השבוע אירחנו את אח שלי לארוחת ערב והוא הביא מהקיבוץ שקית ענקית עם תפוזים קלמנטינות ואבוקדו
כשהוא ראה שיש על השיש קערה עם קלמנטינות הוא שאל מאיפה ואמרתי שבדיוק קניתי היום בסופר
זה נורא הצחיק אותו, שקניתי קלמנטינות.
בתור מושבניקית לשעבר, אני זוכרת כמה מוזר היה לי בהתחלה כשעברתי לגור בעיר
לקנות בסופר דברים שבמושב הייתי רגילה לקטוף מהעצים,
כולל ביצים, שלוקחים פשוט מהלול של השכנים
עד היום, כשאמא שלי מגיעה מהמושב לבקר היא מביאה לי דברים
שאני אוהבת כמו ביצים מהמושב, אבוקדו, ופירות הדר
תמיד יש את שקית ההפתעות הזו שמשמחת אותי מאוד.
אבל כיון שהצטברה על השיש כמות ענקית של קלמנטינות החלטתי להשתמש בהן לעוגה.
העוגה הזו, קצת מזכירה לי את עוגת הפרג תפוז שבבלוג
ולא כי יש להן טעם דומה, אלא בגלל ששתיהן לגמרי מאסטר פיס
היא כל כך חלומית בטעמה, שאני כבר כמה ימים מכינה אותה שוב ושוב
כדי שכולם יטעמו ולא יפספסו את טעמה.
היא לחה ורטובה ומעט גרגרית מהשקדים ויש לה טעם נפלא של וניל.
היא טעימה מאוד כשהיא חמה עם קצפת מעט ממותקת בצד
והיא טעימה כשהיא בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר
שתי האופציות נהדרות.
**הפוסט שופץ מעט בתאריך 06/04/22 לכבוד חג הפסח**
עוגת קלמנטינות ריקוטה ושקדים / תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או שתי תבניות אינגליש קייק
מצרכים לעוגה :
150 גרם קוביות חמאה רכה
4 ביצים גודל L
1/2 כוס (70 גר') קמח לבן
(לפסח ממירים בקמח תפוחי אדמה)
2 כוסות (200 גר') שקדים מולבנים טחונים לאבקה
1/4 1 כוסות ( 250 גר') סוכר לבן
3/4 כוס ( 180 מיל') מיץ קלמנטינות ( 5-6 קלמנטינות תלוי בגודלן)
(חוצים את הקלמנטינות לשניים וסוחטים על מסחטת מיץ פשוטה)
חצי קופסא (125 גר') גבינת ריקוטה
כפית וחצי אבקת אפיה
מעט מלח
כפית תמצית וניל איכותית
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות
משמנים היטב תבנית אפייה, אפשר לפזר מעט שקדים פרוסי.ם בתחתית
בקערת המיקסר (אפשר בקערה ללא מיקסר) עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית
מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול עד שהן נטמעות לחלוטין בתערובת
מוסיפים את גבינת הריקוטה וממשיכים לערבב
מוסיפים מיץ קלמנטינות ותמצית וניל
מוסיפים את אבקת השקדים, מלח, קמח ואבקת אפיה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל 40-45 דקות
העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים .
אוכלים חם או מצננים ופזרים אבקת סוכר מלמעלה
** את הקלמנטינות ניתן להמיר בתפוזים
49 Comments
קרן באיזו גבינת ריקוטה את משתמשת?
הי אורן , אני בדרך כלל משתמשת בגבינת ריקוטה של גד
תודה רבה קרן רגילה או פרסקה? (לא יודע מה ההבדל)
פרסקה=טריה, והיא נוחה יותר למריחה
לא יצא לי לאפות איתה עד היום אבל לי ששתיהן יתאימו
תודה רבה קרן, יצאה טעימה מאד השילוב של הגבינה והשקדים זה משהו מיוחד
תודה אורן שמחה לשמוע
והנה עוד מתכון מעולה של קרן. תודה, בתנור.
הבת שלי בת 5 הכינה אני רק הייתי צריך להקריא את המצרכים ☺️
קרן באיזו גבינת ריקוטה השתמשת פה?
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?
אם כן, כמה?
120 גר׳ שמן קוקוס
אבקת שקדים זה קמח שקדים?
כן זה אותו הדבר
יקירה, הכנתי את העוגה הנפלאה שלך. יצאה טעימה להפליא!! במקום קמח רגיל המרתי בקמח כוסמין. יצא מעולה. תודה!!
תודה אורנית שמחה לשמוע! פעם הבאה גם אני אחליף לכוסמין:-)
הי קרן, מתלבטת אם להכין עם מיץ תפוזים במקום, מה דעתך?
אין בעיה להכין עם תפוזים, מה שבא לך 🙂 שתי האופציות מצויינות
אפשר להחליף את החמאה בשמן? ואם כן באיזו כמות?
מניחה שכן, 1/2 כוס
הי, אני רוצה להכין את העוגה אבל אני צריכה לצאת במיוחד לקנות ריקוטה..
יש תחליף הולם לדעתך??
מממ…הכי טוב ריקוטה אבל שמנת חמוצה יכולה להתאים
קמח שקדים (במקום שקדים טחונים) לא יתאים? תודה!
זה אותו הדבר מבחינתי:-) ברור שאפשר
האם צריך לשמור בקירור יום למחרת?
תודה על רעיון נפלא
הי ברק
לא חייבים במזג האויר עכשיו במקרר
יצא פשוט מדהים
כולם ממש התלהבו וביקשו מתכונים
האם ניתן להכין את אותה עוגה עם מיץ או גרידת לימון ? תודה ושבת נעימה
שמחה לשמוע זו אחת העוגות האהובות עליי
אפשר להמיר בלימון או תפוזים אין סיבה שלא
עוגה מעולה! השתמשנו בקמח כוסמין ויצא טעים ממש
אחת העוגות האהובות עליי בבלוג! תודה אירית
היי קרן! האם אפשר לעשות חצי כמות בכל המצרכים בשביל עוגה קטנה יותר?
כן אין בעיה
קרן!! אין אין על הבלוג שלך,הפסקתי להכנס לחלוטין לבלוגים אחרים, פשוט כל שבוע יושבת ובוחרת עוגה שניים מהבלןג ומכינה, פשוט גרמת לי להתאהב ולהצליח באפיה.
אני לא ככ אוהבת מרקם של שקדים טחונים בעוגה, אולי כי שמתי שקדים לא קלופים טחונים זה כאילו דחוס כזה אפשר לוותר? או לעשות רק עם קמח, מה דעתך? אוהבת מרקם רך ועסיסי!
הכנתי בעבר והיתה טובה
רוצה הפעם לעשות עם יותר ריקוטה
כיצד מציעה לעשות זאת? מה להוריד ?
למה יותר ריקוטה? זה ממש ישפיע על המרקם ואולי תצא פחות מוצלחת
אם רוצים להשתמש ביותר ריקוטה מה להשמיט ?
היי קרן! נשמע מעולהה
האם יש אפשרות להפוך איתה לנטולת גלוטן? להחליף את הקמח הרגיל במשהו אחר? עוד קמח שקדים למשל?
תודה רבה
רק קמח שקדים לא בטח שיחזיק את העוגה
נסי לשלב עוד קמח שקדים עם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור חצי חצי במקום הקמח הלבן
למה לעזאזל הכל בתבניות קטנות … מה רע ב26? כל עוגה אני חייבת להתחיל לחשב כמויות לתבנית גדולה יותר
לא מכירה הרבה מתכונים שעובדים עם תבנית 26 היום
ממליצה ממש להחזיק בבית תבנית 24 ותבנית 22 שהיום הן הרבה יותר נפוצות
האם ניתן להשתמש במקום קמח פלוס אבקת אפיה, בקמח תופח? ומה ההמלצה באופן כללי?
בכל מתכון הכולל שימוש בקמח ואבקת אפייה ניתן להמיר לקמח תופח באותה הכמות ולוותר על אבקת האפייה
עוגה מדהימה! שילוב מוצלח במיוחד. תודה
הי קרן,עשיתי בדיוק לפי המתכון העוגה בתנור כבר מעל חצי שעה והיא לא משחימה.יש משהו שמעיד על פיספוס?
כדאי לאפות כעת על טורבו?
אולי להגביר מעט חום תנור יש תנורים פחות חזקים
במה אפשר להמיר את הריקוטה לעוגה פרווה?
בקרם קוקוס
הי קרן, לגרסת פסח, האם אפשר להמיר את קמח תפוחי אדמה בקמח ללא גלוטן ומהי הכמות ? תודה
בוודאי, באותה כמות
האם היא תהיה טובה גם אחר הקפאה?
כן לא אמורה להיות בעיה להקפיא