חגיםעוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד נדירה לחול המועד!!!

מרץ 31, 2025 70 Comments

בשבת האחרונה הגיעו כמעט כל הילדים לביקור, חלק מהם גרים פה אבל כל השאר לא, והכי כייף שהם מגיעים וכולנו מתאספים במרפסת

זה היה בשבת אחהצ ואף אחד לא ממש היה רעב כולם היו אחרי ארוחת צהריים, אבל הוצאתי בשלב מסויים עוגה שהכנתי באותו יום

והחלטתי לעשות נסיון לפסח אז השתמשתי בקמח ללג לפסח, וכבר כשחתכתי אותה הרגשתי שמדובר בעילוי של עוגה.

יש לה צבע מוקה משגע מבפנים והיא רכה ולחה כזו. רציתי להכין אותה עם מיץ תפוזים אבל לא היה לי אז שלחתי את אור למכולת להביא.

לא היו במכולת תפוזים אז אמרתי לה להביא מיץ תפוזים סחוט טרי קנוי, אבל לא היה והיא רצתה להביא לי מיץ תפוזים הכי תעשייתי שיש

ולא רציתי, אז היא לקחה יוזמה וחזרה הביתה עם מיץ תפוגזר סחוט טרי ואני חשבתי שזה דווקא יכול לצאת נהדר וצדקתי!

אין לי שום בעיה להשתמש בעוגות במיץ תפוזים סחוט קנוי ולא טרי טרי שאני סוחטת לבד כי אני יודעת שזה תמיד מוצלח,

ועכשיו אני יודעת שגם מיץ תפוגזר זו הצלחה אדירה.

זו עוגה שהגשתי בכלל עם כפות ואמרתי לכולם לאכול מהתבנית כי היא ממש דרשה את זה, בטח ובטח כשהיא חמה אבל אפשר לחכות קצת ולפרוס

לריבועים ולהגיש. היא עוד יותר טעימה כמה ימים אחרי.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

עוגת שוקולד נדירה לחול המועד!!!/ תבנית מרובעת בינונית או תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר) סוכר לבן

1 כפית מחית/תמצית וניל

מעט מלח

3/4 כוס (150 גר) שמן קנולה

1/2 כוס (120 מ״ל) מים רותחים

1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים (אני השתמשתי במיץ תפוגזר קנוי)

3 כפות אבקת קקאו

1 כוס (140 גר) קמח תופח כשר לפסח

לציפוי:

150 גר שוקולד מריר

100 גר (1/2 מיכל) שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה או בקערת המיקסר טורפים ביצים, סוכר לבן, וניל ומלח לתערובת תפוחה

מוסיפים שמן קנולה וממשיכים לטרוף

מוסיפים מים רותחים ומיץ תפוזים ושוב טורפים, הבלילה הופכת להיות נוזלית וזה בסדר

דרך מסננת מוסיפים קקאו וקמח תופח לפסח ושוב עם מטרפה טורפים היטב (המטרפה הכי טובה למניעת גושים)

מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דק׳ עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו

מכינים ציפוי:

בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שמנת ושוקולד, מערבבים היטב למסה אחיד ומצפים את העוגה.

מגישים חמים, או בטמפרטורת החדר היא ממש עסיסית ותהיהי טעימה גם כמה ימים אחרי

**לגרסת פרווה ממירים את השמנת לשמנת צמחית

**את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב למשך 4 ימים בטמפרטורת החדר במקום מוצל

**ביתר עונות השנה ניתן להמיר קמח תופח לפסח בקמח רגיל תופח

 

70 Comments

גלית גולן מרץ 31, 2025 at 6:02 pm

היי קרן יקירה
אפשר להמיר את השמן קנולה בשמן זית או קוקוס?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:32 pm

כן בטח

Reply
יעל מרץ 31, 2025 at 9:11 pm

הי, אפשרי להחליף את הקמח לל״ג בקמח שקדים/ קמח תפו״א? (לא משתמשים בקמח לל״ג מטעמי כשרות…)

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:31 pm

קמח תפא

Reply
טלי אפריל 14, 2025 at 11:12 am

הי קרן
אם אני ממירה את הקמח לקמח תפוחי אדמה,
כמה אבקת אפייה לשים,

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2025 at 2:55 pm

כפית גדושה

Reply
שלי אוטמזגין מרץ 31, 2025 at 11:44 pm

היי קרן, עם המתכונים השווים ביותר!!!

האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן קנולה? ובקמח שקדים במקום קמח תופח של פסח?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:32 pm

זה כבר קצת מתכון אחר אבל אפשר לנסות

Reply
לאה אפריל 1, 2025 at 12:13 am

אפשר במקום קמח תופח לשים קמח שקדים או קמח תפו"א ? עם תוספת אבקת אפיה…

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:31 pm

קמח תפא ואבקת אפייה מעולה

Reply
נטע אפריל 11, 2025 at 8:08 pm

סליחה על הרגע האחרון – במקום מיץ אפשר חלב? ולמה צריך דווקא מים רותחים? תוהה אם יכולה פשוט להחליף את המים והמיץ בחלב חמים

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2025 at 9:49 am

כן אין בעיה

Reply
דבורה אפריל 1, 2025 at 4:53 am

בשבת נחים
מכינים הכל לכבד שבת לפני שבת

Reply
[email protected] אפריל 15, 2025 at 7:51 pm

האם אפשר להשתמש במיץ דובדבנים או אוכמניות?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2025 at 9:16 pm

לא ניסיתי

Reply
אורטל אפריל 1, 2025 at 9:05 am

הי יש משהו אחר שאפשר לשים במקום קמח תופח?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:30 pm

קמח ללא גלוטן ואבקת אפייה

Reply
זהבה אפריל 1, 2025 at 10:02 am

האם העוגה מתאימה גם לצליאקים?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:30 pm

אם הם אוכלים קמח ללא גלוטן אז בטח

Reply
יעל אפריל 1, 2025 at 10:57 am

אני לא דתייה, אבל הצירוף "קמח תופח כשר לפסח" מצחיק אותי. אם כבר שומרים כשרות, אז תסתדרו שבוע עם שקדים טחונים או קמח מצה (או קינוחים ללא בצק – לא חסרים כאלה). אחרת מה הטעם בכל העניין?
שיהיה חג שמח, שנהנה מהמתכונים הנהדרים של קרן כל השנה וגם בחג
ושכולם יחזרו הביתה.

Reply
מיכל אפריל 8, 2025 at 10:52 am

חמץ זה עניין רוחני (מאוד מעניין ללמוד על זה אגב), אז אין שום בעיה לאכול משהו תפוח שלא מחמיץ

Reply
אוריה מרידור אפריל 9, 2025 at 3:18 pm

וואו נראת פצצה, אפשר בקמח תופח רגיל, ובתבנית 23, אודה על המענה ❤️

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2025 at 10:49 am

אפשר

Reply
עופרה לוי אפריל 1, 2025 at 2:24 pm

רציתי לדעת האם קמח שאת השתמשת הוא קמח מצה? כתבת כשר לפסח

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:29 pm

בסופרים מוכרים קמח ללא גלוטן לפסח שהוא לאו דווקא קמח מצה

Reply
ניצן אפריל 2, 2025 at 2:23 pm

קרן אפשר עם קמח רגיל?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:26 pm

כן בטח

Reply
מיכל משה אפריל 4, 2025 at 1:33 pm

אפשר להכין בתבנית קוגלהוף?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 3:15 pm

אפשר

Reply
סיון אפריל 3, 2025 at 10:37 am

אם אני רוצה בתבנית 26, אז להכפיל או פי 1.5?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2025 at 1:03 pm

כן

Reply
רונית אפריל 4, 2025 at 12:33 pm

המתכונים הכי שווים!
אפשר קמח תמי תערובת פלא לעוגות? ואם כן כמה אבקת אפיה להוסיף?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 3:16 pm

כפית תספיק

Reply
חיה וגנר מישורי אפריל 5, 2025 at 5:28 pm

היי קרן – אפשר חמאה או שמנת במקום שמן קנולה? ואם כן אז כמה?

Reply
אלונה אפריל 5, 2025 at 11:29 am

היי קרן, תודה על מתכון. אפשר לעשות גם בתבנית 24 או שצריך לשנות כמויות ?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 3:14 pm

היא תצא קצת נמוכה אז כדאי להגדיל הכל ברבע

Reply
עפרה אפריל 5, 2025 at 12:05 pm

הי קרן, תודה על המתכון, הקמח תופח של אותם לפסח, מכיל גלוטן ממקור קמח מצות, שימי לב!

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 12:26 pm

לא הבנתי מה הבעיה
זו עוגה לפסח

Reply
עפרה אפריל 10, 2025 at 3:08 pm

היא מתוייגת באתר כעוגת שוקולד לל"ג, חוץ מזה היא מצויינת

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2025 at 9:16 pm

שמחה שאהבת

Reply
עפרה אפריל 5, 2025 at 12:06 pm

של אסם

Reply
Rula אפריל 7, 2025 at 7:23 pm

איזה מידה תבנית האפיה?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:15 pm

מרובעת בינונית כמו של בראוניז

Reply
נדב אפריל 5, 2025 at 7:23 pm

היי, האם העוגה מתאימה להריוניות? תודה!

Reply
עינת אפריל 6, 2025 at 1:26 am

אין בעיה וזה כשר לפסח רק שזה עם גלוטן כיוון שבמצות יש גלוטן.
בכל מקרה ציליאקים בודקים כל מוצר לפני שמכינים.
קרן יקרה, תודה על המתכונים המעולים שלך!!
ותודה גדולה על הנדיבות עבור כולנו.
חג שמח!!

Reply
שירי רביד עטיה אפריל 6, 2025 at 11:15 pm

היי קרן
במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:18 pm

מים רותחים או קרם קוקוס

Reply
מיכל אפריל 8, 2025 at 10:50 am

אפשר להחליף לקמח אחר שמתאים לפסח?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:15 pm

כל קמח שמתאים

Reply
ניצן אפריל 8, 2025 at 12:55 pm

אפשר קרם קוקוס במקום מיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:19 pm

בטח

Reply
שרון אפריל 8, 2025 at 8:27 pm

היי קרן, באיזה קמח ללא גלוטן השתמשת? תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:19 pm

אני קונה כל פעם מה שיש במכולת , הפעם היה של חברת תמי

Reply
אוריה מרידור אפריל 9, 2025 at 3:21 pm

מה גודל התבנית המרובעת

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2025 at 10:49 am

25*25

Reply
דיקלה אפריל 9, 2025 at 11:07 pm

היי, אוהבת את המתכונים שלך מאוד. האם את השמנת המתוקה אפשר להחליף לשמנת צמחית כדי שיהיה פרווה.

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2025 at 10:47 am

הי כן בטח

Reply
מיכל אפריל 10, 2025 at 10:58 pm

היי קרן, אין על המתכונים שלך!
האם ניתן להכין את העוגה הזאת לאישה בהריון ? 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2025 at 9:51 am

ברור

Reply
דסי אפריל 10, 2025 at 5:41 pm

יצאה דחוסה וממש לא אוורירית
מבאס

Reply
Yael hatan אפריל 10, 2025 at 6:21 pm

האם אפשרי במקום קקאו שוקולית?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2025 at 9:13 pm

בטח

Reply
rivkA אפריל 11, 2025 at 7:08 pm

אכזבה !!!!!!

Reply
אוסנת א אפריל 14, 2025 at 9:53 pm

האם אפשר להחליף את הקמח תופח בקמח מצה?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2025 at 9:12 pm

לא ניסיתי מאמינה שאפשר

Reply
אוה אפריל 16, 2025 at 1:31 pm

הקצפתי את החלבונים והעוגה דורשתשעה אפייה

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2025 at 7:20 am

אבל אין פה הקצפה של חלבונים

Reply
אוה אפריל 16, 2025 at 1:46 pm

העוגה שעה בתנור מבפנים לא אפוייה

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2025 at 7:18 am

אוי, מצטערת לשמוע שככה, מקוה שבסוף הסתדר

Reply
ריקי אפריל 19, 2025 at 3:36 pm

לא ברור לי למה מים רותחים? האם הם לא מבשלים את הביצים שבתערובת?

Reply

Leave a Comment