עוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת פרג תפוחים

ספטמבר 27, 2019 16 Comments

גם את העוגה הזו הכנתי כשנסעתי לאפרת המהממת לקראת כתבה במדור שלה בעיתון מקור ראשון, עוגת פרג ותפוחים

ואני יודעת שהרבה מכם סולדים מפרג, אבל לאלו שאוהבים, העוגה הזו פשוט טעימה בטירוף, שומרים עליה במקרר והיא מדהימה, אני לא יכולתי להפסיק לאכול ממנה.ועם כמות נדיבה של אבקת סוכר היא פשוט יפיפייה.

צילום: אפרת ליכטנשטט

 

עוגת פרג תפוחים /תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

3/4 כוס (100 גר') פרג טחון טרי

1+1/4 כוסות (300 מ״ל) חלב חם

1.5 כוסות (300 גר') סוכר

    L 5 ביצים גודל

1/2 כוס שמן קנולה

100 גר' חמאה רכה

2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

גרידת תפוז מתפוז שלם בינוני

כפית מחית/תמצית וניל איכותית

3 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים נקיים מליבה ופרוסים לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים היטב תבנית אפייה.

משרים גרגרי פרג בחלב חם למשך 10 דקות,

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים, ומקציפים במיקסר חלבונים

עם כוס סוכר במהירות גבוהה למשך 4-5 דקות, עד לקבלת קצף יציב.

מוסיפים את השמן באיטיות, וממשיכים להקציף עוד כדקה.

בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם 1/2 כוס סוכר, מוסיפים חמאה וממשיכים לטרוף

עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים וניל וגרידת תפוז ומערבבים.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים, לבסוף מוסיפים פנימה את תערובת הפרג והחלב

ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

בעזרת מרית, מאחדים את תערובת הפרג עם תערובת החלבונים,בתנועות קיפול עדינות.

לבסוף, מוסיפים את קוביות תפוחים ומערבבים.

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 50-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא

עם פירורים לחים עליו.

העוגה נשמרת במקרר כשהיא עטופה היטב עד כארבעה ימים.

עם אפרת הכנתי עוד שלושה מתכונים מהממים לראש השנה:

עוגת שיש ריקוטה

חלת סילאן ושקדים טבעונית

עוגיות דבש שמכינים מארבעה מצרכים בלבד

 

16 Comments

גלית אוקטובר 4, 2019 at 8:32 am

הי
אפשר גם פרג שלם? זה משנה בכלל?
קמח תופח במקום רגיל ואבקת אפייה גם יעבוד?
תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2019 at 1:09 pm

את יכולה להמיר את הקמח בקמח תופח ולוותר על אבקת האפייה אין בעיה, המרקם הגרגירי של הפרג קצת פחות מומלץ בעוגות ולכן טוחנים אותו. לא יקרה כלום אפ תשתמשי בפרג שלם זה עניין של טעם

Reply
ליאת אוקטובר 17, 2019 at 9:32 am

הי קרן, ואם אוותר על התפוחים?…מה דעתך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2019 at 3:53 pm

יש שני מתכוני עוגות פרג בבלוג ללא תפוחים אני חושבת שעדיף

Reply
אסתי נובמבר 10, 2019 at 12:48 pm

הי האם אפשר בשתי תבניות אינגליש קייק במקום תבנית עגולה? תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2019 at 1:10 pm

כן בטח

Reply
טליה ינואר 4, 2020 at 10:19 pm

הי קרן, האם אפשר להקפיא את העוגה? אני שואלת בגלל התפוחים. תודה

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2020 at 10:24 pm

אין בעיה להקפיא

Reply
LM יולי 23, 2020 at 3:32 pm

היי קרן, איך אפשר להמיר את העוגה לפרווה , אם בכלל זה אפשרי בעוגה הזאת?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 4:28 pm

אפשר פרווה אין בעיה

Reply
אמיר מאי 28, 2021 at 9:21 am

היי

אפשר להשתמש במיגזר ידני , או שהתוצאה של הרצפה כאן לא תהיה טובה ?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2021 at 2:45 pm

לא ככ הבנתי את השאלה

Reply
גדעון קפלן אוגוסט 1, 2020 at 9:57 am

עוגה מעולה נראה לי שקליפת לימון עדיפה על תפוז בגלל מרירות התפוז.אשמח לשמוע ממך למה זמן האפיה התמשך ל 75 דקות . אמצע העוגה היה נוזלי . חוץ מזה נהנה לאפות מרשמים שלך

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2020 at 1:49 pm

תודה גדעון כנראה סוג התפוז שהשתמשת
לגבי זמן אפייה ממש מוזר זה לא אמור לקרות אבל בהחלט קורה לפעמים
אולי התבנית היתה קטנה מדי ביחס למסת העוגה?

Reply
שלי דצמבר 17, 2022 at 6:06 pm

היי קרן, האם ניתן להשתמש בהקצפה במג'ימיקס מאחר ואין מיקסר?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2022 at 7:46 pm

אם המגימיקס שלך מקציף טוב אז כן

Reply

Leave a Comment