עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שיש שוקולד חלב וקראמבל

אוגוסט 23, 2022 113 Comments

לגור אדם שוב היתה יומולדת, ככה כל שנה 🙂 ומי שעוקב אחרי ימי ההולדת שלו יודע שהוא באמת באמת אוהב רק עוגות שיש.

כל שנה זו אותה רוטינה של עוגה, שאם היא לא שיש הכי פושטית שיש הוא לא נוגע.

השנה, יום ההולדת התקיים ביום שבו היתה לי בבוקר סדנה, וביקשתי משירה שעובדת איתי בסדנאות להכין לגוזל עוגת שיש,

זה המתכון הקבוע של עוגת שיש קצפת, ובדרך כלל זה עם נוטלה. שירה עדכנה אותי שאין נוטלה, כלומר יש, אבל צנצנת ריקה עם כפית בפנים,

והיא עומדת ככה במגירה ( נשמע לכם מוכר?) , אז החלטנו שבגלל שהגוזל אוהב שוקולד חלב ולא שוקולד מריר, אנחנו נמיס שוקולד

חלב וזה יהיה השיש שלנו. בזמן שהייתי עסוקה שירה החליטה ספונטנית להרביץ פירורי קראמבל מעל העוגה, ובכך חיסלה את

האפשרות שגור אדם יהיה מבסוט מהעוגה שלו ליום ההולדת.

אבל היא יצאה מהתנור והיתה ככ יפה שאפילו הוא, התפתה לאכול ממנה, רק שאחרי ביס אחד הוא שם אותה בצד ואמר

שהוא לא אוהב פירורי בצק מעל עוגת שיש.

ובינינו? הילד לא מבין שיט בעוגות! כי אחרי שאני ושאר יושבי הבית נגסנו בעוגה, הרגשנו שאנחנו אוכלים ענן.

ממש ככה, חלום! עוגה מדהימה ומטורפת ברכותה ובטעם המושלם שלה, הקראמבל השתלב בה ככ יפה, שכל ביס באמת היה חלומי.

תקראו את המתכון עד הסוף לפני שאתם מתחילים, כי יש שם הערה לגבי הפירורים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת שיש שוקולד חלב וקראמבל/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית לא חד פעמית

מצרכים למתכון:

מיכל  (250 מ״ל) שמנת להקצפה (32%-38% שומן)

1/2 כוס+2 כפות (120 גר׳) סוכר לבן רגיל

3 ביצים גודל L

1 כפית תמצית/מחית וניל

1+1/4 כוסות (175 גר׳) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

150 גר׳ שוקולד חלב

לקראמבל:

50 גר׳ חמאה קרה מהמקרר

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

1/2 כוס (70 גר׳) קמח לבן

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

ֿבקערת המיקסר (אפשר עם מיקסר יד) מקציפים שמנת להקצפה וסוכר לבן לקצפת עמידה ותפוחה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים תוך כדי להקציף, במקרים מסויימים הבלילה לא תחזור אחרי הביצים להיות יציבה כמו

שהיתה כקצפת וזה בסדר, לא להתייאש-)

מוסיפים וניל ומערבבים.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ושוב מערבבים היטב (אפשר להשאיר את בלון ההקצפה של המיקסר רק על מהירות נמוכה)

אם הכנתם את העוגה עם מיקסר יד אפשר להמשיך עם מטרפה, זה מונע הכי טוב את הגושים של הקמח.

מעביירם 3/4 מכמות הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים.

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד חלב. תזכרו שהוא שומר על צורתו ולכן כדי לדעת אם הוא כבר נמס אתם

צריכים לערבב אותו ולבדוק מה מצבו, אם לא נמס להחזיר למיקרו, ואם נמס פשוט לערבב למסה חלקה.

מעבירים את שוקולד החלב המומס לקערה שבה נותרה בלילת עוגה לבנה ומערבבים את שתי התערובת עד לקבלת תערובת חומה.

מעבירים את הבלילה השוקולדית מעל הבלילה הלבנה בתבנית ובעזרת לפטה או סכין מערבבים לתנועות שיש.

בקערה בינונית מערבבים קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה ובעזרת הידיים מועכים את החמאה לתוך הקמחף עד ליצירת פירורי בצק.

מפזרים את פירורי הבצצק מעל בלילת העוגה, ואופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

שימו לב לטיפ שלי:

לפעמים וגאד יודע למה, הפירורים נבלעים בבלילה, אצל חלק מאיתנו זה קורה ואצל חלק לא… כדי שלא תתבאסו תעשו כמוני:

תשאירו 1/4 מכמות הפירורים בצד, ותפזרו אותם על העוגה אחרי 20 דק׳ אפייה כשהחלק העליון של העוגה כבר יציב.

אני הכנתי את העוגה פעמיים בפעם הראשונה הפירורים נשארו למעלה ובפעם השניה הפ נבלעו אז פיזרתי עוד מעל העוגה אחרי שהיא כבר

התייצבה בתנור.

**אני לא יכולה לעזור לכם עם גרסת פרווה לעוגה כי היא מבוססת על שמנת עתירת אחוזי שומן ועל שוקולד חלב אבל אם בא לכם עוגת שיש פרווה

יש את העוגה הזו  או את זו 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

113 Comments

גלית פלג שפר אוגוסט 23, 2022 at 3:35 pm

היי מה הכמויות לתבנית 24 עגולה או
קוגלהוף 26?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2022 at 7:14 pm

להכפיל ל 24

Reply
משה אוגוסט 23, 2022 at 8:47 pm

מה הכוונה להכפיל ל 24?

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2022 at 1:34 pm

להכפיל כמויות כדי לאפות תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

Reply
בטי אוגוסט 24, 2022 at 1:20 pm

קרן אגם המקסימה עם מתכונים מדוייקים .וככ טעימים..עם בלוגרית אוכל ככ עדינה יחד עם רוחב לב ענקקקקק.יישר כוח

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2022 at 1:33 pm

תודה בטי, מרגשת

Reply
ספיר ספטמבר 2, 2022 at 5:12 pm

הי האם אפשר להחליף אץ השוקולד בנוטלה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 7:06 pm

כן, שלוש כפול גדושות

Reply
תמר אוגוסט 23, 2022 at 4:49 pm

אפשר להשתמש בקמח תופח?
במקום קמח +אבקת אפיה

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2022 at 7:14 pm

בטח

Reply
איריס אוגוסט 26, 2022 at 5:04 pm

צריך להגדיל את כמות הקמח במקרה כזה?

Reply
דוד ז. אוגוסט 24, 2022 at 7:32 am

שאלת תם, איך יוצאת עם שוקולד מריר?
(ולהתראות בסדנה ב 30/8..)

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2022 at 1:34 pm

יוצאת מושלמת! איזה כייף שניפגש

Reply
דלינקה ספטמבר 5, 2022 at 12:36 pm

הי משום מה, אינני מוצאת, איך העוגה הופכת לשוקולד חום, כאשר יש במתכון רק את כמות השוקולד הלבן, אנא העירי את דרכי תודה מראש

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2022 at 1:45 pm

הי דלינקה, אין בעוגה שוקולד לבן, יש בה שוקולד חלב והוא חום

Ayelet אוגוסט 23, 2022 at 5:45 pm

איך היא תצא עם שוקולד מריר ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2022 at 7:14 pm

מעולה כמובן

Reply
מאיה ספטמבר 4, 2022 at 1:05 pm

הכנתי אתמול עם שוקולד מריר אכן יצא מעולה כרגיל כמו כל מתכון שלך. שאלה למה בחיתוך של העוגה היא פשוט מתפוררת לי? חוסלה כמובן אבל קצת התבאסתי שהכל התפורר

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2022 at 2:16 pm

אולי אפית קצת יותר מדי?
שמחה שאהבתם

Reply
מיכל אוגוסט 24, 2023 at 11:24 am

היי , אפשר להחליף את שוקולד החלב באצבעות קינדר?

Reply
מירב אוגוסט 25, 2022 at 3:28 pm

גם כשמניחים את הפירורים אחרי שהעוגה התייצבה הם נבלעים בתוך הבלילה
מאד משונה
חבל, זה הורס מהיופי
מזל שהטעם מחפה בגדול

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2022 at 4:04 pm

זה קורה לפעמים, לא יודעת תמיד להסביר למה, העיקר שטעימה

Reply
עמליה ספטמבר 2, 2022 at 7:52 pm

יצאה לי קצת יבשה אבל היא טעימה הכנתי שלב אחרי שלב.
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 11:11 pm

או שערבבת יןתר מדי או שאפית יןתר מדי אן שהורדת בסוכר
היא אמורה לצאת מאוד עסיסית

Reply
נטע אוגוסט 23, 2022 at 8:52 pm

נראת מעולה!!
היא תעבור הקפאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2022 at 1:34 pm

בטח

Reply
אריאל ספטמבר 13, 2022 at 7:57 pm

היי ,הוספת 1/4 מהקרמבל לאחר שהעוגה כבר עברה 20 דק אפיה….לא בעצם פוגעת באפיית הקרמבל?…שיוצא אולי טיפה לא אפוי?…יש לאפות יותר תעוגה במקרה זה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2022 at 9:52 pm

לא פוגם בכלום

Reply
Noga אוגוסט 24, 2022 at 11:24 am

ווווואי אחת העוגות הטעימות והיפות שיצא לי להכין!
איזה מתכון משובח! תודה רבה ממש

Reply
תמי ינואר 15, 2023 at 8:27 am

היי
בקראמבל אפשר להחליף את הסוכר הלבן בדמררה?

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2023 at 1:49 pm

בטח

Reply
יהודית אלישע אוגוסט 24, 2022 at 12:32 pm

היי הכמות תתאים לשני תבניות אינגליש רגילות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2022 at 1:33 pm

אינגליש אחת כפי שכתוב בכותרת

Reply
אתי אוגוסט 26, 2022 at 12:41 pm

היי קרן
אפשר בתבנית אינגליש קייק חד פעמית רגילה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2022 at 3:16 pm

אפשר אבל לדאוג שהבלילה לא תעלה מעל 3/4 תבנית
אם זה קורה אז לאפות את היתרה בנפרד בתבנית קטנה כדי שלא ינזל הכל בתנור

Reply
יוליה אוגוסט 23, 2023 at 8:39 am

קרן המהממת,
לקוטר 22 איזה כמות צריך?
תודה מראש!

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2023 at 9:45 am

פי 1.5

הילה ברנד אוגוסט 23, 2023 at 12:22 pm

היי קרן
נראה מוווש
יודעת להגיד לי כמויות אם אני רוצה להכין 2 תבניות אינגליש חד"פ?..

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2023 at 9:45 am

להכפיל

Yoav אוגוסט 24, 2022 at 1:29 pm

אפשר קמח כוסמין ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2022 at 1:33 pm

כוסמין לבן כן

Reply
קרן הראל ינואר 6, 2023 at 5:04 pm

היי
יוצאת מאוד טעימה , אבל אחרי שמוציאה מהתנור העוגה יורדת מאוד .

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2023 at 7:20 am

אולי לא היתה מוכנה מבפנים

Reply
ליאור אוגוסט 27, 2022 at 9:24 am

אם רוצים להכין עם נוטלה, בכמה ממירים את השוקולד חלב?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2022 at 2:22 pm

שלוש כפות גדושות

Reply
לירז אוגוסט 24, 2022 at 7:39 pm

היי,
יש לי ביצים מדיום, זה בסדר או שצריך להוסיף עוד ביצה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2022 at 6:40 am

זה בסדר

Reply
רוחמה מאי 4, 2023 at 2:31 pm

היי ,אם מכינה עכשיו ושומרת במקרר לאפיה מאוחר יותר יעבוד?

Reply
sagit אוגוסט 25, 2022 at 9:15 am

מעולה

Reply
ריקי אוגוסט 25, 2022 at 4:51 pm

האם אפשר להכין את העוגה רק אם חצי מיכל שמנת להקצפה ולהוסיף משהו אחר במקום החצי השני?

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2022 at 5:23 pm

חלב ושמן או חמאה

Reply
איריס אוגוסט 26, 2022 at 5:11 pm

מה הכמויות פליז?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2022 at 2:24 pm

של מה?

Reply
יובל דצמבר 12, 2022 at 9:32 pm

אחת העוגות הטעימות!! הכנתי אותה כמה פעמים וכל פעם מחדש יצאה מוצלחת!

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2022 at 12:18 pm

תודה רבה יובל

Reply
תפארת ספטמבר 12, 2023 at 8:20 pm

אפשרי בלי להקציף במיקסר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:04 am

אפשר, למרות שהקצפה מאוד משדרגת אותה

Reply
[email protected] אוגוסט 25, 2022 at 4:56 pm

אין שמן בעוגה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2022 at 5:23 pm

השומן מגיע מהשמנת להקצפה

Reply
ענבל אוגוסט 26, 2022 at 9:11 am

אפשר במקום השמנת מתוקה שמנת חמוצה או יוגורט? (עלויות…)

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2022 at 11:13 am

לא.. השומן בעוגה מגיע מאחוזי השומן הגבוהים של שמנת להקצפה (מה שחוסך בעלות של חמאה או שמן )

Reply
עוגיתית אוגוסט 26, 2022 at 11:30 am

יצא נפלא! מתכון מדויק מנצח. שיניתי קצת: ערבבתי את עיסת השוקולד עם כל העיסה הלבנה. יצא מעדן.

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2022 at 3:16 pm

אלופה שמחה ששיתפת

Reply
Iris Ili אוגוסט 27, 2022 at 1:38 pm

קרן, העוגה נפלאה.
אני מאוד רוצה להכין אותה אך אין לי חמאה לקראמבל.
מה אפשר במקום אם בכלל??!

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2022 at 2:20 pm

שמן קנולה, תתחילי משלוש כפות ולאט לאט תמשיכי

Reply
מעיין אוגוסט 27, 2022 at 6:56 pm

יצא מעולה!
שמרתי את כל הקראמבל בצד והנחתי את כולו לאחר 20 דקות אפיה, אבל מיד לאחר האפיה הילדים כבר התחילו לתלוש אותו ולאכול אותו. אז פעם הבאה, שישקע, אני זורמת

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2022 at 10:17 pm

חח מצחיקה, שמחה שאהבו

Reply
ליה אשכנזי אוגוסט 28, 2022 at 2:13 pm

אפשר להחליף את השוקולד חלב בשוקולד מריר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2022 at 10:17 pm

בטח, באותה הכמות

Reply
אביטל אוקטובר 12, 2022 at 7:05 pm

אפשר לנסות להמיר את הקמח של השטרוייזל הקמח שקדים, יכול להוסיף טעם וקראנצ לטופינג? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 2:13 pm

אפשר בהחלט

Reply
Tal אוגוסט 29, 2022 at 12:11 pm

היי באיזה שוקולד את משתמשת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2022 at 10:17 pm

אני משמינה שוקולד לאפייה ממיסטר (יש לינק וקוד הנחה בלשוניתhttps://kerenagam.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%96%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%9b%d7%9c-%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%aa/ )

Reply
inbar אוקטובר 13, 2022 at 4:56 pm

אפשר להשתמש בסווטאנג במקום סוכר רגיל ? 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 8:34 pm

אפשרי

Reply
ריקי אוגוסט 30, 2022 at 1:17 pm

המלצה מניסיון של הרגע… הקפיאו את הקרמבל לפני ששמים על העוגה! לא שקע.

Reply
מור אוגוסט 30, 2022 at 10:51 pm

לגבי הפירורים ששוקעים..
אחרי שהכנתי את הקראמבל ציפיתי אותו בקמח ואז פיזרתי על העוגה
כך הם לא שוקעים 🙂

Reply
נופת אוגוסט 31, 2022 at 3:43 pm

היי קרן, תודה על המתכון! תבנית אינגליש קייק בגודל 22 על 7.5 מתאימה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2022 at 4:03 pm

נשמעת לי קטנה מדי

Reply
Netali ספטמבר 2, 2022 at 12:46 pm

אפשר לוותר על הקראמבל או שזה פוגע באפייה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 7:04 pm

אפשר לוותר אין בעיה

Reply
שרון ספטמבר 2, 2022 at 8:25 pm

היי אופים על טורבו או על אפיה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 11:11 pm

חום עליון תחתון

Reply
רוני ספטמבר 4, 2022 at 8:01 am

האם ניתן להשתמש בנוטלה במקום שוקולד חלב?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2022 at 2:16 pm

כן בהחלט, שלוש כפות גדושות

Reply
liat ספטמבר 9, 2022 at 4:10 pm

אין על המתכונים שלך!
הכנתי את העוגה בגרסת פרווה
(שמנת צמחית ונטורינה)
יצאה מושלם!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2022 at 8:43 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
יפעת ספטמבר 10, 2022 at 7:58 am

אפשר בתבנית אינגליש 32 (אמייל)?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2022 at 8:41 am

אפשר

Reply
אפרתי אוקטובר 6, 2022 at 8:00 am

היי אין לי תבנית אינגליש סטנדרטית ,אז איזה תבנית חד"פ מתאימה למתכון ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2022 at 8:29 am

אינגליש אלומניום ולא למלא יותר מ 3/4 תבנית
אם היא לא מספיקה אז תעבירי ל אלומניום מלבנית קטנה

Reply
מיכל אוגוסט 24, 2023 at 11:31 am

היי, אפשר להחיליף את שוקולד החלב באצבעות קינדר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2023 at 9:32 am

בטח

Reply
מירי פברואר 6, 2023 at 9:14 pm

מתכון מעולה, עוגה רכה ואוורירית. בעירבוב של השוקולד (עשיתי עם מריר ויצא עשיר בטעם) ממליצה לערבב קצת מה¼ בלילה עם השוקולד הנמס ולהחזיר לשאר. ככה הקראמבל לא נבלע בעוגה

Reply
יוליה אוגוסט 24, 2023 at 7:43 am

היי, לקוטר 22 עגולה, איזה כמות צריך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2023 at 9:43 am

פי 1.5

Reply
דורית אוגוסט 27, 2023 at 2:59 pm

הי, אפיה בטורבו או חום עליון תחתון ?

Reply
זוהר ספטמבר 4, 2023 at 8:16 pm

הכנתי. טעים ברמות!!!!!
תודה תבורכי

Reply
תפארת ספטמבר 12, 2023 at 8:21 pm

אפשר בלי להקציף במיקסר?

Reply
איריס ספטמבר 29, 2023 at 11:27 pm

היי קרן,
תודה, עוגה נהדרת. הילדים אהבו מאוד. הכנתי בלי הקראמבל.

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2023 at 1:58 pm

תודה איריס

Reply
מיכל דצמבר 3, 2023 at 7:12 pm

היי, נצמדתי לכל ההוראות אבל זמן האפייה היה ארוך מאוד, היה היתה עדיין נוזלית אחרי 45 דק. וגם אחרי שהוצאתי אותה היא צנחה פנימה 🙁 יש לך טיפים למה זה קרה ומה לעשות כדי שפעם הבאה היא תצא פיקס? 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2023 at 12:15 pm

אני מניחה שהתבנית שלך היתה קטנה מדי לבלילה ואולי מילאת אותה עד הסוף במקום רק עד 3/4 גובה.

Reply
גל דצמבר 26, 2023 at 10:45 am

היי קרן
בפעם הראשונה יצאה מושלמת!
פעם שנייה יצאה קצת רטובה בפנים ודחוסה כמו לחם, יש לך מושג אולי למה זה קורה?
(לא מספיק הקצפתי או אולי ערבוב יתר של הקמח)
תודה!!

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:07 pm

אויל משהו בהקצפה, אולי הורדת בסוכר

Reply
Michal Goldhar ינואר 23, 2024 at 12:37 pm

יצאה מדהימה ומרשימה וטעימה מאד,
תודה רבה!!!

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:07 pm

שמחה לשמוע

Reply
Shir Harari ינואר 27, 2024 at 2:39 pm

היי, אפשר לשנות משהו בכמות השוקולד כך שהיא תהיה יותר שוקולדית? נגיד חצי שוקולד וחצי לבנה? במקום שלוש רבעי ורבע? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2024 at 11:12 am

ברור שאפשר

Reply
רעות פברואר 15, 2024 at 9:28 pm

בעלי אמר שהעוגה נדירה!
מתכון מעולה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:31 am

תודה רעות

Reply
אורית מרץ 15, 2024 at 10:21 am

העוגות שלך תמיד ניראות מיליון דולר. משהו לא מצליח לי.. עשיתי אותה והיא פשוט נפלה חבל"ז. מה אני עושה לא נכון?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 6:57 am

אני לא יודעת למה, אולי את אופה בטורבו ? אולי מורידה בסוכר? אולי היא לא מוכנה מבפנים?

Reply

Leave a Comment