ממליצה להקפיד על מתכונים באופן מדוייק
קרן אהובה, לצערי העוגה יצאה דחוסה מידי וזאת למרות שעשיתי הכל לפי המתכון.
ייתכן כי השתמשתי בביצים קטנות אולי (גודל M)או שמא מהסיבה שאפיתי בטוסטר אובן?
אציין שכל מה שהכנתי מהאתר עד היום יצא פשוט מעולה!! ולכן תוהה לעצמי מה הטעות
קרן אהובה
אני מעריצה קבועה שלך
אינסטגרם בלוג ובעצם איפה שלא תהיי!
תודה רבה על ההשקעה שלך במתכונים
זה מורגש ממש.
הרגע הכנתי את העוגה המושלמת הזאת וכרגיל, יצא פשוט מושלם….
שיא המהמממת תןדה ❤️
וואהו איזו עוגה. הכפלתי כמויות וכולם באים למטבח לנשנש אותה… יצאה מיליון דולר. עוד רגע שבת, תבנית אחת בדרך להסתיים. אחלה מתכון, תודה!
תודה אביגיל שבת שלום
היי
רציתי לדעת – אם במידה ואני מחליפה את השמנת במיץ, כמה מיץ להוסיף? והאם אפשר לשים פשוט מים במקום…
עדיף מיץ ממים; אפשר את השמנת להמיר ב 1/3 כוס מיץ
היי,
אם אין לי מיקסר יש אפשרות לעשות בדרך אחרת?
מיקסר ידני\ כף עץ\ רעיון אחר?
תודה רבה
קרעה ומטרפה יעשו את העבודה
תודה!
ואם אני רוצה לעשות בתבנית חד פעמית עגולה בקוטר 21 בסמ המתכון יתאים או לשנות משהו?
תודה!
אם אני רוצה להכין את זה בתבנית עגולה 21 ס"מ, המתכון יתאים או לשנות משהו?
יתאים
היי קרן
ממש אוהבת את המתכונים שלך. אתמול הכנתי את העוגה ותוך כדי ההכנה הרגשתי שמשהו לא בסדר…. יכול להיות שצריך להוסיף עוד קמח למתכון? החלבה צפה מעל הבלילה ולא הייתה אפשרות ליצור שכבות.. כל החלבה הייתה והיא יצאה קומסי קומסה. מה את חושבת?
משהו השתבש, כי זו אחת מהעוגות שאני מכינה הכי הרבה בבלוג… אז מבחינתי היא מושלמת ומשהו לא הלך טוב לך באופן ההכנה.לא הבנתי מתי החלבה צפה..
תערובת העוגה אמורה לצאת מספיק סמיכה ואין חלבה אפשרות לצוף, יש לבדוק שבאמת המתכון נעשה 1:1 בדיוק כמו בבלוג
אפשר להשתמש בשערות חלבה?
כן
תודה על מתכונים נפלאים !!!
האם אפשר להשתמש בקמח תופח, האם במקום מיץ תפוזים אפשר שמנת מתוקה/ריץ ?
תודה רבה!!
כן וכן
הכנתי !!!!
ווואו וואו ווואו
נהדרת. קצרה מחמאות. תודה.
תודה