קראתי לעוגה הזו עוגת המאתיים, כי כל המצרכים מדודים ושקולים למאתיים גר׳.
קיבלתי את המתכון מברברה, קרובת משפחה שחיה בפריז, ושם קוראים לה reine de saba
אני אוהבת את הצורה הכפרית שהיא מקבלת אחרי אפייה בתבנית פאי, והיא ללא גלוטן כך שמתאימה גם לצליאקים, והיא עוגה רכה ונהדרת.
היא פורסמה לראשונה בספר שלי השני ״מה אופים היום״ ולקראת חג הפסח החלטתי להעלות אותה גם לאתר
אני פוטש חושבת שהיא אחת מעוגות השוקולד הקלות והוטובות ביותר שהכנתי. היא מאוד לחה ורכה, לא מתוקה מדי, לא כבדה,
ומדוייקת. אני אוהבת אותה כמו שהיא אבל אתם יכולים להגיש אותה גם עם קצפת בצד.
לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שוקולד מאתיים של ברברה/ תבנית פאי בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
2 כוסות (200 גר׳) שקדים טחונים לאבקה
200 גר׳ חמאה מומסת
200 גר׳ שוקולד מריר מומס
4 ביצים גודל L
1 כפית תמצית /מחית וניל
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
בקערה מערבבים חמאה מומסת וסוכר לבן,
מוסיפים אבקת שקדים ומערבבים
טורפים היטב ביצים ווניל בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת
מוסיפים את השוקולד המומס. מעבירים את הבלילה לתבנית הפאי
אופים כ 25-30 דק׳ עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים, מחלצים מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
לגרתס פרווה ממירים חמאה ב 180 גר שמן קוקוס או 200 גר נטורינה/מחמאה
66 Comments
אפשר לעשות בתבנית מרובעת? באיזה גודל?
אפשר לעשות את העוגה בתבנית מרובעת? באיזה גודל?
כמו של בראוניז 25*25
200 גרם שקדים טחונים לפני הטחינה? 2 כוסות, זה 400, לא? אשמח להבהרה לגבי הכמות של השקדים
כוס שקדים טחונים זה 100 גר אז סהכ 200 כפי שכתוב
שאלה לגבי השקדים – לא ברור לי איזה שקדים בדיוק לקנות ואיך לטחון .. נדמה לי שיש קמח שקדים או אבקת שקדים, האם זה מתאים ? תודה רבה וחג שמח
קמח שקדים ואבקת שקדים זה אותו המוצר עם שם שונה, אם יש לך מטחבנת תבלינים בבית תוכלי לטחון לבד משקדים פרוסים או גפרורי שקדים אם אין לך מטחנה
אני ממליצה לקנות טחון
אם אין לי קמח שקדים אפשר קמח רגיל?
הי לא , יש מלא מתכונים באתר לעוגות שוקולד רגילות
הי קרן, האם יש לך גירסא טיעונית של עוגה כזו ללא ביצים , כלומר עם תחליף הולם לביצים. אני מנסה להשביע גם בחורה טיעונית שמוזמנת ללי הסדר. תודה רבה רבה, גילת שרוני. (הייתי אצלך לפני חודשיים עם הבן הג'ינג'י שלי. היה נהדר !) חג שמח לך ולמשפחה.
הי גילת, זוכרת אתכם, אין לי מתכון כזה ללא גלוטן לעוגה טבעונית, יש לי עוגה טבעונית אך עם קמח לבן
עוגה מדהימה!!! הכנתי כבר כמה פעמים והילדים שלי מכורים…
שאלה לגבי גרסת פרווה – אין לי חמאת קוקוס, אבל יש נוזל קוקוס וקרם קוקוס. האם אחד מהשניים יכול להיות תחליף הולם?
לא ככ
הי,
האם סוכר קוקוס יכול להחליף את הסוכר הרגיל ?
האם סוכר קוקוס יכול להחליף את הסוכר הרגיל ?
לא ניסיתי עם סוכר קוקוס אין לי נסיון איתו
במה אפשר להחליף את אבקת השקדים?
כל אגוז אחר טחון
היי קרן
האם שמן קנולה או זית יכולים להחליף את החמאה?
תודה!
הי קרן, יש הבדל בין העוגה לבראוניז ללא גלוטן?
וואו. היא יוצאת מושלם ! עשיתי טסט לפני פסח. ויצא כמו שתיארת. אני הולכת לאמץ אותה לכל ארוע
איזה כייף תודה
היי קרן
האם ניתן להמיר את השוקולד מריר בשוקולית ?
כדי שילדים שלא אוהבים מריר גם יוכלו לאכול…
לא חושבת שייצא מוצלח אבל תנסי אולי תאהבו
היי,
תודה על המתכון.
האם צריך לשמור אותה במקרר עד שמכישים? (כמובן לפני האבקת סוכר ומכוסה)
תודה,
דניאלה
היא לא צריכה מקרר רק מקום מוצל
היי קרן, האם תחליף סוכר במקום סוכר?
אפשרי
האם אפשר לעשות כמות וחצי כדי שתצא יותר גבוהה?
אני מניחה שכן ורצוי לאפות אולי פשו בתבנית קטנה יותר יותר זמן כדי שתקבל גובה
היי קרן, תודה על המתכון! באת לי בוללל וסגרת פינה של התלבטות. אז תודה 🙂 שאלה לגבי הביצים – בסרטון יש 5 ביצים ובמתכון הכתוב 4 ביצים. מה מהם הוא הנכון? תודה
היי קרן
ראשית תודה
180 גרם שמן קוקוס מודדים שהוא במצב נוזלי או מוצק?
תודה
אפשר להחליף את השקדים או חלק מהם בקמח תפו״א? או קורנפלור? מה המינון המתאים?
1/2 כוס קמח שקדים בקמח תפא מלא יותר מזה
המשקל של החומר לא משתנה בין מצבי הצבירה השונים, ככה שזה לא משנה אם תשקלי אותו כשהוא נוזלי או כשהוא מוצק. המשקל יהיה זהה.
לא ממש משנה, משקל השמן לא משתנה
אפשר לשים קמח תפו״א במקום שקדים? ואם כן כמה לשים?
תודה
היי אפשר לשים במקום סוכר לבן ,סוכר חום? זה משנה את הטעם? והאם זה אותו כמות של הסוכר? תודה
הי קרן, במידה ואופים כמה ימים לפני ליל הסדר האם צריך לשמור אותה במקרר?
האם שוקולד 85% יעשה אותה מרירה מדי עבור ילדים?.
אוהבת מאד את המתכונים שלך!!!
תודה וחג שמח
גם השוקולד הזה יותר מריר
אין בעיה מחוץ למקרר מכוסה היטב בצל
האם ניתן להחליף את החמאה לשמן קוקוס או שמן אחר?
שמן קוקוס
היי, תודה על המתכון, אפשר להקפיא ולהפשיר את העוגה? אם כן אז כמה זמן מראש ואיך להפשיר?
תודה רבה וחג שמח
אפשר ולהפשיר בבוקר ערב החג
היי אפשר לשים במקום סוכר לבן ,סוכר חום? זה משנה את הטעם? והאם זה אותו כמות של הסוכר? תודה
אין בעיה וזו אותה כמות
היי קרן, מרקם העוגה יפגע אם אפחית את כמות הסוכר ? תודה
ברור
עוגה צרפתית במקור. מזעזעת בכמות הסוכר
עוגה מדהימה ולא הייתי משתמשת במילה מזעזעת בהקשר שלה
היי קרן,
במידה והכנתי את העוגה כמה שעות לפני שאוכלים – האם כדאי לתת לה כמה דקות חימום בתנור לפני ההגשה?
אין צורך לחמם
יצא מעולה, פאדג'י בטירוף
היה צריך עוד קצת זה בתנור
יצאה מושלמת! אפשר להוסיף אגוזים? ואם כן כמה?
יש מלא שקדים בעוגה
האם ניתן לשים פאדג' שוקולד מלמעלה )עתידה לתפקד כעוגת יום הולדת לילד בן 4(
כן בטח
הי אם יש לך מתכון לעוגה בלי ביצים ובלי גלוטן זה יהיה משמח מאוד!!!! הבת שלי רגישה לשניהם
לצערי לא
עוגה מצויינת וקלה להכנה. תודה על עוד מתכון מעולה.
העוגה יצאה נהדר. רק שאלה באינסטגרם יש 5 ביצים ובמתכון מה נכון
מה שנכון זה תמיד מה שכתוב במתכון
העוגה טעימה ברמות.
אני רוצה להכין שוב ונשאר לי מלא קמח תפוח אדמה וקונפולור, האם ניתן להשתמש במקום הקמח שקדים?
לא ולא ולא
נשאר לי הרבה קמח תפוחי אדמה, קונפלור.
האם ניתן להשתמש בהם במקום הקמח שקדים?
לא