לפני שנה וחצי בפסח, חברתי לדרור גולן והוצאנו יחד הגדה של פסח, יפיפייה, שלוותה במתכונים שלי לחג.
בהגדה היו שלושה מתכוני עוגות שוות, שמאוד שמחתי להכניס פנימה. שלושה מתכונים חדשים שלא עלו לבלוג.
במהלך השנה האחרונה קיבלתי כמה וכמה הודעות מאנשים שביקשו ושאלו למה אין מתכון של עוגת קרמבו באתר, אז הנה,
לקחתי את המתכון המעולה מההגדה, והשארתי את העוגה כמו שהיא, ללא גלוטן, מתאימה מאוד לפסח אבל בלי קשר לא רק, מתאימה
לנמנים מגלוטן, וכל כך טעימה!
זו באמת אחת העוגות היפות שיצא לי להיכן, ככ יפה שלא הסכמתי שתצא מהבית כמו שאני בדרך כלל עושה, והשארתי אותה
במקרר עד שחוסלה.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת קרמבו של פעם ללא קמח/ תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לעוגת השוקולד:
4 ביצים גודל L
110 גר׳ חמאה
150 גר׳ שוקולד מריר
1/4 כוס (35 גר׳) אבקת קקאו
1/4 כוס (60 מ״ל) חלב
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
לקרם :
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כוס ( 240 מ״ל) חלב
לגנאש שוקולד:
200 מ״ל שמנת להקצפה
150 גר׳ שוקולד מריר
כפית אבקת נס קפה (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים שוקולד וחמאה.
מערבבים היטב,מוסיפים חלב, מערבבים שוב, מנפים פנימה את אבקת הקקאו.
מערבבים שוב,
במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר לבן למשך 5-6 דקות עד לקבלת תערובת
מאוד תפוחה. מאחדים את התערובת לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית האפייה.
אופים כ 30-35 דק׳ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים את העוגה לחלוטין.
במיקסר מקציפים שמנת עם אבקת פודינג וניל וחלב לקרם אחיד ויציב.
מצפים את העוגה בקרן ומכניסים לקירור למינימום של שעה.
ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר ושמנת להקצפה
מוסיפים אבקת קפה נמס, מערבבים היטב ומעבירים את גנאש השוקולד
מעל הקרם. אפשר להטות את התבנית לצדדים כדי שהשוקולד יכסה לחלוטין את הקרם .
מצננים שוב לשעה שעתיים לפחות ומגישים
את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים.
לגרסת פרווה : ממירים חמאה במחמאה/נטורינה, שמנת להקצפה בשמנת פרווה או קרם קוקוס וחלב בחלב סויה
46 Comments
כמה חיכיתי למתכון שלך לעוגת קרמבו!!
רציתי לדעת האם יש אפשרות להכין את העוגה בתבנית מרובעת או מלבנית? אם כן, באיזה גודל?
בטח שאפשר , לא יודעת להגיד מידות אבל לא קטנה של בראוניז אלא גדולה יותר
האם אפשר במקום חמאה שמן?
היי קרן
שאלה לגבי הגנאש,
אם רוצים להחליף את השוקולד לחלב במקום מריר.. מה הכמויות כדי שיצא גנאש יציב ?
היי קרן, מה ניתן להוסיף לגנאש שוקולד במקום נס קפה ? האם זה קריטי?
לוותר על הנס קפה
מושלם! כל המשפחה אהבה ונהנתה מהעוגה❤️
תודה
מושלם אני עושה אותה כבר פעם שניה .
ממש אהבתי
תודה שרה
אפשר להקפיא את העוגה?
אין בעיה להקפיא
אם אני רוצה להמיר לדל פחמימה (חוץ מענייני הסוכרים), האם אפשר להחליף את כל החלב בשמנת?
כן
אפשר להפוך לפרווה?
כתוב למטה איך להפוך לפרווה
אם אני רוצה לעשות את העוגה דלת פחמימה, מעבר לתחליפי סוכר ופודינג, האם אפשר להחליף את החלב בשמנת, או תערובת של שמנת וחלב שקדים?
הי קרן, המתכונים שלך מעולים ממש. תודהה
מה אני יכולה לשים במקום החלב כדי שיהיה פרווה?
חלב סויה
אפשר מים במקום חלב ?
כן
היי קרן! אין לי מיקסר – מטרפה תעשה את העבודה?
אם את מצליחה להקציף ממש טוב עם מטרפה אז אחלה
הי קרן
רכשתי באהבה את הספרים עם המתכונים המושלמים שלך,רק שאלה לגבי אפיית עוגות בעיקר שוקולד. האם אופים בטורבו או פס למעלה ופס למטה ?
תודה שרכשת! חום עליון תחתון
כתבת רבע כוס קקאו = 35 גר'. שקלתי וראיתי שזה הרבה יותר מרבע כוס. שקלתי רבע כוס (מכוסות המדידה הסטנדרטיות) וזה שוקל 19 גר בלבד.
קקאו שוקולד כמו קמח
כוס זה 140 גר לכן רבע כוס תשקול 35
אולי לא מילאת את הכוס עד הסוף
הי קרן, במה אפשר להחיף את הפודינג וניל? יש לי קורנפלור, תמצית וניל, סוכר וניל…
קונרפלור ותמצית וניל
מה הכמות ?
יצא אש, העוגה הייתה המון זמן,במקרר אבל הקרם די רך, מה אפשר לעשות שיהיה קצת פחות רך?
תוסיפי קצת פודינג וניל
הי קרן. העוגה מעולה.
שילבתי בקרם 250 גר' גבינה לבנה 9%, הוספתי קצת פודינג וניל בשביל מתיקות וייצוב הקרם.
ללא ספק אכין אותה שוב.
שמחה לשמוע
בוקר אור, רוצה לעשות את העוגה בתבנית 26, בכמה צריכה ל"הגדיל" את המוצרים?
פי 1.5
האם אפשר במקום חלב גם חלב סויה להשתמש במים ?
תודה .
כן
אנחנו באמצע אפיה האם אפשרי בלי נס קפה????
בטח
אנחנו באמצע אפיה האם אפשרי בלי נס קפה????
ברור
תחתית פגז!!! הכי טעימה!
הכנתי היום, והגנאש יצא מאוד מאוד נוזלי, נראה לי שצריך חצי מהכמות של השמנת גם יכול להיות טוב.
היי קרן
האם אפשר להשתמש בחלק מהבסיס לרולדה? ואם כן האם באותו זמן של אפייה?
חפשי בגוגל רולדה של פעם קרן אגם או באתר