לחמים ומאפיםעוגות שמרים

עוגת לחמניות קינמון שוודיות

אפריל 24, 2018 46 Comments
לחמניות קינמון שוודיות

 

לחמניות קינמון שוודיות

 

לחמניות קינמון

מאז שהחיילת התגייסה, החיים שלי השתנו, ואני שוקלת לדרוש מצה״ל משכורת.

סופי השבוע שלי  מתחלקים  לשניים: סוף שבוע שהחיילת בבסיס,

וסוף שבוע שהיא בבית.

בסופי שבוע שהיא בבית, אני הופכת לנהג בוס.

כי בכל זאת היא חיילת וזה נורא קשה, וחייבים לפצות אותה על כל העבודה הקשה שהיא עושה 🙂

היא מגיעה ומיד דורשת אוכל שהיא אוהבת,

במרפסת נערמת ערימת כביסה לא הגיונית שצריכה להתייבש עד יום ראשון בבוקר,

יש לה סידורים בקניון בתל אביב, תור לקוסמטיקאית בבת ים , תור ללק ג׳ל בחולון

, ולמזלי היא עושה פן בבית לבד עם מחליק ולא במספרה.

אין לה רשיון עדיין אז אני הנהג.

בין לבין היא רוצה לקפוץ לחברות, אחת גרה בחולון השניה בתל אביב, לצאת לבלות, ולישון המון.

אז בסופי שבוע שהיא פה, אנחנו נכנסים לכוננות, עוצרים את החיים ומסיעים ומסיעים ומסיעים.

גם בארבע לפנות בוקר. כי הרי לא נרצה שהיא תיסע במונית באמצע הלילה.

ובסופי שבוע שהיא בבסיס, אנחנו נחים.

סתם, נראה לכם?

מה פתאום.

ביום שישי לקראת הערב מגיעה הודעת הוואטסאפ הקבועה עם רשימה מה להביא מחר יום שבת לבסיס.

הרשימה לרוב כוללת שניצלים, פסטה פסטו, מסטיקים, קניות במכולת ועוגה.

לדיון על העוגה יש משקל גדול, וזה תלוי מה שאר הבנות בבסיס אוהבות ומזמינות.

לרוב מדובר בעוגת שושני שמרים במילוי קינמון, ששוחה בסירופ סוכר שמרטיב אותה בתחתית,

ומקנה לה עסיסיות שלא מהעולם הזה.

אז כל שבת שניה אנחנו נוסעים לבסיס, נשארים ממש טיפה, זוכים לנשיקה והולכים.

הכל מתוזמן כך שהעוגה יוצאת מהתנור ברגע בו אנחנו צריכים לעלות עלי האוטו ולנסוע לבסיס.

כדי שהיא תגיע חמה.

הזמן הצה״לי בו מתחסלת העוגה בחמ״ל דקה אחרי שאני עוזבת את הבסיס בשבת הוא דקה.

מגיע לי משכורת או לא?

השבוע החלטתי להכין את העוגה מעט שונה ובמקום שושנים, עיצבתי ללחמניות קינמון שוודיות קלאסיות

והפכתי אותן לעוגה.

הבצק לעוגה הוא בדיוק אותו הבצק של עוגת הרוגעלך המבולגנת

רק המילוי שונה.

גם אם יש לכם חיילים וגם אם לא, אין מי שלא אוהבת את העוגה הזו,

זו עוגת השמרים הביתית הכי טובה שתכינו.

עוגת לחמניות קינמון שוודיות /כמות לשתי עוגות בתבנית עגולה 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גר׳)  סוכר לבן

2 ביצים גודל L

120 גרם חמאה רכה

3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב מעט חמים

1/2 כפית מלח

למילוי קינמון:

150 גר׳ חמאה רכה ( אני אוהבת להשתמש בחמאה חומה, זה יוצא הרבה יותר טעים, כאן תוכלו לראות איך מכינים)

2 כפות קינמון

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר

לציפוי:

ביצה

מעט מים

לזיגוג סירופ סוכר

1/2 כוס (100 גר) סוכר לבן

1/2 כוס מים

אופן ההכנה

הבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח

מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר.

תוך כדי לישה איטית מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה.

מוסיפים מלח.

בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת

מכסים בניילון נצמד ובמגבת וומתפחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי

מכינים את המילוי:

בקערה מערבבים היטב סוכר חום חמאה וקינמון עד לקבלת תערובת אחידה במרקם ״משחתי״

לאחר שתפח, מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ומוציאים עי לישה ידנית קצרה את האויר.

מחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים כל חלק למלבן.

( ממש לא חייב להיות מדוייק)

מורחים מחצית מכמות המילוי על כל מלבן, ומקפלים אותו לשניים מהצד הרחב שלו.

בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים כל מלבן לרצועות ארוכות בעובי 1-2 ס״מ

רצועות שמרים קינמוןתופסים כל רצועה משני הצדדים ומסובבים כל צד הפוך מהשני תוך כדי ליפוף ליצירת צורת בורג

מלפפים את הרצועה סביב 2 אצבעות ובליפוף האחרון תוחבים את הקצה מלמעלה.

לצערי לא הספקתי לצלם שלבי הכנה, אבל מצרפת לכם את הסרטון הזה שיסביר הכי טוב מה לעשות

מניחים את הלחמניות בתבנית עגולה, אין צורך לשמור על רוווחים זה כל היופי.

מניחים להתפחה חוזרת, כשהתבנית מכוסה במגבת כ 20 דק׳.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

טורפים ביצה עם מעט מים, ומברישים את פני הלחמניות.

אופים כ 30-35 דק׳ עד שהלחמניות מקבלות גוון חום יפה.

בינתיים מכינים סירופ סוכר:

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים

מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק׳ נוספות

עד שמתקבל מרקם סמיך.

מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מברישים את הלחמניות בסירופ סוכר ( הרבה! אל תתקמצנו)

בתיאבון.

הערות למתכון:

** לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים, וחמאה בכ 1/2 כוס שמן.במילוי אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה או בשמן קוקוס (עדיף)

**אפשר להמיר סוכר חום במילוי בסוכר לבן.

 לחמניות קינמון

 

 

Print Friendly, PDF & Email

46 Comments

ליאת אפריל 26, 2018 at 8:48 am

הי, אפשר לעשות את העוגה עם קמח כוסמין מלא?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2018 at 10:23 am

בעקרון, כשזה מגיע למאפי שמרים מתוקים אני לא נוהגת להמיר לקמחים מלאים שהם יבשים יותר,
ואם הייתי ממירה אז רק לקמח כוסמין לבן.ואם תכיני בגרסת הכוסמין אשמח לדעת איך יצאה.

Reply
חגית אפריל 23, 2020 at 10:48 pm

הכנתי עם כוסמין לבן ויצא מושלם
אחלה עוגה, תודה (:

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 10:59 pm

תודה שמחה לשמוע

Reply
רום אפריל 17, 2020 at 11:16 am

היי קרן, אם רוצים להשתמש בשמרים טריים, מה הכמות שצריך?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 12:04 pm

כף שמרים יבשים = 25 גר׳ שמרים טריים אז בהתאם

Reply
נונה אפריל 26, 2018 at 12:19 pm

היי קרן! אם אני רוצה למרוח על הבצק גבינה באיזה גבינה כדאי להשתמש?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2018 at 12:22 pm

הי נונה, לא בטוחה שהבנתי, את רוצה להחליך א המילוי למילוי גבינה במקום? זה לא מתאים בכלל בצורת העיצוב של הלחמניות.

Reply
הדס אפריל 18, 2020 at 12:02 pm

אם במילוי המרתי את החמאה לשמן קוקוס, כמה שמן קוקוס?

Reply
נונה אפריל 26, 2018 at 1:14 pm

כן להחליף, כי אני אוהבת מאפים שהגבינה היא לא ממש מילוי. לדוגמא כמו בריוש שבתחתית יש גבינה. רמז לגבינה. אז את חושבת שזה לא יצליח?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2018 at 4:10 pm

חושבת שלא, כי היא נוזלית ביחס למלית יציבה שמתאימה למאפה כזה..

Reply
עינב ספטמבר 13, 2018 at 9:22 am

האם הבצק במתכון דומה לבצק של העוגת שמרים-שוקולד חלבה ופקאן? ואז אפשר להכין עוגה אחת של שוקולד חלבה פקאן, והשנייה עם הקינמון שבמתכון הזה? וגם האם לדעתך אפשר לעשות את השמרים כבודדים ולא לשים בתבנית אחת לקבלת עוגה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2018 at 3:11 am

אפשר להשתמש בכל אחד מהבצקים שהזכרת לשתי העוגות.
הם שניהם מצויינים ויתרימו לשני המילויים.
אין בעיה לאפות כבודדים, זמן האפייה מעט יתקצר שימי לב

Reply
שני חגי מאי 11, 2020 at 10:25 am

האם אפשר להכין אותם כלחמניות ולא כעוגה? אם כן, כמה זמן בתנור?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 10:29 am

לא הבנתי מה הכוונה כלחמניות? בודדות? ברור, לבדוק אחרי 15-20 דקות

Reply
ענבל ינואר 23, 2019 at 7:01 pm

היי קרן,
האם ניתן להתפיח את הבצק ליצור את השבלולים בערב , ואז לשים במקרר ללילה ; להוציא כשעה לפני האפייה ואז לאפות?
פשוט רוצה את זה טרי וחם עד 12:00 בצהריים ואין לי זמן בבוקר לכל ההכנות
תודה
ענבל

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2019 at 11:22 am

הי ענבל, את יכולה, יש מצב שהם ייתפחו מאוד במהלך הלילה כי זה זמן ארוך אז תדאגי לתבנית מספיק רחבה שלא ייגלשו לך
בהצלחה:-)

Reply
עומר דוייב פברואר 22, 2019 at 12:09 pm

היי אם אני רוצה לעשות עם שמרים טריים להמיס בחלב?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2019 at 5:57 pm

חלב מעט חמים וקצת סוכר ואחכ להפחית את הכמויות שלהם מסהכ הכמות במתכון

Reply
Orit אפריל 13, 2019 at 1:57 pm

הכנתי הבוקר. יצא מעולה. תודה על המתכון.

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2019 at 1:28 pm

תודה אורית

Reply
רונה אפריל 1, 2020 at 9:40 pm

היי קרן,

האם אפשר להכין את הבצק גם ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2020 at 9:51 pm

בטח, לישה ידנית רצופה של מינימום 10 דקות
קצת מאתגר פיזית אבל לגמרי אפשרי

Reply
נטע אפריל 17, 2020 at 9:36 am

הי קרן, אין לי חמאה זמינה…. אפשר להמיר בשמן? אם כן, בכמה?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 9:46 am

לבצק או למלית ? בבצק אין בעיה להמיר לשמן יש לך המרה בסוף הפוסט למטה.
במלית, קחי בחשבון ששמן מאוד נוזלי, ולא מתמצק גם בקירור, אומרת מנסיון כי ככה הכנתי אתמול .
יצא טעים אבל היה קשה מאוד לעבוד עם הבצק. בכל אופן שמתי בערך 1/3 כוס שמן במלית
אפשר לעבות אותה עם כף קורנפלור.

Reply
adi אפריל 18, 2020 at 10:54 am

הי קרן, האם העוגה נראית כמו התמונה העליונה או נתחתונה? הן נראות שונות

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 11:11 am

באחת מהן הלחמניות יותר גדולות
ובשניה לחמניות קטנות יותר, זה ממש תלוי איך חותכים את הבצק

Reply
מיכל אפריל 30, 2020 at 4:23 pm

האם זמן האפייה משתנה אם מכינים לחמניות גדולות?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 4:26 pm

לא ממש

נועה ליפשיץ אפריל 17, 2020 at 12:09 pm

הי קרן
יש לי אופציה לטבען את הבצק?
רסק תפוחים אולי ?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 12:11 pm

וותרי על ביצים ותכיני עם שמן קנולה

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 12:17 pm

1/2 כוס

Reply
ענת אפריל 18, 2020 at 3:33 pm

רשמת בגרסת הפרווה להחליף את החמאה בחצי כוס שמן.
אז אם לא משתמשים בביצים/ חמאה.
כמה שמן לשים סהכ?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 3:46 pm

להוסיף עוד 2-3 כפות

Mai Ekstein אפריל 17, 2020 at 8:37 pm

האם אפשר לאפות באינגליש קייק באותם זמנים?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 9:22 pm

אינגליש קייק מכילה כמות קטנה יותר של בצק וייתכן וזמני האםייה יתקצרו, גם תצטרכי יותר מתבנית אחת

Reply
עינת אפריל 19, 2020 at 5:57 pm

היי קרן,
יום שישי זאת היתה הפעם הראשונה שלי באפיית חלה.הכנתי מאחד המתכונים שלך ויצא מושלם.
האם אפשר להכין במקום לחמניות שבדיות לעשות אותם בצורת שושנים?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 6:00 pm

שמחה לשמוע עינת
אין בעיה להכין כל עוגת שמרים אחרת מהבצק
בהצלחה

Reply
טינה אפריל 24, 2020 at 10:11 am

היי קרן
קודם כל תודה על מתכונים נפלאים!
אפשר להכין ולהקפיא בשלב שלפני האפייה? ופשוט להפשיר ולאפות כשרוצים?

Reply
עדי אפריל 25, 2020 at 3:05 pm

מתכון מהמם! הכל נטרף

Reply
Lara Strauss מאי 4, 2020 at 6:42 pm

הי קרן,
הכנתי ויצא מעולה :))
אבל, יש לי שאלה המילוי לא יצא משחתי. הכנתי חמאה חומה ובזמן שעדיין היה חם הוספתי את הקינמון והסוכר, וערבבתי אחרי שכיביתי את האש. הסוכר לא ממש נמס והמילוי לא היה אחיד.
יש רעיונות?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 6:46 pm

הכי טוב לנסות לצנן במקרר מעט

Reply
MOSHE SCHWARTZ מאי 9, 2020 at 3:18 am

שבת שלום
אפשר להתפיח לילה במקרר אני אוהב לקום בבקר מוקדם ולאפות
תודה מושיקו

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 6:42 am

אין בעיה לילה במקרר

Reply
שני חגי מאי 14, 2020 at 8:54 am

האם אפשר להכין אותם כלחמניות? אם כן כמה זמן אפייה?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 9:05 am

אין בעיה
לבדוק כבר אחרי 15 דקות

Reply

Leave a Comment