מתכוני פרווהמתכונים כלליעוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד של פעם

ינואר 23, 2020 79 Comments

פתאום כשהכנתי את העוגה לצילום לבלוג, הבנתי כמה עוגת שוקולד אחת עם סוכריות צבעוניות גורמת

אושר לילדים. נזכרתי איך לפני כל ימי ההולדת שלהם הם היו מבקשים ממני להכין להם עוגת שוקולד

פשוטה, בלי להתחכם, ממש מזהירים אותי. רק מלראות השבוע את האושר על הפנים היפות שלהם

כשסיימתי לצלם אותה והם זכו לאכול ממנה הבנתי ונזכרתי כמה זה כייף.

עוגות של יום הולדת אלו עוגות שלא צריך להתחכם בהן, או לשנות אותן, לא צריך להקפיד שהקקאו יהיה

באיכות גבוה, או להרגיש לא נח עם זה שהעוגה עם שמן ומלא סוכר, כי זה כל הכייף, שאלו מתכונים

של פעם, שעוברים מדור לדור, ונשארים לנצח, טעם של ילדים.

פעם היה לי קשה להודות, שעוגות של פעם זה הכי טעים והייתי ממש משתדלת להתחכם ולשנות ולגוון,

ובסוף מתבאסת על עצמי, כי זה אף פעם לא היה יוצא כמו שרציתי, ולקח לי כמה שנים להודות,

שאני פשוט אוהבת עוגות יום הולדת של פעם. הן הכי יפות בעיני.

תוך כדי שאנחנו זוללים אותה בבית הילדים נזכרו בדברים מצחיקים שקרו לי בעבר עם עוגות יום הולדת שלהם:

הגדולה נזכרה שכשהיתה בגן הכנתי לה עוגה וכשיצאנו מהבית לאוטו היא התהפכה לי על הכביש.

אני זוכרת אפילו את העוגה שקניתי לה בקונדיטוריה במקום זו שנפלה.

והיא לא תשכח לי את הפעם ההיא שהכנתי לה עוגה, הנחתי אותה מתחת למושב האחורי באוטו,

והגעתי לאסוף אותה מאבא שלה לחגיגה, רק שהיא לא ראתה שהעוגה יושבת למרגלות הכיסא באוטו ופשוט

דרכה עליה. זו היתה טרגדיה.

האמצעית נזכרה שהכנתי לה עוגה והיא נפלה לי בדרך מהתנור לשיש

ואז נזכרה שפעם נסענו לחגוג לה יום הולדת באיזה יער והעוגה ישבה לידי במושב ליד הנהג

ובזמן שבלמתי לא זוכרת אפילו למה בפתאומיות היא פשוט עפה לי על תא הכפפות (העוגה כן ?)

נזכרנו גם בשנה אחת שהכנתי עוגה, ושכחתי להוסיף את הסוכר.והיא היתה שטוחה כמו רקיק ויבשהההה.

היתה גם את הפעם ההיא שלא הספקתי להכין עוגה והבן זוג רצה להפתיע והכין עוגת שוקולד עם קמח טמפורה.

זה היה באמת הנסיון היחיד שלו. בקיצור…. אני לא הכתובת לבקש עוגות יום הולדת מסתבר.

אז סוף סוף הכנתי עוגת יום הולדת שראויה לעלות לבלוג עם התואר הנכסף ״של פעם״

ואתם מוזמנים להכין אותה לא רק לימי הולדת.

מה שכן השתנה עם השנים, אלו שלל הקישוטים שהיום אפשר לקנות כדי לקשט עוגת יום הולדת.

ובביקור שלי האחרון בחנות למוצרי אפייה, מצאתי את הסוכריות היפות האלו

עוגת שוקולד של פעם/תבנית עגולה 24

(המרה לפרווה תמצאו בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

לעוגה:

5 ביצים גודל L

2 כוסות (400 גר') סוכר לבן

1 סוכר וניל

שקית+כפית אבקת אפייה

2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן רגיל

3/4 כוס (105 גר') אבקת קקאו

3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה

1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים

3/4 מיכל (150 גר') שמנת חמוצה

לציפוי:

100 גר' שוקולד מריר

25 גר' חמאה

3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אפייה בניר אפייה (רצוי לרפד בתחתית וגם בשוליים)

(אפשר לראות איך אני מרפדת תבנית עגולה כאן)

בקערת המיקסר מקציפים ביצים סוכר וניל וסוכר לבן לתערובת תפוחה, מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כדקה.

מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה, מוסיפים שמנת חמוצה,קקאו,קמח,אבקת אפייה,ומים רותחים.

מערבבים לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית האפייה, אופים כ 40-45 דקות

עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים את העוגה, מניחים על רשת צינון ומכינים את הציפוי:

בסיר קטן ממיסים שוקולד מריר, חמאה ושמנת מתוקה.

מקשטים את העוגה בציפוי ומצננים, אחרי צינון אפשר להוסיף סוכריות צבעוניות ולהגיש.

לגרסת פרווה:

המירו שמנת חמוצה במיץ תפוזים,קרם קוקוס או שמנת צמחית

את ציפוי העוגה מכינים עם 2 כפות שמן בלי חמאה ובלי שמנת מתוקה

 

 

Print Friendly, PDF & Email

79 Comments

קרן ינואר 24, 2020 at 8:46 am

איזה נשמה את שאת תמיד דואגת לעדכן לגרסת הפרווה!!! את יוצרת מהנשמה

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2020 at 9:38 am

תודה רבה קרן!

Reply
יעל דצמבר 7, 2020 at 9:28 pm

רוצה להכין פרווה, מה יוצא טוב יותר תפוזים או שמנת צמחית?
ואיזה שמנת צמחית צריך? כמו של קצפת (ריץ?)?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 10:33 pm

קצפת צמחי נוזלית כמובן

Reply
טל ויסמן פברואר 5, 2021 at 2:15 pm

מה אפשר במקום שמנת חמוצה ?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 5:32 pm

יוגורט או שמנת מתוקה או קרם קוקוס

Reply
עינת ינואר 24, 2020 at 1:00 pm

אינגליש קייק זה חצי כמות? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2020 at 2:57 pm

כן

Reply
אורית ברנר ינואר 25, 2020 at 4:03 pm

בגרסה הטבעונית. מה לדעתך במקום הביצים????

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2020 at 5:09 pm

אני לא כזו מומחית בהמרות לטבעוני, ומדובר על כמות גדולה של ביצים, הייתי מהמרת על כוס רסק תפוחים, בהצלחה.

Reply
חיה ינואר 24, 2020 at 6:00 pm

לא מתוק מדי, שתי כוסות סוכר?!

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2020 at 6:08 pm

לא מתוק מדי

Reply
מור ברדוגו מאי 7, 2021 at 7:06 pm

הי קרן,
הכנתי את העוגה ובאמצע העוגה זה לא נאפה ונוצר לי בקע.
יודעת אולי למה?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 11:19 am

אולי משהו בערבוב של הבלילה לא היה תקין

Reply
נאוה פברואר 8, 2022 at 12:30 pm

זה נשמע המון סוכר. ניתן להפחית?

Reply
שביט אוקטובר 10, 2020 at 11:24 pm

הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2020 at 7:11 am

כן אבל לא קריטי

Reply
רוני ינואר 25, 2020 at 7:39 am

מים רותחים, רותחים?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2020 at 8:26 am

רותחים רותחים

Reply
בר ינואר 25, 2020 at 1:38 pm

400 גרם סוכר ? למה? אפשר להכין עוגת שוקולד מדהימה עם חצי מהכמות.
ברצינות, בכמה אפשר לחתוך מכמות הסוכר ? זה המון

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2020 at 3:02 pm

בעיני היא מושלמת כמו שהיא ולא הייתי מורידה בכמות, אם זה הרבה לך אפשר להכין מתכון אחר

Reply
עדי ינואר 27, 2020 at 3:23 am

את מה שנשאר לשמור במקרר או בחוץ?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2020 at 6:37 am

לא צריך להכניס למקרר
רק לשמור כשהיא עטופה היטב

Reply
דוד ינואר 28, 2020 at 7:23 am

הי קרן,
מכירה שידרוג כזה בו הציפוי כאילו ניקרש ? אולי קשור בהוספת ממרח שוקולד השחר לבישול של הציפוי….

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2020 at 8:41 am

את מתכוונת לדעתי לגנאש שוקולד, חפשי מתכון בגוגל יש המון

Reply
מאיה אוקטובר 11, 2020 at 1:50 am

פרוסטינג כמו שעושים אמריקאים, על בסיס אבקת סוכר נראה כאילו הוא ניקרש כשהוא מתייבש. לדוגמה:
https://www.marthastewart.com/318413/ultimate-chocolate-frosting

Reply
Lea gilad ינואר 30, 2020 at 6:43 am

שוב לענין המים הרותחים- האם הם לא ״מבשלים״ את הביצים?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2020 at 10:31 am

ממש לא, המים מתווספים יחד עם היבשים ולא קורה כלום

Reply
שביט אוקטובר 10, 2020 at 11:26 pm

הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2020 at 7:11 am

עדיף אבל ממש לא קריטי

Reply
מיכל מרץ 31, 2020 at 8:03 pm

אפשר בתבנית מאפינס? כמה זמן אפייה ואיזה חום?

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2020 at 9:00 pm

אין בעיה בתבנית מאפינס להתחיל לבדוק אותם אחרי 15 דקות
החום נשאר אותו הדבר

Reply
barak kedmi אפריל 18, 2020 at 9:30 am

היי קרן,
מאוד רחצה להכין אותה- האם ניתן להמיר את הקקאו ?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 10:18 am

אתה יכול להמיר קקאו בשוקולד מריר, מניחה ש 120-150 גר׳ יספיקו אבל אז יש להוריד בכמות הסוכר מעט ולקחת בחשבון שהיא לא תצא
ככ יציבה כי קקאו מייצב אותה

Reply
יסמין מאי 19, 2020 at 9:03 pm

אפשר לאפול בתבנית 26?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2020 at 9:37 pm

כן
אולי תצא נמוכה קצת וזמן אפייה יתקצר

Reply
הילה יולי 2, 2020 at 8:50 pm

היי קרן,
אני רוצה שהעוגה תצא אוורירית ולא דחוסה, מה אני צריכה לעשות ?

Reply
מיכל ויצמן יולי 21, 2020 at 4:32 am

תעבוד כעוגת שכבות? הבת שלי רוצה עוגת יומולדת שוקולד, 2 קומות עם קרם וניל ביניהם‍♀️

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 7:23 am

בהחלט יעבוד

Reply
מעיין ינואר 30, 2021 at 10:14 am

היי קרן, קודם כל את מדהימה !
מכורה לסטורים שלך את מצחיקה, מעניינת, ויש לך ידיים מושלמותתתת!!!
אשמח בבקשה להסבר איך לעטוף את העוגה בנייר אפיה כמו שכתבת במתכון..
חדשה באפיה וממש רוצה להכין את העוגה ..

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 2:18 pm

מניחים על תחתית התבנית (מתפרקת) נייר אפייה ללא הטבעת החיצונית ואז מניחים את הטבעת החיצונית וסוגרים, זה ייצור חצאית מסביב לעוגה.
גוזרים ממה שנשאר בחצאית מחוץ לתבנית רצועות.
משמנים את תבנית האפייה גם בדפנות ואז מדביקים את הרצועות מסביב לתבנית מבפנים כמובן, מקוה שעזרתי

Reply
נילי יולי 29, 2020 at 6:11 pm

הי קרן
אפשר להמיר שמנת חמוצה ביוגורט יווני 7%?
לא בא לי לצאת בחום הזה מהבית בשביל שמנת

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 8:32 pm

אפשר

Reply
נילי יולי 29, 2020 at 6:11 pm

הי קרן
אפשר להמיר שמנת חמוצה ביוגורט יווני 7%?

Reply
Mac אפריל 12, 2021 at 2:02 am

היי קרן..
אפשר להמיר את אבקת הקקאו באבקת שוקולית?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2021 at 11:31 pm

כן אפשר

Reply
נילי יולי 29, 2020 at 6:20 pm

האם ניתן להמיר שמנת חמוצה ביוגורט 7% יווני?

Reply
ליאת אוגוסט 9, 2020 at 10:44 am

זה המתכון המושלם ,נעול וסגור לכל העוגות ה"כושיות" באשר הן בעולם כולו ! מצוינת . תודה רבה קרן.

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2020 at 10:53 am

איזה כייף אלופה תודה !

Reply
שביט אוקטובר 10, 2020 at 11:32 pm

אפשר לאפות בתבנית קוטר 16?
כמה זמן אפייה צריך וכמה מעלות ?
בנוסף הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2020 at 7:12 am

עדיף בטמפרטורת החדר
תבנית 16 ממש לא תספיק לבלילת העוגה
תבנית עגולה 24 סמ

Reply
לירון ספטמבר 13, 2020 at 11:57 am

הי קרן, יש לי מצוקת סוכר – אפשר להחליף חצי מכמות הסוכר הלבן בסוכר חום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2020 at 6:54 pm

תמיד

Reply
תמי ספטמבר 29, 2020 at 4:39 pm

פספסתי את הפלוס כפית אבקת אפיה ויצרה לי קצת יציקתית, באסה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 5:17 pm

חשוב מאוד לא לפספס אבקת אפייה בעוגה

Reply
מורן אוקטובר 10, 2020 at 8:45 pm

אם אין לי שמנת חמוצה… אפשר אולי מתוקה או משהו אחר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2020 at 8:50 pm

בטח

Reply
מורן אוקטובר 10, 2020 at 8:58 pm

תודה על התגובה הסופר מהירה הולכת להכין שבוע טוב

Reply
יולי אוקטובר 13, 2020 at 12:17 pm

אין לי שמנת מתוקה לציפוי
קריטי?
להחליף עם משהו?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 2:36 pm

אפשר שוקולד מומס עם קצת חמאה או שמן

Reply
חגית אוקטובר 16, 2020 at 4:55 pm

היי קרן, האם אפשר להקפיא את העוגה עם הציפוי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:01 pm

עדיף בלי אבל אפשרי

Reply
תמה אוקטובר 17, 2020 at 1:23 pm

הכנתי לפי המתכון בדיוק. במקום שמנת חמוצה שמתי יוגורט. את הקרם במקום בסיר עשיתי בזהירות במיקרו. יצא פצצה
מתכון מנצח! תודה קרן

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 1:41 pm

נשמע מושלם תודה על השיתוף

Reply
יעל אוקטובר 20, 2020 at 12:00 pm

אני רוצה להכין לגן ברינג מרובע – 26*26 בכמה היית מגדילה את הכמויות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 12:48 pm

ברבע נראה לי

Reply
דבורה אוקטובר 23, 2020 at 9:37 am

היי קרן
חסר קישור כשאת רושמת "(אפשר לראות איך אני מרפדת תבנית עגולה כאן)"

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 10:07 am

לצערי הקישור לא קיים זה ישן

Reply
טלי נובמבר 11, 2020 at 12:36 pm

הי קרן
אם אני רוצה לצפות את העוגה בקצפת – האם את ממליצה להשמיט/לשנות את ציפוי השוקולד כדי שהקצפת לא "תתלכלך"?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 9:21 pm

אפשר לוותר על צפוי השוקולד במקרה ומקשטים בקצפת, או לקשט את הקצפת מעל בציפוי שוקולדי

Reply
שירה לב מרץ 14, 2021 at 9:35 am

היי קרן, תודה על מתכון מהמם! רוצה הפעם לנסות את גרסת הפרווה. כמה מיץ תפוזים עליי לשים? 150 מ"ל? עדיף לדעתך להשקיע ולצאת לקנות ריץ'?

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2021 at 4:13 pm

מניחה שגם תפוזים ייצא אחלה

Reply
טל פברואר 18, 2022 at 2:08 pm

האם אפשר להמיר את השמן בחמאה?

Reply
מור יוני 22, 2021 at 1:36 pm

אפשר בבקשה קישור לאיך לרפד תבנית עגולה? הקישור פה לא עובד ..

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 5:51 pm

נכון שה כבר ירד
אין לי את הקישור

Reply
מעיין יולי 21, 2021 at 11:32 am

אפשר חמאה מומסת במקום שמן קנולה? נתקעתי בלי…

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 12:33 pm

כן אפשר

Reply
עינב אוקטובר 1, 2021 at 11:08 am

אפשר להשתמש בביצים בגודל M? צריך לשים יותר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 1:31 pm

להוסיף אחת

Reply

Leave a Comment