לגור אדם שוב היתה יומולדת, ככה כל שנה 🙂 ומי שעוקב אחרי ימי ההולדת שלו יודע שהוא באמת באמת אוהב רק עוגות שיש.
כל שנה זו אותה רוטינה של עוגה, שאם היא לא שיש הכי פושטית שיש הוא לא נוגע.
השנה, יום ההולדת התקיים ביום שבו היתה לי בבוקר סדנה, וביקשתי משירה שעובדת איתי בסדנאות להכין לגוזל עוגת שיש,
זה המתכון הקבוע של עוגת שיש קצפת, ובדרך כלל זה עם נוטלה. שירה עדכנה אותי שאין נוטלה, כלומר יש, אבל צנצנת ריקה עם כפית בפנים,
והיא עומדת ככה במגירה ( נשמע לכם מוכר?) , אז החלטנו שבגלל שהגוזל אוהב שוקולד חלב ולא שוקולד מריר, אנחנו נמיס שוקולד
חלב וזה יהיה השיש שלנו. בזמן שהייתי עסוקה שירה החליטה ספונטנית להרביץ פירורי קראמבל מעל העוגה, ובכך חיסלה את
האפשרות שגור אדם יהיה מבסוט מהעוגה שלו ליום ההולדת.
אבל היא יצאה מהתנור והיתה ככ יפה שאפילו הוא, התפתה לאכול ממנה, רק שאחרי ביס אחד הוא שם אותה בצד ואמר
שהוא לא אוהב פירורי בצק מעל עוגת שיש.
ובינינו? הילד לא מבין שיט בעוגות! כי אחרי שאני ושאר יושבי הבית נגסנו בעוגה, הרגשנו שאנחנו אוכלים ענן.
ממש ככה, חלום! עוגה מדהימה ומטורפת ברכותה ובטעם המושלם שלה, הקראמבל השתלב בה ככ יפה, שכל ביס באמת היה חלומי.
תקראו את המתכון עד הסוף לפני שאתם מתחילים, כי יש שם הערה לגבי הפירורים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שיש שוקולד חלב וקראמבל/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית לא חד פעמית
מצרכים למתכון:
מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה (32%-38% שומן)
1/2 כוס+2 כפות (120 גר׳) סוכר לבן רגיל
3 ביצים גודל L
1 כפית תמצית/מחית וניל
1+1/4 כוסות (175 גר׳) קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת אפייה
150 גר׳ שוקולד חלב
לקראמבל:
50 גר׳ חמאה קרה מהמקרר
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (70 גר׳) קמח לבן
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
ֿבקערת המיקסר (אפשר עם מיקסר יד) מקציפים שמנת להקצפה וסוכר לבן לקצפת עמידה ותפוחה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים תוך כדי להקציף, במקרים מסויימים הבלילה לא תחזור אחרי הביצים להיות יציבה כמו
שהיתה כקצפת וזה בסדר, לא להתייאש-)
מוסיפים וניל ומערבבים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ושוב מערבבים היטב (אפשר להשאיר את בלון ההקצפה של המיקסר רק על מהירות נמוכה)
אם הכנתם את העוגה עם מיקסר יד אפשר להמשיך עם מטרפה, זה מונע הכי טוב את הגושים של הקמח.
מעביירם 3/4 מכמות הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים.
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד חלב. תזכרו שהוא שומר על צורתו ולכן כדי לדעת אם הוא כבר נמס אתם
צריכים לערבב אותו ולבדוק מה מצבו, אם לא נמס להחזיר למיקרו, ואם נמס פשוט לערבב למסה חלקה.
מעבירים את שוקולד החלב המומס לקערה שבה נותרה בלילת עוגה לבנה ומערבבים את שתי התערובת עד לקבלת תערובת חומה.
מעבירים את הבלילה השוקולדית מעל הבלילה הלבנה בתבנית ובעזרת לפטה או סכין מערבבים לתנועות שיש.
בקערה בינונית מערבבים קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה ובעזרת הידיים מועכים את החמאה לתוך הקמחף עד ליצירת פירורי בצק.
מפזרים את פירורי הבצצק מעל בלילת העוגה, ואופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
שימו לב לטיפ שלי:
לפעמים וגאד יודע למה, הפירורים נבלעים בבלילה, אצל חלק מאיתנו זה קורה ואצל חלק לא… כדי שלא תתבאסו תעשו כמוני:
תשאירו 1/4 מכמות הפירורים בצד, ותפזרו אותם על העוגה אחרי 20 דק׳ אפייה כשהחלק העליון של העוגה כבר יציב.
אני הכנתי את העוגה פעמיים בפעם הראשונה הפירורים נשארו למעלה ובפעם השניה הפ נבלעו אז פיזרתי עוד מעל העוגה אחרי שהיא כבר
התייצבה בתנור.
**אני לא יכולה לעזור לכם עם גרסת פרווה לעוגה כי היא מבוססת על שמנת עתירת אחוזי שומן ועל שוקולד חלב אבל אם בא לכם עוגת שיש פרווה
117 Comments
היי מה הכמויות לתבנית 24 עגולה או
קוגלהוף 26?
תודה
להכפיל ל 24
מה הכוונה להכפיל ל 24?
להכפיל כמויות כדי לאפות תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
קרן אגם המקסימה עם מתכונים מדוייקים .וככ טעימים..עם בלוגרית אוכל ככ עדינה יחד עם רוחב לב ענקקקקק.יישר כוח
תודה בטי, מרגשת
הי האם אפשר להחליף אץ השוקולד בנוטלה?
כן, שלוש כפול גדושות
אפשר להשתמש בקמח תופח?
במקום קמח +אבקת אפיה
בטח
צריך להגדיל את כמות הקמח במקרה כזה?
שאלת תם, איך יוצאת עם שוקולד מריר?
(ולהתראות בסדנה ב 30/8..)
יוצאת מושלמת! איזה כייף שניפגש
הי משום מה, אינני מוצאת, איך העוגה הופכת לשוקולד חום, כאשר יש במתכון רק את כמות השוקולד הלבן, אנא העירי את דרכי תודה מראש
הי דלינקה, אין בעוגה שוקולד לבן, יש בה שוקולד חלב והוא חום
איך היא תצא עם שוקולד מריר ?
מעולה כמובן
הכנתי אתמול עם שוקולד מריר אכן יצא מעולה כרגיל כמו כל מתכון שלך. שאלה למה בחיתוך של העוגה היא פשוט מתפוררת לי? חוסלה כמובן אבל קצת התבאסתי שהכל התפורר
אולי אפית קצת יותר מדי?
שמחה שאהבתם
היי , אפשר להחליף את שוקולד החלב באצבעות קינדר?
גם כשמניחים את הפירורים אחרי שהעוגה התייצבה הם נבלעים בתוך הבלילה
מאד משונה
חבל, זה הורס מהיופי
מזל שהטעם מחפה בגדול
זה קורה לפעמים, לא יודעת תמיד להסביר למה, העיקר שטעימה
יצאה לי קצת יבשה אבל היא טעימה הכנתי שלב אחרי שלב.
תודה
או שערבבת יןתר מדי או שאפית יןתר מדי אן שהורדת בסוכר
היא אמורה לצאת מאוד עסיסית
נראת מעולה!!
היא תעבור הקפאה?
בטח
היי ,הוספת 1/4 מהקרמבל לאחר שהעוגה כבר עברה 20 דק אפיה….לא בעצם פוגעת באפיית הקרמבל?…שיוצא אולי טיפה לא אפוי?…יש לאפות יותר תעוגה במקרה זה?
לא פוגם בכלום
ווווואי אחת העוגות הטעימות והיפות שיצא לי להכין!
איזה מתכון משובח! תודה רבה ממש
היי
בקראמבל אפשר להחליף את הסוכר הלבן בדמררה?
בטח
היי הכמות תתאים לשני תבניות אינגליש רגילות?
אינגליש אחת כפי שכתוב בכותרת
היי קרן
אפשר בתבנית אינגליש קייק חד פעמית רגילה?
אפשר אבל לדאוג שהבלילה לא תעלה מעל 3/4 תבנית
אם זה קורה אז לאפות את היתרה בנפרד בתבנית קטנה כדי שלא ינזל הכל בתנור
קרן המהממת,
לקוטר 22 איזה כמות צריך?
תודה מראש!
פי 1.5
היי קרן
נראה מוווש
יודעת להגיד לי כמויות אם אני רוצה להכין 2 תבניות אינגליש חד"פ?..
להכפיל
אפשר קמח כוסמין ?
כוסמין לבן כן
היי
יוצאת מאוד טעימה , אבל אחרי שמוציאה מהתנור העוגה יורדת מאוד .
אולי לא היתה מוכנה מבפנים
אם רוצים להכין עם נוטלה, בכמה ממירים את השוקולד חלב?
שלוש כפות גדושות
היי,
יש לי ביצים מדיום, זה בסדר או שצריך להוסיף עוד ביצה?
זה בסדר
היי ,אם מכינה עכשיו ושומרת במקרר לאפיה מאוחר יותר יעבוד?
מעולה
האם אפשר להכין את העוגה רק אם חצי מיכל שמנת להקצפה ולהוסיף משהו אחר במקום החצי השני?
חלב ושמן או חמאה
מה הכמויות פליז?
של מה?
אחת העוגות הטעימות!! הכנתי אותה כמה פעמים וכל פעם מחדש יצאה מוצלחת!
תודה רבה יובל
אפשרי בלי להקציף במיקסר?
אפשר, למרות שהקצפה מאוד משדרגת אותה
אין שמן בעוגה?
השומן מגיע מהשמנת להקצפה
אפשר במקום השמנת מתוקה שמנת חמוצה או יוגורט? (עלויות…)
לא.. השומן בעוגה מגיע מאחוזי השומן הגבוהים של שמנת להקצפה (מה שחוסך בעלות של חמאה או שמן )
יצא נפלא! מתכון מדויק מנצח. שיניתי קצת: ערבבתי את עיסת השוקולד עם כל העיסה הלבנה. יצא מעדן.
אלופה שמחה ששיתפת
קרן, העוגה נפלאה.
אני מאוד רוצה להכין אותה אך אין לי חמאה לקראמבל.
מה אפשר במקום אם בכלל??!
שמן קנולה, תתחילי משלוש כפות ולאט לאט תמשיכי
יצא מעולה!
שמרתי את כל הקראמבל בצד והנחתי את כולו לאחר 20 דקות אפיה, אבל מיד לאחר האפיה הילדים כבר התחילו לתלוש אותו ולאכול אותו. אז פעם הבאה, שישקע, אני זורמת
חח מצחיקה, שמחה שאהבו
אפשר להחליף את השוקולד חלב בשוקולד מריר?
בטח, באותה הכמות
אפשר לנסות להמיר את הקמח של השטרוייזל הקמח שקדים, יכול להוסיף טעם וקראנצ לטופינג? תודה
אפשר בהחלט
היי באיזה שוקולד את משתמשת?
אני משמינה שוקולד לאפייה ממיסטר (יש לינק וקוד הנחה בלשוניתhttps://kerenagam.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%96%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%9b%d7%9c-%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%aa/ )
אפשר להשתמש בסווטאנג במקום סוכר רגיל ? 🙂
אפשרי
המלצה מניסיון של הרגע… הקפיאו את הקרמבל לפני ששמים על העוגה! לא שקע.
לגבי הפירורים ששוקעים..
אחרי שהכנתי את הקראמבל ציפיתי אותו בקמח ואז פיזרתי על העוגה
כך הם לא שוקעים 🙂
היי קרן, תודה על המתכון! תבנית אינגליש קייק בגודל 22 על 7.5 מתאימה?
נשמעת לי קטנה מדי
אפשר לוותר על הקראמבל או שזה פוגע באפייה?
אפשר לוותר אין בעיה
היי אופים על טורבו או על אפיה ?
חום עליון תחתון
האם ניתן להשתמש בנוטלה במקום שוקולד חלב?
כן בהחלט, שלוש כפות גדושות
אין על המתכונים שלך!
הכנתי את העוגה בגרסת פרווה
(שמנת צמחית ונטורינה)
יצאה מושלם!!!
שמחה לשמוע תודה
אפשר בתבנית אינגליש 32 (אמייל)?
אפשר
היי אין לי תבנית אינגליש סטנדרטית ,אז איזה תבנית חד"פ מתאימה למתכון ?
אינגליש אלומניום ולא למלא יותר מ 3/4 תבנית
אם היא לא מספיקה אז תעבירי ל אלומניום מלבנית קטנה
היי, אפשר להחיליף את שוקולד החלב באצבעות קינדר?
בטח
מתכון מעולה, עוגה רכה ואוורירית. בעירבוב של השוקולד (עשיתי עם מריר ויצא עשיר בטעם) ממליצה לערבב קצת מה¼ בלילה עם השוקולד הנמס ולהחזיר לשאר. ככה הקראמבל לא נבלע בעוגה
היי, לקוטר 22 עגולה, איזה כמות צריך?
פי 1.5
הי, אפיה בטורבו או חום עליון תחתון ?
הכנתי. טעים ברמות!!!!!
תודה תבורכי
אפשר בלי להקציף במיקסר?
היי קרן,
תודה, עוגה נהדרת. הילדים אהבו מאוד. הכנתי בלי הקראמבל.
תודה איריס
היי, נצמדתי לכל ההוראות אבל זמן האפייה היה ארוך מאוד, היה היתה עדיין נוזלית אחרי 45 דק. וגם אחרי שהוצאתי אותה היא צנחה פנימה 🙁 יש לך טיפים למה זה קרה ומה לעשות כדי שפעם הבאה היא תצא פיקס? 🙂
אני מניחה שהתבנית שלך היתה קטנה מדי לבלילה ואולי מילאת אותה עד הסוף במקום רק עד 3/4 גובה.
היי קרן
בפעם הראשונה יצאה מושלמת!
פעם שנייה יצאה קצת רטובה בפנים ודחוסה כמו לחם, יש לך מושג אולי למה זה קורה?
(לא מספיק הקצפתי או אולי ערבוב יתר של הקמח)
תודה!!
אויל משהו בהקצפה, אולי הורדת בסוכר
יצאה מדהימה ומרשימה וטעימה מאד,
תודה רבה!!!
שמחה לשמוע
היי, אפשר לשנות משהו בכמות השוקולד כך שהיא תהיה יותר שוקולדית? נגיד חצי שוקולד וחצי לבנה? במקום שלוש רבעי ורבע? תודה
ברור שאפשר
בעלי אמר שהעוגה נדירה!
מתכון מעולה
תודה רעות
העוגות שלך תמיד ניראות מיליון דולר. משהו לא מצליח לי.. עשיתי אותה והיא פשוט נפלה חבל"ז. מה אני עושה לא נכון?
אני לא יודעת למה, אולי את אופה בטורבו ? אולי מורידה בסוכר? אולי היא לא מוכנה מבפנים?
הי קרן
הכנתי אתמול את עוגת הקצפת שיש לשבת.
משום מה אחרי שהוצאתי מהתנור, נפלה ונותרה ללא אויר. איפוא טעיתי
אולי לא היתה אפויה מבפנים, או שאולי אפית בטורבו ?
היי, אפשר לשים משהו אחר במקום הביצים?
לא ניסיתי להמיר אותם במתכוןהזה אפשר לנסות עם רסק תפוחים