חגיםעוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד פשוטה לפסח

מרץ 22, 2021 69 Comments

את הפעם הזו שהכנתי את העוגה הזו לראשונה ממתכון שמצאתי ברשת, כתבתי על דף נייר ומאז אין לי

מושג מהיכן הוא, אני לא אשכח… זה היה בחופשת פסח, הילדים היו קטנים בגיל הגן , וקבעתי עם כמה

אמהות שניסע יחד לגן החיות התנכי בירושלים:-) יש רכבת שמגיעה מתל אביב ישירות לשם, הילדים ממש התרגשו

ואני ממש רציתי לפנק את כולם בעוגה לפסח שגם ילדים אוהבים (שוקולד איך לא), הכנתי שתיים כאלו ויצאנו

לדרך ברכבת, העוגות בתיק, יחד עם תרמוס קפה, ואני יודעת שנגיע לגן החיות, הילדים יעופו על עצמם,

אנחנו האמהות נשב בצל, נשתה קפה נאכל עוגה ויהיה ממש כייף.

הרכבת, איטית בטירוף, ולא היה בה מקום לשבת, אז ישבנו כולנו אמהות וילדים על הרצפה

באחד המעברים בין הקרונות שקרובים לדלת, וכמובן שבשלב מסויים הילדים היו רעבים כי נסענו

מלאאאאא זמן והיה להם משעמם, אז הוצאתי את העוגות מהתיק, שכחתי בבית סכין, ועם הידיים

פשוט הוצאתי להם חתיכות מהעוגה… היא היתה ככ טעימה ואף אחד לא האמין שאין בה טיפת קמח.

היא חוסלה על הרצפה ברכבת, עשינו להם מלאאאאא פירורי שוקולד דביקים, וכמובן כשהגענו

לגן החיות הילדים רצו שאלך איתם לכל מקום, שאטפס שם על כל מתקן אפשרי, ולא היתה לי דקה

לשבת לשתות את הקפה מהתרמוס, שלא לדבר על זה שהיה פסח, עמדנו שעה בתור להיכנס,

והמקום היה ככ מפוצץ שלא היתה פיסת צל אחת נעימה, ואני אסכם בעדינות ואומר שאני מעדיפה להישאר

בבית, למרות שזו בסופו של דבר היתה חוייה, ועובדה שהכי זכורה לי ממנה זו עוגת השוקולד מהרכבת.

בשנים שעברו הכנתי אותה עוד מלא פעמים, היא הבחושה הכי קלה להכנה ליד הקפה בחג, והיא תמיד

תזכיר לי טיול עם הילדים בפסח, אז תוכלו גם אתם להכין אותה לקראת טיול או פיקניק, לנשנש באוטו

בפקקים עם קפה מהתרמוס, לאכול אותה בצל מתחת לעצים בטיול שתעשו, או להגיש אותה ליד

הקפה אם אתם מארחים בחול המועד, ולהנות ממנה ככה גם בלי לטייל כמוני.

עוגת שוקולד פשוטה לפסח/תבנית אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

100 גר׳ חמאה או 1/2 כוס שמן קנולה לפרווה

100 גר׳ קוביות שוקולד מריר

1/2 כוס 0100 גר׳) סוכר חום בהיר

2 ביצים גודל L

3 כפות מיץ תפוזים

30 גר׳ שקדים טחונים לאבקה 0אםשר להתשמש בכל אגוז אחר)

2 כפות (20 גר׳) אבקת קורנפלור

2 כפות (20 גר׳) אבקת קקאו

כפית גדושה של אבקת אפייה

50 גר׳ שוקולד צ׳יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 165 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה חסינת חום ממיסים 100 גר׳ שוקולד מריר עם חמאה בפולסים קצרים, היזהרו לא לשרוף את השוקולד!

מוציאים, מערבבים היטב, מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב.

מוסיפים פנימה את הביצים וטורפים היטב, מוסיפים מיץ תפוזים ומערבבים.

בקערה קטנה מערבבים אבקת שקדים,קורנפלור,אבקת אפייה קקאו ו 50 גר׳ שוקולד צי׳פס, מעבירים לקערת

הבלילה הרטובה ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית ואופים כ 35-40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו .

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

-העוגה נשמרת עד כארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב ואפשר גם במקרר.

**ניתן להמיר שקדים טחונים בקמח תפא או בעוד קורנפלור או בקמח מצה אן סכל אגוז אחר טחון

69 Comments

רוס מרץ 22, 2021 at 2:50 pm

אפשר להחליף קורנפלור הקמח תפוחי אדמה?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 3:40 pm

כן אוסיף למטה גם הערה תודה

Reply
נטע אפריל 21, 2022 at 10:40 am

האם אפשר להמיר את השקדים בקמח תופח של פסח? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2022 at 12:09 pm

כן אפשר

Reply
יונת מרץ 22, 2021 at 3:16 pm

העוגה נראית מעולה אבל משהו לא מסתדר עם כמויות השוקולד. במצרכים לעוגה כתוב 100 גרם שוקולד מריר ועוד 50 גרם שוקולד צ׳יפס ובהוראות הכנה כתוב להשתמש בסה״כ 100 גרם…

Reply
אופירה מרץ 23, 2021 at 12:23 pm

תקראי שוב :)))

Reply
יונת מרץ 23, 2021 at 4:14 pm

שינתה…

Reply
דנה בן שלומי אפריל 2, 2021 at 4:19 pm

היי
אפשר להמיר את המיץ תפוזים במים?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2021 at 5:28 pm

כן

Reply
עדי מרץ 22, 2021 at 3:20 pm

אפשר להמיר לשוקולד חלב? ולשוקולית במקום קקאו? ולעשות בכלל עוגה אחרת? סתאאאאם
פשוט לא אוהבים אצלנו מריר… לכן שואלת

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 3:40 pm

לא יעבוד עם שוקולד חלב רק חלקית.

Reply
מאיה מרץ 22, 2021 at 9:28 pm

נראה מדהיםםם! אפשר לצקת מעל העוגה גנאש שוקולד ולפזר סוכריות? כדי שהיא תהפוך להיות עוגת יומולדת? 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2021 at 12:07 am

בטח! ייצא מהמם

Reply
נועה מרץ 23, 2021 at 7:25 am

היי העוגה נראת יושלם אני כבר שבוע מחפשת כזאת לפסח! כמה זה 30 גרם שקדים? אפשר את הכמות בכלי מדידה אין לי משקל ואני רואה שרק זה מוצר שצריך שקילה

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2021 at 8:47 am

3 כפות

Reply
רוני אפריל 1, 2021 at 3:13 pm

אפשר לשים סוכר לבן רגיל במקום סוכר חום?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2021 at 4:11 pm

בטח

Reply
עלמה מרץ 22, 2021 at 3:32 pm

היי נשמע מעולה ואוהבת ונהנית מכל המתכונים שלך 🙂
אפשר לוותר על השקדים?
והאם אפשר להמיר את המיץ תפוזים במשהו אחר?
תודה!!!

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 3:39 pm

תודההה
שקדים להמיר בקמח תפא או קמח מצה או קורנפלור
ואפשר ברנדי במקום מיץ

Reply
מעיין מרץ 22, 2021 at 3:51 pm

נשמע מדהיםם!!
רק רציתי לדעת במקום הקורנפלור אוכל לשים קמח מצה?
אם כן איך ממירים את הכמויות?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 7:44 pm

אותה כמות כן

Reply
קרן מרץ 22, 2021 at 8:36 pm

איזה עוגה קלה וכיפית. אין עליך מהממת.
אפשר במקום מיץ תפוזים חלב?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 8:55 pm

אפשר

Reply
עטרה רצין אפריל 21, 2022 at 4:51 pm

עוגה מעולה בגרסה המקורית תודה! אפשר גם קפה נמס במקום מיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2022 at 8:14 am

כן אפשר

Reply
נעמה מרץ 22, 2021 at 9:16 pm

במקום תפוזים אפשר משהו אחר?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 1:02 pm

ברנדי או מים או חלב

Reply
ענת מרץ 23, 2021 at 4:07 am

היי קרן,לגרסה הלא כשרה לפסח..כמה קמח במקום קןרנפלור ?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2021 at 8:47 am

באותה הכמות

Reply
נעמה מילר מרץ 23, 2021 at 3:05 pm

הכנתי אותה והיא מושלמת !!! תודה רבה
(השתמשתי בברנדי ובקמח שקדים במקום שקדים טחונים)

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2021 at 4:10 pm

תודה נעמה

Reply
ענת מרץ 23, 2021 at 7:33 pm

האם שקדים טחונים הכוונה קמח שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2021 at 7:45 pm

כן

Reply
chen ganon מרץ 24, 2021 at 2:19 pm

נראה מעולה!!! במה אפשר להחליף את התפוזים?

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2021 at 2:30 pm

ברנדי

Reply
Idit Fallon kaye מרץ 24, 2021 at 10:07 pm

היי נראה מתכון מהמם!! אם אני רוצה להכין עוגה עגולה קוטר 24 להכפיל את הכפמות?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 9:45 am

כן

Reply
לי מרץ 25, 2021 at 4:00 am

היי אני לא מוצאת קורנפלור כשלפ באמריקה יוצא טעים אם אשנה לקמח תפוח אדמה ?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 9:45 am

כן

Reply
יובל מרץ 25, 2021 at 11:43 pm

היי קרן, מתה על המתכונים שלך, מאז שגיליתי אותך אני לא אופה עוגות בלעדייך! חחחח.
רק משהו ששמתי לב אליו, באופן ההכנה לא כתוב מתי להוסיף אבקת אפייה, מנחשת בקערה עם הקורנפלור?
יום טוב 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 7:22 am

צודקת, תיקנתי

Reply
Itamar Hay מרץ 27, 2021 at 3:12 pm

אפשר להחליף את הסוכר במייפל או סילאן? ומה הכמות אם כן?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:07 pm

לא תתקבל אותה תוצאה

Reply
טלי מרץ 28, 2021 at 4:52 pm

עוגה קלה ומעולה!!! הבת שלי הכינה לבד ויצא מושלם!!! תודה רבה

Reply
Liora מרץ 29, 2021 at 10:35 pm

ואם יש לי כבר קמח שקדים? כמה להשתמש

Reply
אפרת אפריל 2, 2021 at 4:08 pm

אז ככה…בחג הראשון, הבת שלי הכינה לפי המתכון, יצא מעולה!
היום, קצת אילתרתי כי לא היה שקדים טחונים, אז שמתי 30 גר קמח מצה לעוגות, במקום שוקולד קצוץ/ ציפס, שמתי אגוזים- ו. גם יצא נפלא! תודה לך

Reply
Orna Klausner אפריל 2, 2021 at 6:20 pm

העוגה פשוט מהממת. קלי קלות ויוצאת מדהים, אי אפשר להפסיק לאכול. תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2021 at 2:56 pm

תודה אורנה

Reply
שרה אפריל 5, 2021 at 1:04 pm

קרן, איזו עוגה טעימה !
הכנתי ויצא ממש מוצלח, ועוד ביקשו מייד מתכון 🙂
מעכשיו אני מכוסה לעוגות פסח ..
תבורכי

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 1:42 pm

שמחה לשמוע שרה תודה

Reply
טליה אפריל 8, 2021 at 7:12 pm

העוגה הכי טובה שאכלתי בפסח. פשוטה להכנה וכ'כ שוקלדית וטעימה. תודה רבה!!

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2021 at 9:10 pm

שמחתי לשמוע טליה תודה

Reply
נגה אפריל 14, 2021 at 8:56 am

היי קרן יקרה,חשבתי לעשות את העוגה הזאת כעוגת יום הולדת (לא בפסח אבל יש אורחים שנמנעים מקמח לבן). האם את ממליצה עליה או על אחת אחרת? ואם כן אז יעבוד בתכנית עגולה 24 צריך להכפיל פי 2? יעבוד עם גנאש? תודה על הכל

Reply
נגה נובמבר 1, 2021 at 8:12 am

רק להגיד שזו עוגה פשוט מעולה ובתור צליאקית עושה אותה המון לא רק בפסח. תודה רבה לך

Reply
עדי מרץ 12, 2022 at 8:46 pm

עוגה מהממת! יש אפשרות להשתמש במשהו אחר במקום ביצים (לילד אלרגי)?

Reply
קרן אגם מרץ 13, 2022 at 6:53 am

אפשר להמיר ביצים ברסק תפוחים
לא ניסיתי אבל מאמינה שיעבוד

Reply
נגה אפריל 6, 2022 at 12:56 am

עוגה מצויינת קצרה מחמאות שנה שעברה ממליצה בחום!
קרן רק אשמח לטיפ היא מאוד צנחה לי כל פעם.. יש לך רעיון למה קרה ? גם אצלך בתמונה רואה שהיא קצת ככה אז אולי אמורה לצאת כך? תודה על הכלל

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 7:34 am

עוגה לא על בסיס קמח רגיל צונחת מעט וזה חלק מקסם ויופי עוגות של פסח

Reply
ענבל אפריל 13, 2022 at 9:46 pm

היי קרן
אני מעוניינת להכין את העוגה עם שמן.
כשממיסים את השוקולד, ממיסים אותו ללא השמן ואחרי ההמסה מוסיפים? או שההמסה היא יחד עם השמן כמו ההמסה של השוקולד עם החמאה?
והאם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן קנולה?
תודה וחג שמח

Reply
נעה אפריל 3, 2023 at 6:18 pm

קרן אהובה,בגרסה עם השמן, עדיין לשים אותה כמות בדיוק כמו החמאה ? 1/2 כוס (100 גרם)? לא אמורים קצת פחות מחמאה כשממירים?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2023 at 9:49 pm

בדיוק כמו שכתבתי

Reply
נעם אפריל 3, 2023 at 7:26 pm

היי, אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2023 at 7:26 am

בטח

Reply
אסתר מרץ 7, 2024 at 11:24 pm

עוגה קלה וטעימה מאוד. כבר מכינה אותה פעם שניה והיא פשוטה ונהדרת. תודה על מתכון שיכנס לרשימת הקבועים שלי!

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:25 pm

תודה אסתר

Reply
יהודית אפריל 17, 2024 at 10:58 am

הי קרן,
נראה מעולה.
אם אין לי קורנפלור, יש במה להמיר?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:44 pm

קמח תפא

Reply
מיכל נובמבר 21, 2024 at 6:59 pm

בתנור על 2 פסים או טורבו?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2024 at 9:11 pm

חום עליון תחתון

Reply

Leave a Comment