כבר כמה ימים שאני משתדלת להימנע מאכילה של מתוקים ובצקים, זה קורה לי פעם בכמה זמן, כשאני
מגזימה, ואז אין לי ברירה. כי אצלי זה שחור או לבן, זה הכל או כלום, זה אכילה בלתי פוסקת או הימנעות
מוחלטת כי אני לא יודעת אמצע כמו שצריך, אבל אני מודעת לזה ועובדת על זה עם עצמי, למצוא את האיזון.
והלך לי לא רע בכלל השבוע, עמדתי יפה בכל הפיתויים, כולל בימי צילום, שאז זה הכי קשה!
אבל, טעמתי ביס ממש קטן ממה שהייתי צריכה לדעת איך טעמו,
וויתרתי מראש על אכילה של דברים מוכרים שכבר ידעתי מה טעמם, וזה תאמינו לי
מאוד קשה בימי צילום, לא לטרוף הכל חם חם מהתנור.
אבל אז, העוגת שמרים פרג יצאה מהתנור ופרסנו אותה, וראיתי את הזהב השחור הזה,
יושב לו בתוך הקפלים של העוגה, מבריק ולגמרי עסיסי, ובלי לדפוק חשבון לעצמי, הושטתי את היד ואכלתי
בביס אחד את כל הפרוסה, והיא היתה ענקית!
וזה היה אחד הביסים העסיסיים והטעימים שאכלתי, והייתי ככ מבסוטית מהתוצאה, ושמחתי ממש
שבשביל הפרוסה הזו, שברתי את ההכרזה שלי שאני לא אוכלת כמה ימים מאפים. היא לגמרי היתה שווה
את זה. קשה לי להבין אנשים שלא אוהבם פרג, זה לגמרי הכי הכי הכי פייבוריט שלי.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שמרים פרג מטורפת!/תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית או שתי תבניות חד פעמיות
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לחם לבן או קמח רגיל
כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן
2 ביצים גודל L
120 גרם חמאה רכה
3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב מעט חמים
1/2 כפית מלח
למלית פרג:
250 גר׳ פרג טחון טרי
250 מ״ל חלב
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
2 כפות (30 גר׳) דבש
2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
כפית תמצית/מחית וניל
80 גר׳ חמאה
גרידת לימון מחצי לימון בינוני
1/4 כוס קמח שקדים או אבקת שקדים (לא חובה, אני מוסיפה רק אם מלית הפרג לא מסמיכה לי מספיק)
להברשה:
ביצה טרופה
לציפוי סירופ סוכר:
1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבים קמח, שמרים יבשים מלח וסוכר.
מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית תוך כדי לישה מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה.
בהדרגה מוסיפים את החלב, תתחילו עם 3/4 כמות ואחכ כמה שהבצק עוד צריך.
ולשים 8-12 דק עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו,
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר, אפשר ללילה למקרר.
מכינים את מלית הפרג כדי שתספיק להצטנן במקרר:
בסיר בינוני על אש בינונית מערבבים פרג עם חלב סוכר ודבש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב
מוסיפים וניל ולימון ומערבבים שוב, מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית
תוך בעבוע עדין למשך 15-20 דק׳. מעבירים את המלית לכלי אחר ומכניסים למקרר להתייצבות. (אם יש צורך מוסיפים את השקדים הטחונים)
כשהבצק מוכן והמלית קרה, מקמחים היטב משטח נח םעבודה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומרדדים את הבצק למלבן גדול מאוד ודק. כמה שיותר יותר טוב.
במידה והחלטתם להכין שתי רולדות תחלקו את הבצק לשני חלקים שווים ותרדדו כל חלק בנפרד.
בעזרת פלטה מורחים על הבצק את מלית הפרג המצוננת, זה אולי נראה כמות גדולה אבל זה כל הכייף
אחכ בביס.מגלגלים לרולדה ארוכה, מקפלים את הרולדה לשניים כשהחלקים יושבים אחד מעל השני.
מכניסים לתבנית האפייה, אני יודעת שזה נראה ענקי אבל זה בסדר. מכסים במגבת ומניחים לתהפחה חוזרת
למשך 30-40 דק׳ עד שהבצק עבר את התבנית למעלה והבצק תפוח.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את פני הבצק בביצה טרופה.
אופים בתנור כ 40-50 דק׳, אני אוהבת לבדוק בין החיבורים של הבצק אם הוא מוכן, כי אין דרך
אחרת לדעת כי הוא בתנור בתוך תבנית… אל תמהרו להוציא את העוגה מהתנור, אם היא משחימה
מדי בחלקה העליון תניחו עליה נייר כסף.
מכינים סירופ סוכר:
בסיר קטן על אש גבוהה ממיסים סוכר במים, כשהתערובת רותחת ומבעבעת מורידים את האש
לבינונית וממשיכים לבשל עוד 5-7 דק עד שהתערובת מעט מסמיכה לסירופ.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בנדיבות בסירופ סוכר.
מצננים ומגישים.
שומרים בכלי אטום (אני אוהבת במקרר ואז לחמם קצת) עד שלושה ימים.
**לגרסת פרווה המירו בבצק את החמאה למחמאה/נטורינה או 1/3 כוס שמן קנולה
את החלב בחלב סויה או במים. במלית הפרג ניתן להמיר חלב בחלב סויה או מים ואת החמאה
להמיר במחמאה/נטורינה
**את הקמח לבצק ניתן להמיר גם לקמח חלה או קמח מניטובה לבן
**אפשר להשתמש בבצק לכל עוגת שמרים אחרת, בכל מילוי
**במקום אגוזי מלך אפשר להשתמש ביסקויטים טחונים דק כמו פתי בר
121 Comments
אין לי ביצילך לארג' כמה מדיום אפשר לשים?
להשאיר אותה כמות
חשבתי להוסיף קצת שוקולד מריר לתערובת פרג ולקפל פנימה קרם פטיסייר, את חושבת שזה יעבוד או שזה יהיה נוזלי מידי?
חושבת שזה יהיה נהדר
אחת העוגות הטעימות שאלוהי הפרג המציא.
אני מוסיף צימוקים שמנים כאלה( מתכון רומני , מסבתא של פעם..)
אלוהי הפרג אישר…..
תודה שביב, אני גם חושבת שזו אחת הטובות בבלוג.
אפשרי ללא מיקסר? גלישה ידנית? או מיקסר ידני?
אפשר ללוש את הבצק ידנית כ 10 דק׳
מה אפשרי לשים במקום דבש?
מייפל או סילאן
היי קרן
אפשר להכין את העוגה בקליעה סטנדרטית של רצועה אחת חצויה לשתיים ומלופפת בבורג?
Jבטח
הי קרן, הכנתי את עוגת השמרים והבצק היה דביק והתפרק כשהכנסתי לתבנית. מה עשיתי לא נכון?
אולי הבצק היה חם מיד?
או שהוסםת לו יותר מדי נוזלים כבר בלישה
היי! יש תחליף לדבש במלית?
סוכר
היא יוצאת קראנצית מבחוץ?
לא באופן מיוחד
אבא שלי מאוד אוהב פרג אבל נוטה לסכרתיות.. עד כמה אפשר להוריד בכמות הסוכר ועדיין לקבל עוגה טעימה? תודה
חובה הסוכר
אבל אפשר תחליפים
ללא תחליפים ועם הפחתה בסוכר היא תצא יבשה ולא טובה
פרג חייב סוכר אחרת העוגה גם תצא מרירה
אני מחלקת חצי כמות סוכר וחצי כמות תחליף כמו סוכר כל העוגות ועוגיות יוצאות נהדר
האם יש תחליף לביצים?
אפשר שמן קנולה כמה כפות במקום
לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה ייצא אחלה
במקום כל ביצה אפשר להשתמש ברסק תפוחי עץ ללא סוכר
יש רסק תפוחי עץ
יקירה , בסרטון הוספת אברת שקדים טחונים. משום מה הם לא מופיעים במתכון.
1/4 כוס אבל לא חובה אוסיף במתכון
איזה סרטון?
הכוונה לסרטונים שבחשבון האינסטגרם שלי
חיפשתי סרטון של העוגה הזאת ולא מצאתי 🙁
לא הבנתי איך להניח את הרולדה בתבנית…
לפי התמונות זה אחד על השני…
ובמתכוו רשום אחד על יד השני…
יוריקה!!!
מצאתי!!
סרטון מעולה שמסביר בצורה מסודרת הכל!!
תודה!!
תודה יואב
בהכנה ופרג ואני בהחלט ביחסים טובים:) נראה מפתה וטעים.
תודה
במה אפשר להחליף את האגוזים? (אלרגיה)
פירורי ביסקויטים
היי
מעוניינת להכין בגרסה הפרווה
האם יש לך ניסיון עם המתכון כשהוא פרווה? מעוניינת לדעת אם עדיין הבצק יוצא רך ואוורירי..
כמעט בכל המתכונים שלי יש גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה
היי,
את מתכוונת לתבנית 30 או 25
תודה
30
אם רוצים להקפיא את הבצק, מתפיחים לפני או אחרי הפשרה ? תודה
מכינים בצק מתפיחים ואז מוציאים אויר ומקפיאים
היי, הכוונה לתבנית 25 או 30
תודה
30
הי קרן. ואוו העוגה נראית מדהים. אין על פרג. בסרטון אמרת שהמילוי הוא עם שקדים טחונים אבל הם לא מופיעים פה במתכון. אשמח להבהרה.
נכון 1/4 כןס לא חובה אבל אוסיף כאופציה
תודה קרן את אלופה
יש לי רק ביצה אחת , כמה זה קריטי?
לא מאוד קריטי
הי קרן
לא הבנתי החלק השני גם נלקח בחשבון במלית של הפרג
כאילו המתכון לשתי עוגות בעצם ?
או שלא הבנתי נכון
מכמות הבצק והמלית במתכון יוצאת עוגה אחת בתבנית אינגליש מתכת או שתי עוגות בתבניות חד פעמיות
היוש קרן תודה על המתכון
אבל בסרטון זה היה נראה שהשתמשת בחצי מכמות הבצק ויצאה עוגה גדולה בתבנית מתכת
בגלל זה התבלבלתי
אודה לך להבהרה
היה לי קילו בצק בסרטון וחצי ממנו שמתי בצד
הכמויות במתכון מדוייקות
קרן תודה על מתכון מושלם, אני מאוהבת בעוגה הזו ובבצק והמתכון הזה מככב פה כמעט כל סופש.
הבצק הזה פשוט מושלם! רציתי לשאול אם הוא יכול לעבוד גם עם מילוי של ממרח שוקולד?
ראיתי באחת התגובות לגבי המילוי שוקולד שכתבת להחליף את החמאה עם מחמאה, למה בעצם?
תודה!
וואי. הרגת אותי עם הפרג. מאז שהעלת את המתכון לא מפסיקה לחלום עליה.. הבעיההשאפחד אצלי לא אוכל פרג…ואאלץ להשמין איתה לבד … חיכיתי לסופש להכין.. שאלונת, מה החדיבות של האגוזים/ הפירורי פתי בר במלית?? זה לייצב?? אפשר לוותר?? תודה. ואת מלכה.
תודה אהובה , העוגה הזו שווה לגמרי שיאכלו אותה לבד אכן האגוזים או פירורי ביסקויט נועדו לייצוב המלית
היי קרן
אמאלה איזה מתכון! לא התאפקתי והתחלתי להכין ממש מאוחר ומתה לישון
אפשר להכניס להתפחה במקרר ללילה (18 שעות) בהתפחה שלפני התנור?
או עדיף להכניס להתפתחת לילה בהתפחה הראשונה?
התפחת לילה רק בהתפחה הראשונה
קרן יקרה הבצק ישב במקרר לילה נהניתי להכין איזה בצק ידידותי ורידגתי אותו בהמון אהבה והמלית מושלמתתתת שאפו באמת על מתכון מושלם תודה שאת פה והסרטונים שלך כל כך כייפיים לצפיה קצת אוויר לנשימה אז תודה עלייך
תודה רבה חוה
שאלה לגבי סירופ סוכר, ראיתי את הכמויות, אני תוהה לאיזה מרקם הסירופ צריך להגיע, תמיד נראה לי דליל מידי ומיימי
תודה על התשובה
להסמיך מעט, אחרי 5 דקות על הרש הוא לא אמור להישאר דליל
גם אם זה למראית עין
היי קרן,
יש אופציה להכין אותה פרווה???
כתוב תמיד בסוף המתכון למטה
קרן מדהימה! באת לי בדיוק בזמן! אבא שלי חוגג 70 בשבוע הבא והאהבה הגדולה שלו הן עוגות שמרים פרג וזו נראית מדהימה. כדי להתחבר לזכרון האישי שלו, אני רוצה להכין לו את העוגה עם שטרוייזל ולפזר למעלה. האם לאפות עם השטרוייזל מההתחלה? מתי ואיך לשלב?
כן
להכין שטרויזל ולפזר על הבצק לפני אפייה
הי קרן
מה זמן האפייה כשאופים ב 2 תבניות ח"פ?
וואי איזה מתכון מושלם!!! האמת, הגשמת חלום לבעלי שרק מחכה ליום שאכין לו שמרים פרג שזו העוגה הכי אהובה עליו בעולם. סוף סוף מצאתי מתכון שממש בא לי כבר להכין. תודה רבה! אין כמוך קרן ❤
רק שאלה, אם מכינים באינגליש קייש,
כתבת שזה מתאים ל2 תבניות חד"פ. אז איך בעצם לעשות את זה? לחלק את הבצק ואת הפרג ל 2? ולגלגל כל אחת. ואז לשים באותה צורה )גליל מחולק ל2 חלקים שוכבים אחד על השני(? לא הבנתי איך תבנית אחת של אינגליש קייק שווה ל 2 תבניות אינגליש קייק חד"פ
עוגה מעולה. תודה
אפשר מתכון למילוי שוקולד פרווה?
הי
בבלוג יש מספר עוגות שמרים במילוי שוקולד פשוט להמיר את החמאה במחמאה/נטורינה
קרן אגם את אגדה!!!!
עוקבת אחרייך בשקיקה ומאוהבת באנרגיות שלך!
תודההההה
אביה המהממת תודה!!!!!!!
היי האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ?
בטח
ולוותר כמובן על תוספת שמרים יבשים
היי קרן, הבצק יצא לי מעט דביק… מה אפשר לעשות?
דביק מעט זה יסתדר אחרי התפחה זה טוב
אם זה ממש דביק אז עוד קצת קמח
נראה לי שהסוכר כאילו לא היה ברור שמתי כוס ושליש והייתי צריכה לשים רק שליש ואת הכוס לרוטב של העוגה .
ביגלל זה יצאה חומה אבל טעימה
כמויות הסוכר מופרדות במצרכים של הבצק, ושל המלית:-) להבא לקרוא טוב ולשים לב, שמחה שבכל זאת יצאה טעימה
הי קרן
האם אפשר להכין את מילות הפרג לילה לפני?
בטח
במקרר
פצצה של מתכון. סוף כל סוף מתכון מדוייק שיוצא מעולה!!! תודה רבה.
תודנ רינת
עונה נהדרת, אפילו יותר טובה מעוגת הפרג של אמא שלי שכל כך התגעגענו אליה.
שמחה שאהבתם
היי אם יש לי 190 גרם פרג במקום 250, מה אני עושה ?
מוסיפה אגוזים או שקדים טחונים או קוקוס
עשיתי!! עוגה מעולה! מתכון מדויק! אני הכפלתי את כמות הפרג כי אנחנו אוהבים הרבה פרג…אחת העוגות הכי טובות שהכנתי!!
תודה רבה על המתכון! מהממת!!!
שמחה מאוד לשמוע
הי, הבצק כבר מוכן…האם אפשר לאחר אפיה להקפיא את העוגות?
בהחלט אפשר
לעטוף היטב
תודה רבה
קרן תודה על מתכונים מושלמים ❤️
האם אפשר להתפיח לילה במקרר אחרי מריחה והרכבת העוגה בבנית במקום חצי שעה בחוץ? ואז לאפות בבוקר ישר..
אפשר
מושלם!!! הפכתי לגרסת פרווה עם שמן ובמקום חמאה- חמאת שקדים. משוגעים על פרג! וזאת מושלמת!
כמה משמח לשמוע תודה
האם אפשר להכין את המלית יומיים לפני ולשמור במקרר? תודה!!
אפשרי לגמרי
קרן יקרה הבצק ישב במקרר לילה נהניתי להכין איזה בצק ידידותי ורידגתי אותו בהמון אהבה והמלית מושלמתתתת שאפו באמת על מתכון מושלם תודה שאת פה והסרטונים שלך כל כך כייפיים לצפיה קצת אוויר לנשימה אז תודה עלייך
האם חייבים פרג טחון או שאפשר גם פרג יבש? תודה
רק פרג טחון
וואוו איזו עוגה!!! הכנתי אותה בגרסה הפרווה כהפתעה לאבא שלי, שמאוד מאוד אוהב פרג ויצא פשוט מושלם! הבצק היה כל כך נוח לעבודה, תודה!
תודה אריאל
הי
נראה ממשש מגרה!!!
אפשר לוותר על האגוזים במלית?
או שזה ישפיע על המרקם?
תודה:)
בטח שאפשר לוותר
הי קרן
שכחתי להרטיב את העוגה עם הסירופ זה קריטי ? תודה
לא נורא
היא אמורה להיות מאוד עסיסית גם ככה
היה נחמד להוסיף קישור לסרטון בגוף ההוראות
אני רוצה שוקולד ולא פרג. מה אשים במקום?
ממרח שוקולד כמו בעוגת רוגעלך מבולגנת
https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%A2%D7%9C%D7%9A-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%92%D7%A0%D7%AA/
או מפה
https://kerenagam.co.il/%d7%a9%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%9c%d7%99-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9e%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%99-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%a9%d7%a7%d7%93%d7%99%d7%9d/
קרן את מקסימה, עוקבת אחריך … כמה סבלנות למענה של שאלות , תודה רבה על מתכון מעולה! מאחלת לך המשך הנאה ויצירתיות ♥️
תודה איריס יקרה
היי,
האם אפשר להכין מהבצק 2 רולדות, לחתוך באמצע ולגלגל אותן לעוגת בבקה?
האם אפשר למרוח קצת ריבה על הבצק לפני המלית
נראית עוגה מדהימה. רץ להכין
אפשר הכל
קרן,
אפשר בבקשה מתכון למלית שוקולד?
רוצה לשלוח עם הבן למילואים. תודה
האתר מלא בעוגות שמרים שוקולד פשוט לחפש ולקחת משם
הי קרן שאלה, כתבת שצריך להוסיף 3.5 כוסות קמח, איך זה יוצא 500 גר?
כי כןס קמח (כוס מידה אוניברסלית) שוקלת 140 גר
עוגה נהדרת אפילו יותר טובה ממה שאמא שלי היתה עושהץ
אפית את העוגה המושלמת הזאת התחסלה במהירות שיא קיבלת מחמאות וואו רצה להכין במילוי שוקלד.
קרן תודה אהובה בזכות מפנקת את היקרים לי.
שבת מבורכת
היי , הכנתי את המלית וזה יצא קצת דליל , איך אני יכולה להסמיך את זה ? לא נראה כמו בסרטון …
להוסיף שקדים או אגוזים פנימה