עוגות שוקולדפסח

עוגת כדורי שוקולד בציפוי קוקוס ללא אפייה ( כשרה לפסח)

אפריל 1, 2020 49 Comments

ממשיכה במתכונים שווים לפסח, והנה מתכון לעוגה ללא אפייה, שהכי מזכירה טעמי ילדות,

ויש מצב שהילדים שלכם יעופו עליה, שלא כמו הילדים שלי, שיש להם ביקורת על כל עוגה שאני מכינה

ולמרות שאני מנסה לשדל אותם כל פעם לטעום כשהם אומרים בפעם המליון ״ מה יש מתוק בבית?״,

בסוף הם לוקחים 10 שח מהארנק שלי והולכים לקנות משהו מתוק במכולת, תוך כדי שהם אומרים דברים

כמו: אני לא אוהב שוקולד מריר, זה מתוק מדי, זה לא טעים, למה היית חייבת לשים בזה אגוזים? למה

היית חייבת לשים בזה קוקוס? אמרתי לך שאני לא אוהב, וכו….נשמע לכם מוכר? מקוה בשבילכם שלא.

העוגה, כמו כדורי שוקולד, רק בעוגה אחת באינגליש קייק (מידה מושלמת בעיניי)

זו עוגה שיהיה לכם או לילדים הכי כייף לנשנש במהלך החג, לגשת למקרר, ליישר בשעת מצוקה

לאט לאט עד שהיא תיגמר. אני הכנתי אותה משוקולד מריר 70% של לינדט, שגם שלחו לי מארז סופר

שווה לחג עם שוקולדים בטעם פיסטוק או קרמל מלוח או שקדים, מעולים!

למרות שהיא כוללת 2 שכבות, בזכות השוקולד המריר היא לא מתוקה מדי.

עוגת כדורי שוקולד בציפוי קוקוס כשרה לפסח/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון

לציפוי קוקוס:

1.5 כוסות קוקוס טחון

3 כפות אבקת סוכר

1/3 כוס שמנת מתוקה

לכדורי שוקולד:

1 חבילה (400 גר') עוגיות יין כשרות לפסח (לגרסה לר לפסח המירו בפתי בר)

(אני השתמשתי בעוגיות של חברת פפושדו אבל כל עוגיות של חברה אחרת יכולות להתאים)

120 גר' חמאה רכה

1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת מתוקה

2 כפות סוכר לבן

3 כפות קקאו

200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות (אני השתמשתי בשוקולד לינדט 70%)

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, רצוי גם בתחתית וגם בדפנות.

בקערה מערבבים קוקוס אבקת סוכר ושמנת מתוקה לתערובת אחידה וקצת דביקה.

מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים לתחתית באופן אחיד.

שוברים את העוגיות לחתיכות גסות (אפשר גם לסגור אותן בשקית ניילון ולדפוק עליהן עם

פטיש שניצלים או מערוך ) ומכניסים לקערה גדולה. מניחים בצד.

בקערה חסינת חום ממיסים שוקולד מריר, סוכר, חמאה ושמנת מתוקה בפולסים קצרים במיקרוגל

(אפשר גם בסיר קטן על אש בינונית) מוציאים, ומערבבים לתערובת אחידה.

מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.

מעבירים את תערובת השוקולד לקערה עם שברי העוגיות, מערבבים היטב עד שכל

העוגיות מכוסות בשוקולד. מעבירים את התערובת לתבנית,מעל תערובת הקוקוס,

ומדי פעם דוחסים בעזרת כף, כדי שלא ייוותרו כיסי אויר בעוגה.

עוטפים את התבנית בניילון נצמד או נייר כסף, ומכניסים להקפאה למשך 4-5 שעות ועדיף למשך

הלילה. מוציאים, הופכים את התבנית ומשחררים את העוגה.

מגישים קר.

**את העוגה שומרים במקרר כשהיא מכוסה היטב עד ארבעה ימים.

**לגרסת פרווה אפשר להמיר שמנת מתוקה בקרם קוקוס וחמאה במחמאה.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

49 Comments

קארינה אפריל 1, 2020 at 8:59 am

היי קרן! תודה רבה על המתכון נראה מעולה❣️ לגבי העוגיות כשרות לפסח- תוכלי להגיד בבקשה באיזה השתמשת?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 11:05 am

השתמשתי בעוגיות יין של פפושדו

Reply
רות אפריל 3, 2020 at 4:31 am

היי,
האם אפשר ציפוי אחר במקום קוקוס?
תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 6:41 am

להמיס שוקולד מריר 150 גר או שוקולד חלב עם שמנת מתוקה 100 מל ולשפוך מעל, אחרי שהעוגה ישבה במקרר כמה שעות ולהחזיר לקירור.
כל שוקולד אחר יעשה גם את העבודה

Reply
אילנית אפריל 1, 2020 at 9:18 am

נראה מהמם! הולכת להכין!!

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 11:02 am

בהצלחה!

Reply
עופרה אפריל 1, 2020 at 12:26 pm

איזה עוגיות לפסח בבקשה?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 1:48 pm

כתוב בפוסט, עוגיות יין

Reply
בת-שבע טובה סברנסקי אפריל 2, 2020 at 8:18 am

לצערי, הרבה רבנים (כולל הרב שלנו) אוסרים את העוגיות האלה בפסח. העוגה נראית מעולה – אנסה לחשוב על משהו אחר במקומן.

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 8:29 am

על כל סוגי עוגיות היין? או ספיציפית החברה שכתבתי?
מוזר.

Reply
מוריה אפריל 2, 2020 at 3:19 pm

עוגיות יין מותרות רק לפי שיטת הרב עובדיה יוסף. עבור כל השאר זה אסור. גם ספרדים שאוכלים קטניות.

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 3:45 pm

אני מבינה, אני חילונית כפי שידוע לך, לכן מבחינתי הן שימושיות אבל זו הזדמנות טובה לשמור את המתכון ולהכין אותו עם עוגיות פתי בר לא בפסח

בת-שבע טובה סברנסקי אפריל 2, 2020 at 9:16 pm

כי אין קשר לקטניות. הן ספק חמץ.

מירי אפריל 2, 2020 at 4:35 pm

כל סוגי עוגיות היין, לדעת רוב הרבנים לא כשרות לפסח. יש בודדים שמתירים ביניהם הרב עובדיה יוסף זצ"ל.

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 4:58 pm

הבנתי כבר מאחרים שכתבו, אז לשמור את הפוסט ולהכין אחרי פסח 🙂

סמדי בורלא אפריל 1, 2020 at 6:39 pm

אלופה……תודה תודה

Reply
מיכל אפריל 2, 2020 at 1:04 am

ואוו נראה מדהים!! את אלופה תודה רבה על המתכון❤❤

Reply
מלי אפריל 2, 2020 at 1:07 am

אינן םרווה…

Reply
נעמי שמאלי אפריל 2, 2020 at 12:01 pm

המתכונים שלך עוזרים לי לעבור את הימים המעיקים תודה רבה לך. המתוק המתוק הזה הוא נחמתינו בבידוד.
בת 71 שאוהבת בבלוג שלך.

Reply
נעמי שמאלי אפריל 2, 2020 at 12:02 pm

המתכונים שלך עוזרים לי לעבור את הימים המעיקים תודה רבה לך. המתוק המתוק הזה הוא נחמתינו בבידוד.
בת 71 שמאוהבת בבלוג שלך.

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 1:58 pm

זה הדבר הכי יפה שיכולת לכתוב לי היום, שמחה ממש לשמח אתכם, חיבוק

Reply
קארין שרון אפריל 4, 2020 at 9:21 am

האם אפשרי להחליף את הקוקוס בשקדים טחונים?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 11:05 am

לא, זה לא יוצא טעים
אפשר לוותר ולצפות בשוקולד מריר או חלב 150 גר להמיס עם 100 מ״ל שמנת מתוקה, אחרי שעה שהעוגה בקירור לשפוך עליה מעל ליישר ולהחזיר לקירור

Reply
גיל אפריל 5, 2020 at 7:17 am

נראה מדהים, כיצד אפשר להפוך את העוגה הזו לעוגה טבעונית

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 8:29 am

אפשר להיכנס לכל מתכון של כדורי שוקולד טבעוניים בגוגל ולהכין כעוגה, אחרת לנסות להמיר בעוגה הזו : בציפוי קוקוס במקום שמנת מתוקה קרם קוקוס באותה הכמות, ובעוגה עצמה לשלב קרם קוקוס ושמן קוקוס במקום המרכיבים החלביים, שמנת מתוקה בקרם קוקוס באותה הכמות, חמאה בשמן קוקוס לדעתי להתחיל עם 2-3 כפות זה אמור להספיק.
בהצלחה

Reply
איריס אפריל 4, 2020 at 11:27 pm

היי נראה מעולה יש תחליף לחמאה או מחמאה
לא אוהבת את שתיהן
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 8:32 am

תנסי שמן קוקוס, כמה כפות נוזלי

Reply
סינדי אפריל 6, 2020 at 9:08 am

איזה גודל תבנית ?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 11:39 am

כל תבנית אינגליש קייק

Reply
ש.ג אפריל 15, 2020 at 6:46 pm

האם את השמנת עם הקוקוס מקציפיo?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 7:11 pm

לא

Reply
נעמי אפריל 6, 2020 at 11:36 am

קרן יקרה האם יש לך מתכון ללחמניות כשרות לפסח ?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 11:37 am

הי
אין אצלי מתכון כזה
לא ככ אוהבת לחמניות פסח
אם ייצא אכין בחד ואעלה מתכון

Reply
שרון טל גרוס אפריל 9, 2020 at 9:18 am

להיט, כולם נהנו וליקלקו את כל האצבעות. קינוח מושלם וכשל"פ.
בקיצור אליפות

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 9:36 am

כולנו אוהבים להיטים! תודה שרון שמחה ממש וחג שמח

Reply
יאנה אפריל 9, 2020 at 5:29 pm

לכמה תבניות אינגליש קייק מספיקה הכמות במתכון?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 6:12 pm

אחת

Reply
אפרת אפריל 10, 2020 at 8:05 am

הכנתי ויצא מאוד טעים!
אבל משום מה זה אבן.. היה במקפיא שעתיים וזהו, מאז זה במקרר אבל זה כל כך קשה שאי אפשר לחתוך אפילו.
כל הכמויות מדוייקות לפי המתכון.

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 8:19 am

באמת מוזר
כי לי אפילו מהמקפיא היא נחתכת בקלות
נסי להשאיר אותה בחוץ.

Reply
אפרת אפריל 10, 2020 at 8:40 am

יכול להיות שזה תלוי בגודל החתיכות של העוגיות? למרות שקשה לי להאמין.

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 8:43 am

יכול מאוד להיות
הן צריכות להיות קטנטנות

Reply
אםרת אפריל 10, 2020 at 8:58 am

מוזר, זה מאוד דומה לתמונה.

קרן אגם אפריל 10, 2020 at 9:49 am

לפעמים נסתר הוא עולם האפייה יכול להיות גם תלוי בסוג השוקולד ובאופן ההמסה שלו.

שרה אפריל 10, 2020 at 3:18 pm

הכנתי לערב החג ויצאה מדהים. נראית בול כמו בתמונה יצאתי גדולה בזכותך…חחח

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 6:57 pm

תודה שרה!

Reply
אורה שי אפריל 11, 2020 at 7:06 pm

נראה ששווה לנסות.
ממליצה לערוך את הטקסט כך שרשימת המצרכים תופיע לפני/אחרי/בנפרד מהתמונה באופן ברור וקריא.
חג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 8:02 pm

לא ממש הבנתי מה הבעיה בטקסט, הוא מופיע באופן ברור וקריא

Reply
מור אפריל 14, 2020 at 1:57 pm

היי
נראה מהמם
אם רוצים לעשות בתבנית עגולה
כמה כמות צריך?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 2:26 pm

איזה קוטר 24? להכפיל

Reply

Leave a Comment