עוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת פרג תפוחים

ספטמבר 27, 2019 3 Comments

גם את העוגה הזו הכנתי כשנסעתי לאפרת המהממת לקראת כתבה במדור שלה בעיתון מקור ראשון, עוגת פרג ותפוחים

ואני יודעת שהרבה מכם סולדים מפרג, אבל לאלו שאוהבים, העוגה הזו פשוט טעימה בטירוף, שומרים עליה במקרר והיא מדהימה, אני לא יכולתי להפסיק לאכול ממנה.ועם כמות נדיבה של אבקת סוכר היא פשוט יפיפייה.

צילום: אפרת ליכטנשטט

 

עוגת פרג תפוחים /תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

3/4 כוס (100 גר׳) פרג טחון טרי

1+1/4 כוסות (300 מ״ל) חלב חם

1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר

    L 5 ביצים גודל

1/2 כוס שמן קנולה

100 גר׳ חמאה רכה

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

גרידת תפוז מתפוז שלם בינוני

כפית מחית/תמצית וניל איכותית

3 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים נקיים מליבה ופרוסים לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים היטב תבנית אפייה.

משרים גרגרי פרג בחלב חם למשך 10 דקות,

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים, ומקציפים במיקסר חלבונים

עם כוס סוכר במהירות גבוהה למשך 4-5 דקות, עד לקבלת קצף יציב.

מוסיפים את השמן באיטיות, וממשיכים להקציף עוד כדקה.

בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם 1/2 כוס סוכר, מוסיפים חמאה וממשיכים לטרוף

עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים וניל וגרידת תפוז ומערבבים.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים, לבסוף מוסיפים פנימה את תערובת הפרג והחלב

ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

בעזרת מרית, מאחדים את תערובת הפרג עם תערובת החלבונים,בתנועות קיפול עדינות.

לבסוף, מוסיפים את קוביות תפוחים ומערבבים.

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 50-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא

עם פירורים לחים עליו.

העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה היטב עד כארבעה ימים.

עם אפרת הכנתי עוד שלושה מתכונים מהממים לראש השנה:

עוגת שיש ריקוטה

חלת סילאן ושקדים טבעונית

עוגיות דבש שמכינים מארבעה מצרכים בלבד

 

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

עוגת שיש דבש ריקוטה ושוקולד - נשואה למאפייה ספטמבר 27, 2019 at 2:26 pm

[…] עוגת פרג תפוחים […]

Reply
גלית אוקטובר 4, 2019 at 8:32 am

הי
אפשר גם פרג שלם? זה משנה בכלל?
קמח תופח במקום רגיל ואבקת אפייה גם יעבוד?
תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 1:09 pm

את יכולה להמיר את הקמח בקמח תופח ולוותר על אבקת האפייה אין בעיה, המרקם הגרגירי של הפרג קצת פחות מומלץ בעוגות ולכן טוחנים אותו. לא יקרה כלום אפ תשתמשי בפרג שלם זה עניין של טעם

Reply

Leave a Comment