מתכוני פרווהעוגות שמרים

עוגת קראנצים קינמון פרווה!

יוני 6, 2023 77 Comments

צילום: נופר צור

כמה שאלות אני מקבלת תמיד על המרת בצקי שמרים לפרווה? נכון… מלא! אז קבלו מתכון מושלם שהכנתי לשמרים פרווה שמילאתי בקינמון

אבל אפשר בכל מלית אחרת ויש פה גם טריק שמקל מאוד על העבודה, חוסך התעסקות וגם קלוריות 🙂

במקום שומן במלית השתמשתי בתרסיס שמן פאם בטעם חמאה וזה הקל על כל התהליך ויצא פשוט נהדר. נסו גם!

העוגה הזו שמורכבת מכמה שושני קראנצ כל כך מרשימה ואני אוהבת להגיש אותה ולהכין בסדנאות כי היא תמיד וואו ואנשים מתחהבים ממנה ממש.

יש משהו כייפי בלאפות את הבצקים צמודים אחד לשני בתבני תכשהם מחובקים וככה הם גם שומרים על עסיסיות מדהימה ולא מתייבשים מהצדדים.

**הפוסט בשיתוף תרסיס שמן פאם 

לצפייה בשלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגת קראנצ'ים קינמון פרווה!/תבנית אחת עגולה בקוטר 28 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק שמרים :

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

1 כף (11 גר') שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים)

2 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

2/3 כוס (160 מ״ל)  מי ברז או חלב סויה

למלית קינמון:

ספריי שמן בטעם חמאה של פאם

1 כוס (200  גר׳) סוכר חום בהיר

2 כפות יפות כאלו שמנמנות של אבקת קינמון

לציפוי:

ביצה טרופה

לזיגוג:

1/4 כוס מים

1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן

אופן ההכנה:

מכינים את בצק השמרים :

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים עם כף.

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצים, שמן קנולה ולבסוף את החלב/מים לאט לאט,

אל תמזגו את כל הכמות פנימה בבת אחת כי ייתכן ולא תזדקקו לכולה, אז במזיגה איטית, עד שלבצק

יש מספיק נוזלים. לשים סהכ 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן על כל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים, אפשר

לילה שלם במקרר.

מכינים את המלית:

בקערה מערבבים סוכר חום וקינמון לתערובת אחידה. מניחים בצד.

כשהבצק מוכן, מוציאים אותו למשטח עבודה, מחלקים את הבצק ל 8-9 חלקים שווים במשקל 110 גר׳ לכל חלק בצק.

משמנים תבנית עגולה בספריי שמן.

על משטח מעט מקומח, מרדדים כל עיגול בצק לרצועה מלבנית ארוכה.

מרססים על פני הבצק תרסיס שמן בנדיבות. מפזרים כף כף וחצי מתערובת הקינמון והסוכר החום, ובעזרת מערוך עוברים שוב על הבצק כדי

שהתערובת תיטמע בשומן.

מגלגלים את מלבן הבצק שלנו מהצד הרחב צמוד צמוד לגליל ארוך, ובעזרת סכין חדה, חותכים

ומחלקים את הגליל לאורך לשתי רצועות שוות. מניחים רצועה אחת לאורך ואת השני לרוחב מעליה ליצירת

צורת איקס, וקולעים כל שני קצוות של הגלילים לבורג.

מגלגלים את הרצועה סביב עצמה לשבלול קרנץ עגול ומניחים בתבנית אפייה.

חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים ומניחים את כולם בתבנית אחד צמוד לשני, אין צורך לשמור על רווחים.

כשכל הקראנצים בתבנית מכסים אותם במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

מברישים את הקראצים בביצה טרופה, ואופים כ 25-30 דקות עד שהם שחומים למראה.

בזמן שהקראנצים בתנור מכינים סירופ סוכר:

בכלי או סיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת

לבעבע 7-8 דקות עד שהיא מסמיכה לסירופ.

כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מברישים היטב בסירופ סוכר חם ומגישים.

 

 

 

77 Comments

לירון יוני 6, 2023 at 11:42 am

היי לא רשמת כמה קינמון

Reply
קרן אגם יוני 6, 2023 at 12:04 pm

2 כפות

Reply
Alona ינואר 28, 2024 at 2:21 pm

יצא פשוט מעולה! מתכון מדויק וטעים

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2024 at 10:23 am

תודה אלונה

Reply
מרים יוני 6, 2023 at 2:39 pm

היי
חשבתי שזה קקאו.
אפשר עם קקאו?
תודה

Reply
צילה יוני 6, 2023 at 3:08 pm

נראה מעולה! חייבת לכתוב שכל מתכון שלך שהכנתי יצא מדהים! תודה רבה!

Reply
קרן אגם יוני 6, 2023 at 5:36 pm

תודה צילה

Reply
שרית יוני 6, 2023 at 4:07 pm

נראה סוף!! אלופה!
מאיפה התבנית ?
לא נדבק מבחינת ניקוי הכוונה?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2023 at 5:35 pm

אחלה תבנית אמייל
זמינה בחנות און ליין של רון יוחננוב

Reply
דנה יוני 6, 2023 at 4:48 pm

האם אפשר בתבנית יותר קטנה של 24 או 26 ?במידה וכן, מה הכמויות הנדרשות.

Reply
קרן אגם יוני 6, 2023 at 5:35 pm

לא לעשות שינוי בכמויות, אם יש שאריות לאפות אותן בנפרד

Reply
ליאת אוקטובר 28, 2023 at 8:49 pm

הבצק לא יצא לי, אולי כי הוספתי מים חמים? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2023 at 8:56 pm

חמים רותחים?

Reply
מאיוש פברואר 16, 2024 at 4:50 pm

מתכון מנצח! קל פשוט ומושלםם בטעם!
מעיף את הבית בניחוחות חא נורמאליים של קינמון. מעדן!

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:27 am

תודה מאיוש!

Reply
אתי אוגוסט 4, 2024 at 10:03 pm

היי, נראה מעולה. יש תחליף לביצים לטבעונים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2024 at 6:03 am

לוותר עליהם ולהוביל טיפה שמן לבצק

טל יוני 6, 2023 at 5:36 pm

אם אין לי את הספריי בטעם חמאה.. אני יכולה ספריי שמן רגיל?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2023 at 5:38 pm

ברוררר

Reply
שושקה יוני 7, 2023 at 12:00 am

הי,
ואם רוצים לא פרווה, מה כמויות החמאה שצריך?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2023 at 5:53 pm

לבצק 100 גר

Reply
בועז יוני 7, 2023 at 5:48 am

בא לי לאפות עוגה כזו עם פרג, איזו מלית אני צריך?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2023 at 8:56 pm

לכתוב באתר עוגת שמרים פרג ולקחת משם את המלית

Reply
רונית יולי 13, 2023 at 2:38 pm

היי קרן יקרה, את מלכת האפיה ומצאתי את עצמי כל השבוע אופה ממתכונייך המהממים!
אני רוצה להכין כמות כפולה ממתכון זה, האם מומלץ להכפיל כאן כמויות? תודה מראש ותודה בכלל על שפע מתכוני זהב טעימים.

Reply
יעל יוני 20, 2024 at 9:34 am

אם אין לי סוכר חום בהיר? רק לבן וחום כהה…

Reply
קרן אגם יוני 22, 2024 at 11:02 am

חום כהה אחלה וגם הלבן

Reply
אבלין יוני 7, 2023 at 6:25 pm

180 מעלות בתוכנית טורבו/רגיל??
תודה
כל המתכונים שלך אליפות,תודה לך

Reply
קרן אגם יוני 7, 2023 at 8:54 pm

תודה, חום עליון תחתון

Reply
פנינה ינואר 24, 2024 at 3:27 pm

אם יש לי בייצים גודל m כמה בייצים לשים

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2024 at 6:44 pm

2

Reply
ליעד מאי 24, 2024 at 3:41 am

היי קרן
תודה על כל המתכונים המושלמים שלך
אין לי את הספריי של פאם ומאוד רוצה להכין את העוגה מחר בבוקר לשבת
אם אפשר להשתמש בשמן ונטורינה במקום הספריי? כדי שתהיה פרווה, ומה הכמות בערך?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2024 at 6:51 am

אפשר בטח
פשוט למרוח אני לא יודעת להגיד כמויות

Reply
אריאלה חן יוני 7, 2023 at 8:35 pm

בכל זאת רוצה להכניסחמאה במקום שמן
מה היחס בין חמאה לשמן?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2023 at 8:54 pm

100 גר׳חמאה

Reply
שמש יוני 8, 2023 at 6:32 pm

היי את השתמשת בחלב סויה או מים?
פוחדת שהחלב סויה ייתן טעם לוואי כי אני לא אוהבת חלב סויה

Reply
קרן אגם יוני 8, 2023 at 6:39 pm

אין לו טעם לוואי לא מרגישים טעם ואפשר מים

Reply
הילה יוני 8, 2023 at 9:35 pm

אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום חלב סויה?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 12:11 pm

בטח שאפשר

Reply
מאיה בית-און מכאני יוני 9, 2023 at 11:11 am

עוגה משלמת. וואווו אמאלה ואבאלה כמה שהיא טעימה… חוסלה כמעט מייד. חחח

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 12:10 pm

תודהההה

Reply
קרן יוני 8, 2023 at 6:54 pm

היי,
נראה מצויין אפשר מלית קקאו בבקשה?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 12:11 pm

לכתוב במנוע חיפוש באתר עוגת רוגעלך מבולגנת ולקחת את המלית משם

Reply
ריף יוני 8, 2023 at 9:25 pm

היי, אפשר להכין מזה צורה של קינמוניות?
תודה רבה וסופ"ש נעים

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 12:11 pm

אין בעיה להשתמש בבצק לכל צורה או סוג של עוגת שמרים אחרת

Reply
ענבל יוני 29, 2023 at 9:32 am

האם אפשר לאפות יום לפני ההגשה? כלומר, האם העוגה תהיה טובה יום לאחר ההכנה?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2023 at 1:42 pm

תעטפי אותה היטב בנייולן נצמד אחרי שמצטננת ואז למחרת אפשר מעט לחמם

Reply
ענבל יולי 1, 2023 at 9:17 pm

הכנתי ויצא מעולה! גם יום אחרי! תודה רבה. עוגה נפלאה.

Reply
אלונה יולי 5, 2023 at 1:03 pm

הכנתי ויצאה מדהימה!!!!
אחת העוגות הטובות

Reply
קרן אגם יולי 6, 2023 at 8:09 am

תודהההה

Reply
עופרה לוי אוגוסט 2, 2023 at 5:08 pm

שלום וברכה קרן
תודה רבה על מתכונים ניפלאים
רציתי לדעת האם ניתן להקפיא עוגות שמרים
ואם כן האם לפני אפיה או לאחר אפיה ?
אשמח לעצות בכללי לגבי הקפאה של עוגות
עוד מעט חגים והזמן דוחק
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2023 at 8:17 pm

אפשר להקפיא לפני אפיה ואחכ להפשיר, להתפיח ולאפות ואפשר להקפיא אחרי אפייה

Reply
אוסי יולי 10, 2024 at 10:55 pm

בלי ספריי בטעם חמאה
פשוט שמן רגיל בבקבוק ספריי גם יצא טעים?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 8:53 am

כן

Reply
שושני שמרים קרם שקדים ושוקולד פרווה - נשואה למאפייה ספטמבר 22, 2023 at 12:29 pm

[…] רגע לפני כיפור ואני מקבלת ככ הרבה הודעות להכנת שמרים פרווה, אז היום הכנתי בצק מעולה מהאתר של שמרים קינמון פרווה […]

Reply
הדר אוקטובר 27, 2023 at 1:05 pm

היי:) אין לנו מיקסר, אפשר גם ידנית ללוש?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2023 at 7:43 am

בטח

Reply
הדר ינואר 21, 2024 at 8:42 pm

הי קרן, תודה על מתכונים מהממים!! ❤️
כמה זמן הבצק יכול לשבת במקרר בהתפחה?
אפשר יותר מיום? מה המקסימום?

Reply
הדר ינואר 21, 2024 at 8:47 pm

הכנתי את הבצק ביום שישי בלילה.. עדין רלוונטי?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2024 at 11:45 am

עד 24 שעות כן

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2024 at 11:46 am

תריחי אותו ואם הוא סבבה תשתמשי

Reply
הדר ינואר 22, 2024 at 1:41 pm

תודההההה ❤️❤️

Reply
אביה אסתר באומס ינואר 23, 2024 at 7:23 pm

לא יצא לי קראנצי ? מה יכול להיות שפיספסתי ..
והבצק היה ממש ממש דביק אז הוספתי המון קמח יכו להיות שזה הרס?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:06 pm

מה הכוונה קראנצי? זה עוגת שמרים היא אמורה לצאת רכה

Reply
בת פברואר 1, 2024 at 10:51 pm

הי,
אחרי האפיה לשמור במקרר או בחוץ? מה מומלץ?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2024 at 2:59 pm

לא במקרר

Reply
א ר פברואר 2, 2024 at 9:12 am

הי קרן, הכנתי את הבצק ושמתי אותו ללילה במקרר והוא לא תפח כמעט. מה לעשות ?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2024 at 2:58 pm

לעבוד איתו הוא יהיה בסדר תני התפחה שנינ ארוכה

Reply
שרון פברואר 9, 2024 at 8:51 am

בפעם השלישית שהכנתי כבר הכפלתי כמויות.
מתכון מעולה!! תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:20 pm

תודה שרון

Reply
מור פברואר 9, 2024 at 3:45 pm

האם קרן תודה על המתכון האם חייבים לשים סירופ סוכר? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:19 pm

רצוי
כי הסירופ שומר על טריות

Reply
ליזה יוני 4, 2024 at 11:40 am

האם אפשר להכפיל את המתכון?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:34 pm

בהחלט

Reply
שני אוגוסט 11, 2024 at 9:09 pm

היי קרן אמא שלי מכינה קבוע את העוגה והחלטתי הפעם לנסות. האם סוכר חום דמררה טוב?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:42 pm

כן בטח

Reply
לירז נובמבר 27, 2024 at 1:01 pm

היי קרן
הכנתי את המתכון והבצק התכווץ לי כל פעם שפתחתי אותו למלבן
למה זה קורה?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2024 at 6:32 pm

לא נורא, זה טבעו של בצק שמרים
להבא להפוך אותו כמה פעמים במהלך הרידוד עד שנפתח

Reply

Leave a Comment