מתכונים כלליעוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד של פעם

ינואר 23, 2020 18 Comments

פתאום כשהכנתי את העוגה לצילום לבלוג, הבנתי כמה עוגת שוקולד אחת עם סוכריות צבעוניות גורמת

אושר לילדים. נזכרתי איך לפני כל ימי ההולדת שלהם הם היו מבקשים ממני להכין להם עוגת שוקולד

פשוטה, בלי להתחכם, ממש מזהירים אותי. רק מלראות השבוע את האושר על הפנים היפות שלהם

כשסיימתי לצלם אותה והם זכו לאכול ממנה הבנתי ונזכרתי כמה זה כייף.

עוגות של יום הולדת אלו עוגות שלא צריך להתחכם בהן, או לשנות אותן, לא צריך להקפיד שהקקאו יהיה

באיכות גבוה, או להרגיש לא נח עם זה שהעוגה עם שמן ומלא סוכר, כי זה כל הכייף, שאלו מתכונים

של פעם, שעוברים מדור לדור, ונשארים לנצח, טעם של ילדים.

פעם היה לי קשה להודות, שעוגות של פעם זה הכי טעים והייתי ממש משתדלת להתחכם ולשנות ולגוון,

ובסוף מתבאסת על עצמי, כי זה אף פעם לא היה יוצא כמו שרציתי, ולקח לי כמה שנים להודות,

שאני פשוט אוהבת עוגות יום הולדת של פעם. הן הכי יפות בעיני.

תוך כדי שאנחנו זוללים אותה בבית הילדים נזכרו בדברים מצחיקים שקרו לי בעבר עם עוגות יום הולדת שלהם:

הגדולה נזכרה שכשהיתה בגן הכנתי לה עוגה וכשיצאנו מהבית לאוטו היא התהפכה לי על הכביש.

אני זוכרת אפילו את העוגה שקניתי לה בקונדיטוריה במקום זו שנפלה.

והיא לא תשכח לי את הפעם ההיא שהכנתי לה עוגה, הנחתי אותה מתחת למושב האחורי באוטו,

והגעתי לאסוף אותה מאבא שלה לחגיגה, רק שהיא לא ראתה שהעוגה יושבת למרגלות הכיסא באוטו ופשוט

דרכה עליה. זו היתה טרגדיה.

האמצעית נזכרה שהכנתי לה עוגה והיא נפלה לי בדרך מהתנור לשיש

ואז נזכרה שפעם נסענו לחגוג לה יום הולדת באיזה יער והעוגה ישבה לידי במושב ליד הנהג

ובזמן שבלמתי לא זוכרת אפילו למה בפתאומיות היא פשוט עפה לי על תא הכפפות (העוגה כן ?)

נזכרנו גם בשנה אחת שהכנתי עוגה, ושכחתי להוסיף את הסוכר.והיא היתה שטוחה כמו רקיק ויבשהההה.

היתה גם את הפעם ההיא שלא הספקתי להכין עוגה והבן זוג רצה להפתיע והכין עוגת שוקולד עם קמח טמפורה.

זה היה באמת הנסיון היחיד שלו. בקיצור…. אני לא הכתובת לבקש עוגות יום הולדת מסתבר.

אז סוף סוף הכנתי עוגת יום הולדת שראויה לעלות לבלוג עם התואר הנכסף ״של פעם״

ואתם מוזמנים להכין אותה לא רק לימי הולדת.

מה שכן השתנה עם השנים, אלו שלל הקישוטים שהיום אפשר לקנות כדי לקשט עוגת יום הולדת.

ובביקור שלי האחרון בחנות למוצרי אפייה, מצאתי את הסוכריות היפות האלו

עוגת שוקולד של פעם/תבנית עגולה 24

(המרה לפרווה תמצאו בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

לעוגה:

5 ביצים גודל L

2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן

1 סוכר וניל

שקית+כפית אבקת אפייה

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל

3/4 כוס (105 גר׳) אבקת קקאו

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים

3/4 מיכל (150 גר׳) שמנת חמוצה

לציפוי:

100 גר׳ שוקולד מריר

25 גר׳ חמאה

3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אפייה בניר אפייה (רצוי לרפד בתחתית וגם בשוליים)

(אפשר לראות איך אני מרפדת תבנית עגולה כאן)

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה, מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כדקה.

מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה, מוסיפים שמנת חמוצה,קקאו,קמח,אבקת אפייה,ומים רותחים.

מערבבים לקלבת תערובת אחידה.

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית האפייה, אופים כ 40-45 דקות

עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים את העוגה, מניחים על רשת צינון ומכינים את הציפוי:

בסיר קטן ממיסים שוקולד מריר, חמאה ושמנת מתוקה.

מקשטים את העוגה בציפוי ומצננים, אחרי צינון אפשר להוסיף סוכריות צבעוניות ולהגיש.

לגרסת פרווה:

המירו שמנת חמוצה במיץ תפוזים,קרם קוקוס או שמנת צמחית

את ציפוי העוגה מכינים עם 2 כפות שמן בלי חמאה ובלי שמנת מתוקה

 

 

Print Friendly, PDF & Email

18 Comments

קרן ינואר 24, 2020 at 8:46 am

איזה נשמה את שאת תמיד דואגת לעדכן לגרסת הפרווה!!! את יוצרת מהנשמה

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2020 at 9:38 am

תודה רבה קרן!

Reply
עינת ינואר 24, 2020 at 1:00 pm

אינגליש קייק זה חצי כמות? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2020 at 2:57 pm

כן

Reply
אורית ברנר ינואר 25, 2020 at 4:03 pm

בגרסה הטבעונית. מה לדעתך במקום הביצים????

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2020 at 5:09 pm

אני לא כזו מומחית בהמרות לטבעוני, ומדובר על כמות גדולה של ביצים, הייתי מהמרת על כוס רסק תפוחים, בהצלחה.

Reply
חיה ינואר 24, 2020 at 6:00 pm

לא מתוק מדי, שתי כוסות סוכר?!

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2020 at 6:08 pm

לא מתוק מדי

Reply
רוני ינואר 25, 2020 at 7:39 am

מים רותחים, רותחים?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2020 at 8:26 am

רותחים רותחים

Reply
בר ינואר 25, 2020 at 1:38 pm

400 גרם סוכר ? למה? אפשר להכין עוגת שוקולד מדהימה עם חצי מהכמות.
ברצינות, בכמה אפשר לחתוך מכמות הסוכר ? זה המון

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2020 at 3:02 pm

בעיני היא מושלמת כמו שהיא ולא הייתי מורידה בכמות, אם זה הרבה לך אפשר להכין מתכון אחר

Reply
עדי ינואר 27, 2020 at 3:23 am

את מה שנשאר לשמור במקרר או בחוץ?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2020 at 6:37 am

לא צריך להכניס למקרר
רק לשמור כשהיא עטופה היטב

Reply
דוד ינואר 28, 2020 at 7:23 am

הי קרן,
מכירה שידרוג כזה בו הציפוי כאילו ניקרש ? אולי קשור בהוספת ממרח שוקולד השחר לבישול של הציפוי….

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2020 at 8:41 am

את מתכוונת לדעתי לגנאש שוקולד, חפשי מתכון בגוגל יש המון

Reply
Lea gilad ינואר 30, 2020 at 6:43 am

שוב לענין המים הרותחים- האם הם לא ״מבשלים״ את הביצים?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2020 at 10:31 am

ממש לא, המים מתווספים יחד עם היבשים ולא קורה כלום

Reply

Leave a Comment