אתם יודעים שאני מאוד אוהבת עוגות בחושות, ושיש לי ממש פטיש לכל עוגה בחושה שהיא.
אבל כשיש עוגה בחושה שהיא קצת משודרגת אני בעננים, זה גורם לי ממש לעונג, בערך כמו יצירת אומנות.
ריקוטה משדרגת תמיד עוגות בחושות, וכשאני מתקלת במתכון מבוסס עליה שאינו עוגת גבינה קלאסית אני מיד מתייצבת לנסות.
את המתכון הזה שמרתי המון המון זמן והוא מקורו באיטליה, זו עוגה בחושה עם תפוזים והרבה ריקוטה שיוצאת מעדן.
אני מעריה עוגות כאלו שיש להן טוויסט, ולמרות שאפיתי אותה בפשטותה, החלטתי שהפעם הבאה שלה תהיה משודרגת.
וזה מה שקורה כשיום אחד אחהצ בא לי ממש עוגת ריקוטה תפוז אבל יש לי גם חשק עז לקינמון.
שילבתי את שתי האהבות שלי לעוגה אחת שיצאה וואו.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת ריקוטה תפוז קינמון/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון :
160 גר חמאה רכה
1.5 כוסות (300 גר) סוכר לבן
400 גר גבינת ריקוטה
3 ביצים גודל L
1 כף תמצית/מחית וניל
1/3 כוס (80 מ״ל) מיץ תפוזים
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
מעט מלח
למילוי קינמון:
3/4 כוס סוכר חום דחוס (כהה)
כפית גדושה אבקת קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפיה
בקערה מערבבים היטב חמאה וסוכר עד למרקם חלק וקרמי, מוסיפים גבינת ריקוטה ואת הביצים ומערבבים שוב היטב
תחילה התערובת מתפרקת מהביצים אבל אל תדאגו היא תתחבר מחדש
מוסיפים מחית/תמצית וניל, ומיץ תפוזים ומערבבים . מוסיפים אבקת סודה
ושתיה, מלח וקמח לבן ומערבבים היטב
בקערה מערבבים סוכר חום כהה ואבקת קינמון
מעבירים מחצית מבלילת העוגה לתבנית ובעזרת ספטולה/כף מיישרים
מפזרים מעל באופן שווה את תערובת הסוכר והקינמון לכיסוי מלא של התערבות
מעבירים את מחצית הבלילה שנותרה מעל הסוכר החום ובעזרת פלטה/ כף מיישרים .
מעבירים לתנור לאפייה של 40-45 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוא עם פירורים לחים עליו .
**את גבינת הריקוטה ניתן להמיר בגבינת תבור או טוב טעם
**ניתן להוסיף לתערובת הסוכר החום גם אגוזים קצוצים
57 Comments
במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים ?
היי
אפשר סוכר חום דמררה? במקום חום כהה?
היי
תודה על המתכונים שלך
אפשר סוכר חום דמררה? במקום חום כהה?
בטח
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים?
העוגה לא תחזיק רק עם קמח שקדים
היי, מה הכוונה אבקת סודה ושתיה?
תודה
יש אבקה שנקראת אבקת סודה
את מתכוונת לאבקת סודה לשתיה?
אכן
אוהבת מאד את המתכונים שלך. אבל בזה המתכון מעל 2 כוסות סוכר ..למה ?? חבל ממש רציתי להכין
אין קשר בין זה שאת אוהבת את המתכונים שלי לזה שיש מתכונים שאולי פחות מתאימים, אם יש מתכון עם יותר מדי סוכר אפשר לא להכין ולא להתבאס ולכתוב
אופציה שניה היא להוריד את מלית הסוכר והקינמון ממרכז העוגה ואז זו תהיה עוגת תפוז ריקוטה בלי קינמון מעולה
מ ו ש ל ם
תודה שרית
האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים?
לימון
היי קרן
ראשית תודה על כל המתכונים הורסים שלך קלים טעימים פשוט מושלמים
האם ניתן בתבנית אינגלישקיי? אם כן הכמות לכמה תבניות?
2 תבניות
קרן
יש בעוגה כמעט לחצי קג סוכר ? זה בסדר?
איך הגענו לחצי קילו?
את יכולה לא להכין עם מלית אלא רק את העוגה לבד
ס'ה 2 כוסות סוכר לתבנית 22 לא יוצאת עוגה מתוקה נורא?
אם את חושבת שזה יהיה מתוק תכיני בלי מילוי סוכר וקינמון ולא להוריד מבלילת העוגה אחרת זה ישפיע על המרקם
נראית עוגה נהדרת! במה אפשר להחליף את הריקוטה? טבורוג, גבינה לבנה, שמנת חמוצה? מה יכול לעבוד כאן? ואני מניחה שזה לא יהיה 1:1 בכמות, אז אשמח להכוונה. תודה!
טוב טעם או תבור או טבורוג בעקרון באותה הכמות
הי,
אין לי תבנית 22, בכמה להגדיל כמויות לתבנית 24 או 26?
רבע ל 24
קרן אהובה
העוגה יצאה לי דחוסה.
במה טעיתי ????
היי, אפשר להחליף את החמאה בשמן?
כן 2/3 כוס
שלום, נראה מעולה! האם לדעתך אפשר בלי בעיה להמיר את הקמח במולינו ללא גלוטן? תודה
נראה לי שלא תהיה בעיה
אם יש לי מסקרפונה בבית… צריכה להשתמש בה. האם אפשר?
זו גבינה הרבה יותר כבדה ושמנה מריקוטה אז אני לא יודעת איך זה ייצא אבל בטח לא אוורירי
היי 🙂 האם יכול להיות שאין אבקת אפיה ? תודה
נכון
ניתן להחליף מיץ תפוזים במשהו אחר?
לימון
יש גרסה פרווה? תןגה
לא זו עוגת ריקוטה
ילך גם עם תבנית 20 מ"מ?
קטנה מדי
באיזה טמפרטורה אופים את עוגת הריקוטה? תודה
היי אגם,תודה על המתכון.לי העוגה יצאה מתוקה מדיי.יום למחרת היא הפכה לצמיגית מדיי,ולא נעימה לאכילה.למה?
בוקר טוב
לא מוצאת את מיץ התפוזים במהלך ההכנה
וגם לא א.אפייה בחומרים. האם הסודה מחליפה?
תרענני את הדף יופיע המיץ
אין אבקת אפייה
היי קרן, בלילה אצלך הסרטון במרקם כמעט של בצק. לי יצאה יותר נוזלית. עברתי שוב על הכמויות ולא נראה שהחסרתי דבר. הגיוני ?
היי, העוגה לא כ"כ תפחה כמו בתמונה והסרטון. מה יכולה להיות הסיבה?
הורסת אולי בכמות הסוכר
היי, אפיתי ויצאה טעימה מאוד. יצאה לי מעט נמוכה. תבנית 22. מה יכולה להיות הסיבה?
אולי הורדת בכמות הסוכר
היי קרן,
המתכון הוא ללא אבקת אפיה? אפיתי אותה, יצאה טעימה אבל דחוסה ולא גבהה מספיק מה לדעתך הסיבה?
אולי הורדת בכמות הסוכר ?
קרן את יצור מהמם מממש
ואיזו עוגה וווווואו שאפו
עונג לחך
קסומה כמוך
יצא לי טעים מאודדדד אבל נורא דחוס… מה לא עשיתי נכון?
יכול להיות שהורדת הסוכר ?
קרן אהובה
העוגה יצאה לי דחוסה.
במה טעיתי ????