צילום: נופר צור
היום יום שישי ואני קצת חוגגת, גם יצא היום כתבת ראיון שלי עם ריטה גולדשטיין במגזין סופ״ש של
מאקו, תוכלו להיכנס לקרוא כאן. גם דף האינסטוש שלי חוגג 130,000 עוקבים, וגם אני מעלה לכם מתכון
לאחת העוגות המהממות ביותר שהכנתי.
את הראיון עם ריטה עשינו אצלי בבית, ישבנו שעתיים ודיברתי על עצמי, ואחרי שהיא הלכה,
קלטתי פתאום, שעוד מעט זה יופיע במאקו והמון אנשים יולו להיכנס ולקרוא את זה. זו חשיפה נורא
גדולה, ואני כל פעם חושבת שאולי אני לא מוכנה לזה.במשך שלושה ימים ניסיתי להריץ בראש את
הראיון שלנו, מה אמרתי, איפה נתתי יותר מדי מידע, מה שכחתי להגיד שממש רציתי, האם
עברו מסרים מסויימים שקשורים אליי, לדרך שלי, לאהבה שלי באפייה… זה קצת מרט לי את העצבים.
בסופו של דבר הראיון התפרסם אתמול אחהצ, וחוץ מהעובדה שאני לא אתרגל בחיים
לכך שמצלמים אותי מאופרת:-) הייתי בסדר. עברתי את זה. ואני הכי שמחה.
במרץ 2020 היו לי 30,000 עוקבים. עברו 10 חדשים ואני עם 130,000 וזו סיבה למסיבה.
אני ואתם הולכים לחגוג עם עוגה, שהוכנה במיוחד עבור סדנת טו בשבט שהעברתי לעוקבים.
כתבתי מתכונים לסדנה, ונורא רציתי לעשות משהו עם פולנטה. טעמתי עוגת פולנטה לא מזמן,
קיבלתי אחת כזו מתנה והיא שבתה את ליבי ומאז לא הפסתקי לחשוב עליה.
אז החלטתי שאני אכין אותה עם טוויסט קטן, עם ציפוי קרמל אגוזים שמצאתי בבלוג של ויני .
לא היו נסיונות למתכון מראש, אני מודה שבדרך כלל אני מנסה לראות שהמתכון מתאים,
והפעם היתה לי הרגשה טובה, דמיינתי את הטעם והחיבור בפה וזה עבד לי. אז הלכתי על
זה בלי בדיקה, ובסדנה שיחקתי אותה הכי קוללל, כשלמעשה התפללתי כל הזמן שזה יעבוד.
כשהעוגה יצאה מהתנור זה היה וואו, ואחכ כשחתכתי אותה זה היה צרחות. צדקתי!
היא רכה ולחה כמו שעוגת פולנטה צריכה להיות, עם טעם של שקדים ותפויזם והציפוי
למעלה היסטרי ונותן לה טוויסט אלוהי. היא היתה אמורה להיות לט״ו בשבט אבל מיכפת לו?
היא חייבת להיות לכל השנה. אז אני אחגוג איתה היום וגם אתם אני מקוה.
כמה דברים חשובים לפני שמתחילים:
-הכנתי את העוגה כבר מספר פעמים, פעם אחת עם חמאה, פעם עם שמן קנולה, ופעם אחת שילבתי
בין השניים, ושלושת הגרסאות יצאו מדהימות, גרסת הפרווה יצאה שוס.
-כתבתי שאפשר להשתמש לציפוי בסילאן/מייפל/דבש או סירופ תירס, באופן אישי הכי אהבתי
את גרסת הסילאן, גם האחרות לא רעות אבל זו דעתי האישית.
-העוגה ללא גלוטן, אני חושבת שזו הגרסה הכי טובה שלה ולא ממליצה להמיר קמח שקדים
או קמח פולנטה בשום דבר אחר.
-לעוגה יש אפייה בשני שלבים, בשלב הראשון היא נאפית ללא הציפוי למשך 30 דק׳, כשהיא
אמורה אחרי 30 דקות להתייצב כולה אך עדיים להישאר רכה, אפשר ממש לגעת טיפה עם היד
במרכז שלה ולראות אם היא נוזלית או כבר יציבה אך רכה.
לאחר מכן שופכים עליה את הציפוי ואופים שוב למשך 15-20 דק.
-כמות השומן במתכון גדולה, אני יודעת, והיא נועדה לפצות קצת על הבסיס של העוגה
כיון שלרוב אופים עוגות פולנטה, ולאחר האפייה משקים אותן בסירופ, מה שלא אפשרי בעוגה
שלנו כיון שהיאחוזרת אחכ לאפייה נוספת.בעיניי היא אמורה להיות קצת מושחתת ואז היא בשיא שלה.
אפשר להוריד ממש מעט שומן ולא יותר מדי אחרת יש מצב שהיא תצא קצת יבשה וחבל.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת פולנטה תפוזים בציפוי קרמל אגוזים/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
לעוגה:
200 גר חמאה רכה /או כוס(200 גר׳) שמן קנולה
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים
כף גרידת תפוז
3 ביצים גודל L
100 גר׳ קמח פולנטה
2 כוסות (200 גר׳) קמח שקדים
כפית אבקת אפייה
מעט מלח
לציפוי:
2 כוסות (200 גר׳) אגוזים קצוצים מכל סוג
1/2 כוס (180 גר׳) סירופ תירס/סילאן/דבש או מייפל
60 גר׳ חמאה
3/4 כוס (150 גר׳) גר׳ סוכר חום בהיר
1 ביצה גודל L
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
בקערה טורפים את החמאה הרכה עם הסוכר כ-3 דקות. מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת תפוז והביצים.
מקפלים פנימה בעדינות בתנועות קיפול את הפולנטה ואבקת השקדים.
מוסיפים את אבקת האפייה ואת המלח ומערבבים היטב
מעבירים לתבנית משומנת, ואופים כ 30 דק׳.עד שהיא מתייצבת אך עדיים רכה במרכזה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: בסיר קטן ממיסים חמאה וסוכר,עד להמסה מוחלטת.
מוסיפים סירופ תירס ומערבבים היטב, מסירים מהאש, מוסיפים פנימה ביצה ומערבבים היטב,
מוסיפים אגוזים קצוצים.
מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים מעל את הציפוי באופן אחיד, מיישירם אותו על פני העוגה בעזרת
כף או ספטולה מדורגת, ומחזירים לתנור ל 15 דק נוספות.עד שהעוגה מוכנה, והציפוי מתקשה.
מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**ניתן להמיר חמאה לשמן לגרסת פרווה (במקרה כזה יש להקציף תחילה ביצים וסוכר ואז להוסיף שמן ולהמשיך כרגיל)
ובציפוי להמיר את החמאה לשמן קוקוס 40 גר׳.
**העוגה נשמרת הכי טוב במקרר למשך ארבעה ימים
**חלק מהייחודיות של העוגה הוא בקמח הפולנטה שזה קמח תירס, אל תוותרו.
**כפי שכתבתי במתכון עצמו, סירופ תירס או סילאן, דבש או מייפל כולם אחלה.
179 Comments
היי אפשר להמיר את הקמח שקדים לקמח רגיל?
היי קרן , אפיתי את העוגה, במקום שמן קנולה השתמשתי בשמן זית מעודן ויצא טעם גן עדן, מה שכן אני לא הסתדרתי עם הקרמל , כי צריך לדעת לקרמל… אז ציפתי אותה עם גנש שוקולד ואגוזים, יצא מושלם למרות שממש מסקרן אותי הטעם של נעוגה עם קרמל אגוזים . אשמח אם תצלמי איך את מקרמלת ומכינה את הציפוי לעוגה ..תודה מראש ומועדים לשמחה
זה לגמרי לא תהליך מסובך , יש וידאו מאוד מפורט כאן
https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTExNjA4Njg1NTk5ODI2?igshid=ddttyn8elesb&story_media_id=2492056386643235461
שלום יקירה ראשית תודה על מתכון שניתן להמיר בשמן. 2. האם יש מצב לקמח מצה לעוגות במקום קמח תירס? לא בטוחה שאמצא כשר לפסח
היי שלום אני בדיוק הכנתי את העוגה אבל העוגה לא הרפת באמצע מה לעשות?
ייתכן ואצלך בתנור העוגה צריכה יותר זמן
עוגה מעולה, נאפתה פעמיים במשך שבוע!! אפילו לאחותי הסקפטית, שישר פסלה את המתכון, היה טעים! תודה
שמחה ממש לשמוע
היי קרן, כשמוסיפים את הביצה לתערובת הציפוי, צריך לקרר את התערובת לפני?
ועוד שאלה, לגבי שמן קוקוס מה ההמרה שלו לכפיות/כוס מידה? תודה
לא צריך לקרר רק לערבב מהר
הי קרן אשמח לטבען אותה איך היית מציעה
הי תודה על המתכון, במה ניתן להחליף את מיץ התפוזים?
מיץ קלמנטינות
עוגה מטריפה,
מיוחדת ומלאה בטעמים
תודה רבה.
אפשר לעשות מזה ג'בטות ?
איך אפשר להכין ג׳בטחת מעוגה לא הבנתי את השאלה
קרן אהובה
איזו מהמוני הגרסאות לקמח מתאימה ביותר לדעתך; קמח תירס/ פולנטה אינסטנט/ פולנטה עדינה / פולנטה שבורה ( קצת יותר גסה)? יש המון (..) ולא יודעת מה נכון למרקם הרצוי
קמח תירס מעולה
היי אפשר להשתמש ב קלמנטינות במקום תפוזים?
בטח
היי, הכנתי את העוגה והיא מדהימה וידעתי שתהיה כזו, משהו בה קצת מזכיר קראק פאי. אני רק חושבת היא מתוקה באופן לא מאוזן, אפילו בן זוגי שמבחינתו אין דבר כזה מתוק מדי הרגיש זאת. אני הכנתי אותה בדיוק לפי ההוראות, שמתי מייפל טבעי בציפוי. יש מצב שבפעם הבאה אכין אותה עם מחצית מכמות הסוכר בבצק, כי המתיקות של הציפוי מספיקה
זה עניין של טעם אני גם לא מאוד אוהבת מתוק מדי ובכל זאת היא לא מתוקה לי מדי ….לא הייתי מעלה אותה אם הייתי חושבת שהיא לא מאוזנת
אני גם חושבת שניא מאוד מתוקה..להבא אפחית בכמות הסוכר
הי קרן, מה לשים במקום 60 גרם חמאה בציפוי, לגרסת הפרווה?
היי קרן,
במה אפשר להחליף את קמח השקדים ?
קמח אגוזים אחר
האם אפשר קמח רגיל במקום הקמח תירס?
זו עוגת פולנטה
אני לא יודעת איך היא תצא בקמח רגיל מוזמנת לנסות ולספר לנו
היי
אם אני רוצה לוותר על הטעם התפוזי
אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב?
כן אפשר חלב וכמובן תתקל עוגה אחרת לגמרי
היי,
העוגה הזו טעימה ממש!
איך היא עם הקפאה? תשרוד?
מניחה שכן
היי קרן יקרה,
האם אפשר להמיר את קמח התירס בפולנטה?
אפשר
פולנטה או סולת? קורץ לי סולת שיהיה כמו בסבוסה עם הציפוי שאת מציעה למעלה, נראה לי להיט…. שנלך בכל זאת על הפולנטה?
חייב עם הפולנטה רק כדי להבין איזה קסם זה
תודה יקרה!
קרן! זה יצא פיצוץ! תודה!
איזה כייףףףף
הי קרן, מה לשים במקום 60 גרם חמאה בציפוי, לגרסת הפרווה?
מחמאה/נטורינה
אפשר להחליף את הקמח פולנטה בקמח רגיל?
זו עוגת פולנטה
היי, אפשר לאפות בשני תבניות אנגליש קייק? ישנה את זמן האפייה?
יקצר מעט להתחיל לבדוק אחרי 20 דק
בעלי, ששנים טוען שאגוזים בעוגה זה פשע נגד האנושות, התעלף(!!!) על העוגה הזאת ואמר שהיא הכי טעימה שהכנתי אי פעם.
אז בעצם בזכותך, שוב יצאתי פולנייה צודקת:)
זה הכי משמח פולניה כמוני 🙂
אפשר להמיר את הקמח שקדים לקמח לבן רגיל (אין בקניה קמח (ואבקת שקדים) בכלל)? או להשתמש רק בקמח פולנטה?
אפשר לנסות להמיר את השקדים חצי חצי בפולנטה וקמח לבן, אני לא יודעת להמליץ איך ייצא, ניסיתי רק את הגרסה עם השקדים
היי
האגוזים צריכים להיות קלויים?
לא
היי קרן, באיזה אגוזים את משתמשת?
מיקס של כל מה שיש בבית
פקאן אגוזי מלך לוז
היי קרן
אפשר לאפות בקוטר 22 או 26 במקום?
ב 22 אפשר
היא תזדקק לזמן אפייה נוסף
קרן, במתכון זה עם חמאה ובסרטון זה כנראה עם שמן לפי זה שהקצפת קודם ביצים.
משהו בחמאה כשהוספתי את התפוזים כאילו לא התאחד ונראה מפורק. משהו לא ברור….
חג שמייח
היא תהיה בסדר בתנור
האם אפשר להחליף את הביצים במשהו לגרסא טבעונית?
וגם, אם מחליפים את החמאה בשמן, כמה שמן צריך?
תודה ושבת שלום
לא ניסיתי להמיר בעוגה הזו את הביצים ברסק תפוחים את מוזמנת לנסות ולספר איך יצא
קרן רשמה במתכון שאפשר להמיר את החמאה בכוס שמן….בהצלחה
האם במקום קמח שקדים ניתן להשתמש בשקדים טחונים?
אפשר
היי. ניתן להשתמש בסוכרזית ?
מעולם לא ניסיתי
סירופ תירס. כהה או בהיר ? מה מומלץ
הכתבה הורסת ואת הורסת!!
מעבירה אותך בדיוק. מתה על הבלוג שלך ועל המתכונים הכל כל פשוטים וכיפים. עוגות עם סדקים זה החיים!!!
הי, קראתי את הכתבה, את נהדרת! משהו!
תודה גליייי
האם הכוונה למיץ תפוזים טרי לסחוט לבד או מיץ תפוזים קנוי? מה עדיף? תודה!
אפשר קנוי או סחוט טרי בבית
הכנתי לשבת. עשיתי על בסיס לא חלבי ויצא מעולה. אם תוכלי לחשוב על רעיון להפוך את הבסיס לטבעוני – זה יהיה מושלם. תודה רבה
שמחה שאהבתם
היי האם הכנת קרמל משמן קוקוס ?
והאם 40 גרם זה מספיק?
ואם ניסיתי
הכנתי ויצא מעולה! תשואות רבות! אבל הערה.. זמני האפייה שלי היו מאד שונים – (והתנור שלי מצויין) הוספתי עוד 10 דקות בחלק הראשון, והחלק השני לקח סביב החצי שעה. אז לא להיבהל אם מצריך עוד זמן. תודה רבה!
קראתי עלייך.. ניכנסתי לבלוג בפעם הראשונה.. יש לך את זה.. אחלה מתכונים ..הסיפורים הפותחים חביבים מאוד.. גם אני פתחתי בלוג בשם "זריחה במטבח".. לפני כשלושה חודשים.. עדיין מחפשת את הקול שלי.. הדרך ארוכה.. אבל מאמינה שאני בדרך הנכונה..
תודה מיטל ובהצלחה
לא הבנתי: מקפלים פנימה פולנטה לאחר הכנתה או שמקפלים פנימה את הקמח תירס?
קמח תירס
היי קרן, קמח שקדים 200 גר סה״כ? או 400 גרם? כתבת 2 כוסות
כוס זה 100 גר
הי במידה ואני מעוניינת בגרסת הפרווה, ואין לי שמן קוקוס לציפוי, במה להשתמש במקום? תודה!
נטורינה או מחמאה
היי קרן, מתה לנסות וקשה לי להחליט באיזה אגוזים להשתמש 🙂 באיזה את השתמשת?
תערובת של פקאנים אגוזי לוז ואגוזי מלך
יהיה טעים גם בלי השכבה של האגוזים? רק העוגה?
מניחה שכן
הכנתי ויצא מדהים! תודה על מתכון נפלא.
היי, האם השמן במקום החמאה משנה מאוד את הטעם? הכנתי עם חמאה פעם ויצא מדהים, השאלה מה הפער בין הטעמים (אני צריכה פרווה לחג)
אני מכינה כמעט תמיד עם שמן ועפה עליה
קרן,
אני יכולה להמיר את החמאה בציפוי לאותו יחס לנטורינה?
בהחלט
תקשיבי טוב!!!
הכנתי אותה אתמול והיא נדירה
היום הבנות שלי חזרו מהשירות וטרפו אותה.
טעימה וקלה להכנה.
איך את משמחת תודה
מה לשים במקום סירופ תירס?
כתוב, סילאן או דבש או מייפל
היי קרן,
אם יש לנו אלרגית לאגוזי מלך ופקאן בבית
מה יהיה הכי מומלץ לשלב ? (אגוזי לוז ו…?
ומה עדיף שמן או חמאה ?
היי קרן,
האם צריך לקלות את האגוזים לפני האפייה?
אין צורך לקלות
בחלק של הציפוי – אני משערת שצריך לחכות שהחמאה והסירופ יהיו קרים מספיק לפני שמוסיפים את הביצה, בשביל לא לבשל אותה ולקבל מקושקשת, נכון?
לא נכון, רק לערבב מהר
הכנתי את העוגה היא מוצלחת ממש
יואו פליז עזרה, הכנסתי לתנור בפעם השנייה עם האגוזים וזה לא מתקשה כבר חצי שעה. מה לעשות? אני כבר לא בטוחה שהחלק התחתון אפוי.
זה מתקשה בקירור
איזו עוגה!!!! נראית אליפות ❤️❤️❤️
נאפתה כבר פעמיים אצלנו. זכתה לתשואות רמות. מכונה בפי ביתי – העוגה האסורה.
מעניין אותי – עם איזה קמח פולנטה את אופה אותה?
אפיתי בדיוק כמו במתכון, ואחרי 30 דק הוצאתי כשהיא עוד רוטטת,
הנחתי את הציפוי וכול מה שהיה במרכז העוגה שקע לי
אפיתי בשלב השני יוצר זמן, מקווה שיצא טוב גם ככה…
בטוח שטעימה
קרן אהובה העוגה יצאה מ-ד-ה-י-מ-ה ועוד לכבוד שבת שזה בכלל הכייף ביותר!
אני מעוניינת להכין שוב את העוגה אך הפעם ללא האגוזים למעלה, קצת לגוון(יש לי מלא קמח תירס לסיים..)
חשבתי על שכבה של גנאש שוקולד שישתלב עם טעם התפוז.
אילו רעיונות תוכלי לתת לי? זה אמור להיות פרווה פשוט
תודה רבה!
הייתי הולכת על סירופ סוכר אחרי אפייה זה נראה לי הכי מתאים , סירופ תפוזי מים תפוז וסוכר
העוגה נראית נפלא מעוניינת להכין – האם אפית אותה בטורבו או אפייה רגילה?
הבלילה בתנור, יצאה לי סמיכה… יותר ממה שנראה אצלך בוידאו… מקווה שייצא טוב
יצאה אליפות! תודה. *פעם הבאה אפחית קצת מכמות הסוכר כי יצאה ממש ממש מתוקה
עוגה מדהימה!!!
תודה על המתכון המוצלח
יצאה אליפות! תודה. *פעם הבאה אפחית קצת מכמות הסוכר כי יצאה ממש ממש מתוקה
היי, נראה טוב.
מה הסיכוי שאפשר להחליף את הקמח תירס לקמח מצה? אןו לעוד שקדים טחונים?
בעיית קטניות בפסח‚
זה לא יעבוד, ממליצה לחכות לאחרי פסח כדי להנות ממנה
היי קרן,
מתכננת להכין את זה ליום ראשון לארוחת חג.. מתי עדיף להכין את זה יום ראשון בבוקר או שאפשר גם ביום שבת ?
היא עדיין תהיה טריה ומוצלחת?
תודה, וחג שמח!
ביצים במידה מדיום ילך? אם כן, כמה לשים?
אין בעיה עם מדיום
היי!
פעם ראשונה שעובדת עם קמח תירס וקצת מוטרדת מהתוצאה – יש מן תחושה של חתיכות קטנטנות קשות.
זה אמור להיות ככה?……
אולי קנית קמח תירס עבה?
קרן יא אלופה אחת
פחדתי מחומרי גלם ועשיתי את זה
יצאה עוגה מדהימה ממששש!!!
תודה רבה וחג שמח
שמחה לשמוע! חג שמייח
אני קניתי קמח תירס גרוס גס
כי רק עליו ראיתי שכתוב כשר לפסח
זה יצא טוב?
הכנתי ואחרי 30 דק היא יצאה ממש רכה, פחדתי שלא תתיבש ואז שמתי את האגוזים והם ממש נפלו פנימה…. ♀️
כמראה באמת הבסיס היה צריך יותר זמן, מניחה שעדיין תצא טעימה
הוצאתי את העוגה אחרי 30 דק והתערובת קרסה פנימה … נראה בערב אם טעים
תודה רבה קרן על הכל. וחג שמח
בטוח שטעימה
עוגה מעולה!!! אמנם לא בחושה טיפוסית ומעט מורכבת, אבל טעימה בטירוף, גרפה שבחען רבים!!!
שמחה לשמוע
הכנתי בפסח. מושלמת!!
אפשר להמיר את קמח השקדים בקמח רגיל?
לא ממליצה
משתף שאחרי שעשיתי את המתכון המקורי ויצא מושלם, החלטתי הפעם להחליף חצי כוס תפוז בשתי כפיות נס קפה וחצי כוס אספרסו. העוגה קיבלה טוויסט לקפה שמשתלב נהדר עם הקרמל אגוזים! ממליץ!
נשמע מדהים
היי קרן
העוגה מופלאה, לא פחות!!!
שאלה לי- איכשהו אני תמיד מסתבכת בהכנת הקרמל:(
הסוכר לא נמס לי בחמאה, רואים את גרגירי הסוכר ומרגישים בערבוב.
בסוף אני מתייאשת וממשיכה על פי ההוראות גם כשהסוכר לא נמס לגמרי- ויוצא פצצה, אבל האם הסוכר והחמאה אמורים להתאחד ולהפוך לנוזליים?
בעקרון אמורים להתאחד אבל גם אם לא ועדיין זה נמס בתנור ויוצא לך מעולה אז הכל טוב.
קצת חירבתי את המתכון אבל יצא מאד טעים!
במקום קמח תירס שמתי סולת ובמקום קמח שקדים שמתי חצי קמח לבן וחצי סולת
קצר מחמאות והציפוי פשוט מושלם!
נשמע שלא חירבת בכלל 🙂
העוגה מעולה!!
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים בעונת הקיץ? מעדיפה לא מיץ תפוזים קנוי…
אני קונה תפוזים כל הקיץ!
יש פה אצל הירקנים בשפע, אם אין אז קנוי
היי הכנתי את העוגה עם שמן קוקוס הכל היה ניראה מצוין כולל האפיה ,אבל היא יצאה ממש נמוכה ולא כמו שהיא מופיע בתמונה
נשארה לי נוזלית מאוד אחרי אפיית השכבה הראשונה- השניה התערבבה לתוכה ולא נוצרו שכבות מופרדות, בתנור (הטוב, בד״כ) כבר עשר דקות יותר ועדיין מסרבת להתייצב..
מקוה שיצאה טעימה
יצאה פצצה! תודה! שומרים את העוגה במקרר לאחר האפיה?
לא חייבת מקרר
קרן יקרה חג שמח
אין כמוך ואין על העוגה הזו ובכלל אני אישית מכינה מתכונים שלך ותמיד יוצא פגאז
שברה שיאי עולם תענוג רצוף. חוסלה בן רגע.
הולכת להכין עוד אחת.
תודה רבה וחג שמח
תודה טלי!
הכנתי את העוגה יצאה מושלמת וקצרה מחמאות רבות…תודה לך קרן על מתכונים נפלאים
תודה אתי איזה כייף לשמוע
הי קרן, אני יכולה להחליף בציפוי לקרמל את החמאה בשמן קוקוס ? ואם כן כמה? צריכה פרווה ולא אוהבת להשתמש במחמאה וכד'
כתוב למטה את הכמות של השמן להמרה וזה ייצא אחלה
היי אלופה!
האם אמר להמיר חלק מקמח השקדים בקמח מצה לאפיה? 100 גרם קמח שקדים ו100 גרם קמח מצה לאפייה?
לא ניסיתי קצת קשה לי להגיד איך ייצא כיון שחלק הטעם פה זה השקדים
קרן,
יצא מ ע ו ל ה!! ממש כולם אהבו!
בהחלט נכין שוב בלי קשר לפסח…
אגב, לי הזכיר קצת במרקם את עוגיות הסולת עם תמרים שאמא שלי מכינה ☺️
תודה רבה!
אביב
היי קרן, האם ניתן להחליף סוכר חום בהיר בסוכר קנים של טרוביה? תודה רבה
כן
היי לקרן וכולם,
אני פונה אלייך ולכל אלה שעשו את העוגה פרווה,
אם העוגה בגירסה חלבית את כותבת לערבב היטב את החמאה עם הסוכר.
בגרסת הפרווה את כותרת שאפשר להמיר לשמן.
שאלתי: כיצד מערבבים את השמן עם הסוכר? או שלא צריך לערבב ופשוט מוסיפים
את שאר המוצרים לפי הסדר שכתבת?
תודה רבה וחג פסח שמח
בגרסת פרווה מקציפים ביצים וסוכר לכמה דקות, מוסיפים בסוף שמן מקציפים מעט שוב ואז ממשיכים כרגיל
(זה גם כתוב בתחתית המתכון )
תודה ענקית קרן יקרה ואהובה.
חג פסח שמח לכל המשפחה האהובה ולנד נד שלנו.
חג שמח דנה
היי קרן,
אני פונה אלייך ולכל אלה שעשו את העוגה פרווה,
אם העוגה בגירסה חלבית את כותבת לערבב היטב את החמאה עם הסוכר.
בגרסת הפרווה את כותבת שאפשר להמיר לשמן.
שאלתי: כיצד מערבבים את השמן עם הסוכר? או שלא צריך לערבב ופשוט מוסיפים
את שאר המוצרים לפי הסדר שכתבת?
תודה רבה וחג פסח שמח
הכנתי אותה היום בגרסת פרווה ויצא פשוט מעולה!!!
תודה קרן❤️
מהמםםםםם
ואו עוגה מדהימה! הכנתי את הפרווה והיא הייתה הכוכבת של הערב.
יש לך המלצה איך אפשר לעשות אותה טבעונית?
תודה❤️
לא ניסיתי טבעונית אפשר לנסות להמיר ביצים ברסק תפוחים
וואו! איזה עוגה! אחת הטעימות והמיוחדות שאכלתי. לא היה לי פולנטה אז עשיתי עם קמח מצה לעוגות במקום. יצא מעולה. אני אאמץ לא רק בפסח
יווו אני בהלם שיצאה טוב עם קמח מצה, את חייבת לנסות עם פולנטה
אני אנסה…. פשוט לא כל כך היה בא לי לקנות כי אני בספק אם זה ישמש אותי למשהו אחר. כמובן שרק את הפולנטה החלפתי בקמח מצה. כל השאר אותו דבר. ממש התלהבתי ממנה וגם כל המשפחה ❤️
היי קרן
את אופה על טורבו או חום עליון תחתון?
קמח פולנטה גרוס גס יעבוד? ראיתי שמישהי כתבה שהרגישה פירורים גסים מדי
זה מה שמצאתי כשק לפסח גרוס גס
אשמח לתשובה לגבי קמח פולנטה גרוס גס שאדע לבנות עליה לחג או לא
תודה רבה
האם כתוב גרוס גס? אם כן אז זה לא מתאים
תודה על התשובה
מצאתי בסוף קמח תירס כשר
חג שמח
היי קרן
משופ מה העוגה לא נאפתה לי, לא בשלב הראשון ולא בשלב השני
היא כבר שחומה לחלוטין כל השכבה השנייה נפלה פנימה ועדיין נוזלית מבפנים
מעולם לא היה לי כזה דבר
אולי כדאי לכתוב אם את אופה על טורבו או חום עליון תחתון כי לדעתי שם הבעיה
תודה
היי קרן,
העוגה נראית ממש טעימה.
האם אפשר להפחית בחצי את כמות הסוכר והשמן בבצק?
תודה
ממש לא
היי קרן,
תודה.
הפחתתי רבע מהסוכר בבצק ורבע מהשמן.
לאחר כ35 דק׳ אפיה של הבצק, שמתי את מלית האגוזים והחזרתי לתנור אבל העוגה לא נאפתה אחרי 15 דק – היתה עדיין מאוד נוזלית – כך שבסוף היתה למעלה מחצי שעה נוספת, דבר שגרם לשכבת אגוזים להשרף ולבצק להתייבש.
אשמח להבין מדוע לא נאפתה.
האם את אופה בטורבו/רגיל(חום עליון/תחתון)?
מה לעשות אחרת?
תודה רבה וחג נעים ושיהיו בשורות טובות
כבר 20 ד בתנור עם הציפוי והוא לא מתקשה
מפחדת לייבש את העוגה