עוגות בחושותעוגות פריפסחראש השנה

עוגת רסק תפוחים יותר מדי קלה להכנה! (בלי קמח ובלי חמאה)

אוקטובר 10, 2017 89 Comments

העוגה הזו זוכה בתואר העוגה הכי קלה להכנה בבלוג,

יש בה מעט מאוד מרכיבים ומכינים אותה בשניה.

היא בלי קמח, בלי שמן או חמאה, היא רכה רכה וסופר טעימה.

תשאלו את הכלב שלי.

הכנתי אותה בבוקר, והתחלתי לצלם אותה כשהתקררה.

פרסתי שתי פרוסות מהקצה שלה, צילמתי קצת והלכתי להביא משהו מהמטבח.

כשחזרתי, נעלמו כלא היו 2 הפרוסות.

והיינו רק אני והכלב בבית.

מממ…

במקור הכינו את העוגה עם רסק תפוחים ביתי, אבל החלטתי להפוך את המתכון לעוד יותר

קל ופשוט ממה שהוא והשתמשתי ברסק תפוחים קנוי.

הבאתי אותה לחברים בסוכה, והיא הוכרזה כלהיט.

עוגת רסק תפוחים/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

220 גר' רסק תפוחים לא ממותק

(אני קונה באריזות קטנות של 110 גר' ומשתמשת בשתיים)

4 ביצים גודל L

כוס ו 2/3 (165 גר') שקדים טחונים לאבקה

1.5 כפיות אבקת אפייה

1/2 כוס+2 כפות (120 גר') סוכר לבן

2 כפיות מיץ לימון

לעיטור:

1/4 כוס (25 גר') שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה.

בקערה טורפים היטב ביצים וסוכר, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

מוסיפים מיץ לימון, רסק תפוחים, אבקת אפייה ושקדים טחונים ומערבבים.

מעבירים לתבנית, מיישרים, ומפזרים מעל שקדים פרוסים. (אם הבלילה מרגישה לכם מאוד נוזלית, תכניסו את העוגה לתנור ל 15 דקות ,

ואז תפזרו שקדים ותמשיכו לאפות)

אופים כ 40-45 דק', עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, אפשר לקשט באבקת סוכר.

ומגישים.בתיאבון:-)

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

** אם אתם רוצים להכין רסק תפוחים ביתי לבד, תמצאו כאן מתכון.

** אפשר להמיר את התפוחים באגסים

89 Comments

sha אוקטובר 11, 2017 at 5:31 am

האם אפשר להמיר חלק משקדים הטחונים בקמח?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2017 at 7:30 am

יחס ההמרה הוא 1:1
אני מניחה שזה ייצא אחלה.

Reply
ללי ינואר 9, 2019 at 7:28 pm

שלום, האם אפשר להמיר שקדים הקמח תפוחי אדמה? (לצליאק) והכנתי רסק תפוחים ביתי, כמה כוסות זה 220 גרם?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2019 at 8:54 pm

220 גר זה קצת פחות מכוס, אני לא יודעת אם כמות כזו של קמח תפוחי אדמה במתכון תניב תוצאה טובה, אין לי יותר מדי נסיון איתו

Reply
שפרה פברואר 14, 2019 at 8:43 pm

יש לי ביצים ex …
כמה ביצים צריך לשים….

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2019 at 2:00 am

3 ביצים

היילי אוקטובר 11, 2017 at 3:31 pm

עוגה מהממת, תודה!
עוד דקה וחצי עבודה ושדרוג קטנטן אבל שווה –
תפוח עץ אחד אדום מגורר גס, מעט קינמון, ורבע שקית של אגוזי מלך טחונים.

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2017 at 6:37 pm

אחלה שדרוג! שמחה שאהבת היילי חג שמייח

Reply
גלית מרץ 12, 2023 at 5:31 pm

היי
האם אפשר להכין כמאפינס?
מה הכמות שיוצאת ל מאפינס סטנדרטיים?
ומה משך האפיה ?

Reply
לימור אוקטובר 13, 2017 at 5:26 pm

ואם צריך בלי סוכר?… יעבוד עם דבש במקום סוכר?..

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2017 at 8:47 pm

לא ניסיתי אבל מישהי כתבה לי שהכינה עם סירופ אגבה במקום ויצא מצויין .

Reply
אלירז פברואר 14, 2020 at 8:23 am

עם סילאן נראה לך יתאים? אם כן, כמה לשים?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2020 at 8:25 am

אפשר להמיר חלק קטן מהסוכר בסילאן, אולי 2-3 כפות במקום אותה כמות של סוכר

Reply
מיכל רוזנשטיין ספטמבר 29, 2021 at 10:31 am

יצאה נהדר! תודה על המתכון המפתיע והמוצלח!

Reply
נועה יולי 12, 2024 at 8:51 am

עוגה נפלאה, טעימה ,קליחה ופשוטה.
חיפשתי עוגה ללא גלוטן לאור שינויים תזונתיים שאני עורכת בימים אלה.
ממליצה .אני הורדתי את כמות הסוכר בחצי הוספתי קינמון.קרן את מספר אחת שלי
נועה.

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 8:51 am

❤️

Reply
יפה מרץ 13, 2023 at 7:59 pm

האם אפשר להשתמש במייפל טבעי או משהו כזה במקום סוכר?

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2023 at 10:21 am

לא יעבוד

Reply
איריס אוקטובר 7, 2024 at 11:15 pm

תודה על מתכון
טוב בהקפאה?

Reply
אלונה אוקטובר 17, 2017 at 6:52 pm

אין אבקת אפיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2017 at 7:30 pm

אין

Reply
יורם חן מאי 30, 2021 at 12:58 pm

כבר שאלו לגבי אבקת אפיה אז לא אשאל
האם חצי כפית סודה לשתייה לא תועיל לקבלת עוגה גבוה יותר ?

Reply
קרן אגם מאי 31, 2021 at 5:50 am

מוזמן לנסות לפעמים הטעם משתלט -)

Reply
Elinor מרץ 16, 2023 at 8:45 pm

אבל רשמת אבקת אפייה במתכון

Reply
Tal יולי 12, 2019 at 7:48 pm

האם אפשר להחליף את השקדים טחונים בקווקאר?

Reply
קרן אוחיון אפריל 13, 2020 at 9:17 am

הכנתי את העוגה והיא יצאה לי ממש רטובה. שמתי בתבנית אינגליש קייק קטנה..

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 10:48 am

אולי היתה צריכה עוד זמן אפייה
התבנית היתה מלאה בבלילה עד הסוף ?

Reply
Alina דצמבר 14, 2023 at 3:20 pm

אני הכנתי היום, עוגה מושלמת! ממש ממש טעימה, קלה אוורירית. אני הוספתי חמוציות, תמצית וניל וגרידת לימון. תודה רבה על המתכון!

Reply
אלונה אוקטובר 18, 2017 at 6:57 am

תודה

Reply
גילה אוקטובר 27, 2017 at 8:44 pm

עוגה מדהימה!
קלה מאד להכנה, וטעימה מאד.
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2017 at 5:24 am

תודה גילה

Reply
מיכל ספטמבר 3, 2020 at 4:00 am

יש לי רסק תפוחים ממותק, יעבוד? האם להפחית את הסוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2020 at 11:17 am

יעבוד, להוריד 2-3 כפות

Reply
שרה כנפו ספטמבר 11, 2020 at 1:13 pm

אם אני ממירה את הקמח שקדים בקמח רגיל צריך להוסיף אבקת אפיה?

Reply
אורית נובמבר 28, 2017 at 9:58 am

היי,
יצאה נימוחה מדי… ברמה שאי אפשר לחתוך חתיכה בלי שתיהפך לתלולית חול. מה עשיתי לא בסדר?
יש גרסה דומה למאפינס בסגנון? אני מחפשת עבור היום הולדת שנה של הבן שלי שלא אוכל מוצרי חלב.
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2017 at 10:35 am

האם עקבת אחרי המתכון במדוייק?
אמנם היא מתפרקת מעט אבל לא אמורה להיות תלולית חול.
כנראה שהיתה צריכה יותר זמן אפיה.

Reply
ניצן מרץ 23, 2018 at 5:13 pm

כמה מאפינסים יצאו בערך מהכמות הזו? 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2018 at 5:25 pm

סביב 6 יחידות

Reply
שרי מרץ 27, 2018 at 8:56 am

הי קרן, חושבת שאפשר להמיר חלק מהשקדים בקוקוס? או להוסיף?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2018 at 10:15 am

את יכולה להוסיף 1/2 כוס קוקוס נראה לי שזה יצא מצויין.

Reply
מיטל אפריל 2, 2018 at 8:51 am

אפשר לשים סוכר קוקוס במקום סוכר לבן ?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2018 at 10:02 am

אפשר ביחס של 1:1

Reply
לאה זוסמן דצמבר 28, 2023 at 9:34 am

היי קרן, האם אפשר קשיו טחון במקום הסוכר? למי שנאבק בהליקובקטר

Reply
רותם אוגוסט 19, 2018 at 5:54 pm

איזה קמח ניתן להמיר הקמח השקדים? אפשר כוסמין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2018 at 6:21 pm

בהחלט, באותה הכמות

Reply
אורפז ספטמבר 7, 2018 at 6:35 pm

באיזה קמח ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח הלבן ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2018 at 7:31 pm

זו עוגה ללא קמח

Reply
יעלה נובמבר 29, 2018 at 10:33 pm

נראית מעולה…
רק חבל שהיא צנחה לי חבל"ז אחרי שהוצאתי אותה 🙁

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2018 at 6:34 am

העוגה כנראה לא נאפתה מספיק מבפנים אחרת אין סיבה שהיא תיפול
חבל״ז

Reply
רלי דצמבר 8, 2018 at 9:11 pm

היי
הכנתי לשבת
המרקם יצא מעולה אבל יצאה עם טעם עוף,
למען האמת פעם ראשונה שאני משתמשת בביצי חופש, האל ייתכן שזה קשור? או שפשוט 4 ביצים זה יותר מידי?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2018 at 2:53 pm

הי רלי
לא כל כך הבנתי את הקשר בין ביצים לטעם עוף..
כמות הביצים במתכון נכונה.

Reply
שרון ל. יוני 15, 2019 at 9:26 pm

אולי במקום שקדים את השתמשת באבקת מרק- עוף?

Reply
כרמלה יוני 22, 2019 at 4:30 pm

אפשר להמיר סוכר בסטיביה?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2019 at 9:03 pm

אני מניחה שכן, סביב 1/2 כפית אבל אין לי נסיון עם סטיביה אז לא יכולה להבטיח.
זו עוגה ללא קמח עם נטיה להתפוררות אז זה יכול להיות קצת טריקי. אבל אם תנסי אשמח שתשתפי בתוצאה

Reply
ענבל אוקטובר 19, 2019 at 12:18 am

החלפתי את הסוכר ב2 כפות עם הר של סוויטאנגו ויצא מעולה

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2019 at 8:11 am

שמחה ממש לשמוע תודה!

Reply
נוגה מרץ 25, 2020 at 10:23 pm

הטעם טוב אבל האמת שהמרקם מאכזב.. מבחוץ נראה שחום ומוכן, הוצאתי מהתנור אחרי 45 דק וגיליתי מרקם רטוב ולא מוכן, הכנסתי לעוד 15-20 דקות ועדיין המרקם נשאר ממש אותו דבר. לא יודעת אם זה אמור להיות ככה אבל זה לא פאן.

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 7:08 am

המרקם של העוגה שונה מעוגות אחרות כיון שהיא ללא קמח ושומן אבל לא אמורה לאכזב, משהו השתבש בדרך..
אולי שינית משהו בחומרים? בהחלט מבאס.

Reply
דורה ספטמבר 12, 2020 at 9:48 pm

היי, אפשר להכין יום יומיים לפני שמארחים ולשמור במקרר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2020 at 6:54 pm

בהחלט

Reply
אלה דצמבר 30, 2023 at 9:52 am

עוגה וואו!! לא להאמין שאין חמאה. נימוחה ורטובה.
תוהה מה אפשר להוסיף שיתן טוויסט

Reply
samar אפריל 19, 2020 at 6:31 pm

יש אפשרות להחליף את השקדים הטחונים בקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 7:03 pm

את כל השקדים? היא תאבד את הקטע שלה ותצא דחוסה
אפשר חלקית

Reply
samar אפריל 19, 2020 at 7:14 pm

הבנתי. חצי חצי? או שיהיה פחות כוסמין?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 9:18 pm

אפשר חצי חצי

Reply
אודליה מאי 1, 2020 at 7:40 am

האם ניתן להחליף את הביצים בציה? אנו טבעונים…

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 9:52 am

לא חושבת ואם כן אז אני לא מנוסה בזה עדיף להתייעץ עם דר גוגל

Reply
Jenny Meyler יוני 4, 2020 at 7:14 pm

המרתי שליש מאבקת השקדים בקמח והורדתי שליש מכמות הסוכר. יצא מעולה, תודה!

Reply
קרן אגם יוני 4, 2020 at 7:15 pm

איזה כייף לשמוע תודה

Reply
דלית נובמבר 10, 2020 at 1:51 pm

האם אפשר להחליף את הסוכר בסוכרלוז?
אם כן באיזה מינון?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2020 at 2:56 pm

מניחה שכן אבל אין לי נסיום עם סוכרלוז

Reply
נעמה נובמבר 18, 2020 at 12:58 am

האם הכוונה לכוס +2/3 כוס קמח שקדים, או סך הכל 2/3 כוס קמח שקדים?
נעמה.

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2020 at 1:28 pm

הכוונה לכוס ושני שליש שזה במשקל 165 גר׳

Reply
נעמה נובמבר 18, 2020 at 10:18 am

לא ברור מה כמות קמח השקדים . האם סה"כ 165 גרם לכל העוגה או שזה בנוסף לכוס קמח שקדים.

Reply
אור מרץ 4, 2021 at 6:15 pm

הכנתי ויצאה מעולה! רטובה אך יציבה.

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2021 at 9:44 pm

תודה היא אכן עוגה רטובה

Reply
סוזי אסרף אוקטובר 14, 2022 at 11:32 am

יצא לי טעים ברמות!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2022 at 3:42 pm

שמחה לשמוע

Reply
פסי פברואר 13, 2023 at 5:50 pm

האם אפשר להחליף את הסוכר בספלנדה?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2023 at 10:00 am

לא ניסיתי תחליף סוכר בעוגה הזו, מוזמנת לנסות ולספר לנו

Reply
שרה מרץ 12, 2023 at 11:32 pm

האם אפשר להחליף את הקמח שקדים לקמח קוקוס או קמח שיבולת שועל?

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2023 at 10:21 am

לא ניסיתי

Reply
לאה זוסמן דצמבר 28, 2023 at 9:35 am

היי קרן, האם אפשר קשיו טחון במקום הסוכר? למי שנאבק בהליקובקטר

Reply
לאה זוסמן דצמבר 28, 2023 at 10:00 am

היי קרן, האם אפשר להחליף א הסוכר בבננה מעוכה או בקרם קשיו למי שנאבק בחיידק ההליקובקטר?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2023 at 1:40 pm

ממש לא ניסיתי דבר כזה אני לא יודעת להגיד איך יייצא

Reply
אני מרץ 7, 2024 at 2:58 pm

הכנתי בתבנית קאפקייקס קטנים ויצא מעולה, כמו פיננסייר בלי להפריד ביצים, תודה.

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:26 pm

שמחה לשמוע

Reply
לריסה אפריל 2, 2024 at 12:40 pm

אפיתי עוגה ללא סוכר,הוספתי כף וחצי תחליף סוכר ו כף קקאו.
יצא ממש טוב.
תודה על מתכון

Reply
שרון אפריל 19, 2024 at 8:15 pm

יצא טעים אבל ממש מתוק-עשיתי כמאפין 30 דק מוכן

Reply

Leave a Comment