img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
ט״ו בשבט

עוגת פולנטה תפוזים בציפוי קרמל אגוזים

ינואר 22, 2021 | 179 תגובות

img

179 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
יוכבד
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 08:45

היי אפשר להמיר את הקמח שקדים לקמח רגיל?

השב
User Avatar
צביה לוי
מרץ 29, 2021 at 8:25 am

היי קרן , אפיתי את העוגה, במקום שמן קנולה השתמשתי בשמן זית מעודן ויצא טעם גן עדן, מה שכן אני לא הסתדרתי עם הקרמל , כי צריך לדעת לקרמל... אז ציפתי אותה עם גנש שוקולד ואגוזים, יצא מושלם למרות שממש מסקרן אותי הטעם של נעוגה עם קרמל אגוזים . אשמח אם תצלמי איך את מקרמלת ומכינה את הציפוי לעוגה ..תודה מראש ומועדים לשמחה

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2021 at 10:21 pm

זה לגמרי לא תהליך מסובך , יש וידאו מאוד מפורט כאן https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTExNjA4Njg1NTk5ODI2?igshid=ddttyn8elesb&story_media_id=2492056386643235461

השב
User Avatar
רויטל
אפריל 1, 2021 at 1:26 pm

היי שלום אני בדיוק הכנתי את העוגה אבל העוגה לא הרפת באמצע מה לעשות?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2021 at 2:56 pm

ייתכן ואצלך בתנור העוגה צריכה יותר זמן

השב
User Avatar
גל
אפריל 15, 2023 at 5:48 am

עוגה מעולה, נאפתה פעמיים במשך שבוע!! אפילו לאחותי הסקפטית, שישר פסלה את המתכון, היה טעים! תודה

השב
User Avatar
מיכל
אפריל 12, 2022 at 9:07 am

היי קרן, כשמוסיפים את הביצה לתערובת הציפוי, צריך לקרר את התערובת לפני? ועוד שאלה, לגבי שמן קוקוס מה ההמרה שלו לכפיות/כוס מידה? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2022 at 9:31 am

לא צריך לקרר רק לערבב מהר

השב
User Avatar
חנה
מרץ 15, 2023 at 3:30 pm

הי קרן אשמח לטבען אותה איך היית מציעה

השב
User Avatar
מיקה
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 08:51

הי תודה על המתכון, במה ניתן להחליף את מיץ התפוזים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 12:13 pm

מיץ קלמנטינות

השב
User Avatar
מירב
מרץ 17, 2023 at 5:58 pm

עוגה מטריפה, מיוחדת ומלאה בטעמים תודה רבה.

השב
User Avatar
ורוניקה
ינואר 26, 2024 at 1:18 pm

אפשר לעשות מזה ג'בטות ?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2024 at 4:22 pm

איך אפשר להכין ג׳בטחת מעוגה לא הבנתי את השאלה

השב
User Avatar
ללי
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 11:08

קרן אהובה איזו מהמוני הגרסאות לקמח מתאימה ביותר לדעתך; קמח תירס/ פולנטה אינסטנט/ פולנטה עדינה / פולנטה שבורה ( קצת יותר גסה)? יש המון (..) ולא יודעת מה נכון למרקם הרצוי

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 12:11 pm

קמח תירס מעולה

השב
User Avatar
עמית
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 11:45

היי אפשר להשתמש ב קלמנטינות במקום תפוזים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 12:09 pm

בטח

השב
User Avatar
איילת
ינואר 23, 2021 at 3:27 pm

היי, הכנתי את העוגה והיא מדהימה וידעתי שתהיה כזו, משהו בה קצת מזכיר קראק פאי. אני רק חושבת היא מתוקה באופן לא מאוזן, אפילו בן זוגי שמבחינתו אין דבר כזה מתוק מדי הרגיש זאת. אני הכנתי אותה בדיוק לפי ההוראות, שמתי מייפל טבעי בציפוי. יש מצב שבפעם הבאה אכין אותה עם מחצית מכמות הסוכר בבצק, כי המתיקות של הציפוי מספיקה

השב
User Avatar
עינת
אפריל 18, 2024 at 1:02 am

הי קרן, מה לשים במקום 60 גרם חמאה בציפוי, לגרסת הפרווה?

השב
User Avatar
מירוש
מרץ 18, 2024 at 8:55 pm

היי קרן, במה אפשר להחליף את קמח השקדים ?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 19, 2024 at 5:59 pm

קמח אגוזים אחר

השב
User Avatar
אלונה
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 13:55

האם אפשר קמח רגיל במקום הקמח תירס?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 3:34 pm

זו עוגת פולנטה אני לא יודעת איך היא תצא בקמח רגיל מוזמנת לנסות ולספר לנו

השב
User Avatar
יעל
ינואר 22, 2021 at 5:26 pm

היי אם אני רוצה לוותר על הטעם התפוזי אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב?

השב
User Avatar
איתן
ינואר 28, 2021 at 7:29 pm

פולנטה או סולת? קורץ לי סולת שיהיה כמו בסבוסה עם הציפוי שאת מציעה למעלה, נראה לי להיט.... שנלך בכל זאת על הפולנטה?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2021 at 8:56 pm

חייב עם הפולנטה רק כדי להבין איזה קסם זה

השב
User Avatar
אלונה
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 14:12

אפשר להחליף את הקמח פולנטה בקמח רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 3:33 pm

זו עוגת פולנטה

השב
User Avatar
Nitzan Rodestein
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 15:05

היי, אפשר לאפות בשני תבניות אנגליש קייק? ישנה את זמן האפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 3:33 pm

יקצר מעט להתחיל לבדוק אחרי 20 דק

השב
User Avatar
נטשה
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 16:28

בעלי, ששנים טוען שאגוזים בעוגה זה פשע נגד האנושות, התעלף(!!!) על העוגה הזאת ואמר שהיא הכי טעימה שהכנתי אי פעם. אז בעצם בזכותך, שוב יצאתי פולנייה צודקת:)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 10:22 pm

זה הכי משמח פולניה כמוני :-)

השב
User Avatar
שירי
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 16:37

אפשר להמיר את הקמח שקדים לקמח לבן רגיל (אין בקניה קמח (ואבקת שקדים) בכלל)? או להשתמש רק בקמח פולנטה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 10:23 pm

אפשר לנסות להמיר את השקדים חצי חצי בפולנטה וקמח לבן, אני לא יודעת להמליץ איך ייצא, ניסיתי רק את הגרסה עם השקדים

השב
User Avatar
אור
ינואר 29, 2021 at 10:54 pm

היי האגוזים צריכים להיות קלויים?

השב
User Avatar
הגר
ינואר 21, 2022 at 8:52 am

היי קרן, באיזה אגוזים את משתמשת?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2022 at 11:50 am

מיקס של כל מה שיש בבית פקאן אגוזי מלך לוז

השב
User Avatar
רז
ינואר 25, 2022 at 5:02 pm

היי קרן אפשר לאפות בקוטר 22 או 26 במקום?

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 17:51

האם אפשר להחליף את הביצים במשהו לגרסא טבעונית? וגם, אם מחליפים את החמאה בשמן, כמה שמן צריך? תודה ושבת שלום

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 10:21 pm

לא ניסיתי להמיר בעוגה הזו את הביצים ברסק תפוחים את מוזמנת לנסות ולספר איך יצא

השב
User Avatar
Orna
ינואר 26, 2021 at 12:23 am

קרן רשמה במתכון שאפשר להמיר את החמאה בכוס שמן....בהצלחה

השב
User Avatar
אילנה
נובמבר 22, 2021 at 8:10 am

האם במקום קמח שקדים ניתן להשתמש בשקדים טחונים?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2021 at 9:43 am

אפשר

השב
User Avatar
Irit
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 18:10

היי. ניתן להשתמש בסוכרזית ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2021 at 10:19 pm

מעולם לא ניסיתי

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 19:44

סירופ תירס. כהה או בהיר ? מה מומלץ

השב
User Avatar
נוני
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 20:03

הכתבה הורסת ואת הורסת!! מעבירה אותך בדיוק. מתה על הבלוג שלך ועל המתכונים הכל כל פשוטים וכיפים. עוגות עם סדקים זה החיים!!!

השב
User Avatar
גלי
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2021 בשעה 08:51

הי, קראתי את הכתבה, את נהדרת! משהו!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 23, 2021 at 4:40 pm

תודה גליייי

השב
User Avatar
שרון
מרץ 25, 2021 at 12:06 pm

האם הכוונה למיץ תפוזים טרי לסחוט לבד או מיץ תפוזים קנוי? מה עדיף? תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 25, 2021 at 7:03 pm

אפשר קנוי או סחוט טרי בבית

השב
User Avatar
Anat
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2021 בשעה 10:39

הכנתי לשבת. עשיתי על בסיס לא חלבי ויצא מעולה. אם תוכלי לחשוב על רעיון להפוך את הבסיס לטבעוני - זה יהיה מושלם. תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 23, 2021 at 4:39 pm

שמחה שאהבתם

השב
User Avatar
‪Nes Benatia‬‏
אוגוסט 5, 2021 at 3:40 pm

היי האם הכנת קרמל משמן קוקוס ? והאם 40 גרם זה מספיק?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 6, 2021 at 7:20 am

ואם ניסיתי

השב
User Avatar
דריה
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2021 בשעה 17:52

הכנתי ויצא מעולה! תשואות רבות! אבל הערה.. זמני האפייה שלי היו מאד שונים - (והתנור שלי מצויין) הוספתי עוד 10 דקות בחלק הראשון, והחלק השני לקח סביב החצי שעה. אז לא להיבהל אם מצריך עוד זמן. תודה רבה!

השב
User Avatar
מיטל דהן
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2021 בשעה 12:03

קראתי עלייך.. ניכנסתי לבלוג בפעם הראשונה.. יש לך את זה.. אחלה מתכונים ..הסיפורים הפותחים חביבים מאוד.. גם אני פתחתי בלוג בשם "זריחה במטבח".. לפני כשלושה חודשים.. עדיין מחפשת את הקול שלי.. הדרך ארוכה.. אבל מאמינה שאני בדרך הנכונה..

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2021 at 12:47 pm

תודה מיטל ובהצלחה

השב
User Avatar
יוסי
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2021 בשעה 19:54

לא הבנתי: מקפלים פנימה פולנטה לאחר הכנתה או שמקפלים פנימה את הקמח תירס?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2021 at 8:39 pm

קמח תירס

השב
User Avatar
שרונה
מרץ 26, 2021 at 9:19 am

היי קרן, קמח שקדים 200 גר סה״כ? או 400 גרם? כתבת 2 כוסות

השב
User Avatar
מירן
starstarstarstarstar
ינואר 25, 2021 בשעה 16:04

הי במידה ואני מעוניינת בגרסת הפרווה, ואין לי שמן קוקוס לציפוי, במה להשתמש במקום? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 25, 2021 at 4:39 pm

נטורינה או מחמאה

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2021 בשעה 15:12

היי קרן, מתה לנסות וקשה לי להחליט באיזה אגוזים להשתמש :) באיזה את השתמשת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2021 at 4:18 pm

תערובת של פקאנים אגוזי לוז ואגוזי מלך

השב
User Avatar
שלי
פברואר 5, 2021 at 1:37 pm

יהיה טעים גם בלי השכבה של האגוזים? רק העוגה?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2021 at 2:08 pm

מניחה שכן

השב
User Avatar
ענבל
ינואר 22, 2022 at 9:56 pm

הכנתי ויצא מדהים! תודה על מתכון נפלא.

השב
User Avatar
רונה
אפריל 17, 2024 at 10:53 pm

היי, האם השמן במקום החמאה משנה מאוד את הטעם? הכנתי עם חמאה פעם ויצא מדהים, השאלה מה הפער בין הטעמים (אני צריכה פרווה לחג)

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 18, 2024 at 3:42 pm

אני מכינה כמעט תמיד עם שמן ועפה עליה

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
ינואר 28, 2021 בשעה 14:55

קרן, אני יכולה להמיר את החמאה בציפוי לאותו יחס לנטורינה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2021 at 8:57 pm

בהחלט

השב
User Avatar
אביבה רחמני
starstarstarstarstar
ינואר 28, 2021 בשעה 19:13

תקשיבי טוב!!! הכנתי אותה אתמול והיא נדירה היום הבנות שלי חזרו מהשירות וטרפו אותה. טעימה וקלה להכנה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2021 at 8:56 pm

איך את משמחת תודה

השב
User Avatar
גלי ביטון
starstarstarstarstar
ינואר 29, 2021 בשעה 10:53

מה לשים במקום סירופ תירס?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 29, 2021 at 1:46 pm

כתוב, סילאן או דבש או מייפל

השב
User Avatar
שירלי
starstarstarstarstar
ינואר 29, 2021 בשעה 11:10

היי קרן, אם יש לנו אלרגית לאגוזי מלך ופקאן בבית מה יהיה הכי מומלץ לשלב ? (אגוזי לוז ו...? ומה עדיף שמן או חמאה ?

השב
User Avatar
אור
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2021 בשעה 11:54

היי קרן, האם צריך לקלות את האגוזים לפני האפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2021 at 2:03 pm

אין צורך לקלות

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
פברואר 5, 2021 בשעה 11:14

בחלק של הציפוי - אני משערת שצריך לחכות שהחמאה והסירופ יהיו קרים מספיק לפני שמוסיפים את הביצה, בשביל לא לבשל אותה ולקבל מקושקשת, נכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2021 at 2:07 pm

לא נכון, רק לערבב מהר

השב
User Avatar
צילה בלוך
starstarstarstarstar
פברואר 6, 2021 בשעה 17:44

הכנתי את העוגה היא מוצלחת ממש

השב
User Avatar
Lior Sigawy
starstarstarstarstar
פברואר 11, 2021 בשעה 22:08

יואו פליז עזרה, הכנסתי לתנור בפעם השנייה עם האגוזים וזה לא מתקשה כבר חצי שעה. מה לעשות? אני כבר לא בטוחה שהחלק התחתון אפוי.

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 11, 2021 at 10:57 pm

זה מתקשה בקירור

השב
User Avatar
Lior Sigawy
פברואר 11, 2021 at 11:23 pm

איזו עוגה!!!! נראית אליפות ❤️❤️❤️

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
פברואר 14, 2021 בשעה 16:12

נאפתה כבר פעמיים אצלנו. זכתה לתשואות רמות. מכונה בפי ביתי - העוגה האסורה. מעניין אותי - עם איזה קמח פולנטה את אופה אותה?

השב
User Avatar
נעה
מרץ 27, 2021 at 5:11 pm

אפיתי בדיוק כמו במתכון, ואחרי 30 דק הוצאתי כשהיא עוד רוטטת, הנחתי את הציפוי וכול מה שהיה במרכז העוגה שקע לי אפיתי בשלב השני יוצר זמן, מקווה שיצא טוב גם ככה...

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 27, 2021 at 7:07 pm

בטוח שטעימה

השב
User Avatar
אביגיל
starstarstarstarstar
פברואר 21, 2021 בשעה 23:08

קרן אהובה העוגה יצאה מ-ד-ה-י-מ-ה ועוד לכבוד שבת שזה בכלל הכייף ביותר! אני מעוניינת להכין שוב את העוגה אך הפעם ללא האגוזים למעלה, קצת לגוון(יש לי מלא קמח תירס לסיים..) חשבתי על שכבה של גנאש שוקולד שישתלב עם טעם התפוז. אילו רעיונות תוכלי לתת לי? זה אמור להיות פרווה פשוט תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 22, 2021 at 9:30 am

הייתי הולכת על סירופ סוכר אחרי אפייה זה נראה לי הכי מתאים , סירופ תפוזי מים תפוז וסוכר

השב
User Avatar
רחל
starstarstarstarstar
מרץ 4, 2021 בשעה 12:58

העוגה נראית נפלא מעוניינת להכין - האם אפית אותה בטורבו או אפייה רגילה?

השב
User Avatar
דקלה
מרץ 17, 2023 at 11:29 am

הבלילה בתנור, יצאה לי סמיכה... יותר ממה שנראה אצלך בוידאו... מקווה שייצא טוב

השב
User Avatar
דקלה
מרץ 25, 2023 at 10:13 pm

יצאה אליפות! תודה. *פעם הבאה אפחית קצת מכמות הסוכר כי יצאה ממש ממש מתוקה

השב
User Avatar
דינה פלדמן
starstarstarstarstar
מרץ 6, 2021 בשעה 08:43

עוגה מדהימה!!! תודה על המתכון המוצלח

השב
User Avatar
דקלה
מרץ 26, 2023 at 8:43 pm

יצאה אליפות! תודה. *פעם הבאה אפחית קצת מכמות הסוכר כי יצאה ממש ממש מתוקה

השב
User Avatar
נויה
starstarstarstarstar
מרץ 24, 2021 בשעה 18:54

היי, נראה טוב. מה הסיכוי שאפשר להחליף את הקמח תירס לקמח מצה? אןו לעוד שקדים טחונים? בעיית קטניות בפסח‚

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 24, 2021 at 9:12 pm

זה לא יעבוד, ממליצה לחכות לאחרי פסח כדי להנות ממנה

השב
User Avatar
אדווה
starstarstarstarstar
מרץ 25, 2021 בשעה 15:58

היי קרן, מתכננת להכין את זה ליום ראשון לארוחת חג.. מתי עדיף להכין את זה יום ראשון בבוקר או שאפשר גם ביום שבת ? היא עדיין תהיה טריה ומוצלחת? תודה, וחג שמח!

השב
User Avatar
לירית
starstarstarstarstar
מרץ 26, 2021 בשעה 09:58

ביצים במידה מדיום ילך? אם כן, כמה לשים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 26, 2021 at 1:01 pm

אין בעיה עם מדיום

השב
User Avatar
רותם
starstarstarstarstar
מרץ 26, 2021 בשעה 16:00

היי! פעם ראשונה שעובדת עם קמח תירס וקצת מוטרדת מהתוצאה - יש מן תחושה של חתיכות קטנטנות קשות. זה אמור להיות ככה?......

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 26, 2021 at 4:25 pm

אולי קנית קמח תירס עבה?

השב
User Avatar
מורן
מרץ 27, 2021 at 2:44 pm

קרן יא אלופה אחת פחדתי מחומרי גלם ועשיתי את זה יצאה עוגה מדהימה ממששש!!! תודה רבה וחג שמח

השב
User Avatar
אוסי
אפריל 15, 2024 at 8:08 pm

אני קניתי קמח תירס גרוס גס כי רק עליו ראיתי שכתוב כשר לפסח זה יצא טוב?

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
מרץ 27, 2021 בשעה 08:41

הכנתי ואחרי 30 דק היא יצאה ממש רכה, פחדתי שלא תתיבש ואז שמתי את האגוזים והם ממש נפלו פנימה.... ‍♀️

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 27, 2021 at 3:05 pm

כמראה באמת הבסיס היה צריך יותר זמן, מניחה שעדיין תצא טעימה

השב
User Avatar
אילה
starstarstarstarstar
מרץ 27, 2021 בשעה 15:22

הוצאתי את העוגה אחרי 30 דק והתערובת קרסה פנימה ... נראה בערב אם טעים תודה רבה קרן על הכל. וחג שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 27, 2021 at 7:08 pm

בטוח שטעימה

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2021 בשעה 11:25

עוגה מעולה!!! אמנם לא בחושה טיפוסית ומעט מורכבת, אבל טעימה בטירוף, גרפה שבחען רבים!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2021 at 10:19 pm

שמחה לשמוע

השב
User Avatar
עופרה
starstarstarstarstar
אפריל 7, 2021 בשעה 15:17

הכנתי בפסח. מושלמת!! אפשר להמיר את קמח השקדים בקמח רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 7, 2021 at 7:04 pm

לא ממליצה

השב
User Avatar
איתן
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2021 בשעה 14:14

משתף שאחרי שעשיתי את המתכון המקורי ויצא מושלם, החלטתי הפעם להחליף חצי כוס תפוז בשתי כפיות נס קפה וחצי כוס אספרסו. העוגה קיבלה טוויסט לקפה שמשתלב נהדר עם הקרמל אגוזים! ממליץ!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2021 at 6:37 pm

נשמע מדהים

השב
User Avatar
אריאלה
starstarstarstarstar
אפריל 15, 2021 בשעה 18:47

היי קרן העוגה מופלאה, לא פחות!!! שאלה לי- איכשהו אני תמיד מסתבכת בהכנת הקרמל:( הסוכר לא נמס לי בחמאה, רואים את גרגירי הסוכר ומרגישים בערבוב. בסוף אני מתייאשת וממשיכה על פי ההוראות גם כשהסוכר לא נמס לגמרי- ויוצא פצצה, אבל האם הסוכר והחמאה אמורים להתאחד ולהפוך לנוזליים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 16, 2021 at 3:34 pm

בעקרון אמורים להתאחד אבל גם אם לא ועדיין זה נמס בתנור ויוצא לך מעולה אז הכל טוב.

השב
User Avatar
גל גולן
starstarstarstarstar
מאי 7, 2021 בשעה 22:41

קצת חירבתי את המתכון אבל יצא מאד טעים! במקום קמח תירס שמתי סולת ובמקום קמח שקדים שמתי חצי קמח לבן וחצי סולת קצר מחמאות והציפוי פשוט מושלם!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2021 at 11:18 am

נשמע שלא חירבת בכלל :-)

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
יולי 3, 2021 בשעה 09:44

העוגה מעולה!! מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים בעונת הקיץ? מעדיפה לא מיץ תפוזים קנוי…

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 3, 2021 at 11:55 am

אני קונה תפוזים כל הקיץ! יש פה אצל הירקנים בשפע, אם אין אז קנוי

השב
User Avatar
Nill
starstarstarstarstar
אוגוסט 6, 2021 בשעה 17:13

היי הכנתי את העוגה עם שמן קוקוס הכל היה ניראה מצוין כולל האפיה ,אבל היא יצאה ממש נמוכה ולא כמו שהיא מופיע בתמונה

השב
User Avatar
מנסה
starstarstarstarstar
ספטמבר 15, 2021 בשעה 13:07

נשארה לי נוזלית מאוד אחרי אפיית השכבה הראשונה- השניה התערבבה לתוכה ולא נוצרו שכבות מופרדות, בתנור (הטוב, בד״כ) כבר עשר דקות יותר ועדיין מסרבת להתייצב..

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2021 at 1:42 pm

מקוה שיצאה טעימה

השב
User Avatar
דפנה בן משה
ינואר 13, 2022 at 8:43 pm

יצאה פצצה! תודה! שומרים את העוגה במקרר לאחר האפיה?

השב
User Avatar
אתי
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2022 בשעה 11:02

הכנתי את העוגה יצאה מושלמת וקצרה מחמאות רבות...תודה לך קרן על מתכונים נפלאים

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2022 at 3:05 pm

תודה אתי איזה כייף לשמוע

השב
User Avatar
אלי
starstarstarstarstar
פברואר 23, 2022 בשעה 05:37

הי קרן, אני יכולה להחליף בציפוי לקרמל את החמאה בשמן קוקוס ? ואם כן כמה? צריכה פרווה ולא אוהבת להשתמש במחמאה וכד'

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 23, 2022 at 9:19 am

כתוב למטה את הכמות של השמן להמרה וזה ייצא אחלה

השב
User Avatar
רוית סלוצקי
starstarstarstarstar
אפריל 20, 2022 בשעה 17:47

היי אלופה! האם אמר להמיר חלק מקמח השקדים בקמח מצה לאפיה? 100 גרם קמח שקדים ו100 גרם קמח מצה לאפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 20, 2022 at 5:57 pm

לא ניסיתי קצת קשה לי להגיד איך ייצא כיון שחלק הטעם פה זה השקדים

השב
User Avatar
אביב
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2022 בשעה 21:54

קרן, יצא מ ע ו ל ה!! ממש כולם אהבו! בהחלט נכין שוב בלי קשר לפסח… אגב, לי הזכיר קצת במרקם את עוגיות הסולת עם תמרים שאמא שלי מכינה ☺️ תודה רבה! אביב

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
מרץ 30, 2023 בשעה 23:43

היי קרן, האם ניתן להחליף סוכר חום בהיר בסוכר קנים של טרוביה? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 31, 2023 at 9:33 am

כן

השב
User Avatar
דנה דוד
starstarstarstarstar
אפריל 4, 2023 בשעה 09:40

היי לקרן וכולם, אני פונה אלייך ולכל אלה שעשו את העוגה פרווה, אם העוגה בגירסה חלבית את כותבת לערבב היטב את החמאה עם הסוכר. בגרסת הפרווה את כותרת שאפשר להמיר לשמן. שאלתי: כיצד מערבבים את השמן עם הסוכר? או שלא צריך לערבב ופשוט מוסיפים את שאר המוצרים לפי הסדר שכתבת? תודה רבה וחג פסח שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2023 at 10:33 am

בגרסת פרווה מקציפים ביצים וסוכר לכמה דקות, מוסיפים בסוף שמן מקציפים מעט שוב ואז ממשיכים כרגיל (זה גם כתוב בתחתית המתכון )

השב
User Avatar
דנה דוד
אפריל 4, 2023 at 10:53 am

תודה ענקית קרן יקרה ואהובה. חג פסח שמח לכל המשפחה האהובה ולנד נד שלנו.

השב
User Avatar
דיטה
starstarstarstarstar
אפריל 4, 2023 בשעה 10:51

היי קרן, אני פונה אלייך ולכל אלה שעשו את העוגה פרווה, אם העוגה בגירסה חלבית את כותבת לערבב היטב את החמאה עם הסוכר. בגרסת הפרווה את כותבת שאפשר להמיר לשמן. שאלתי: כיצד מערבבים את השמן עם הסוכר? או שלא צריך לערבב ופשוט מוסיפים את שאר המוצרים לפי הסדר שכתבת? תודה רבה וחג פסח שמח

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
אפריל 4, 2023 בשעה 19:22

הכנתי אותה היום בגרסת פרווה ויצא פשוט מעולה!!! תודה קרן❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 5, 2023 at 10:03 am

מהמםםםםם

השב
User Avatar
הילה
יולי 8, 2023 at 12:14 pm

ואו עוגה מדהימה! הכנתי את הפרווה והיא הייתה הכוכבת של הערב. יש לך המלצה איך אפשר לעשות אותה טבעונית? תודה❤️

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 11, 2023 at 4:39 am

לא ניסיתי טבעונית אפשר לנסות להמיר ביצים ברסק תפוחים

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
אפריל 11, 2023 בשעה 13:50

וואו! איזה עוגה! אחת הטעימות והמיוחדות שאכלתי. לא היה לי פולנטה אז עשיתי עם קמח מצה לעוגות במקום. יצא מעולה. אני אאמץ לא רק בפסח

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 11, 2023 at 5:41 pm

יווו אני בהלם שיצאה טוב עם קמח מצה, את חייבת לנסות עם פולנטה

השב
User Avatar
טלי
אפריל 11, 2023 at 9:36 pm

אני אנסה…. פשוט לא כל כך היה בא לי לקנות כי אני בספק אם זה ישמש אותי למשהו אחר. כמובן שרק את הפולנטה החלפתי בקמח מצה. כל השאר אותו דבר. ממש התלהבתי ממנה וגם כל המשפחה ❤️

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אפריל 8, 2024 בשעה 21:25

היי קרן את אופה על טורבו או חום עליון תחתון?

השב
User Avatar
אוסי
starstarstarstarstar
אפריל 16, 2024 בשעה 10:11

קמח פולנטה גרוס גס יעבוד? ראיתי שמישהי כתבה שהרגישה פירורים גסים מדי זה מה שמצאתי כשק לפסח גרוס גס

השב
User Avatar
אוסי
אפריל 18, 2024 at 7:49 am

אשמח לתשובה לגבי קמח פולנטה גרוס גס שאדע לבנות עליה לחג או לא תודה רבה

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 18, 2024 at 3:41 pm

האם כתוב גרוס גס? אם כן אז זה לא מתאים

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אפריל 21, 2024 בשעה 11:41

היי קרן משופ מה העוגה לא נאפתה לי, לא בשלב הראשון ולא בשלב השני היא כבר שחומה לחלוטין כל השכבה השנייה נפלה פנימה ועדיין נוזלית מבפנים מעולם לא היה לי כזה דבר אולי כדאי לכתוב אם את אופה על טורבו או חום עליון תחתון כי לדעתי שם הבעיה תודה

השב
User Avatar
גלית
starstarstarstarstar
אפריל 22, 2024 בשעה 08:28

היי קרן, העוגה נראית ממש טעימה. האם אפשר להפחית בחצי את כמות הסוכר והשמן בבצק? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 22, 2024 at 1:34 pm

ממש לא

השב
User Avatar
גלית
אפריל 23, 2024 at 8:29 am

היי קרן, תודה. הפחתתי רבע מהסוכר בבצק ורבע מהשמן. לאחר כ35 דק׳ אפיה של הבצק, שמתי את מלית האגוזים והחזרתי לתנור אבל העוגה לא נאפתה אחרי 15 דק - היתה עדיין מאוד נוזלית - כך שבסוף היתה למעלה מחצי שעה נוספת, דבר שגרם לשכבת אגוזים להשרף ולבצק להתייבש. אשמח להבין מדוע לא נאפתה. האם את אופה בטורבו/רגיל(חום עליון/תחתון)? מה לעשות אחרת? תודה רבה וחג נעים ושיהיו בשורות טובות

השב
User Avatar
אוסי
starstarstarstarstar
אפריל 22, 2024 בשעה 09:16

כבר 20 ד בתנור עם הציפוי והוא לא מתקשה מפחדת לייבש את העוגה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img