את אפרת ליכשטנשטט מהבלוג אז מה את עושה כל היום אתם בטוח מכירים, מדובר באחת הבלוגריות המובילות
והמוכשרות בארץ ובכלל, וכבר כמה שנים שאני מתהההה לפגוש אותה, ומחכה להזדמנות שהיא תזמין אותי אליה.
אפרת כבר רמזה לי ממש מזמן שנעשה משהו יחד, ואני, ביישנית,חיכיתי בסבלנות ולא לחצתי, שהיא תפנה אליי,
והנה זה קרה. אפרת הזמינה אותי אליה לירושלים הביתה, כדי לצלם מדור לראש השנה לעיתון
מקור ראשון בו יש לה טור קבוע, מהמם!
כהרגלי, ולמרות שממש ניסיתי:-) את האפייה ליום הצילום התחלתי באותו היום מוקדם בבוקר, עם מתכונים
של הרגע האחרון, ולמזלי, הכל יצא וואו.
שינעתי את עצמי עם העוגות לירושלים, שאליה אני תמיד תמיד אוהבת לבוא, וסוף סוף זכיתי
גם לראות במציאות את החדר המדהים שיש לאפרת בבית שמוקדש כולו לציוד לצילומים, מפות, מפיות,
כלי הגשה ועוד… אמאלה, חלום של כל בלוגר וצלם אוכל. לאפרת יש חוש אסתטיקה שאני יכולה רק לחלום שאולי
יהיה לי בגלגול הבא, וגם זכיתי אני ועוגות שלי, שאפרת המוכשרת תצלם אותם.
מעבר לצילום, היו הרבה דיבורים, ואני רק יכולה להגיד שאם אהבתי את אפרת קודם, עכשיו אני ממש
מאוהבת, היא סופר מקצועית, נדיבה, עזרה לי במלא טיפים, צילמה מדהים ולא מפסיקה לפרגן.
צילמנו 4 מתכונים, כולם לקראת החג, והמתכון הראשון שאני מעלה זה המתכון לעוגת השיש דבש ריקוטה,
כי זו אחת מהעוגות הכי טעימות שיצא לי להכין.
אני מאוד אוהבת שימוש בריקוטה באפייה ובכלל, לעוגות היא תמיד מעניקה לחות ורכות אלוהית.
הצילומים לעוגה כמובן של אפרת, ואני זכיתי לקבל אותם ולשתף אותם בבלוג, תודה אפרת! בואי נעבור לגור יחד:-)
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שיש דבש ריקוטה ושוקולד/סיר פלא או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
(המרווה לפרווה במצרכים)
מצרכים למתכון:
כוס (200 גר') סוכר לבן
כוס (360 גר') דבש
L4 ביצים גודל
200 גר' חמאה (או כוס שמן 240 מ״ל)
125 גר' גבינת ריקוטה (1/2 קופסא) (לפרווה אפשר קרם קוקוס או 1/2 כוס מיץ תפוזים במקום)
100 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
2+2/3 (375 גר') כוסות קמח לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב סיר פלא או תבנית עגולה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים את השמן במזיגה איטית וממשיכים להקציף
מוסיפים דבש, קמח ,אבקת אפייה,אבקת סודה לשתייה וריקוטה ומערבבים היטב.
מוסיפים מים רותחים ומערבבים שוב.
מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית.
בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר בפולסים קצרים.
מוסיפים את השוקולד לבלילה שנותרה בקערה, ומערבבים היטב עד שהבלילה
הופכת חומה לגמרי.
מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית מעל הבלילה הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים לתנועות שיש. אופים כ 55-60 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
שומרים את העוגה כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר עד כחמישה ימים.
(כמו כל עוגת דבש היא משתבחת מיום ליום )
עם אפרת הכנתי עוד שלושה מתכונים שווים לחגים:
25 Comments
היי, האם ניתן להכין את העוגה ללא מיקסר?
גם לא מיקסר ידני?
אפשר, לטרוף היטב את הביצים והסוכר כדי שיקבלו נפח
ואז להמשיך כרגיל
תודה! יש לי מיקסר ידני. אז להשתמש בו בעצם עד לשלב של הוספת הקמח?
יש לי מסקרפונה בבית. לדעתך אפשר להחליף את הריקוטה במסקרפונה?
אפשר מסקרפונה או שמנת חמוצה או קרם קוקוס כולם טובים
אפשר להפחית מכמות הסוכר?
לא ממליצה, זה ישה את המרקם המושלם של העוגה
קרן האם משמנים את תבנית סיר הפלא ?
לא ציינת בסרטון ולא במתכון
סיר פלא לא חייבים לשמן אבל אפשר
אפיתי את העוגה , אחרי שעה, הקיסם לא היה יבש הוספתי 5 ד ואחר עוד 5 דקות , למעלה התחיל להישרף והחלטתי להוציא את העוגה. אחרי כמה דקות נוצר חור במרכז העוגה והחלק המרכזי בכלל לא היה אפוי. (אפיתי בתבנית 24) הוצאתי את המרכז והשאר היה אפוי וטעים.. מה הבעיה? (אפיתי בלמעלה למטה)
העוגה באמת לא נאפתה מבפנים
או שחום התנור לא מכוון היטב או שאולי ערבוב החומרים לא נעשה בצורה אחידה, אני מצטערת לשמוע כי זו עוגה מדהימה וחבל לי.
להבא אני מציעה לכסות בנייר אלומניום מלמעלה כשזה מתחיל להישרף
היי קרן, יש דרך להכין את המתכון בתבניות אינגליש קייק חד"פ? אני רוצה לאפות ולהביא לשכנות המהממות שלי. תודה!
ברור! 2 תבניות
יש! אין עלייך! תודה
שלום קרן,
אני גרה בארהב ואוהבת לאפות את העוגות שלך שמצליחות תמיד.
יש לי מתכון שרשמתי לפני שנים, שאמי , ז״ל נתנה לי, לעוגת שוקולד- יום הולדת לילדים. זו היתה העוגה הכי אהובה על ילדי שהיא הכינה עבורם בעל ביקור בארץ. רציתי להכינה לנכדי ואז התברר לי שבמתכון הושמטה כמות הקמח. ניסיתי לאלתר וזה לא הצליח…. האם יש אפשרות לשלוח לך את המתכון והאם תוכלי לאמר לי כמה קמח להוסיף??זה יהייה נפלא.
בתודה מראש, רונית
אפשר לנסות
שלחי לי למייל [email protected]
קרן האם משמנים את תבנית סיר הפלא ?
לא ציינת בסרטון ולא במתכון
היי קרן,
האם אפשר להמיר לכוסמין לבן?
בטח
היי אם רוצים להכין בגרסת פרווה??
יש בתחתית הפוסט גרסת פרווה
הכנתי אותה עכשיו.אליפות!!! תודה
היי,
לגבי המסקרפונה, באיזה סוג השתמשת?
אני השתמשתי בחמש אחוז שומן ויש גושים בתערובת…זה בסדר? אני כרגע בזמן ההכנה
השתמשתי בריקוטה ולא במסקרפונה
ואם הכוונה לריקוטה אין בעיה עם הגושים
תודה על מתכון נהדר, אפיתי הערב עם קרם קוקוס והוספתי קצת קוקוס עם הקמח, החלפתי דבש במייפל והוספתי שוקולד צ'יפס יצא מושלם! המתכונים שלך תמיד מצליחים לי וזה כייף גדול ♥️