מתכוני פרווהעוגות שמרים

עוגת רוגעלך נוטלה מבצק ללא לישה

ינואר 30, 2021 87 Comments

מאז שגיליתי את הבצק ללא לישה אני עפה עליו, ומעלה עוד ועוד מתכונים ממנו ואני חושבת שממש בקרוב תהיה

בבלוג לשונית ללא לישה, זה מאסט! כבר המון שזמן שיש לי מנהג כזה לקום בשבת בבוקר ולאפות משהו טעים שיעלה

לבלוג, אני תמיד אומרת לבני הבית שזה משהו קטן ואני מיד מתפנה ואיכשהו זה נמשך שעות ואני מוצאת את עצמי

ברגע האחרון של השמש של הימים הקצרים בחורף מזרזת את עצמי החוצה לתפוס קצת שמש.

אולי אני צריכה להפוך את היום, ולצאת קודם לשמש ואחכ לאפות, אבל אני אוהבת את שבת בבוקר במטבח.

יש שקט וכולם עוד ישנים עד מאוחר, וזה רק אני, וזה כל כך כייף.לפעמים זה מגיע על חשבון השמש, אבל אני רואה

את כמות האנשים שמכינים יחד איתי בשבת בבוקר מאפים וזה שווה את זה.

הייתי חייבת, לנסות את הבצק גם על גרסת הרוגעלך, ויצא מושלם.

עוגת רוגעלך נוטלה מבצק ללא לישה/תבנית אחת בקוטר 22 ס״מ

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

550 גר׳ (4 כוסות פחו כף) קמח לחם או קמח לבן רגיל

כף (10 גר׳) שמרים יבשים

40 גר׳ סוכר לבן

2 כפות (40 גר׳) דבש

2 ביצים גודל L

1/2 כפית מלח

100 גר חמאה מומסת

1 כוס (240 מ״ל) חלב חמים (בקיץ אפשר חלב קר)

למלית :

150 גר׳ חמאה רכה

1/2 כוס+2 כפות (120 גר׳)סוכר חום בהיר

1/2 כוס (140 גר׳) ממרח נוטלה

4 כפות (40 גר׳) אבקת קקאו

לציפוי:

ביצה טרופה עם מעט מים

לסירופ סוכר אחרי אפייה:

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס מי ברז

אופן ההכנה:

בקערת פלסטיק מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר,ומלח

מוסיפים חמאה,דבש וביצים , ואת החלב, וערבבים עד לקבלת תערובת מאוד דביקה אחידה ולא יותר מזה.

זה ייקח לכם בערך כל העסק מקסימום דקה. אם הבצק מאיזו שהיא סיבה נשאר מעט יבש ולא דביק תוסיפו

עוד מעט חלב.

מכסים בניילון נתמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים (אפשר לילה במקרר)

בינתיים מכינים מילוי:

בקערה מערבבים חמאה רכה עם סוכר חום קקאו ונוטלה לממרח חלק.

מניחים בצד (בקיץ כשחם עדיף להכניס מעט למקרר להתייצבות)

שימו לב, הבצק לא ממש תופח הוא קצת מתיישר בקערה לא יותר מזה.

כשהוא מוכן מקמחים היטב ממש משטח עבודה, ומקמחים את החלק העליון של הבצק בכדי שנוכל

להוציא אותו מהתבנית.

בעזרת הידיים מעבירים את הבצק למשטח המקומח, והופכים אותו כך ששני הצדדים שלו עכשיו מקומחים.

בזערת מערוך מרדדים את הבצק למלבן גדול. זה בצק מאוד רך ועדין, מצד אחד הוא ייתמסר לכם ומצד שני

אתם לא רוצים שהוא יקרע, אז תהיו עדינים ובכל שלב אם יש צורך בעוד קמח בין הבצק למערוך תוסיפו.

מורחים  בעזרת ספטולה או כף את המלית על גבי הבצק באופן שווה. מקפלים את הבצק לשניים מהחלק הרחב.

שוב בעזרת מערוך מרדדים מעט.

עכשיו בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את הבצק לרוחבו לשני חלקים שווים.

עכשיו יוצרים בכל אחד מהחלקים שלפניכם משולשים, ומגלגלים כל משולש מהחלק הרחב שלו לחלק הצר

ליצירת צורת רוגעלך.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

מניחים את הרוגעלך בתבנית, אני אפיתי אותם בשתי שכבות, שכבה ראשונה שמכסה את כל התבנית,

ומעליה שכבת רוגעלך נוספת.מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת למשך 40-45 דק׳

(בקיץ ייקח לכם 1/2 שעה).

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את הרוגעלך בביצה טרופה.

אופים כ 25-30 דקות עד שהרוגעלך שחומים למראה.

סירופ סוכר:

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכ רומים בכמות שווה, כשהתערובת מבעבעת מנמיכים את האש לבינונית,

לבעבוע עדין למשך 7-8 דקות עד שהתערובת מעט מסמיכה.

כשהרוגעלך מוכנים מברישים אותם בנדיבות בסירופ סוכר.

אפשר להבריש את הרוגעלך בסירופ חם או קר זה לא משנה הכי חשוב שהעוגה תמיד תהיה חמה.

**אפשר להמיר את מלית הנוטלה לכל מלית אחרת שאוהבים.

**לפרווה המירו חמאה בבצק במחמאה/נטורינה או 1/3 כוס שמן קנולה ואת החלב המירו בחלב סויה או במים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

87 Comments

מירה ינואר 30, 2021 at 5:31 pm

האם אפשר לאפות לא כעוגה אלא כרוגעלך נפרדים?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:46 am

אפשר

Reply
יפתח ינואר 31, 2021 at 11:11 am

היי קרן,
תודה על המתכון! למה אפשר להחליף את החמאה במלית לפרווה?

Reply
רוני ינואר 31, 2021 at 12:03 pm

אשמח גם לדעת האם אפשר להחליף את המלית של החמאה לשמן וכמה?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 2:02 pm

לא מומלץ כי הזמן מאוד נוזלי, אפשר מחמאה או נטורינה

Reply
נעמי אפריל 9, 2021 at 9:31 am

היי, בקיץ אפשר לקצר גם את זמן ההתפחה הראשון ? אתמול הכנתי כשהיה חם בחוץ והבצק תפח לי לגובה המון

Reply
הניה פברואר 1, 2021 at 11:07 am

האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 8:40 pm

אפשר כן

Reply
עדן מאי 27, 2021 at 8:13 am

האם אפשר להוריד את הדבש מהבצק? או להמיר בכמות נוספת של סוכר?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 9:29 pm

להמיר בסוכר לבן באותה הכמות

Reply
מרב ינואר 31, 2021 at 1:23 am

תודה רבה על המתכונים הנהדרים! האם אפשר להכין את המתכון כרוגלך נפרדים ולא כיחידה אחת – כעוגה, כשהם דבוקים זה לזה?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:43 am

בטח שאפשר

Reply
הניה פברואר 1, 2021 at 11:07 am

האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?

Reply
חנה ינואר 31, 2021 at 9:54 am

התמכרתי לבצק ללא לישה, תענוג ופחות בלאגן. לתפיחה טובה אני מחממת את התנור לדקה או שתיים ומכניסה את הבצק לתוכו מכוסה עם ניילון ומכתב לכ 4-5 שעות. הבצק מבשל עצמו ויוצא בצק רך ונעים למגע…ממש כייף!
תודה לך שבזכותך גיליתי את הבצק ללא תפיחה

Reply
חנה ינואר 31, 2021 at 9:55 am

טעות: ללא לישה :)))

Reply
מיכל ינואר 31, 2021 at 10:08 am

אפשר להחליף את החמאה בממרח, בשמן?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 2:17 pm

עדיף מחמאה או נטורינה או לוותר ורק נוטלה

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 2:04 pm

תודה על השיתוף

Reply
רחל פברואר 7, 2021 at 9:37 am

כמה זמן התנור דולק ועל כמה

Reply
אדוה ינואר 31, 2021 at 2:38 pm

במה אפשר להמיר את הדבש? (תינוקות שיאכלו)

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:21 pm

להמיר ב 40 גר סוכר

Reply
אדוה ינואר 31, 2021 at 8:22 pm

תודה:)

Reply
Sima Tal ינואר 31, 2021 at 4:39 pm

היי קרן,
תודה על עוד מתכון משגע
הכרחי 150 גרם חמאה במילוי?
100 גרם לא יעשו את העבודה?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:20 pm

זה עלול לצאת יבש חבל

Reply
אוריה מרידור ינואר 31, 2021 at 5:43 pm

מה לומר התמכרתי מתכונים שלך , אפיתי כמה מהם כולם יצאו אש, תבורכי

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:16 pm

תודה אוריה

Reply
חגית ינואר 31, 2021 at 6:11 pm

אפשר הצעה למלית ללא נוטלה?
(שוקולד מריר, קקאו?)

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:16 pm

חפשי מתכון לרוגעלך אחרים בבלוג יש שם את גרסת הקקאו

Reply
ליאור אוגוסט 8, 2021 at 8:35 pm

היי קרן, מתכון מושלם!
אני רוצה הפעם להכין אותו עם ממרח חלבה, אשמח לדעת באיזה ממרח חלבה את משתמשת, של איזו חברה?
תודה לך ❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2021 at 7:08 am

לא ממש משנה איזה ממרח
רק להוסיף לו חמאה רכה

Reply
שרון ינואר 31, 2021 at 8:16 pm

וואו קרן איזה בצק מופלא. רוגעלך עננים פשוט מושלם. תודה על מתכונים מופלאים המנגישים את האפייה

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:17 pm

תודה שרון

Reply
יפעה יעקב ינואר 31, 2021 at 9:07 pm

היי קרן! לא הבנתי איך אופים את העוגה בשתי שכבות.. תוכלי להסביר את זה עוד פעם? כמה זמן כל שכבה וכו?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 10:08 am

שתי שכבות הכוונה שמניחים בתבנית שכבת רוגעלך אחת מעליה מיד את השניה, ואופים יחד

Reply
יפעה יעקב פברואר 1, 2021 at 10:18 am

תודה♡

Reply
אריאלה ינואר 31, 2021 at 10:25 pm

קרן, את נהדרת. אני וכל בני ביתי נהנים מאד מהמתכונים שלך. מחפשת אצלך מתכון לקרקרים… אולי פיספסתי ויש?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 10:08 am

לא פספסת ובהחלט הגיע הזמן שיהיו באתר, מבטיחה בקרוב

Reply
רוני פברואר 1, 2021 at 8:01 am

מעדכנת שהכנתי את הרוגלעך הנהדרים האלו, בודדים לא כעוגה בגרסת הפרווה.
אמא'ללה מה זה הרכות הזו של הבצק? פשוט מ-ו-ש-ל-ם.

איזה כיף שיוצא מוצלח ללא כל מאמץ ואפילו בלי ללכלכך מיקסר 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 10:06 am

תודה רוני ❤️

Reply
אלינור פברואר 2, 2021 at 9:33 pm

מה דעתך על מילוי בחלבה?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2021 at 10:06 pm

חיובית ביותר

Reply
elinor פברואר 5, 2021 at 7:51 pm

איזה כיף 🙂
יש לי חלבה רגילה (לא ממרח חלבה). היית ממליצה פשוט לפזר את זה על הבצק ואז לגלגל? או שצריך לעשות איתה עוד משהו?
שאלה נוספת: אפשר להכין עוגת שמרים מהבצק הזה (במילוי החלבה)? או שיש הבדל בין עוגה לבין רוגלך קטנים?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2021 at 7:13 am

אפשר להכין מה שרוצים מהבצק הזה
את החלבה אפשר לפזר אבל על שוקולד או על ברבה חמאה

Reply
דורון משולם פברואר 4, 2021 at 1:16 pm

הייתי רוצה להמיר את הסוכר לסוכרלוז.
אפשרי?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 3:32 pm

הי דורון
אני מניחה שכן אבל אין לי נסיון עם סוכרלוז אז לא יודעת על איזה כמויות להמליץ

Reply
דורון משולם פברואר 4, 2021 at 4:16 pm

תודה

Reply
מיכל אפריל 8, 2021 at 7:01 am

שלום
לא הבנתי את החיתוכים…
"עכשיו בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את הבצק לרוחבו לשני חלקים שווים."
ישלי מלבן ארוך ואני חותכת לשניים כדי לקבל שני מלבנים קצרים יותר או שאני חותכת לשניים כדי לקבל שני מלבנים ארוכים וצרים יותר?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2021 at 11:00 am

יש לך אינסטגרם? יש שם בהיילייטס שלי את הסרטון שבו אני מדגימה בדיוק איך להכין https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTQzNjc2MjIyNDMyNjg1?story_media_id=2497938213476057643&igshid=122vg0gqba841

Reply
graff keren פברואר 4, 2021 at 4:06 pm

היי קרן, אני מתכננת להכין את הבצק היום ולתת לו לנוח לילה במקרר. האם אחרי שיוצא מהמקרר אני יכולה מיד לעבוד איתו או שצריך להמתין שיגיע לטמפ' החדר? קצת שאלת קיטבג כי תמיד אני שוכחת מה הדרך הנכונה. בגלל שזה עם חמאה, נשמע לי הגיוני לעבוד איתו קר,מצד שני זה שמרים. אז לך הפתרונים, תודה מראש.

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 6:42 am

לא תהיה בעיה לעבוד איתו ישירות מהמקרר זה לא בצק שמרים סטנדרטי

Reply
חנה קלוס פברואר 5, 2021 at 10:23 am

האם אפשר להשתמש הקמח רב תכליתי ללא גלוטן

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:06 pm

מנילה שכן

Reply
סיון פברואר 5, 2021 at 10:21 pm

היי קרן,
הכנו היום ויצא מעולה רק טיפונת מתוק. איך ניתן להפחית את הסוכר?
תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2021 at 7:12 am

להוריד זוכר מהמלית לא מהבצק

Reply
הדס יולי 2, 2021 at 9:33 pm

אשמח לשמוע על עוד מתכונים עם בצק ללא לישה!

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:28 pm

יש בבלוג בגט ללא לישה, לחמים ללא לישה, סינבון ללא לישה ושבלולי שמרים פיצה, תהני!

Reply
תכיני לפני שבת פברואר 6, 2021 at 11:47 pm

רק חבל על החילול שבת

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:23 am

אני חילונית שלא שומרת שבת, מכבדת את מי שכן אבל לא מסתירה את זה שאני לא

Reply
רחל פברואר 7, 2021 at 8:52 am

אם אני מכינה רולדת שמרים מהבצק כמה יצאו לי מחצי קיו לחלק לשתי חלקים ?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 2:08 pm

כן

Reply
יובל פברואר 7, 2021 at 9:05 pm

הי קרן,
הכנתי ביום ששי את הרוגלעך כבודדים,
יצא אש!!!!!והכל כבר חוסל…
תודה רבה על מתכונים מנצחים!

Reply
איילת גושן פברואר 8, 2021 at 6:54 pm

האם אפשר קמח כוסמין לבן או 80% ?
האם אפשר להקפיא לפני אפיה ובאיזה שלב?
תודה! האתר והמתכונים אליפות!!

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 6:59 pm

אפשר כוסמין לבן
לא ניסיתי את הבצק ללא לישה בהקפאה אז לא יודעת להגיד בוודאות איך יהיה

Reply
אופיר אוסט פברואר 11, 2021 at 9:33 am

היי קרן ,

כמה יחידות יוצא בערך מהכמות ?
תווודה

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 12:09 pm

סביב 20

Reply
אופיר פברואר 11, 2021 at 12:09 pm

תודה רבה

Reply
ליאת פברואר 21, 2021 at 8:52 pm

הכנתי כבודדים ולא כעוגה
יצא נהדר
קצת חששתי לעבוד עם הבצק אבל דווקא היה יותר קל משחשבתי
מתאים להכין כרולדה נכון? רוצה לנסות בפעם הבאה

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:13 pm

כן אפשר כל צורה של עוגה לא ודווקא רוגעלך, זה בצק נהדר

Reply
רקפת פברואר 27, 2021 at 8:35 pm

הי קרן,
רציתי לדעת למה הסירופ סוכר מתייבש ונהיה לבן ? ראיתי שאצלך וגם במאפיות זה לא קורה .

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2021 at 10:01 pm

הוא מתקרש לך מעודף בישוליו לצמצם אותו פחות זמן על האש

Reply
נעמי מרץ 13, 2021 at 11:06 pm

אמאלהה איזה טעים !! ואיזה כיף שזה ללא לישה !! המלית מטורפת, הרוגלעך הכי טעימים שאכלתי

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2021 at 6:51 am

את מותק תודה

Reply
מיכל אפריל 8, 2021 at 7:05 am

ועוד שתי שאלות דחופות.
אני רוצה להכין מראש לפני אירוע כמה עוגות.
להקפיא לפני ההתפחה ולפני האפייה? ואז להוציא להפשיר (במקרר או על השיש) להתפיח (כמה זמן) ולאפות?
או שלהכין את כל העוגה כולל אפייה ולהקפיא אותה מוכנה?
הבת שלי אומרת שגלוטן מתייבש במקרר ולכן זה לא טוב. האם היא צודקת?

שאלה שנייה אפשר מהבצק הזה גביניות באופן דומה?

Reply
נופר לוי אפריל 12, 2021 at 2:18 pm

היי קרן מתכון מושלם לגמרי העוגה המועדפת עלי תודה!
משהו שקצת מפריע לי שעדיין מרגישים את הסוכר קצת במלית לאחר האפיה האם כך זה אמור להיות?
אם כן האם ניתן להחליף את הסוכר באבקת סוכר או להמיס לפני את הסוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2021 at 11:28 pm

אפשר להמיר באבקת סוכר באותה הכמות

Reply
חדוה אלקן יולי 15, 2021 at 3:17 pm

הי קרן,עוקבת הרבה מקווה היום גם לאפות…
קמח רב תכליתי או קמח עוגות של שטיבל מס 5 או קמח חלה 18.מה שיש לי בבית יש עדיפות?
בתנור:טורבו רגיל טורבו עם אפיה תחתית או אפיה רגילה ואיפה למקם בתנור.
סליחה אבל אין לי נסיון באפיה עם שמרים.
אודה לתשובה

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:19 pm

קמח חלה מעולה
לא בטורבו
באמצע התנור

Reply
חדוה אלקן יולי 15, 2021 at 3:42 pm

מנסה פעם נוספת כי לא רואה את הcomment משום מה.
עוקבת הרבה זמן מנסה לאפות פעם ראשונה…איןלי הרבה ניסיון באפיה עם שמרים.
קמח רב תחליתי איטלקי/קמח חלה שטיבל18 או קמח עוגות שטיבל5 מה עדיף?זה מה יש לי כעת…
אפיה:טורבו/טורבו עם אפיה תחתית/אפיה קונבנציונלית???
מיקום בתנור?
תודה על תשובה

Reply
חדוה אלקן יולי 16, 2021 at 3:12 pm

תודה קרן.עכשיו ברורה לי השגיאה שלי…הטורבו!
הרוגאלך נראו יפיפיים ושחומים אבל כשהוצאתי ראיתי שלא אפוי במרכז. הכנסתי לאפיה נוספת ועוד מעט אדע.
האם כל מאפי שמרים רצוי אפיה conventional?
בברכת שבת טובה
מחכה לקבל אצלך (כפי שכתבתם לי)לינק לקניית הספר
חדוה

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:30 pm

הי חדוה
לא אופה שום דבר בטורבו

Reply
נטע יולי 29, 2021 at 7:55 pm

במתכון של הסינבון ללא לישה כתוב 500 גרם קמח ואילו כאן 550. מה ההבדל?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 6:41 am

שני מתכונים דומים ושונים קצת

Reply
אסתר ספטמבר 14, 2021 at 6:31 pm

האם ניתן להכין הכל עד שלב האפיה ולשים במקרר ללילה ולמחורת להוציא להתפיח ולאפות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2021 at 7:49 pm

פחות ממליצה ככ הרבה שעות לאחר עיצוב במקרר
זה יתפח יותר מדי זמן

Reply
דניאל ספטמבר 14, 2021 at 7:34 pm

רק לשתף שהכנתי בגרסה טבעונית (החלפתי את החמאה בחמאה טבעונית, את הביצים ברסק תפוחים ואת הדבש בסוכר לבן) ויצא משגע!!!!! וכל כך יפה, תודה לך ❤️

Reply
איש ספטמבר 15, 2021 at 9:58 pm

אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או קרם קוקוס? ואם כן, איזה מהם והאם צריך להיות קר? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2021 at 7:53 am

שמן קוקוס אפשר במצב מוצק או נוזלי זה לא ממש ישוב כ 80% מסך החמאה

Reply

Leave a Comment