אתמול אחר הצהריים, עשיתי טעות והנחתי את הטלפון שלי על הגדר של המרפסת, ביחד עם מטען נייד שהטלפון היה מחובר אליו עם כבל
החוט השתשל למטה והטלפון נחת ברחוב.
הוא נשבר כולו בחלקו האחורי, והפסיק לעבוד, כלומר יש טלפון, אבל חסר לו רכיב שנקרא רכיב סלולרי ולכן אין מה לעשות איתו
זה טלפון חדש (אייפון 15 פרו מקס)
בשבילי, להיות בלי טלפון שבו יש הכלללל זה מטורף, יום שישי אחהצ ואין אף מקום שיכול לעזור לי ובכל זאת ניסינו אני ונתן לקפות ליפו לרחוב יפת
לחפש עזרה אבל זה לא קרה, ואני בלי טלפון.
בשלב מסויים הילדים הגיעו לארוחת ערב, הלכתי לראות טלויזיה ונרדמתי בלי הטלפון.
למחרת קמנו, ניסינו לקמבן כל מני קומבינציות עם טלפונים אחרים בבית שלא עבדו, ובסוף התייאשתי (והייתי עצבנית) ויצאנו לשתות קפה בנמל
לשמחתי, גור אדם שומר שבת בלי טלפון והיה ער ופשוט הצטרף אלינו, דבר שכמעט לא קורה, ויצאנו שלושתנו מהבית בלי טלפונים, וזה היה לא רע בכלל.
למישהי כמוני שמשתפת 22 שעות ביממה שלה זה נורא נורא מוזר, כי כל ההתנהלות אחרת.
חזרנו הביתה והתחלתי להיכנס ללחץ, הייתי אמורה בבוקר לצלם שני מתכונים ולא היה לי איך, כלומר המצלמה של הנייד שלי עובדת אבל אין לי
חוץ מזה שום אפשרות לעשות עם זה כלום, בסוף העברתי את האינסטגרם שלי לניייד של נתן, וצילמתי איתו
אבל נכנסתי לכזה לחץ, שכדי להוציא אותי ממנו החלטנו לנסוע ללילה מחוץ לעיר, והזמנו חדר במלון בוטיק ליד ירושלים.
אבל לפני שיצאנו הססקפתי לצלם את העוגה המדהימה הזו, לטעום ממנה ביס ולהשאיר אותה בבית לאורחים שמגיעים מחר בבוקר לסדנה.
כל העוגות שאני מכינה והן על בסיס שמנת מוקצפת יוצאות פשוט וואו!
הסופש הזה אני קצת לומדת להסתדר ולחיות בלי הפלאפון שלי, ואני חושבת שזה משהו שכדאי לי לתרגל ביום יום שלי קצת יותר.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת חלבה קינמון ופירורים/תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה רצוי 38%
4 ביצים גודל L
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן
1 כפית מחית/תמצית וניל
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל+2 כפות
2 כפיות אבקת אפייה
4 כפות ממרח חלבה
1 כף אבקת קינמון
לעיטור:
קראמבל פירורים :
70 גר׳ חמאה קרה מהמקרר
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
2/3 כוס (95 גר׳) קמח לבן
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
במיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת להקצפה ביצים וסוכר למשך כמה דקות עד לקבלת תערובת
תפוחה. מדובר על ממש כמה דקות טובות אל תוותרו.
מוסיפים וניל, קמח, ואבקת אפייה ומערבבים היטב (אפשר להמשיך עם בלון ההקצפה
במהירות איטית)
מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית אפייה.
לבלילה שנותרה בקערה מוסיפים את ממרח החלבה ואבקת הקינמון ומערבבים היטב.
מעבירים את בלילת הקינמון מעל הבלילה הבהירה בתבנית ובעזרת סכין יוצרים תנועות ״שיש״
לקראמבל:
מערבבים בעקהר את מצרכי הקראמבל, ובעזרת הידיים מפוררים עד נשוצרים פירורים, מפזרים באו]ן אחיד מעל העוגה.
אופים את העוגה למשך 40-50 דק/ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יותא עם פירורים לחים עליו
והעוגה יציבה למראה.
מוציאים ומצננים מעט, מחלצים מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר ומגישים
לא אוהבים קינמון? אפשר להמיר בקקאו או לוותר
את העוגה שומרים עד שלושה ימים מחוץ למקרר כשהיא עטופה היטב.
ֿ
49 Comments
יש לי שאלה קצת מעצבנת אני פשוט ממש לא אוהבת חלבה והעוגה נראית סוף! אני יכולה להכיו אותה בלי חלבה? זה ישנה ממש את הכל או שזה פשוט תהיה עוגה מעלפת בטעם חמאתי עם קינמון פירורים טעים?:)
נר4ית חתיכית לאללה וגם מרקם מגרה
אבל… זה לא המון סוכר???
כוס וחצי ועוד ממרח חלבה שמתוק ועוד חצי כוס לקראמבל ועוד בסוף און טופ גם אבקת סוכר?
יש עוגות עם פחות סוכר אפשר להכין אותן, זו לא מתוקה מדי
אז תעשי עוגה אחרת.גם מי שלא אוהב גבינות לא אמור להכין עוגת גבינה
תוסיפי עוד כף קינמון, היא תהיה מדהימה
אולי תשימי ממרח חלב במקום, הוא נטרלי ולא ישפיע על הצבע
במה אפשר להמיר את השמנת מתוקה לגרסת פרווה
קרם קוקוס יכול לעבוד באותה הכמות .
במקום השמנות?
האם חייבים 2 שמנת או שאפשר להמיר אחת לפחות במיץ תפוזים?
השמנת היא השומן של העוגה ולכן אני לא יודעת אם זה יספיק
היי אגם, האם אפשר להמיר במקום שמנת מתוקה לקצפת צמחית לגירסת פרווה ?
אז יהיה חסר השומן של השמנת אז צריך להוסיף כמה כפות שמן
הכנתי את העוגה יצאה מדהים מדהים.
אלופה שאת קרן.
אפשר עם חלבה מגורדת?לא מחית.
אם כן איך לכמת ?
קרן היי
שמי יגיל, מרעננה.
עד לפני חצי שנה, חיי נושם אוכל דברי מאפה רגילים.
אבל פתאום התברר שאני מנוע מלאכות גלוטן, ככה באמצע החיים.
יש מצב שאת ממציאה ומפתחת גם את התחום הזה ?
קמחים ללא גלוטן, הם כרגע הלחם ועוגות שאני אופה.
אשמח לשמוע ממך…
ביי
יגיל
הי יגיל, יש בלשונית פסח באתר המון מתכוני ללא גלוטן
ובאופן עקרוני כל עוגה בחושה, בצק פריך (טארטים ועוגיות) אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן לרוב זה עובד ביחס של 1:1
בבצקי שמרים לצערי אני לא יכולה לעזור, זה עובד אחרת וזה פחות התחום שלי, ממליצה לדבר עם עמר סלע הוא אלוף בסדנאות לחמים ללא גלוטן
יעבוד גם בתבנית 26 היחס של החומרים או שהיית משנה משהו?
קרן את מהממת!!
תודה נחמה
היי קרן
היי אפשר להחליף את מחית החלווה בשערות חלווה?
בטח
שלום קרן , האם אפשר להמיר חלבה קשה או להכין איכשהו בבית את הממרח אם אין לי ואין במכולת הקרובה ? תודה:)
אפשר להמיר לפירורי חלבה ואפשר לערבב טחינה גולמי עם סילאן לממרח
אלופה שאת תמיד נותנת פתרונות!
אפשר להמיר את השמנת בחמאה? אם כן, באיזה יחס בבקשה? תודה
הי,
נראית מעולה!!
יעבוד עם טחינה/ טחינה+ דבש במקום החלבה ?
כן בטח
אפשר במקום ממרח חלבה חמאת שקדים או ממרח שקדים?
אפשר
היי קרן, העוגה מגרה בטירוף, אני טבעונית, מה הם התחליפים לביצים במקרה זה?
היי קרן, היכן אראה את התשובה להתיחסות שלי? שאלתי מה עושים לגביי טבעוניים מבחינת הביצים?
לרוב, ממירים ברסק תפוחים, יש טבלאות של המרות ביצים בגוגל בקלות, בעוגה הזו תצטרכי להתמש בקרם קוקוס במקום שמנת ובמחמאה או נטורינה או שמן קוקוס עבור הפירורים
בהצלחה
אשמח לדעת אם במקום ממרח חלבה אפשר ממרח שקדים או לוטוס במקרה של אלרגיה, תודה רבה
שני התחליפים נשמעים לי מצויין
אפשר להכין בשתי תבניות אינגליש קייק ?
כן בטח
היי קרן
העוגה נראית מהממת כיאה למתכונים המעלפים שלך! איזה כיף שזכינו בך
אני ממש רוצה להכין את העוגה היום בערב לשבתבגרסת פרווה וראיתי שלא כתבת שאפשר להמיר את השמנת מתוקה בשמנת צמחית, אני פחות אוהבת טעם דומיננטי של קוקוס בעוגה וגם לא בטוח שאמצא בסופר קרם קוקוס אז רציתי לשאול מה אפשר עוד לשים במקום קרם קוקוס? אפשר אפילו לשים שמנת צמחית אחת וקרם קוקוס אחד?
היי, יש לך רעיון למה נפלה העוגה?
)החלפתי את השמנת לקצפת צמחית שיהיה פרווה(
תודה
אולי לא היתה אפויה עד הסוף
קרן את נפלאה
האם אפשר לוותר על הקראמבל למעלה?
בטח שאפש ר
הכנתי.
יצאה נהדר.טעימה …
תודה רבה קרן.
אגב, הסתפקתי ב-1 כוס סוכר.
היי נראה מעולה!
אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן?
בטח
היי קרן,יש לי רק ביצי מדיום,כמה לשים?
תוסיפי אחת