השבוע נסענו ללילה אחד לצפון, לצערי לא מצאתי יותר זמן מזה, והוחלט על נסיעה לחמישי שישי,
כי בשבת כבר היינו אמורים להיות בחזרה לבר מצוה של חברים הכי טובים שלנו במרכז.
היתה תכנית לישון כולם בצימרים, המחירים גבוהים בטירוף, אז הוחלט על לינה במקום הקבוע שלנו
בקמפינג על הבניאס (הכי יפה שיש בארץ אגב קוראים לו חניון הבניאס בשאר ישוב)
כמה ימים קודם הבנתי שיש לי בעיה פיזית שלא משאירה לי ברירה, אלא
להזמין לנו צימר ליד, ולמזלי הגעתי לזוג מקסים עם צימר פשוט שווה ומהמם, והכי חשוב! לא יקר.
(אושר בגליל בישוב שאר ישוב)
הצימר שלנו היה במרחק הליכה מהאוהלים של החברים, נח יותר מאוהל ברור, הם קפאו מקור בלילה,
בזמן שאני הייתי מתחת לשמיכת פוך, מה שהזכיר לי שאני כבר לא בגיל של אוהל.
בחמישי, למרות שיכולנו לצאת בבוקר, מצאתי אלף ואחת סיבות לא להתארגן בזמן, ויצאנו ב 15:00.
ביציאה מיפו, האוטו התחיל לקרטע, זה היה או לחזור איתו הביתה ולוותר על הכל, ואני כבר עם שלושה
מתבגרים שמצפים לטיול מאחורה, או להמשיך ישירות להשכרת רכב, כדי שבכל זאת נגיע צפונה.
שכרנו רכב ויצאנו לדרך, ב 17:00.
ב 21:30 הגענו לשאר יישוב, אחרי 6 שעות בדרכים, ארוחת ערב מהירה במאהל של החברים,
קצת קבב, קצת חומוס, קצת פיתות וסלט, ויאללה לישון.
בבוקר קמנו ליופי האינסופי של הצפון היפה שלנו, לפינות מדהימות בבניאס,למים צלולים, לאויר של חופש,
הספקנו לקפוץ למים, לעשות קייקים, ארוחת בוקר בטבע, ארוחת צהריים מאוד מאוחרת בנצרת (ביסטרו לונה)
ויאללה הביתה.ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כדי שתסעו! אפילו ללילה, אפילו שעמדנו בפקקים,
והיה לנו מעט זמן, זה עשה לנו כל כך טוב, וחייבים כל הזמן לצאת מהשיגרה, להטעין את הנפש,
את היום יום, ולחוות ביחד חוויות. אז מה אם הילדים חצי מהזמן עם פרצוף סובל? בסוף הם יזכרו לנו
את כל זה לטובה, ולמרות שצרחתי עליהם שזו פעם אחרונה שאני מבזבזת כסף על חופש איתם,
כי הם לא מרוצים מכלום, בא לי כבר לנסוע שוב.
הייתי אמורה לאפות לטיול הקצר הזה קצת עוגות שיהיה לנו לנשנש, ובהחלט תככנתי להביא עוגות שמרים,
אבל באמת שלא הרגשתי טוב כבר שבוע וחצי לפני הנסיעה, והייתי בשיא ההחלמה שלי, אז ויתרתי,
ןקניתי חבילה של רוגעלך שוקולד, בשקית ניילון מרשרשת במכולת. זה נשמע הכי עלוב?
אני מודה שזה אחד הדברים שאני הכי אוהבת, עוגות שמרים של פעם.
והעוגה הזו, שמורכבת מקראנצ'ים שוקולד קטנים, הזכירה לי היום בביס שלה, עוגה של פעם, בדיוק כמו זו שקניתי.
והתענגתי על כל ביס ממנה, היא רכה, ומושלמת, והיא בול! מה שאתם רוצים ליד הקפה שלכם.
את כל שלבי ההכנה בסטורי בוידאו תמצאו כאן
עוגת קראנצ'ים שוקולד/תבנית אחת עגולה בקוטר 26 ס״מ
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
לבצק שמרים :
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
1 כף (11 גר') שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים)
2 ביצים גודל L
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
100 גר' חמאה רכה
2/3 כוס חלב
למלית שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר (אני משתמשת בשוקולד מריר 56%)
100 גר' חמאה
3 כפות (30 גר') אבקת קקאו
3 כפות (30 גר') אבקת סוכר
לציפוי:
ביצה טרופה
לזיגוג:
1/4 כוס מים
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
אופן ההכנה:
מכינים את בצק השמרים :
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים עם כף.
(במידה ומשתמשים בשמרים טריים מוסיפים את המלח אחרון)
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצים, חמאה ולבסוף את החלב לאט לאט,
אל תמזגו את כל הכמות פנימה בבת אחת כי ייתכן ולא תזדקקו לכולה, אז במזיגה איטית, עד שלבצק
יש מספיק נוזלים. לשים סהכ 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן על כל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים, אפשר
ועדיף לילה שלם במקרר, אצלי הבצק תפח 24 שעות במקרר, והוצאתי אותו קצת קודם שיגיע
לטמפרטורת החדר.
****שימו לב! הבצק לא תופח הרבה וזה בסדר, לא להיבהל, הוא ייתפח אחכ בתנור
מכינים את המלית:
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ושוקולד מריר,
מוציאים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומערבבים שוב.
שומרים בצד, ואם חם מדי אז במקרר, ומוציאים מעט לפני שימוש שהתערובת תתרכך.
כשהבצק מוכן, מוציאים אותו למשטח עבודה, ולשים מעט להוצאת אוויר. שוקלים את הבצק ומחלקים אותו
לשמונה חלקים שווים. אצלי הבצק שקל 890 גר' וכל כדור שקל 111 גר'.
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.
על משטח מעט מקומח, מרדדים כל עיגול בצק לרצועה מלבנית ארוכה.
(שוב, כל שלבי ההכנה בוידאו כאן )
בעזרת פלטה או כף מורחים בנדיבות על כל שטח הבצק ממרח שוקולד.
מגלגלים את מלבן הבצק שלנו מהצד הרחב צמוד צמוד לגליל ארוך, ובעזרת סכין חדה, חותכים
ומחלקים את הגליל לאורך לשתי רצועות שוות. מניחים רצועה אחת לאורך ואת השני לרוחב מעליה ליצירת
צורת איקס, וקולעים כל שני קצוות של הגלילים לבורג.
מגלגלים את הרצועה סביב עצמה לשבלול קרנץ עגול ומניחים בתבנית אפייה.
חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים ומניחים את כולם בתבנית אחד צמוד לשני, אין צורך לשמור על רווחים.
כשכל הקראנצים בתבנית מכסים אותם במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
מברישים את הקראצים שלנו בביצה טרופה, ואופים כ 25-30 דקות עד שהם שחומים למראה.
בזמן שהקראנצים בתנור מכינים סירופ סוכר:
בכלי או סיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת
לבעבע 7-8 דקות עד שהיא מסמיכה לסירופ.
כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מברישים היטב בסירופ סוכר חם ומגישים.
**לגרסת פרווה המירו חמאה בבצק ב 1/2 כוס שמן קנולה/קוקוס וחלב בחלב סויה, במלית אפשר להמיר חמאה
בשמן קנולה/קוקוס 1/3 כוס, או ב 100 גרם מרגרינה
**העוגה במיטבה ביום האפייה, אפשר לעטוף היטב ולשמור עליה ליום שלמחרת.
**ניתן להקפיא את העוגה בעודה חמימה, עטופה היטב בניילון נצמד, להפשיר ולחמם מעט לפני הגשה.
**אפשר להמיר את מלית השוקולד בכל מלית אחרת שאתם אוהבים, קינמון, פרג, ממרח חלבה נוטלה וכו…
**כדי להכין קראנץ קלאסי, מחלקים את הבצק לשני עיגולים שווים, ומכל עיגול מכינים קראנץ אחד גדול קלוע
לאורך בלי גלגול לשבלול עגול.
מניחים בתבנית אינגליש קייק ממשיכים כרגיל.
204 Comments
היי, אוהבת את המתכונים המנצחים שלך! הייתי שמחה לדעת כיצד ניתן להמיר לעוגה פרווה? מה ניתן לשים במקום חלב וחמאה?
תודה, את אלופה ♥️
בדיוק הוספתי גרסת פרווה בפוסט למטה תציצי
אם יש לי קמח תופח, לא להשתמש השמרים בכלל או להשתמש בכמות שונה?
לא ניתן להמיר קמח ושמרים יבשים בקמח תופח
שלום קרן היקרה , יש לי שוקולד 72 אחוז, כיצד יכולה להשתמש במלית?
שלא יהיה מר או מתוק מדי
תוסיפי קצת סוכר
היי מקסימה , תודה על המתכון
האם ניתן להקפיא את הבצק אחרי התפחה ולפני האפייה?
בהחלט ניתן להקפיא
היי קרן,
זו עוגה מנצחת וקבועה בבית.
אני רוצה להכין אותה טבעונית הפעם. קניתי נטורינה. באיזה יחס להשתמש בנטורינה חלף החמאה. והאם זה יפגע בטעם?
תודה
אותו היחס וייצא מצויין
קרן האלופה!! שעושה חשק להיכנס למטבח ולהתפנק וגם היחידה שתמיד עונה בסבלנות!! כמה שאלות: האם אפשר להכין את הבצק ביד ולא במיקסר?
האם אפשר לעשות מקמח כוסמין
האם קריטי לשקול את העיגולים או אפשר גם לפי העין?
תנקסססס
תודה על המחמאות נועה יקרה
אין בעיה ללוש ידנית 10-12 דק
לא קריטי לשקול עיגולים כל זמן שהעין מחלקת אותם שווה
כוסמין מלא יניב תוצאה שונה ואם ממירים לא יותר מ 50 אחוז ולהוסיף קצת נוזלים לבצק
טוב תקשיבי, גרמת לי להתאהב בשמרים! עד המתכון הזה פשוט לא הצלחתי אבל עם הסרטונים הככ ברורים שלך , יצא לי חלומי ושמיימי!!! יואו את מלכה! שווה את העבודה ןהלכלוך
את מלכה שכתבת לי! תודה
הי
למי שלא אוהב שוקולד..
יש לך מלית גבינה מומלצת?
למה לא להכין עוגת גביניות?
מלית גבינה פחות תתאים פה בקראנצים הקטנים האלו
https://kerenagam.co.il/עוגת-גביניות-רכות-כמו-כריות/
איך ניתן לגרום לעוגה להיות קראנצית היא תמיד יוצאת לי רכה או גומי כזה
את יכולה לטיפה להגביר טמפרטורה לקראת הסוף שהבצק יקבל השחמה
היי קרן כוסמין לבן זה בסדר?
בטח זה אחלה
הי קרן 🙂
אין בעיה עם הכפלת כמויות אם אני רוצה עוגה כפולה נכון?
ברוררררר
היי
אפיה רגלה או טורבו
רגיל
היי קרן
יכולה לתת מתכון למילוי פרג? כיצד להכינו
תודה מראש
אפשר חעשות התפחה שניה במקרר ללילה אם אני מתפיחה את הבצק בחוץ או שזה יותר מדי זמן?
היי קרן!!!
האם אפשר
להתפיח 6 שעות במקרר ולא לילה? או לחלופין להתפיח בחוץ 3 שעות?
תודה 🙂
בטח
שאלה לגבי הבצק – מהיכרותי לא מערבבים מלח עם שמרים מיד. האם זה לא משפיע על התפיחה כשמערבבים ביחד?
זה נכון לגבי מלח ושמרים טריים, מלח ושמרים יבשים אין בעיה לערבב.
במתכון כתוב שמרים טריים וגם יבשים או זה או זה.
הי קרן
חמאה רכה? הכוונה מומסת? או בטמפרטורת החדר??
רכה
אם אני עושה באינגליש קיק כמה עוגות צריך לצאת 3?
2, כתוב בסוף הפוסט למטה
היי קרן, כמה זמן זה לילה במקרר?
ואם אני רוצה להכניס את כל הכדורים שיצאו לעוגה אחת אז להגדיל תבנית?
כן תבנית קצת יותר גדולה
לילה זה כמה שעות נניח 5-6
קודם כל עוגת השיש עם השמנת המותקפת פשוט היסטרית !! תודה לך עליה. לגבי הבצק הזה, אם אשאיר אותו במקרר ל 20 שעות כזה, זו בעיה?
אין שום בעיה להתפיח במקרר עד 24 שעות
היי קרן אלופה,
תודה על המתכון, אם אני ממתינה התפחה של שעה וחצי ולאחר מכן מכינה את העוגה כולל מריחת השוקולד והכל ואז שמה במקרר למשך לילה שלם ורק אז אופה בתנור, האם זה בסדר או שעדיף שאאפה ישירות אחרי שהכנתי את העוגה? האם בכלל אפשר להתפיח כשהבצק כבר מרוח בשוקולד?
תודה רבה
אפשרי לגמרי
הי קרן !
שרופה על המתכונים שלךך !! את אלופה
אם אני רוצה להקפיא ?
למרוח בכל זאת את הסירופ סוכר ? או מהתנור ישר להקפאה ולמרוח את הסירופ בעת ההגשה ?
חייבים סירופ על עוה חמה
אין על המתכונים שלך בעולם!!
כל מתכון אחר נראה כל כך קשה שלא בא לי אפילו לגשת להתחיל אותו והפחד מהשמרים תמיד היה קיים אצלי
ועם המתכונים שלך בא לי לעשות ה כ ל!
(ועשיתי כבר מלא) והכל יצא מושלם
אז תודה לך על הסבלנות שבה את מעבירה כל מתכון. כל סטורי שלך קופץ לי כהתראה♥️
אלופה שכתבת לי ניקה תודה!
אם משתמשים בשמרים טריים, מה סדר ההכנסה של חומרי הגלם?
כתבתי! ראי פירוט בפוסט עצמו
בוקר טוב
ראיתי שכתבת שהמלח נכנס אחרון, אני יודעת שצריך להפגיש שמרים טריים קודם עם נוזל (ביצה חלב) מה שיש במתכון. אז האם הסדר של הכנסת החומרים משתנה?
אם את משנה לשמרים טריים אז המלח בסוף
הי נראה מעולה. האם אפשר לשלב קינמון בעוגה?
בוודאי אם אוהבים זה טעים
הרסת אותי עם המתארים ה חמוצים מאחורה אני כל פעם נשבעת שיותר לא ניסע לשום מקום לעולם אז תודה שהזכרת לי שעם כל התלונות הם בסוף זוכרים שהיה כיף … בגדרך כלל, ושבכלל, צריך לפעמים לצאת מהבית … והעוד פגה נראית מעולה ומאז שראיתי אותה בסטוריז בא לי !
שמחה לחלוק תסכול של ילדים חמוצים 🙂
היי אם אני שמה במקרר להתפחה של 24 שעות לשים ישר בסוף ההכנה?
לא הבנתי
מתפיחים את הבצק במקרר
אחרי עיצוב העוגה לא ניתן להתפיח 24 שעות במקרר
אפשר לפריזר
רק לוודא שהבנתי – יש אפשרות אחרי ההתפחה השניה להכניס לפריזר ולאפות רק למחרת? כמה זמן צריך לתת לזה להפשיר? תודה!
כן הבנת נכון
להפשיר שעה וחצי בערך
היי, זה נראה מושלם!
במידה ואני מעוניינת להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב, להישאר עם אותן כמויות?
כן
היי 🙂 במידה ורוצים עוגות שמרים ״רגילות״ כמה עיגולים מחלקים ומה המשקל ? גם 111 גרם ?
תודה 🙂
כתוב בסוף הפוסט למטה
היי קרן
תודה רבה על מתכונים מעולים!!!!
אפשר להכין את המלית ערב לפני ההכנה ?
בטח
להכניס למקרר ולהוציא שעה לפני שימוש
תודה רבה!
היי, לגרסה הפרווה אפשר במקום חמאה לשים מחמאה? כי כתוב בסוף הפוסט רק שמן או שמן קוקוס. ואת החלב אפשר במשהו אחר שהוא לא חלב סויה?
חלב במים
חמאה במחמאה אין בעיה
קרן, תודה על המתכונים המדהימים שלך! אני מכינה אותם באופן קבוע, תמיד יוצא טעים וגורף מחמאות! לגבי המתכון הנוכחי, שאלה- במידה ואין לי קקאו למלית, האם ניתן להכין בלי קקאו, או לשים איזשהו תחליף? תודה 🙂
הי נויה
את יכולה לוותר על הקקאו ולהוסיף קצת נוטלה במקום
תודה קרן, יצא מדהים!!!
האם אפשר להכין עוגת שבלולים מהמתכון הזה?
ברור
קרן תודה!
אפשר להמיר את הקקאו ואבקת הדוכר בשוקולית? יעבוד?
לא ניסיתי תנסי ותעדכני אם כן:-)
היי קרן, יצא שנתקעתי רק עם ביצים בגודל xl.. האם עדיין לשים שתיים? תודה 🙂
הי קרן
האם צריך גם להתפיח שעתיים בטמפ החדר וגם לילה במקרר?
תודה
לא לא
או זה או זה
היי קרן 🙂 האם אפשר להשתמש בשיטת השום בהתפחה?
תמיד
הי אשמח להתייעץ איתך. בהמלצתך שמץי רת המקרר לתפיחה בלילה, פעם ראשונה שאני עושה את זה. הוצאתי את הבצק אחרי 12 שעות והוא נראה בכלל לא תפוח.. אפילו קצת קר וקשה. יש לך רעיון למה? הוא אבוד או שאפשר להתפיח בחוץ?
תשאירי שעה בטמפרטורת החדר הוא יהיה בסדר
היי קרן
האם בסדר להשאיר את הבצק במקרר ל2 לילות??
לגרסת פרווה, אפשר חלב שקדים במקום חלב סויה?
בטח שאפשר
אנחנו מכורות לעוגה שלך שאחותי המהממת מכינה לנו!
רוצה להכין בעצמי אבל לא אוכלים פה ביצים.. יש לך אולי רעיון איך אפשר להכין את הבצק ללא ביצים?
בעקרון תחליף ביצה לרוב הוא רסק תפוחים
לא ניסיתי אבל את יכולה לנסות
מכינה את המתכון כבר בפעם השנייה ומתבאסת 🙁 זה באמת הבצק הכי לא טוב שיצא לי ואני לא יודעת מה אני עושה לא נכון. בפעם הזו ניסיתי גם להוסיף 50 גרם קמח תפוא בשביל הרכות, ועדיין, בצק קשה , לא תופח בכלל.. 🙁
אני לעולם לא מוסיפה לבצקי שמרים לעוגות קמח תפוחי אדמה… זה לא בצק שתופח המון, תני לו זמן התפחה ואחכ להתפיח אחרי הצורה שוב התפחה ארוכה ולתנור
היי את אופה על טורבו או אפיה רגילה?
לא טורבו
הי,
הכנתי פעם אחת ויצא מעולה ופעם השנייה העוגה יצאה קצת קשה לאכילה. יש לך רעיון למה?
כי בפעם השניה כנראה לא היו מספיק נוזלים בבצק
הכמות תספיק לשתי תבניות אינגליש קייק? ☺
כן
הייי
קודם כל את מדהימה והמכותנים שלך מנצחים! במידה ויש לי ביצים m כמה ביצים לשים,3 ?
שלוש יספיקו
הכנתי את העוגה ויצא מעולה!
רק שהיה המון המון שוקולד והבצק כמעט ולא הורגש. ראיתי בסרטון שגם את שמת המון שוקולד בסרטון ועדיין יכלו לראות את הבצק..
הכמות של השוקולד במתכון לא גדולה מידי לכמות הבצק?
בהחלט מוזר כי הכמויות ממש מדוייקות, אבל להבא אם את רואה שיש יותר מדי שוקולד אז לא למרוח כל כך הרבה
כנראה שהעוגה הייתה חמה מידי כשאכלנו ממנה. אחרי שהתקררה יותר המילוי היה מדויק ויצא מעולה!! לא היה צריך לשנות כלום במתכון 🙂
שמחה לשמוע
הי אשמח לשמוע כמה נוטלה לשים במתכון במקום מלית שוקולד שמכינים? כלומר ל500 גרם קמח כמה נוטלה דרושה(לשתי רולדות?) וכן האם להוסיף לנוטלה עוד משהו לדעתך? תודה0
לילט יקירה.
מכינה את העוגה בתבנית עגולה חד פעמי, האם צריך לשים נייר אפיה ?
תודה וחג שמח♥️
אפשר רק לשמן
יצא מוששששש
הכפלתי כמויות והכנתי שתיים אחת הלכה לנכדים במושב והשניה לבת ההריונית שלי
ןעל זה נאמר "לא ידעו כי בא אל קירבם"
תודה
איזה כייף לנכדים ! תודה יקרה
קרן יקרה. תודה על המתכון. יצא ממש מצוייו ומאוד שוקולדי. בברכה טל מדנמרק
חלום שלי לבוא לאכול מאפים בדנמרק! תודה טל
יאללה תבואי בכייף ובשמחה
הי קרן, ביום שישי הכנתי את הקרנץ שלך. אני גדלתי על קנצים אמא שלי תמיד אפתה אותם וגם אני בעקבותיה. וזה תמיד היה אחד המתכונים המנצחים שלי. אבל צמיד אפשר להתנסות במשהו חדש במיוחד שאני מאוד אוהבת לאפות, ועשיתי את הרקנץ שלך. אז כמובן שזה היה להיט וכולם טרפו…. והתענגו ןליקקו אז כרגע יש לי בתנור קרנצים עם קינמון וסוכר. תודה לך על ההשראה למדתי כל כך הרבה מתכונים חדשים. עשיתי את הבגטים, הם יצאו טעימים אבל לא נראו כמו שלך. אולי בגלל שהתפחתי ליותר מ 12 שעות. אנסה עוד פעם השבוע. עכשיו שאני בבית בהסגר (בארה״ב) יש לי המון זמן לשחק!
שמחתי לשמוע איריס וגם אניתי לך על מייל פרטי
הי , הכנתי בצק מהמתכון של הדפי שמרים ( יצאה מדהים דרך אגב ) ונשארה לי חצי מהכמות (בהקפאה) – אפשר להשתמש בבצק למתכון הזה ?
איך את ממליצה להפשיר ?
תודה רבה !
והמתכונים שלך פשוט מעולים
אין בעיה להשתמש בכל בצק
הפשרה או כמה שעות במקרר או בטמפרטורת החדר
הי קרן
האם אפשר לעשות מילוי של קקאו וסוכר בלי שוקולד מריר ?
כן בטח
אפשר להכין את אותה המלית של עוגת הרוגעלך מהבלוג
היי קרן ,
למלית של השוקולד אפשר להמיר את השוקולד ב100 שוקולד חלב ו100 שוקולד מריר על מנת שיצא מעט מתוק יותר המילוי ?
הכנתי אותה בפעם הראשונה ויצא מושלם !! ושמרים שוקולד זו החלושה שלי חחח
פשוט בא לי שיצא קצת יותר מתוק
הי אופיר שמחה שיצאה טוב, אין בעיה לשלב סוגי שוקולד שונים
הי קרן ניתן להשתמש בקמח חיטה מלאה? ללא שינוי?
היי קרן ,
למלית של השוקולד אפשר להמיר את השוקולד ב100 שוקולד חלב ו100 שוקולד מריר על מנת שיצא מעט מתוק יותר המילוי ?
הכנתי אותה בפעם הראשונה ויצא מושלם !! ושמרים שוקולד זו החלושה שלי חחח
פשוט בא לי שיצא קצת יותר מתוק
יעבוד לי גם עם הקמח שמרים לפיצה?
כן בגדול אבל פחות, מעדיפה לבן
וואו מה זה הדבר המושלם הזה? הכנתי לשבת, לא התאפקנו וכבר אכלנו אחד או שניים אין כמו עוגת שמרים ישר מהתנור!
כל פעם המתכונים שלך מתעלים על עצמם, אין עלייך!
תודה מירבי איזה אלופה את
אמאלה מתכון מושלם!!! בצק ככ נוח לעבודה!!!
והמילוי פשוט מדהיםםםםםםםםם
מתכון מעולה לכל החוששים מבצק שמרים
תודה קרן
תודה יערה
תודה על מתכונים מושלמים תמיד!
הבצק יצא לי דביק מידי
עוד לא התפחתח
למה? ומה עושים?
מוסיפים קמח
היי קרן , אם יש לי קמח שמרים אפשר לוותר על להוסיף את השמרים או שעדיין צריך להוסיף ??
אין צורך להוסיף שמרים כיון שהקמח מכיל בתוכו שמרים
היי קרן!יש תחליף אחר לחלב במקום החלב סויה?
תודה מראש:)
מים
היי קרן יקרה, אם אין לי קקאו למלית, אפשר לוותר?
ניתן להמיר את החלב בשמנת צימחית ? יש לה מרקם של חלב
אפשר לנסות ולספר אחרי
היי, הבצק טפח כבר שעתיים וחצי ועוד לא תפח. כנראה שהשמרים לא טובים יותר. מה ניתן לעשות?
אם השמרים לא טובים להכין חדש
היי 🙂
האם אפשרי להשתמש בקמח לחם ? בגלל משפרי האפייה שלו ?
אפשר
זה לא משפרי אפייה
הוא מועשר בגלוטן
היי קרן. אם יש לי קמח שמרים מוכן עדיין צריך להוסיף את השמרים או שזה מיותר?
מיותר
בצק מושלם, מושלם. מכינה את הבצק מקמח כוסמין (70% כוסמין מלא, 30% כוסמין לבן). העוגות יוצאות רכות וטעימות לכל חך. תודה רבה רבה רבה על המתכונים הנהדרים. מאז שהכרתי את האתר אני לא עוזבת את המטבח והשמרים!!!
תודה אביבית
שנה טובה
בצק מושלם, מושלם.
מכינה את הבצק מקמח כוסמין (70% כוסמין מלא, 30% כוסמין לבן).
העוגות יוצאות רכות וטעימות לכל חך. תודה רבה רבה רבה על המתכונים הנהדרים. מאז שהכרתי את האתר אני לא עוזבת את המטבח והשמרים!!!
היי:) נראה מושלם! אפשר להשתמש בתחליפי סוכר במתכון? או לא מומלץ בכלל?
אפשר לנסות אמור לעבוד
היי קרן
את אלופה! השמרים קינמון שלך מככב אצלי, ולמרות שביקשו לחג (שוב) שמרים קינמון החלטתי להפתיע בקראנץ שוקולד שלך. שאלה של טירונית- במידה ואני משאירה את הבצק לילה במקרר עדיין נדרשת התפחה בטמפ׳ החדר שעה וחצי? או ישר למקרר?
תודה וחג שמח!
היי קרן,
את נהדרת!! תודה רבה על כל המתכונים הסופר שווים 🙂
שאלה – אפשר להשתמש בקמח שמרים? במידה וכן, האם עליי להוסיף שמרים כפי שכתוב במתכון או לוותר עליהם?
אם משתמשים בקמח שמרים אין צורך בתוספת שמרים
היי,
שכחתי לשמח את הבצק האם זה אמור להשפיע על תהליך ההתפחה?
לשמח את הבצק?
לשמן**
מניחה שכבר הסתדרת 🙂
הי קרן
מתכון נהדר
אשמח לדעת האם כשאת כותבת 3 וחצי כוסות הכוונה לכוס של 250 מל?
כוס זה 240 מ״ל
קודם כל הכנתי את העוגה פעם ראשונה שאני מכינה עוגת שמרים. וואוווו כמה מחמאות.
אז תודה רבה לך..תענוג לעקוב אחריך.
אני רוצה להכין גרסת פרווה..האם שמן קוקוס ייתן טעם דומיננטי של קוקוס..?
ייתן טעם של קוקוס לא יודעת כמה דומיננטי אבל מורגש
היי קרן! מליון מחמאות קיבלתי על העוגה הזו!!
כמה זמן אפשר להשאיר את הבצק לתפוח במקרר? אפשרי להכין בשישי את הבצק ואת העוגה אחרי שבת?
היי קרן, אני עוקבת אחרייך הרבה! מתכונים נפלאים! אני רוצה להכין את עוגת הקראנץ בגרסת הפרווה. האם במקום חלב אפשר להשתמש בחלב שקדים של אלפרו (הוא מכיל סוכר) או שיש תחליף אחר? יש לנו אלרגים לחלב ולסויה. תודה!
הי קרן ניתן להשתמש בקמח חיטה מלאה? ללא שינוי?
קמח מלא יניב תוצאה מאוד דחוסה של הבצק, אני באופן אישי לא אוהבת בעוגות שמרים להתשמש כלל במקמחים מלאים אבל אם כן אז לא ממליצה להמיר יותר ממחצית
הכמות, וכמובן להוסיף עוד חלב לבצק שלא ייצא יבש אחרת לא תהני ממנה.
היי קרן, אני עוקבת אחרייך הרבה! מתכונים נפלאים! אני רוצה להכין את עוגת הקראנץ בגרסת הפרווה. האם במקום חלב אפשר להשתמש בחלב שקדים? יש לנו אלרגים לחלב ולסויה. תודה!
אין בעיה עם חלב שקדים
היי קרן, קודם כל חייב להתחיל בזה שהמתכונים שלך מושלמים ! תודה !
אני רוצה להכין את העוגה היום אבל חצי ממנה לאפות רק מחר. היית ממליצה להקפיא או לשמור במקרר ?
להקפיא
היי,
אשמח להכין קראנץ שקדים,
איזה מתכון לבצק הכי מתאים, המתכון הזה שלך של קראנץ שוקולד ולהמיר בשקדים או השמרים פקאן חלבה?
תודה,
וחג שמח!
שניהם מתאימים לגמרי, מה ץשחליטי יהיה מוצלח
מתכון מדהים! מכינה וכל פעם מתלהבת מחדש מאיך שיוצא לי.
מתכון מצויין, יוצא נפלא וטעים. אצלי, זמן אפייה 40 דקות בתבנית זכוכית עגולה.
זהו- זה המתכון שלי לעוגת שמקרים שוקולד. תודה!
תודה מעה שמחה לשמוע זה אחד הבצקים האהובים גם עליי
מתכון מצויין, יוצא נפלא וטעים. אצלי, זמן אפייה 40 דקות בתבנית זכוכית עגולה.
זהו- זה המתכון שלי לעוגת שמרים שוקולד. תודה!
היי קרן,
המתכון האהוב עליי!!
אני זוכרת שראיתי פה אבל לא מוצאת משום מה,
במידה ואני עושה חצי מהכמות, מה יחס הבייצים?
חושבת שראיתי ביצה+חלמון?
ביצה אחת תספיק
היי קרן:)
נראה מדהים אני ממש עכשיו מכינה!
אני רוצה את זה מוכן לעוד 5 שעות.
יעזור להתפיח כשעתיים וחצי במקרר? או שעדיף כבר להתפיח רגיל בטמפ החדר?
תודה:)
בחורף שעתיים וחצי במקרר לא יעשה את העבודה אלא :
שעתיים שלוש בחוץ או לילה המקרר
אחרי חמש שעות בחוץ הבצק עלול להחמיץ
היי קרן האלופה !
הכנתי את העוגה בפעם בראשונה יצא מושלם
בפעם השנייה הכנתי שוב (כ2 עוגות קראנץ קלאסיות כמו בראשונה)
רק שהפעם אחרי חצי שעה בתנור כל החלק התחתון היה לבן לחלוטין ולא מוכן וכך היה נראה גם בתוך העוגה ממה שהצלחתי להציץ.
העברתי לגוף חימום תחתון בלבד והמשיך לאפות
בסוף זה הצליח אבל דיי ייבש את העוגה ואת השוקולד ולא יצא כמו בפעם הראשונה למרות שההכנה הייתה זהה.
אגב גם בפעם הראשונה השארתי יותר מעט יותר מחצי שעה (תנור חדש מלפני חודשיים)
יש לך מושג מה יכול לגרום לכך ?
הי חן, האמת שנשמע שמשהו בתכנית התנור לא תקין שכן זה לא אמור לקרות כדאי לבדוק שגופי החימום תקינים
הי קרן,
אני רוצה להכין את הבצק היום, להתפיח, לעצב אך לאפות מחר על הבוקר. ניתן לשמור את העוגות המעוצבות לילה במקרר?
תודה רבה
אפשר מקרר כן
הי אשמח לשמוע כמה נוטלה לשים במתכון במקום מלית שוקולד שמכינים? כלומר ל500 גרם קמח כמה נוטלה דרושה(לשתי רולדות?) וכן האם להוסיף לנוטלה עוד משהו לדעתך? תודה0
יש מתכון בבלוג של עוגת רוגעלך ללא לישה במילוי נוטלה, תוכלי לקחת כמויות משם
האם זה יעבוד גם בלי לחבר את הכל לעוגה? לעשות מאפים אישיים?
בטח!
א. חולה עליך ועל המתכונים שלך
ב. רק רציתי לשאול אם אפשר להשתמש הבצק רק בחלמון או. Egg replacer או מחית תפוחים במקום הביצים ? יש לי ילד אלרגי ((?
רק רציתי לשאול אם אפשר להשתמש הבצק רק בחלמון או. Egg replacer או מחית תפוחים במקום הביצים ? יש לי ילד אלרגי ((?
אפשר להשתמש בתחליפים
היי קרן יקרה , על איזה מילוי את ממליצה ? זה שכאן או שבעוגת רוגלך מבולגנת ? מכינה שני עוגות קראנץ' גדולות
יש לציין שאני ממירה את המעלית לפרווה…אז אם גם זה שיקול לסוג מילוי שיותר כדאי מביניהן אשמח לדעת 🙂
אפשר חעשות התפחה שניה במקרר ללילה אם אני מתפיחה את הבצק בחוץ או שזה יותר מדי זמן?
אפשר
הייי רציתי לדעת למה הבצק לא תפח טיפה הוא היה שעתים בחוץ המרקם שלו היה מעולה אבל הבצק לא תפח?
לא אמור לתפוח המון אבל להתפיח שוב כמובן אחרי עיצוב כמו שצריך ולאפות
היי קרן
אשמח לדעת אם אפשר להתפיח את העוגה במקרר לפחות מ24 שעות
והאם צריך להתפיח שעתיים בחוץ ורק אז למקרר או שאפשר להתחיל את ההתפחה במקרר?
תודה
אפשר לילה במקרר
אין צורך בהתפחה מוקדמת
מוציאים מהמקרר ועובדים עם הבצק
ואחכ מתפיחים התפחה ארוכה
הי קרןןן : )
אפשר להחליף חלב בשמנת??!
פשוט כי אין לי בבית… או עדיף מים?
תודה!!
שמנת אחלה
הי קרן,
הכנתי. ויצא מוש!! (את אלופה תודה!) ואז הרטבתי את העוגה יותר מידי♀️♀️ יש מה לעשות עם זה?
הרטבת את העוגה עם סירופ? לרוב זה נספג
היי קרן, הכנתי אתמול את העוגה והיא יצאה פשוט מעולה! הבצק כל כך קל להכנה וטעים! יש לי שאלה – בעלי אוהב מילוי יותר ״רטוב״, יש לך רעיון איך אפשר לשנות את המתכון?
מה לגבי משפר אפייה? כדאי להוסיף וכמה?
לא עובדת עם משפרים
היי קרן,
עוקבת אחריך באינסטגרם ונהנית מהמתכונים שלך וממך מאיך שאת מכינה והגישה שלך את מהממת!
אפשר לשים מילוי אחר? יש לי ממרח בואנו לבן ונוטלה חשבתי להכין בצק בכמות כפולה ולעשות כמה מילויים.
תודה!
תודה רבה על המתכון!! ואת אלופה!!
רציתי לשאול אם אני רוצה פרווה ואין לי חחב סויה, האם אפשרי מים?
בטח שאפשר
מתכון מושלם השמרים הכי טעימים שיצא לי להכין
היי קרן אם אני רוצה להכין את זה בתבנית אינגלישקייק ולהקפיא לפני אפייה איך עושים זאת?
להתפיח להכפלת נפח למרוח שוקולד ואז להקפיא ואז כשמפשירים להתפיח שוב?
כן, להכין את העוגות מעוצבות בתבנית לפני התפחה שניה ולהקפיא
אחכ להפשיר להתפיח ולאפות
בהצלחה