ט״ו בשבטעוגות בחושותפסח

עוגת פולנטה תפוזים בציפוי קרמל אגוזים

ינואר 22, 2021 69 Comments

 

היום יום שישי ואני קצת חוגגת, גם יצא היום כתבת ראיון שלי עם ריטה גולדשטיין במגזין סופ״ש של

מאקו, תוכלו להיכנס לקרוא כאן. גם דף האינסטוש שלי חוגג 130,000 עוקבים, וגם אני מעלה לכם מתכון

לאחת העוגות המהממות ביותר שהכנתי.

את הראיון עם ריטה עשינו אצלי בבית, ישבנו שעתיים ודיברתי על עצמי, ואחרי שהיא הלכה,

קלטתי פתאום, שעוד מעט זה יופיע במאקו והמון אנשים יולו להיכנס ולקרוא את זה. זו חשיפה נורא

גדולה, ואני כל פעם חושבת שאולי אני לא מוכנה לזה.במשך שלושה ימים ניסיתי להריץ בראש את

הראיון שלנו, מה אמרתי, איפה נתתי יותר מדי מידע, מה שכחתי להגיד שממש רציתי, האם

עברו מסרים מסויימים שקשורים אליי, לדרך שלי, לאהבה שלי באפייה… זה קצת מרט לי את העצבים.

בסופו של דבר הראיון התפרסם אתמול אחהצ, וחוץ מהעובדה שאני לא אתרגל בחיים

לכך שמצלמים אותי מאופרת:-) הייתי בסדר. עברתי את זה. ואני הכי שמחה.

במרץ 2020 היו לי 30,000 עוקבים. עברו 10 חדשים ואני עם 130,000 וזו סיבה למסיבה.

אני ואתם הולכים לחגוג עם עוגה, שהוכנה במיוחד עבור סדנת טו בשבט שהעברתי לעוקבים.

כתבתי מתכונים לסדנה, ונורא רציתי לעשות משהו עם פולנטה. טעמתי עוגת פולנטה לא מזמן,

קיבלתי אחת כזו מתנה והיא שבתה את ליבי ומאז לא הפסתקי לחשוב עליה.

אז החלטתי שאני אכין אותה עם טוויסט קטן, עם ציפוי קרמל אגוזים שמצאתי בבלוג של ויני .

לא היו נסיונות למתכון מראש, אני מודה שבדרך כלל אני מנסה לראות שהמתכון מתאים,

והפעם היתה לי הרגשה טובה, דמיינתי את הטעם והחיבור בפה וזה עבד לי. אז הלכתי על

זה בלי בדיקה, ובסדנה שיחקתי אותה הכי קוללל, כשלמעשה התפללתי כל הזמן שזה יעבוד.

כשהעוגה יצאה מהתנור זה היה וואו, ואחכ כשחתכתי אותה זה היה צרחות. צדקתי!

היא רכה ולחה כמו שעוגת פולנטה צריכה להיות, עם טעם של שקדים ותפויזם והציפוי

למעלה היסטרי ונותן לה טוויסט אלוהי. היא היתה אמורה להיות לט״ו בשבט אבל מיכפת לו?

היא חייבת להיות לכל השנה. אז אני אחגוג איתה היום וגם אתם אני מקוה.

כמה דברים חשובים לפני שמתחילים:

-הכנתי את העוגה כבר מספר פעמים, פעם אחת עם חמאה, פעם עם שמן קנולה, ופעם אחת שילבתי

בין השניים, ושלושת הגרסאות יצאו מדהימות, גרסת הפרווה יצאה שוס.

-כתבתי שאפשר להשתמש לציפוי בסילאן/מייפל/דבש או סירופ תירס, באופן אישי הכי אהבתי

את גרסת הסילאן, גם האחרות לא רעות אבל זו דעתי האישית.

-העוגה ללא גלוטן, אני חושבת שזו הגרסה הכי טובה שלה ולא ממליצה להמיר קמח שקדים

או קמח פולנטה בשום דבר אחר.

-לעוגה יש אפייה בשני שלבים, בשלב הראשון היא נאפית ללא הציפוי למשך 30 דק׳, כשהיא

אמורה אחרי 30 דקות להתייצב כולה אך עדיים להישאר רכה, אפשר ממש לגעת טיפה עם היד

במרכז שלה ולראות אם היא נוזלית או כבר יציבה אך רכה.

לאחר מכן שופכים עליה את הציפוי ואופים שוב למשך 15-20 דק.

-כמות השומן במתכון גדולה, אני יודעת, והיא נועדה לפצות קצת על הבסיס של העוגה

כיון שלרוב אופים עוגות  פולנטה, ולאחר האפייה משקים אותן בסירופ, מה שלא אפשרי בעוגה

שלנו כיון שהיאחוזרת אחכ לאפייה נוספת.בעיניי היא אמורה להיות קצת מושחתת ואז היא בשיא שלה.

אפשר להוריד ממש מעט שומן ולא יותר מדי אחרת יש מצב שהיא תצא קצת יבשה וחבל.

ֿ

עוגת פולנטה תפוזים בציפוי קרמל אגוזים/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לעוגה:

200 גר חמאה רכה /או כוס(200 גר׳) שמן קנולה

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים

כף גרידת תפוז

3 ביצים גודל L

100 גר׳ קמח פולנטה

2 כוסות (200 גר׳) קמח שקדים

כפית אבקת אפייה

מעט מלח

לציפוי:

2 כוסות (200 גר׳) אגוזים קצוצים מכל סוג

1/2 כוס (180 גר׳) סירופ תירס/סילאן/דבש או מייפל

60 גר׳ חמאה

3/4 כוס (150 גר׳) גר׳ סוכר חום בהיר

1 ביצה גודל L

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

בקערה טורפים את החמאה הרכה עם הסוכר כ-3 דקות. מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת תפוז והביצים.

מקפלים פנימה בעדינות בתנועות קיפול את הפולנטה ואבקת השקדים.

מוסיפים את אבקת האפייה ואת המלח ומערבבים היטב

מעבירים לתבנית משומנת, ואופים כ 30 דק׳.עד שהיא מתייצבת אך עדיים רכה במרכזה.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: בסיר קטן ממיסים חמאה וסוכר,עד להמסה מוחלטת.

מוסיפים סירופ תירס ומערבבים היטב, מסירים מהאש, מוסיפים פנימה ביצה ומערבבים היטב,

מוסיפים אגוזים קצוצים.

מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים מעל את הציפוי באופן אחיד, מיישירם אותו על פני העוגה בעזרת

כף או ספטולה מדורגת,  ומחזירים לתנור ל 15 דק נוספות.עד שהעוגה מוכנה, והציפוי מתקשה.

מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

**ניתן להמיר חמאה לשמן לגרסת פרווה ובציפוי להמיר את החמאה לשמן קוקוס 40 גר׳.

**העוגה נשמרת הכי טוב במקררל למשך ארבעה ימים

**חלק מהייחודיות של העוגה הוא בקמח הפולנטה שזה קמח תירס, אל תוותרו.

**כפי שכתבתי במתכון עצמו, סירופ תירס או סילאן, דבש או מייפל כולם אחלה.

Print Friendly, PDF & Email

69 Comments

יוכבד ינואר 22, 2021 at 8:45 am

היי אפשר להמיר את הקמח שקדים לקמח רגיל?

Reply
מיקה ינואר 22, 2021 at 8:51 am

הי תודה על המתכון, במה ניתן להחליף את מיץ התפוזים?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:13 pm

מיץ קלמנטינות

Reply
ללי ינואר 22, 2021 at 11:08 am

קרן אהובה
איזו מהמוני הגרסאות לקמח מתאימה ביותר לדעתך; קמח תירס/ פולנטה אינסטנט/ פולנטה עדינה / פולנטה שבורה ( קצת יותר גסה)? יש המון (..) ולא יודעת מה נכון למרקם הרצוי

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:11 pm

קמח תירס מעולה

Reply
עמית ינואר 22, 2021 at 11:45 am

היי אפשר להשתמש ב קלמנטינות במקום תפוזים?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:09 pm

בטח

Reply
איילת ינואר 23, 2021 at 3:27 pm

היי, הכנתי את העוגה והיא מדהימה וידעתי שתהיה כזו, משהו בה קצת מזכיר קראק פאי. אני רק חושבת היא מתוקה באופן לא מאוזן, אפילו בן זוגי שמבחינתו אין דבר כזה מתוק מדי הרגיש זאת. אני הכנתי אותה בדיוק לפי ההוראות, שמתי מייפל טבעי בציפוי. יש מצב שבפעם הבאה אכין אותה עם מחצית מכמות הסוכר בבצק, כי המתיקות של הציפוי מספיקה

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 4:35 pm

זה עניין של טעם אני גם לא מאוד אוהבת מתוק מדי ובכל זאת היא לא מתוקה לי מדי ….לא הייתי מעלה אותה אם הייתי חושבת שהיא לא מאוזנת

Reply
אלונה ינואר 22, 2021 at 1:55 pm

האם אפשר קמח רגיל במקום הקמח תירס?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 3:34 pm

זו עוגת פולנטה
אני לא יודעת איך היא תצא בקמח רגיל מוזמנת לנסות ולספר לנו

Reply
יעל ינואר 22, 2021 at 5:26 pm

היי
אם אני רוצה לוותר על הטעם התפוזי
אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:21 pm

כן אפשר חלב וכמובן תתקל עוגה אחרת לגמרי

Reply
איתן ינואר 28, 2021 at 7:29 pm

פולנטה או סולת? קורץ לי סולת שיהיה כמו בסבוסה עם הציפוי שאת מציעה למעלה, נראה לי להיט…. שנלך בכל זאת על הפולנטה?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2021 at 8:56 pm

חייב עם הפולנטה רק כדי להבין איזה קסם זה

Reply
איתן ינואר 28, 2021 at 9:14 pm

תודה יקרה!

Reply
איתן ינואר 30, 2021 at 4:17 pm

קרן! זה יצא פיצוץ! תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2021 at 4:33 pm

איזה כייףףףף

אלונה ינואר 22, 2021 at 2:12 pm

אפשר להחליף את הקמח פולנטה בקמח רגיל?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 3:33 pm

זו עוגת פולנטה

Reply
Nitzan Rodestein ינואר 22, 2021 at 3:05 pm

היי, אפשר לאפות בשני תבניות אנגליש קייק? ישנה את זמן האפייה?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 3:33 pm

יקצר מעט להתחיל לבדוק אחרי 20 דק

Reply
נטשה ינואר 22, 2021 at 4:28 pm

בעלי, ששנים טוען שאגוזים בעוגה זה פשע נגד האנושות, התעלף(!!!) על העוגה הזאת ואמר שהיא הכי טעימה שהכנתי אי פעם.
אז בעצם בזכותך, שוב יצאתי פולנייה צודקת:)

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:22 pm

זה הכי משמח פולניה כמוני 🙂

Reply
שירי ינואר 22, 2021 at 4:37 pm

אפשר להמיר את הקמח שקדים לקמח לבן רגיל (אין בקניה קמח (ואבקת שקדים) בכלל)? או להשתמש רק בקמח פולנטה?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:23 pm

אפשר לנסות להמיר את השקדים חצי חצי בפולנטה וקמח לבן, אני לא יודעת להמליץ איך ייצא, ניסיתי רק את הגרסה עם השקדים

Reply
אור ינואר 29, 2021 at 10:54 pm

היי
האגוזים צריכים להיות קלויים?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2021 at 7:11 am

לא

Reply
עדי ינואר 22, 2021 at 5:51 pm

האם אפשר להחליף את הביצים במשהו לגרסא טבעונית?
וגם, אם מחליפים את החמאה בשמן, כמה שמן צריך?
תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:21 pm

לא ניסיתי להמיר בעוגה הזו את הביצים ברסק תפוחים את מוזמנת לנסות ולספר איך יצא

Reply
Orna ינואר 26, 2021 at 12:23 am

קרן רשמה במתכון שאפשר להמיר את החמאה בכוס שמן….בהצלחה

Reply
Irit ינואר 22, 2021 at 6:10 pm

היי. ניתן להשתמש בסוכרזית ?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:19 pm

מעולם לא ניסיתי

Reply
יעל ינואר 22, 2021 at 7:44 pm

סירופ תירס. כהה או בהיר ? מה מומלץ

Reply
נוני ינואר 22, 2021 at 8:03 pm

הכתבה הורסת ואת הורסת!!
מעבירה אותך בדיוק. מתה על הבלוג שלך ועל המתכונים הכל כל פשוטים וכיפים. עוגות עם סדקים זה החיים!!!

Reply
גלי ינואר 23, 2021 at 8:51 am

הי, קראתי את הכתבה, את נהדרת! משהו!

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 4:40 pm

תודה גליייי

Reply
Anat ינואר 23, 2021 at 10:39 am

הכנתי לשבת. עשיתי על בסיס לא חלבי ויצא מעולה. אם תוכלי לחשוב על רעיון להפוך את הבסיס לטבעוני – זה יהיה מושלם. תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 4:39 pm

שמחה שאהבתם

Reply
דריה ינואר 23, 2021 at 5:52 pm

הכנתי ויצא מעולה! תשואות רבות! אבל הערה.. זמני האפייה שלי היו מאד שונים – (והתנור שלי מצויין) הוספתי עוד 10 דקות בחלק הראשון, והחלק השני לקח סביב החצי שעה. אז לא להיבהל אם מצריך עוד זמן. תודה רבה!

Reply
מיטל דהן ינואר 24, 2021 at 12:03 pm

קראתי עלייך.. ניכנסתי לבלוג בפעם הראשונה.. יש לך את זה.. אחלה מתכונים ..הסיפורים הפותחים חביבים מאוד.. גם אני פתחתי בלוג בשם "זריחה במטבח".. לפני כשלושה חודשים.. עדיין מחפשת את הקול שלי.. הדרך ארוכה.. אבל מאמינה שאני בדרך הנכונה..

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 12:47 pm

תודה מיטל ובהצלחה

Reply
יוסי ינואר 24, 2021 at 7:54 pm

לא הבנתי: מקפלים פנימה פולנטה לאחר הכנתה או שמקפלים פנימה את הקמח תירס?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:39 pm

קמח תירס

Reply
מירן ינואר 25, 2021 at 4:04 pm

הי במידה ואני מעוניינת בגרסת הפרווה, ואין לי שמן קוקוס לציפוי, במה להשתמש במקום? תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 4:39 pm

נטורינה או מחמאה

Reply
נועה ינואר 26, 2021 at 3:12 pm

היי קרן, מתה לנסות וקשה לי להחליט באיזה אגוזים להשתמש 🙂 באיזה את השתמשת?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2021 at 4:18 pm

תערובת של פקאנים אגוזי לוז ואגוזי מלך

Reply
שלי פברואר 5, 2021 at 1:37 pm

יהיה טעים גם בלי השכבה של האגוזים? רק העוגה?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:08 pm

מניחה שכן

Reply
שני ינואר 28, 2021 at 2:55 pm

קרן,
אני יכולה להמיר את החמאה בציפוי לאותו יחס לנטורינה?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2021 at 8:57 pm

בהחלט

Reply
אביבה רחמני ינואר 28, 2021 at 7:13 pm

תקשיבי טוב!!!
הכנתי אותה אתמול והיא נדירה
היום הבנות שלי חזרו מהשירות וטרפו אותה.
טעימה וקלה להכנה.

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2021 at 8:56 pm

איך את משמחת תודה

Reply
גלי ביטון ינואר 29, 2021 at 10:53 am

מה לשים במקום סירופ תירס?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2021 at 1:46 pm

כתוב, סילאן או דבש או מייפל

Reply
שירלי ינואר 29, 2021 at 11:10 am

היי קרן,
אם יש לנו אלרגית לאגוזי מלך ופקאן בבית
מה יהיה הכי מומלץ לשלב ? (אגוזי לוז ו…?
ומה עדיף שמן או חמאה ?

Reply
אור ינואר 31, 2021 at 11:54 am

היי קרן,
האם צריך לקלות את האגוזים לפני האפייה?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 2:03 pm

אין צורך לקלות

Reply
מאיה פברואר 5, 2021 at 11:14 am

בחלק של הציפוי – אני משערת שצריך לחכות שהחמאה והסירופ יהיו קרים מספיק לפני שמוסיפים את הביצה, בשביל לא לבשל אותה ולקבל מקושקשת, נכון?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:07 pm

לא נכון, רק לערבב מהר

Reply
צילה בלוך פברואר 6, 2021 at 5:44 pm

הכנתי את העוגה היא מוצלחת ממש

Reply
Lior Sigawy פברואר 11, 2021 at 10:08 pm

יואו פליז עזרה, הכנסתי לתנור בפעם השנייה עם האגוזים וזה לא מתקשה כבר חצי שעה. מה לעשות? אני כבר לא בטוחה שהחלק התחתון אפוי.

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 10:57 pm

זה מתקשה בקירור

Reply
Lior Sigawy פברואר 11, 2021 at 11:23 pm

איזו עוגה!!!! נראית אליפות ❤️❤️❤️

Reply
טלי פברואר 14, 2021 at 4:12 pm

נאפתה כבר פעמיים אצלנו. זכתה לתשואות רמות. מכונה בפי ביתי – העוגה האסורה.
מעניין אותי – עם איזה קמח פולנטה את אופה אותה?

Reply
אביגיל פברואר 21, 2021 at 11:08 pm

קרן אהובה העוגה יצאה מ-ד-ה-י-מ-ה ועוד לכבוד שבת שזה בכלל הכייף ביותר!
אני מעוניינת להכין שוב את העוגה אך הפעם ללא האגוזים למעלה, קצת לגוון(יש לי מלא קמח תירס לסיים..)
חשבתי על שכבה של גנאש שוקולד שישתלב עם טעם התפוז.
אילו רעיונות תוכלי לתת לי? זה אמור להיות פרווה פשוט
תודה רבה!

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 9:30 am

הייתי הולכת על סירופ סוכר אחרי אפייה זה נראה לי הכי מתאים , סירופ תפוזי מים תפוז וסוכר

Reply
רחל מרץ 4, 2021 at 12:58 pm

העוגה נראית נפלא מעוניינת להכין – האם אפית אותה בטורבו או אפייה רגילה?

Reply

Leave a Comment