מתכונים כלליעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת שכבות תותים וקצפת

פברואר 10, 2022 40 Comments

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

על העוגה הזו חלמתי כבר כמה שנים, רציתי להכין עוגת תותים וקצפת בשכבות ושתהיה הכי יפה בעולם.

כנראה שהרגע הזה חיכה שאני לא אכין את זה לבד, כי אני וקישוטים זה לא משהו, ושאכין אותה עם בנות הצוות

שלי, שלא יעשו כלום בנוגע לעיצוב, אלא רק ייתנו לי תמיכה רוחנית ונפשית לעשות את זה 🙂

הרבה נסיונות שלי בחיתוך עוגות באמצע לשכבות נכשלו, ותמיד יש לי מן רתיעה.

ולמרות שיש לי כבר נסיון בזה, כשהתחלנו בהכנת העוגה, החלטנו לאפות 2 עוגות במקום לחתוך אחת באמצע.

ופה חשוב לי להסביר לכם את שלושת האופציות שלכם להכנת העוגה ועוד הסבר נוסף:

1.אם יש לכם תנור גדול ושתי תבניות 22 ס״מ, תוכלו להכין את הבלילה, לחלק שווה בשווה בין שתי תבניות

לאפות את העוגות במקביל בתנור, ואחכ רק להרכיב.

2. אם יש לכם רק תבנית אחת, אתם יכולים לחלק את המתכון לשניים, להכין חצי מכמות הבלילה

(הכמויות מדוייקות לשתיים נפרדות גם) ולאפות אותה. בזמן שהיא בתנור להכין בלילה נוספת, לצנן את שתיהן ולהרכיב.

3. לאפות עוגה אחת מכל הבלילה בתבנית(זמן האפייה מתארך), לצנן אותה, לחצות לשניים לרוחב באמצע כדי

לייצר 2 עוגות, ולהרכיב.

עוד הערה חשובה:
את העוגה הכנתי מראש לא מעוגת טורט אלא עוגה יותר עסיסית עם ריקוטה חמאה ושקדים.
זה כי רציתי להימנע מהכנת סירופ לשפוך על 2 העוגות לפני הקישוט שלהן להרטבה.
כיון שהגשתי את העוגה באותו היום, אכן לא היה חסר לי כלל סירופ,
אבל אם אתם לא מתכוונים להגיש באותו
יום, או מפחדים ורוצים שהעוגה תצא מעט רטובה, יש לכם למטה הערה מה ואיך
לעשות עם סירופ.
אבל אני אגיד שוב, אני הכנתי ללא סירופ ואהבתי את העוגה כפי שהיא.
זו לא עוגת ספוג, זו עוגה עם שקדים וריקוטה
ויש בה משהו עסיסי מעצמה.

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

עוגת שכבות תותים וקצפת/תבנית אחת או שתיים בקוטר 22 

(לפני שאתם מתחילים בהכנה של העוגה תקראו טוב את ההקדמה ואת ההוראות)

מצרכים למתכון:

250 גרם חמאת לורפאק רכה

220 (כוס פחות 2 כפות) גרם סוכר 

4 ביצים L

100  גרם (כוס) שקדים טחונים לאבקה/קמח שקדים

120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח לבן

2 כפיות תמצית וניל

2 כפיות אבקת אפייה

5 כפות (1/4 כוס) מיץ לימון

125 גר (חצי מיכל) גבינת ריקוטה 5%/שמנת חמוצה 

לקצפת

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה

כף שטוחה אינסטנט פודינג

2 כפות אבקת סוכר

כפית מחית/תמצית  וניל

חבילת תותים שטופים נקיים ופרוסים לחצי

לסירופ (תקראו למעלה את ההקדמה להבין למה זה אופציונלי)

1/3 כוס(66 גר׳)  סוכר

1/2 כוס (120 מ״ל) מים רותחים

להכנת הסירופ: מערבבים בקערה מים רותחים וסוכר, עד להמסה, ומצננים.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים תבניות+נייר אפייה.

(אם אין לכם תנור גדול ושתי תבניות תאפו בתבנית אחת וזמן האפייה יתארך ולאחר מכן אתם תפרסו את העוגה לשניים.)

בקערה/מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה וסוכר לתערובת קרמית וחלקה.

מוסיפים ביצים אחת אחת וממשיכים לערבל עד לקרם אחיד.

מוסיפים וניל, לימון וריקוטה,ואז קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים.

יוצקים לתבניות ואופים 30 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו, היזהרו לא לייבש את העוגה.

(במידה ואפיתם תבנית אחת עם כל הבלילה זמן האפייה המשוער 45 דק׳,אבל יש לבדוק עם קיסם כל הזמן)

מוציאים מהתנור מצננים לחלוטין.

כשהעוגות התצטננו לחלוטין, מניחים אחת מהם על צלחת הגשה

אם יש לכם עוגה אחת, בשלב הזה אתם מעבירים סכין (עדיפות לסכין לחם) גדולה באמצע ומחלקים את

העוגה לשתי עוגות שוות בגודלן. מניחים אחת על צלחת הגשה.

אפשר את כל התהליך גם לעשות בתוך התבנית אם אתם לא מתכוונים לאכול את העוגה מיד.

בקערת המיקסר עם מקצף, מקציפים שמנת להקצפה, וניל ואבקת סוכר, מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים עד

לקבלת קרם יציב.(עודף הקצפה יפרק לכם את הקרם אל תגזימו)

מרכיבים את העוגה בשכבות:

(אם החלטתם להשתמש בסירופ, זה הזמן להשקות כל תחתית עוגה לפני הקרם בכמה כפות מהסירופ באופן שווה)

בעזרת פלטה או כף מורחים מחצית מכמות הקרם על פני עוגה אחת באופן שווה. מפזרים מחצית מהתותים.

מניחים מעל הכל את העוגה השניה, וחוזרים על הפעולה.

מגישים את העוגה, או שומרים במקרר.

הפוסט נכתב בשיתוף חברת LURPAK

**העוגה נשמרת יומיים במקרר, תמיד עדיף שתיהיה מכוסה היטב ולא חשופה כי החלקים החיצוניים שלה עלולים להתייבש.

**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה בבצק בחצי כוס שמן קנולה או מחמאה/נטורינה באותה כמות

ואת השמנת להקצפה בקצפת צמחית, את הריקוטה בשמנת פרווה, מיץ תפוזים או קרם קוקוס.

Print Friendly, PDF & Email

40 Comments

רוני פברואר 10, 2022 at 10:11 am

היי, בגרסה הפרווה מה שמים במקום הריקוטה?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 1:01 pm

מיץ תפוזים או קרם קוקוס

Reply
הדר פברואר 10, 2022 at 5:33 pm

הי קרן
אופים בטורבו או חלק עליון תחתון

Reply
יעל פברואר 12, 2022 at 8:38 am

הי, העוגה נראית נהדרת! האם ניתן להכין גרסה ללא קמח עבור בתי הצלילית? תודה רבה

Reply
יעל פברואר 12, 2022 at 8:40 am

סליחה, תיקון אוטומטי- בתי הצליאקית?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2022 at 11:22 pm

קמח ללג במקום קמח לבן

Reply
עתליה מרץ 14, 2022 at 8:36 pm

הי. אפשר לשים יוגורט יווני במקום ריקוטה?

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2022 at 7:32 am

אפשר

Reply
אורית פברואר 10, 2022 at 10:19 am

היי קרן
מה אפשר לשים במקום הריקוטה בגרסת הפרווה .
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 1:01 pm

מיץ תפוזים או קרם קוקוס

Reply
קארין אליעז פברואר 10, 2022 at 10:52 am

היי קרן. , לגרסה הפרווה במה להחליף את הגבינה ריקוטה ?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 1:00 pm

קרם קוקוס או מיץ תפוזים

Reply
טלי פברואר 10, 2022 at 1:40 pm

היי קרן
אפשר שמנת חמוצה רגילה במקום הריקוטה?
אם אין לי חמאת לופארק אפשר חמאה רגילה?
תודה מראש

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 7:15 pm

אפשר שמנת חמוצה ואפשר חמאה רגילה

Reply
ציפי פברואר 10, 2022 at 11:29 am

**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה בבצק בשמן קנולה ואת השמנת להקצפה בקצפת צמחית
ואת הגבינה ריקוטה למה אפשר להמיר במקום?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 12:59 pm

מיץ תפוזים או קרם קוקוס

Reply
אורטל מרץ 14, 2022 at 8:12 pm

הי קרן, אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית 24 איך אני מגדילה את הכמויות?

Reply
שרון פברואר 10, 2022 at 12:00 pm

תודה על המתכון!
האם ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 12:59 pm

אפשר אבל ממליצה לאפות בשתיים נפרדות

Reply
ציפי פברואר 10, 2022 at 1:48 pm

כוס מיץ תפוזים?

Reply
אמה פברואר 11, 2022 at 9:40 am

אפשר לאפות את כל הבלילה בתבנית בקוטר 26? או שזה יצא נמוך מידי בשביל לחתוך באמצע?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2022 at 4:10 pm

נמוך מדי

Reply
תמר פברואר 11, 2022 at 1:15 pm

הי קרן 🙂
בגלל שיש לי תבנית אחת בקוטר 22 ס״מ, הכנתי את הבלילה בשלמותה ואפיתי חצי ולאחר מכן את החצי הנוסף. העוגה יצאה ממש נמוכה ואני ממש תוהה למה. דייקתי בשלבים ובכמויות 🙁

בלי קשר, עוקבת אדוקה וכבר הכנתי מלאאא עוגות שלך 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2022 at 4:10 pm

זו עוגה נמוכה
אבל עם קצפת באמצע ושתי שכבות היא גובהת

Reply
גלית פברואר 11, 2022 at 9:21 pm

היי קרן, מכורה למתכונים המדהימים שלך! האם אפשר להכין את העוגה ללא קמח (ללא גלוטן)?

Reply
ליטל קשת פברואר 12, 2022 at 6:43 pm

חייבת לשתף- הכנתי אתמול ללא גלוטן. במקום הקמח שמתי קמח שיבולת שועל (ועד כמובן את הקמח שקדים ואבקת אפייה כמו במקור), והקצפתי את החלבונים בנפרד כדי להוסיף נפח. יצא וואוו!!

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2022 at 11:24 pm

שמחה לשמוע ותודה שפירסמת

Reply
כוכבה חגאג פברואר 12, 2022 at 5:46 pm

היי
איפה המתכון להכנת הסירופ?

Reply
אילנית פברואר 13, 2022 at 12:04 pm

היי קרן אהובה
ברכיבים לעוגה כתוב שמנת חמוצה ,כמה ? מתי להוסיף? 5אחוז לא ידעתי שקיים

Reply
אילנית פברואר 13, 2022 at 12:06 pm

עכשיו רואה ומבינה שזה משפט אחד וזה תחילף לריקוטה

Reply
רעות פברואר 14, 2022 at 11:18 am

אין לי וו גיטרה, אפשר עם וו לישה או בלון במקום?

Reply
יערה ברום פברואר 17, 2022 at 11:28 pm

היי קרן
התותים מחמיצים מהר, אולי עדיף לאחסן במקרר ללא התותים ולהוסיף בהגשה? מה דעתך?
תודה
יערה

Reply
עדי פברואר 18, 2022 at 1:24 pm

הי קרן, נראה מעולה!
במידה ואני מכינה את העוגה יום לפני, אפשר לשמור את העוגת ספוג בנפרד ולהרכיב עם הקצפת והתותים לפני הגשה? האם זה עדיף מיום שלם לעוגה במקרר? ואם כן אז איך לשמור את העןגת ספוג? במקרר? בחוץ? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2022 at 7:16 am

אפשר להרכיב יום אחרי אבל עדיף לתת לה לעמוד קצת עם התותים והקצפת

Reply
תהלה פברואר 19, 2022 at 7:11 pm

שלום מה אפשר לשים במקום אבקת השקדים לאור אלרגיה?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2022 at 8:46 am

להמיר בקמח לבן

Reply
תהלה פברואר 22, 2022 at 9:41 pm

איזה תחליף יש לאבקת שקדים?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2022 at 9:19 am

קמח לבן
מודה שבאופן אישי מעדיפה את העוגה הזו עם השקדים

Reply
עטרה מאי 25, 2022 at 7:15 am

ואוווו יצא מדהים! גם השכנים האמריקאים שלנו התלהבו. ( גרה בחו״ל). תודה על כל המתכונים המעולים שלך!

Reply
קרן אגם מאי 25, 2022 at 10:28 am

תודה עטרה

Reply

Leave a Comment