העוגה הזו זוכה בתואר העוגה הכי קלה להכנה בבלוג,
יש בה מעט מאוד מרכיבים ומכינים אותה בשניה.
היא בלי קמח, בלי שמן או חמאה, היא רכה רכה וסופר טעימה.
תשאלו את הכלב שלי.
הכנתי אותה בבוקר, והתחלתי לצלם אותה כשהתקררה.
פרסתי שתי פרוסות מהקצה שלה, צילמתי קצת והלכתי להביא משהו מהמטבח.
כשחזרתי, נעלמו כלא היו 2 הפרוסות.
והיינו רק אני והכלב בבית.
מממ…
במקור הכינו את העוגה עם רסק תפוחים ביתי, אבל החלטתי להפוך את המתכון לעוד יותר
קל ופשוט ממה שהוא והשתמשתי ברסק תפוחים קנוי.
הבאתי אותה לחברים בסוכה, והיא הוכרזה כלהיט.
עוגת רסק תפוחים/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
מצרכים למתכון:
220 גר' רסק תפוחים לא ממותק
(אני קונה באריזות קטנות של 110 גר' ומשתמשת בשתיים)
4 ביצים גודל L
כוס ו 2/3 (165 גר') שקדים טחונים לאבקה
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס+2 כפות (120 גר') סוכר לבן
2 כפיות מיץ לימון
לעיטור:
1/4 כוס (25 גר') שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה.
בקערה טורפים היטב ביצים וסוכר, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.
מוסיפים מיץ לימון, רסק תפוחים, אבקת אפייה ושקדים טחונים ומערבבים.
מעבירים לתבנית, מיישרים, ומפזרים מעל שקדים פרוסים. (אם הבלילה מרגישה לכם מאוד נוזלית, תכניסו את העוגה לתנור ל 15 דקות ,
ואז תפזרו שקדים ותמשיכו לאפות)
אופים כ 40-45 דק', עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט, אפשר לקשט באבקת סוכר.
ומגישים.בתיאבון:-)
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
** אם אתם רוצים להכין רסק תפוחים ביתי לבד, תמצאו כאן מתכון.
** אפשר להמיר את התפוחים באגסים
89 Comments
האם אפשר להמיר חלק משקדים הטחונים בקמח?
יחס ההמרה הוא 1:1
אני מניחה שזה ייצא אחלה.
שלום, האם אפשר להמיר שקדים הקמח תפוחי אדמה? (לצליאק) והכנתי רסק תפוחים ביתי, כמה כוסות זה 220 גרם?
220 גר זה קצת פחות מכוס, אני לא יודעת אם כמות כזו של קמח תפוחי אדמה במתכון תניב תוצאה טובה, אין לי יותר מדי נסיון איתו
יש לי ביצים ex …
כמה ביצים צריך לשים….
3 ביצים
עוגה מהממת, תודה!
עוד דקה וחצי עבודה ושדרוג קטנטן אבל שווה –
תפוח עץ אחד אדום מגורר גס, מעט קינמון, ורבע שקית של אגוזי מלך טחונים.
אחלה שדרוג! שמחה שאהבת היילי חג שמייח
היי
האם אפשר להכין כמאפינס?
מה הכמות שיוצאת ל מאפינס סטנדרטיים?
ומה משך האפיה ?
ואם צריך בלי סוכר?… יעבוד עם דבש במקום סוכר?..
לא ניסיתי אבל מישהי כתבה לי שהכינה עם סירופ אגבה במקום ויצא מצויין .
עם סילאן נראה לך יתאים? אם כן, כמה לשים?
אפשר להמיר חלק קטן מהסוכר בסילאן, אולי 2-3 כפות במקום אותה כמות של סוכר
יצאה נהדר! תודה על המתכון המפתיע והמוצלח!
עוגה נפלאה, טעימה ,קליחה ופשוטה.
חיפשתי עוגה ללא גלוטן לאור שינויים תזונתיים שאני עורכת בימים אלה.
ממליצה .אני הורדתי את כמות הסוכר בחצי הוספתי קינמון.קרן את מספר אחת שלי
נועה.
❤️
האם אפשר להשתמש במייפל טבעי או משהו כזה במקום סוכר?
לא יעבוד
תודה על מתכון
טוב בהקפאה?
אין אבקת אפיה?
אין
כבר שאלו לגבי אבקת אפיה אז לא אשאל
האם חצי כפית סודה לשתייה לא תועיל לקבלת עוגה גבוה יותר ?
מוזמן לנסות לפעמים הטעם משתלט -)
אבל רשמת אבקת אפייה במתכון
האם אפשר להחליף את השקדים טחונים בקווקאר?
הכנתי את העוגה והיא יצאה לי ממש רטובה. שמתי בתבנית אינגליש קייק קטנה..
אולי היתה צריכה עוד זמן אפייה
התבנית היתה מלאה בבלילה עד הסוף ?
אני הכנתי היום, עוגה מושלמת! ממש ממש טעימה, קלה אוורירית. אני הוספתי חמוציות, תמצית וניל וגרידת לימון. תודה רבה על המתכון!
תודה
עוגה מדהימה!
קלה מאד להכנה, וטעימה מאד.
תודה רבה
תודה גילה
יש לי רסק תפוחים ממותק, יעבוד? האם להפחית את הסוכר?
יעבוד, להוריד 2-3 כפות
אם אני ממירה את הקמח שקדים בקמח רגיל צריך להוסיף אבקת אפיה?
היי,
יצאה נימוחה מדי… ברמה שאי אפשר לחתוך חתיכה בלי שתיהפך לתלולית חול. מה עשיתי לא בסדר?
יש גרסה דומה למאפינס בסגנון? אני מחפשת עבור היום הולדת שנה של הבן שלי שלא אוכל מוצרי חלב.
תודה!
האם עקבת אחרי המתכון במדוייק?
אמנם היא מתפרקת מעט אבל לא אמורה להיות תלולית חול.
כנראה שהיתה צריכה יותר זמן אפיה.
כמה מאפינסים יצאו בערך מהכמות הזו? 🙂
סביב 6 יחידות
הי קרן, חושבת שאפשר להמיר חלק מהשקדים בקוקוס? או להוסיף?
את יכולה להוסיף 1/2 כוס קוקוס נראה לי שזה יצא מצויין.
אפשר לשים סוכר קוקוס במקום סוכר לבן ?
אפשר ביחס של 1:1
היי קרן, האם אפשר קשיו טחון במקום הסוכר? למי שנאבק בהליקובקטר
איזה קמח ניתן להמיר הקמח השקדים? אפשר כוסמין?
בהחלט, באותה הכמות
באיזה קמח ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח הלבן ?
זו עוגה ללא קמח
נראית מעולה…
רק חבל שהיא צנחה לי חבל"ז אחרי שהוצאתי אותה 🙁
העוגה כנראה לא נאפתה מספיק מבפנים אחרת אין סיבה שהיא תיפול
חבל״ז
היי
הכנתי לשבת
המרקם יצא מעולה אבל יצאה עם טעם עוף,
למען האמת פעם ראשונה שאני משתמשת בביצי חופש, האל ייתכן שזה קשור? או שפשוט 4 ביצים זה יותר מידי?
תודה
הי רלי
לא כל כך הבנתי את הקשר בין ביצים לטעם עוף..
כמות הביצים במתכון נכונה.
אולי במקום שקדים את השתמשת באבקת מרק- עוף?
אפשר להמיר סוכר בסטיביה?
אני מניחה שכן, סביב 1/2 כפית אבל אין לי נסיון עם סטיביה אז לא יכולה להבטיח.
זו עוגה ללא קמח עם נטיה להתפוררות אז זה יכול להיות קצת טריקי. אבל אם תנסי אשמח שתשתפי בתוצאה
החלפתי את הסוכר ב2 כפות עם הר של סוויטאנגו ויצא מעולה
שמחה ממש לשמוע תודה!
הטעם טוב אבל האמת שהמרקם מאכזב.. מבחוץ נראה שחום ומוכן, הוצאתי מהתנור אחרי 45 דק וגיליתי מרקם רטוב ולא מוכן, הכנסתי לעוד 15-20 דקות ועדיין המרקם נשאר ממש אותו דבר. לא יודעת אם זה אמור להיות ככה אבל זה לא פאן.
המרקם של העוגה שונה מעוגות אחרות כיון שהיא ללא קמח ושומן אבל לא אמורה לאכזב, משהו השתבש בדרך..
אולי שינית משהו בחומרים? בהחלט מבאס.
היי, אפשר להכין יום יומיים לפני שמארחים ולשמור במקרר?
בהחלט
עוגה וואו!! לא להאמין שאין חמאה. נימוחה ורטובה.
תוהה מה אפשר להוסיף שיתן טוויסט
יש אפשרות להחליף את השקדים הטחונים בקמח כוסמין מלא?
את כל השקדים? היא תאבד את הקטע שלה ותצא דחוסה
אפשר חלקית
הבנתי. חצי חצי? או שיהיה פחות כוסמין?
אפשר חצי חצי
האם ניתן להחליף את הביצים בציה? אנו טבעונים…
לא חושבת ואם כן אז אני לא מנוסה בזה עדיף להתייעץ עם דר גוגל
המרתי שליש מאבקת השקדים בקמח והורדתי שליש מכמות הסוכר. יצא מעולה, תודה!
איזה כייף לשמוע תודה
האם אפשר להחליף את הסוכר בסוכרלוז?
אם כן באיזה מינון?
מניחה שכן אבל אין לי נסיום עם סוכרלוז
האם הכוונה לכוס +2/3 כוס קמח שקדים, או סך הכל 2/3 כוס קמח שקדים?
נעמה.
הכוונה לכוס ושני שליש שזה במשקל 165 גר׳
לא ברור מה כמות קמח השקדים . האם סה"כ 165 גרם לכל העוגה או שזה בנוסף לכוס קמח שקדים.
הכנתי ויצאה מעולה! רטובה אך יציבה.
תודה היא אכן עוגה רטובה
יצא לי טעים ברמות!!!
שמחה לשמוע
האם אפשר להחליף את הסוכר בספלנדה?
לא ניסיתי תחליף סוכר בעוגה הזו, מוזמנת לנסות ולספר לנו
האם אפשר להחליף את הקמח שקדים לקמח קוקוס או קמח שיבולת שועל?
לא ניסיתי
היי קרן, האם אפשר קשיו טחון במקום הסוכר? למי שנאבק בהליקובקטר
היי קרן, האם אפשר להחליף א הסוכר בבננה מעוכה או בקרם קשיו למי שנאבק בחיידק ההליקובקטר?
ממש לא ניסיתי דבר כזה אני לא יודעת להגיד איך יייצא
הכנתי בתבנית קאפקייקס קטנים ויצא מעולה, כמו פיננסייר בלי להפריד ביצים, תודה.
שמחה לשמוע
אפיתי עוגה ללא סוכר,הוספתי כף וחצי תחליף סוכר ו כף קקאו.
יצא ממש טוב.
תודה על מתכון
יצא טעים אבל ממש מתוק-עשיתי כמאפין 30 דק מוכן