לחמים ומאפים

עוגת שמרים פרג מטורפת!

יולי 27, 2021 58 Comments

כבר כמה ימים שאני משתדלת להימנע מאכילה של מתוקים ובצקים, זה קורה לי פעם בכמה זמן, כשאני

מגזימה, ואז אין לי ברירה. כי אצלי זה שחור או לבן, זה הכל או כלום, זה אכילה בלתי פוסקת או הימנעות

מוחלטת כי אני לא יודעת אמצע כמו שצריך, אבל אני מודעת לזה ועובדת על זה עם עצמי, למצוא את האיזון.

והלך לי לא רע בכלל השבוע, עמדתי יפה בכל הפיתויים, כולל בימי צילום, שאז זה הכי קשה!

אבל, טעמתי ביס ממש קטן ממה שהייתי צריכה לדעת איך טעמו,

וויתרתי מראש על אכילה של דברים מוכרים שכבר ידעתי מה טעמם, וזה תאמינו לי

מאוד קשה בימי צילום, לא לטרוף הכל חם חם מהתנור.

אבל אז, העוגת שמרים פרג יצאה מהתנור ופרסנו אותה, וראיתי את הזהב השחור הזה,

יושב לו בתוך הקפלים של העוגה, מבריק ולגמרי עסיסי, ובלי לדפוק חשבון לעצמי, הושטתי את היד ואכלתי

בביס אחד את כל הפרוסה, והיא היתה ענקית!

וזה היה אחד הביסים העסיסיים והטעימים שאכלתי, והייתי ככ מבסוטית מהתוצאה, ושמחתי ממש

שבשביל הפרוסה הזו, שברתי את ההכרזה שלי שאני לא אוכלת כמה ימים מאפים. היא לגמרי היתה שווה

את זה. קשה לי להבין אנשים שלא אוהבם פרג, זה לגמרי הכי הכי הכי פייבוריט שלי.

עוגת שמרים פרג מטורפת!/תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית או שתי תבניות חד פעמיות

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר') קמח לחם לבן או קמח רגיל

כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גר')  סוכר לבן

2 ביצים גודל L

120 גרם חמאה רכה

3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב מעט חמים

1/2 כפית מלח

למלית פרג:

250 גר׳ פרג טחון טרי

250 מ״ל חלב

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

2 כפות (30 גר׳) דבש

2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

כפית תמצית/מחית וניל

80 גר׳ חמאה

גרידת לימון מחצי לימון בינוני

1/4 כוס קמח שקדים או אבקת שקדים (לא חובה, אני מוסיפה רק אם מלית הפרג לא מסמיכה לי מספיק)

להברשה:

ביצה טרופה

לציפוי סירופ סוכר:

1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבים קמח, שמרים יבשים מלח וסוכר.

מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית תוך כדי לישה מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה.

בהדרגה מוסיפים את החלב, תתחילו עם 3/4 כמות ואחכ כמה שהבצק עוד צריך.

ולשים 8-12 דק עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו,

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר, אפשר ללילה למקרר.

מכינים את מלית הפרג כדי שתספיק להצטנן במקרר:

בסיר בינוני על אש בינונית מערבבים פרג עם חלב סוכר ודבש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב

מוסיפים וניל ולימון ומערבבים שוב, מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית

תוך בעבוע עדין למשך 15-20 דק׳. מעבירים את המלית לכלי אחר ומכניסים למקרר להתייצבות. (אם יש צורך מוסיפים את השקדים הטחונים)

כשהבצק מוכן והמלית קרה, מקמחים היטב משטח נח םעבודה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומרדדים את הבצק למלבן גדול מאוד ודק. כמה שיותר יותר טוב.

במידה והחלטתם להכין שתי רולדות תחלקו את הבצק לשני חלקים שווים ותרדדו כל חלק בנפרד.

בעזרת פלטה מורחים על הבצק את מלית הפרג המצוננת, זה אולי נראה כמות גדולה אבל זה כל הכייף

אחכ בביס.מגלגלים לרולדה ארוכה, מקפלים את הרולדה לשניים כשהחלקים יושבים אחד מעל השני.

מכניסים לתבנית האפייה, אני יודעת שזה נראה ענקי אבל זה בסדר. מכסים במגבת ומניחים לתהפחה חוזרת

למשך 30-40 דק׳ עד שהבצק עבר את התבנית למעלה והבצק תפוח.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את פני הבצק בביצה טרופה.

אופים בתנור כ 40-50 דק׳, אני אוהבת לבדוק בין החיבורים של הבצק אם הוא מוכן, כי אין דרך

אחרת לדעת כי הוא בתנור בתוך תבנית… אל תמהרו להוציא את העוגה מהתנור, אם היא משחימה

מדי בחלקה העליון תניחו עליה נייר כסף.

מכינים סירופ סוכר:

בסיר קטן על אש גבוהה ממיסים סוכר במים, כשהתערובת רותחת ומבעבעת מורידים את האש

לבינונית וממשיכים לבשל עוד 5-7 דק עד שהתערובת מעט מסמיכה לסירופ.

כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בנדיבות בסירופ סוכר.

מצננים ומגישים.

שומרים בכלי אטום (אני אוהבת במקרר ואז לחמם קצת) עד שלושה ימים.

**לגרסת פרווה המירו בבצק את החמאה למחמאה/נטורינה או 1/3 כוס שמן קנולה

את החלב בחלב סויה או במים. במלית הפרג ניתן להמיר חלב בחלב סויה או מים ואת החמאה

להמיר במחמאה/נטורינה

**את הקמח לבצק ניתן להמיר גם לקמח חלה או קמח מניטובה לבן

**אפשר להשתמש בבצק לכל עוגת שמרים אחרת, בכל מילוי

**במקום אגוזי מלך אפשר להשתמש ביסקויטים טחונים דק כמו פתי בר

Print Friendly, PDF & Email

58 Comments

יעל כהן יולי 28, 2021 at 3:01 pm

אין לי ביצילך לארג' כמה מדיום אפשר לשים?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2021 at 10:29 pm

להשאיר אותה כמות

Reply
מאירה יולי 28, 2021 at 3:37 pm

היי! יש תחליף לדבש במלית?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2021 at 10:29 pm

סוכר

Reply
מיכאלה יולי 29, 2021 at 7:27 pm

היא יוצאת קראנצית מבחוץ?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 6:41 am

לא באופן מיוחד

Reply
אלינה גורן יולי 31, 2021 at 11:45 pm

אבא שלי מאוד אוהב פרג אבל נוטה לסכרתיות.. עד כמה אפשר להוריד בכמות הסוכר ועדיין לקבל עוגה טעימה? תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2021 at 11:39 am

חובה הסוכר
אבל אפשר תחליפים
ללא תחליפים ועם הפחתה בסוכר היא תצא יבשה ולא טובה

Reply
אורלי אוגוסט 1, 2021 at 1:10 pm

האם יש תחליף לביצים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2021 at 10:44 am

אפשר שמן קנולה כמה כפות במקום
לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה ייצא אחלה

Reply
דפנה אלון אוגוסט 3, 2021 at 6:01 pm

במקום כל ביצה אפשר להשתמש ברסק תפוחי עץ ללא סוכר

Reply
חוי בן דור יולי 28, 2021 at 3:42 pm

יקירה , בסרטון הוספת אברת שקדים טחונים. משום מה הם לא מופיעים במתכון.

Reply
קרן אגם יולי 28, 2021 at 10:29 pm

1/4 כוס אבל לא חובה אוסיף במתכון

Reply
Yoav Peleg אוגוסט 2, 2021 at 8:53 am

איזה סרטון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2021 at 10:47 am

הכוונה לסרטונים שבחשבון האינסטגרם שלי

Reply
Yoav Peleg אוגוסט 2, 2021 at 11:46 am

חיפשתי סרטון של העוגה הזאת ולא מצאתי 🙁
לא הבנתי איך להניח את הרולדה בתבנית…
לפי התמונות זה אחד על השני…
ובמתכוו רשום אחד על יד השני…

Reply
יואב פלג אוגוסט 2, 2021 at 12:02 pm

יוריקה!!!
מצאתי!!
סרטון מעולה שמסביר בצורה מסודרת הכל!!
תודה!!

קרן אגם אוגוסט 3, 2021 at 6:16 pm

תודה יואב

דקלה אוגוסט 7, 2021 at 1:37 pm

בהכנה ופרג ואני בהחלט ביחסים טובים:) נראה מפתה וטעים.
תודה

Reply
לילך א. יולי 28, 2021 at 5:00 pm

במה אפשר להחליף את האגוזים? (אלרגיה)

Reply
קרן אגם יולי 28, 2021 at 10:29 pm

פירורי ביסקויטים

Reply
קארין יולי 30, 2021 at 11:28 pm

היי
מעוניינת להכין בגרסה הפרווה
האם יש לך ניסיון עם המתכון כשהוא פרווה? מעוניינת לדעת אם עדיין הבצק יוצא רך ואוורירי..

Reply
קרן אגם יולי 31, 2021 at 8:39 am

כמעט בכל המתכונים שלי יש גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה

Reply
דיאנה יולי 28, 2021 at 8:07 pm

היי,
את מתכוונת לתבנית 30 או 25
תודה

Reply
קרן אגם יולי 28, 2021 at 10:28 pm

30

Reply
דליה יולי 29, 2021 at 5:40 pm

אם רוצים להקפיא את הבצק, מתפיחים לפני או אחרי הפשרה ? תודה

Reply
קרן אגם יולי 29, 2021 at 6:21 pm

מכינים בצק מתפיחים ואז מוציאים אויר ומקפיאים

Reply
דיאנה יולי 28, 2021 at 8:36 pm

היי, הכוונה לתבנית 25 או 30
תודה

Reply
קרן אגם יולי 28, 2021 at 10:27 pm

30

Reply
נעמה יולי 28, 2021 at 8:39 pm

הי קרן. ואוו העוגה נראית מדהים. אין על פרג. בסרטון אמרת שהמילוי הוא עם שקדים טחונים אבל הם לא מופיעים פה במתכון. אשמח להבהרה.

Reply
קרן אגם יולי 28, 2021 at 10:26 pm

נכון 1/4 כןס לא חובה אבל אוסיף כאופציה

Reply
מרים יולי 28, 2021 at 8:50 pm

תודה קרן את אלופה

Reply
אירית יולי 29, 2021 at 11:04 am

יש לי רק ביצה אחת , כמה זה קריטי?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2021 at 11:26 am

לא מאוד קריטי

Reply
ראויה כסאברה יולי 29, 2021 at 4:03 pm

הי קרן
לא הבנתי החלק השני גם נלקח בחשבון במלית של הפרג
כאילו המתכון לשתי עוגות בעצם ?
או שלא הבנתי נכון

Reply
קרן אגם יולי 29, 2021 at 6:22 pm

מכמות הבצק והמלית במתכון יוצאת עוגה אחת בתבנית אינגליש מתכת או שתי עוגות בתבניות חד פעמיות

Reply
ראויה כסאברה יולי 29, 2021 at 8:01 pm

היוש קרן תודה על המתכון
אבל בסרטון זה היה נראה שהשתמשת בחצי מכמות הבצק ויצאה עוגה גדולה בתבנית מתכת
בגלל זה התבלבלתי
אודה לך להבהרה

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 6:41 am

היה לי קילו בצק בסרטון וחצי ממנו שמתי בצד
הכמויות במתכון מדוייקות

Reply
מיכל וייזר יולי 29, 2021 at 5:43 pm

וואי. הרגת אותי עם הפרג. מאז שהעלת את המתכון לא מפסיקה לחלום עליה.. הבעיההשאפחד אצלי לא אוכל פרג…ואאלץ להשמין איתה לבד … חיכיתי לסופש להכין.. שאלונת, מה החדיבות של האגוזים/ הפירורי פתי בר במלית?? זה לייצב?? אפשר לוותר?? תודה. ואת מלכה.

Reply
קרן אגם יולי 29, 2021 at 6:23 pm

תודה אהובה , העוגה הזו שווה לגמרי שיאכלו אותה לבד אכן האגוזים או פירורי ביסקויט נועדו לייצוב המלית

Reply
דנה יולי 29, 2021 at 10:20 pm

היי קרן
אמאלה איזה מתכון! לא התאפקתי והתחלתי להכין ממש מאוחר ומתה לישון
אפשר להכניס להתפחה במקרר ללילה (18 שעות) בהתפחה שלפני התנור?
או עדיף להכניס להתפתחת לילה בהתפחה הראשונה?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 6:40 am

התפחת לילה רק בהתפחה הראשונה

Reply
נירית שאבי יולי 30, 2021 at 10:31 am

שאלה לגבי סירופ סוכר, ראיתי את הכמויות, אני תוהה לאיזה מרקם הסירופ צריך להגיע, תמיד נראה לי דליל מידי ומיימי
תודה על התשובה

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 1:45 pm

להסמיך מעט, אחרי 5 דקות על הרש הוא לא אמור להישאר דליל
גם אם זה למראית עין

Reply
Eti Lavian יולי 30, 2021 at 1:21 pm

היי קרן,
יש אופציה להכין אותה פרווה???

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 1:44 pm

כתוב תמיד בסוף המתכון למטה

Reply
אוסנת יולי 30, 2021 at 3:45 pm

קרן מדהימה! באת לי בדיוק בזמן! אבא שלי חוגג 70 בשבוע הבא והאהבה הגדולה שלו הן עוגות שמרים פרג וזו נראית מדהימה. כדי להתחבר לזכרון האישי שלו, אני רוצה להכין לו את העוגה עם שטרוייזל ולפזר למעלה. האם לאפות עם השטרוייזל מההתחלה? מתי ואיך לשלב?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 5:25 pm

כן
להכין שטרויזל ולפזר על הבצק לפני אפייה

Reply
מיכל יולי 31, 2021 at 7:20 pm

הי קרן
מה זמן האפייה כשאופים ב 2 תבניות ח"פ?

Reply
עמית יולי 31, 2021 at 7:33 pm

וואי איזה מתכון מושלם!!! האמת, הגשמת חלום לבעלי שרק מחכה ליום שאכין לו שמרים פרג שזו העוגה הכי אהובה עליו בעולם. סוף סוף מצאתי מתכון שממש בא לי כבר להכין. תודה רבה! אין כמוך קרן ❤
רק שאלה, אם מכינים באינגליש קייש,
כתבת שזה מתאים ל2 תבניות חד"פ. אז איך בעצם לעשות את זה? לחלק את הבצק ואת הפרג ל 2? ולגלגל כל אחת. ואז לשים באותה צורה )גליל מחולק ל2 חלקים שוכבים אחד על השני(? לא הבנתי איך תבנית אחת של אינגליש קייק שווה ל 2 תבניות אינגליש קייק חד"פ

Reply
רעות אוגוסט 1, 2021 at 7:09 pm

עוגה מעולה. תודה
אפשר מתכון למילוי שוקולד פרווה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2021 at 10:45 am

הי
בבלוג יש מספר עוגות שמרים במילוי שוקולד פשוט להמיר את החמאה במחמאה/נטורינה

Reply
אביה דריי אוגוסט 11, 2021 at 1:49 pm

קרן אגם את אגדה!!!!
עוקבת אחרייך בשקיקה ומאוהבת באנרגיות שלך!
תודההההה

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2021 at 8:42 pm

אביה המהממת תודה!!!!!!!

Reply
ורה ספטמבר 14, 2021 at 12:37 pm

היי האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2021 at 4:13 pm

בטח
ולוותר כמובן על תוספת שמרים יבשים

Reply
noga levy ספטמבר 15, 2021 at 12:23 pm

היי קרן, הבצק יצא לי מעט דביק… מה אפשר לעשות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 1:01 pm

דביק מעט זה יסתדר אחרי התפחה זה טוב
אם זה ממש דביק אז עוד קצת קמח

Reply

Leave a Comment