מאז שגיליתי את הבצק ללא לישה אני עפה עליו, ומעלה עוד ועוד מתכונים ממנו ואני חושבת שממש בקרוב תהיה
בבלוג לשונית ללא לישה, זה מאסט! כבר המון שזמן שיש לי מנהג כזה לקום בשבת בבוקר ולאפות משהו טעים שיעלה
לבלוג, אני תמיד אומרת לבני הבית שזה משהו קטן ואני מיד מתפנה ואיכשהו זה נמשך שעות ואני מוצאת את עצמי
ברגע האחרון של השמש של הימים הקצרים בחורף מזרזת את עצמי החוצה לתפוס קצת שמש.
אולי אני צריכה להפוך את היום, ולצאת קודם לשמש ואחכ לאפות, אבל אני אוהבת את שבת בבוקר במטבח.
יש שקט וכולם עוד ישנים עד מאוחר, וזה רק אני, וזה כל כך כייף.לפעמים זה מגיע על חשבון השמש, אבל אני רואה
את כמות האנשים שמכינים יחד איתי בשבת בבוקר מאפים וזה שווה את זה.
הייתי חייבת, לנסות את הבצק גם על גרסת הרוגעלך, ויצא מושלם.
עוגת רוגעלך נוטלה מבצק ללא לישה/תבנית אחת בקוטר 22 ס״מ
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
550 גר׳ (4 כוסות פחו כף) קמח לחם או קמח לבן רגיל
כף (10 גר׳) שמרים יבשים
40 גר׳ סוכר לבן
2 כפות (40 גר׳) דבש
2 ביצים גודל L
1/2 כפית מלח
100 גר חמאה מומסת
1 כוס (240 מ״ל) חלב חמים (בקיץ אפשר חלב קר)
למלית :
150 גר׳ חמאה רכה
1/2 כוס+2 כפות (120 גר׳)סוכר חום בהיר
1/2 כוס (140 גר׳) ממרח נוטלה
4 כפות (40 גר׳) אבקת קקאו
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים
לסירופ סוכר אחרי אפייה:
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס מי ברז
אופן ההכנה:
בקערת פלסטיק מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר,ומלח
מוסיפים חמאה,דבש וביצים , ואת החלב, וערבבים עד לקבלת תערובת מאוד דביקה אחידה ולא יותר מזה.
זה ייקח לכם בערך כל העסק מקסימום דקה. אם הבצק מאיזו שהיא סיבה נשאר מעט יבש ולא דביק תוסיפו
עוד מעט חלב.
מכסים בניילון נתמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים (אפשר לילה במקרר)
בינתיים מכינים מילוי:
בקערה מערבבים חמאה רכה עם סוכר חום קקאו ונוטלה לממרח חלק.
מניחים בצד (בקיץ כשחם עדיף להכניס מעט למקרר להתייצבות)
שימו לב, הבצק לא ממש תופח הוא קצת מתיישר בקערה לא יותר מזה.
כשהוא מוכן מקמחים היטב ממש משטח עבודה, ומקמחים את החלק העליון של הבצק בכדי שנוכל
להוציא אותו מהתבנית.
בעזרת הידיים מעבירים את הבצק למשטח המקומח, והופכים אותו כך ששני הצדדים שלו עכשיו מקומחים.
בזערת מערוך מרדדים את הבצק למלבן גדול. זה בצק מאוד רך ועדין, מצד אחד הוא ייתמסר לכם ומצד שני
אתם לא רוצים שהוא יקרע, אז תהיו עדינים ובכל שלב אם יש צורך בעוד קמח בין הבצק למערוך תוסיפו.
מורחים בעזרת ספטולה או כף את המלית על גבי הבצק באופן שווה. מקפלים את הבצק לשניים מהחלק הרחב.
שוב בעזרת מערוך מרדדים מעט.
עכשיו בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את הבצק לרוחבו לשני חלקים שווים.
עכשיו יוצרים בכל אחד מהחלקים שלפניכם משולשים, ומגלגלים כל משולש מהחלק הרחב שלו לחלק הצר
ליצירת צורת רוגעלך.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
מניחים את הרוגעלך בתבנית, אני אפיתי אותם בשתי שכבות, שכבה ראשונה שמכסה את כל התבנית,
ומעליה שכבת רוגעלך נוספת.מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת למשך 40-45 דק׳
(בקיץ ייקח לכם 1/2 שעה).
מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את הרוגעלך בביצה טרופה.
אופים כ 25-30 דקות עד שהרוגעלך שחומים למראה.
סירופ סוכר:
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכ רומים בכמות שווה, כשהתערובת מבעבעת מנמיכים את האש לבינונית,
לבעבוע עדין למשך 7-8 דקות עד שהתערובת מעט מסמיכה.
כשהרוגעלך מוכנים מברישים אותם בנדיבות בסירופ סוכר.
אפשר להבריש את הרוגעלך בסירופ חם או קר זה לא משנה הכי חשוב שהעוגה תמיד תהיה חמה.
**אפשר להמיר את מלית הנוטלה לכל מלית אחרת שאוהבים.
**לפרווה המירו חמאה בבצק במחמאה/נטורינה או 1/3 כוס שמן קנולה ואת החלב המירו בחלב סויה או במים.
96 Comments
האם אפשר לאפות לא כעוגה אלא כרוגעלך נפרדים?
אפשר
היי קרן,
תודה על המתכון! למה אפשר להחליף את החמאה במלית לפרווה?
אשמח גם לדעת האם אפשר להחליף את המלית של החמאה לשמן וכמה?
לא מומלץ כי הזמן מאוד נוזלי, אפשר מחמאה או נטורינה
היי, בקיץ אפשר לקצר גם את זמן ההתפחה הראשון ? אתמול הכנתי כשהיה חם בחוץ והבצק תפח לי לגובה המון
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?
אפשר כן
האם אפשר להוריד את הדבש מהבצק? או להמיר בכמות נוספת של סוכר?
להמיר בסוכר לבן באותה הכמות
תודה רבה על המתכונים הנהדרים! האם אפשר להכין את המתכון כרוגלך נפרדים ולא כיחידה אחת – כעוגה, כשהם דבוקים זה לזה?
בטח שאפשר
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?
התמכרתי לבצק ללא לישה, תענוג ופחות בלאגן. לתפיחה טובה אני מחממת את התנור לדקה או שתיים ומכניסה את הבצק לתוכו מכוסה עם ניילון ומכתב לכ 4-5 שעות. הבצק מבשל עצמו ויוצא בצק רך ונעים למגע…ממש כייף!
תודה לך שבזכותך גיליתי את הבצק ללא תפיחה
טעות: ללא לישה :)))
אפשר להחליף את החמאה בממרח, בשמן?
עדיף מחמאה או נטורינה או לוותר ורק נוטלה
היי 🙂
אפשר להמיר לשמרים טריים?
כן, כף שמרים יבשים שווה ל 25 גר׳ שמרים טריים
תודה על השיתוף
כמה זמן התנור דולק ועל כמה
במה אפשר להמיר את הדבש? (תינוקות שיאכלו)
להמיר ב 40 גר סוכר
תודה:)
היי קרן,
תודה על עוד מתכון משגע
הכרחי 150 גרם חמאה במילוי?
100 גרם לא יעשו את העבודה?
זה עלול לצאת יבש חבל
מה לומר התמכרתי מתכונים שלך , אפיתי כמה מהם כולם יצאו אש, תבורכי
תודה אוריה
אפשר הצעה למלית ללא נוטלה?
(שוקולד מריר, קקאו?)
חפשי מתכון לרוגעלך אחרים בבלוג יש שם את גרסת הקקאו
היי קרן, מתכון מושלם!
אני רוצה הפעם להכין אותו עם ממרח חלבה, אשמח לדעת באיזה ממרח חלבה את משתמשת, של איזו חברה?
תודה לך ❤️
לא ממש משנה איזה ממרח
רק להוסיף לו חמאה רכה
וואו קרן איזה בצק מופלא. רוגעלך עננים פשוט מושלם. תודה על מתכונים מופלאים המנגישים את האפייה
תודה שרון
היי קרן! לא הבנתי איך אופים את העוגה בשתי שכבות.. תוכלי להסביר את זה עוד פעם? כמה זמן כל שכבה וכו?
שתי שכבות הכוונה שמניחים בתבנית שכבת רוגעלך אחת מעליה מיד את השניה, ואופים יחד
תודה♡
קרן, את נהדרת. אני וכל בני ביתי נהנים מאד מהמתכונים שלך. מחפשת אצלך מתכון לקרקרים… אולי פיספסתי ויש?
לא פספסת ובהחלט הגיע הזמן שיהיו באתר, מבטיחה בקרוב
מעדכנת שהכנתי את הרוגלעך הנהדרים האלו, בודדים לא כעוגה בגרסת הפרווה.
אמא'ללה מה זה הרכות הזו של הבצק? פשוט מ-ו-ש-ל-ם.
איזה כיף שיוצא מוצלח ללא כל מאמץ ואפילו בלי ללכלכך מיקסר 🙂
תודה רוני ❤️
מה דעתך על מילוי בחלבה?
חיובית ביותר
איזה כיף 🙂
יש לי חלבה רגילה (לא ממרח חלבה). היית ממליצה פשוט לפזר את זה על הבצק ואז לגלגל? או שצריך לעשות איתה עוד משהו?
שאלה נוספת: אפשר להכין עוגת שמרים מהבצק הזה (במילוי החלבה)? או שיש הבדל בין עוגה לבין רוגלך קטנים?
אפשר להכין מה שרוצים מהבצק הזה
את החלבה אפשר לפזר אבל על שוקולד או על ברבה חמאה
הייתי רוצה להמיר את הסוכר לסוכרלוז.
אפשרי?
הי דורון
אני מניחה שכן אבל אין לי נסיון עם סוכרלוז אז לא יודעת על איזה כמויות להמליץ
תודה
שלום
לא הבנתי את החיתוכים…
"עכשיו בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את הבצק לרוחבו לשני חלקים שווים."
ישלי מלבן ארוך ואני חותכת לשניים כדי לקבל שני מלבנים קצרים יותר או שאני חותכת לשניים כדי לקבל שני מלבנים ארוכים וצרים יותר?
יש לך אינסטגרם? יש שם בהיילייטס שלי את הסרטון שבו אני מדגימה בדיוק איך להכין https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTQzNjc2MjIyNDMyNjg1?story_media_id=2497938213476057643&igshid=122vg0gqba841
היי קרן, אני מתכננת להכין את הבצק היום ולתת לו לנוח לילה במקרר. האם אחרי שיוצא מהמקרר אני יכולה מיד לעבוד איתו או שצריך להמתין שיגיע לטמפ' החדר? קצת שאלת קיטבג כי תמיד אני שוכחת מה הדרך הנכונה. בגלל שזה עם חמאה, נשמע לי הגיוני לעבוד איתו קר,מצד שני זה שמרים. אז לך הפתרונים, תודה מראש.
לא תהיה בעיה לעבוד איתו ישירות מהמקרר זה לא בצק שמרים סטנדרטי
האם אפשר להשתמש הקמח רב תכליתי ללא גלוטן
מנילה שכן
היי קרן,
הכנו היום ויצא מעולה רק טיפונת מתוק. איך ניתן להפחית את הסוכר?
תודה!
להוריד זוכר מהמלית לא מהבצק
אשמח לשמוע על עוד מתכונים עם בצק ללא לישה!
יש בבלוג בגט ללא לישה, לחמים ללא לישה, סינבון ללא לישה ושבלולי שמרים פיצה, תהני!
רק חבל על החילול שבת
אני חילונית שלא שומרת שבת, מכבדת את מי שכן אבל לא מסתירה את זה שאני לא
אם אני מכינה רולדת שמרים מהבצק כמה יצאו לי מחצי קיו לחלק לשתי חלקים ?
כן
הי קרן,
הכנתי ביום ששי את הרוגלעך כבודדים,
יצא אש!!!!!והכל כבר חוסל…
תודה רבה על מתכונים מנצחים!
האם אפשר קמח כוסמין לבן או 80% ?
האם אפשר להקפיא לפני אפיה ובאיזה שלב?
תודה! האתר והמתכונים אליפות!!
אפשר כוסמין לבן
לא ניסיתי את הבצק ללא לישה בהקפאה אז לא יודעת להגיד בוודאות איך יהיה
היי קרן ,
כמה יחידות יוצא בערך מהכמות ?
תווודה
סביב 20
תודה רבה
הכנתי כבודדים ולא כעוגה
יצא נהדר
קצת חששתי לעבוד עם הבצק אבל דווקא היה יותר קל משחשבתי
מתאים להכין כרולדה נכון? רוצה לנסות בפעם הבאה
כן אפשר כל צורה של עוגה לא ודווקא רוגעלך, זה בצק נהדר
הי קרן,
רציתי לדעת למה הסירופ סוכר מתייבש ונהיה לבן ? ראיתי שאצלך וגם במאפיות זה לא קורה .
הוא מתקרש לך מעודף בישוליו לצמצם אותו פחות זמן על האש
אמאלהה איזה טעים !! ואיזה כיף שזה ללא לישה !! המלית מטורפת, הרוגלעך הכי טעימים שאכלתי
את מותק תודה
ועוד שתי שאלות דחופות.
אני רוצה להכין מראש לפני אירוע כמה עוגות.
להקפיא לפני ההתפחה ולפני האפייה? ואז להוציא להפשיר (במקרר או על השיש) להתפיח (כמה זמן) ולאפות?
או שלהכין את כל העוגה כולל אפייה ולהקפיא אותה מוכנה?
הבת שלי אומרת שגלוטן מתייבש במקרר ולכן זה לא טוב. האם היא צודקת?
שאלה שנייה אפשר מהבצק הזה גביניות באופן דומה?
היי קרן מתכון מושלם לגמרי העוגה המועדפת עלי תודה!
משהו שקצת מפריע לי שעדיין מרגישים את הסוכר קצת במלית לאחר האפיה האם כך זה אמור להיות?
אם כן האם ניתן להחליף את הסוכר באבקת סוכר או להמיס לפני את הסוכר?
אפשר להמיר באבקת סוכר באותה הכמות
הי קרן,עוקבת הרבה מקווה היום גם לאפות…
קמח רב תכליתי או קמח עוגות של שטיבל מס 5 או קמח חלה 18.מה שיש לי בבית יש עדיפות?
בתנור:טורבו רגיל טורבו עם אפיה תחתית או אפיה רגילה ואיפה למקם בתנור.
סליחה אבל אין לי נסיון באפיה עם שמרים.
אודה לתשובה
קמח חלה מעולה
לא בטורבו
באמצע התנור
מנסה פעם נוספת כי לא רואה את הcomment משום מה.
עוקבת הרבה זמן מנסה לאפות פעם ראשונה…איןלי הרבה ניסיון באפיה עם שמרים.
קמח רב תחליתי איטלקי/קמח חלה שטיבל18 או קמח עוגות שטיבל5 מה עדיף?זה מה יש לי כעת…
אפיה:טורבו/טורבו עם אפיה תחתית/אפיה קונבנציונלית???
מיקום בתנור?
תודה על תשובה
תודה קרן.עכשיו ברורה לי השגיאה שלי…הטורבו!
הרוגאלך נראו יפיפיים ושחומים אבל כשהוצאתי ראיתי שלא אפוי במרכז. הכנסתי לאפיה נוספת ועוד מעט אדע.
האם כל מאפי שמרים רצוי אפיה conventional?
בברכת שבת טובה
מחכה לקבל אצלך (כפי שכתבתם לי)לינק לקניית הספר
חדוה
הי חדוה
לא אופה שום דבר בטורבו
במתכון של הסינבון ללא לישה כתוב 500 גרם קמח ואילו כאן 550. מה ההבדל?
שני מתכונים דומים ושונים קצת
האם ניתן להכין הכל עד שלב האפיה ולשים במקרר ללילה ולמחורת להוציא להתפיח ולאפות?
פחות ממליצה ככ הרבה שעות לאחר עיצוב במקרר
זה יתפח יותר מדי זמן
רק לשתף שהכנתי בגרסה טבעונית (החלפתי את החמאה בחמאה טבעונית, את הביצים ברסק תפוחים ואת הדבש בסוכר לבן) ויצא משגע!!!!! וכל כך יפה, תודה לך ❤️
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או קרם קוקוס? ואם כן, איזה מהם והאם צריך להיות קר? תודה
שמן קוקוס אפשר במצב מוצק או נוזלי זה לא ממש ישוב כ 80% מסך החמאה
שלום קרן המקסימה,
המון תודה על מתכונים מושלמים!!
בזכותך גם בקנדה יש טעם של בית.
האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר ל-24 שעות, ורק אז לעבוד איתו?
אם לא, כמה שעות מקסימום ניתן להשאיר את הבצק במקרר?
במקרר עד 24 שעות זה אחלה
להוציא וגם אם מאוד קר אפשר לעבוד איתו ולתת התפחה שניה ארוכה במקום חמים
בוקר טוב קרן!
4 כפות קקאו לא שוקלות 40 גרם, 4 כפות סוכר שןקלות כך.
יום מקסים!!
המתכון הזה הוא הצלחה מסחררת, כל פעם מחדש!
מפעם לפעם הבצק יוצא לי יותר רך, גמיש וטעים אבל גם יותר קשה לקפל אותו לאחר מריחת המלית. הוא ממש נקרע לי ואני מאלתרת ומחזיקה אצבעות שגם הפעם יהיה בסדר.
יש איזה טיפ? שיטה? משהו שאני מפספסת?
תודה רבה! 🙂
נסי לצנן את הבצק לפני הרידוד יש מצב שהחום הגדול של הקיץ מאוד משפיע עליו
האם אפשר לעשות חצי עם קינמון וחצי עם שוקולד? איך עושים מילוי קינמון מוצלח ?
יש באתר עוגת רוגעלל מבולגנת יש שם שתי מליות לבחירה, שוקולד וקינמון