על העוגה הזו חלמתי כבר כמה שנים, רציתי להכין עוגת תותים וקצפת בשכבות ושתהיה הכי יפה בעולם.
כנראה שהרגע הזה חיכה שאני לא אכין את זה לבד, כי אני וקישוטים זה לא משהו, ושאכין אותה עם בנות הצוות
שלי, שלא יעשו כלום בנוגע לעיצוב, אלא רק ייתנו לי תמיכה רוחנית ונפשית לעשות את זה 🙂
הרבה נסיונות שלי בחיתוך עוגות באמצע לשכבות נכשלו, ותמיד יש לי מן רתיעה.
ולמרות שיש לי כבר נסיון בזה, כשהתחלנו בהכנת העוגה, החלטנו לאפות 2 עוגות במקום לחתוך אחת באמצע.
ופה חשוב לי להסביר לכם את שלושת האופציות שלכם להכנת העוגה ועוד הסבר נוסף:
1.אם יש לכם תנור גדול ושתי תבניות 22 ס״מ, תוכלו להכין את הבלילה, לחלק שווה בשווה בין שתי תבניות
לאפות את העוגות במקביל בתנור, ואחכ רק להרכיב.
2. אם יש לכם רק תבנית אחת, אתם יכולים לחלק את המתכון לשניים, להכין חצי מכמות הבלילה
(הכמויות מדוייקות לשתיים נפרדות גם) ולאפות אותה. בזמן שהיא בתנור להכין בלילה נוספת, לצנן את שתיהן ולהרכיב.
3. לאפות עוגה אחת מכל הבלילה בתבנית(זמן האפייה מתארך), לצנן אותה, לחצות לשניים לרוחב באמצע כדי
לייצר 2 עוגות, ולהרכיב.
עוד הערה חשובה:
את העוגה הכנתי מראש לא מעוגת טורט אלא עוגה יותר עסיסית עם ריקוטה חמאה ושקדים.
זה כי רציתי להימנע מהכנת סירופ לשפוך על 2 העוגות לפני הקישוט שלהן להרטבה.
כיון שהגשתי את העוגה באותו היום, אכן לא היה חסר לי כלל סירופ,
אבל אם אתם לא מתכוונים להגיש באותו
יום, או מפחדים ורוצים שהעוגה תצא מעט רטובה, יש לכם למטה הערה מה ואיך
לעשות עם סירופ.
אבל אני אגיד שוב, אני הכנתי ללא סירופ ואהבתי את העוגה כפי שהיא.
זו לא עוגת ספוג, זו עוגה עם שקדים וריקוטה
ויש בה משהו עסיסי מעצמה.
עוגת שכבות תותים וקצפת/תבנית אחת או שתיים בקוטר 22
(לפני שאתם מתחילים בהכנה של העוגה תקראו טוב את ההקדמה ואת ההוראות)
מצרכים למתכון:
250 גרם חמאה רכה
220 (כוס פחות 2 כפות) גרם סוכר
4 ביצים L
100 גרם (כוס) שקדים טחונים לאבקה/קמח שקדים
120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח לבן
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפייה
5 כפות (1/4 כוס) מיץ לימון
125 גר (חצי מיכל) גבינת ריקוטה 5%/שמנת חמוצה
לקצפת
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
כף שטוחה אינסטנט פודינג
2 כפות אבקת סוכר
כפית מחית/תמצית וניל
חבילת תותים שטופים נקיים ופרוסים לחצי
לסירופ (תקראו למעלה את ההקדמה להבין למה זה אופציונלי)
1/3 כוס(66 גר׳) סוכר
1/2 כוס (120 מ״ל) מים רותחים
להכנת הסירופ: מערבבים בקערה מים רותחים וסוכר, עד להמסה, ומצננים.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים תבניות+נייר אפייה.
(אם אין לכם תנור גדול ושתי תבניות תאפו בתבנית אחת וזמן האפייה יתארך ולאחר מכן אתם תפרסו את העוגה לשניים.)
בקערה/מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה וסוכר לתערובת קרמית וחלקה.
מוסיפים ביצים אחת אחת וממשיכים לערבל עד לקרם אחיד.
מוסיפים וניל, לימון וריקוטה,ואז קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים.
יוצקים לתבניות ואופים 30 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו, היזהרו לא לייבש את העוגה.
(במידה ואפיתם תבנית אחת עם כל הבלילה זמן האפייה המשוער 45 דק׳,אבל יש לבדוק עם קיסם כל הזמן)
מוציאים מהתנור מצננים לחלוטין.
כשהעוגות התצטננו לחלוטין, מניחים אחת מהם על צלחת הגשה
אם יש לכם עוגה אחת, בשלב הזה אתם מעבירים סכין (עדיפות לסכין לחם) גדולה באמצע ומחלקים את
העוגה לשתי עוגות שוות בגודלן. מניחים אחת על צלחת הגשה.
אפשר את כל התהליך גם לעשות בתוך התבנית אם אתם לא מתכוונים לאכול את העוגה מיד.
בקערת המיקסר עם מקצף, מקציפים שמנת להקצפה, וניל ואבקת סוכר, מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים עד
לקבלת קרם יציב.(עודף הקצפה יפרק לכם את הקרם אל תגזימו)
מרכיבים את העוגה בשכבות:
(אם החלטתם להשתמש בסירופ, זה הזמן להשקות כל תחתית עוגה לפני הקרם בכמה כפות מהסירופ באופן שווה)
בעזרת פלטה או כף מורחים מחצית מכמות הקרם על פני עוגה אחת באופן שווה. מפזרים מחצית מהתותים.
מניחים מעל הכל את העוגה השניה, וחוזרים על הפעולה.
מגישים את העוגה, או שומרים במקרר.
**העוגה נשמרת יומיים במקרר, תמיד עדיף שתיהיה מכוסה היטב ולא חשופה כי החלקים החיצוניים שלה עלולים להתייבש.
**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה בבצק בחצי כוס שמן קנולה או מחמאה/נטורינה באותה כמות
ואת השמנת להקצפה בקצפת צמחית, את הריקוטה בשמנת פרווה, מיץ תפוזים או קרם קוקוס.
49 Comments
היי, בגרסה הפרווה מה שמים במקום הריקוטה?
מיץ תפוזים או קרם קוקוס
הי קרן
אופים בטורבו או חלק עליון תחתון
הי, העוגה נראית נהדרת! האם ניתן להכין גרסה ללא קמח עבור בתי הצלילית? תודה רבה
סליחה, תיקון אוטומטי- בתי הצליאקית?
בתבניות בקוטר 20 ממליצה לחלק ל-3
או ל-2 ?
2
קמח ללג במקום קמח לבן
הי. אפשר לשים יוגורט יווני במקום ריקוטה?
אפשר
כתוב 120 גרם קמח ובסוגריים כוס פחות 2 כפות. יכול להיות שהתכוונת 220?
כוס קמח שוקלת 140 גר
היי קרן
מה אפשר לשים במקום הריקוטה בגרסת הפרווה .
תודה
מיץ תפוזים או קרם קוקוס
היי קרן העוגה נראית מדהים!!!
האם אפשר לשלב בקצפת מחית תות? אם כן מהי הכמות שאת ממליצה עליה?
המון תודה!!
היי קרן. , לגרסה הפרווה במה להחליף את הגבינה ריקוטה ?
קרם קוקוס או מיץ תפוזים
היי קרן,
הבת שלי ביקשה ממני ליום הולדת עוגת שוקולד עם תותים וקצפת, יש לך מתכון למשהו כזה? או שאפשר לעשות התאמות למתכון הזה כדי שכן יהיה בה גם שוקולד?
יש המון מתכוני עוגות שוקולד בבלוג ולכל אחת יתאימו תותים וקצפת חפשי עוגת שוקולד במנוע חיפוש
היי קרן
אפשר שמנת חמוצה רגילה במקום הריקוטה?
אם אין לי חמאת לופארק אפשר חמאה רגילה?
תודה מראש
אפשר שמנת חמוצה ואפשר חמאה רגילה
**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה בבצק בשמן קנולה ואת השמנת להקצפה בקצפת צמחית
ואת הגבינה ריקוטה למה אפשר להמיר במקום?
מיץ תפוזים או קרם קוקוס
הי קרן, אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית 24 איך אני מגדילה את הכמויות?
תודה על המתכון!
האם ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק?
אפשר אבל ממליצה לאפות בשתיים נפרדות
כוס מיץ תפוזים?
אפשר לאפות את כל הבלילה בתבנית בקוטר 26? או שזה יצא נמוך מידי בשביל לחתוך באמצע?
נמוך מדי
הי קרן 🙂
בגלל שיש לי תבנית אחת בקוטר 22 ס״מ, הכנתי את הבלילה בשלמותה ואפיתי חצי ולאחר מכן את החצי הנוסף. העוגה יצאה ממש נמוכה ואני ממש תוהה למה. דייקתי בשלבים ובכמויות 🙁
בלי קשר, עוקבת אדוקה וכבר הכנתי מלאאא עוגות שלך 🙂
זו עוגה נמוכה
אבל עם קצפת באמצע ושתי שכבות היא גובהת
היי קרן, מכורה למתכונים המדהימים שלך! האם אפשר להכין את העוגה ללא קמח (ללא גלוטן)?
חייבת לשתף- הכנתי אתמול ללא גלוטן. במקום הקמח שמתי קמח שיבולת שועל (ועד כמובן את הקמח שקדים ואבקת אפייה כמו במקור), והקצפתי את החלבונים בנפרד כדי להוסיף נפח. יצא וואוו!!
שמחה לשמוע ותודה שפירסמת
היי
איפה המתכון להכנת הסירופ?
היי קרן אהובה
ברכיבים לעוגה כתוב שמנת חמוצה ,כמה ? מתי להוסיף? 5אחוז לא ידעתי שקיים
עכשיו רואה ומבינה שזה משפט אחד וזה תחילף לריקוטה
אין לי וו גיטרה, אפשר עם וו לישה או בלון במקום?
היי קרן
התותים מחמיצים מהר, אולי עדיף לאחסן במקרר ללא התותים ולהוסיף בהגשה? מה דעתך?
תודה
יערה
הי קרן, נראה מעולה!
במידה ואני מכינה את העוגה יום לפני, אפשר לשמור את העוגת ספוג בנפרד ולהרכיב עם הקצפת והתותים לפני הגשה? האם זה עדיף מיום שלם לעוגה במקרר? ואם כן אז איך לשמור את העןגת ספוג? במקרר? בחוץ? תודה
אפשר להרכיב יום אחרי אבל עדיף לתת לה לעמוד קצת עם התותים והקצפת
שלום מה אפשר לשים במקום אבקת השקדים לאור אלרגיה?
תודה
להמיר בקמח לבן
איזה תחליף יש לאבקת שקדים?
קמח לבן
מודה שבאופן אישי מעדיפה את העוגה הזו עם השקדים
ואוווו יצא מדהים! גם השכנים האמריקאים שלנו התלהבו. ( גרה בחו״ל). תודה על כל המתכונים המעולים שלך!
תודה עטרה
היי קרן
האם ניתן להקפיא את העוגה (לפני הבניה שלה) ליומיים שלושה ואז להוציא ולבנות אותה עם השמנת והתותים?
מניחה שכן