עוגות בחושותעוגות שוקולדראש השנה

עוגת שיש דבש ריקוטה ושוקולד

ספטמבר 27, 2019 7 Comments

את אפרת ליכשטנשטט מהבלוג אז מה את עושה כל היום אתם בטוח מכירים, מדובר באחת הבלוגריות המובילות

והמוכשרות בארץ ובכלל, וכבר כמה שנים שאני מתהההה לפגוש אותה, ומחכה להזדמנות שהיא תזמין אותי אליה.

אפרת כבר רמזה לי ממש מזמן שנעשה משהו יחד, ואני, ביישנית,חיכיתי בסבלנות ולא לחצתי, שהיא תפנה אליי,

והנה זה קרה. אפרת הזמינה אותי אליה לירושלים הביתה, כדי לצלם מדור לראש השנה לעיתון

מקור ראשון בו יש לה טור קבוע, מהמם!

כהרגלי, ולמרות שממש ניסיתי:-) את האפייה ליום הצילום התחלתי באותו היום מוקדם בבוקר, עם מתכונים

של הרגע האחרון, ולמזלי, הכל יצא וואו.

שינעתי את עצמי עם העוגות לירושלים, שאליה אני תמיד תמיד אוהבת לבוא, וסוף סוף זכיתי

גם לראות במציאות את החדר המדהים שיש לאפרת בבית שמוקדש כולו לציוד לצילומים, מפות, מפיות,

כלי הגשה ועוד… אמאלה, חלום של כל בלוגר וצלם אוכל. לאפרת יש חוש אסתטיקה שאני יכולה רק לחלום שאולי

יהיה לי בגלגול הבא, וגם זכיתי אני ועוגות שלי, שאפרת המוכשרת תצלם אותם.

מעבר לצילום, היו הרבה דיבורים, ואני רק יכולה להגיד שאם אהבתי את אפרת קודם, עכשיו אני ממש

מאוהבת, היא סופר מקצועית, נדיבה, עזרה לי במלא טיפים, צילמה מדהים ולא מפסיקה לפרגן.

צילמנו 4 מתכונים, כולם לקראת החג, והמתכון הראשון שאני מעלה זה המתכון לעוגת השיש דבש ריקוטה,

כי זו אחת מהעוגות הכי טעימות שיצא לי להכין.

אני מאוד אוהבת שימוש בריקוטה באפייה ובכלל, לעוגות היא תמיד מעניקה לחות ורכות אלוהית.

הצילומים לעוגה כמובן של אפרת, ואני זכיתי לקבל אותם ולשתף אותם בבלוג, תודה אפרת! בואי נעבור לגור יחד:-)

 

עוגת שיש דבש ריקוטה ושוקולד/סיר פלא או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

כוס (360 גר׳) דבש

  L4 ביצים גודל 

200 גר׳ חמאה (או כוס שמן 240 מ״ל

125 גר׳ גבינת ריקוטה (1/2 קופסא)

100 גר׳ שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

2+2/3 (375 גר׳) כוסות קמח לבן

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב סיר פלא או תבנית עגולה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים את השמן במזיגה איטית וממשיכים להקציף

מוסיפים דבש, קמח ,אבקת אפייה,אבקת סודה לשתייה וריקוטה ומערבבים היטב.

מוסיפים מים רותחים ומערבבים שוב.

מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית.

בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר בפולסים קצרים.

מוסיפים את השוקולד לבלילה שנותרה בקערה, ומערבבים היטב עד שהבלילה

הופכת חומה לגמרי.

מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית מעל הבלילה הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים לתנועות שיש. אופים כ 55-60 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

שומרים את העוגה כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר עד כחמישה ימים.

(כמו כל עוגת דבש היא משתבחת מיום ליום )

עם אפרת הכנתי עוד שלושה מתכונים שווים לחגים:

עוגת פרג תפוחים

חלת סילאן ושקדים טבעונית

עוגיות דבש שמכינים מארבעה מצרכים בלבד

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

נעמה ספטמבר 27, 2019 at 1:09 pm

היי, האם ניתן להכין את העוגה ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2019 at 1:26 pm

גם לא מיקסר ידני?
אפשר, לטרוף היטב את הביצים והסוכר כדי שיקבלו נפח
ואז להמשיך כרגיל

Reply
נעמה ספטמבר 27, 2019 at 1:51 pm

תודה! יש לי מיקסר ידני. אז להשתמש בו בעצם עד לשלב של הוספת הקמח?

Reply
עוגת פרג תפוחים - נשואה למאפייה ספטמבר 27, 2019 at 2:30 pm

[…] עוגת שיש ריקוטה […]

Reply
עוגיות דבש מארבעה מצרכים בלבד - נשואה למאפייה ספטמבר 27, 2019 at 2:32 pm

[…] עוגת שיש דבש ריקוטה […]

Reply
נטע ספטמבר 28, 2019 at 7:56 pm

יש לי מסקרפונה בבית. לדעתך אפשר להחליף את הריקוטה במסקרפונה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2019 at 10:32 pm

אפשר מסקרפונה או שמנת חמוצה או קרם קוקוס כולם טובים

Reply

Leave a Comment