עוגות שמרים

עוגת קראנצ'ים שוקולד

יוני 8, 2020 181 Comments

השבוע נסענו ללילה אחד לצפון, לצערי לא מצאתי יותר זמן מזה, והוחלט על נסיעה לחמישי שישי,

כי בשבת כבר היינו אמורים להיות בחזרה לבר מצוה של חברים הכי טובים שלנו במרכז.

היתה תכנית לישון כולם בצימרים, המחירים גבוהים בטירוף, אז הוחלט על לינה במקום הקבוע שלנו

בקמפינג על הבניאס (הכי יפה שיש בארץ אגב קוראים לו חניון הבניאס בשאר ישוב)

כמה ימים קודם הבנתי שיש לי בעיה פיזית שלא משאירה לי ברירה, אלא

להזמין לנו צימר ליד, ולמזלי הגעתי לזוג מקסים עם צימר פשוט שווה ומהמם, והכי חשוב! לא יקר.

(אושר בגליל בישוב שאר ישוב)

הצימר שלנו היה במרחק הליכה מהאוהלים של החברים, נח יותר מאוהל ברור, הם קפאו מקור בלילה,

בזמן שאני הייתי מתחת לשמיכת פוך, מה שהזכיר לי שאני כבר לא בגיל של אוהל.

בחמישי, למרות שיכולנו לצאת בבוקר, מצאתי אלף ואחת סיבות לא להתארגן בזמן, ויצאנו ב 15:00.

ביציאה מיפו, האוטו התחיל לקרטע, זה היה או לחזור איתו הביתה ולוותר על הכל, ואני כבר עם שלושה

מתבגרים שמצפים לטיול מאחורה, או להמשיך ישירות להשכרת רכב, כדי שבכל זאת נגיע צפונה.

שכרנו רכב ויצאנו לדרך, ב 17:00.

ב 21:30 הגענו לשאר יישוב, אחרי 6 שעות בדרכים, ארוחת ערב מהירה במאהל של החברים,

קצת קבב, קצת חומוס, קצת פיתות וסלט, ויאללה לישון.

בבוקר קמנו ליופי האינסופי של הצפון היפה שלנו, לפינות מדהימות בבניאס,למים צלולים, לאויר של חופש,

הספקנו לקפוץ למים, לעשות קייקים, ארוחת בוקר בטבע, ארוחת צהריים מאוד מאוחרת בנצרת (ביסטרו לונה)

ויאללה הביתה.ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כדי שתסעו! אפילו ללילה, אפילו שעמדנו בפקקים,

והיה לנו מעט זמן, זה עשה לנו כל כך טוב, וחייבים כל הזמן לצאת מהשיגרה, להטעין את הנפש,

את היום יום, ולחוות ביחד חוויות. אז מה אם הילדים חצי מהזמן עם פרצוף סובל? בסוף הם יזכרו לנו

את כל זה לטובה, ולמרות שצרחתי עליהם שזו פעם אחרונה שאני מבזבזת כסף על חופש איתם,

כי הם לא מרוצים מכלום, בא לי כבר לנסוע שוב.

הייתי אמורה לאפות לטיול הקצר הזה קצת עוגות שיהיה לנו לנשנש, ובהחלט תככנתי להביא עוגות שמרים,

אבל באמת שלא הרגשתי טוב כבר שבוע וחצי לפני הנסיעה, והייתי בשיא ההחלמה שלי, אז ויתרתי,

ןקניתי חבילה של רוגעלך שוקולד, בשקית ניילון מרשרשת במכולת. זה נשמע הכי עלוב?

אני מודה שזה אחד הדברים שאני הכי אוהבת, עוגות שמרים של פעם.

והעוגה הזו, שמורכבת מקראנצ'ים שוקולד קטנים, הזכירה לי היום בביס שלה, עוגה של פעם, בדיוק כמו זו שקניתי.

והתענגתי על כל ביס ממנה, היא רכה, ומושלמת, והיא בול! מה שאתם רוצים ליד הקפה שלכם.

את כל שלבי ההכנה בסטורי בוידאו תמצאו כאן

עוגת קראנצ'ים שוקולד/תבנית אחת עגולה בקוטר 26 ס״מ

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

לבצק שמרים :

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

1 כף (11 גר') שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים)

2 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

100 גר' חמאה רכה

2/3 כוס חלב

למלית שוקולד:

200 גר' שוקולד מריר (אני משתמשת בשוקולד מריר 56%)

100 גר' חמאה

3 כפות (30 גר') אבקת קקאו

3 כפות (30 גר') אבקת סוכר

לציפוי:

ביצה טרופה

לזיגוג:

1/4 כוס מים

1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן

אופן ההכנה:

מכינים את בצק השמרים :

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים עם כף.

(במידה ומשתמשים בשמרים טריים מוסיפים את המלח אחרון)

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצים, חמאה ולבסוף את החלב לאט לאט,

אל תמזגו את כל הכמות פנימה בבת אחת כי ייתכן ולא תזדקקו לכולה, אז במזיגה איטית, עד שלבצק

יש מספיק נוזלים. לשים סהכ 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן על כל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים, אפשר

ועדיף לילה שלם במקרר, אצלי הבצק תפח 24 שעות במקרר, והוצאתי אותו קצת קודם שיגיע

לטמפרטורת החדר.

****שימו לב! הבצק לא תופח הרבה וזה בסדר, לא להיבהל, הוא ייתפח אחכ בתנור

מכינים את המלית:

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ושוקולד מריר,

מוציאים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומערבבים שוב.

שומרים בצד, ואם חם מדי אז במקרר, ומוציאים מעט לפני שימוש שהתערובת תתרכך.

כשהבצק מוכן, מוציאים אותו למשטח עבודה, ולשים מעט להוצאת אוויר. שוקלים את הבצק ומחלקים אותו

לשמונה חלקים שווים. אצלי הבצק שקל 890 גר' וכל כדור שקל 111 גר'.

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.

על משטח מעט מקומח, מרדדים כל עיגול בצק לרצועה מלבנית ארוכה.

(שוב, כל שלבי ההכנה בוידאו כאן )

בעזרת פלטה או כף מורחים בנדיבות על כל שטח הבצק ממרח שוקולד.

מגלגלים את מלבן הבצק שלנו מהצד הרחב צמוד צמוד לגליל ארוך, ובעזרת סכין חדה, חותכים

ומחלקים את הגליל לאורך לשתי רצועות שוות. מניחים רצועה אחת לאורך ואת השני לרוחב מעליה ליצירת

צורת איקס, וקולעים כל שני קצוות של הגלילים לבורג.

מגלגלים את הרצועה סביב עצמה לשבלול קרנץ עגול ומניחים בתבנית אפייה.

חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים ומניחים את כולם בתבנית אחד צמוד לשני, אין צורך לשמור על רווחים.

כשכל הקראנצים בתבנית מכסים אותם במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

מברישים את הקראצים שלנו בביצה טרופה, ואופים כ 25-30 דקות עד שהם שחומים למראה.

בזמן שהקראנצים בתנור מכינים סירופ סוכר:

בכלי או סיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת

לבעבע 7-8 דקות עד שהיא מסמיכה לסירופ.

כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מברישים היטב בסירופ סוכר חם ומגישים.

 

**לגרסת פרווה המירו חמאה בבצק ב 1/2 כוס שמן קנולה/קוקוס וחלב בחלב סויה, במלית אפשר להמיר חמאה

בשמן קנולה/קוקוס 1/3 כוס, או ב 100 גרם מרגרינה

**העוגה במיטבה ביום האפייה, אפשר לעטוף היטב ולשמור עליה ליום שלמחרת.

**ניתן להקפיא את העוגה בעודה חמימה, עטופה היטב בניילון נצמד, להפשיר ולחמם מעט לפני הגשה.

**אפשר להמיר את מלית השוקולד בכל מלית אחרת שאתם אוהבים, קינמון, פרג, ממרח חלבה נוטלה וכו…

**כדי להכין קראנץ קלאסי, מחלקים את הבצק לשני עיגולים שווים, ומכל עיגול מכינים קראנץ אחד גדול קלוע

לאורך בלי גלגול לשבלול עגול.

מניחים בתבנית אינגליש קייק ממשיכים כרגיל.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

181 Comments

אורית לחמנוביץ יוני 8, 2020 at 7:27 pm

היי, אוהבת את המתכונים המנצחים שלך! הייתי שמחה לדעת כיצד ניתן להמיר לעוגה פרווה? מה ניתן לשים במקום חלב וחמאה?
תודה, את אלופה ♥️

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 9:39 pm

בדיוק הוספתי גרסת פרווה בפוסט למטה תציצי

Reply
אילת אורבך דצמבר 31, 2020 at 12:31 pm

אם יש לי קמח תופח, לא להשתמש השמרים בכלל או להשתמש בכמות שונה?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2020 at 3:12 pm

לא ניתן להמיר קמח ושמרים יבשים בקמח תופח

Reply
ענבל ינואר 17, 2021 at 10:55 am

היי מקסימה , תודה על המתכון
האם ניתן להקפיא את הבצק אחרי התפחה ולפני האפייה?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 10:56 am

בהחלט ניתן להקפיא

ורד ספטמבר 24, 2021 at 9:37 am

היי קרן,
זו עוגה מנצחת וקבועה בבית.
אני רוצה להכין אותה טבעונית הפעם. קניתי נטורינה. באיזה יחס להשתמש בנטורינה חלף החמאה. והאם זה יפגע בטעם?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2021 at 10:18 am

אותו היחס וייצא מצויין

Reply
נועה יוני 9, 2020 at 5:26 pm

קרן האלופה!! שעושה חשק להיכנס למטבח ולהתפנק וגם היחידה שתמיד עונה בסבלנות!! כמה שאלות: האם אפשר להכין את הבצק ביד ולא במיקסר?
האם אפשר לעשות מקמח כוסמין
האם קריטי לשקול את העיגולים או אפשר גם לפי העין?

תנקסססס

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:26 pm

תודה על המחמאות נועה יקרה
אין בעיה ללוש ידנית 10-12 דק
לא קריטי לשקול עיגולים כל זמן שהעין מחלקת אותם שווה
כוסמין מלא יניב תוצאה שונה ואם ממירים לא יותר מ 50 אחוז ולהוסיף קצת נוזלים לבצק

Reply
נועה יוני 12, 2020 at 11:56 am

טוב תקשיבי, גרמת לי להתאהב בשמרים! עד המתכון הזה פשוט לא הצלחתי אבל עם הסרטונים הככ ברורים שלך , יצא לי חלומי ושמיימי!!! יואו את מלכה! שווה את העבודה ןהלכלוך

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 3:06 pm

את מלכה שכתבת לי! תודה

בעז יוני 13, 2020 at 10:13 pm

הי
למי שלא אוהב שוקולד..
יש לך מלית גבינה מומלצת?

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 7:46 am

למה לא להכין עוגת גביניות?
מלית גבינה פחות תתאים פה בקראנצים הקטנים האלו
https://kerenagam.co.il/עוגת-גביניות-רכות-כמו-כריות/

סיגל יוני 14, 2020 at 8:31 pm

איך ניתן לגרום לעוגה להיות קראנצית היא תמיד יוצאת לי רכה או גומי כזה

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 8:43 pm

את יכולה לטיפה להגביר טמפרטורה לקראת הסוף שהבצק יקבל השחמה

אנונימי נובמבר 13, 2020 at 11:37 am

היי קרן כוסמין לבן זה בסדר?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 2:22 pm

בטח זה אחלה

רוני יוני 25, 2020 at 1:38 pm

הי קרן 🙂
אין בעיה עם הכפלת כמויות אם אני רוצה עוגה כפולה נכון?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 4:09 pm

ברוררררר

Reply
ן יוני 12, 2020 at 8:53 am

היי
אפיה רגלה או טורבו

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 9:17 am

רגיל

Reply
זהבית נובמבר 24, 2020 at 4:22 pm

היי קרן
יכולה לתת מתכון למילוי פרג? כיצד להכינו
תודה מראש

Reply
שירי יולי 29, 2021 at 4:39 pm

אפשר חעשות התפחה שניה במקרר ללילה אם אני מתפיחה את הבצק בחוץ או שזה יותר מדי זמן?

Reply
מיכל אייל יוני 8, 2020 at 7:32 pm

שאלה לגבי הבצק – מהיכרותי לא מערבבים מלח עם שמרים מיד. האם זה לא משפיע על התפיחה כשמערבבים ביחד?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 9:39 pm

זה נכון לגבי מלח ושמרים טריים, מלח ושמרים יבשים אין בעיה לערבב.

Reply
שלום יוני 13, 2020 at 6:21 pm

במתכון כתוב שמרים טריים וגם יבשים או זה או זה.

Reply
טל אפריל 1, 2021 at 1:36 pm

הי קרן
חמאה רכה? הכוונה מומסת? או בטמפרטורת החדר??

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2021 at 4:11 pm

רכה

Reply
לי אור יוני 8, 2020 at 9:23 pm

אם אני עושה באינגליש קיק כמה עוגות צריך לצאת 3?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 9:37 pm

2, כתוב בסוף הפוסט למטה

Reply
רותם יוני 11, 2020 at 10:27 am

היי קרן, כמה זמן זה לילה במקרר?
ואם אני רוצה להכניס את כל הכדורים שיצאו לעוגה אחת אז להגדיל תבנית?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 10:29 am

כן תבנית קצת יותר גדולה
לילה זה כמה שעות נניח 5-6

Reply
לילך יולי 14, 2020 at 9:01 pm

קודם כל עוגת השיש עם השמנת המותקפת פשוט היסטרית !! תודה לך עליה. לגבי הבצק הזה, אם אשאיר אותו במקרר ל 20 שעות כזה, זו בעיה?

קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:33 pm

אין שום בעיה להתפיח במקרר עד 24 שעות

חן ינואר 16, 2021 at 2:02 pm

הי קרן !
שרופה על המתכונים שלךך !! את אלופה
אם אני רוצה להקפיא ?
למרוח בכל זאת את הסירופ סוכר ? או מהתנור ישר להקפאה ולמרוח את הסירופ בעת ההגשה ?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 8:40 pm

חייבים סירופ על עוה חמה

Reply
ניקה מיכאלי יוני 8, 2020 at 11:25 pm

אין על המתכונים שלך בעולם!!
כל מתכון אחר נראה כל כך קשה שלא בא לי אפילו לגשת להתחיל אותו והפחד מהשמרים תמיד היה קיים אצלי
ועם המתכונים שלך בא לי לעשות ה כ ל!
(ועשיתי כבר מלא) והכל יצא מושלם
אז תודה לך על הסבלנות שבה את מעבירה כל מתכון. כל סטורי שלך קופץ לי כהתראה♥️

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 12:29 am

אלופה שכתבת לי ניקה תודה!

Reply
מיכל יוני 9, 2020 at 12:42 am

אם משתמשים בשמרים טריים, מה סדר ההכנסה של חומרי הגלם?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 1:37 am

כתבתי! ראי פירוט בפוסט עצמו

Reply
מיכל יוני 9, 2020 at 9:36 am

בוקר טוב
ראיתי שכתבת שהמלח נכנס אחרון, אני יודעת שצריך להפגיש שמרים טריים קודם עם נוזל (ביצה חלב) מה שיש במתכון. אז האם הסדר של הכנסת החומרים משתנה?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:28 pm

אם את משנה לשמרים טריים אז המלח בסוף

Reply
ליאת יוני 12, 2020 at 2:34 pm

הי נראה מעולה. האם אפשר לשלב קינמון בעוגה?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 3:05 pm

בוודאי אם אוהבים זה טעים

Reply
שני יוני 9, 2020 at 1:17 am

הרסת אותי עם המתארים ה חמוצים מאחורה אני כל פעם נשבעת שיותר לא ניסע לשום מקום לעולם אז תודה שהזכרת לי שעם כל התלונות הם בסוף זוכרים שהיה כיף … בגדרך כלל, ושבכלל, צריך לפעמים לצאת מהבית … והעוד פגה נראית מעולה ומאז שראיתי אותה בסטוריז בא לי !

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 1:37 am

שמחה לחלוק תסכול של ילדים חמוצים 🙂

Reply
שני יוני 11, 2020 at 10:20 am

היי אם אני שמה במקרר להתפחה של 24 שעות לשים ישר בסוף ההכנה?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 10:30 am

לא הבנתי
מתפיחים את הבצק במקרר
אחרי עיצוב העוגה לא ניתן להתפיח 24 שעות במקרר
אפשר לפריזר

Reply
כרמל יוני 26, 2020 at 10:21 pm

רק לוודא שהבנתי – יש אפשרות אחרי ההתפחה השניה להכניס לפריזר ולאפות רק למחרת? כמה זמן צריך לתת לזה להפשיר? תודה!

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 11:05 pm

כן הבנת נכון
להפשיר שעה וחצי בערך

אור יוני 9, 2020 at 6:35 am

היי, זה נראה מושלם!
במידה ואני מעוניינת להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב, להישאר עם אותן כמויות?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 8:40 am

כן

Reply
אופיר יוני 9, 2020 at 8:42 pm

היי 🙂 במידה ורוצים עוגות שמרים ״רגילות״ כמה עיגולים מחלקים ומה המשקל ? גם 111 גרם ?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:23 pm

כתוב בסוף הפוסט למטה

Reply
נופר יוני 11, 2020 at 12:48 pm

היי קרן
תודה רבה על מתכונים מעולים!!!!
אפשר להכין את המלית ערב לפני ההכנה ?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 1:41 pm

בטח
להכניס למקרר ולהוציא שעה לפני שימוש

Reply
נופר יוני 11, 2020 at 7:51 pm

תודה רבה!

Reply
אלמוג ספטמבר 18, 2021 at 9:38 am

היי, לגרסה הפרווה אפשר במקום חמאה לשים מחמאה? כי כתוב בסוף הפוסט רק שמן או שמן קוקוס. ואת החלב אפשר במשהו אחר שהוא לא חלב סויה?

קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 10:33 am

חלב במים
חמאה במחמאה אין בעיה

נויה יוני 9, 2020 at 4:32 pm

קרן, תודה על המתכונים המדהימים שלך! אני מכינה אותם באופן קבוע, תמיד יוצא טעים וגורף מחמאות! לגבי המתכון הנוכחי, שאלה- במידה ואין לי קקאו למלית, האם ניתן להכין בלי קקאו, או לשים איזשהו תחליף? תודה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:27 pm

הי נויה
את יכולה לוותר על הקקאו ולהוסיף קצת נוטלה במקום

Reply
נויה יוני 10, 2020 at 8:24 pm

תודה קרן, יצא מדהים!!!

Reply
ליאת יוני 10, 2020 at 8:17 am

האם אפשר להכין עוגת שבלולים מהמתכון הזה?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 11:10 am

ברור

Reply
יעלי ספטמבר 24, 2020 at 12:47 pm

קרן תודה!
אפשר להמיר את הקקאו ואבקת הדוכר בשוקולית? יעבוד?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 2:47 pm

לא ניסיתי תנסי ותעדכני אם כן:-)

Reply
מיטל ינואר 27, 2021 at 9:33 am

היי קרן, יצא שנתקעתי רק עם ביצים בגודל xl.. האם עדיין לשים שתיים? תודה 🙂

Reply
Tal יוני 11, 2020 at 1:24 pm

הי קרן
האם צריך גם להתפיח שעתיים בטמפ החדר וגם לילה במקרר?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 1:41 pm

לא לא
או זה או זה

Reply
אביה קליין מרץ 8, 2021 at 9:09 pm

היי קרן 🙂 האם אפשר להשתמש בשיטת השום בהתפחה?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 6:57 am

תמיד

Reply
מיכל יוני 11, 2020 at 10:58 am

הי אשמח להתייעץ איתך. בהמלצתך שמץי רת המקרר לתפיחה בלילה, פעם ראשונה שאני עושה את זה. הוצאתי את הבצק אחרי 12 שעות והוא נראה בכלל לא תפוח.. אפילו קצת קר וקשה. יש לך רעיון למה? הוא אבוד או שאפשר להתפיח בחוץ?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 11:49 am

תשאירי שעה בטמפרטורת החדר הוא יהיה בסדר

Reply
איילה אוגוסט 5, 2020 at 7:06 am

לגרסת פרווה, אפשר חלב שקדים במקום חלב סויה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2020 at 7:45 am

בטח שאפשר

Reply
ליאור ספטמבר 30, 2020 at 1:46 pm

אנחנו מכורות לעוגה שלך שאחותי המהממת מכינה לנו!
רוצה להכין בעצמי אבל לא אוכלים פה ביצים.. יש לך אולי רעיון איך אפשר להכין את הבצק ללא ביצים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 4:01 pm

בעקרון תחליף ביצה לרוב הוא רסק תפוחים
לא ניסיתי אבל את יכולה לנסות

Reply
רשל ינואר 15, 2021 at 3:33 pm

מכינה את המתכון כבר בפעם השנייה ומתבאסת 🙁 זה באמת הבצק הכי לא טוב שיצא לי ואני לא יודעת מה אני עושה לא נכון. בפעם הזו ניסיתי גם להוסיף 50 גרם קמח תפוא בשביל הרכות, ועדיין, בצק קשה , לא תופח בכלל.. 🙁

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2021 at 4:57 pm

אני לעולם לא מוסיפה לבצקי שמרים לעוגות קמח תפוחי אדמה… זה לא בצק שתופח המון, תני לו זמן התפחה ואחכ להתפיח אחרי הצורה שוב התפחה ארוכה ולתנור

Reply
לי-אור שירום יוני 12, 2020 at 6:56 am

היי את אופה על טורבו או אפיה רגילה?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 9:18 am

לא טורבו

Reply
תמר אוגוסט 4, 2020 at 11:49 am

הי,
הכנתי פעם אחת ויצא מעולה ופעם השנייה העוגה יצאה קצת קשה לאכילה. יש לך רעיון למה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2020 at 12:02 pm

כי בפעם השניה כנראה לא היו מספיק נוזלים בבצק

Reply
יעל דרור מרץ 4, 2021 at 6:02 pm

הכמות תספיק לשתי תבניות אינגליש קייק? ☺

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2021 at 9:44 pm

כן

Reply
נועה יוני 12, 2020 at 10:24 am

הייי
קודם כל את מדהימה והמכותנים שלך מנצחים! במידה ויש לי ביצים m כמה ביצים לשים,3 ?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 3:05 pm

שלוש יספיקו

Reply
סיוון יוני 12, 2020 at 10:18 pm

הכנתי את העוגה ויצא מעולה!
רק שהיה המון המון שוקולד והבצק כמעט ולא הורגש. ראיתי בסרטון שגם את שמת המון שוקולד בסרטון ועדיין יכלו לראות את הבצק..
הכמות של השוקולד במתכון לא גדולה מידי לכמות הבצק?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 10:21 pm

בהחלט מוזר כי הכמויות ממש מדוייקות, אבל להבא אם את רואה שיש יותר מדי שוקולד אז לא למרוח כל כך הרבה

Reply
סיוון יוני 13, 2020 at 12:33 pm

כנראה שהעוגה הייתה חמה מידי כשאכלנו ממנה. אחרי שהתקררה יותר המילוי היה מדויק ויצא מעולה!! לא היה צריך לשנות כלום במתכון 🙂

Reply
קרן אגם יוני 13, 2020 at 2:35 pm

שמחה לשמוע

Reply
לי מרץ 22, 2021 at 8:16 pm

הי אשמח לשמוע כמה נוטלה לשים במתכון במקום מלית שוקולד שמכינים? כלומר ל500 גרם קמח כמה נוטלה דרושה(לשתי רולדות?) וכן האם להוסיף לנוטלה עוד משהו לדעתך? תודה0

Reply
מורן אוקטובר 9, 2020 at 1:22 am

לילט יקירה.
מכינה את העוגה בתבנית עגולה חד פעמי, האם צריך לשים נייר אפיה ?
תודה וחג שמח♥️

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 8:28 am

אפשר רק לשמן

Reply
רחל יוני 13, 2020 at 6:04 pm

יצא מוששששש
הכפלתי כמויות והכנתי שתיים אחת הלכה לנכדים במושב והשניה לבת ההריונית שלי
ןעל זה נאמר "לא ידעו כי בא אל קירבם"
תודה

Reply
קרן אגם יוני 13, 2020 at 7:01 pm

איזה כייף לנכדים ! תודה יקרה

Reply
Tal Haimoff יוני 13, 2020 at 7:49 pm

קרן יקרה. תודה על המתכון. יצא ממש מצוייו ומאוד שוקולדי. בברכה טל מדנמרק

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 7:47 am

חלום שלי לבוא לאכול מאפים בדנמרק! תודה טל

Reply
Tal Haimoff יוני 14, 2020 at 9:30 am

יאללה תבואי בכייף ובשמחה

Reply
Iris R Spector יוני 14, 2020 at 7:50 pm

הי קרן, ביום שישי הכנתי את הקרנץ שלך. אני גדלתי על קנצים אמא שלי תמיד אפתה אותם וגם אני בעקבותיה. וזה תמיד היה אחד המתכונים המנצחים שלי. אבל צמיד אפשר להתנסות במשהו חדש במיוחד שאני מאוד אוהבת לאפות, ועשיתי את הרקנץ שלך. אז כמובן שזה היה להיט וכולם טרפו…. והתענגו ןליקקו אז כרגע יש לי בתנור קרנצים עם קינמון וסוכר. תודה לך על ההשראה למדתי כל כך הרבה מתכונים חדשים. עשיתי את הבגטים, הם יצאו טעימים אבל לא נראו כמו שלך. אולי בגלל שהתפחתי ליותר מ 12 שעות. אנסה עוד פעם השבוע. עכשיו שאני בבית בהסגר (בארה״ב) יש לי המון זמן לשחק!

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 8:44 pm

שמחתי לשמוע איריס וגם אניתי לך על מייל פרטי

Reply
מירית יוני 17, 2020 at 1:56 pm

הי , הכנתי בצק מהמתכון של הדפי שמרים ( יצאה מדהים דרך אגב ) ונשארה לי חצי מהכמות (בהקפאה) – אפשר להשתמש בבצק למתכון הזה ?
איך את ממליצה להפשיר ?
תודה רבה !
והמתכונים שלך פשוט מעולים

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 3:18 pm

אין בעיה להשתמש בכל בצק
הפשרה או כמה שעות במקרר או בטמפרטורת החדר

Reply
עומר יוני 18, 2020 at 5:31 pm

הי קרן
האם אפשר לעשות מילוי של קקאו וסוכר בלי שוקולד מריר ?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 5:52 pm

כן בטח
אפשר להכין את אותה המלית של עוגת הרוגעלך מהבלוג

Reply
אופיר אוסט יוני 30, 2020 at 11:20 am

היי קרן ,

למלית של השוקולד אפשר להמיר את השוקולד ב100 שוקולד חלב ו100 שוקולד מריר על מנת שיצא מעט מתוק יותר המילוי ?
הכנתי אותה בפעם הראשונה ויצא מושלם !! ושמרים שוקולד זו החלושה שלי חחח
פשוט בא לי שיצא קצת יותר מתוק

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 11:51 am

הי אופיר שמחה שיצאה טוב, אין בעיה לשלב סוגי שוקולד שונים

Reply
אופיר יוני 30, 2020 at 11:20 am

היי קרן ,

למלית של השוקולד אפשר להמיר את השוקולד ב100 שוקולד חלב ו100 שוקולד מריר על מנת שיצא מעט מתוק יותר המילוי ?
הכנתי אותה בפעם הראשונה ויצא מושלם !! ושמרים שוקולד זו החלושה שלי חחח
פשוט בא לי שיצא קצת יותר מתוק

Reply
Dana יולי 3, 2020 at 12:22 pm

יעבוד לי גם עם הקמח שמרים לפיצה?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:47 pm

כן בגדול אבל פחות, מעדיפה לבן

Reply
מירב יולי 3, 2020 at 7:35 pm

וואו מה זה הדבר המושלם הזה? הכנתי לשבת, לא התאפקנו וכבר אכלנו אחד או שניים אין כמו עוגת שמרים ישר מהתנור!
כל פעם המתכונים שלך מתעלים על עצמם, אין עלייך!

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 8:03 pm

תודה מירבי איזה אלופה את

Reply
יערה ברום יולי 22, 2020 at 8:25 pm

אמאלה מתכון מושלם!!! בצק ככ נוח לעבודה!!!
והמילוי פשוט מדהיםםםםםםםםם
מתכון מעולה לכל החוששים מבצק שמרים
תודה קרן

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 11:43 pm

תודה יערה

Reply
קרן אוגוסט 20, 2020 at 7:52 pm

תודה על מתכונים מושלמים תמיד!
הבצק יצא לי דביק מידי
עוד לא התפחתח
למה? ומה עושים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 10:49 pm

מוסיפים קמח

Reply
ליר ספטמבר 26, 2020 at 10:10 pm

היי קרן , אם יש לי קמח שמרים אפשר לוותר על להוסיף את השמרים או שעדיין צריך להוסיף ??

קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 7:51 am

אין צורך להוסיף שמרים כיון שהקמח מכיל בתוכו שמרים

רעות נובמבר 26, 2020 at 8:27 pm

היי קרן!יש תחליף אחר לחלב במקום החלב סויה?
תודה מראש:)

קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 9:29 pm

מים

שירלי יולי 30, 2020 at 9:32 am

היי קרן יקרה, אם אין לי קקאו למלית, אפשר לוותר?

Reply
עינבר אוגוסט 3, 2020 at 1:58 pm

ניתן להמיר את החלב בשמנת צימחית ? יש לה מרקם של חלב

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2020 at 2:39 pm

אפשר לנסות ולספר אחרי

Reply
נטלי טורצקי אוגוסט 14, 2020 at 2:02 pm

היי, הבצק טפח כבר שעתיים וחצי ועוד לא תפח. כנראה שהשמרים לא טובים יותר. מה ניתן לעשות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 2:07 pm

אם השמרים לא טובים להכין חדש

Reply
אופיר אוסט אוגוסט 27, 2020 at 11:52 am

היי 🙂
האם אפשרי להשתמש בקמח לחם ? בגלל משפרי האפייה שלו ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 4:09 pm

אפשר
זה לא משפרי אפייה
הוא מועשר בגלוטן

Reply
ליר ספטמבר 26, 2020 at 10:14 pm

היי קרן. אם יש לי קמח שמרים מוכן עדיין צריך להוסיף את השמרים או שזה מיותר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 7:50 am

מיותר

Reply
אביבית ספטמבר 27, 2020 at 3:32 pm

בצק מושלם, מושלם. מכינה את הבצק מקמח כוסמין (70% כוסמין מלא, 30% כוסמין לבן). העוגות יוצאות רכות וטעימות לכל חך. תודה רבה רבה רבה על המתכונים הנהדרים. מאז שהכרתי את האתר אני לא עוזבת את המטבח והשמרים!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 4:33 pm

תודה אביבית
שנה טובה

Reply
אביבית ספטמבר 27, 2020 at 3:33 pm

בצק מושלם, מושלם.
מכינה את הבצק מקמח כוסמין (70% כוסמין מלא, 30% כוסמין לבן).

העוגות יוצאות רכות וטעימות לכל חך. תודה רבה רבה רבה על המתכונים הנהדרים. מאז שהכרתי את האתר אני לא עוזבת את המטבח והשמרים!!!

Reply
מאיה ספטמבר 30, 2020 at 3:25 pm

היי:) נראה מושלם! אפשר להשתמש בתחליפי סוכר במתכון? או לא מומלץ בכלל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 4:01 pm

אפשר לנסות אמור לעבוד

Reply
מעיין אוקטובר 1, 2020 at 10:10 pm

היי קרן
את אלופה! השמרים קינמון שלך מככב אצלי, ולמרות שביקשו לחג (שוב) שמרים קינמון החלטתי להפתיע בקראנץ שוקולד שלך. שאלה של טירונית- במידה ואני משאירה את הבצק לילה במקרר עדיין נדרשת התפחה בטמפ׳ החדר שעה וחצי? או ישר למקרר?
תודה וחג שמח!

Reply
מור אוקטובר 2, 2020 at 1:57 pm

היי קרן,
את נהדרת!! תודה רבה על כל המתכונים הסופר שווים 🙂
שאלה – אפשר להשתמש בקמח שמרים? במידה וכן, האם עליי להוסיף שמרים כפי שכתוב במתכון או לוותר עליהם?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 5:27 pm

אם משתמשים בקמח שמרים אין צורך בתוספת שמרים

Reply
נוגה אוקטובר 16, 2020 at 8:59 pm

היי,
שכחתי לשמח את הבצק האם זה אמור להשפיע על תהליך ההתפחה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 10:39 pm

לשמח את הבצק?

Reply
נוגה אוקטובר 16, 2020 at 11:33 pm

לשמן**

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:50 am

מניחה שכבר הסתדרת 🙂

Reply
נופר ינואר 12, 2021 at 1:21 pm

הי קרן
מתכון נהדר
אשמח לדעת האם כשאת כותבת 3 וחצי כוסות הכוונה לכוס של 250 מל?

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2021 at 2:54 pm

כוס זה 240 מ״ל

Reply
אור נובמבר 3, 2020 at 2:29 pm

קודם כל הכנתי את העוגה פעם ראשונה שאני מכינה עוגת שמרים. וואוווו כמה מחמאות.
אז תודה רבה לך..תענוג לעקוב אחריך.
אני רוצה להכין גרסת פרווה..האם שמן קוקוס ייתן טעם דומיננטי של קוקוס..?

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2020 at 3:16 pm

ייתן טעם של קוקוס לא יודעת כמה דומיננטי אבל מורגש

Reply
רוז נובמבר 5, 2020 at 8:27 pm

היי קרן! מליון מחמאות קיבלתי על העוגה הזו!!
כמה זמן אפשר להשאיר את הבצק לתפוח במקרר? אפשרי להכין בשישי את הבצק ואת העוגה אחרי שבת?

Reply
Riki נובמבר 10, 2020 at 11:48 am

היי קרן, אני עוקבת אחרייך הרבה! מתכונים נפלאים! אני רוצה להכין את עוגת הקראנץ בגרסת הפרווה. האם במקום חלב אפשר להשתמש בחלב שקדים של אלפרו (הוא מכיל סוכר) או שיש תחליף אחר? יש לנו אלרגים לחלב ולסויה. תודה!

Reply
Riki נובמבר 10, 2020 at 11:58 am

היי קרן, אני עוקבת אחרייך הרבה! מתכונים נפלאים! אני רוצה להכין את עוגת הקראנץ בגרסת הפרווה. האם במקום חלב אפשר להשתמש בחלב שקדים? יש לנו אלרגים לחלב ולסויה. תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2020 at 2:57 pm

אין בעיה עם חלב שקדים

Reply
טל נובמבר 13, 2020 at 4:49 pm

היי קרן, קודם כל חייב להתחיל בזה שהמתכונים שלך מושלמים ! תודה !
אני רוצה להכין את העוגה היום אבל חצי ממנה לאפות רק מחר. היית ממליצה להקפיא או לשמור במקרר ?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 5:35 pm

להקפיא

Reply
Eimie Gronner דצמבר 16, 2020 at 9:52 am

היי,
אשמח להכין קראנץ שקדים,
איזה מתכון לבצק הכי מתאים, המתכון הזה שלך של קראנץ שוקולד ולהמיר בשקדים או השמרים פקאן חלבה?
תודה,
וחג שמח!

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2020 at 7:46 am

שניהם מתאימים לגמרי, מה ץשחליטי יהיה מוצלח

Reply
רביד דצמבר 18, 2020 at 11:24 am

מתכון מדהים! מכינה וכל פעם מתלהבת מחדש מאיך שיוצא לי.

Reply
נעה דצמבר 25, 2020 at 6:00 pm

מתכון מצויין, יוצא נפלא וטעים. אצלי, זמן אפייה 40 דקות בתבנית זכוכית עגולה.
זהו- זה המתכון שלי לעוגת שמקרים שוקולד. תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2020 at 6:30 pm

תודה מעה שמחה לשמוע זה אחד הבצקים האהובים גם עליי

Reply
נעה דצמבר 25, 2020 at 6:01 pm

מתכון מצויין, יוצא נפלא וטעים. אצלי, זמן אפייה 40 דקות בתבנית זכוכית עגולה.
זהו- זה המתכון שלי לעוגת שמרים שוקולד. תודה!

Reply
עדי ינואר 15, 2021 at 5:59 pm

היי קרן,
המתכון האהוב עליי!!
אני זוכרת שראיתי פה אבל לא מוצאת משום מה,
במידה ואני עושה חצי מהכמות, מה יחס הבייצים?
חושבת שראיתי ביצה+חלמון?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 11:48 am

ביצה אחת תספיק

Reply
תאיר ינואר 18, 2021 at 4:32 pm

היי קרן:)
נראה מדהים אני ממש עכשיו מכינה!
אני רוצה את זה מוכן לעוד 5 שעות.
יעזור להתפיח כשעתיים וחצי במקרר? או שעדיף כבר להתפיח רגיל בטמפ החדר?
תודה:)

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 8:07 am

בחורף שעתיים וחצי במקרר לא יעשה את העבודה אלא :
שעתיים שלוש בחוץ או לילה המקרר
אחרי חמש שעות בחוץ הבצק עלול להחמיץ

Reply
חן ינואר 28, 2021 at 12:11 pm

היי קרן האלופה !
הכנתי את העוגה בפעם בראשונה יצא מושלם
בפעם השנייה הכנתי שוב (כ2 עוגות קראנץ קלאסיות כמו בראשונה)
רק שהפעם אחרי חצי שעה בתנור כל החלק התחתון היה לבן לחלוטין ולא מוכן וכך היה נראה גם בתוך העוגה ממה שהצלחתי להציץ.

העברתי לגוף חימום תחתון בלבד והמשיך לאפות
בסוף זה הצליח אבל דיי ייבש את העוגה ואת השוקולד ולא יצא כמו בפעם הראשונה למרות שההכנה הייתה זהה.
אגב גם בפעם הראשונה השארתי יותר מעט יותר מחצי שעה (תנור חדש מלפני חודשיים)
יש לך מושג מה יכול לגרום לכך ?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2021 at 2:44 pm

הי חן, האמת שנשמע שמשהו בתכנית התנור לא תקין שכן זה לא אמור לקרות כדאי לבדוק שגופי החימום תקינים

Reply
אורית ינואר 30, 2021 at 9:28 am

הי קרן,
אני רוצה להכין את הבצק היום, להתפיח, לעצב אך לאפות מחר על הבוקר. ניתן לשמור את העוגות המעוצבות לילה במקרר?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2021 at 2:38 pm

אפשר מקרר כן

Reply
לי מרץ 22, 2021 at 8:18 pm

הי אשמח לשמוע כמה נוטלה לשים במתכון במקום מלית שוקולד שמכינים? כלומר ל500 גרם קמח כמה נוטלה דרושה(לשתי רולדות?) וכן האם להוסיף לנוטלה עוד משהו לדעתך? תודה0

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 8:56 pm

יש מתכון בבלוג של עוגת רוגעלך ללא לישה במילוי נוטלה, תוכלי לקחת כמויות משם

Reply
ניצן אפריל 20, 2021 at 10:07 am

האם זה יעבוד גם בלי לחבר את הכל לעוגה? לעשות מאפים אישיים?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2021 at 12:58 pm

בטח!

Reply
Julia אפריל 30, 2021 at 9:40 pm

א. חולה עליך ועל המתכונים שלך
ב. רק רציתי לשאול אם אפשר להשתמש הבצק רק בחלמון או. Egg replacer או מחית תפוחים במקום הביצים ? יש לי ילד אלרגי ((?

Reply
Julia אפריל 30, 2021 at 9:46 pm

רק רציתי לשאול אם אפשר להשתמש הבצק רק בחלמון או. Egg replacer או מחית תפוחים במקום הביצים ? יש לי ילד אלרגי ((?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2021 at 12:00 pm

אפשר להשתמש בתחליפים

Reply
נגה יולי 1, 2021 at 7:22 pm

היי קרן יקרה , על איזה מילוי את ממליצה ? זה שכאן או שבעוגת רוגלך מבולגנת ? מכינה שני עוגות קראנץ' גדולות

Reply
נגה יולי 1, 2021 at 8:55 pm

יש לציין שאני ממירה את המעלית לפרווה…אז אם גם זה שיקול לסוג מילוי שיותר כדאי מביניהן אשמח לדעת 🙂

Reply
שירי יולי 29, 2021 at 4:47 pm

אפשר חעשות התפחה שניה במקרר ללילה אם אני מתפיחה את הבצק בחוץ או שזה יותר מדי זמן?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2021 at 6:23 pm

אפשר

Reply
זוהר יולי 30, 2021 at 4:08 pm

הייי רציתי לדעת למה הבצק לא תפח טיפה הוא היה שעתים בחוץ המרקם שלו היה מעולה אבל הבצק לא תפח?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 5:23 pm

לא אמור לתפוח המון אבל להתפיח שוב כמובן אחרי עיצוב כמו שצריך ולאפות

Reply
דניאל אללוף אוקטובר 15, 2021 at 4:34 pm

היי קרן
אשמח לדעת אם אפשר להתפיח את העוגה במקרר לפחות מ24 שעות
והאם צריך להתפיח שעתיים בחוץ ורק אז למקרר או שאפשר להתחיל את ההתפחה במקרר?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2021 at 7:44 pm

אפשר לילה במקרר
אין צורך בהתפחה מוקדמת
מוציאים מהמקרר ועובדים עם הבצק
ואחכ מתפיחים התפחה ארוכה

Reply

Leave a Comment