עוגות שמרים

עוגת קראנצ׳ים שוקולד

יוני 8, 2020 77 Comments

השבוע נסענו ללילה אחד לצפון, לצערי לא מצאתי יותר זמן מזה, והוחלט על נסיעה לחמישי שישי,

כי בשבת כבר היינו אמורים להיות בחזרה לבר מצוה של חברים הכי טובים שלנו במרכז.

היתה תכנית לישון כולם בצימרים, המחירים גבוהים בטירוף, אז הוחלט על לינה במקום הקבוע שלנו

בקמפינג על הבניאס (הכי יפה שיש בארץ אגב קוראים לו חניון הבניאס בשאר ישוב)

כמה ימים קודם הבנתי שיש לי בעיה פיזית שלא משאירה לי ברירה, אלא

להזמין לנו צימר ליד, ולמזלי הגעתי לזוג מקסים עם צימר פשוט שווה ומהמם, והכי חשוב! לא יקר.

(אושר בגליל בישוב שאר ישוב)

הצימר שלנו היה במרחק הליכה מהאוהלים של החברים, נח יותר מאוהל ברור, הם קפאו מקור בלילה,

בזמן שאני הייתי מתחת לשמיכת פוך, מה שהזכיר לי שאני כבר לא בגיל של אוהל.

בחמישי, למרות שיכולנו לצאת בבוקר, מצאתי אלף ואחת סיבות לא להתארגן בזמן, ויצאנו ב 15:00.

ביציאה מיפו, האוטו התחיל לקרטע, זה היה או לחזור איתו הביתה ולוותר על הכל, ואני כבר עם שלושה

מתבגרים שמצפים לטיול מאחורה, או להמשיך ישירות להשכרת רכב, כדי שבכל זאת נגיע צפונה.

שכרנו רכב ויצאנו לדרך, ב 17:00.

ב 21:30 הגענו לשאר יישוב, אחרי 6 שעות בדרכים, ארוחת ערב מהירה במאהל של החברים,

קצת קבב, קצת חומוס, קצת פיתות וסלט, ויאללה לישון.

בבוקר קמנו ליופי האינסופי של הצפון היפה שלנו, לפינות מדהימות בבניאס,למים צלולים, לאויר של חופש,

הספקנו לקפוץ למים, לעשות קייקים, ארוחת בוקר בטבע, ארוחת צהריים מאוד מאוחרת בנצרת (ביסטרו לונה)

ויאללה הביתה.ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כדי שתסעו! אפילו ללילה, אפילו שעמדנו בפקקים,

והיה לנו מעט זמן, זה עשה לנו כל כך טוב, וחייבים כל הזמן לצאת מהשיגרה, להטעין את הנפש,

את היום יום, ולחוות ביחד חוויות. אז מה אם הילדים חצי מהזמן עם פרצוף סובל? בסוף הם יזכרו לנו

את כל זה לטובה, ולמרות שצרחתי עליהם שזו פעם אחרונה שאני מבזבזת כסף על חופש איתם,

כי הם לא מרוצים מכלום, בא לי כבר לנסוע שוב.

הייתי אמורה לאפות לטיול הקצר הזה קצת עוגות שיהיה לנו לנשנש, ובהחלט תככנתי להביא עוגות שמרים,

אבל באמת שלא הרגשתי טוב כבר שבוע וחצי לפני הנסיעה, והייתי בשיא ההחלמה שלי, אז ויתרתי,

ןקניתי חבילה של רוגעלך שוקולד, בשקית ניילון מרשרשת במכולת. זה נשמע הכי עלוב?

אני מודה שזה אחד הדברים שאני הכי אוהבת, עוגות שמרים של פעם.

והעוגה הזו, שמורכבת מקראנצ׳ים שוקולד קטנים, הזכירה לי היום בביס שלה, עוגה של פעם, בדיוק כמו זו שקניתי.

והתענגתי על כל ביס ממנה, היא רכה, ומושלמת, והיא בול! מה שאתם רוצים ליד הקפה שלכם.

את כל שלבי ההכנה בסטורי בוידאו תמצאו כאן

עוגת קראנצ׳ים שוקולד/תבנית אחת עגולה בקוטר 26 ס״מ

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

לבצק שמרים :

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

1 כף (11 גר׳) שמרים יבשים (25 גר׳ שמרים טריים)

2 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

100 גר׳ חמאה רכה

2/3 כוס חלב

למלית שוקולד:

200 גר׳ שוקולד מריר (אני משתמשת בשוקולד מריר 56%)

100 גר׳ חמאה

3 כפות (30 גר׳) אבקת קקאו

3 כפות (30 גר׳) אבקת סוכר

לציפוי:

ביצה טרופה

לזיגוג:

1/4 כוס מים

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

אופן ההכנה:

מכינים את בצק השמרים :

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים עם כף.

(במידה ומשתמשים בשמרים טריים מוסיפים את המלח אחרון)

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצים, חמאה ולבסוף את החלב לאט לאט,

אל תמזגו את כל הכמות פנימה בבת אחת כי ייתכן ולא תזדקקו לכולה, אז במזיגה איטית, עד שלבצק

יש מספיק נוזלים. לשים סהכ 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן על כל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים, אפשר

ועדיף לילה שלם במקרר, אצלי הבצק תפח 24 שעות במקרר, והוצאתי אותו קצת קודם שיגיע

לטמפרטורת החדר.

מכינים את המלית:

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ושוקולד מריר,

מוציאים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומערבבים שוב.

שומרים בצד, ואם חם מדי אז במקרר, ומוציאים מעט לפני שימוש שהתערובת תתרכך.

כשהבצק מוכן, מוציאים אותו למשטח עבודה, ולשים מעט להוצאת אוויר. שוקלים את הבצק ומחלקים אותו

לשמונה חלקים שווים. אצלי הבצק שקל 890 גר׳ וכל כדור שקל 111 גר׳.

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה.

על משטח מעט מקומח, מרדדים כל עיגול בצק לרצועה מלבנית ארוכה.

(שוב, כל שלבי ההכנה בוידאו כאן )

בעזרת פלטה או כף מורחים בנדיבות על כל שטח הבצק ממרח שוקולד.

מגלגלים את מלבן הבצק שלנו מהצד הרחב צמוד צמוד לגליל ארוך, ובעזרת סכין חדה, חותכים

ומחלקים את הגליל לאורך לשתי רצועות שוות. מניחים רצועה אחת לאורך ואת השני לרוחב מעליה ליצירת

צורת איקס, וקולעים כל שני קצוות של הגלילים לבורג.

מגלגלים את הרצועה סביב עצמה לשבלול קרנץ עגול ומניחים בתבנית אפייה.

חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים ומניחים את כולם בתבנית אחד צמוד לשני, אין צורך לשמור על רווחים.

כשכל הקראנצים בתבנית מכסים אותם במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

מברישים את הקראצים שלנו בביצה טרופה, ואופים כ 25-30 דקות עד שהם שחומים למראה.

בזמן שהקראנצים בתנור מכינים סירופ סוכר:

בכלי או סיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת

לבעבע 7-8 דקות עד שהיא מסמיכה לסירופ.

כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מברישים היטב בסירופ סוכר חם ומגישים.

 

**לגרסת פרווה המירו חמאה בבצק ב 1/2 כוס שמן קנולה/קוקוס וחלב בחלב סויה, במלית אפשר להמיר חמאה

בשמן קנולה/קוקוס 1/3 כוס, או ב 100 גרם מרגרינה

**העוגה במיטבה ביום האפייה, אפשר לעטוף היטב ולשמור עליה ליום שלמחרת.

**ניתן להקפיא את העוגה בעודה חמימה, עטופה היטב בניילון נצמד, להפשיר ולחמם מעט לפני הגשה.

**אפשר להמיר את מלית השוקולד בכל מלית אחרת שאתם אוהבים, קינמון, פרג, ממרח חלבה נוטלה וכו…

**כדי להכין קראנץ קלאסי, מחלקים את הבצק לשני עיגולים שווים, ומכל עיגול מכינים קראנץ אחד גדול קלוע

לאורך בלי גלגול לשבלול עגול.

מניחים בתבנית אינגליש קייק ממשיכים כרגיל.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

77 Comments

אורית לחמנוביץ יוני 8, 2020 at 7:27 pm

היי, אוהבת את המתכונים המנצחים שלך! הייתי שמחה לדעת כיצד ניתן להמיר לעוגה פרווה? מה ניתן לשים במקום חלב וחמאה?
תודה, את אלופה ♥️

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 9:39 pm

בדיוק הוספתי גרסת פרווה בפוסט למטה תציצי

Reply
נועה יוני 9, 2020 at 5:26 pm

קרן האלופה!! שעושה חשק להיכנס למטבח ולהתפנק וגם היחידה שתמיד עונה בסבלנות!! כמה שאלות: האם אפשר להכין את הבצק ביד ולא במיקסר?
האם אפשר לעשות מקמח כוסמין
האם קריטי לשקול את העיגולים או אפשר גם לפי העין?

תנקסססס

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:26 pm

תודה על המחמאות נועה יקרה
אין בעיה ללוש ידנית 10-12 דק
לא קריטי לשקול עיגולים כל זמן שהעין מחלקת אותם שווה
כוסמין מלא יניב תוצאה שונה ואם ממירים לא יותר מ 50 אחוז ולהוסיף קצת נוזלים לבצק

Reply
נועה יוני 12, 2020 at 11:56 am

טוב תקשיבי, גרמת לי להתאהב בשמרים! עד המתכון הזה פשוט לא הצלחתי אבל עם הסרטונים הככ ברורים שלך , יצא לי חלומי ושמיימי!!! יואו את מלכה! שווה את העבודה ןהלכלוך

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 3:06 pm

את מלכה שכתבת לי! תודה

בעז יוני 13, 2020 at 10:13 pm

הי
למי שלא אוהב שוקולד..
יש לך מלית גבינה מומלצת?

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 7:46 am

למה לא להכין עוגת גביניות?
מלית גבינה פחות תתאים פה בקראנצים הקטנים האלו
https://kerenagam.co.il/עוגת-גביניות-רכות-כמו-כריות/

סיגל יוני 14, 2020 at 8:31 pm

איך ניתן לגרום לעוגה להיות קראנצית היא תמיד יוצאת לי רכה או גומי כזה

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 8:43 pm

את יכולה לטיפה להגביר טמפרטורה לקראת הסוף שהבצק יקבל השחמה

רוני יוני 25, 2020 at 1:38 pm

הי קרן 🙂
אין בעיה עם הכפלת כמויות אם אני רוצה עוגה כפולה נכון?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 4:09 pm

ברוררררר

Reply
ן יוני 12, 2020 at 8:53 am

היי
אפיה רגלה או טורבו

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 9:17 am

רגיל

Reply
מיכל אייל יוני 8, 2020 at 7:32 pm

שאלה לגבי הבצק – מהיכרותי לא מערבבים מלח עם שמרים מיד. האם זה לא משפיע על התפיחה כשמערבבים ביחד?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 9:39 pm

זה נכון לגבי מלח ושמרים טריים, מלח ושמרים יבשים אין בעיה לערבב.

Reply
שלום יוני 13, 2020 at 6:21 pm

במתכון כתוב שמרים טריים וגם יבשים או זה או זה.

Reply
לי אור יוני 8, 2020 at 9:23 pm

אם אני עושה באינגליש קיק כמה עוגות צריך לצאת 3?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 9:37 pm

2, כתוב בסוף הפוסט למטה

Reply
רותם יוני 11, 2020 at 10:27 am

היי קרן, כמה זמן זה לילה במקרר?
ואם אני רוצה להכניס את כל הכדורים שיצאו לעוגה אחת אז להגדיל תבנית?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 10:29 am

כן תבנית קצת יותר גדולה
לילה זה כמה שעות נניח 5-6

Reply
ניקה מיכאלי יוני 8, 2020 at 11:25 pm

אין על המתכונים שלך בעולם!!
כל מתכון אחר נראה כל כך קשה שלא בא לי אפילו לגשת להתחיל אותו והפחד מהשמרים תמיד היה קיים אצלי
ועם המתכונים שלך בא לי לעשות ה כ ל!
(ועשיתי כבר מלא) והכל יצא מושלם
אז תודה לך על הסבלנות שבה את מעבירה כל מתכון. כל סטורי שלך קופץ לי כהתראה♥️

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 12:29 am

אלופה שכתבת לי ניקה תודה!

Reply
מיכל יוני 9, 2020 at 12:42 am

אם משתמשים בשמרים טריים, מה סדר ההכנסה של חומרי הגלם?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 1:37 am

כתבתי! ראי פירוט בפוסט עצמו

Reply
מיכל יוני 9, 2020 at 9:36 am

בוקר טוב
ראיתי שכתבת שהמלח נכנס אחרון, אני יודעת שצריך להפגיש שמרים טריים קודם עם נוזל (ביצה חלב) מה שיש במתכון. אז האם הסדר של הכנסת החומרים משתנה?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:28 pm

אם את משנה לשמרים טריים אז המלח בסוף

Reply
ליאת יוני 12, 2020 at 2:34 pm

הי נראה מעולה. האם אפשר לשלב קינמון בעוגה?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 3:05 pm

בוודאי אם אוהבים זה טעים

Reply
שני יוני 9, 2020 at 1:17 am

הרסת אותי עם המתארים ה חמוצים מאחורה אני כל פעם נשבעת שיותר לא ניסע לשום מקום לעולם אז תודה שהזכרת לי שעם כל התלונות הם בסוף זוכרים שהיה כיף … בגדרך כלל, ושבכלל, צריך לפעמים לצאת מהבית … והעוד פגה נראית מעולה ומאז שראיתי אותה בסטוריז בא לי !

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 1:37 am

שמחה לחלוק תסכול של ילדים חמוצים 🙂

Reply
שני יוני 11, 2020 at 10:20 am

היי אם אני שמה במקרר להתפחה של 24 שעות לשים ישר בסוף ההכנה?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 10:30 am

לא הבנתי
מתפיחים את הבצק במקרר
אחרי עיצוב העוגה לא ניתן להתפיח 24 שעות במקרר
אפשר לפריזר

Reply
כרמל יוני 26, 2020 at 10:21 pm

רק לוודא שהבנתי – יש אפשרות אחרי ההתפחה השניה להכניס לפריזר ולאפות רק למחרת? כמה זמן צריך לתת לזה להפשיר? תודה!

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 11:05 pm

כן הבנת נכון
להפשיר שעה וחצי בערך

אור יוני 9, 2020 at 6:35 am

היי, זה נראה מושלם!
במידה ואני מעוניינת להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב, להישאר עם אותן כמויות?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 8:40 am

כן

Reply
אופיר יוני 9, 2020 at 8:42 pm

היי 🙂 במידה ורוצים עוגות שמרים ״רגילות״ כמה עיגולים מחלקים ומה המשקל ? גם 111 גרם ?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:23 pm

כתוב בסוף הפוסט למטה

Reply
נופר יוני 11, 2020 at 12:48 pm

היי קרן
תודה רבה על מתכונים מעולים!!!!
אפשר להכין את המלית ערב לפני ההכנה ?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 1:41 pm

בטח
להכניס למקרר ולהוציא שעה לפני שימוש

Reply
נופר יוני 11, 2020 at 7:51 pm

תודה רבה!

Reply
נויה יוני 9, 2020 at 4:32 pm

קרן, תודה על המתכונים המדהימים שלך! אני מכינה אותם באופן קבוע, תמיד יוצא טעים וגורף מחמאות! לגבי המתכון הנוכחי, שאלה- במידה ואין לי קקאו למלית, האם ניתן להכין בלי קקאו, או לשים איזשהו תחליף? תודה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:27 pm

הי נויה
את יכולה לוותר על הקקאו ולהוסיף קצת נוטלה במקום

Reply
נויה יוני 10, 2020 at 8:24 pm

תודה קרן, יצא מדהים!!!

Reply
ליאת יוני 10, 2020 at 8:17 am

האם אפשר להכין עוגת שבלולים מהמתכון הזה?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 11:10 am

ברור

Reply
Tal יוני 11, 2020 at 1:24 pm

הי קרן
האם צריך גם להתפיח שעתיים בטמפ החדר וגם לילה במקרר?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 1:41 pm

לא לא
או זה או זה

Reply
מיכל יוני 11, 2020 at 10:58 am

הי אשמח להתייעץ איתך. בהמלצתך שמץי רת המקרר לתפיחה בלילה, פעם ראשונה שאני עושה את זה. הוצאתי את הבצק אחרי 12 שעות והוא נראה בכלל לא תפוח.. אפילו קצת קר וקשה. יש לך רעיון למה? הוא אבוד או שאפשר להתפיח בחוץ?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 11:49 am

תשאירי שעה בטמפרטורת החדר הוא יהיה בסדר

Reply
לי-אור שירום יוני 12, 2020 at 6:56 am

היי את אופה על טורבו או אפיה רגילה?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 9:18 am

לא טורבו

Reply
נועה יוני 12, 2020 at 10:24 am

הייי
קודם כל את מדהימה והמכותנים שלך מנצחים! במידה ויש לי ביצים m כמה ביצים לשים,3 ?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 3:05 pm

שלוש יספיקו

Reply
סיוון יוני 12, 2020 at 10:18 pm

הכנתי את העוגה ויצא מעולה!
רק שהיה המון המון שוקולד והבצק כמעט ולא הורגש. ראיתי בסרטון שגם את שמת המון שוקולד בסרטון ועדיין יכלו לראות את הבצק..
הכמות של השוקולד במתכון לא גדולה מידי לכמות הבצק?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 10:21 pm

בהחלט מוזר כי הכמויות ממש מדוייקות, אבל להבא אם את רואה שיש יותר מדי שוקולד אז לא למרוח כל כך הרבה

Reply
סיוון יוני 13, 2020 at 12:33 pm

כנראה שהעוגה הייתה חמה מידי כשאכלנו ממנה. אחרי שהתקררה יותר המילוי היה מדויק ויצא מעולה!! לא היה צריך לשנות כלום במתכון 🙂

Reply
קרן אגם יוני 13, 2020 at 2:35 pm

שמחה לשמוע

Reply
רחל יוני 13, 2020 at 6:04 pm

יצא מוששששש
הכפלתי כמויות והכנתי שתיים אחת הלכה לנכדים במושב והשניה לבת ההריונית שלי
ןעל זה נאמר "לא ידעו כי בא אל קירבם"
תודה

Reply
קרן אגם יוני 13, 2020 at 7:01 pm

איזה כייף לנכדים ! תודה יקרה

Reply
Tal Haimoff יוני 13, 2020 at 7:49 pm

קרן יקרה. תודה על המתכון. יצא ממש מצוייו ומאוד שוקולדי. בברכה טל מדנמרק

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 7:47 am

חלום שלי לבוא לאכול מאפים בדנמרק! תודה טל

Reply
Tal Haimoff יוני 14, 2020 at 9:30 am

יאללה תבואי בכייף ובשמחה

Reply
Iris R Spector יוני 14, 2020 at 7:50 pm

הי קרן, ביום שישי הכנתי את הקרנץ שלך. אני גדלתי על קנצים אמא שלי תמיד אפתה אותם וגם אני בעקבותיה. וזה תמיד היה אחד המתכונים המנצחים שלי. אבל צמיד אפשר להתנסות במשהו חדש במיוחד שאני מאוד אוהבת לאפות, ועשיתי את הרקנץ שלך. אז כמובן שזה היה להיט וכולם טרפו…. והתענגו ןליקקו אז כרגע יש לי בתנור קרנצים עם קינמון וסוכר. תודה לך על ההשראה למדתי כל כך הרבה מתכונים חדשים. עשיתי את הבגטים, הם יצאו טעימים אבל לא נראו כמו שלך. אולי בגלל שהתפחתי ליותר מ 12 שעות. אנסה עוד פעם השבוע. עכשיו שאני בבית בהסגר (בארה״ב) יש לי המון זמן לשחק!

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 8:44 pm

שמחתי לשמוע איריס וגם אניתי לך על מייל פרטי

Reply
מירית יוני 17, 2020 at 1:56 pm

הי , הכנתי בצק מהמתכון של הדפי שמרים ( יצאה מדהים דרך אגב ) ונשארה לי חצי מהכמות (בהקפאה) – אפשר להשתמש בבצק למתכון הזה ?
איך את ממליצה להפשיר ?
תודה רבה !
והמתכונים שלך פשוט מעולים

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 3:18 pm

אין בעיה להשתמש בכל בצק
הפשרה או כמה שעות במקרר או בטמפרטורת החדר

Reply
עומר יוני 18, 2020 at 5:31 pm

הי קרן
האם אפשר לעשות מילוי של קקאו וסוכר בלי שוקולד מריר ?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 5:52 pm

כן בטח
אפשר להכין את אותה המלית של עוגת הרוגעלך מהבלוג

Reply
אופיר אוסט יוני 30, 2020 at 11:20 am

היי קרן ,

למלית של השוקולד אפשר להמיר את השוקולד ב100 שוקולד חלב ו100 שוקולד מריר על מנת שיצא מעט מתוק יותר המילוי ?
הכנתי אותה בפעם הראשונה ויצא מושלם !! ושמרים שוקולד זו החלושה שלי חחח
פשוט בא לי שיצא קצת יותר מתוק

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 11:51 am

הי אופיר שמחה שיצאה טוב, אין בעיה לשלב סוגי שוקולד שונים

Reply
אופיר יוני 30, 2020 at 11:20 am

היי קרן ,

למלית של השוקולד אפשר להמיר את השוקולד ב100 שוקולד חלב ו100 שוקולד מריר על מנת שיצא מעט מתוק יותר המילוי ?
הכנתי אותה בפעם הראשונה ויצא מושלם !! ושמרים שוקולד זו החלושה שלי חחח
פשוט בא לי שיצא קצת יותר מתוק

Reply
Dana יולי 3, 2020 at 12:22 pm

יעבוד לי גם עם הקמח שמרים לפיצה?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:47 pm

כן בגדול אבל פחות, מעדיפה לבן

Reply
מירב יולי 3, 2020 at 7:35 pm

וואו מה זה הדבר המושלם הזה? הכנתי לשבת, לא התאפקנו וכבר אכלנו אחד או שניים אין כמו עוגת שמרים ישר מהתנור!
כל פעם המתכונים שלך מתעלים על עצמם, אין עלייך!

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 8:03 pm

תודה מירבי איזה אלופה את

Reply

Leave a Comment