המון זמן לא היה לנו פרג בבלוג ובין השיניים וזה ממש מחדל מצד מישהי כמוני שכל כך אוהבת פרג.
נתתי לעצמי משימה, לשאול אתכם בכל יום חמישי בסטורי באינסטוש איזו עוגה תרצו שתעלה לבלוג בסופש
ומעבר לזה שאני המומה מכמות האנשים ששוב ושוב מבקשים עוגות פרג, אתגרתי את עצמי ממש,
על זה קורה ביום חמישי, זה אומר שיש לי 24 שעות לאסוף את כל התשובות שלכם, להכין עוגה,
להתפלל שהיא הצליחה, לצלם, לכתוב מתכון ולהעלות לבלוג, וזו משימה לא קלה בכלל:-)
אבל אין תלונות, אני הבאתי את זה על עצמי, ואני גם ממש אוהבת אתגרים כאלו, כי אז אני אופה ברגע
האחרון משהו פשוט וקליל וכייפי לשבת.
הפעם החלטתי לפנק בעוגת פרג כמו שאני אוהבת, ולקראת פורים אני מבטיחה לכם שיעלו עוד מתכוני פרג
שווים בבלוג.
העוגה הזו קלה להכנה, אם אין לכם מיקסר אתם יכולים להכין הכל בקערה עם מטרפה, היא גם לא מתוקה מדי.
עוגת פרג ושמנת חמוצה/תבנית אינגליש קייק
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
1 סוכר וניל
1 גביע שמנת חמוצה 200 גר'
100 גר' פרג טחון טרי
1/2 כוס (120 מ״ל) שמן קנולה
כוס+3/4 (250 גר') קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת אפייה
6 כפות דבש
3 כפות חלב רותח
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
משרים את הפרג בחלב הרותח, מוסיפים דבש מערבבים ומניחים בצד.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים את השמן לאט לאט וממשיכים להקציף עוד דקה
מורידים את המהירות ומהירות איטית ומוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל, אבקת אפייה וקמח.
מערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, מוציאים 3 כפות מהתערובת לתערובת הפרג ומערבבים.
את יתרת התערובת מעבירים לתבנית ומיישרים. מניחים את מלית הפרג במרכז התבנית לאורך מעל הבלילה.
מערבבים ממש מעט לתנועות שיש.
אופים כ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים
34 Comments
הי קרן
תודה על אתר מקסים ומאוד מזמין.
כמה אבקת אפיה לא נירשם במצרכים תודה .
שולה
תודה שולה באמת נשמט בטעות ועכשיו תוקן 1.5 כפיות
טוב הכנתי והיא עוגה הורסת!
אתה הורס
היי קרן,
יש לך טעות הדפסה במתכון, סוכר מופיע פעמיים וכמה אבקת אפיה? היא נשמטה מרשימת המצרכים
תודה רבה, תוקן
פעם אחת סוכר ו 1.5 כפיות אבקת אפייה
פעמיים 3/4 כוס סוכר?
מניחה שזו טעות?
כן! תודה על תשומת הלב
היי קרן יקרה,
האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט?
כן בטח
שלום.
האם אפשר להחליף את סוג הקמח והסוכר בסוג אחר ?
הי קרן,
ראשית, אני ממש שמחה כל פעם לפתוח את הבלוג הנפלא שלך.
כיצד ניתן להשרות 100 גר' פרג ב3 כפות חלב?
יתכן וישנה טעות?
לערבב היטב רק שיספוג את החלב קצת
הי קרן,
ראשית תודה על הבלוג הנפלא שלך, נהנית להכין את מתכוניך כל פעם מחדש.
האם יתכן ויש טעות במתכון?
כיצד ניתן להשרות 100 גר פרג ב3 כפות חלב?
היי קרן,
יש לך רעיון איך להפוך את זה לפרווה ועדיין לשמור על הטעם הטוב ואיכות?
אפשר מיץ תפוזים במקום שמנת חמוצה
תודה רבה העוגיות שלך נפלאות, מחסלים אותן מהר. מאד אוהבת פרג אדאג בקרוב לקנות פרג טחון טרי. שבת שלום 🙂
תודה. שבת שלום ♥️
סליחה, זה הספלר מתקן כל פעם לעוגיות ואני לא שמה לב 🙂
כרגיל הכנתי מיד כשפרסמת, וכרגיל יצאה מעולה! תודה רבה על המתכון.
אם כי אצלי משום מה הפרג לא שקע לתוך העוגה… יש לך רעיון למה?
נשאר למעלה? הייתי שמחה לראות תמונה 🙂
אצלם בפעם הבאה לפני שתתחסל 🙂
היי קרן יקרה…אפיתי לא מעט מהעוגות הכחושות יצאו נפלא. ..ממש הרגע הוצאתי מהתנור עוגת פרג ושמנת חמוצה ..היתי צמודה למכון אלא שהעוגה כאילו נחצתה לאורך..
מה לא עשיתי נכון.
הי
זו תופעה שכיחה בעוגות בחושות, אני אוהבת את הסדקים האלו.
זה יכול לקרות מחום תנור גבוה מדי או תבנית שלא מתאימה או פיזור לא אחיד של אבקת אפייה וכו…
תהני מזה 🙂 אבקת סוכר וזהו
היי קרן
תודה על המתכון הנפלא(:
האם אפשר להוריד בכמות הדבש? או שזה עלול להרוס?
לא ניסיתי בלי והיא לא עוגה מאוד מתוקה אז אם את רוצה להוריד את הדבש תוסיפים סוכר או סוכר חום במקום
כתוב במתכון ״1 סוכר וניל״ – למה הכוונה? כפית / כף / שקית?
שקית
היי קרן..האם אפשר להחליף אבקת אפייה בסודה לשתייה?אם כן,מה הכמות?
1/2 כפית אבקת סודה על כפית אבקת אפייה
שוב אני!
אפשר להכפיל את כמות הפרג? (פשוט ממש ממש ממש מכורה!)
כלומר 200 גר' פרג ו-6 כפות חלב רותח… אבל אותה כמות תערבות?
אין לי מושג האמת לא ניסיתי
היי קרן, האם אפשר להחליף דבש במייפל טבעי?
כן בטח