בפעם הראשונה שהכנתי עוגה עם שמן זית, לא הקפדתי ששמן הזית יהיה עדין בטעמו.
היא היתה נראית מליון דולר (זו היתה עוגת פירות) אבל אחרי ביס אחד, הבנתי שהיא מרירה ושאי אפשר לאכול אותה.
עוד ניסיתי להגיש אותה כשבאו חברים אבל ללא הצלחה.אף אחד לא אכל חחח
מאז אני מקפידה להכין עוגות ומאפים עם שמן זית איכותי מזנים עדינים כגון קורנייקי, פיקואל,
או לצ׳ינו, ואז שמן הזית לא מורגש כלל בעוגה אלא נותן לה טוויסט ממש נעים בפה. ובכלל באופן כללי, שמן זית איכותי תמיד עדיף באפייה,
יותר בריא ונותן עדינות מדהימה למאפים.
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן
עוגת לימון ושמן זית/ תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳)סוכר לבן
3/4 כוס (150 גר׳) שמן זית מזן עדין
1 כוס (140 גר׳)קמח לבן
2 כוסות (200 גר׳)שקדים טחונים לאבקה
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
3/4 כוס (180 מ״ל) מיץ לימון
כפית תמצית וניל
גרידת לימון מלימון בינוני
לסירופ לימון:
2 כפות מיץ לימון
5 כפות מים
2.5 כפות (25 גר׳ )סוכר לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
בקערה מערבבים קמח,מלח, אבקת אפייה וקמח שקדים
בקערה נפרדת בעזרת מטרפה טורפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה
מוסיפים את שמן הזית בזרם איטי וממשיכים לטרוף
מוסיפים וניל, גרידת לימון ומיץ לימון וטורפים שוב
מאחדים את 2 התערובות לבלילה אחידה.
קחו בחשבון שהיא מעט נוזלית וזה בסדר גמור.
מוזגים את בלילת העוגה לתבנית ואופים כ 40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה
יוצא עם פירורים לחים עליו.
מכינים את סירופ הלימון:
בסיר קטן מרתיחים את כל חומרי הסירופ, עד שהסוכר נמס, מבשלים כ 2 דקות תוך כדי הרתחה
ומסירים מהאש.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים היטב בסירופ, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
9 Comments
I cannot agree that Koroneiki olive oil is mild enough for cake preparation. Instead I suggest Leccino, fantaiolo, Barnea, Picual or Arbequina variety olive oil. In particular Arbequina has a lovely almond – olive scent and very low bitterness.
עוגה טעימה לכל אוהבי העוגות עם החמיצות הנעימה הזו בחייך. גם עם שמן זית קורטינה הארומטי העוגה מושלמת. קמח השקדים מעניק לעוגה קלילות ומרקם של סולת בלי סולת.
בקיצור קלה ומהירה להכנה ומושלמת לאוהבי עוגות לימון. חיפשתי שנים עוגת לימון וזו הכי טעימה שהכנתי.
תודה !
עוגה טעימה לכל אוהבי העוגות עם החמיצות הנעימה הזו בחייך. גם עם שמן זית קורטינה הארומטי העוגה מושלמת. קמח השקדים מעניק לעוגה קלילות ומרקם של סולת בלי סולת.
בקיצור קלה ומהירה להכנה ומושלמת לאוהבי עוגות לימון. חיפשתי שנים עוגת לימון וזו הכי טעימה שהכנתי.
תודה !
תודה רבה
הכנתי!
יצא מושלם, טעים מיוחד, ביס לא רגיל – וזה מה שחיפשתי
רציתי רק לשאול אם יש אפשרות להפחית מהשמן בלי לגרוע בעוגה כי היא יצאה טיפה שמנונית
נסי להוריד מעט ולראות אם זה סבבה לך
היי רציתי לדעת אם יש אופציה להםחית מהשמן?
הכנתי והיא יצאה מעולה!
רק טיפה שומנית
השתמשתי בכוס מדידה כמובן
אפשר עם ארבקינה?
אני ממליצה לטעום את שמן הזית לפני ולוודא שהוא מריר מדי לעוגה