מאז שהחיילת התגייסה, החיים שלי השתנו, ואני שוקלת לדרוש מצה״ל משכורת.
סופי השבוע שלי מתחלקים לשניים: סוף שבוע שהחיילת בבסיס,
וסוף שבוע שהיא בבית.
בסופי שבוע שהיא בבית, אני הופכת לנהג בוס.
כי בכל זאת היא חיילת וזה נורא קשה, וחייבים לפצות אותה על כל העבודה הקשה שהיא עושה 🙂
היא מגיעה ומיד דורשת אוכל שהיא אוהבת,
במרפסת נערמת ערימת כביסה לא הגיונית שצריכה להתייבש עד יום ראשון בבוקר,
יש לה סידורים בקניון בתל אביב, תור לקוסמטיקאית בבת ים , תור ללק ג'ל בחולון
, ולמזלי היא עושה פן בבית לבד עם מחליק ולא במספרה.
אין לה רשיון עדיין אז אני הנהג.
בין לבין היא רוצה לקפוץ לחברות, אחת גרה בחולון השניה בתל אביב, לצאת לבלות, ולישון המון.
אז בסופי שבוע שהיא פה, אנחנו נכנסים לכוננות, עוצרים את החיים ומסיעים ומסיעים ומסיעים.
גם בארבע לפנות בוקר. כי הרי לא נרצה שהיא תיסע במונית באמצע הלילה.
ובסופי שבוע שהיא בבסיס, אנחנו נחים.
סתם, נראה לכם?
מה פתאום.
ביום שישי לקראת הערב מגיעה הודעת הוואטסאפ הקבועה עם רשימה מה להביא מחר יום שבת לבסיס.
הרשימה לרוב כוללת שניצלים, פסטה פסטו, מסטיקים, קניות במכולת ועוגה.
לדיון על העוגה יש משקל גדול, וזה תלוי מה שאר הבנות בבסיס אוהבות ומזמינות.
לרוב מדובר בעוגת שושני שמרים במילוי קינמון, ששוחה בסירופ סוכר שמרטיב אותה בתחתית,
ומקנה לה עסיסיות שלא מהעולם הזה.
אז כל שבת שניה אנחנו נוסעים לבסיס, נשארים ממש טיפה, זוכים לנשיקה והולכים.
הכל מתוזמן כך שהעוגה יוצאת מהתנור ברגע בו אנחנו צריכים לעלות עלי האוטו ולנסוע לבסיס.
כדי שהיא תגיע חמה.
הזמן הצה״לי בו מתחסלת העוגה בחמ״ל דקה אחרי שאני עוזבת את הבסיס בשבת הוא דקה.
מגיע לי משכורת או לא?
השבוע החלטתי להכין את העוגה מעט שונה ובמקום שושנים, עיצבתי ללחמניות קינמון שוודיות קלאסיות
והפכתי אותן לעוגה.
הבצק לעוגה הוא בדיוק אותו הבצק של עוגת הרוגעלך המבולגנת
רק המילוי שונה.
גם אם יש לכם חיילים וגם אם לא, אין מי שלא אוהבת את העוגה הזו,
זו עוגת השמרים הביתית הכי טובה שתכינו.
עוגת לחמניות קינמון שוודיות /כמות לשתי עוגות בתבנית עגולה 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן
2 ביצים גודל L
120 גרם חמאה רכה
3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב מעט חמים
1/2 כפית מלח
למילוי קינמון:
150 גר' חמאה רכה ( אני אוהבת להשתמש בחמאה חומה, זה יוצא הרבה יותר טעים, כאן תוכלו לראות איך מכינים)
2 כפות קינמון
3/4 כוס (150 גר') סוכר חום בהיר
לציפוי:
ביצה
מעט מים
לזיגוג סירופ סוכר
1/2 כוס (100 גר) סוכר לבן
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
הבצק:
לקערת המיקסר מנפים קמח
מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט
מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר.
תוך כדי לישה איטית מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה.
מוסיפים מלח.
בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת
מכסים בניילון נצמד ובמגבת וומתפחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי
מכינים את המילוי:
בקערה מערבבים היטב סוכר חום חמאה וקינמון עד לקבלת תערובת אחידה במרקם ״משחתי״
לאחר שתפח, מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ומוציאים עי לישה ידנית קצרה את האויר.
מחלקים את הבצק לשניים.
מרדדים כל חלק למלבן.
( ממש לא חייב להיות מדוייק)
מורחים מחצית מכמות המילוי על כל מלבן, ומקפלים אותו לשניים מהצד הרחב שלו.
בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים כל מלבן לרצועות ארוכות בעובי 1-2 ס״מ
תופסים כל רצועה משני הצדדים ומסובבים כל צד הפוך מהשני תוך כדי ליפוף ליצירת צורת בורג
מלפפים את הרצועה סביב 2 אצבעות ובליפוף האחרון תוחבים את הקצה מלמעלה.
לצערי לא הספקתי לצלם שלבי הכנה, אבל מצרפת לכם את הסרטון הזה שיסביר הכי טוב מה לעשות
מניחים את הלחמניות בתבנית עגולה, אין צורך לשמור על רוווחים זה כל היופי.
מניחים להתפחה חוזרת, כשהתבנית מכוסה במגבת כ 20 דק'.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
טורפים ביצה עם מעט מים, ומברישים את פני הלחמניות.
אופים כ 30-35 דק' עד שהלחמניות מקבלות גוון חום יפה.
בינתיים מכינים סירופ סוכר:
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים
מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק' נוספות
עד שמתקבל מרקם סמיך.
מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מברישים את הלחמניות בסירופ סוכר ( הרבה! אל תתקמצנו)
בתיאבון.
הערות למתכון:
** לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים, וחמאה בכ 1/2 כוס שמן.במילוי אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה או בשמן קוקוס (עדיף)
**אפשר להמיר סוכר חום במילוי בסוכר לבן.
69 Comments
הי, אפשר לעשות את העוגה עם קמח כוסמין מלא?
תודה
בעקרון, כשזה מגיע למאפי שמרים מתוקים אני לא נוהגת להמיר לקמחים מלאים שהם יבשים יותר,
ואם הייתי ממירה אז רק לקמח כוסמין לבן.ואם תכיני בגרסת הכוסמין אשמח לדעת איך יצאה.
הכנתי עם כוסמין לבן ויצא מושלם
אחלה עוגה, תודה (:
תודה שמחה לשמוע
יש קמח כוסמין מלא 70%, שמנסיון עם כמה מאפי שמרים מתנהג יפה כמו קמח לבן. לא שיניתי כלום ויצא מצויין.
ממש שמחה לשמוע
היי קרן, אם רוצים להשתמש בשמרים טריים, מה הכמות שצריך?
כף שמרים יבשים = 25 גר׳ שמרים טריים אז בהתאם
היי קרן! אם אני רוצה למרוח על הבצק גבינה באיזה גבינה כדאי להשתמש?
הי נונה, לא בטוחה שהבנתי, את רוצה להחליך א המילוי למילוי גבינה במקום? זה לא מתאים בכלל בצורת העיצוב של הלחמניות.
אם במילוי המרתי את החמאה לשמן קוקוס, כמה שמן קוקוס?
כן להחליף, כי אני אוהבת מאפים שהגבינה היא לא ממש מילוי. לדוגמא כמו בריוש שבתחתית יש גבינה. רמז לגבינה. אז את חושבת שזה לא יצליח?
חושבת שלא, כי היא נוזלית ביחס למלית יציבה שמתאימה למאפה כזה..
האם הבצק במתכון דומה לבצק של העוגת שמרים-שוקולד חלבה ופקאן? ואז אפשר להכין עוגה אחת של שוקולד חלבה פקאן, והשנייה עם הקינמון שבמתכון הזה? וגם האם לדעתך אפשר לעשות את השמרים כבודדים ולא לשים בתבנית אחת לקבלת עוגה ?
אפשר להשתמש בכל אחד מהבצקים שהזכרת לשתי העוגות.
הם שניהם מצויינים ויתרימו לשני המילויים.
אין בעיה לאפות כבודדים, זמן האפייה מעט יתקצר שימי לב
האם אפשר להכין אותם כלחמניות ולא כעוגה? אם כן, כמה זמן בתנור?
לא הבנתי מה הכוונה כלחמניות? בודדות? ברור, לבדוק אחרי 15-20 דקות
היי קרן,
האם ניתן להתפיח את הבצק ליצור את השבלולים בערב , ואז לשים במקרר ללילה ; להוציא כשעה לפני האפייה ואז לאפות?
פשוט רוצה את זה טרי וחם עד 12:00 בצהריים ואין לי זמן בבוקר לכל ההכנות
תודה
ענבל
הי ענבל, את יכולה, יש מצב שהם ייתפחו מאוד במהלך הלילה כי זה זמן ארוך אז תדאגי לתבנית מספיק רחבה שלא ייגלשו לך
בהצלחה:-)
היי אם אני רוצה לעשות עם שמרים טריים להמיס בחלב?
חלב מעט חמים וקצת סוכר ואחכ להפחית את הכמויות שלהם מסהכ הכמות במתכון
הכנתי הבוקר. יצא מעולה. תודה על המתכון.
תודה אורית
היי קרן,
האם אפשר להכין את הבצק גם ללא מיקסר?
בטח, לישה ידנית רצופה של מינימום 10 דקות
קצת מאתגר פיזית אבל לגמרי אפשרי
הי קרן, אין לי חמאה זמינה…. אפשר להמיר בשמן? אם כן, בכמה?
לבצק או למלית ? בבצק אין בעיה להמיר לשמן יש לך המרה בסוף הפוסט למטה.
במלית, קחי בחשבון ששמן מאוד נוזלי, ולא מתמצק גם בקירור, אומרת מנסיון כי ככה הכנתי אתמול .
יצא טעים אבל היה קשה מאוד לעבוד עם הבצק. בכל אופן שמתי בערך 1/3 כוס שמן במלית
אפשר לעבות אותה עם כף קורנפלור.
הי קרן, האם העוגה נראית כמו התמונה העליונה או נתחתונה? הן נראות שונות
באחת מהן הלחמניות יותר גדולות
ובשניה לחמניות קטנות יותר, זה ממש תלוי איך חותכים את הבצק
האם זמן האפייה משתנה אם מכינים לחמניות גדולות?
לא ממש
הי קרן
יש לי אופציה לטבען את הבצק?
רסק תפוחים אולי ?
וותרי על ביצים ותכיני עם שמן קנולה
1/2 כוס
רשמת בגרסת הפרווה להחליף את החמאה בחצי כוס שמן.
אז אם לא משתמשים בביצים/ חמאה.
כמה שמן לשים סהכ?
להוסיף עוד 2-3 כפות
האם אפשר לאפות באינגליש קייק באותם זמנים?
אינגליש קייק מכילה כמות קטנה יותר של בצק וייתכן וזמני האםייה יתקצרו, גם תצטרכי יותר מתבנית אחת
היי קרן,
יום שישי זאת היתה הפעם הראשונה שלי באפיית חלה.הכנתי מאחד המתכונים שלך ויצא מושלם.
האם אפשר להכין במקום לחמניות שבדיות לעשות אותם בצורת שושנים?
שמחה לשמוע עינת
אין בעיה להכין כל עוגת שמרים אחרת מהבצק
בהצלחה
היי קרן
קודם כל תודה על מתכונים נפלאים!
אפשר להכין ולהקפיא בשלב שלפני האפייה? ופשוט להפשיר ולאפות כשרוצים?
מתכון מהמם! הכל נטרף
הי קרן,
הכנתי ויצא מעולה :))
אבל, יש לי שאלה המילוי לא יצא משחתי. הכנתי חמאה חומה ובזמן שעדיין היה חם הוספתי את הקינמון והסוכר, וערבבתי אחרי שכיביתי את האש. הסוכר לא ממש נמס והמילוי לא היה אחיד.
יש רעיונות?
הכי טוב לנסות לצנן במקרר מעט
שבת שלום
אפשר להתפיח לילה במקרר אני אוהב לקום בבקר מוקדם ולאפות
תודה מושיקו
אין בעיה לילה במקרר
האם אפשר להכין אותם כלחמניות? אם כן כמה זמן אפייה?
אין בעיה
לבדוק כבר אחרי 15 דקות
ממליצה להוסיף הל גרוס(לא טחון)
השוודים מוסיפים לכל בצק שמרים שלהם הל
בהחלט טעים רק שאצלי בבית הילדים ממש נגד
היי,
זמן האפייה הוא לשתי העוגות יחד בתנור? ואם מכינים רק עוגה אחת בכמה זמן מתקצר זמן האפייה?
בנוסף, האם אפשר לאפות אחת ולהקפיא את השנייה לפני אפייה?
תודה רבה
זמן האפייה לאחת
שתיים בתנור זה אולי קצת יותר
אין בעיה להקפיא אחת
תודה רבהה:)))
תודה!!!!:)
צריך להוציא אותך מחוץ לחוק. מתכון יותר מוצלח מהקודם.
מה יהיה ? ? ?
חחחחח צודקת !
הלינק שמסביר כיצד לגלגל את הלחמניות לא עובד. אשמח מאוד ללינק חדש רוצה להכין את העוגה בקרוב 🙂
כן הוא לא קיים יותר
יש ביוטיוב מלא הדגמות
הנה למשל:
https://www.youtube.com/watch?v=N0g8hyUGcvk&feature=share
היי אם אני רוצה להשתמש בשמרים טריים כמה לשיים?
כף שמרים יבשים שווה 25 גר׳ שמרים טריים
היי קרן, שתי שאלות, הראשונה, חייבת להבין אחת ולתמיד מה ההבדל בין הבצק הזה לבין בצק השמרים תחת המתכון של עוגת שמרים שוקולד. בזו יש 2 ביצים וקצת פחות סוכר ובשוקולד אין ביצים בכלל ויותר סוכר. למה השתמשת בבסיס שונה?
השאלה השניה, לכמה עוגות בתבנית אינגליש הבצק הנל ( הלחמניות שבדיות) מספיק? תודה!!
זה יצא מושלם. לפנתיאון.
תודה הדס
מתכון מצוין!
האם ניתן לשמור את העוגות בטמפ החדר? בקירור? מה מומלץ?
תודה
מקרר זה אחלה ואפשר לחמם קצת לפני הגשה
היי, אפשר להשתמש בקמח תופח?
לא, זה בצק שמרים עם שמרים לא עם אבקת אפייה
קל להכנה והטעם טעים טעים טעים! את פשוט אלופה!
תודה צילה