פתאום כשהכנתי את העוגה לצילום לבלוג, הבנתי כמה עוגת שוקולד אחת עם סוכריות צבעוניות גורמת
אושר לילדים. נזכרתי איך לפני כל ימי ההולדת שלהם הם היו מבקשים ממני להכין להם עוגת שוקולד
פשוטה, בלי להתחכם, ממש מזהירים אותי. רק מלראות השבוע את האושר על הפנים היפות שלהם
כשסיימתי לצלם אותה והם זכו לאכול ממנה הבנתי ונזכרתי כמה זה כייף.
עוגות של יום הולדת אלו עוגות שלא צריך להתחכם בהן, או לשנות אותן, לא צריך להקפיד שהקקאו יהיה
באיכות גבוה, או להרגיש לא נח עם זה שהעוגה עם שמן ומלא סוכר, כי זה כל הכייף, שאלו מתכונים
של פעם, שעוברים מדור לדור, ונשארים לנצח, טעם של ילדים.
פעם היה לי קשה להודות, שעוגות של פעם זה הכי טעים והייתי ממש משתדלת להתחכם ולשנות ולגוון,
ובסוף מתבאסת על עצמי, כי זה אף פעם לא היה יוצא כמו שרציתי, ולקח לי כמה שנים להודות,
שאני פשוט אוהבת עוגות יום הולדת של פעם. הן הכי יפות בעיני.
תוך כדי שאנחנו זוללים אותה בבית הילדים נזכרו בדברים מצחיקים שקרו לי בעבר עם עוגות יום הולדת שלהם:
הגדולה נזכרה שכשהיתה בגן הכנתי לה עוגה וכשיצאנו מהבית לאוטו היא התהפכה לי על הכביש.
אני זוכרת אפילו את העוגה שקניתי לה בקונדיטוריה במקום זו שנפלה.
והיא לא תשכח לי את הפעם ההיא שהכנתי לה עוגה, הנחתי אותה מתחת למושב האחורי באוטו,
והגעתי לאסוף אותה מאבא שלה לחגיגה, רק שהיא לא ראתה שהעוגה יושבת למרגלות הכיסא באוטו ופשוט
דרכה עליה. זו היתה טרגדיה.
האמצעית נזכרה שהכנתי לה עוגה והיא נפלה לי בדרך מהתנור לשיש
ואז נזכרה שפעם נסענו לחגוג לה יום הולדת באיזה יער והעוגה ישבה לידי במושב ליד הנהג
ובזמן שבלמתי לא זוכרת אפילו למה בפתאומיות היא פשוט עפה לי על תא הכפפות (העוגה כן ?)
נזכרנו גם בשנה אחת שהכנתי עוגה, ושכחתי להוסיף את הסוכר.והיא היתה שטוחה כמו רקיק ויבשהההה.
היתה גם את הפעם ההיא שלא הספקתי להכין עוגה והבן זוג רצה להפתיע והכין עוגת שוקולד עם קמח טמפורה.
זה היה באמת הנסיון היחיד שלו. בקיצור…. אני לא הכתובת לבקש עוגות יום הולדת מסתבר.
אז סוף סוף הכנתי עוגת יום הולדת שראויה לעלות לבלוג עם התואר הנכסף ״של פעם״
ואתם מוזמנים להכין אותה לא רק לימי הולדת.
מה שכן השתנה עם השנים, אלו שלל הקישוטים שהיום אפשר לקנות כדי לקשט עוגת יום הולדת.
ובביקור שלי האחרון בחנות למוצרי אפייה, מצאתי את הסוכריות היפות האלו
עוגת שוקולד של פעם/תבנית עגולה 24
(המרה לפרווה תמצאו בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
לעוגה:
5 ביצים גודל L
2 כוסות (400 גר') סוכר לבן
1 סוכר וניל
שקית+כפית אבקת אפייה
2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן רגיל
3/4 כוס (105 גר') אבקת קקאו
3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה
1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים
3/4 מיכל (150 גר') שמנת חמוצה
לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר
25 גר' חמאה
3 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אפייה בניר אפייה (רצוי לרפד בתחתית וגם בשוליים)
(אפשר לראות איך אני מרפדת תבנית עגולה כאן)
בקערת המיקסר מקציפים ביצים סוכר וניל וסוכר לבן לתערובת תפוחה, מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כדקה.
מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה, מוסיפים שמנת חמוצה,קקאו,קמח,אבקת אפייה,ומים רותחים.
מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית האפייה, אופים כ 40-45 דקות
עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מוציאים את העוגה, מניחים על רשת צינון ומכינים את הציפוי:
בסיר קטן ממיסים שוקולד מריר, חמאה ושמנת מתוקה.
מקשטים את העוגה בציפוי ומצננים, אחרי צינון אפשר להוסיף סוכריות צבעוניות ולהגיש.
לגרסת פרווה:
המירו שמנת חמוצה במיץ תפוזים,קרם קוקוס או שמנת צמחית
את ציפוי העוגה מכינים עם 2 כפות שמן בלי חמאה ובלי שמנת מתוקה
104 Comments
איזה נשמה את שאת תמיד דואגת לעדכן לגרסת הפרווה!!! את יוצרת מהנשמה
תודה רבה קרן!
רוצה להכין פרווה, מה יוצא טוב יותר תפוזים או שמנת צמחית?
ואיזה שמנת צמחית צריך? כמו של קצפת (ריץ?)?
קצפת צמחי נוזלית כמובן
כמה מיץ תפוזים לשים במקום שמנת מתוקה?
מה אפשר במקום שמנת חמוצה ?
יוגורט או שמנת מתוקה או קרם קוקוס
הכנתי את העוגה באמצע נפתח ואחרי 45 דקות עדיין נוזלי באמצע
מה יכולה להיות הבעיה ??
לא מספיק אפויה
תודה על התשובה
אפיתי עד שבאמצע נהיה אפוי מבודל אבל יצאה לי יבשה מידי
לא הכנתי טוב
אני רוצה לנסות
שוב ויד לי שאלה
1 סוכר וניל הכוונה שקית אחת
הקצפה של ביצים שלמות וסוכר לתערובת תפוחה כמה זמן מקציפים ומה מריך לראות בסוף ההקצפה ??
הי כן שקית אחת
תערובת תפוחה וצהבהבה
אינגליש קייק זה חצי כמות? תודה
כן
בגרסה הטבעונית. מה לדעתך במקום הביצים????
אני לא כזו מומחית בהמרות לטבעוני, ומדובר על כמות גדולה של ביצים, הייתי מהמרת על כוס רסק תפוחים, בהצלחה.
לא מתוק מדי, שתי כוסות סוכר?!
לא מתוק מדי
הי קרן,
הכנתי את העוגה ובאמצע העוגה זה לא נאפה ונוצר לי בקע.
יודעת אולי למה?
אולי משהו בערבוב של הבלילה לא היה תקין
זה נשמע המון סוכר. ניתן להפחית?
הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר ?
כן אבל לא קריטי
מים רותחים, רותחים?
רותחים רותחים
400 גרם סוכר ? למה? אפשר להכין עוגת שוקולד מדהימה עם חצי מהכמות.
ברצינות, בכמה אפשר לחתוך מכמות הסוכר ? זה המון
בעיני היא מושלמת כמו שהיא ולא הייתי מורידה בכמות, אם זה הרבה לך אפשר להכין מתכון אחר
את מה שנשאר לשמור במקרר או בחוץ?
לא צריך להכניס למקרר
רק לשמור כשהיא עטופה היטב
הי קרן,
מכירה שידרוג כזה בו הציפוי כאילו ניקרש ? אולי קשור בהוספת ממרח שוקולד השחר לבישול של הציפוי….
את מתכוונת לדעתי לגנאש שוקולד, חפשי מתכון בגוגל יש המון
פרוסטינג כמו שעושים אמריקאים, על בסיס אבקת סוכר נראה כאילו הוא ניקרש כשהוא מתייבש. לדוגמה:
https://www.marthastewart.com/318413/ultimate-chocolate-frosting
שוב לענין המים הרותחים- האם הם לא ״מבשלים״ את הביצים?
ממש לא, המים מתווספים יחד עם היבשים ולא קורה כלום
הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר ?
עדיף אבל ממש לא קריטי
אפשר בתבנית מאפינס? כמה זמן אפייה ואיזה חום?
אין בעיה בתבנית מאפינס להתחיל לבדוק אותם אחרי 15 דקות
החום נשאר אותו הדבר
היי קרן,
מאוד רחצה להכין אותה- האם ניתן להמיר את הקקאו ?
אתה יכול להמיר קקאו בשוקולד מריר, מניחה ש 120-150 גר׳ יספיקו אבל אז יש להוריד בכמות הסוכר מעט ולקחת בחשבון שהיא לא תצא
ככ יציבה כי קקאו מייצב אותה
אפשר לאפול בתבנית 26?
כן
אולי תצא נמוכה קצת וזמן אפייה יתקצר
היי קרן,
אני רוצה שהעוגה תצא אוורירית ולא דחוסה, מה אני צריכה לעשות ?
תעבוד כעוגת שכבות? הבת שלי רוצה עוגת יומולדת שוקולד, 2 קומות עם קרם וניל ביניהם♀️
בהחלט יעבוד
היי קרן, קודם כל את מדהימה !
מכורה לסטורים שלך את מצחיקה, מעניינת, ויש לך ידיים מושלמותתתת!!!
אשמח בבקשה להסבר איך לעטוף את העוגה בנייר אפיה כמו שכתבת במתכון..
חדשה באפיה וממש רוצה להכין את העוגה ..
מניחים על תחתית התבנית (מתפרקת) נייר אפייה ללא הטבעת החיצונית ואז מניחים את הטבעת החיצונית וסוגרים, זה ייצור חצאית מסביב לעוגה.
גוזרים ממה שנשאר בחצאית מחוץ לתבנית רצועות.
משמנים את תבנית האפייה גם בדפנות ואז מדביקים את הרצועות מסביב לתבנית מבפנים כמובן, מקוה שעזרתי
הי קרן
אפשר להמיר שמנת חמוצה ביוגורט יווני 7%?
לא בא לי לצאת בחום הזה מהבית בשביל שמנת
אפשר
הי קרן
אפשר להמיר שמנת חמוצה ביוגורט יווני 7%?
היי קרן..
אפשר להמיר את אבקת הקקאו באבקת שוקולית?
כן אפשר
האם ניתן להמיר שמנת חמוצה ביוגורט 7% יווני?
זה המתכון המושלם ,נעול וסגור לכל העוגות ה"כושיות" באשר הן בעולם כולו ! מצוינת . תודה רבה קרן.
איזה כייף אלופה תודה !
אפשר לאפות בתבנית קוטר 16?
כמה זמן אפייה צריך וכמה מעלות ?
בנוסף הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר?
עדיף בטמפרטורת החדר
תבנית 16 ממש לא תספיק לבלילת העוגה
תבנית עגולה 24 סמ
הי קרן, יש לי מצוקת סוכר – אפשר להחליף חצי מכמות הסוכר הלבן בסוכר חום?
תמיד
פספסתי את הפלוס כפית אבקת אפיה ויצרה לי קצת יציקתית, באסה.
חשוב מאוד לא לפספס אבקת אפייה בעוגה
אם אין לי שמנת חמוצה… אפשר אולי מתוקה או משהו אחר?
בטח
תודה על התגובה הסופר מהירה הולכת להכין שבוע טוב
אין לי שמנת מתוקה לציפוי
קריטי?
להחליף עם משהו?
אפשר שוקולד מומס עם קצת חמאה או שמן
היי קרן, האם אפשר להקפיא את העוגה עם הציפוי?
עדיף בלי אבל אפשרי
הכנתי לפי המתכון בדיוק. במקום שמנת חמוצה שמתי יוגורט. את הקרם במקום בסיר עשיתי בזהירות במיקרו. יצא פצצה
מתכון מנצח! תודה קרן
נשמע מושלם תודה על השיתוף
אני רוצה להכין לגן ברינג מרובע – 26*26 בכמה היית מגדילה את הכמויות?
ברבע נראה לי
היי קרן
חסר קישור כשאת רושמת "(אפשר לראות איך אני מרפדת תבנית עגולה כאן)"
לצערי הקישור לא קיים זה ישן
הי קרן
אם אני רוצה לצפות את העוגה בקצפת – האם את ממליצה להשמיט/לשנות את ציפוי השוקולד כדי שהקצפת לא "תתלכלך"?
אפשר לוותר על צפוי השוקולד במקרה ומקשטים בקצפת, או לקשט את הקצפת מעל בציפוי שוקולדי
היי קרן, תודה על מתכון מהמם! רוצה הפעם לנסות את גרסת הפרווה. כמה מיץ תפוזים עליי לשים? 150 מ"ל? עדיף לדעתך להשקיע ולצאת לקנות ריץ'?
מניחה שגם תפוזים ייצא אחלה
האם אפשר להמיר את השמן בחמאה?
אפשר בבקשה קישור לאיך לרפד תבנית עגולה? הקישור פה לא עובד ..
נכון שה כבר ירד
אין לי את הקישור
אפשר חמאה מומסת במקום שמן קנולה? נתקעתי בלי…
כן אפשר
אפשר להשתמש בביצים בגודל M? צריך לשים יותר?
להוסיף אחת
האם אפשר להכין מהעוגה 2 עוגות בשביל עוגת קומות או שיקרוס?
אפשר העוגה מאוד יציבה
הי קרן, כמה מיץ תפוזים צריך לשים? אשמח לתגובתך תודהה..
היי קרן האם אפשר במקום כוס אחת של סוכר כוס שוקולית?
לא אפשרי חייב סוכר
היי קרן!
קודם כל רציתי לומר שיש לך מתכונים מהממים וטעמים!!
האם ניתן במתכון הזה להשתמש בקמח ללא גלוטן (כמו כרגיל)? באותה כמות כמו הקמח הרגיל?
תודה
בקלות
היי קרן, לצערי זה המתכון הראשון שלא עבד..משהו עם הכמויות לא מדוייק
הי
אם זו היתה עוגה חדשה יחסית כם מעט ביקורות אז אולי הייתי בודקת אבל זו עוגה ותיקה עם המון הצלחות אז כדאי לבדוק אם עשית שינוי במתכון אן שפשוט לא אהבת
כמה מיץ תפוזים לשים?
האם אפשר לשים יין במקום מיץ תפוזים? או מיץ אחר?
אני רוצה לאפות אותה בסיר ג'חנון שתהיה ממש ממש גבוהה (רוצה לעשות עוגה מקושטת)
להגדיל כמויות?
כמה מיץ תפוזים?
האם יעבוד יין?
אני רוצה להכין בסיר גחנון שיצא ממש גבוה
להגדיל כמויות?
תודה!
אפשר במקום אבקת קקאו, שוקולית לעוגה ?
( זה הרבה יותר מתוק)
אפשר, העוגה תצא בהירה ומתוקה יותר אפשר להוריד 1/4 כוס מהסוכר
הי קרן
אם אכין את העוגה בתבנית 20 לפי אותן כמויות יעבוד?
תמיד יש לי בעיה שהעוגות לא יוצאות לי גבוהות
היי,
תבנית קפיצית עגולה קוטר 20 מתאים ? בנוסף, אפשר להמיר שמנת חמוצה בקצפת צמחית?
העוגה לא תיכנס בתבנית כ קטנה אפשר בתבנית 20 כמה שנכנס עד 3/4 גובה ואז את השאר באינגליש
עוגה מושלמת. אין לי מילים, התאהבתי.
טעימה גם למבוגרים וגם לילדים, לא מתפוררת, עסיסית מאוד. תודה!
תודה יהודית
הי אם אני רוצה להמיר לתבנית עוגת גן A3 גובה 5 ס״מ הכמויות יספיקו או שאני צריכה להוסיף? ואם כן, כמה לדעתך להוסיף בכמויות? תודה!
לא ככ יודעת איזו תבנית זו תבנית גן