img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
מתכונים כללי

עוגת שכבות נס קפה ואגוזים של פעם

פברואר 8, 2023 | 53 תגובות

img

53 תגובות גולשים

TAG

User Avatar
מלכה קדם
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2023 בשעה 16:28

זכורה לי העוגה הזאת משנות ה ה 70 המאוחרות . תודה לך על המתכון. עוגה מעולה. יש לי 2 שאלות 1 מה גודל התבנית,שאלה שניה האם גם בשכבה האחרונה מורחים הקצפת ואגוזחם. תודה על תשובתך חשוב תודה על המתכון

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 8, 2023 at 4:41 pm

הי , גודל התבנית 26 זה מצויין בכותרת, והשכבה האחרונה מסיימים עם מרנג.

השב
User Avatar
שיר
פברואר 8, 2023 at 7:05 pm

היי קרן קודם כל תודה רבה על כל המתכונים המושלמים ❤️❤️❤️!!!! דבר שני הברנדי או הרום הכרחיים במרנג ? או שיש תחליף אחר?

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2023 בשעה 18:52

היי קרן קודם כל תודה על מתכונים מושלמייםם ♡♡!!! דבר שני חייב ברנדי או רום במרנג? או שיש תחליף אחר שיכול לעבוד?

השב
User Avatar
לימור
מאי 15, 2024 at 8:21 pm

היי הכנתי העוגה יצאה נהדר! אבל אחרי יום הקצף הזיל נוזלים והעוגה נרטבה. למה זה קורה?

השב
User Avatar
איילת
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2023 בשעה 19:16

היי מה היית ממליצה במקום נס קפה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 9, 2023 at 10:30 am

כל טעם אחר שאוהבים, מחית פיסטוק, לוטוס, אפשר ריבת חלב וכו...

השב
User Avatar
לימור
מאי 15, 2024 at 8:21 pm

היי הכנתי העוגה יצאה נהדר! אבל אחרי יום הקצף הזיל נוזלים והעוגה נרטבה. למה זה קורה?⁸

השב
User Avatar
לילך
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2023 בשעה 19:23

היושששש אני מאוד רוצה להכין לאמא שלי את העוגה אבל היא סוכרתית אפשר להמיר את הסוכר לכמו סוכר? זה יצא טוב?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 9, 2023 at 10:29 am

מאמינה שכן אבל לא ניסיתי , אין סיבה של א

השב
User Avatar
אביטל
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2023 בשעה 23:20

מתה על עוגות שכבות! שאלה לי - האם ניתן להחליף את החמאה בשמן? לא מוצאת חמאה הסופרים ודי נרתעת מהתחליפים הנוקשים...

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 9, 2023 at 10:28 am

אני מאמינה שכן, לא ניסיתי ואני לא יודעת איך הבצק יתנהג, כי הוא בוודאות יתנהג אחרת .

השב
User Avatar
טל
פברואר 10, 2023 at 10:18 am

הי קרן, לא ראיתי שציינת על איזה חום לאפות

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 10, 2023 at 4:07 pm

180

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2023 בשעה 09:18

היי רגע לפני הכנת הבצק נראה לי שיחס הנוזלים לקמח לא נכון. אשמח לוודא שאין טעות. תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 9, 2023 at 10:28 am

ככה הכנתי אותו... את יכולה להוסיף מים אם יהיו לך חסרים , הוספתי באתר את ההערה הזו

השב
User Avatar
מריה
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2023 בשעה 11:19

וואו מתה על העוגות האלה, תודה! האם אפשר להחליף את הנס קפה בקקאו בשביל הילדים?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 9, 2023 at 12:14 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
חגית
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2023 בשעה 19:46

עוגה כלבבי! תודה קרן על מתכון מעולה! שאלה- נשארה לי כמות קטנה של בצק (260גר'). יש לך אולי רעיון מה אפשר להכין מזה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 10, 2023 at 4:08 pm

אפשר להכניס פנימה ממרח כלשהו ולאפות כגלילה

השב
User Avatar
עמיחי
פברואר 12, 2023 at 8:48 pm

תודה על המתכון. הכנתי, יצא מעולה!!!

השב
User Avatar
Roni Etan
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2023 בשעה 21:33

יש דרך להתפיח במקרר איכשהו?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 10, 2023 at 4:07 pm

כן לכמה שעות

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2023 בשעה 21:38

היי העוגה צריכה לצאת ממש יבשה בפנים או שנשאר לה רטוב בין השכבות ? תודה על המתכון

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 10, 2023 at 4:07 pm

נשארת קצת רטובה, זה מרקם לא רגיל

השב
User Avatar
Nurit
starstarstarstarstar
פברואר 10, 2023 בשעה 14:16

עוגה שזכורה לי היטב, תודה לתזכורת. הכנתי אתמול הבוקר התאכזבתי ממש, הבצק קשה מידיי.. לא מבינה מה לא עשיתי נכון

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 10, 2023 at 4:06 pm

אולילא הוספת לבצק מספיק נוזלים ?

השב
User Avatar
אינה
starstarstarstarstar
פברואר 10, 2023 בשעה 16:43

הי קרן, הכנתי את העוגה אתמול. הבצק יצא עבה מאוד מאוד. לצערי זה פגע בטעמה של העוגה. כאשר רדדתי את הבצק כדי שיהיה דק ביותר, נשאר המון ממנו והיה חבל לזרוק. אשמח להבין מה עשיתי לא נכון? אולי כדאי להכין חצי מכמות הבצק? תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 12, 2023 at 1:28 pm

הי, הוא היה חייב להיות מרודד ממש דק. ואם נשאר תמיד אפשר למשור ולהכין איזה מגולגלות ....אם נראה לך מספיק חצי מהכמות לכי על זה , לי נשאר קצת בצד אבל לא חצי

השב
User Avatar
sigal
starstarstarstarstar
פברואר 10, 2023 בשעה 22:35

תודה על המתכון. אשמח לדעת מה לדעתך הסיבה שקצף המרנג יצא חזק אך אחרי האפיה לא היה פריך אלא רך מאוד?

השב
User Avatar
פאני
starstarstarstarstar
פברואר 13, 2023 בשעה 19:19

אפשרי במקום סוכר לעשות עם כמו סוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 14, 2023 at 9:59 am

מניחה שאפשר

השב
User Avatar
Limor
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2023 בשעה 11:32

העוגה נראית מהמם. הזכרת לי נשכחות... צביה ז"ל האמא של חברתי הטובה ביותר, נהגה להכין אותה עם קקאו במקום נס קפה. זוכרת עד היום את הריח שהיה בכל הבית, כשהכינה אותה. והטעם - להתעלף. מקווה לכין אותה בשישי הקרוב, ולהתענג עם כוס נענע רותחת. תודה!

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2023 בשעה 20:49

שלום לך יקירה. המתכון הנפלא הזה מהווה בשבילנו עונג שבת . תודה מראש ושבת שלום. נועה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2023 at 7:09 pm

תודה רבה נועה

השב
User Avatar
מיכאלה
starstarstarstarstar
פברואר 20, 2023 בשעה 21:41

אפשר את הבצק וחמשת הכדורים להכין יום קודם ולשים במקרר ללילה ולהכין למחרת ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 21, 2023 at 9:21 am

בטח

השב
User Avatar
לאה
starstarstarstarstar
מרץ 16, 2023 בשעה 00:58

היות ואין כאן התפחה-למה נחוצים השמרים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 17, 2023 at 12:56 pm

זה בצק שמרים פריך כמו של פרסבורגר.

השב
User Avatar
יובל
starstarstarstarstar
מרץ 17, 2023 בשעה 15:38

זה משנה אם בטעות רידדתי לפני הקרור?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 18, 2023 at 10:52 am

לא

השב
User Avatar
איריס
starstarstarstarstar
מאי 7, 2023 בשעה 12:30

אפשר להקפיא?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2023 at 5:45 pm

כן

השב
User Avatar
רותי
starstarstarstarstar
מאי 11, 2023 בשעה 08:13

הי קרן, תודה על המתכון! אפשר להחליף את אגוזי המלך בשקדים טחונים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2023 at 10:38 am

מניחה שכן

השב
User Avatar
ענבר עטיה
starstarstarstarstar
יוני 21, 2023 בשעה 11:18

הי קרן - המתכון הזה ממש מוצלח - יוצא טעים ומרשים - האם אפשרי באותה מתכונת גם שכבות מרנג לימון? ואם כן איך מייצרים מרנג לימוני שלא יצא נוזלי?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 21, 2023 at 9:00 pm

לא ניסיתי דבר כזה

השב
User Avatar
ענבר עטיה
starstarstarstarstar
יוני 21, 2023 בשעה 12:00

איך מייצרים מרנג לימון לעוגה הזו?

השב
User Avatar
בתיה
starstarstarstarstar
אוקטובר 9, 2023 בשעה 13:56

היקרן , עלה לי רעיון האם את חושבת שאפשר להכין עוגיות מגולגלות או חיתוכיות מהעוגה הזאת ישמח לתשובה תודה

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
נובמבר 28, 2023 בשעה 18:46

העוגה הזו בדיוק באותה מתכונת ניתן לאפות כ מגולגלות. אני זוכרת שחילקנו ל4 חלקים ושמנו בתבנית של תנור מקורית . למעלה נותרה שכבת בצק ( לא מרנג) ופיזרנו אבקת סוכר. וגם עשינו את אותו דבר 4 רולדות וזה היה גם מאוד טעים ופיזרנו אבקת סוכר נוסטלגיה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img