עוגות בחושותעוגות פריפסחראש השנה

עוגת רסק תפוחים יותר מדי קלה להכנה! (בלי קמח ובלי חמאה)

אוקטובר 10, 2017 23 Comments

העוגה הזו זוכה בתואר העוגה הכי קלה להכנה בבלוג,

יש בה מעט מאוד מרכיבים ומכינים אותה בשניה.

היא בלי קמח, בלי שמן או חמאה, היא רכה רכה וסופר טעימה.

תשאלו את הכלב שלי.

הכנתי אותה בבוקר, והתחלתי לצלם אותה כשהתקררה.

פרסתי שתי פרוסות מהקצה שלה, צילמתי קצת והלכתי להביא משהו מהמטבח.

כשחזרתי, נעלמו כלא היו 2 הפרוסות.

והיינו רק אני והכלב בבית.

מממ…

במקור הכינו את העוגה עם רסק תפוחים ביתי, אבל החלטתי להפוך את המתכון לעוד יותר

קל ופשוט ממה שהוא והשתמשתי ברסק תפוחים קנוי.

הבאתי אותה לחברים בסוכה, והיא הוכרזה כלהיט.

עוגת רסק תפוחים/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

220 גר׳ רסק תפוחים לא ממותק

(אני קונה באריזות קטנות של 110 גר׳ ומשתמשת בשתיים)

4 ביצים גודל L

כוס ו 2/3 (165 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

1/2 כוס+2 כפות (120 גר׳) סוכר לבן

2 כפיות מיץ לימון

לעיטור:

1/4 כוס(25 גר׳) שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה.

בקערה טורפים היטב ביצים וסוכר, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

מוסיפים מיץ לימון, רסק תפוחים ושקדים טחונים ומערבבים.

מעבירים לתבנית, מיישרים, ומפזרים מעל שקדים פרוסים.

אופים כ 40-45 דק׳, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, אפשר לקשט באבקת סוכר.

ומגישים.בתיאבון:-)

** אם אתם רוצים להכין רסק תפוחים ביתי לבד, תמצאו כאן מתכון.

** אפשר להמיר את התפוחים באגסים

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

23 Comments

sha אוקטובר 11, 2017 at 5:31 am

האם אפשר להמיר חלק משקדים הטחונים בקמח?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2017 at 7:30 am

יחס ההמרה הוא 1:1
אני מניחה שזה ייצא אחלה.

Reply
היילי אוקטובר 11, 2017 at 3:31 pm

עוגה מהממת, תודה!
עוד דקה וחצי עבודה ושדרוג קטנטן אבל שווה –
תפוח עץ אחד אדום מגורר גס, מעט קינמון, ורבע שקית של אגוזי מלך טחונים.

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2017 at 6:37 pm

אחלה שדרוג! שמחה שאהבת היילי חג שמייח

Reply
לימור אוקטובר 13, 2017 at 5:26 pm

ואם צריך בלי סוכר?… יעבוד עם דבש במקום סוכר?..

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2017 at 8:47 pm

לא ניסיתי אבל מישהי כתבה לי שהכינה עם סירופ אגבה במקום ויצא מצויין .

Reply
אלונה אוקטובר 17, 2017 at 6:52 pm

אין אבקת אפיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2017 at 7:30 pm

אין

Reply
אלונה אוקטובר 18, 2017 at 6:57 am

תודה

Reply
גילה אוקטובר 27, 2017 at 8:44 pm

עוגה מדהימה!
קלה מאד להכנה, וטעימה מאד.
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2017 at 5:24 am

תודה גילה

Reply
אורית נובמבר 28, 2017 at 9:58 am

היי,
יצאה נימוחה מדי… ברמה שאי אפשר לחתוך חתיכה בלי שתיהפך לתלולית חול. מה עשיתי לא בסדר?
יש גרסה דומה למאפינס בסגנון? אני מחפשת עבור היום הולדת שנה של הבן שלי שלא אוכל מוצרי חלב.
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2017 at 10:35 am

האם עקבת אחרי המתכון במדוייק?
אמנם היא מתפרקת מעט אבל לא אמורה להיות תלולית חול.
כנראה שהיתה צריכה יותר זמן אפיה.

Reply
ניצן מרץ 23, 2018 at 5:13 pm

כמה מאפינסים יצאו בערך מהכמות הזו? 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2018 at 5:25 pm

סביב 6 יחידות

Reply
שרי מרץ 27, 2018 at 8:56 am

הי קרן, חושבת שאפשר להמיר חלק מהשקדים בקוקוס? או להוסיף?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2018 at 10:15 am

את יכולה להוסיף 1/2 כוס קוקוס נראה לי שזה יצא מצויין.

Reply
מיטל אפריל 2, 2018 at 8:51 am

אפשר לשים סוכר קוקוס במקום סוכר לבן ?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2018 at 10:02 am

אפשר ביחס של 1:1

Reply
רותם אוגוסט 19, 2018 at 5:54 pm

איזה קמח ניתן להמיר הקמח השקדים? אפשר כוסמין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2018 at 6:21 pm

בהחלט, באותה הכמות

Reply
אורפז ספטמבר 7, 2018 at 6:35 pm

באיזה קמח ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח הלבן ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2018 at 7:31 pm

זו עוגה ללא קמח

Reply

Leave a Comment