ט״ו בשבטמתכוני פרווהעוגות בחושותפסח

עוגת פולנטה תפוזים בציפוי קרמל אגוזים

ינואר 22, 2021 179 Comments

צילום: נופר צור 

היום יום שישי ואני קצת חוגגת, גם יצא היום כתבת ראיון שלי עם ריטה גולדשטיין במגזין סופ״ש של

מאקו, תוכלו להיכנס לקרוא כאן. גם דף האינסטוש שלי חוגג 130,000 עוקבים, וגם אני מעלה לכם מתכון

לאחת העוגות המהממות ביותר שהכנתי.

את הראיון עם ריטה עשינו אצלי בבית, ישבנו שעתיים ודיברתי על עצמי, ואחרי שהיא הלכה,

קלטתי פתאום, שעוד מעט זה יופיע במאקו והמון אנשים יולו להיכנס ולקרוא את זה. זו חשיפה נורא

גדולה, ואני כל פעם חושבת שאולי אני לא מוכנה לזה.במשך שלושה ימים ניסיתי להריץ בראש את

הראיון שלנו, מה אמרתי, איפה נתתי יותר מדי מידע, מה שכחתי להגיד שממש רציתי, האם

עברו מסרים מסויימים שקשורים אליי, לדרך שלי, לאהבה שלי באפייה… זה קצת מרט לי את העצבים.

בסופו של דבר הראיון התפרסם אתמול אחהצ, וחוץ מהעובדה שאני לא אתרגל בחיים

לכך שמצלמים אותי מאופרת:-) הייתי בסדר. עברתי את זה. ואני הכי שמחה.

במרץ 2020 היו לי 30,000 עוקבים. עברו 10 חדשים ואני עם 130,000 וזו סיבה למסיבה.

אני ואתם הולכים לחגוג עם עוגה, שהוכנה במיוחד עבור סדנת טו בשבט שהעברתי לעוקבים.

כתבתי מתכונים לסדנה, ונורא רציתי לעשות משהו עם פולנטה. טעמתי עוגת פולנטה לא מזמן,

קיבלתי אחת כזו מתנה והיא שבתה את ליבי ומאז לא הפסתקי לחשוב עליה.

אז החלטתי שאני אכין אותה עם טוויסט קטן, עם ציפוי קרמל אגוזים שמצאתי בבלוג של ויני .

לא היו נסיונות למתכון מראש, אני מודה שבדרך כלל אני מנסה לראות שהמתכון מתאים,

והפעם היתה לי הרגשה טובה, דמיינתי את הטעם והחיבור בפה וזה עבד לי. אז הלכתי על

זה בלי בדיקה, ובסדנה שיחקתי אותה הכי קוללל, כשלמעשה התפללתי כל הזמן שזה יעבוד.

כשהעוגה יצאה מהתנור זה היה וואו, ואחכ כשחתכתי אותה זה היה צרחות. צדקתי!

היא רכה ולחה כמו שעוגת פולנטה צריכה להיות, עם טעם של שקדים ותפויזם והציפוי

למעלה היסטרי ונותן לה טוויסט אלוהי. היא היתה אמורה להיות לט״ו בשבט אבל מיכפת לו?

היא חייבת להיות לכל השנה. אז אני אחגוג איתה היום וגם אתם אני מקוה.

כמה דברים חשובים לפני שמתחילים:

-הכנתי את העוגה כבר מספר פעמים, פעם אחת עם חמאה, פעם עם שמן קנולה, ופעם אחת שילבתי

בין השניים, ושלושת הגרסאות יצאו מדהימות, גרסת הפרווה יצאה שוס.

-כתבתי שאפשר להשתמש לציפוי בסילאן/מייפל/דבש או סירופ תירס, באופן אישי הכי אהבתי

את גרסת הסילאן, גם האחרות לא רעות אבל זו דעתי האישית.

-העוגה ללא גלוטן, אני חושבת שזו הגרסה הכי טובה שלה ולא ממליצה להמיר קמח שקדים

או קמח פולנטה בשום דבר אחר.

-לעוגה יש אפייה בשני שלבים, בשלב הראשון היא נאפית ללא הציפוי למשך 30 דק׳, כשהיא

אמורה אחרי 30 דקות להתייצב כולה אך עדיים להישאר רכה, אפשר ממש לגעת טיפה עם היד

במרכז שלה ולראות אם היא נוזלית או כבר יציבה אך רכה.

לאחר מכן שופכים עליה את הציפוי ואופים שוב למשך 15-20 דק.

-כמות השומן במתכון גדולה, אני יודעת, והיא נועדה לפצות קצת על הבסיס של העוגה

כיון שלרוב אופים עוגות  פולנטה, ולאחר האפייה משקים אותן בסירופ, מה שלא אפשרי בעוגה

שלנו כיון שהיאחוזרת אחכ לאפייה נוספת.בעיניי היא אמורה להיות קצת מושחתת ואז היא בשיא שלה.

אפשר להוריד ממש מעט שומן ולא יותר מדי אחרת יש מצב שהיא תצא קצת יבשה וחבל.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

ֿ

עוגת פולנטה תפוזים בציפוי קרמל אגוזים/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

לעוגה:

200 גר חמאה רכה /או כוס(200 גר׳) שמן קנולה

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים

כף גרידת תפוז

3 ביצים גודל L

100 גר׳ קמח פולנטה

2 כוסות (200 גר׳) קמח שקדים

כפית אבקת אפייה

מעט מלח

לציפוי:

2 כוסות (200 גר׳) אגוזים קצוצים מכל סוג

1/2 כוס (180 גר׳) סירופ תירס/סילאן/דבש או מייפל

60 גר׳ חמאה

3/4 כוס (150 גר׳) גר׳ סוכר חום בהיר

1 ביצה גודל L

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

בקערה טורפים את החמאה הרכה עם הסוכר כ-3 דקות. מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת תפוז והביצים.

מקפלים פנימה בעדינות בתנועות קיפול את הפולנטה ואבקת השקדים.

מוסיפים את אבקת האפייה ואת המלח ומערבבים היטב

מעבירים לתבנית משומנת, ואופים כ 30 דק׳.עד שהיא מתייצבת אך עדיים רכה במרכזה.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: בסיר קטן ממיסים חמאה וסוכר,עד להמסה מוחלטת.

מוסיפים סירופ תירס ומערבבים היטב, מסירים מהאש, מוסיפים פנימה ביצה ומערבבים היטב,

מוסיפים אגוזים קצוצים.

מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים מעל את הציפוי באופן אחיד, מיישירם אותו על פני העוגה בעזרת

כף או ספטולה מדורגת,  ומחזירים לתנור ל 15 דק נוספות.עד שהעוגה מוכנה, והציפוי מתקשה.

מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**ניתן להמיר חמאה לשמן לגרסת פרווה (במקרה כזה יש להקציף תחילה ביצים וסוכר ואז להוסיף שמן ולהמשיך כרגיל)

ובציפוי להמיר את החמאה לשמן קוקוס 40 גר׳.

**העוגה נשמרת הכי טוב במקרר למשך ארבעה ימים

**חלק מהייחודיות של העוגה הוא בקמח הפולנטה שזה קמח תירס, אל תוותרו.

**כפי שכתבתי במתכון עצמו, סירופ תירס או סילאן, דבש או מייפל כולם אחלה.

179 Comments

יוכבד ינואר 22, 2021 at 8:45 am

היי אפשר להמיר את הקמח שקדים לקמח רגיל?

Reply
צביה לוי מרץ 29, 2021 at 8:25 am

היי קרן , אפיתי את העוגה, במקום שמן קנולה השתמשתי בשמן זית מעודן ויצא טעם גן עדן, מה שכן אני לא הסתדרתי עם הקרמל , כי צריך לדעת לקרמל… אז ציפתי אותה עם גנש שוקולד ואגוזים, יצא מושלם למרות שממש מסקרן אותי הטעם של נעוגה עם קרמל אגוזים . אשמח אם תצלמי איך את מקרמלת ומכינה את הציפוי לעוגה ..תודה מראש ומועדים לשמחה

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2021 at 10:21 pm

זה לגמרי לא תהליך מסובך , יש וידאו מאוד מפורט כאן
https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTExNjA4Njg1NTk5ODI2?igshid=ddttyn8elesb&story_media_id=2492056386643235461

Reply
דינה סיבוני מרץ 17, 2023 at 1:52 pm

שלום יקירה ראשית תודה על מתכון שניתן להמיר בשמן. 2. האם יש מצב לקמח מצה לעוגות במקום קמח תירס? לא בטוחה שאמצא כשר לפסח

Reply
רויטל אפריל 1, 2021 at 1:26 pm

היי שלום אני בדיוק הכנתי את העוגה אבל העוגה לא הרפת באמצע מה לעשות?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2021 at 2:56 pm

ייתכן ואצלך בתנור העוגה צריכה יותר זמן

Reply
גל אפריל 15, 2023 at 5:48 am

עוגה מעולה, נאפתה פעמיים במשך שבוע!! אפילו לאחותי הסקפטית, שישר פסלה את המתכון, היה טעים! תודה

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2023 at 11:44 am

שמחה ממש לשמוע

Reply
מיכל אפריל 12, 2022 at 9:07 am

היי קרן, כשמוסיפים את הביצה לתערובת הציפוי, צריך לקרר את התערובת לפני?
ועוד שאלה, לגבי שמן קוקוס מה ההמרה שלו לכפיות/כוס מידה? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2022 at 9:31 am

לא צריך לקרר רק לערבב מהר

Reply
חנה מרץ 15, 2023 at 3:30 pm

הי קרן אשמח לטבען אותה איך היית מציעה

Reply
מיקה ינואר 22, 2021 at 8:51 am

הי תודה על המתכון, במה ניתן להחליף את מיץ התפוזים?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:13 pm

מיץ קלמנטינות

Reply
מירב מרץ 17, 2023 at 5:58 pm

עוגה מטריפה,
מיוחדת ומלאה בטעמים
תודה רבה.

Reply
ורוניקה ינואר 26, 2024 at 1:18 pm

אפשר לעשות מזה ג'בטות ?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 4:22 pm

איך אפשר להכין ג׳בטחת מעוגה לא הבנתי את השאלה

Reply
ללי ינואר 22, 2021 at 11:08 am

קרן אהובה
איזו מהמוני הגרסאות לקמח מתאימה ביותר לדעתך; קמח תירס/ פולנטה אינסטנט/ פולנטה עדינה / פולנטה שבורה ( קצת יותר גסה)? יש המון (..) ולא יודעת מה נכון למרקם הרצוי

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:11 pm

קמח תירס מעולה

Reply
עמית ינואר 22, 2021 at 11:45 am

היי אפשר להשתמש ב קלמנטינות במקום תפוזים?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:09 pm

בטח

Reply
איילת ינואר 23, 2021 at 3:27 pm

היי, הכנתי את העוגה והיא מדהימה וידעתי שתהיה כזו, משהו בה קצת מזכיר קראק פאי. אני רק חושבת היא מתוקה באופן לא מאוזן, אפילו בן זוגי שמבחינתו אין דבר כזה מתוק מדי הרגיש זאת. אני הכנתי אותה בדיוק לפי ההוראות, שמתי מייפל טבעי בציפוי. יש מצב שבפעם הבאה אכין אותה עם מחצית מכמות הסוכר בבצק, כי המתיקות של הציפוי מספיקה

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 4:35 pm

זה עניין של טעם אני גם לא מאוד אוהבת מתוק מדי ובכל זאת היא לא מתוקה לי מדי ….לא הייתי מעלה אותה אם הייתי חושבת שהיא לא מאוזנת

Reply
עינבר אוגוסט 21, 2021 at 11:50 pm

אני גם חושבת שניא מאוד מתוקה..להבא אפחית בכמות הסוכר

Reply
עינת אפריל 18, 2024 at 1:02 am

הי קרן, מה לשים במקום 60 גרם חמאה בציפוי, לגרסת הפרווה?

Reply
מירוש מרץ 18, 2024 at 8:55 pm

היי קרן,
במה אפשר להחליף את קמח השקדים ?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:59 pm

קמח אגוזים אחר

Reply
אלונה ינואר 22, 2021 at 1:55 pm

האם אפשר קמח רגיל במקום הקמח תירס?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 3:34 pm

זו עוגת פולנטה
אני לא יודעת איך היא תצא בקמח רגיל מוזמנת לנסות ולספר לנו

Reply
יעל ינואר 22, 2021 at 5:26 pm

היי
אם אני רוצה לוותר על הטעם התפוזי
אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:21 pm

כן אפשר חלב וכמובן תתקל עוגה אחרת לגמרי

Reply
יהודית נובמבר 9, 2021 at 12:10 pm

היי,
העוגה הזו טעימה ממש!

איך היא עם הקפאה? תשרוד?

קרן אגם נובמבר 9, 2021 at 4:58 pm

מניחה שכן

Matan Benvenisti מרץ 9, 2021 at 8:24 pm

היי קרן יקרה,
האם אפשר להמיר את קמח התירס בפולנטה?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 10:17 pm

אפשר

איתן ינואר 28, 2021 at 7:29 pm

פולנטה או סולת? קורץ לי סולת שיהיה כמו בסבוסה עם הציפוי שאת מציעה למעלה, נראה לי להיט…. שנלך בכל זאת על הפולנטה?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2021 at 8:56 pm

חייב עם הפולנטה רק כדי להבין איזה קסם זה

Reply
איתן ינואר 28, 2021 at 9:14 pm

תודה יקרה!

Reply
איתן ינואר 30, 2021 at 4:17 pm

קרן! זה יצא פיצוץ! תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2021 at 4:33 pm

איזה כייףףףף

עינת אפריל 18, 2024 at 1:02 am

הי קרן, מה לשים במקום 60 גרם חמאה בציפוי, לגרסת הפרווה?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:41 pm

מחמאה/נטורינה

אלונה ינואר 22, 2021 at 2:12 pm

אפשר להחליף את הקמח פולנטה בקמח רגיל?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 3:33 pm

זו עוגת פולנטה

Reply
Nitzan Rodestein ינואר 22, 2021 at 3:05 pm

היי, אפשר לאפות בשני תבניות אנגליש קייק? ישנה את זמן האפייה?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 3:33 pm

יקצר מעט להתחיל לבדוק אחרי 20 דק

Reply
נטשה ינואר 22, 2021 at 4:28 pm

בעלי, ששנים טוען שאגוזים בעוגה זה פשע נגד האנושות, התעלף(!!!) על העוגה הזאת ואמר שהיא הכי טעימה שהכנתי אי פעם.
אז בעצם בזכותך, שוב יצאתי פולנייה צודקת:)

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:22 pm

זה הכי משמח פולניה כמוני 🙂

Reply
שירי ינואר 22, 2021 at 4:37 pm

אפשר להמיר את הקמח שקדים לקמח לבן רגיל (אין בקניה קמח (ואבקת שקדים) בכלל)? או להשתמש רק בקמח פולנטה?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:23 pm

אפשר לנסות להמיר את השקדים חצי חצי בפולנטה וקמח לבן, אני לא יודעת להמליץ איך ייצא, ניסיתי רק את הגרסה עם השקדים

Reply
אור ינואר 29, 2021 at 10:54 pm

היי
האגוזים צריכים להיות קלויים?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2021 at 7:11 am

לא

Reply
הגר ינואר 21, 2022 at 8:52 am

היי קרן, באיזה אגוזים את משתמשת?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2022 at 11:50 am

מיקס של כל מה שיש בבית
פקאן אגוזי מלך לוז

Reply
רז ינואר 25, 2022 at 5:02 pm

היי קרן
אפשר לאפות בקוטר 22 או 26 במקום?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2022 at 6:46 am

ב 22 אפשר
היא תזדקק לזמן אפייה נוסף

Reply
עדי אפריל 21, 2024 at 11:13 pm

קרן, במתכון זה עם חמאה ובסרטון זה כנראה עם שמן לפי זה שהקצפת קודם ביצים.
משהו בחמאה כשהוספתי את התפוזים כאילו לא התאחד ונראה מפורק. משהו לא ברור….
חג שמייח

קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:34 pm

היא תהיה בסדר בתנור

עדי ינואר 22, 2021 at 5:51 pm

האם אפשר להחליף את הביצים במשהו לגרסא טבעונית?
וגם, אם מחליפים את החמאה בשמן, כמה שמן צריך?
תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:21 pm

לא ניסיתי להמיר בעוגה הזו את הביצים ברסק תפוחים את מוזמנת לנסות ולספר איך יצא

Reply
Orna ינואר 26, 2021 at 12:23 am

קרן רשמה במתכון שאפשר להמיר את החמאה בכוס שמן….בהצלחה

Reply
אילנה נובמבר 22, 2021 at 8:10 am

האם במקום קמח שקדים ניתן להשתמש בשקדים טחונים?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2021 at 9:43 am

אפשר

Reply
Irit ינואר 22, 2021 at 6:10 pm

היי. ניתן להשתמש בסוכרזית ?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:19 pm

מעולם לא ניסיתי

Reply
יעל ינואר 22, 2021 at 7:44 pm

סירופ תירס. כהה או בהיר ? מה מומלץ

Reply
נוני ינואר 22, 2021 at 8:03 pm

הכתבה הורסת ואת הורסת!!
מעבירה אותך בדיוק. מתה על הבלוג שלך ועל המתכונים הכל כל פשוטים וכיפים. עוגות עם סדקים זה החיים!!!

Reply
גלי ינואר 23, 2021 at 8:51 am

הי, קראתי את הכתבה, את נהדרת! משהו!

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 4:40 pm

תודה גליייי

Reply
שרון מרץ 25, 2021 at 12:06 pm

האם הכוונה למיץ תפוזים טרי לסחוט לבד או מיץ תפוזים קנוי? מה עדיף? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 7:03 pm

אפשר קנוי או סחוט טרי בבית

Reply
Anat ינואר 23, 2021 at 10:39 am

הכנתי לשבת. עשיתי על בסיס לא חלבי ויצא מעולה. אם תוכלי לחשוב על רעיון להפוך את הבסיס לטבעוני – זה יהיה מושלם. תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 4:39 pm

שמחה שאהבתם

Reply
‪Nes Benatia‬‏ אוגוסט 5, 2021 at 3:40 pm

היי האם הכנת קרמל משמן קוקוס ?
והאם 40 גרם זה מספיק?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2021 at 7:20 am

ואם ניסיתי

Reply
דריה ינואר 23, 2021 at 5:52 pm

הכנתי ויצא מעולה! תשואות רבות! אבל הערה.. זמני האפייה שלי היו מאד שונים – (והתנור שלי מצויין) הוספתי עוד 10 דקות בחלק הראשון, והחלק השני לקח סביב החצי שעה. אז לא להיבהל אם מצריך עוד זמן. תודה רבה!

Reply
מיטל דהן ינואר 24, 2021 at 12:03 pm

קראתי עלייך.. ניכנסתי לבלוג בפעם הראשונה.. יש לך את זה.. אחלה מתכונים ..הסיפורים הפותחים חביבים מאוד.. גם אני פתחתי בלוג בשם "זריחה במטבח".. לפני כשלושה חודשים.. עדיין מחפשת את הקול שלי.. הדרך ארוכה.. אבל מאמינה שאני בדרך הנכונה..

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 12:47 pm

תודה מיטל ובהצלחה

Reply
יוסי ינואר 24, 2021 at 7:54 pm

לא הבנתי: מקפלים פנימה פולנטה לאחר הכנתה או שמקפלים פנימה את הקמח תירס?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:39 pm

קמח תירס

Reply
שרונה מרץ 26, 2021 at 9:19 am

היי קרן, קמח שקדים 200 גר סה״כ? או 400 גרם? כתבת 2 כוסות

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 1:00 pm

כוס זה 100 גר

Reply
מירן ינואר 25, 2021 at 4:04 pm

הי במידה ואני מעוניינת בגרסת הפרווה, ואין לי שמן קוקוס לציפוי, במה להשתמש במקום? תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 4:39 pm

נטורינה או מחמאה

Reply
נועה ינואר 26, 2021 at 3:12 pm

היי קרן, מתה לנסות וקשה לי להחליט באיזה אגוזים להשתמש 🙂 באיזה את השתמשת?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2021 at 4:18 pm

תערובת של פקאנים אגוזי לוז ואגוזי מלך

Reply
שלי פברואר 5, 2021 at 1:37 pm

יהיה טעים גם בלי השכבה של האגוזים? רק העוגה?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:08 pm

מניחה שכן

Reply
ענבל ינואר 22, 2022 at 9:56 pm

הכנתי ויצא מדהים! תודה על מתכון נפלא.

Reply
רונה אפריל 17, 2024 at 10:53 pm

היי, האם השמן במקום החמאה משנה מאוד את הטעם? הכנתי עם חמאה פעם ויצא מדהים, השאלה מה הפער בין הטעמים (אני צריכה פרווה לחג)

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:42 pm

אני מכינה כמעט תמיד עם שמן ועפה עליה

Reply
שני ינואר 28, 2021 at 2:55 pm

קרן,
אני יכולה להמיר את החמאה בציפוי לאותו יחס לנטורינה?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2021 at 8:57 pm

בהחלט

Reply
אביבה רחמני ינואר 28, 2021 at 7:13 pm

תקשיבי טוב!!!
הכנתי אותה אתמול והיא נדירה
היום הבנות שלי חזרו מהשירות וטרפו אותה.
טעימה וקלה להכנה.

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2021 at 8:56 pm

איך את משמחת תודה

Reply
גלי ביטון ינואר 29, 2021 at 10:53 am

מה לשים במקום סירופ תירס?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2021 at 1:46 pm

כתוב, סילאן או דבש או מייפל

Reply
שירלי ינואר 29, 2021 at 11:10 am

היי קרן,
אם יש לנו אלרגית לאגוזי מלך ופקאן בבית
מה יהיה הכי מומלץ לשלב ? (אגוזי לוז ו…?
ומה עדיף שמן או חמאה ?

Reply
אור ינואר 31, 2021 at 11:54 am

היי קרן,
האם צריך לקלות את האגוזים לפני האפייה?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 2:03 pm

אין צורך לקלות

Reply
מאיה פברואר 5, 2021 at 11:14 am

בחלק של הציפוי – אני משערת שצריך לחכות שהחמאה והסירופ יהיו קרים מספיק לפני שמוסיפים את הביצה, בשביל לא לבשל אותה ולקבל מקושקשת, נכון?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:07 pm

לא נכון, רק לערבב מהר

Reply
צילה בלוך פברואר 6, 2021 at 5:44 pm

הכנתי את העוגה היא מוצלחת ממש

Reply
Lior Sigawy פברואר 11, 2021 at 10:08 pm

יואו פליז עזרה, הכנסתי לתנור בפעם השנייה עם האגוזים וזה לא מתקשה כבר חצי שעה. מה לעשות? אני כבר לא בטוחה שהחלק התחתון אפוי.

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 10:57 pm

זה מתקשה בקירור

Reply
Lior Sigawy פברואר 11, 2021 at 11:23 pm

איזו עוגה!!!! נראית אליפות ❤️❤️❤️

Reply
טלי פברואר 14, 2021 at 4:12 pm

נאפתה כבר פעמיים אצלנו. זכתה לתשואות רמות. מכונה בפי ביתי – העוגה האסורה.
מעניין אותי – עם איזה קמח פולנטה את אופה אותה?

Reply
נעה מרץ 27, 2021 at 5:11 pm

אפיתי בדיוק כמו במתכון, ואחרי 30 דק הוצאתי כשהיא עוד רוטטת,
הנחתי את הציפוי וכול מה שהיה במרכז העוגה שקע לי
אפיתי בשלב השני יוצר זמן, מקווה שיצא טוב גם ככה…

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:07 pm

בטוח שטעימה

Reply
אביגיל פברואר 21, 2021 at 11:08 pm

קרן אהובה העוגה יצאה מ-ד-ה-י-מ-ה ועוד לכבוד שבת שזה בכלל הכייף ביותר!
אני מעוניינת להכין שוב את העוגה אך הפעם ללא האגוזים למעלה, קצת לגוון(יש לי מלא קמח תירס לסיים..)
חשבתי על שכבה של גנאש שוקולד שישתלב עם טעם התפוז.
אילו רעיונות תוכלי לתת לי? זה אמור להיות פרווה פשוט
תודה רבה!

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 9:30 am

הייתי הולכת על סירופ סוכר אחרי אפייה זה נראה לי הכי מתאים , סירופ תפוזי מים תפוז וסוכר

Reply
רחל מרץ 4, 2021 at 12:58 pm

העוגה נראית נפלא מעוניינת להכין – האם אפית אותה בטורבו או אפייה רגילה?

Reply
דקלה מרץ 17, 2023 at 11:29 am

הבלילה בתנור, יצאה לי סמיכה… יותר ממה שנראה אצלך בוידאו… מקווה שייצא טוב

Reply
דקלה מרץ 25, 2023 at 10:13 pm

יצאה אליפות! תודה. *פעם הבאה אפחית קצת מכמות הסוכר כי יצאה ממש ממש מתוקה

Reply
דינה פלדמן מרץ 6, 2021 at 8:43 am

עוגה מדהימה!!!
תודה על המתכון המוצלח

Reply
דקלה מרץ 26, 2023 at 8:43 pm

יצאה אליפות! תודה. *פעם הבאה אפחית קצת מכמות הסוכר כי יצאה ממש ממש מתוקה

Reply
נויה מרץ 24, 2021 at 6:54 pm

היי, נראה טוב.
מה הסיכוי שאפשר להחליף את הקמח תירס לקמח מצה? אןו לעוד שקדים טחונים?
בעיית קטניות בפסח‚

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2021 at 9:12 pm

זה לא יעבוד, ממליצה לחכות לאחרי פסח כדי להנות ממנה

Reply
אדווה מרץ 25, 2021 at 3:58 pm

היי קרן,
מתכננת להכין את זה ליום ראשון לארוחת חג.. מתי עדיף להכין את זה יום ראשון בבוקר או שאפשר גם ביום שבת ?
היא עדיין תהיה טריה ומוצלחת?

תודה, וחג שמח!

Reply
לירית מרץ 26, 2021 at 9:58 am

ביצים במידה מדיום ילך? אם כן, כמה לשים?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 1:01 pm

אין בעיה עם מדיום

Reply
רותם מרץ 26, 2021 at 4:00 pm

היי!
פעם ראשונה שעובדת עם קמח תירס וקצת מוטרדת מהתוצאה – יש מן תחושה של חתיכות קטנטנות קשות.
זה אמור להיות ככה?……

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 4:25 pm

אולי קנית קמח תירס עבה?

Reply
מורן מרץ 27, 2021 at 2:44 pm

קרן יא אלופה אחת
פחדתי מחומרי גלם ועשיתי את זה
יצאה עוגה מדהימה ממששש!!!
תודה רבה וחג שמח

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 2:50 pm

שמחה לשמוע! חג שמייח

Reply
אוסי אפריל 15, 2024 at 8:08 pm

אני קניתי קמח תירס גרוס גס
כי רק עליו ראיתי שכתוב כשר לפסח
זה יצא טוב?

Reply
יעל מרץ 27, 2021 at 8:41 am

הכנתי ואחרי 30 דק היא יצאה ממש רכה, פחדתי שלא תתיבש ואז שמתי את האגוזים והם ממש נפלו פנימה…. ‍♀️

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 3:05 pm

כמראה באמת הבסיס היה צריך יותר זמן, מניחה שעדיין תצא טעימה

Reply
אילה מרץ 27, 2021 at 3:22 pm

הוצאתי את העוגה אחרי 30 דק והתערובת קרסה פנימה … נראה בערב אם טעים
תודה רבה קרן על הכל. וחג שמח

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:08 pm

בטוח שטעימה

Reply
דנה מרץ 29, 2021 at 11:25 am

עוגה מעולה!!! אמנם לא בחושה טיפוסית ומעט מורכבת, אבל טעימה בטירוף, גרפה שבחען רבים!!!

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2021 at 10:19 pm

שמחה לשמוע

Reply
עופרה אפריל 7, 2021 at 3:17 pm

הכנתי בפסח. מושלמת!!
אפשר להמיר את קמח השקדים בקמח רגיל?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:04 pm

לא ממליצה

Reply
איתן אפריל 10, 2021 at 2:14 pm

משתף שאחרי שעשיתי את המתכון המקורי ויצא מושלם, החלטתי הפעם להחליף חצי כוס תפוז בשתי כפיות נס קפה וחצי כוס אספרסו. העוגה קיבלה טוויסט לקפה שמשתלב נהדר עם הקרמל אגוזים! ממליץ!

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2021 at 6:37 pm

נשמע מדהים

Reply
אריאלה אפריל 15, 2021 at 6:47 pm

היי קרן
העוגה מופלאה, לא פחות!!!
שאלה לי- איכשהו אני תמיד מסתבכת בהכנת הקרמל:(
הסוכר לא נמס לי בחמאה, רואים את גרגירי הסוכר ומרגישים בערבוב.
בסוף אני מתייאשת וממשיכה על פי ההוראות גם כשהסוכר לא נמס לגמרי- ויוצא פצצה, אבל האם הסוכר והחמאה אמורים להתאחד ולהפוך לנוזליים?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2021 at 3:34 pm

בעקרון אמורים להתאחד אבל גם אם לא ועדיין זה נמס בתנור ויוצא לך מעולה אז הכל טוב.

Reply
גל גולן מאי 7, 2021 at 10:41 pm

קצת חירבתי את המתכון אבל יצא מאד טעים!
במקום קמח תירס שמתי סולת ובמקום קמח שקדים שמתי חצי קמח לבן וחצי סולת
קצר מחמאות והציפוי פשוט מושלם!

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 11:18 am

נשמע שלא חירבת בכלל 🙂

Reply
עינת יולי 3, 2021 at 9:44 am

העוגה מעולה!!
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים בעונת הקיץ? מעדיפה לא מיץ תפוזים קנוי…

Reply
קרן אגם יולי 3, 2021 at 11:55 am

אני קונה תפוזים כל הקיץ!
יש פה אצל הירקנים בשפע, אם אין אז קנוי

Reply
Nill אוגוסט 6, 2021 at 5:13 pm

היי הכנתי את העוגה עם שמן קוקוס הכל היה ניראה מצוין כולל האפיה ,אבל היא יצאה ממש נמוכה ולא כמו שהיא מופיע בתמונה

Reply
מנסה ספטמבר 15, 2021 at 1:07 pm

נשארה לי נוזלית מאוד אחרי אפיית השכבה הראשונה- השניה התערבבה לתוכה ולא נוצרו שכבות מופרדות, בתנור (הטוב, בד״כ) כבר עשר דקות יותר ועדיין מסרבת להתייצב..

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 1:42 pm

מקוה שיצאה טעימה

Reply
דפנה בן משה ינואר 13, 2022 at 8:43 pm

יצאה פצצה! תודה! שומרים את העוגה במקרר לאחר האפיה?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2022 at 9:29 pm

לא חייבת מקרר

Reply
טלי אפריל 6, 2023 at 12:30 pm

קרן יקרה חג שמח
אין כמוך ואין על העוגה הזו ובכלל אני אישית מכינה מתכונים שלך ותמיד יוצא פגאז
שברה שיאי עולם תענוג רצוף. חוסלה בן רגע.
הולכת להכין עוד אחת.
תודה רבה וחג שמח

קרן אגם אפריל 7, 2023 at 7:22 am

תודה טלי!

אתי ינואר 16, 2022 at 11:02 am

הכנתי את העוגה יצאה מושלמת וקצרה מחמאות רבות…תודה לך קרן על מתכונים נפלאים

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2022 at 3:05 pm

תודה אתי איזה כייף לשמוע

Reply
אלי פברואר 23, 2022 at 5:37 am

הי קרן, אני יכולה להחליף בציפוי לקרמל את החמאה בשמן קוקוס ? ואם כן כמה? צריכה פרווה ולא אוהבת להשתמש במחמאה וכד'

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2022 at 9:19 am

כתוב למטה את הכמות של השמן להמרה וזה ייצא אחלה

Reply
רוית סלוצקי אפריל 20, 2022 at 5:47 pm

היי אלופה!
האם אמר להמיר חלק מקמח השקדים בקמח מצה לאפיה? 100 גרם קמח שקדים ו100 גרם קמח מצה לאפייה?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2022 at 5:57 pm

לא ניסיתי קצת קשה לי להגיד איך ייצא כיון שחלק הטעם פה זה השקדים

Reply
אביב אפריל 23, 2022 at 9:54 pm

קרן,
יצא מ ע ו ל ה!! ממש כולם אהבו!

בהחלט נכין שוב בלי קשר לפסח…
אגב, לי הזכיר קצת במרקם את עוגיות הסולת עם תמרים שאמא שלי מכינה ☺️

תודה רבה!
אביב

Reply
הדר מרץ 30, 2023 at 11:43 pm

היי קרן, האם ניתן להחליף סוכר חום בהיר בסוכר קנים של טרוביה? תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2023 at 9:33 am

כן

Reply
דנה דוד אפריל 4, 2023 at 9:40 am

היי לקרן וכולם,

אני פונה אלייך ולכל אלה שעשו את העוגה פרווה,

אם העוגה בגירסה חלבית את כותבת לערבב היטב את החמאה עם הסוכר.
בגרסת הפרווה את כותרת שאפשר להמיר לשמן.
שאלתי: כיצד מערבבים את השמן עם הסוכר? או שלא צריך לערבב ופשוט מוסיפים
את שאר המוצרים לפי הסדר שכתבת?
תודה רבה וחג פסח שמח

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2023 at 10:33 am

בגרסת פרווה מקציפים ביצים וסוכר לכמה דקות, מוסיפים בסוף שמן מקציפים מעט שוב ואז ממשיכים כרגיל
(זה גם כתוב בתחתית המתכון )

Reply
דנה דוד אפריל 4, 2023 at 10:53 am

תודה ענקית קרן יקרה ואהובה.
חג פסח שמח לכל המשפחה האהובה ולנד נד שלנו.

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2023 at 11:46 am

חג שמח דנה

Reply
דיטה אפריל 4, 2023 at 10:51 am

היי קרן,

אני פונה אלייך ולכל אלה שעשו את העוגה פרווה,

אם העוגה בגירסה חלבית את כותבת לערבב היטב את החמאה עם הסוכר.
בגרסת הפרווה את כותבת שאפשר להמיר לשמן.
שאלתי: כיצד מערבבים את השמן עם הסוכר? או שלא צריך לערבב ופשוט מוסיפים
את שאר המוצרים לפי הסדר שכתבת?
תודה רבה וחג פסח שמח

Reply
הילה אפריל 4, 2023 at 7:22 pm

הכנתי אותה היום בגרסת פרווה ויצא פשוט מעולה!!!
תודה קרן❤️

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2023 at 10:03 am

מהמםםםםם

Reply
הילה יולי 8, 2023 at 12:14 pm

ואו עוגה מדהימה! הכנתי את הפרווה והיא הייתה הכוכבת של הערב.
יש לך המלצה איך אפשר לעשות אותה טבעונית?
תודה❤️

Reply
קרן אגם יולי 11, 2023 at 4:39 am

לא ניסיתי טבעונית אפשר לנסות להמיר ביצים ברסק תפוחים

Reply
טלי אפריל 11, 2023 at 1:50 pm

וואו! איזה עוגה! אחת הטעימות והמיוחדות שאכלתי. לא היה לי פולנטה אז עשיתי עם קמח מצה לעוגות במקום. יצא מעולה. אני אאמץ לא רק בפסח

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2023 at 5:41 pm

יווו אני בהלם שיצאה טוב עם קמח מצה, את חייבת לנסות עם פולנטה

Reply
טלי אפריל 11, 2023 at 9:36 pm

אני אנסה…. פשוט לא כל כך היה בא לי לקנות כי אני בספק אם זה ישמש אותי למשהו אחר. כמובן שרק את הפולנטה החלפתי בקמח מצה. כל השאר אותו דבר. ממש התלהבתי ממנה וגם כל המשפחה ❤️

Reply
חן אפריל 8, 2024 at 9:25 pm

היי קרן
את אופה על טורבו או חום עליון תחתון?

Reply
אוסי אפריל 16, 2024 at 10:11 am

קמח פולנטה גרוס גס יעבוד? ראיתי שמישהי כתבה שהרגישה פירורים גסים מדי
זה מה שמצאתי כשק לפסח גרוס גס

Reply
אוסי אפריל 18, 2024 at 7:49 am

אשמח לתשובה לגבי קמח פולנטה גרוס גס שאדע לבנות עליה לחג או לא
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:41 pm

האם כתוב גרוס גס? אם כן אז זה לא מתאים

Reply
אוסי אפריל 22, 2024 at 6:43 am

תודה על התשובה
מצאתי בסוף קמח תירס כשר
חג שמח

Reply
חן אפריל 21, 2024 at 11:41 am

היי קרן
משופ מה העוגה לא נאפתה לי, לא בשלב הראשון ולא בשלב השני
היא כבר שחומה לחלוטין כל השכבה השנייה נפלה פנימה ועדיין נוזלית מבפנים
מעולם לא היה לי כזה דבר
אולי כדאי לכתוב אם את אופה על טורבו או חום עליון תחתון כי לדעתי שם הבעיה

תודה

Reply
גלית אפריל 22, 2024 at 8:28 am

היי קרן,
העוגה נראית ממש טעימה.
האם אפשר להפחית בחצי את כמות הסוכר והשמן בבצק?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:34 pm

ממש לא

Reply
גלית אפריל 23, 2024 at 8:29 am

היי קרן,
תודה.
הפחתתי רבע מהסוכר בבצק ורבע מהשמן.
לאחר כ35 דק׳ אפיה של הבצק, שמתי את מלית האגוזים והחזרתי לתנור אבל העוגה לא נאפתה אחרי 15 דק – היתה עדיין מאוד נוזלית – כך שבסוף היתה למעלה מחצי שעה נוספת, דבר שגרם לשכבת אגוזים להשרף ולבצק להתייבש.
אשמח להבין מדוע לא נאפתה.
האם את אופה בטורבו/רגיל(חום עליון/תחתון)?
מה לעשות אחרת?
תודה רבה וחג נעים ושיהיו בשורות טובות

Reply
אוסי אפריל 22, 2024 at 9:16 am

כבר 20 ד בתנור עם הציפוי והוא לא מתקשה
מפחדת לייבש את העוגה

Reply

Leave a Comment