בשבת האחרונה הגיעו כמעט כל הילדים לביקור, חלק מהם גרים פה אבל כל השאר לא, והכי כייף שהם מגיעים וכולנו מתאספים במרפסת
זה היה בשבת אחהצ ואף אחד לא ממש היה רעב כולם היו אחרי ארוחת צהריים, אבל הוצאתי בשלב מסויים עוגה שהכנתי באותו יום
והחלטתי לעשות נסיון לפסח אז השתמשתי בקמח ללג לפסח, וכבר כשחתכתי אותה הרגשתי שמדובר בעילוי של עוגה.
יש לה צבע מוקה משגע מבפנים והיא רכה ולחה כזו. רציתי להכין אותה עם מיץ תפוזים אבל לא היה לי אז שלחתי את אור למכולת להביא.
לא היו במכולת תפוזים אז אמרתי לה להביא מיץ תפוזים סחוט טרי קנוי, אבל לא היה והיא רצתה להביא לי מיץ תפוזים הכי תעשייתי שיש
ולא רציתי, אז היא לקחה יוזמה וחזרה הביתה עם מיץ תפוגזר סחוט טרי ואני חשבתי שזה דווקא יכול לצאת נהדר וצדקתי!
אין לי שום בעיה להשתמש בעוגות במיץ תפוזים סחוט קנוי ולא טרי טרי שאני סוחטת לבד כי אני יודעת שזה תמיד מוצלח,
ועכשיו אני יודעת שגם מיץ תפוגזר זו הצלחה אדירה.
זו עוגה שהגשתי בכלל עם כפות ואמרתי לכולם לאכול מהתבנית כי היא ממש דרשה את זה, בטח ובטח כשהיא חמה אבל אפשר לחכות קצת ולפרוס
לריבועים ולהגיש. היא עוד יותר טעימה כמה ימים אחרי.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת שוקולד נדירה לחול המועד!!!/ תבנית מרובעת בינונית או תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
5 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר) סוכר לבן
1 כפית מחית/תמצית וניל
מעט מלח
3/4 כוס (150 גר) שמן קנולה
1/2 כוס (120 מ״ל) מים רותחים
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים (אני השתמשתי במיץ תפוגזר קנוי)
3 כפות אבקת קקאו
1 כוס (140 גר) קמח תופח כשר לפסח
לציפוי:
150 גר שוקולד מריר
100 גר (1/2 מיכל) שמנת להקצפה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה או בקערת המיקסר טורפים ביצים, סוכר לבן, וניל ומלח לתערובת תפוחה
מוסיפים שמן קנולה וממשיכים לטרוף
מוסיפים מים רותחים ומיץ תפוזים ושוב טורפים, הבלילה הופכת להיות נוזלית וזה בסדר
דרך מסננת מוסיפים קקאו וקמח תופח לפסח ושוב עם מטרפה טורפים היטב (המטרפה הכי טובה למניעת גושים)
מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דק׳ עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו
מכינים ציפוי:
בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שמנת ושוקולד, מערבבים היטב למסה אחיד ומצפים את העוגה.
מגישים חמים, או בטמפרטורת החדר היא ממש עסיסית ותהיהי טעימה גם כמה ימים אחרי
**לגרסת פרווה ממירים את השמנת לשמנת צמחית
**את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב למשך 4 ימים בטמפרטורת החדר במקום מוצל
**ביתר עונות השנה ניתן להמיר קמח תופח לפסח בקמח רגיל תופח
70 Comments
היי קרן יקירה
אפשר להמיר את השמן קנולה בשמן זית או קוקוס?
כן בטח
הי, אפשרי להחליף את הקמח לל״ג בקמח שקדים/ קמח תפו״א? (לא משתמשים בקמח לל״ג מטעמי כשרות…)
קמח תפא
הי קרן
אם אני ממירה את הקמח לקמח תפוחי אדמה,
כמה אבקת אפייה לשים,
כפית גדושה
היי קרן, עם המתכונים השווים ביותר!!!
האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן קנולה? ובקמח שקדים במקום קמח תופח של פסח?
זה כבר קצת מתכון אחר אבל אפשר לנסות
אפשר במקום קמח תופח לשים קמח שקדים או קמח תפו"א ? עם תוספת אבקת אפיה…
קמח תפא ואבקת אפייה מעולה
סליחה על הרגע האחרון – במקום מיץ אפשר חלב? ולמה צריך דווקא מים רותחים? תוהה אם יכולה פשוט להחליף את המים והמיץ בחלב חמים
כן אין בעיה
בשבת נחים
מכינים הכל לכבד שבת לפני שבת
האם אפשר להשתמש במיץ דובדבנים או אוכמניות?
לא ניסיתי
הי יש משהו אחר שאפשר לשים במקום קמח תופח?
תודה
קמח ללא גלוטן ואבקת אפייה
האם העוגה מתאימה גם לצליאקים?
אם הם אוכלים קמח ללא גלוטן אז בטח
אני לא דתייה, אבל הצירוף "קמח תופח כשר לפסח" מצחיק אותי. אם כבר שומרים כשרות, אז תסתדרו שבוע עם שקדים טחונים או קמח מצה (או קינוחים ללא בצק – לא חסרים כאלה). אחרת מה הטעם בכל העניין?
שיהיה חג שמח, שנהנה מהמתכונים הנהדרים של קרן כל השנה וגם בחג
ושכולם יחזרו הביתה.
חמץ זה עניין רוחני (מאוד מעניין ללמוד על זה אגב), אז אין שום בעיה לאכול משהו תפוח שלא מחמיץ
וואו נראת פצצה, אפשר בקמח תופח רגיל, ובתבנית 23, אודה על המענה ❤️
אפשר
רציתי לדעת האם קמח שאת השתמשת הוא קמח מצה? כתבת כשר לפסח
בסופרים מוכרים קמח ללא גלוטן לפסח שהוא לאו דווקא קמח מצה
קרן אפשר עם קמח רגיל?
כן בטח
אפשר להכין בתבנית קוגלהוף?
אפשר
אם אני רוצה בתבנית 26, אז להכפיל או פי 1.5?
כן
המתכונים הכי שווים!
אפשר קמח תמי תערובת פלא לעוגות? ואם כן כמה אבקת אפיה להוסיף?
כפית תספיק
היי קרן – אפשר חמאה או שמנת במקום שמן קנולה? ואם כן אז כמה?
היי קרן, תודה על מתכון. אפשר לעשות גם בתבנית 24 או שצריך לשנות כמויות ?
היא תצא קצת נמוכה אז כדאי להגדיל הכל ברבע
הי קרן, תודה על המתכון, הקמח תופח של אותם לפסח, מכיל גלוטן ממקור קמח מצות, שימי לב!
לא הבנתי מה הבעיה
זו עוגה לפסח
היא מתוייגת באתר כעוגת שוקולד לל"ג, חוץ מזה היא מצויינת
שמחה שאהבת
של אסם
איזה מידה תבנית האפיה?
מרובעת בינונית כמו של בראוניז
היי, האם העוגה מתאימה להריוניות? תודה!
אין בעיה וזה כשר לפסח רק שזה עם גלוטן כיוון שבמצות יש גלוטן.
בכל מקרה ציליאקים בודקים כל מוצר לפני שמכינים.
קרן יקרה, תודה על המתכונים המעולים שלך!!
ותודה גדולה על הנדיבות עבור כולנו.
חג שמח!!
היי קרן
במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?
מים רותחים או קרם קוקוס
אפשר להחליף לקמח אחר שמתאים לפסח?
כל קמח שמתאים
אפשר קרם קוקוס במקום מיץ תפוזים?
בטח
היי קרן, באיזה קמח ללא גלוטן השתמשת? תודה!
אני קונה כל פעם מה שיש במכולת , הפעם היה של חברת תמי
מה גודל התבנית המרובעת
25*25
היי, אוהבת את המתכונים שלך מאוד. האם את השמנת המתוקה אפשר להחליף לשמנת צמחית כדי שיהיה פרווה.
הי כן בטח
היי קרן, אין על המתכונים שלך!
האם ניתן להכין את העוגה הזאת לאישה בהריון ? 🙂
ברור
יצאה דחוסה וממש לא אוורירית
מבאס
האם אפשרי במקום קקאו שוקולית?
בטח
אכזבה !!!!!!
האם אפשר להחליף את הקמח תופח בקמח מצה?
לא ניסיתי מאמינה שאפשר
הקצפתי את החלבונים והעוגה דורשתשעה אפייה
אבל אין פה הקצפה של חלבונים
העוגה שעה בתנור מבפנים לא אפוייה
אוי, מצטערת לשמוע שככה, מקוה שבסוף הסתדר
לא ברור לי למה מים רותחים? האם הם לא מבשלים את הביצים שבתערובת?