עוגות בחושותעוגות שוקולדראש השנה

עוגת שוקודבש בחושה

ספטמבר 15, 2020 31 Comments

הבוקר קמתי עם תחושה טובה, אחרי שאתמול לא נשמתי מהעובדה שהולך להיות סגר.נכנסתי ממש להתקף חרדה.

הלוז שלי עם המון סדנאות קדימה, והחשש שאצטרך לבטל סדנאות ולהחזיר ככ הרבה כסף לאנשים חנק אותי.

למזלי ולשמחתי המון אנשים בחרו לא לבטל סדנאות שנופלות על תאריכי הסגר,  אלא לדחות,

ואבן ירדה לי מהלב.ואז קצת אופטמיות התגנבה לי אליו.

פתאום נזכרתי מה היה בסגר הקודם, איך העיר היתה שקטה, כמה זמן היה לי להיות עם הילדים,

איך אכלנו כולנו שתיים ושלוש ארוחות ביום ביחד (חמש, אבל מי סופר), כמה זמן היה לי לעשות סדר בארון הבגדים,

בניירת ובמסמכים, איך לא מיהרנו לשום מקום, לא נלחצנו, כמה מתכונים העליתי, ולרגע, אחרי התקופה האחרונה

שבה אני עובדת סביב השעון, הרגשתי שאולי אם אנחנו עוצרים שוב וזה באמת רק לשלושה שבועות, זה לא דבר

נורא כל כך. אני יודעת, אני לגמרי יודעת איך זה הולך לגמור על פרנסה של הרבה אנשים, אני חלילה לא

מצדיקה כלום (גם לי נדחות עשרות סדנאות) , אבל אני כהרגלי מנסה לראות את הדברים הטובים שבכל דבר.

אז נעה ונדה בין ייאוש לתקוה, בין כעס לשמחה, ומשתדלת להאמין שזה רק שלושה שבועות ולא יותר.

בינתיים מכינה איתכם מתכונים לחגים, אתמול עוגת דבש לחה, והיום עוגת שוקודבש שהיא באמת אחד הדברים

היותר טעימים שתאכלו ותכינו בחג הזה. פשוט מושלמת.

עוגת שוקודבש בחושה/תבנית עגולה או עם חור בקוטר 24 או שתי אינגליש קייק

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

150 גר׳ שוקולד מריר

150 גר׳ חמאה

4 ביצים גודל L

1/3 כוס (120 גר׳) דבש

כוס (200 גר׳) סוכר חום בהיר דמררה

1/2 כוס (70 גר׳) קקאו

1+3/4 כוסות (245 גר׳) קמח לבן

1.5 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

3/4 כוס( 180 מ״ל) חלב

לציפוי השוקולד:

250 גר׳ שוקולד מריר

מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מחממיםת תנור ל 170 עלות ומשמנים היטב תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה עם חור בקוטר 24 ס״מ.

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר חום למשך 4-5 דק׳ עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים את הדבש וממשיכים להקציף

מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים חלב, קקאו, קמח, אבקת וסודה לשתיה.

במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים שוקולד וחמאה, נזהרים מחימום יתר כדי לא לשרוף את השוקולד.

מוציאים ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.

מאחדים את תערובת השוקולד עם תערובת העוגה במיקסר.

מעבירים לתבנית, ואופים ב 170 מעלות כ 40-45 דק׳.

בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד:

במיקרוגל בקערה חסינת חום מחממים עד לרתיחה שמנת מתוקה

מוציאים, שוברים פנימה קוביות שוקולד מריר ומניחים לשתיים שלוש דק׳.

מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, ומצננים מעט

**העוגה נשמרת עד 5 ימים במקרר, כשהיא עטופה היטב. והיא רק משתבחת עם הימים.

**לפרווה ממירים חמאה ב 3/4 כוס שמן קנולה וחלב במיץ תפוזים באותה הכמות

בציפוי אפשר להמיר שמנת מתוקה בשמנת צמחית

**ניתן להמיר דבש בסילאן או מייפל

**סוכר חום אפשר להמיר בסוכר לבן

Print Friendly, PDF & Email

31 Comments

Ortal Barsheshet ספטמבר 15, 2020 at 7:42 pm

הי קרן המדהימה:) אפשר נטורינה במקום חמאה לגרסת פרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:09 pm

תמיד

Reply
אתי ספטמבר 15, 2020 at 8:38 pm

קרן.חצי כוס קקאו לא יכול ליהיות 25 גרם.לדעתי יש פה טעות.אודה לתשובתך

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:08 pm

תודה על העירנות
תוקן ל 70 גר

Reply
יעל ספטמבר 16, 2020 at 12:10 am

קשה להשיג כרגע בייצלך L באזורי. כמה בייצלך m? יספיקו 5?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 12:15 am

חחח כן

Reply
דנה כרמונה ספטמבר 16, 2020 at 8:24 am

איזו מלכה את שאת תמיד נותנת את האופציה להפוך את העוגה לפרווה. את מלכת הכפייה שלי! ❤

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 10:04 am

מניחה שהתכוונת אפייה 🙂 תודה!

Reply
נטלי ספטמבר 17, 2020 at 2:44 pm

היי
יש סיבה שבמתכון באינסטגרם יש שמן ובמתכון פה באתר אין שמן ויש חלב?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 6:57 pm

מתכוונת חמאה?
יש גרסת פרווה שאותה עשיתי באינסטוש
אפשר לראות שהיא כתובה במתכון למטה

Reply
רחלי ספטמבר 16, 2020 at 1:12 pm

הי קרן, הציפוי מלמעלה קריטי? אני רוצה להכין את העוגות לחלוקה לקשישים ולא רוצה שהציפוי יידבק 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 2:27 pm

לא קריטי, שימי אבקת סוכר

Reply
מרב ספטמבר 16, 2020 at 2:56 pm

היי קרן, אפשרי להכין את זה בתבנית אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 3:02 pm

ברור
שתיים

Reply
רוני ספטמבר 17, 2020 at 1:15 pm

עוגה מעולה תודה רבה!
הכמות של הציפוי גדולה נשאר לי מלא

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 1:57 pm

תקציפי עם שמנת מתוקה יהיה לך אחלה מוס

Reply
איילה וינשטיין ספטמבר 17, 2020 at 9:26 pm

הי קרן, התלבטתי איזו עוגה להכין ליום הולדתי שחל בראש השנה, וסגרת לי את הפינה עם העוגה הזאת, גם דבש גם שוקולד. הכנתי היום יצא פצצה

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 10:30 pm

איזה כייף לשמוע
מזל טוב!

Reply
צפורה ספטמבר 16, 2020 at 4:44 pm

היי אפשר שמן במקום מרגרינה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 8:59 pm

איפה יש מרגרינה ?

Reply
יפית ספטמבר 16, 2020 at 6:09 pm

היי מהממת שאת חייב מקרר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 8:58 pm

לא חייב

Reply
אוראל ספטמבר 17, 2020 at 11:33 am

היי אפשר במקום סודה לשתיה להוסיף עוד אבקת אפיה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 11:54 am

כן

Reply
אוראל ספטמבר 17, 2020 at 11:56 am

תודה רבה
שנה טובה

Reply
מיכל נוימן ספטמבר 17, 2020 at 12:23 pm

מה דומיננטי בעוגה? השוקולד או הדבש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 1:57 pm

שוקולד

Reply
נונה ספטמבר 17, 2020 at 5:31 pm

היי קרן! אם יש רק 100 גר שוקולד, זה ישנה את המרקם או שלא קריטי? או להפחית ב1/3 בכמויות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 6:58 pm

לא קריטי

Reply
ליאורה ספטמבר 17, 2020 at 11:21 pm

באיזה שלב שמים את הציפוי, כשהעוגה חמה או אחרי שהתקררה? והאם הציפוי צריך להיות חם או לא?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:13 am

כשהעוגה חמה, והציפוי עדיף שקצת חם אחרת הוא מתקשה

Reply

Leave a Comment