ללא גלוטןעוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד ענני ריקוטה ללא קמח

פברואר 15, 2023 35 Comments

צילום: נופר צור

אתם לא מבינים איזה דרך העוגה הזו עשתה עד שהיא הגיעה אליכם, שירה שעובדת איתי הכינה אותה לאחת הסדנאות ככיבוד לאורחים

(כמות המתכונים שנולדו פה לאתר רק מהכיבוד של האורחים לסדנאות מדהימההה) והאורחים עפו עליה וגם אני

אבל לא צילמתי אותה ורציתי ממש להעלות אותה ולצלם, ולא הספקתי, אבל שירה המשיכה להכין אותה לאורחים שוב ושוב כי באמת שהיא מתחסלת

ככ מהר שברור שהאורחים אוהבים אותה ממש, ושוב ושוב אני לא מספיקה לצלם אותה, עד שבסוף החלטנו ביום צילום שנשקיע וניתן לה את הזמן שהיא

צריכה, לא שניה לפני סדנה, ואין מה להגיד, לא משה כמה פעמים נכין אותה, היא תמיד ממש אבל ממש טעימה.

קרה לנו כמה פעמים שענני הריקוטה שקעו פנימה, ולפעמים נשארו למעלה, פעם אחת בטעות אפילו הכנו אותה רק משוקולד חלב והיא יצאה גם מדהים,

ובגדול, היא ככ טעימה לא משנה איך היא נראית אחרי תנור, ותאמינו לי שכל פעם היא נראית אחרת.

יש משהו בעוגות שוקולד האלו, שהן ללא קמח, שהן פשוט גורמות לך לרצות להתיישב ממש בנוח, עם כפית, ולאכול אותן ישירות מהתבנית

אין פעם שאכין כזו ולא יבקשו מתכון.  אז את זו קישטנו בענני ריקוטה נהדרים שנותנים לה טוויסט ומקשטים אותה מבחוץ וגם מבפנים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

זו שירה ירושלמי בכבודה ובעצמה!

עוגת שוקולד ענני ריקוטה ללא קמח/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים

קורט מלח

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

150 גר׳ חמאה

200 גר׳ שוקולד מריר

4 כפות (40 גר׳) קמח תפוחי אדמה

למלית ריקוטה:

מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה

1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

במיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים ומלח לבן עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית

בקערה נפרדת טורפים היטב חלמונים וסוכר לבן עד לקבלת קצף צהבהב בהיר

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ושוקולד מריר עד להמסה, מערבבים היטב.

מעבירים את תערובת השוקולד לקערת החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה. בעזרת מסננת מנפים פנימה את קמח תפוחי האדמה

מערבבים היטב שוב.

כשהתערובת אחידה מאחדים בתנועות קיפול עדינות עם תערובת החלבונים התפוחה, לקבלת תערובת שוקולדית אחידה.

מעבירים לתבנית אפייה.

בקערה מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר.

מניחים תלוליות של הריקוטה עם כף או עם כף גלידה קפיצית מעל בלילת השוקולד בתבנית, ומכניסים לאפייה של 40-45 דקות

בתנור, תבדקו עם קיסם שהיא עם פירורים לחים ולא מאוד רטובה ותוציאו.

הריקוטה לא תמיד נשארת למעלה ולפעמים שוקעת בבלילה, אבל אתם תראו אותה בחיתוך של העוגה וזה יהיה יפיפיה

מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. אפשר גם עם גלידה בצד אם מגישים את העוגה חמימה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**אפשר לוותר על הריקוטה ולאפות כעוגת שוקולד ללא גלוטן רגילה

**את קמח תפוחי האדמה ניתן להמיר בקורנפלור

 

35 Comments

sefi פברואר 16, 2023 at 6:20 am

קרן, היא נראית מעולה!
מתלבטת אם לזרוק פנימה גם פטל אדום, חושבת שיעבוד?

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2023 at 8:58 am

יעבוד אבל יישקע , שימי פטל מעל הענני ריקוטה

Reply
תאיר פברואר 16, 2023 at 2:42 pm

פה בתמונות זה תבנית מרובת, איזה גודל תבנית מרובעת תתאים לעוגה?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:05 pm

25*25

Reply
michal פברואר 17, 2023 at 7:57 am

את תמיד יכולה לעטוף בקמח את הפרי שאת רוצה להוסיף ואז הוא לא שוקע …נשמע שהפטל סוגר פינה לגמרי

Reply
דניאל יוני 22, 2023 at 8:20 pm

היי קרן 🙂
את כותבת באופן ההכנה להקציף את החלבונים עם מלח לבן, הכוונה היא למלח או שזה בלבול והתכוונת לסוכר?
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 24, 2023 at 8:58 am

לא התבלבלתי תקראי את ההוראות עד הסוף

Reply
שירלי גרנון פברואר 16, 2023 at 10:54 am

הי קרן , האם יעבוד עם קמח שקדים לדעתך ?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:07 pm

כן בטח

Reply
גליה אור-ליעוז פברואר 16, 2023 at 12:52 pm

האם קמח שקדים טוב במקום קמח תפוחי אדמה?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:07 pm

כן

Reply
איריס פברואר 16, 2023 at 8:32 pm

אפשר להמיר את קמח תפוחי האדמה בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:05 pm

כן בטח

Reply
נטלי פברואר 16, 2023 at 8:34 pm

האם אפשר להמיר את הקמח תפוחי אדמה גם בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:09 pm

אפשר

Reply
מור פברואר 16, 2023 at 8:56 pm

אפשר גבינה לבנה או שמנת חמוצה במקום הריקוטה?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:05 pm

לא, אפשר פשוט לוותר על הריקוטה

Reply
Noa פברואר 17, 2023 at 8:03 am

לשים במקרר או בחוץ?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:09 pm

במקרר

Reply
אביטל לשם פברואר 17, 2023 at 11:20 am

כמה קריטי זה להחליף את הקמח תפוא בקמח שקדים להערכתך?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:10 pm

לא קריטי ואפשר לגמרי

Reply
הדר פברואר 19, 2023 at 7:26 pm

עוד עוגה מצויינת מהמתכונים הנהדרים שלך!
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2023 at 5:26 pm

תודה הדר

Reply
טל פברואר 22, 2023 at 3:59 pm

קרן המהממת,
הכנתי והיא היתה מושלמת פשוט.
אני רוצה להכין אותה באינגליש קייק, הכמות מספיקה לשתי אינגליש קייק לדעתך?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 7:45 pm

לא חושבת שזה יספיק לשתיים אולי אחת מאוד גדולה או שתיים בינוניות והעוגה נמוכה

Reply
גוטליב טל גוטליב פברואר 20, 2023 at 8:34 am

אפשר להחליף במשהו את החמאה?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2023 at 5:26 pm

מחמאה/נטורינה/שמן קוקוס

Reply
אורית יולי 27, 2023 at 4:34 pm

שלום קרן ותודה על המתכונים המיוחדים!! 🙂
אשמח לדעת האם ניתן להחליף את גבינת הריקוטה בגבינת טוב טעם של טרה.
תודה

Reply
קרן אגם יולי 27, 2023 at 9:04 pm

בטח

Reply
עדי אוגוסט 17, 2023 at 11:25 am

נשמע מדהים!
אפשרי להוסיף ציפוי שוקולד וסוכריות לעוגת יום הולדת או שיקריס את העוגה?
לילדים עדיף להמיר חלק או את הכל בשוקולד חלב?
תודה!

Reply
אורית ספטמבר 27, 2023 at 8:43 pm

בכמה צריך להכפיל אם רוצים לאפות בתבנית מלבנית 30 על 20?

Reply
קרן יוני 5, 2024 at 10:05 am

אפשר להחליף את החמאה בשמן? (רגישות ללקטוז)

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:32 pm

עדיף שמן קוקוס 80% מסך החמאה

Reply
אלה אוגוסט 30, 2024 at 1:42 pm

הי, נראה מדהים! אפשר להחליף את הריקוטה במסקרפונה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2024 at 11:39 pm

לא ניסיתי זו גבינה כבדה יותר אבל יש מצב שיהיה טעים

Reply

Leave a Comment