כמה שאלות אני מקבלת תמיד על המרת בצקי שמרים לפרווה? נכון… מלא! אז קבלו מתכון מושלם שהכנתי לשמרים פרווה שמילאתי בקינמון
אבל אפשר בכל מלית אחרת ויש פה גם טריק שמקל מאוד על העבודה, חוסך התעסקות וגם קלוריות 🙂
במקום שומן במלית השתמשתי בתרסיס שמן פאם בטעם חמאה וזה הקל על כל התהליך ויצא פשוט נהדר. נסו גם!
העוגה הזו שמורכבת מכמה שושני קראנצ כל כך מרשימה ואני אוהבת להגיש אותה ולהכין בסדנאות כי היא תמיד וואו ואנשים מתחהבים ממנה ממש.
יש משהו כייפי בלאפות את הבצקים צמודים אחד לשני בתבני תכשהם מחובקים וככה הם גם שומרים על עסיסיות מדהימה ולא מתייבשים מהצדדים.
**הפוסט בשיתוף תרסיס שמן פאם
לצפייה בשלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת קראנצ'ים קינמון פרווה!/תבנית אחת עגולה בקוטר 28 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק שמרים :
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
1 כף (11 גר') שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים)
2 ביצים גודל L
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
2/3 כוס (160 מ״ל) מי ברז או חלב סויה
למלית קינמון:
ספריי שמן בטעם חמאה של פאם
1 כוס (200 גר׳) סוכר חום בהיר
2 כפות יפות כאלו שמנמנות של אבקת קינמון
לציפוי:
ביצה טרופה
לזיגוג:
1/4 כוס מים
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
אופן ההכנה:
מכינים את בצק השמרים :
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים עם כף.
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצים, שמן קנולה ולבסוף את החלב/מים לאט לאט,
אל תמזגו את כל הכמות פנימה בבת אחת כי ייתכן ולא תזדקקו לכולה, אז במזיגה איטית, עד שלבצק
יש מספיק נוזלים. לשים סהכ 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן על כל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים, אפשר
לילה שלם במקרר.
מכינים את המלית:
בקערה מערבבים סוכר חום וקינמון לתערובת אחידה. מניחים בצד.
כשהבצק מוכן, מוציאים אותו למשטח עבודה, מחלקים את הבצק ל 8-9 חלקים שווים במשקל 110 גר׳ לכל חלק בצק.
משמנים תבנית עגולה בספריי שמן.
על משטח מעט מקומח, מרדדים כל עיגול בצק לרצועה מלבנית ארוכה.
מרססים על פני הבצק תרסיס שמן בנדיבות. מפזרים כף כף וחצי מתערובת הקינמון והסוכר החום, ובעזרת מערוך עוברים שוב על הבצק כדי
שהתערובת תיטמע בשומן.
מגלגלים את מלבן הבצק שלנו מהצד הרחב צמוד צמוד לגליל ארוך, ובעזרת סכין חדה, חותכים
ומחלקים את הגליל לאורך לשתי רצועות שוות. מניחים רצועה אחת לאורך ואת השני לרוחב מעליה ליצירת
צורת איקס, וקולעים כל שני קצוות של הגלילים לבורג.
מגלגלים את הרצועה סביב עצמה לשבלול קרנץ עגול ומניחים בתבנית אפייה.
חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים ומניחים את כולם בתבנית אחד צמוד לשני, אין צורך לשמור על רווחים.
כשכל הקראנצים בתבנית מכסים אותם במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
מברישים את הקראצים בביצה טרופה, ואופים כ 25-30 דקות עד שהם שחומים למראה.
בזמן שהקראנצים בתנור מכינים סירופ סוכר:
בכלי או סיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת
לבעבע 7-8 דקות עד שהיא מסמיכה לסירופ.
כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מברישים היטב בסירופ סוכר חם ומגישים.
77 Comments
היי לא רשמת כמה קינמון
2 כפות
יצא פשוט מעולה! מתכון מדויק וטעים
תודה אלונה
היי
חשבתי שזה קקאו.
אפשר עם קקאו?
תודה
נראה מעולה! חייבת לכתוב שכל מתכון שלך שהכנתי יצא מדהים! תודה רבה!
תודה צילה
נראה סוף!! אלופה!
מאיפה התבנית ?
לא נדבק מבחינת ניקוי הכוונה?
אחלה תבנית אמייל
זמינה בחנות און ליין של רון יוחננוב
האם אפשר בתבנית יותר קטנה של 24 או 26 ?במידה וכן, מה הכמויות הנדרשות.
לא לעשות שינוי בכמויות, אם יש שאריות לאפות אותן בנפרד
הבצק לא יצא לי, אולי כי הוספתי מים חמים? תודה
חמים רותחים?
מתכון מנצח! קל פשוט ומושלםם בטעם!
מעיף את הבית בניחוחות חא נורמאליים של קינמון. מעדן!
תודה מאיוש!
היי, נראה מעולה. יש תחליף לביצים לטבעונים?
לוותר עליהם ולהוביל טיפה שמן לבצק
אם אין לי את הספריי בטעם חמאה.. אני יכולה ספריי שמן רגיל?
ברוררר
הי,
ואם רוצים לא פרווה, מה כמויות החמאה שצריך?
לבצק 100 גר
בא לי לאפות עוגה כזו עם פרג, איזו מלית אני צריך?
לכתוב באתר עוגת שמרים פרג ולקחת משם את המלית
היי קרן יקרה, את מלכת האפיה ומצאתי את עצמי כל השבוע אופה ממתכונייך המהממים!
אני רוצה להכין כמות כפולה ממתכון זה, האם מומלץ להכפיל כאן כמויות? תודה מראש ותודה בכלל על שפע מתכוני זהב טעימים.
אם אין לי סוכר חום בהיר? רק לבן וחום כהה…
חום כהה אחלה וגם הלבן
180 מעלות בתוכנית טורבו/רגיל??
תודה
כל המתכונים שלך אליפות,תודה לך
תודה, חום עליון תחתון
אם יש לי בייצים גודל m כמה בייצים לשים
2
היי קרן
תודה על כל המתכונים המושלמים שלך
אין לי את הספריי של פאם ומאוד רוצה להכין את העוגה מחר בבוקר לשבת
אם אפשר להשתמש בשמן ונטורינה במקום הספריי? כדי שתהיה פרווה, ומה הכמות בערך?
אפשר בטח
פשוט למרוח אני לא יודעת להגיד כמויות
בכל זאת רוצה להכניסחמאה במקום שמן
מה היחס בין חמאה לשמן?
100 גר׳חמאה
היי את השתמשת בחלב סויה או מים?
פוחדת שהחלב סויה ייתן טעם לוואי כי אני לא אוהבת חלב סויה
אין לו טעם לוואי לא מרגישים טעם ואפשר מים
אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום חלב סויה?
בטח שאפשר
עוגה משלמת. וואווו אמאלה ואבאלה כמה שהיא טעימה… חוסלה כמעט מייד. חחח
תודהההה
היי,
נראה מצויין אפשר מלית קקאו בבקשה?
לכתוב במנוע חיפוש באתר עוגת רוגעלך מבולגנת ולקחת את המלית משם
היי, אפשר להכין מזה צורה של קינמוניות?
תודה רבה וסופ"ש נעים
אין בעיה להשתמש בבצק לכל צורה או סוג של עוגת שמרים אחרת
האם אפשר לאפות יום לפני ההגשה? כלומר, האם העוגה תהיה טובה יום לאחר ההכנה?
תעטפי אותה היטב בנייולן נצמד אחרי שמצטננת ואז למחרת אפשר מעט לחמם
הכנתי ויצא מעולה! גם יום אחרי! תודה רבה. עוגה נפלאה.
הכנתי ויצאה מדהימה!!!!
אחת העוגות הטובות
תודהההה
שלום וברכה קרן
תודה רבה על מתכונים ניפלאים
רציתי לדעת האם ניתן להקפיא עוגות שמרים
ואם כן האם לפני אפיה או לאחר אפיה ?
אשמח לעצות בכללי לגבי הקפאה של עוגות
עוד מעט חגים והזמן דוחק
תודה רבה
אפשר להקפיא לפני אפיה ואחכ להפשיר, להתפיח ולאפות ואפשר להקפיא אחרי אפייה
בלי ספריי בטעם חמאה
פשוט שמן רגיל בבקבוק ספריי גם יצא טעים?
כן
[…] רגע לפני כיפור ואני מקבלת ככ הרבה הודעות להכנת שמרים פרווה, אז היום הכנתי בצק מעולה מהאתר של שמרים קינמון פרווה […]
היי:) אין לנו מיקסר, אפשר גם ידנית ללוש?
בטח
הי קרן, תודה על מתכונים מהממים!! ❤️
כמה זמן הבצק יכול לשבת במקרר בהתפחה?
אפשר יותר מיום? מה המקסימום?
הכנתי את הבצק ביום שישי בלילה.. עדין רלוונטי?
עד 24 שעות כן
תריחי אותו ואם הוא סבבה תשתמשי
תודההההה ❤️❤️
לא יצא לי קראנצי ? מה יכול להיות שפיספסתי ..
והבצק היה ממש ממש דביק אז הוספתי המון קמח יכו להיות שזה הרס?
מה הכוונה קראנצי? זה עוגת שמרים היא אמורה לצאת רכה
הי,
אחרי האפיה לשמור במקרר או בחוץ? מה מומלץ?
לא במקרר
הי קרן, הכנתי את הבצק ושמתי אותו ללילה במקרר והוא לא תפח כמעט. מה לעשות ?
לעבוד איתו הוא יהיה בסדר תני התפחה שנינ ארוכה
בפעם השלישית שהכנתי כבר הכפלתי כמויות.
מתכון מעולה!! תודה רבה
תודה שרון
האם קרן תודה על המתכון האם חייבים לשים סירופ סוכר? תודה
רצוי
כי הסירופ שומר על טריות
האם אפשר להכפיל את המתכון?
בהחלט
היי קרן אמא שלי מכינה קבוע את העוגה והחלטתי הפעם לנסות. האם סוכר חום דמררה טוב?
כן בטח
היי קרן
הכנתי את המתכון והבצק התכווץ לי כל פעם שפתחתי אותו למלבן
למה זה קורה?
לא נורא, זה טבעו של בצק שמרים
להבא להפוך אותו כמה פעמים במהלך הרידוד עד שנפתח