עוגות שוקולדפסח

עוגת כדורי שוקולד בציפוי קוקוס ללא אפייה ( כשרה לפסח)

אפריל 1, 2020 63 Comments

ממשיכה במתכונים שווים לפסח, והנה מתכון לעוגה ללא אפייה, שהכי מזכירה טעמי ילדות,

ויש מצב שהילדים שלכם יעופו עליה, שלא כמו הילדים שלי, שיש להם ביקורת על כל עוגה שאני מכינה

ולמרות שאני מנסה לשדל אותם כל פעם לטעום כשהם אומרים בפעם המליון ״ מה יש מתוק בבית?״,

בסוף הם לוקחים 10 שח מהארנק שלי והולכים לקנות משהו מתוק במכולת, תוך כדי שהם אומרים דברים

כמו: אני לא אוהב שוקולד מריר, זה מתוק מדי, זה לא טעים, למה היית חייבת לשים בזה אגוזים? למה

היית חייבת לשים בזה קוקוס? אמרתי לך שאני לא אוהב, וכו….נשמע לכם מוכר? מקוה בשבילכם שלא.

העוגה, כמו כדורי שוקולד, רק בעוגה אחת באינגליש קייק (מידה מושלמת בעיניי)

זו עוגה שיהיה לכם או לילדים הכי כייף לנשנש במהלך החג, לגשת למקרר, ליישר בשעת מצוקה

לאט לאט עד שהיא תיגמר.

למרות שהיא כוללת 2 שכבות, בזכות השוקולד המריר היא לא מתוקה מדי.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפוסט עודכן ושופץ ב 29/03/2023

צילום: נופר צור

 

עוגת כדורי שוקולד בציפוי קוקוס כשרה לפסח/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון

לציפוי קוקוס:

1.5 כוסות קוקוס טחון

3 כפות אבקת סוכר

1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת להקצפה

לכדורי שוקולד:

1 חבילה (400 גר') עוגיות יין כשרות לפסח (לגרסה לר לפסח המירו בפתי בר)

120 גר' חמאה רכה

כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה

2 כפות סוכר לבן

3 כפות קקאו

250 גר' שוקולד מריר קויבות או קצוץ

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, רצוי גם בתחתית וגם בדפנות.

בקערה מערבבים קוקוס אבקת סוכר ושמנת מתוקה לתערובת אחידה וקצת דביקה.

מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים לתחתית באופן אחיד.

שוברים את העוגיות לחתיכות גסות (אפשר גם לסגור אותן בשקית ניילון ולדפוק עליהן עם

פטיש שניצלים או מערוך ) ומכניסים לקערה גדולה. מניחים בצד.

בקערה חסינת חום ממיסים שוקולד מריר, סוכר, חמאה ושמנת מתוקה בפולסים קצרים במיקרוגל

(אפשר גם בסיר קטן על אש בינונית) מוציאים, ומערבבים לתערובת אחידה.

מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.

מעבירים את תערובת השוקולד לקערה עם שברי העוגיות, מערבבים היטב עד שכל

העוגיות מכוסות בשוקולד. מעבירים את התערובת לתבנית,מעל תערובת הקוקוס,

ומדי פעם דוחסים בעזרת כף, כדי שלא ייוותרו כיסי אויר בעוגה.

עוטפים את התבנית בניילון נצמד או נייר כסף, ומכניסים להקפאה למשך 4-5 שעות ועדיף למשך

הלילה. מוציאים, הופכים את התבנית ומשחררים את העוגה.

מגישים קר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את העוגה שומרים במקרר כשהיא מכוסה היטב עד ארבעה ימים.

**לגרסת פרווה אפשר להמיר שמנת מתוקה בקרם קוקוס וחמאה במחמאה.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

63 Comments

קארינה אפריל 1, 2020 at 8:59 am

היי קרן! תודה רבה על המתכון נראה מעולה❣️ לגבי העוגיות כשרות לפסח- תוכלי להגיד בבקשה באיזה השתמשת?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 11:05 am

השתמשתי בעוגיות יין של פפושדו

Reply
רות אפריל 3, 2020 at 4:31 am

היי,
האם אפשר ציפוי אחר במקום קוקוס?
תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 6:41 am

להמיס שוקולד מריר 150 גר או שוקולד חלב עם שמנת מתוקה 100 מל ולשפוך מעל, אחרי שהעוגה ישבה במקרר כמה שעות ולהחזיר לקירור.
כל שוקולד אחר יעשה גם את העבודה

Reply
אילנית אפריל 1, 2020 at 9:18 am

נראה מהמם! הולכת להכין!!

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 11:02 am

בהצלחה!

Reply
עופרה אפריל 1, 2020 at 12:26 pm

איזה עוגיות לפסח בבקשה?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 1:48 pm

כתוב בפוסט, עוגיות יין

Reply
בת-שבע טובה סברנסקי אפריל 2, 2020 at 8:18 am

לצערי, הרבה רבנים (כולל הרב שלנו) אוסרים את העוגיות האלה בפסח. העוגה נראית מעולה – אנסה לחשוב על משהו אחר במקומן.

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 8:29 am

על כל סוגי עוגיות היין? או ספיציפית החברה שכתבתי?
מוזר.

Reply
מוריה אפריל 2, 2020 at 3:19 pm

עוגיות יין מותרות רק לפי שיטת הרב עובדיה יוסף. עבור כל השאר זה אסור. גם ספרדים שאוכלים קטניות.

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 3:45 pm

אני מבינה, אני חילונית כפי שידוע לך, לכן מבחינתי הן שימושיות אבל זו הזדמנות טובה לשמור את המתכון ולהכין אותו עם עוגיות פתי בר לא בפסח

בת-שבע טובה סברנסקי אפריל 2, 2020 at 9:16 pm

כי אין קשר לקטניות. הן ספק חמץ.

ספיר ינואר 11, 2021 at 10:59 am

אני חייבת להגיב ולא לשתוק שעוגיות יין של פפושדו הן ממש לא חמץ וערב עובדיה זצל בעצמו היה טובל בתה שותה בפסח עצמו !!!

מירי אפריל 2, 2020 at 4:35 pm

כל סוגי עוגיות היין, לדעת רוב הרבנים לא כשרות לפסח. יש בודדים שמתירים ביניהם הרב עובדיה יוסף זצ"ל.

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 4:58 pm

הבנתי כבר מאחרים שכתבו, אז לשמור את הפוסט ולהכין אחרי פסח 🙂

Adi אפריל 8, 2022 at 11:21 pm

יש אופציה להמיר לפרווה?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2022 at 2:02 pm

שמנת פרווה במקום שמנת ומחמאה במקום חמאה

Reply
Adi אפריל 9, 2022 at 6:32 pm

ניסית פעם את האופציה הזו?

Reply
סמדי בורלא אפריל 1, 2020 at 6:39 pm

אלופה……תודה תודה

Reply
מיכל אפריל 2, 2020 at 1:04 am

ואוו נראה מדהים!! את אלופה תודה רבה על המתכון❤❤

Reply
מלי אפריל 2, 2020 at 1:07 am

אינן םרווה…

Reply
פנינה מרץ 18, 2021 at 6:52 pm

הי בן
באיזו תבנית מכינים את העוגה?
תודה.

Reply
פנינה מרץ 18, 2021 at 6:54 pm

סליחה על התוספת "בן" בכותרת שלא ברור לי מאין צצה…

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2021 at 8:26 am

הי
כתוב בכותרת
אינגליש קייק סטנדרטית

Reply
נעמי שמאלי אפריל 2, 2020 at 12:01 pm

המתכונים שלך עוזרים לי לעבור את הימים המעיקים תודה רבה לך. המתוק המתוק הזה הוא נחמתינו בבידוד.
בת 71 שאוהבת בבלוג שלך.

Reply
נעמי שמאלי אפריל 2, 2020 at 12:02 pm

המתכונים שלך עוזרים לי לעבור את הימים המעיקים תודה רבה לך. המתוק המתוק הזה הוא נחמתינו בבידוד.
בת 71 שמאוהבת בבלוג שלך.

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 1:58 pm

זה הדבר הכי יפה שיכולת לכתוב לי היום, שמחה ממש לשמח אתכם, חיבוק

Reply
קארין שרון אפריל 4, 2020 at 9:21 am

האם אפשרי להחליף את הקוקוס בשקדים טחונים?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 11:05 am

לא, זה לא יוצא טעים
אפשר לוותר ולצפות בשוקולד מריר או חלב 150 גר להמיס עם 100 מ״ל שמנת מתוקה, אחרי שעה שהעוגה בקירור לשפוך עליה מעל ליישר ולהחזיר לקירור

Reply
גיל אפריל 5, 2020 at 7:17 am

נראה מדהים, כיצד אפשר להפוך את העוגה הזו לעוגה טבעונית

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 8:29 am

אפשר להיכנס לכל מתכון של כדורי שוקולד טבעוניים בגוגל ולהכין כעוגה, אחרת לנסות להמיר בעוגה הזו : בציפוי קוקוס במקום שמנת מתוקה קרם קוקוס באותה הכמות, ובעוגה עצמה לשלב קרם קוקוס ושמן קוקוס במקום המרכיבים החלביים, שמנת מתוקה בקרם קוקוס באותה הכמות, חמאה בשמן קוקוס לדעתי להתחיל עם 2-3 כפות זה אמור להספיק.
בהצלחה

Reply
איריס אפריל 4, 2020 at 11:27 pm

היי נראה מעולה יש תחליף לחמאה או מחמאה
לא אוהבת את שתיהן
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2020 at 8:32 am

תנסי שמן קוקוס, כמה כפות נוזלי

Reply
סינדי אפריל 6, 2020 at 9:08 am

איזה גודל תבנית ?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 11:39 am

כל תבנית אינגליש קייק

Reply
ש.ג אפריל 15, 2020 at 6:46 pm

האם את השמנת עם הקוקוס מקציפיo?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 7:11 pm

לא

Reply
נעמי אפריל 6, 2020 at 11:36 am

קרן יקרה האם יש לך מתכון ללחמניות כשרות לפסח ?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2020 at 11:37 am

הי
אין אצלי מתכון כזה
לא ככ אוהבת לחמניות פסח
אם ייצא אכין בחד ואעלה מתכון

Reply
שרון טל גרוס אפריל 9, 2020 at 9:18 am

להיט, כולם נהנו וליקלקו את כל האצבעות. קינוח מושלם וכשל"פ.
בקיצור אליפות

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 9:36 am

כולנו אוהבים להיטים! תודה שרון שמחה ממש וחג שמח

Reply
יאנה אפריל 9, 2020 at 5:29 pm

לכמה תבניות אינגליש קייק מספיקה הכמות במתכון?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 6:12 pm

אחת

Reply
גל נובמבר 28, 2021 at 2:01 am

היי קרן…
הכנתי את העוגה והיא קיבלה המון מחמאות.
בעיה אחת שנתקלתי בה היא כשפרסתי את העוגה הקוקוס היה יבש והתפורר.
הכנתי בדיוק לפי המתכון. תודה.

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2021 at 8:35 am

אני מניחה שזה בגלל שהתערובת לא היתה מספיק לחה.. יש לפעמים הבדלים, ואצלך היה צריך יותר שמנת מתוקה כנראה, פשוט להוסיף קצת להבא

Reply
אפרת אפריל 10, 2020 at 8:05 am

הכנתי ויצא מאוד טעים!
אבל משום מה זה אבן.. היה במקפיא שעתיים וזהו, מאז זה במקרר אבל זה כל כך קשה שאי אפשר לחתוך אפילו.
כל הכמויות מדוייקות לפי המתכון.

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 8:19 am

באמת מוזר
כי לי אפילו מהמקפיא היא נחתכת בקלות
נסי להשאיר אותה בחוץ.

Reply
אפרת אפריל 10, 2020 at 8:40 am

יכול להיות שזה תלוי בגודל החתיכות של העוגיות? למרות שקשה לי להאמין.

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 8:43 am

יכול מאוד להיות
הן צריכות להיות קטנטנות

Reply
אםרת אפריל 10, 2020 at 8:58 am

מוזר, זה מאוד דומה לתמונה.

קרן אגם אפריל 10, 2020 at 9:49 am

לפעמים נסתר הוא עולם האפייה יכול להיות גם תלוי בסוג השוקולד ובאופן ההמסה שלו.

שרה אפריל 10, 2020 at 3:18 pm

הכנתי לערב החג ויצאה מדהים. נראית בול כמו בתמונה יצאתי גדולה בזכותך…חחח

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 6:57 pm

תודה שרה!

Reply
אורה שי אפריל 11, 2020 at 7:06 pm

נראה ששווה לנסות.
ממליצה לערוך את הטקסט כך שרשימת המצרכים תופיע לפני/אחרי/בנפרד מהתמונה באופן ברור וקריא.
חג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 8:02 pm

לא ממש הבנתי מה הבעיה בטקסט, הוא מופיע באופן ברור וקריא

Reply
מור אפריל 14, 2020 at 1:57 pm

היי
נראה מהמם
אם רוצים לעשות בתבנית עגולה
כמה כמות צריך?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 2:26 pm

איזה קוטר 24? להכפיל

Reply
ורדית לב ארי מרץ 21, 2021 at 1:21 pm

הי קרן. אני מכורה למתכונים שלך. את הצלת אותי בקורונה ( עם תינוק ועוד 5 מתבגרים) צוחקים עלי בבית מרוב שעשיתי את כל החלות והמתכונים שלך ומזל שפיתחתי גם התמכרות הפוכה לספורט אחרת הייתי תופחת כמו השמרים. ועכשיו לשאלתי- האם אפשר לשים במקום ציפוי הקוקוס את ממרח הלוטוס מעל הכדורי שוקולד כמו בעוגה המושלמת שלך של לוטוס וכדורי שוקולד. הילדים שלי מכורים אליה ולמעשה רציתי גרסה כשרה לפסח. תודה ענקית ותמשיכי !

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2021 at 9:11 pm

תודה ורדית שימחת אותי והתשובה היא שכן בטח !

Reply
מישל נובמבר 26, 2021 at 12:30 pm

קרה דבר נורא ושכחתי את החמאה בבלילה של כדורי השוקולד!!! זה כבר אחרי לילה במקרר. פרט למסקנה שאני לא צריכה לקרוא מתכון בחצות— אפשר לתקן?

Reply
עופרה אפריל 6, 2023 at 7:56 pm

היי קרן, אפשר לשים שמנת צמחית? ( היא 21% ולא 38%) ונטורינה במקום מחמאה?
תודה רבה!!
נהנית ממש מהמתכונים המעולים שלך!!

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2023 at 7:21 am

אפשר

Reply

Leave a Comment