אתם לא מבינים איזה דרך העוגה הזו עשתה עד שהיא הגיעה אליכם, שירה שעובדת איתי הכינה אותה לאחת הסדנאות ככיבוד לאורחים
(כמות המתכונים שנולדו פה לאתר רק מהכיבוד של האורחים לסדנאות מדהימההה) והאורחים עפו עליה וגם אני
אבל לא צילמתי אותה ורציתי ממש להעלות אותה ולצלם, ולא הספקתי, אבל שירה המשיכה להכין אותה לאורחים שוב ושוב כי באמת שהיא מתחסלת
ככ מהר שברור שהאורחים אוהבים אותה ממש, ושוב ושוב אני לא מספיקה לצלם אותה, עד שבסוף החלטנו ביום צילום שנשקיע וניתן לה את הזמן שהיא
צריכה, לא שניה לפני סדנה, ואין מה להגיד, לא משה כמה פעמים נכין אותה, היא תמיד ממש אבל ממש טעימה.
קרה לנו כמה פעמים שענני הריקוטה שקעו פנימה, ולפעמים נשארו למעלה, פעם אחת בטעות אפילו הכנו אותה רק משוקולד חלב והיא יצאה גם מדהים,
ובגדול, היא ככ טעימה לא משנה איך היא נראית אחרי תנור, ותאמינו לי שכל פעם היא נראית אחרת.
יש משהו בעוגות שוקולד האלו, שהן ללא קמח, שהן פשוט גורמות לך לרצות להתיישב ממש בנוח, עם כפית, ולאכול אותן ישירות מהתבנית
אין פעם שאכין כזו ולא יבקשו מתכון. אז את זו קישטנו בענני ריקוטה נהדרים שנותנים לה טוויסט ומקשטים אותה מבחוץ וגם מבפנים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שוקולד ענני ריקוטה ללא קמח/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
קורט מלח
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
150 גר׳ חמאה
200 גר׳ שוקולד מריר
4 כפות (40 גר׳) קמח תפוחי אדמה
למלית ריקוטה:
מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה
1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
במיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים ומלח לבן עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית
בקערה נפרדת טורפים היטב חלמונים וסוכר לבן עד לקבלת קצף צהבהב בהיר
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ושוקולד מריר עד להמסה, מערבבים היטב.
מעבירים את תערובת השוקולד לקערת החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה. בעזרת מסננת מנפים פנימה את קמח תפוחי האדמה
מערבבים היטב שוב.
כשהתערובת אחידה מאחדים בתנועות קיפול עדינות עם תערובת החלבונים התפוחה, לקבלת תערובת שוקולדית אחידה.
מעבירים לתבנית אפייה.
בקערה מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר.
מניחים תלוליות של הריקוטה עם כף או עם כף גלידה קפיצית מעל בלילת השוקולד בתבנית, ומכניסים לאפייה של 40-45 דקות
בתנור, תבדקו עם קיסם שהיא עם פירורים לחים ולא מאוד רטובה ותוציאו.
הריקוטה לא תמיד נשארת למעלה ולפעמים שוקעת בבלילה, אבל אתם תראו אותה בחיתוך של העוגה וזה יהיה יפיפיה
מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. אפשר גם עם גלידה בצד אם מגישים את העוגה חמימה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**אפשר לוותר על הריקוטה ולאפות כעוגת שוקולד ללא גלוטן רגילה
**את קמח תפוחי האדמה ניתן להמיר בקורנפלור
35 Comments
קרן, היא נראית מעולה!
מתלבטת אם לזרוק פנימה גם פטל אדום, חושבת שיעבוד?
יעבוד אבל יישקע , שימי פטל מעל הענני ריקוטה
פה בתמונות זה תבנית מרובת, איזה גודל תבנית מרובעת תתאים לעוגה?
25*25
את תמיד יכולה לעטוף בקמח את הפרי שאת רוצה להוסיף ואז הוא לא שוקע …נשמע שהפטל סוגר פינה לגמרי
היי קרן 🙂
את כותבת באופן ההכנה להקציף את החלבונים עם מלח לבן, הכוונה היא למלח או שזה בלבול והתכוונת לסוכר?
תודה!
לא התבלבלתי תקראי את ההוראות עד הסוף
הי קרן , האם יעבוד עם קמח שקדים לדעתך ?
כן בטח
האם קמח שקדים טוב במקום קמח תפוחי אדמה?
כן
אפשר להמיר את קמח תפוחי האדמה בקמח שקדים?
כן בטח
האם אפשר להמיר את הקמח תפוחי אדמה גם בקמח שקדים?
אפשר
אפשר גבינה לבנה או שמנת חמוצה במקום הריקוטה?
לא, אפשר פשוט לוותר על הריקוטה
לשים במקרר או בחוץ?
במקרר
כמה קריטי זה להחליף את הקמח תפוא בקמח שקדים להערכתך?
לא קריטי ואפשר לגמרי
עוד עוגה מצויינת מהמתכונים הנהדרים שלך!
תודה
תודה הדר
קרן המהממת,
הכנתי והיא היתה מושלמת פשוט.
אני רוצה להכין אותה באינגליש קייק, הכמות מספיקה לשתי אינגליש קייק לדעתך?
לא חושבת שזה יספיק לשתיים אולי אחת מאוד גדולה או שתיים בינוניות והעוגה נמוכה
אפשר להחליף במשהו את החמאה?
מחמאה/נטורינה/שמן קוקוס
שלום קרן ותודה על המתכונים המיוחדים!! 🙂
אשמח לדעת האם ניתן להחליף את גבינת הריקוטה בגבינת טוב טעם של טרה.
תודה
בטח
נשמע מדהים!
אפשרי להוסיף ציפוי שוקולד וסוכריות לעוגת יום הולדת או שיקריס את העוגה?
לילדים עדיף להמיר חלק או את הכל בשוקולד חלב?
תודה!
בכמה צריך להכפיל אם רוצים לאפות בתבנית מלבנית 30 על 20?
אפשר להחליף את החמאה בשמן? (רגישות ללקטוז)
עדיף שמן קוקוס 80% מסך החמאה
הי, נראה מדהים! אפשר להחליף את הריקוטה במסקרפונה?
לא ניסיתי זו גבינה כבדה יותר אבל יש מצב שיהיה טעים