עוגות בחושותעוגות פריפסח

עוגת קלמנטינות שקדים וריקוטה

דצמבר 21, 2015 49 Comments

צילום: נופר צור

השבוע אירחנו את אח שלי לארוחת ערב והוא הביא מהקיבוץ שקית ענקית עם תפוזים קלמנטינות ואבוקדו

כשהוא ראה שיש על השיש קערה עם קלמנטינות הוא שאל מאיפה ואמרתי שבדיוק קניתי היום בסופר

זה נורא הצחיק אותו, שקניתי קלמנטינות.

בתור מושבניקית לשעבר, אני זוכרת כמה מוזר היה לי בהתחלה כשעברתי לגור בעיר

לקנות בסופר דברים שבמושב הייתי רגילה לקטוף מהעצים,

כולל ביצים, שלוקחים פשוט מהלול של השכנים

עד היום, כשאמא שלי מגיעה מהמושב לבקר היא מביאה לי דברים

שאני אוהבת כמו ביצים מהמושב, אבוקדו, ופירות הדר

תמיד יש את שקית ההפתעות הזו שמשמחת אותי מאוד.

אבל כיון שהצטברה על השיש כמות ענקית של קלמנטינות החלטתי להשתמש בהן לעוגה.

העוגה הזו, קצת מזכירה לי את עוגת הפרג תפוז שבבלוג

ולא כי יש להן טעם דומה, אלא בגלל ששתיהן לגמרי מאסטר פיס

היא כל כך חלומית בטעמה, שאני כבר כמה ימים מכינה אותה שוב ושוב

כדי שכולם יטעמו ולא יפספסו את טעמה.

היא לחה ורטובה ומעט גרגרית מהשקדים ויש לה טעם נפלא של וניל.

היא טעימה מאוד כשהיא חמה עם קצפת מעט ממותקת בצד

והיא טעימה  כשהיא בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר

שתי האופציות נהדרות.

**הפוסט שופץ מעט בתאריך 06/04/22 לכבוד חג הפסח**

 

עוגת  קלמנטינות ריקוטה ושקדים / תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או שתי תבניות אינגליש קייק

מצרכים לעוגה :

150 גרם קוביות חמאה רכה

4 ביצים גודל L

1/2 כוס (70 גר') קמח לבן

(לפסח ממירים בקמח תפוחי אדמה)

2 כוסות (200 גר') שקדים מולבנים טחונים לאבקה

1/4 1 כוסות ( 250 גר') סוכר לבן

3/4 כוס ( 180 מיל') מיץ קלמנטינות ( 5-6 קלמנטינות תלוי בגודלן)

(חוצים את הקלמנטינות לשניים וסוחטים על מסחטת מיץ פשוטה)

חצי קופסא (125 גר')  גבינת ריקוטה

כפית וחצי  אבקת אפיה

מעט מלח

כפית תמצית וניל איכותית

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות

משמנים היטב תבנית אפייה, אפשר לפזר מעט שקדים פרוסי.ם בתחתית

בקערת המיקסר (אפשר בקערה ללא מיקסר) עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית

מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול עד שהן נטמעות לחלוטין בתערובת

מוסיפים את גבינת הריקוטה וממשיכים לערבב

מוסיפים מיץ קלמנטינות ותמצית וניל

מוסיפים את אבקת השקדים, מלח, קמח ואבקת אפיה ומערבבים מעט  עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל 40-45 דקות

העוגה מוכנה כאשר קיסם  שננעץ יוצא עם פירורים לחים .

אוכלים חם או מצננים ופזרים אבקת סוכר מלמעלה

** את הקלמנטינות ניתן להמיר בתפוזים

_MG_1433

 

 

Print Friendly, PDF & Email

49 Comments

אורן מרץ 10, 2016 at 7:03 pm

קרן באיזו גבינת ריקוטה את משתמשת?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2016 at 7:58 pm

הי אורן , אני בדרך כלל משתמשת בגבינת ריקוטה של גד

Reply
אורן מרץ 11, 2016 at 12:39 am

תודה רבה קרן רגילה או פרסקה? (לא יודע מה ההבדל)

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2016 at 7:11 am

פרסקה=טריה, והיא נוחה יותר למריחה
לא יצא לי לאפות איתה עד היום אבל לי ששתיהן יתאימו

Reply
אורן מרץ 12, 2016 at 9:40 pm

תודה רבה קרן, יצאה טעימה מאד השילוב של הגבינה והשקדים זה משהו מיוחד

קרן אגם מרץ 13, 2016 at 6:58 am

תודה אורן שמחה לשמוע

שי פברואר 10, 2021 at 7:11 pm

והנה עוד מתכון מעולה של קרן. תודה, בתנור.
הבת שלי בת 5 הכינה אני רק הייתי צריך להקריא את המצרכים ☺️

Reply
אורן מרץ 10, 2016 at 7:04 pm

קרן באיזו גבינת ריקוטה השתמשת פה?

Reply
שרון אפריל 6, 2022 at 11:31 am

אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?
אם כן, כמה?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 11:36 am

120 גר׳ שמן קוקוס

Reply
מרי מרץ 6, 2024 at 6:32 am

אבקת שקדים זה קמח שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:29 pm

כן זה אותו הדבר

Reply
אורנית שטרמפל מרץ 21, 2016 at 8:44 am

יקירה, הכנתי את העוגה הנפלאה שלך. יצאה טעימה להפליא!! במקום קמח רגיל המרתי בקמח כוסמין. יצא מעולה. תודה!!

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2016 at 8:54 am

תודה אורנית שמחה לשמוע! פעם הבאה גם אני אחליף לכוסמין:-)

Reply
נופר נובמבר 9, 2016 at 11:21 am

הי קרן, מתלבטת אם להכין עם מיץ תפוזים במקום, מה דעתך?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2016 at 11:22 am

אין בעיה להכין עם תפוזים, מה שבא לך 🙂 שתי האופציות מצויינות

Reply
עדי פברואר 2, 2019 at 1:01 pm

אפשר להחליף את החמאה בשמן? ואם כן באיזו כמות?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2019 at 2:58 pm

מניחה שכן, 1/2 כוס

Reply
שרון מרץ 22, 2019 at 10:34 am

הי, אני רוצה להכין את העוגה אבל אני צריכה לצאת במיוחד לקנות ריקוטה..
יש תחליף הולם לדעתך??

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2019 at 1:47 pm

מממ…הכי טוב ריקוטה אבל שמנת חמוצה יכולה להתאים

Reply
ilanit נובמבר 18, 2019 at 3:19 pm

קמח שקדים (במקום שקדים טחונים) לא יתאים? תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 4:05 pm

זה אותו הדבר מבחינתי:-) ברור שאפשר

Reply
ברק דצמבר 13, 2019 at 6:53 pm

האם צריך לשמור בקירור יום למחרת?

תודה על רעיון נפלא

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2019 at 9:25 am

הי ברק
לא חייבים במזג האויר עכשיו במקרר

Reply
ברק דצמבר 20, 2019 at 6:16 pm

יצא פשוט מדהים
כולם ממש התלהבו וביקשו מתכונים
האם ניתן להכין את אותה עוגה עם מיץ או גרידת לימון ? תודה ושבת נעימה

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2019 at 6:25 pm

שמחה לשמוע זו אחת העוגות האהובות עליי
אפשר להמיר בלימון או תפוזים אין סיבה שלא

Reply
אירית ינואר 5, 2020 at 11:08 pm

עוגה מעולה! השתמשנו בקמח כוסמין ויצא טעים ממש

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2020 at 11:22 pm

אחת העוגות האהובות עליי בבלוג! תודה אירית

Reply
‫טל הורביץ‬‎ פברואר 28, 2020 at 1:22 am

היי קרן! האם אפשר לעשות חצי כמות בכל המצרכים בשביל עוגה קטנה יותר?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2020 at 6:43 am

כן אין בעיה

Reply
נועה יולי 8, 2020 at 9:51 pm

קרן!! אין אין על הבלוג שלך,הפסקתי להכנס לחלוטין לבלוגים אחרים, פשוט כל שבוע יושבת ובוחרת עוגה שניים מהבלןג ומכינה, פשוט גרמת לי להתאהב ולהצליח באפיה.
אני לא ככ אוהבת מרקם של שקדים טחונים בעוגה, אולי כי שמתי שקדים לא קלופים טחונים זה כאילו דחוס כזה אפשר לוותר? או לעשות רק עם קמח, מה דעתך? אוהבת מרקם רך ועסיסי!

Reply
barak אוקטובר 16, 2020 at 7:11 pm

הכנתי בעבר והיתה טובה
רוצה הפעם לעשות עם יותר ריקוטה
כיצד מציעה לעשות זאת? מה להוריד ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 7:49 pm

למה יותר ריקוטה? זה ממש ישפיע על המרקם ואולי תצא פחות מוצלחת

Reply
ברק קדמי אוקטובר 16, 2020 at 7:33 pm

אם רוצים להשתמש ביותר ריקוטה מה להשמיט ?

Reply
דנית נובמבר 25, 2020 at 8:23 am

היי קרן! נשמע מעולהה
האם יש אפשרות להפוך איתה לנטולת גלוטן? להחליף את הקמח הרגיל במשהו אחר? עוד קמח שקדים למשל?
תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 8:45 am

רק קמח שקדים לא בטח שיחזיק את העוגה
נסי לשלב עוד קמח שקדים עם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור חצי חצי במקום הקמח הלבן

Reply
יעל נובמבר 25, 2020 at 12:16 pm

למה לעזאזל הכל בתבניות קטנות … מה רע ב26? כל עוגה אני חייבת להתחיל לחשב כמויות לתבנית גדולה יותר

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 2:07 pm

לא מכירה הרבה מתכונים שעובדים עם תבנית 26 היום
ממליצה ממש להחזיק בבית תבנית 24 ותבנית 22 שהיום הן הרבה יותר נפוצות

Reply
לידה דצמבר 12, 2020 at 5:18 am

האם ניתן להשתמש במקום קמח פלוס אבקת אפיה, בקמח תופח? ומה ההמלצה באופן כללי?

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2020 at 6:23 am

בכל מתכון הכולל שימוש בקמח ואבקת אפייה ניתן להמיר לקמח תופח באותה הכמות ולוותר על אבקת האפייה

Reply
רוני דצמבר 26, 2020 at 2:35 pm

עוגה מדהימה! שילוב מוצלח במיוחד. תודה

Reply
חדוה אלקו ינואר 7, 2021 at 6:43 pm

הי קרן,עשיתי בדיוק לפי המתכון העוגה בתנור כבר מעל חצי שעה והיא לא משחימה.יש משהו שמעיד על פיספוס?
כדאי לאפות כעת על טורבו?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:49 pm

אולי להגביר מעט חום תנור יש תנורים פחות חזקים

Reply
Hava אפריל 6, 2022 at 11:41 am

במה אפשר להמיר את הריקוטה לעוגה פרווה?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 12:07 pm

בקרם קוקוס

Reply
ענבל אפריל 11, 2022 at 9:05 am

הי קרן, לגרסת פסח, האם אפשר להמיר את קמח תפוחי אדמה בקמח ללא גלוטן ומהי הכמות ? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2022 at 4:40 pm

בוודאי, באותה כמות

Reply
יעל אפריל 14, 2022 at 7:14 am

האם היא תהיה טובה גם אחר הקפאה?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 12:35 pm

כן לא אמורה להיות בעיה להקפיא

Reply

Leave a Comment