בשבועות האחרונים הימים של הילדים קצת הרבה התהפכו, גור אדם בימים הראשונים של חג הקורונה
הלך לישון בשעה 01:00-02:00 לפנות בוקר ומיום ליום השעות זזו עוד קצת ועוד קצת קדימה.
אחכ הגיעה שינה בשעה 06:00 בבוקר והשבוע נשברו שיאים והוא הולך לישון בשעה 10:00-11:00
בבוקר וקם סביב 20:00 בערב. זה אומר שהוא ער כל הלילה, ואני מאלו שנכנסות למיטה יחסית
מוקדם, כך שבשעה שהוא קם, אני כבר סיימתי את שירותי ההסעדה שלי. אני משאירה לו אוכל,
אבל זה לא מספיק, והוא כל הלילה רעב ומנשנש, כל מה שאפשר לחמם במיקרו, או לשפוך לקערה
ולשים על זה חלב וסוכר. בשעה 07:00 בבוקר הוא כל כך רעב שהוא מתחיל לפנטז על בשר
(נער מתבגר חובב בשר) והוא מעוניין בשעה הזו כבר להכין אותי לקראת הערב.
אז אני מקבלת בבוקר הודעה ממנו לנייד בוואטסאפ, הוא בסלון ואני במיטה,
עם תפריט של מה בא לו שיהיה לערב.
היום בבוקר הוא היה כנראה ממש רעב וזו ההודעה שקיבלתי:
סטייקים, אסאדו, המבורגרים,פרגיות,קבבים,פיתות,חומוס, עושים היום על האש!!
בלי בוקר טוב אמא אפילו? ככה ישר ולעניין
נקרעתי מצחוק, ועליתי למעלה להכין לו פנקייקים. עד שסיימתי להכין אותם הוא נרדם,
בטח יקום בערב רעב כמו שור, ואז הוא יגלה שלא עושים על האש היום ויתבאס. אז אולי
היום נפתיע אותו, אבל מאיפה הוא הביא את האסאדו הזה?? בחיים לא היה פה .
בינתיים עד שהוא יקום, וגם אחותו, אני מכינה עוגות כמו פסיכית. היום הכנתי עוגת
קוקוס ושבבי שוקולד לבלוג והיא יצאה כל כך טעימה שמי בכלל צריך המבורגר?
הכנתי אותה במקור בתבנית מתפרקת מהממת שקיבלתי לחג מיונית צוקרמן.
אתם יכולים לרכוש את התבנית כאן וכמובן להכין בכל תבנית מרובעת או אינגליש קייק אחרת.
**המתכון מבוסס על מתכון של מיקי שמו עם שינויים שלי
עוגת קוקוס ושבבי שוקולד ללא קמח/תבנית מרובעת 20*20 או תבנית אינגליש קייק
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L (גם מדיום סבבה)
כוס (200 גר') סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
1 כוס (100 גר') קוקוס
1/4 כוס (60 מ״ל) מיץ תפוזים
1/2 כוס (70 גר') קורנפלור
1 כוס (100 גר')שקדים טחונים לאבקה
1 כפית א.אפייה
1 כפית תמצית וניל
100 גר' שוקולד מריר קצוץ או מגורר על פומפיה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
בעקרת המיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר למשך 3-4 דקות עד שמתקבלת
בלילה תפוחה ובהירה
מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד דקה, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים
מיץ תפוזים, קוקוס, שקדים, אבקת אפייה, קורנפלור ותמצית וניל.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד פנימה ומערבבים מעט.
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 35-40 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז
העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. העוגה לחה במרקם שלה אז אל תצפו שהקיסם ייצא יבש.
מקשטים באבקת סוכר ואוכלים.
**את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר עד 5 ימים כשהיא עטופה היטב.
**קורנפלור אפשר להמיר בקמח פוחי אדמה או קמח מצה (פחות אוהבת )
**את השקדים אפשר להמיר בכל סוכ אחר של אגוזים שיש לכם .
33 Comments
אם אני רוצה להכין את העוגה הזאת בגרסה עם גלוטן, מה מה יחס הקמח לשאר המצרכים?
חוץ מזה, למדתי ממך שכל מתכון שמוסיפים לן שמנת חמוצה משתדרג. אפשר גם כאן?
אשמח לדעת מה אפשר במקום מיץ תפוזים, שחסר לי כרגע.
תודה
אפשר יוגורט, חלב, שמנת חמוצה, באותה הכמות
למי שלא אוהב קוקוס
למה אפשר להמיר? עוד שוקולד? אגוזים?
זט עוגת קוקוס ..עדיף להכין עוגה אחרת יש עוד עוגות לפסח מעולות בבלוג כנסי ללשונית פסח
היי קרן ושוב תודה 🙂 שאלה -אפייה רגילה או טורבו?
לא אופה בטורבו אלא אם כן ציינתי 🙂
היי מה אפשר לשים בנקום השקדים הטחונים? חסר לי
קורנפלור, קמח תפא קמח מצה
הכנתי בתבנית אינגליש גדולה..יצאה יפיפיה וטעימה בטירוף. מתכון נפלא..תבורכי!!
תודה אופירה
יצא פגזזזזז!
הבן האהוב שלי בן ה 10 הכין לגמרי לבד ויצא כל כך טעים וכל כך מושחת…
וגם קינוח מעולה לימי המחסור בחמאה.
תודה על עוד מתכון מנצח
איזה אלוף
כל הכבוד
חג שמח
קרן הי,
במה אפשר להחליף את השקדים..? קמח תפוחי אדמה הולך?
האם התבנית מרובעת 20*20?
כי לפי התמונה זה תבנית גדולה יותר
זו תבנית מלבנית את יכולה לאפות בכל מרובעת או מלבנית
אם רוצים בכל זאת להשתמש בקמח, איזה כמות כדאי, ובמקום מה? תודה!
כוס ורבע קמח יספיקו
אז לא התעצלתי, והלכתי לקנות שקדים טחונים.. יצא מושלם! תודה
כל הכבוד, היא לגמרי שווה את זה
הלחמינות להמבורגר כבר בתנור (עושה אותן קבוע – מעולות!!) מעכשיו צריכה עוגה נטולת גלוטן למחר.. אבל אין לי מיץ תפוזים, עדיף להחליף בלימון או בחלב?
חלב
היי, נשפך קצת יותר מרבע כוס תפוזים.יצליח?
אם זה קצת יותר לא נראה לי בעייתי
תודה רבה
אפשר להחליף סוכר במייפל או סילאן?
לא לגמרי חלקית בלבד
במקום שקדים טחונים אפשר קמח שקדים?
בטח
הי קרן,
אפיתי ביומיים האחרונים שני מתכונים שלך(באגטים ולחמניות המבורגר)
הגבתי לשניהם וגיליתי שהתגובות ממש מחכימות…
נזכרת שלא הגבתי בפסח (למרות שאפיתי 3 עוגות מהאתר) – אבל עדיף מאוחר…
עוגה מעולה!!
התמונה שלה כבשה אותי (כמו כל צילומים שלך!), היא יצאה בדיוק כמו בתמונה, עם טעם מושלם. עוגה לכל השנה!!
תודה על עוד מתכון מושלם שלך.
איל אני שמחה שחזרת לספר כאן תודה רבה אילנית
היי,
באיזו תבנית את השתמשת? 20×30?
תודה
כן