כיפורמתכונים כלליעוגות בחושות

עוגת יוגורט עננים עם ריבת משמש ופיסטוק

ספטמבר 30, 2022 73 Comments

 

את העוגה הזו אתם לא מספספים בשום אופן! זו עוגהי שראיתי ששף איטלקי חמוד הכין, איפשהו ברחבי האינסטוש,

והיא גרמה לי  לקום מיד מהספה ולהכין אותה.

היא היתה כל כך מגרה שלא היה סיכוי שהיא מאכזבת, והיא באמת לא אכזבה.

זו עוגה פשוטה לגמרי, הייחוד שלה הוא בקמח שממנו מכינים אותה,

אני משתמשת בקמח דורום רימצ׳ינטה, ואתם יכולים להשתמש גם בקמח סמולינה רק תדאגו שזה יהיה בטחינה דקה ולא קמח עבה וגס.

(קמח לבן רגיל לא יעבוד פה אותו דבר, אל תנסו לשכנע  אותי או את עצמכם)

הקמח הזה הוא מה שמעניק לעוגה את המרקם הייחודי שלה, ואני מבטיחה לכם שלא טעמתם כזה!

במתכונים מהעולם, יש תמיד הבדלים בכמויות ולא תמיד התרגום עובד פיקס וצריך לעשות המון המרות.

במקרה הזה, התרגום דיבר על כוסות, ובסרטון ראיתי שמדובר בכוסות שתיה מפלסטיק חד פעמי של שתיה קרה, הכי פושטיות.

החלטתי ללכת לפי מה שראיתי וככה גם כתבתי לכם את המתכון, הכל נמדד בתוך כוסות חד״פ שתיה קרה.

אני לא נוהגת להשתמש בכוסות האלו לאפייה אף פעם ,כי אני מקפידה על כוס מידה אוניברסלית אבל פה זה היה מאסט,

ואכן, למרות שהתרגום לא היה פשוט, זה היה מאוד מדוייק, והעוגה יצאה חלומית, אבל חלומית בקטע אחר!

ככל שמתקרב יום כיפור, אני חושבת על עוגות שכייף יהיה לשבור איתן את הצום, ואת זו ראיתי וזה בדיוק מה שעלה לי בראש.

שזו זו זו העוגה שלנו השנה לצאת החג, יש לה מרקם של ענן, וטעם חלום, ועם הריבה והפיסטוקים מעל היא פשוט מושלמת.

תכינו אותה לפני כיפור ותאחסנו במקרר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת יוגורט עננים עם ריבת משמש ופיסטוק/תבנית מלבנית 25*35 ס״מ

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל  L

2 כוסות סוכר בכוס חד פעמית (300 גר׳)

1.5 כוסות שמן קנולה בכוס חד פעמית (210 גר׳)

2 כוסות יוגורט בכוס חד פעמית (340 גר׳)

4 כוסות קמח דורום/קמח סמולינה  בכוס חד פעמית (376 גר׳)

2 שקיות אבקת אפייה (20 גר׳)

כפית תמצית/ מחית וניל

לציפוי:

1/2  כוס ריבת משמש ללא הפרי

פיסטוקים לא קלויים טחונים גס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה.

בקערה טורפים ביצים עם סוכר, מוסיפים שמן וטורפים שוב

מוסיפים קמח, אבקת אפייה וניל ואת היוגורט ומערבבים לבלילה אחידה.

מעבירים לתבנית ואופים את העוגה כ 30-35 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים עליו .

מצננים את העוגה. מחממים מעט ריבת משמש רצוי בלי חתיכות פרי,  אפשר בכלי נח במיקרו, רק כדי שתהיה קצת נוזלית ונוחה

לציפוי העוגה. מצפים את העוגה באופן אחיד ומפזרים פיסטוקים מעל.

שומרים במקרר עטוף היטב עד ארבעה ימים

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**עם קמח לבן רגיל היא לא תצא אותו דבר אז אין לכם מה לשאול אותי 🙂

**כוס החד פעמי שאני מבינה שהרבה אנשים לא מחזיקים בבית שוות ערך בערך ל 3/4 כוס מידה אוניברסלית.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

73 Comments

עדי אוקטובר 1, 2022 at 11:16 am

וואו אני כל כך רוצה להכין אותה בקרוב ..כמו כל המתכונים שלך שתמיד מוצלחים ..אין אין עלייך ותודה

Reply
סיון רז אוקטובר 1, 2022 at 12:47 pm

היי
מה אפשר לשים במקום פסטוק?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:26 pm

כל אגוז אחר שאת אוהבת או קוקוס

Reply
טלי אוקטובר 1, 2022 at 5:13 pm

באיזה יוגורט ניתן להשתמש?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:23 pm

כל יוגורט יתאים אני התשמתשתי ביוגורט עיזים אפשר גם יווני

Reply
שולמית חיים אוקטובר 2, 2022 at 11:45 am

כמה כמות יוגורט אודה לך שתיכתבי לפי משקל תודה
נראה ממש טעים כמו כל המתכונים שלך

Reply
אדל נובמבר 1, 2022 at 7:47 am

אפשר להשתמש ביוגורט רגיל של טרה או תנובה?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2022 at 3:02 pm

כל יוגורט יתאים

קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:28 pm

תודה עדי

Reply
Nelly אוקטובר 1, 2022 at 11:17 am

תודה על מתכון שונה ומעניין האם הכוונה לסולת?אני גרה בארהב ..אשמח אם תאשרי לי שזה אכן סולת..semolina כאן זה סולת..
תודה רבה וגמר חתימה טובה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:28 pm

זה אמור להיות בטחינה דקה ולא גרגרים אלא יותר אבקה , תבדקי

Reply
איריס אוקטובר 2, 2022 at 5:28 am

יש בארה״ב לבוב קמח סמולינה. זה אותו דבר, אני קונה את הדורום רימצ׳נטה באמזון

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2022 at 7:04 am

נכון

Reply
נועם אוקטובר 6, 2023 at 8:35 am

הכנתי פעם אחת ויצא נהדר!
אם אני לחלק את הכמות לשתי תבניות- איזה גודל תבניות קטנות יותר צריכה?
האם אפשר להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 8:04 am

אינגליש קייק
אפדר להקפיא רתוי בלי הריבה אולי

Reply
נועם אוקטובר 14, 2023 at 8:26 pm

תודה

Reply
Shlomit Aviram אוקטובר 1, 2022 at 11:41 am

מה פירוש כוס חד פעמית? כמה זה בכוס מדידה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:27 pm

כוס חד פעמי שתיה קרה הכי פושטית שיש, זה יוצא 3/4 כוס מידה אוניברסלית

Reply
אני אני אוקטובר 1, 2022 at 12:17 pm

כם אני מצטרפת לשאלה אם זה סולת ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:26 pm

זה לא סולת זה קמח אחר שנקרא דורום רימצינטה או קמח סמולינה בטחינה דקה

Reply
סיון רז אוקטובר 1, 2022 at 12:49 pm

רשמה קמח ולא סולת

Reply
נועה אוקטובר 2, 2022 at 11:34 pm

גם ריבה אחרת יכולה להתאים?:)
את מהממת

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2022 at 11:50 pm

תודה נועה
כל ריבה שאת אוהבת

Reply
Nancy אוקטובר 1, 2022 at 1:25 pm

קרו המהממת שכל מתכון שלה יותר מוששש מהשני! טיפו 00 יעבוד פה?
תהני בספרד 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:26 pm

תודה ננסי, לא מתאים הטיפו

Reply
הדר אוקטובר 2, 2022 at 8:41 pm

באיזו ריבת משמש השתמשת ? נראית חלקה ודלילה יחסית

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2022 at 11:49 pm

משמש ביתית, סיננתי את חתיכות הפרי

Reply
ענת אוקטובר 1, 2022 at 1:36 pm

תודה רבה על המתכון, נראה חלום.
איך להמיר שמן לחמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:25 pm

אין צורך כלל להמיר לחמאה אבל אם כן אז באותה הכמות מומסת

Reply
חנה אוקטובר 1, 2022 at 1:57 pm

איפה אני יכולה לקנות את הקמח דורום
חיפשתי בסופרים השונים אבל אין איזה קמח להשתמש תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:25 pm

בכל מעדניה, חנות למוצרי אפייה, טיב טעם וכו.. וכמעט בכל סופר היום אפשר גם סמולינה

Reply
אריאלה אוקטובר 1, 2022 at 5:31 pm

אפשר בבקשה לקבל את המידה במשקל כמה זה אמור לשקל בחדפ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:23 pm

לצערי לא שקלתי, כוס חד פעמי שתיה קרה שוות ערך ל 3/4 כמות של כוס מידה אוניברסלית

Reply
Sara Nigri אוקטובר 1, 2022 at 6:57 pm

‏האם כוס חד פעמית = 8oz

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:23 pm

אני לא יודעת להגיד אבל היא 3/4 כוס של כוס מידה אוניברסלית

Reply
איריס אוקטובר 5, 2022 at 3:39 am

לא,לא. כוס מדידה סטנדרטית 240 מ״ל זה 8 אונץ. פה מדובר ב 6 אונץ.

Reply
שרון אוקטובר 5, 2022 at 10:33 pm

כוס חדפ זה 180cc

Reply
מיכל אוקטובר 1, 2022 at 8:36 pm

זה יעבוד גם עם קמח רגיל?

Reply
מרב אוקטובר 1, 2022 at 9:39 pm

ערב טוב קרן
האם קמח סולת מתאים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2022 at 7:03 am

פחות

Reply
עליזה אוקטובר 2, 2022 at 11:04 am

אפשר קישור לקמח סמולינה??

Reply
בבא כהן אוקטובר 2, 2022 at 4:26 pm

לכל מי שגרה בברוקלין ורוצה לעשות את העוגה, זה סמולינה. אפשר להשיג בכל החנויות של הקהילה הסורית בברוקלין.
בעצם העוגה הזו היא גם עוגה במטבח הסורי והלבנוני. שם קוראים לה בסבוסה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2022 at 5:32 pm

בסבוסה מכינים עם סולת וזו לא בסבוסה . אז כדי לא להטעות, מדובר בקמח פסטה בטחינה דקה, סולת עבה וגסה יותר ומצריכה לרוב הרטבה של עוגה בסירופ וזה לא הסגנון

Reply
בבא אוקטובר 3, 2022 at 3:33 am

הסמולינה שאני קונה בברוקלין היא מאוד דקה. כמעט קמח.

Reply
אורה אמיתי אוקטובר 2, 2022 at 5:08 pm

קרן שלום,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2022 at 5:29 pm

הייחוד של העוגה הוא בקמח שלה ככה שאני לא יודעת להגיד איך ייצא, תמיד אפשר לנסות, ממליצה לא להמיר יותר מחצי כמות

Reply
אורה אמיתי אוקטובר 2, 2022 at 7:44 pm

תודה קרן על התשובה המהירה!

Reply
ענת אוקטובר 3, 2022 at 3:08 pm

היי,
איפה ניתן לקנות את הקמח?
אפשר צילום של האריזה?

Reply
אנונימי אוקטובר 3, 2022 at 8:40 pm

מה מומלץ לשים למעלה במקום ריבת משמש?
(דווקא פיסטוקים יש לי 😉

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2022 at 11:51 pm

אבקת סןכר עם טיפה מים לגלייז

Reply
יעל אוקטובר 4, 2022 at 1:27 pm

היי קרן
מצאתי קמח דורום מלא, חושבת שיעבוד? צריך איזושהן התאמות?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2022 at 4:48 pm

הוא בטחינה דקה? אולי קצת שמן קנולה לבלילה

Reply
חן אוקטובר 9, 2022 at 2:14 pm

הכנתי עם קמח לבן והוספתי חצי כוס מים ויצא מעולה

Reply
Ornat Gan-Hen Elia אוקטובר 4, 2022 at 2:36 pm

יש אפשרות לגרסה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2022 at 4:48 pm

זה במיוחד עם הקמח שתיינתי אז פחות מתאים

Reply
עדי אוקטובר 4, 2022 at 3:17 pm

יצא מעולה ! תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2022 at 4:50 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
ליאור אוקטובר 4, 2022 at 5:18 pm

הכנתי ומוכרחה לומר שיצא מאכזב. עוגה בחושה רגילה, סתמית, לא יודעת מה עשיתי לא בסדר….

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2022 at 8:34 am

אני לא יודעת למה ציפית
זו עוגה בחושה נהדרת
אולי פחות לטעמך ואולי שינית משהו שגרם לה להפוך לסתמית
לפעמים מתכונים הם עניין של טעם

Reply
ליאור אוקטובר 7, 2022 at 10:28 pm

ציפיתי למה שכתבת:
הקמח הזה הוא מה שמעניק לעוגה את המרקם הייחודי שלה, ואני מבטיחה לכם שלא טעמתם כזה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2022 at 11:54 pm

ואני עדיין בטוחה שמה שכתבתי נכון לגביי
הכל טוב
יש עוד מלא עוגות באתר

Reply
מירב דהן אוקטובר 6, 2022 at 6:21 am

היי קרן יקרה,
ראיתי שאף אחת לא שאלה על גרסת פרווה.
מה אפשר לשים במקום היוגורט?
בהזדמנות זו אני מודה לך על כל המתכונים המושלמים שלך ❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2022 at 8:29 am

תודה מירב
לא ניסיתי אבל קרם קוקוס או מיץ תפוזים

Reply
סמדר אוקטובר 7, 2022 at 1:47 pm

עשיתי עם קמח רגיל- והעוגה יצאה נפלאה!

Reply
אפרת אוקטובר 8, 2022 at 3:40 pm

היי קרן המהממת!
מצאתי קמח סמולינה אבל לא רשום עליו איזו סוג טחינה, ולא מצאתי אחד שרשום עליו טחינה דקה.
הוא של הטחנות הגדולות
אשמח לשמוע אם נראה לך מתאים
הייתי מצרפת תמונה, אבל אי אפשר 🙂

Reply
שלומית ליאור אוקטובר 21, 2022 at 3:32 pm

היי ,אני לא נוהגת להשתמש בכוחות חד פעמיות בבית .אפשר להשתמש בכוסות מדידה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2022 at 6:57 pm

כתוב למטה במתכון בהירות איך להמיר

Reply
Maria נובמבר 9, 2022 at 6:25 am

יש אפשרות להמיר את הריבה בציפוי כלשהו אחר?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2022 at 10:18 am

כל ציפוי שאת אוהבת, אפילו קצפת פשוטה

Reply
גל אפריל 21, 2023 at 7:22 pm

היי קרן תודה על עוד מתכון פשוט להכנה וטעים ברמות על. בעקבות חלק מהתגובות פה, מעדכנת שאפיתי פעם אחת את העוגה עם סולת ולא עם סמולינה (כי התבלבלתי ועד שקראתי את התגובות זה כבר היה מאוחר מידי) והעוגה יצאה טעימה חביבה כזו. עכשיו אפיתי אותה עם הסמולינה ו-וואווווו איזה מרקם. מטורף!

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2023 at 11:16 pm

תודה על העדכון המפורט גל

Reply
מיטל אפריל 6, 2024 at 8:34 pm

קרן יקרה ! .הכנתי עם יוגורט צמחוני על בסיס חלב קוקוס וקמח רגיל ויצא מדהים מדהים !
רכה ונימוחה בטירוף! מאמצת

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2024 at 10:58 pm

תודה מיטל

Reply

Leave a Comment