אחד מתחביבי לאחרונה הוא להכין עוגות של פעם, אלו שכולנו היינו אוכלים ומכינים אי שם בתחילת שנות השבעים והשמונים,
אלו שהמתכונים שלהם היו עוברים בין השכנות וכולן היו מכינות.
כי פעם לא היו המון סוגים של עוגות, לא היה אינטרנט ולא היו בלוגרים 🙂 וההרגשה היתה שכולן מכינות את אותן העוגות.
עוגת היער השחור, קצף וקצפת, עוגת שוקוזים של נירה שויאר וסברינה, ועם הזמן הפסיקו איתם, או שלא ממש הפסיקו אבל הן קצת יצאו מהאופנה,
ונעלמו מהשטח, למרות שזה לדעתי רק על פניו, כי כשאני מפרסמת מתכון כזה של פעם אני מקבלת המון הודעות מאנשים שמכינים אותו בקבוע,
אני פשוט חושבת שזה נהדר, להביא לתודעה של הדור הזה , את העוגות של פעם.
את העוגה הזו לא הכרתי מהבית, אבל שמעתי עליה ואכלתי במקומות אחרים, קוראים לה עוגת שכבות נס קפה, שם הכי של פעם, והכי יפה.
היא עשויה משכבות שכבות של בצק שמרים פריך כמו בצק של פרסבורגר למי שמכיר, ובין השכבות מרנג בטעם נס קפה ואגוזים קצוצים.
ותשמעו, העוגה הזו כל כך טעימה! שאני מקוה שיכינו אותה הרבה אנשים .
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שכבות נס קפה ואגוזים של פעם/תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק:
5 כוסות (700 גר׳) קמח לחם/חלה או קמח לבן רגיל
200 גר׳ חמאה רכה
כף שמרים יבשים
5 חלמונים מביצים גודל L
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1/4-1/2 כוס מי ברז ואם יש צורך להוסיף עוד עד איחוד הבצק
למרנג:
5 חלבונים מביצים גודל L
1.5 כוסות 300 גר׳) סוכר לבן
2 כפות אבקת נס קפה
מעט רום או ברנדי
200 גר׳ אגוזי מלך טחונים או קצוצים דק
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח,שמרים יבשים סוכר וחמאה, מוסיפים חלמונים וממשיכים לעבד, מוסיפים מעט מים ואז עוד כמה
שצריך עד שהבצק מתאחד לכדור רך ונעים.
אין צורך ללוש את הבצק יותר מדי, רק עד לקבלת כדור זה לוקח כמה דקות.
מחלקים את הבצק לחמישה חלקים שווים, משטחים כל חלק למעין עיגול שטוח, מניחים על תחתית נייר אפייה ומקפלים את הנייר מעל הבצק שייכסה אותו
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק, ומניחים את כל העיגולים המכוסים במקרר למנוחה של שעה שעתיים.
מוציאים את העיגולים מהמקרר ומרדדים כל עיגול בצק לעיגול דק,הכי דק שאפשר. מניחים על העיגול הדק את תחתית התבנית שלכם לוודא שזה בגודל המתאים
ובעזרת סכין או גלגלת פיצה מסירים שוליים מיותרים מהעיגול
קחו בחשבון שהעיגול הראשון שתניחו בתבנית צריך להיות מעט יותר גדול מהשאר.
מניחים את העיגולים הדקים בצד.
מחממים תנור לחום 170 מעלות, ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וכשמתחילות להיווצר בועות קטנות מגבירים מהירות ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
מקציפים היטב למשך כמה דקות עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים פנימה אבקת נס קפה ורום, וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.
אם אין לכם אבקת נס קפה אלא רק נס קפה גרגירים זה הזמן לטחון את הגרגירים במטחנת תבלינים או במעבד מזון לאבקה,
ורק אז להכניס למרנג.
מניחים בתחתית התבנית עיגול בצק (את זה שרידדתם מעט גדול יותר)
מעבירים חמישית מקצף החלבונים מעל הבצק ובעזרת ספטולה או כף מיישירים מעל כל עיגול הבצק באופן אחיד.
מפזרים אגוזים קצוצים. מניחים שוב עיגול בצק מעל המרנג ושוב מרנג ואגוזים.
חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד שמסיימים עם מרנג בחלק העליון של העוגה.
אופים כ 40-45 דקות, ומוציאים את העוגה לצינון מוחלט.
מנסיון שלי, היא חייבת להצטנן לחלוטין לפני הגשה, ואפשר אפילו לשמור במקרר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**לפרווה ממירים חמאה בתחליפי חמאה כמו נטורינה/מחמאה או חמאת עיזים
**את העוגה אפשר ואפילו רצוי להכין יום קודם ואז לשמור עד ארבעה ימים במקרר
53 Comments
זכורה לי העוגה הזאת משנות ה ה 70 המאוחרות . תודה לך על המתכון. עוגה מעולה. יש לי 2 שאלות 1 מה גודל התבנית,שאלה שניה האם גם בשכבה האחרונה מורחים הקצפת ואגוזחם. תודה על תשובתך חשוב תודה על המתכון
הי , גודל התבנית 26 זה מצויין בכותרת, והשכבה האחרונה מסיימים עם מרנג.
היי קרן קודם כל תודה רבה על כל המתכונים המושלמים ❤️❤️❤️!!!! דבר שני הברנדי או הרום הכרחיים במרנג ? או שיש תחליף אחר?
לא חובה בכלל
היי קרן קודם כל תודה על מתכונים מושלמייםם ♡♡!!! דבר שני חייב ברנדי או רום במרנג? או שיש תחליף אחר שיכול לעבוד?
היי הכנתי העוגה
יצאה נהדר! אבל אחרי יום הקצף הזיל נוזלים והעוגה נרטבה. למה זה קורה?
היי מה היית ממליצה במקום נס קפה?
כל טעם אחר שאוהבים, מחית פיסטוק, לוטוס, אפשר ריבת חלב וכו…
היי הכנתי העוגה
יצאה נהדר! אבל אחרי יום הקצף הזיל נוזלים והעוגה נרטבה. למה זה קורה?⁸
הו אכאילו מזיע קצת אחרי מקרר, זה קורה לכולם וזה תקין ולא הורס את העוגה
היושששש
אני מאוד רוצה להכין לאמא שלי את העוגה אבל היא סוכרתית אפשר להמיר את הסוכר לכמו סוכר? זה יצא טוב?
מאמינה שכן אבל לא ניסיתי , אין סיבה של א
מתה על עוגות שכבות!
שאלה לי – האם ניתן להחליף את החמאה בשמן? לא מוצאת חמאה הסופרים ודי נרתעת מהתחליפים הנוקשים…
אני מאמינה שכן, לא ניסיתי ואני לא יודעת איך הבצק יתנהג, כי הוא בוודאות יתנהג אחרת .
הי קרן, לא ראיתי שציינת על איזה חום לאפות
180
היי
רגע לפני הכנת הבצק נראה לי שיחס הנוזלים לקמח לא נכון.
אשמח לוודא שאין טעות.
תודה רבה
ככה הכנתי אותו… את יכולה להוסיף מים אם יהיו לך חסרים , הוספתי באתר את ההערה הזו
וואו מתה על העוגות האלה, תודה! האם אפשר להחליף את הנס קפה בקקאו בשביל הילדים?
כן אין בעיה
עוגה כלבבי!
תודה קרן על מתכון מעולה!
שאלה- נשארה לי כמות קטנה של בצק (260גר'). יש לך אולי רעיון מה אפשר להכין מזה?
אפשר להכניס פנימה ממרח כלשהו ולאפות כגלילה
תודה על המתכון. הכנתי, יצא מעולה!!!
מאוד משמח לשמוע!
יש דרך להתפיח במקרר איכשהו?
כן לכמה שעות
היי העוגה צריכה לצאת ממש יבשה בפנים או שנשאר לה רטוב בין השכבות ?
תודה על המתכון
נשארת קצת רטובה, זה מרקם לא רגיל
עוגה שזכורה לי היטב, תודה לתזכורת.
הכנתי אתמול
הבוקר התאכזבתי ממש, הבצק קשה מידיי.. לא מבינה מה לא עשיתי נכון
אולילא הוספת לבצק מספיק נוזלים ?
הי קרן,
הכנתי את העוגה אתמול. הבצק יצא עבה מאוד מאוד. לצערי זה פגע בטעמה של העוגה.
כאשר רדדתי את הבצק כדי שיהיה דק ביותר, נשאר המון ממנו והיה חבל לזרוק.
אשמח להבין מה עשיתי לא נכון? אולי כדאי להכין חצי מכמות הבצק?
תודה.
הי, הוא היה חייב להיות מרודד ממש דק. ואם נשאר תמיד אפשר למשור ולהכין איזה מגולגלות ….אם נראה לך מספיק חצי מהכמות לכי על זה , לי נשאר קצת בצד אבל לא חצי
תודה על המתכון. אשמח לדעת מה לדעתך הסיבה שקצף המרנג יצא חזק אך אחרי האפיה לא היה פריך אלא רך מאוד?
אפשרי במקום סוכר לעשות עם כמו סוכר?
מניחה שאפשר
העוגה נראית מהמם. הזכרת לי נשכחות… צביה ז"ל האמא של חברתי הטובה ביותר, נהגה להכין אותה עם קקאו במקום נס קפה. זוכרת עד היום את הריח שהיה בכל הבית, כשהכינה אותה. והטעם – להתעלף.
מקווה לכין אותה בשישי הקרוב, ולהתענג עם כוס נענע רותחת. תודה!
שלום לך יקירה. המתכון הנפלא הזה מהווה בשבילנו עונג שבת . תודה מראש ושבת שלום. נועה
תודה רבה נועה
אפשר את הבצק וחמשת הכדורים להכין יום קודם ולשים במקרר ללילה ולהכין למחרת ?
בטח
היות ואין כאן התפחה-למה נחוצים השמרים?
זה בצק שמרים פריך כמו של פרסבורגר.
זה משנה אם בטעות רידדתי לפני הקרור?
לא
אפשר להקפיא?
כן
הי קרן,
תודה על המתכון! אפשר להחליף את אגוזי המלך בשקדים טחונים?
מניחה שכן
הי קרן – המתכון הזה ממש מוצלח – יוצא טעים ומרשים – האם אפשרי באותה מתכונת גם שכבות מרנג לימון? ואם כן איך מייצרים מרנג לימוני שלא יצא נוזלי?
לא ניסיתי דבר כזה
איך מייצרים מרנג לימון לעוגה הזו?
היקרן ,
עלה לי רעיון האם את חושבת שאפשר להכין עוגיות מגולגלות או חיתוכיות מהעוגה הזאת ישמח לתשובה תודה
העוגה הזו בדיוק באותה מתכונת ניתן לאפות כ מגולגלות. אני זוכרת שחילקנו ל4 חלקים ושמנו בתבנית של תנור מקורית . למעלה נותרה שכבת בצק ( לא מרנג) ופיזרנו אבקת סוכר.
וגם עשינו את אותו דבר 4 רולדות וזה היה גם מאוד טעים ופיזרנו אבקת סוכר נוסטלגיה