את העוגה הזו אתם לא מספספים בשום אופן! זו עוגהי שראיתי ששף איטלקי חמוד הכין, איפשהו ברחבי האינסטוש,
והיא גרמה לי לקום מיד מהספה ולהכין אותה.
היא היתה כל כך מגרה שלא היה סיכוי שהיא מאכזבת, והיא באמת לא אכזבה.
זו עוגה פשוטה לגמרי, הייחוד שלה הוא בקמח שממנו מכינים אותה,
אני משתמשת בקמח דורום רימצ׳ינטה, ואתם יכולים להשתמש גם בקמח סמולינה רק תדאגו שזה יהיה בטחינה דקה ולא קמח עבה וגס.
(קמח לבן רגיל לא יעבוד פה אותו דבר, אל תנסו לשכנע אותי או את עצמכם)
הקמח הזה הוא מה שמעניק לעוגה את המרקם הייחודי שלה, ואני מבטיחה לכם שלא טעמתם כזה!
במתכונים מהעולם, יש תמיד הבדלים בכמויות ולא תמיד התרגום עובד פיקס וצריך לעשות המון המרות.
במקרה הזה, התרגום דיבר על כוסות, ובסרטון ראיתי שמדובר בכוסות שתיה מפלסטיק חד פעמי של שתיה קרה, הכי פושטיות.
החלטתי ללכת לפי מה שראיתי וככה גם כתבתי לכם את המתכון, הכל נמדד בתוך כוסות חד״פ שתיה קרה.
אני לא נוהגת להשתמש בכוסות האלו לאפייה אף פעם ,כי אני מקפידה על כוס מידה אוניברסלית אבל פה זה היה מאסט,
ואכן, למרות שהתרגום לא היה פשוט, זה היה מאוד מדוייק, והעוגה יצאה חלומית, אבל חלומית בקטע אחר!
ככל שמתקרב יום כיפור, אני חושבת על עוגות שכייף יהיה לשבור איתן את הצום, ואת זו ראיתי וזה בדיוק מה שעלה לי בראש.
שזו זו זו העוגה שלנו השנה לצאת החג, יש לה מרקם של ענן, וטעם חלום, ועם הריבה והפיסטוקים מעל היא פשוט מושלמת.
תכינו אותה לפני כיפור ותאחסנו במקרר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת יוגורט עננים עם ריבת משמש ופיסטוק/תבנית מלבנית 25*35 ס״מ
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
2 כוסות סוכר בכוס חד פעמית (300 גר׳)
1.5 כוסות שמן קנולה בכוס חד פעמית (210 גר׳)
2 כוסות יוגורט בכוס חד פעמית (340 גר׳)
4 כוסות קמח דורום/קמח סמולינה בכוס חד פעמית (376 גר׳)
2 שקיות אבקת אפייה (20 גר׳)
כפית תמצית/ מחית וניל
לציפוי:
1/2 כוס ריבת משמש ללא הפרי
פיסטוקים לא קלויים טחונים גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה.
בקערה טורפים ביצים עם סוכר, מוסיפים שמן וטורפים שוב
מוסיפים קמח, אבקת אפייה וניל ואת היוגורט ומערבבים לבלילה אחידה.
מעבירים לתבנית ואופים את העוגה כ 30-35 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים עליו .
מצננים את העוגה. מחממים מעט ריבת משמש רצוי בלי חתיכות פרי, אפשר בכלי נח במיקרו, רק כדי שתהיה קצת נוזלית ונוחה
לציפוי העוגה. מצפים את העוגה באופן אחיד ומפזרים פיסטוקים מעל.
שומרים במקרר עטוף היטב עד ארבעה ימים
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**עם קמח לבן רגיל היא לא תצא אותו דבר אז אין לכם מה לשאול אותי 🙂
**כוס החד פעמי שאני מבינה שהרבה אנשים לא מחזיקים בבית שוות ערך בערך ל 3/4 כוס מידה אוניברסלית.
73 Comments
וואו אני כל כך רוצה להכין אותה בקרוב ..כמו כל המתכונים שלך שתמיד מוצלחים ..אין אין עלייך ותודה
היי
מה אפשר לשים במקום פסטוק?
תודה
כל אגוז אחר שאת אוהבת או קוקוס
באיזה יוגורט ניתן להשתמש?
כל יוגורט יתאים אני התשמתשתי ביוגורט עיזים אפשר גם יווני
כמה כמות יוגורט אודה לך שתיכתבי לפי משקל תודה
נראה ממש טעים כמו כל המתכונים שלך
אפשר להשתמש ביוגורט רגיל של טרה או תנובה?
כל יוגורט יתאים
תודה עדי
תודה על מתכון שונה ומעניין האם הכוונה לסולת?אני גרה בארהב ..אשמח אם תאשרי לי שזה אכן סולת..semolina כאן זה סולת..
תודה רבה וגמר חתימה טובה
זה אמור להיות בטחינה דקה ולא גרגרים אלא יותר אבקה , תבדקי
יש בארה״ב לבוב קמח סמולינה. זה אותו דבר, אני קונה את הדורום רימצ׳נטה באמזון
נכון
הכנתי פעם אחת ויצא נהדר!
אם אני לחלק את הכמות לשתי תבניות- איזה גודל תבניות קטנות יותר צריכה?
האם אפשר להקפיא את העוגה?
אינגליש קייק
אפדר להקפיא רתוי בלי הריבה אולי
תודה
מה פירוש כוס חד פעמית? כמה זה בכוס מדידה?
כוס חד פעמי שתיה קרה הכי פושטית שיש, זה יוצא 3/4 כוס מידה אוניברסלית
כם אני מצטרפת לשאלה אם זה סולת ?
זה לא סולת זה קמח אחר שנקרא דורום רימצינטה או קמח סמולינה בטחינה דקה
רשמה קמח ולא סולת
גם ריבה אחרת יכולה להתאים?:)
את מהממת
תודה נועה
כל ריבה שאת אוהבת
קרו המהממת שכל מתכון שלה יותר מוששש מהשני! טיפו 00 יעבוד פה?
תהני בספרד 🙂
תודה ננסי, לא מתאים הטיפו
באיזו ריבת משמש השתמשת ? נראית חלקה ודלילה יחסית
משמש ביתית, סיננתי את חתיכות הפרי
תודה רבה על המתכון, נראה חלום.
איך להמיר שמן לחמאה?
אין צורך כלל להמיר לחמאה אבל אם כן אז באותה הכמות מומסת
איפה אני יכולה לקנות את הקמח דורום
חיפשתי בסופרים השונים אבל אין איזה קמח להשתמש תודה
בכל מעדניה, חנות למוצרי אפייה, טיב טעם וכו.. וכמעט בכל סופר היום אפשר גם סמולינה
אפשר בבקשה לקבל את המידה במשקל כמה זה אמור לשקל בחדפ?
לצערי לא שקלתי, כוס חד פעמי שתיה קרה שוות ערך ל 3/4 כמות של כוס מידה אוניברסלית
האם כוס חד פעמית = 8oz
אני לא יודעת להגיד אבל היא 3/4 כוס של כוס מידה אוניברסלית
לא,לא. כוס מדידה סטנדרטית 240 מ״ל זה 8 אונץ. פה מדובר ב 6 אונץ.
כוס חדפ זה 180cc
זה יעבוד גם עם קמח רגיל?
ערב טוב קרן
האם קמח סולת מתאים?
פחות
אפשר קישור לקמח סמולינה??
לכל מי שגרה בברוקלין ורוצה לעשות את העוגה, זה סמולינה. אפשר להשיג בכל החנויות של הקהילה הסורית בברוקלין.
בעצם העוגה הזו היא גם עוגה במטבח הסורי והלבנוני. שם קוראים לה בסבוסה.
בסבוסה מכינים עם סולת וזו לא בסבוסה . אז כדי לא להטעות, מדובר בקמח פסטה בטחינה דקה, סולת עבה וגסה יותר ומצריכה לרוב הרטבה של עוגה בסירופ וזה לא הסגנון
הסמולינה שאני קונה בברוקלין היא מאוד דקה. כמעט קמח.
קרן שלום,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
תודה ושנה טובה
הייחוד של העוגה הוא בקמח שלה ככה שאני לא יודעת להגיד איך ייצא, תמיד אפשר לנסות, ממליצה לא להמיר יותר מחצי כמות
תודה קרן על התשובה המהירה!
היי,
איפה ניתן לקנות את הקמח?
אפשר צילום של האריזה?
מה מומלץ לשים למעלה במקום ריבת משמש?
(דווקא פיסטוקים יש לי 😉
אבקת סןכר עם טיפה מים לגלייז
היי קרן
מצאתי קמח דורום מלא, חושבת שיעבוד? צריך איזושהן התאמות?
תודה רבה
הוא בטחינה דקה? אולי קצת שמן קנולה לבלילה
הכנתי עם קמח לבן והוספתי חצי כוס מים ויצא מעולה
יש אפשרות לגרסה ללא גלוטן?
זה במיוחד עם הקמח שתיינתי אז פחות מתאים
יצא מעולה ! תודה
שמחה לשמוע תודה
הכנתי ומוכרחה לומר שיצא מאכזב. עוגה בחושה רגילה, סתמית, לא יודעת מה עשיתי לא בסדר….
אני לא יודעת למה ציפית
זו עוגה בחושה נהדרת
אולי פחות לטעמך ואולי שינית משהו שגרם לה להפוך לסתמית
לפעמים מתכונים הם עניין של טעם
ציפיתי למה שכתבת:
הקמח הזה הוא מה שמעניק לעוגה את המרקם הייחודי שלה, ואני מבטיחה לכם שלא טעמתם כזה!
ואני עדיין בטוחה שמה שכתבתי נכון לגביי
הכל טוב
יש עוד מלא עוגות באתר
היי קרן יקרה,
ראיתי שאף אחת לא שאלה על גרסת פרווה.
מה אפשר לשים במקום היוגורט?
בהזדמנות זו אני מודה לך על כל המתכונים המושלמים שלך ❤️
תודה מירב
לא ניסיתי אבל קרם קוקוס או מיץ תפוזים
עשיתי עם קמח רגיל- והעוגה יצאה נפלאה!
היי קרן המהממת!
מצאתי קמח סמולינה אבל לא רשום עליו איזו סוג טחינה, ולא מצאתי אחד שרשום עליו טחינה דקה.
הוא של הטחנות הגדולות
אשמח לשמוע אם נראה לך מתאים
הייתי מצרפת תמונה, אבל אי אפשר 🙂
היי ,אני לא נוהגת להשתמש בכוחות חד פעמיות בבית .אפשר להשתמש בכוסות מדידה?
כתוב למטה במתכון בהירות איך להמיר
יש אפשרות להמיר את הריבה בציפוי כלשהו אחר?
כל ציפוי שאת אוהבת, אפילו קצפת פשוטה
היי קרן תודה על עוד מתכון פשוט להכנה וטעים ברמות על. בעקבות חלק מהתגובות פה, מעדכנת שאפיתי פעם אחת את העוגה עם סולת ולא עם סמולינה (כי התבלבלתי ועד שקראתי את התגובות זה כבר היה מאוחר מידי) והעוגה יצאה טעימה חביבה כזו. עכשיו אפיתי אותה עם הסמולינה ו-וואווווו איזה מרקם. מטורף!
תודה על העדכון המפורט גל
קרן יקרה ! .הכנתי עם יוגורט צמחוני על בסיס חלב קוקוס וקמח רגיל ויצא מדהים מדהים !
רכה ונימוחה בטירוף! מאמצת
תודה מיטל