כל פעם שאני פותחת את האינסטגרם שלי אני נדהמת מחדש.
כל הפיד שלי חום!!
התמונות חומות, המאפים חומים, הרקעים חומים ,אני חומה, הכל חום.
ובכל פעם שאני מחליטה להוסיף קצת צבע לעוגות שלי,
הן יוצאת שוב בצבע חום.
כמו העוגה הזו למשל, שיש בה מלא דובדבנים בצבע אדום בורדו משגע!
הנחתי אותם לפני האפייה מעל העוגה, בין פסי הבצק הפריך, כדי שייראו אותם.
וכאילו, שיש דיבור בין התמונות שלי באינסטוש,
הדובדבנים שקעו ונעלמו, והעוגה יצאה בצבע חום.
הגורל שלי כנראה חום.
אז למה עוגת פאי?
זו בעצם עוגה בחושה שמעליה הנחתי רצועות בצק פריך, וזה כל כך טעים,
שיש בצק פריך מעל עוגה בחושה.
אם אתם אוהבי בצק כמוני אתם תתענגו על העוגה הזו.
את העוגה מצננים לחלוטין ולא אוכלים חמה,
כי לוקח זמן לבצק הפריך להתייצב כמו שצריך ואם תאכלו את זה חם,
יהיה נדמה לכם שאתם אוכלים בצק חי.
ועוד עצה לחיים, אל תתבאסו אם רצועות הבצק שקעו לכם פנימה, כמו שקרה אצלי,
זה ממש טעים גם כך, ובעיניי חוסר השלמות באפייה ביתית הוא הכי חינני שיש.
בתיאבון!
עוגת פאי דובדבנים/תבנית עגולה 24 ס״מ
(גרסת פרווה בהערות בסוף המתכון)
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
כוס ו 3/4 ( 350 גר') סוכר לבן
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס (180 מ״ל) שמן
כוס (240 מ״ל) משקה ריוויון
2 כוסות (280 גר') קמח תופח
1/2 כוס (50 גר') שקדים טחונים לאבקה
כוס וחצי דובדבנים שטופים ונקיים מחרצנים
כפית תמצי וניל
מעט מלח
לבצק הפאי:
כוס ( 140 גר') קמח לבן
50 גר' קוביות חמאה קרה מהמקרר
3 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס מים קרים
אופן ההכנה:
מכינים את בתק הפאי:
במעבד מזון( מג'ימיקס) מערבלים קמח ואבקת סוכר
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית
מוסיפים את המים, לא בבת אחת אלא לאט לאט עד שנראה שהבצק מתגבש לכדור.
מעבירים את הבצק עטוף בניילון נצמד למקרר.
מכינים את העוגה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשף 2-3 דק' עד לקבלת תערובת תפוחה מעט
מורידים מהירות, ומוספים בהדרגה את השמן, הריוויון, ומיץ הלימון וממשיכים לערבב
מוסיפים תמצית וניל, מלח, שקדים טחונים וקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים פנימה את הדובדבנים, מעבירים לתבנית ומישרים.
מניחים לרגע בצד, מוציאים את בצק הפאי מהמקרר ומעבירים למשטח מעט מקומח.
מרדדים למלבן, פורסים רצועות בצק, ומניחים אחת ליד השניה מעל העוגה בתבנית.
מכניסים לתנור ואופים כ 50-55 דק עד שהעוגה שחומה, וקיסם הננעץ במרכזה יותא יבש.
מצננים לחלוטין, משקשים באבקת סוכר ומגישים.
הערות שלי:
-את השמן ניתן להמיר ב 180 גר' חמאה רכה
-את הריויון ניתן להמיר ביוגורט או בשמנת חמוצה, ולגרסת פרווה במיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות.
-דובדבנים אפשר להמיר בשזיפים, משמשים אפרסקים או פירות יער.
19 Comments
בוקר טוב, יש לי להגיד רק מילה אחת – WOW – ועוד הרבה פעמים.
תודה רבה על מתכון מעניין ובטוח טעים. יום טוב
תודה סיסי ! המתכון משובח
החום הזה עושה חשק לאכול אותו.
יפה בעיני.
נראה מעולה.
איך אני שמחה לראות במייל שלי שיש פרסום שלך.
אפילו אם אני לא מנסה אותו, עושה לי טוב התמונות והכתיבה.
תמשיכי.
איזה מילים מחממות אלה תודה
….פתחתי את הפוסט והסתכלתי בתמונה הראשונה בטרם התחלתי לקרוא וחשבתי לי לרגע: עוגה מעוצבת בצורת גמד??… כנראה שאני לא בבלוג הנכון…. D:
עוגה מקסימה!!!
מצחיק שכל אחד רואה משהו אחר בעוגה הזו:-)
תודה
נראה מעולה!
* שקדים הכוונה לשקדים טבעיים חומים?
* חמאה ממירים בשמן קוקוס קר לבצק פריך לפרווה?
תודה!
הי ענת,תודה!
שקדים הכוונה לשקדים מולבנים כלומר קלופים, טחונים.
חמאה אפשר להמיר בשמן קוקוס קר, לא ניסיתי בגרסא הזו ואשמח לדעת איך יוצא:-)
גוד לאק.
לא רשום בתהליך מתי להוסיף את השקדים?
נכון, יחד עם הקמח, תוקן במתכון תודה !
היי קרן אפשר להחליף את הרביון בשמנת חמוצה או יוגורט?
בטח, אחד משניהם באותה הכמות
בוקר טוב
החום הזה נראה לי מעולה דוקא! יש לי טונות של דובדבנים וחיפשתי מתכון מה לעשות איתם והגעתי לפוסט שלך. האם לדעתך העוגה תעבור טוב הקפאה?
הי מיכל תודה!
אין בעיה להקפיא את העוגה ולהפשיר בטמפרטורת החדר יום או כמה שעות טובות לפני.
בהצלחה 🙂
אני יכולה להחליף בענבים במקום דובדבן?
בטח
שאלה עם מה ניתןלהחליף את השקדים ?ניתן תפוחים במקום דובדבנים ניתן?
אין שום בעיה להמיר בתפוחים.
את השקדים אפשר להמיר באותה הכמות בקמח רגיל, או כל אגוז אחר טחון כמו מלך, לוז או פקאן