היום יום שישי ואני קצת חוגגת, גם יצא היום כתבת ראיון שלי עם ריטה גולדשטיין במגזין סופ״ש של
מאקו, תוכלו להיכנס לקרוא כאן. גם דף האינסטוש שלי חוגג 130,000 עוקבים, וגם אני מעלה לכם מתכון
לאחת העוגות המהממות ביותר שהכנתי.
את הראיון עם ריטה עשינו אצלי בבית, ישבנו שעתיים ודיברתי על עצמי, ואחרי שהיא הלכה,
קלטתי פתאום, שעוד מעט זה יופיע במאקו והמון אנשים יולו להיכנס ולקרוא את זה. זו חשיפה נורא
גדולה, ואני כל פעם חושבת שאולי אני לא מוכנה לזה.במשך שלושה ימים ניסיתי להריץ בראש את
הראיון שלנו, מה אמרתי, איפה נתתי יותר מדי מידע, מה שכחתי להגיד שממש רציתי, האם
עברו מסרים מסויימים שקשורים אליי, לדרך שלי, לאהבה שלי באפייה… זה קצת מרט לי את העצבים.
בסופו של דבר הראיון התפרסם אתמול אחהצ, וחוץ מהעובדה שאני לא אתרגל בחיים
לכך שמצלמים אותי מאופרת:-) הייתי בסדר. עברתי את זה. ואני הכי שמחה.
במרץ 2020 היו לי 30,000 עוקבים. עברו 10 חדשים ואני עם 130,000 וזו סיבה למסיבה.
אני ואתם הולכים לחגוג עם עוגה, שהוכנה במיוחד עבור סדנת טו בשבט שהעברתי לעוקבים.
כתבתי מתכונים לסדנה, ונורא רציתי לעשות משהו עם פולנטה. טעמתי עוגת פולנטה לא מזמן,
קיבלתי אחת כזו מתנה והיא שבתה את ליבי ומאז לא הפסתקי לחשוב עליה.
אז החלטתי שאני אכין אותה עם טוויסט קטן, עם ציפוי קרמל אגוזים שמצאתי בבלוג של ויני .
לא היו נסיונות למתכון מראש, אני מודה שבדרך כלל אני מנסה לראות שהמתכון מתאים,
והפעם היתה לי הרגשה טובה, דמיינתי את הטעם והחיבור בפה וזה עבד לי. אז הלכתי על
זה בלי בדיקה, ובסדנה שיחקתי אותה הכי קוללל, כשלמעשה התפללתי כל הזמן שזה יעבוד.
כשהעוגה יצאה מהתנור זה היה וואו, ואחכ כשחתכתי אותה זה היה צרחות. צדקתי!
היא רכה ולחה כמו שעוגת פולנטה צריכה להיות, עם טעם של שקדים ותפויזם והציפוי
למעלה היסטרי ונותן לה טוויסט אלוהי. היא היתה אמורה להיות לט״ו בשבט אבל מיכפת לו?
היא חייבת להיות לכל השנה. אז אני אחגוג איתה היום וגם אתם אני מקוה.
כמה דברים חשובים לפני שמתחילים:
-הכנתי את העוגה כבר מספר פעמים, פעם אחת עם חמאה, פעם עם שמן קנולה, ופעם אחת שילבתי
בין השניים, ושלושת הגרסאות יצאו מדהימות, גרסת הפרווה יצאה שוס.
-כתבתי שאפשר להשתמש לציפוי בסילאן/מייפל/דבש או סירופ תירס, באופן אישי הכי אהבתי
את גרסת הסילאן, גם האחרות לא רעות אבל זו דעתי האישית.
-העוגה ללא גלוטן, אני חושבת שזו הגרסה הכי טובה שלה ולא ממליצה להמיר קמח שקדים
או קמח פולנטה בשום דבר אחר.
-לעוגה יש אפייה בשני שלבים, בשלב הראשון היא נאפית ללא הציפוי למשך 30 דק׳, כשהיא
אמורה אחרי 30 דקות להתייצב כולה אך עדיים להישאר רכה, אפשר ממש לגעת טיפה עם היד
במרכז שלה ולראות אם היא נוזלית או כבר יציבה אך רכה.
לאחר מכן שופכים עליה את הציפוי ואופים שוב למשך 15-20 דק.
-כמות השומן במתכון גדולה, אני יודעת, והיא נועדה לפצות קצת על הבסיס של העוגה
כיון שלרוב אופים עוגות פולנטה, ולאחר האפייה משקים אותן בסירופ, מה שלא אפשרי בעוגה
שלנו כיון שהיאחוזרת אחכ לאפייה נוספת.בעיניי היא אמורה להיות קצת מושחתת ואז היא בשיא שלה.
אפשר להוריד ממש מעט שומן ולא יותר מדי אחרת יש מצב שהיא תצא קצת יבשה וחבל.
עוגת פולנטה תפוזים בציפוי קרמל אגוזים/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לעוגה:
200 גר חמאה רכה /או כוס(200 גר׳) שמן קנולה
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים
כף גרידת תפוז
3 ביצים גודל L
100 גר׳ קמח פולנטה
2 כוסות (200 גר׳) קמח שקדים
כפית אבקת אפייה
מעט מלח
לציפוי:
2 כוסות (200 גר׳) אגוזים קצוצים מכל סוג
1/2 כוס (180 גר׳) סירופ תירס/סילאן/דבש או מייפל
60 גר׳ חמאה
3/4 כוס (150 גר׳) גר׳ סוכר חום בהיר
1 ביצה גודל L
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
בקערה טורפים את החמאה הרכה עם הסוכר כ-3 דקות. מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת תפוז והביצים.
מקפלים פנימה בעדינות בתנועות קיפול את הפולנטה ואבקת השקדים.
מוסיפים את אבקת האפייה ואת המלח ומערבבים היטב
מעבירים לתבנית משומנת, ואופים כ 30 דק׳.עד שהיא מתייצבת אך עדיים רכה במרכזה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: בסיר קטן ממיסים חמאה וסוכר,עד להמסה מוחלטת.
מוסיפים סירופ תירס ומערבבים היטב, מסירים מהאש, מוסיפים פנימה ביצה ומערבבים היטב,
מוסיפים אגוזים קצוצים.
מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים מעל את הציפוי באופן אחיד, מיישירם אותו על פני העוגה בעזרת
כף או ספטולה מדורגת, ומחזירים לתנור ל 15 דק נוספות.עד שהעוגה מוכנה, והציפוי מתקשה.
מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.
**ניתן להמיר חמאה לשמן לגרסת פרווה ובציפוי להמיר את החמאה לשמן קוקוס 40 גר׳.
**העוגה נשמרת הכי טוב במקררל למשך ארבעה ימים
**חלק מהייחודיות של העוגה הוא בקמח הפולנטה שזה קמח תירס, אל תוותרו.
**כפי שכתבתי במתכון עצמו, סירופ תירס או סילאן, דבש או מייפל כולם אחלה.
69 Comments
היי אפשר להמיר את הקמח שקדים לקמח רגיל?
הי תודה על המתכון, במה ניתן להחליף את מיץ התפוזים?
מיץ קלמנטינות
קרן אהובה
איזו מהמוני הגרסאות לקמח מתאימה ביותר לדעתך; קמח תירס/ פולנטה אינסטנט/ פולנטה עדינה / פולנטה שבורה ( קצת יותר גסה)? יש המון (..) ולא יודעת מה נכון למרקם הרצוי
קמח תירס מעולה
היי אפשר להשתמש ב קלמנטינות במקום תפוזים?
בטח
היי, הכנתי את העוגה והיא מדהימה וידעתי שתהיה כזו, משהו בה קצת מזכיר קראק פאי. אני רק חושבת היא מתוקה באופן לא מאוזן, אפילו בן זוגי שמבחינתו אין דבר כזה מתוק מדי הרגיש זאת. אני הכנתי אותה בדיוק לפי ההוראות, שמתי מייפל טבעי בציפוי. יש מצב שבפעם הבאה אכין אותה עם מחצית מכמות הסוכר בבצק, כי המתיקות של הציפוי מספיקה
זה עניין של טעם אני גם לא מאוד אוהבת מתוק מדי ובכל זאת היא לא מתוקה לי מדי ….לא הייתי מעלה אותה אם הייתי חושבת שהיא לא מאוזנת
האם אפשר קמח רגיל במקום הקמח תירס?
זו עוגת פולנטה
אני לא יודעת איך היא תצא בקמח רגיל מוזמנת לנסות ולספר לנו
היי
אם אני רוצה לוותר על הטעם התפוזי
אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב?
כן אפשר חלב וכמובן תתקל עוגה אחרת לגמרי
פולנטה או סולת? קורץ לי סולת שיהיה כמו בסבוסה עם הציפוי שאת מציעה למעלה, נראה לי להיט…. שנלך בכל זאת על הפולנטה?
חייב עם הפולנטה רק כדי להבין איזה קסם זה
תודה יקרה!
קרן! זה יצא פיצוץ! תודה!
איזה כייףףףף
אפשר להחליף את הקמח פולנטה בקמח רגיל?
זו עוגת פולנטה
היי, אפשר לאפות בשני תבניות אנגליש קייק? ישנה את זמן האפייה?
יקצר מעט להתחיל לבדוק אחרי 20 דק
בעלי, ששנים טוען שאגוזים בעוגה זה פשע נגד האנושות, התעלף(!!!) על העוגה הזאת ואמר שהיא הכי טעימה שהכנתי אי פעם.
אז בעצם בזכותך, שוב יצאתי פולנייה צודקת:)
זה הכי משמח פולניה כמוני 🙂
אפשר להמיר את הקמח שקדים לקמח לבן רגיל (אין בקניה קמח (ואבקת שקדים) בכלל)? או להשתמש רק בקמח פולנטה?
אפשר לנסות להמיר את השקדים חצי חצי בפולנטה וקמח לבן, אני לא יודעת להמליץ איך ייצא, ניסיתי רק את הגרסה עם השקדים
היי
האגוזים צריכים להיות קלויים?
לא
האם אפשר להחליף את הביצים במשהו לגרסא טבעונית?
וגם, אם מחליפים את החמאה בשמן, כמה שמן צריך?
תודה ושבת שלום
לא ניסיתי להמיר בעוגה הזו את הביצים ברסק תפוחים את מוזמנת לנסות ולספר איך יצא
קרן רשמה במתכון שאפשר להמיר את החמאה בכוס שמן….בהצלחה
היי. ניתן להשתמש בסוכרזית ?
מעולם לא ניסיתי
סירופ תירס. כהה או בהיר ? מה מומלץ
הכתבה הורסת ואת הורסת!!
מעבירה אותך בדיוק. מתה על הבלוג שלך ועל המתכונים הכל כל פשוטים וכיפים. עוגות עם סדקים זה החיים!!!
הי, קראתי את הכתבה, את נהדרת! משהו!
תודה גליייי
הכנתי לשבת. עשיתי על בסיס לא חלבי ויצא מעולה. אם תוכלי לחשוב על רעיון להפוך את הבסיס לטבעוני – זה יהיה מושלם. תודה רבה
שמחה שאהבתם
הכנתי ויצא מעולה! תשואות רבות! אבל הערה.. זמני האפייה שלי היו מאד שונים – (והתנור שלי מצויין) הוספתי עוד 10 דקות בחלק הראשון, והחלק השני לקח סביב החצי שעה. אז לא להיבהל אם מצריך עוד זמן. תודה רבה!
קראתי עלייך.. ניכנסתי לבלוג בפעם הראשונה.. יש לך את זה.. אחלה מתכונים ..הסיפורים הפותחים חביבים מאוד.. גם אני פתחתי בלוג בשם "זריחה במטבח".. לפני כשלושה חודשים.. עדיין מחפשת את הקול שלי.. הדרך ארוכה.. אבל מאמינה שאני בדרך הנכונה..
תודה מיטל ובהצלחה
לא הבנתי: מקפלים פנימה פולנטה לאחר הכנתה או שמקפלים פנימה את הקמח תירס?
קמח תירס
הי במידה ואני מעוניינת בגרסת הפרווה, ואין לי שמן קוקוס לציפוי, במה להשתמש במקום? תודה!
נטורינה או מחמאה
היי קרן, מתה לנסות וקשה לי להחליט באיזה אגוזים להשתמש 🙂 באיזה את השתמשת?
תערובת של פקאנים אגוזי לוז ואגוזי מלך
יהיה טעים גם בלי השכבה של האגוזים? רק העוגה?
מניחה שכן
קרן,
אני יכולה להמיר את החמאה בציפוי לאותו יחס לנטורינה?
בהחלט
תקשיבי טוב!!!
הכנתי אותה אתמול והיא נדירה
היום הבנות שלי חזרו מהשירות וטרפו אותה.
טעימה וקלה להכנה.
איך את משמחת תודה
מה לשים במקום סירופ תירס?
כתוב, סילאן או דבש או מייפל
היי קרן,
אם יש לנו אלרגית לאגוזי מלך ופקאן בבית
מה יהיה הכי מומלץ לשלב ? (אגוזי לוז ו…?
ומה עדיף שמן או חמאה ?
היי קרן,
האם צריך לקלות את האגוזים לפני האפייה?
אין צורך לקלות
בחלק של הציפוי – אני משערת שצריך לחכות שהחמאה והסירופ יהיו קרים מספיק לפני שמוסיפים את הביצה, בשביל לא לבשל אותה ולקבל מקושקשת, נכון?
לא נכון, רק לערבב מהר
הכנתי את העוגה היא מוצלחת ממש
יואו פליז עזרה, הכנסתי לתנור בפעם השנייה עם האגוזים וזה לא מתקשה כבר חצי שעה. מה לעשות? אני כבר לא בטוחה שהחלק התחתון אפוי.
זה מתקשה בקירור
איזו עוגה!!!! נראית אליפות ❤️❤️❤️
נאפתה כבר פעמיים אצלנו. זכתה לתשואות רמות. מכונה בפי ביתי – העוגה האסורה.
מעניין אותי – עם איזה קמח פולנטה את אופה אותה?
קרן אהובה העוגה יצאה מ-ד-ה-י-מ-ה ועוד לכבוד שבת שזה בכלל הכייף ביותר!
אני מעוניינת להכין שוב את העוגה אך הפעם ללא האגוזים למעלה, קצת לגוון(יש לי מלא קמח תירס לסיים..)
חשבתי על שכבה של גנאש שוקולד שישתלב עם טעם התפוז.
אילו רעיונות תוכלי לתת לי? זה אמור להיות פרווה פשוט
תודה רבה!
הייתי הולכת על סירופ סוכר אחרי אפייה זה נראה לי הכי מתאים , סירופ תפוזי מים תפוז וסוכר
העוגה נראית נפלא מעוניינת להכין – האם אפית אותה בטורבו או אפייה רגילה?