img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שמרים

קוזונק-עוגת שמרים עם סוכר אגוזים וקינמון

ספטמבר 15, 2021 | 90 תגובות

img

90 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
רותם ליברזון
starstarstarstarstar
נובמבר 21, 2016 בשעה 00:07

אלופה ! עשית לי חשק מטורף לכזאת בול

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2016 at 12:12 am

חנן מרגילן חנן מרגילן חנן מרגילן (מותר לנו בדיחות פרטיות נכון?)

השב
User Avatar
שולמית
אוקטובר 30, 2023 at 2:59 pm

אשמח לדעת מה ההבדל בין קוזונק ועוגת שמרים רגילה ... תודה שולמית

השב
User Avatar
יהלי
ינואר 10, 2025 at 10:23 pm

קרן היי, עשיתי היום את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק, משום מה העוגות לא עלו, בטעם זה טעים אבל ממש לא נראה כמו בתמונות שפירסמת, מה יכולה להיות הסיבה? תודה

השב
User Avatar
לוי נטליה
יוני 28, 2025 at 11:51 am

אמאלה , איזה טעים זה

השב
User Avatar
חיה טופז
ספטמבר 19, 2021 at 7:15 am

מקסימה, את יכולה להסביר איך גילגלת את הבצק כדי להגיע לתוצאה הזאת..

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2021 at 6:57 pm

ש לך באינסטגרם שלי היילייטס שלם עם וידאו של הגלגול

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
נובמבר 21, 2016 בשעה 17:38

עכשיו בתנור שלי- קוסונק אחד עם קינמון והשני נוטללללה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2016 at 5:41 pm

זה כבוד גדול לשניהם ובמיוחד לי:-)

השב
User Avatar
אלה בן חיים
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2016 בשעה 12:39

נראה מדהים! יש לי בבית שמרים אינסטנט, מה היחס בין שמרים יבשים לאינסטנט? בכמה להשתמש? תודה אלה בן חיים.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2016 at 1:07 pm

תודה אלה :-) 2 כפות שמרים יבשים=שקית שימרית כך שכאן את צריכה להשתמש בחצי מכמות השקית בהצלחה!

השב
User Avatar
דקלה
ינואר 22, 2022 at 9:04 pm

קרן תודות על כל המתכונים. בהתפחה מלית שוקולד, חלווה, ריבת חלב, נוגט, ריבת ורדים.

השב
User Avatar
חלי
starstarstarstarstar
נובמבר 23, 2016 בשעה 20:44

הכנתי לא מזמן.... יצא מושלם !!!!!!! תודה על מתכון והסבר מצויין !!!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 23, 2016 at 9:34 pm

איזה כייף חלי תודה שמחה לשמוע

השב
User Avatar
רבקה קטלן חנוכה
מאי 4, 2024 at 8:34 am

קרן יקרתי אני בולגריה משני הצדדים, וזה מה שאכלתי בבית הורי, ואצל דודתי בבת ים, אני חיפאית ולא מותרת על מאכלים מבית אמי, אוהבת לעקוב אחריך תבורכי

השב
User Avatar
yigal karbi
starstarstarstarstar
מאי 1, 2017 בשעה 19:42

קוסונק שזה נראה טוב :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2017 at 1:36 pm

:-)

השב
User Avatar
ניר
starstarstarstarstar
מרץ 12, 2020 בשעה 20:22

אפשר להתפיח במקרר 24 שעות בהתפחה ראשונה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 12, 2020 at 10:15 pm

בטח

השב
User Avatar
קארין
starstarstarstarstar
אפריל 24, 2020 בשעה 22:59

הכנתי ויצא פשוט מושלם!!! תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 25, 2020 at 7:09 am

יש! תודה קארין

השב
User Avatar
רפי
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2020 בשעה 16:46

תודה רבה קרן. יצא טוב מאד. שאלה: לא ציינת אם מחממים את המלית על הגז. אני לא חיממתי והיה קשה למרוח. בכל מקרה יצא טעים מאד.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2020 at 5:50 pm

לא מחממים על הגז אבל אם קשה למרוח אז טיפה במיקרו ואם אין מיקרו על אפשר בגז טיפונת

השב
User Avatar
סיגל
starstarstarstarstar
אפריל 30, 2020 בשעה 16:18

היי קרן כשאת אופה את העוגת קוזנק בתבנית אינגליש קייק, לאיזה נודל את מתכוונת? כי יש כל מיני ומן הסתם התבניות הצרות פחות יתאימו

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 30, 2020 at 4:27 pm

אני תמיד אופה באינגליש קייק לא חד פעמיות ואז הן טיפה גדולות

השב
User Avatar
סיגל
אפריל 30, 2020 at 4:28 pm

מעולה, יש לי זכוכית וגם תבנית של לחם, אפשרי בהן?

השב
User Avatar
עירית
יוני 24, 2024 at 10:00 pm

הי, אפשר להכין עם מילית שוקולד ואם כן איך לעשות את המילית?

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
מאי 8, 2020 בשעה 11:02

גיליתי אותך לא מזמן ואני מכורה אלייך. עושה את המתכונים שלך ואני מאוד מרוצה. עכשיו בתנור עוגת שמרים קינמון תפוז.

השב
User Avatar
צופי לב
אוגוסט 24, 2020 at 5:19 pm

הסוכר החום במלית נשאר גבישי למרות הערבוב עם חמאה רכה, האם לחמם את הסוכר לפני הערבוב עם החמאה והקינמון ? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 24, 2020 at 10:55 pm

סוג הסוכר... אפשר לנסות עם לבן אם זה מפריע לך

השב
User Avatar
יוטבת
דצמבר 5, 2020 at 8:23 am

הכנתי את העוגה והיא יצאה מושלמת . בצק כיפי .עוגה קלאסית שאינה מתוקה מדי ובצורה של ספר תורה .נורא קלה לעיצוב . גם לי היה קשה לערבב את הסוכר קינמון עם החמאה אז הנחתי מעל קערה עם מים רותחים וחיש קל הצלחתי ליצור את המילוי במרקם משחתי שקל למרוח. תודה על מתכון מהמם❤

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 5, 2020 at 8:27 am

תודה רבה רבה גם על הטיפים!

השב
User Avatar
שירה
אוקטובר 11, 2021 at 7:20 pm

היי קרן אני מכינה את המתכונים שלך והם מדהימים! הכנתי היום את העוגה ולצערי כשהוספתי את המים הבצק היה כל כך דביק שהייתי צריכה להוסיף הרבה קמח (ערבבתי כוסמין עם לבן) כדי שיחזור לעצמו. איפה נפלתי?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 11, 2021 at 7:29 pm

לאט! את הנוזלים בדיוק כפי שכתוב : תחילה מחצית מכמות החלב , ובהדרגה מוסיפים במידת הצורך עוד.

השב
User Avatar
אריקה
starstarstarstarstar
דצמבר 6, 2020 בשעה 00:31

היי, לגמרי מסתבכת עם הרומנים! הייתי בטוחה שזה שלנו פתאום במרום גילי אני קולטת שהבולגרים מנכסים את זה לעצמם

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 6, 2020 at 6:12 am

האמת שלי זה לא משנה מאיזה עדה היא העיקר שהיא טעימה :-)

השב
User Avatar
סורהסורה
starstarstarstarstar
ספטמבר 16, 2021 בשעה 09:22

יצא נחמד. וזה הרבה בשבילי כי תמיד משהו מתפקשש לי. בני הבית ביקשו לפוצץ את העוגה בשוקולד אז היא מעט יותר כבדה, והיא גם טבעונית. אשמח לעוד מתכונים טבעוניים. תודה קרן

השב
User Avatar
לילך
ספטמבר 16, 2021 at 10:27 pm

הי קרן. נראה מעולה!!! לא הבנתי למה הכוונה לחלק לשניים ולשים אחד מעל השני. נראה שרידדת שני מלבנים, גלגלת את שניהם ואז הנחת אחד מעל השני. איפה אני טועה??

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 17, 2021 at 7:06 am

זו רולדה אחת ארוכה שחילקתי לשנים והנחתי אחת מעל השניה בתבנית כלומר מרדדים לעלה ענק ממלאים מגלגלים משני הצצצדים לרולדה כמו ספר תורה ואז חותכים את הגליל באמצע לשניים

השב
User Avatar
לילך
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 12:44

תודה רבה על התשובה הזריזה. רק אחרי התשובה שלך הבנתי שחותכים את הגלילים באמצע ולא שחותכים ובעצם מפרידים כל גליל חח. מעולה תודה רבה וחג שמח

השב
User Avatar
לילך
ספטמבר 18, 2021 at 9:54 pm

שבוע טוב. יצא פגז!!! תודה רבה. מעניין האם הבצק מתאים גם להכנת חלות?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2021 at 7:00 am

בטח

השב
User Avatar
ריבי
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 14:59

את החמאה צריך לערבב עם הקינמון והסוכר או למרוח אותה קודם על הבצק?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 17, 2021 at 3:23 pm

למרוח על הבצק

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
ספטמבר 20, 2021 בשעה 13:55

אפשר להמיר קמח לבן בקמח פיצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 20, 2021 at 2:08 pm

כן

השב
User Avatar
אפרת
נובמבר 24, 2023 at 3:20 pm

היי קרן, מאז תחילת המלחמה זו מהפכה לעוגת הנחמה פה אצלנו, נאפתה כבר מספר פעמים והיא מאוד מוצלחת. שאלה- כשמורחים את החמאה על הבצק, זו אמורה להיות שכבה עבה במיוחד? כי ניסיתי לשים 100 גרם והפסקתי באמצע כי זה היה נראה לי המון והבצק כבר היה מכוסה חמאה. ואפשר מתכון למלית על בסיס קקאו לעוגה? תודה

השב
User Avatar
ארנון שלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 23, 2021 בשעה 08:40

הכנתי את העוגה בסוכות, יצא פשוט מצוין מאוד נאמן למקור (מוצאי בולגרי) תודה לך

השב
User Avatar
אילנה
אוקטובר 26, 2024 at 8:50 pm

לא הבנתי את חיתוך העוגה ולשים אחד על השני.לא נראה כך בתמונה

השב
User Avatar
בתיה
starstarstarstarstar
ספטמבר 25, 2021 בשעה 20:46

במידה וממירים את החמאה שבמלית לשמן ( למלית פרווה ) , גם אותו למרוח על הבצק ולא לערבב עם הסוכר והקינמון ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2021 at 6:27 am

לערבב, אחרת זה ממש נוזלי

השב
User Avatar
דניאלה בן נון
ספטמבר 28, 2021 at 7:27 pm

האם בבצק יש 2 ביצים או אחת ? בחומרים כתוב 2 ובאופן ההכנה רשום ביצה .

השב
User Avatar
נילי רזיאל
starstarstarstarstar
ספטמבר 30, 2021 בשעה 12:02

לפני שנים, קבלתי מתכון לקוזונק מפולניה במקור. הבצק הכיל גבינה לבנה כחושה. האם מוכר לך?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2021 at 12:51 pm

לא מכירה

השב
User Avatar
כרמית
starstarstarstarstar
אוקטובר 28, 2021 בשעה 19:00

תודה רבה על מתכונים מופלאים ומאד מונגשים!! האם אפשר במקום סוכר חום בהיר, סוכר חום כהה? או פשוט להמיר ללבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 29, 2021 at 7:05 am

אפשר סוכר לבן ואפשר גם כהה

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
דצמבר 22, 2021 בשעה 09:17

היי קרן, הכנתי את הבצק יום לפני ושמתי להתפחה ראשונה במקרר (בערך 17 שעות). כשהוצאתי אותו נתתי לו חצי שעה לעמוד בחוץ אבל הוא היה עדיין גוש קשה. רחוק מהבצק הגמיש והאוורירי שיצא לך בהיילייטס. איפה טעיתי??

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 22, 2021 at 11:59 am

לא טעית בצק שיוצא מהמקרר הור בצק קשה (מכל מרכיבי הבצק) ויחזור לעצמו תוך כדי עבודה והתפחה שניה ארוכה בהצלחה

השב
User Avatar
שירן
דצמבר 22, 2021 at 8:03 pm

חוזרת כדי לעדכן שיצאה מושלמת! אבא שלי ודוד שלי הבולגרים אישרו

השב
User Avatar
נדב
starstarstarstarstar
דצמבר 23, 2021 בשעה 06:43

הייתי רוצה לדעת איך ניתן להפוך את המתכון לפרווה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 23, 2021 at 8:28 am

שמן במקום חמאה בבצק, או מחמאה/נטורינה. וגם במלית

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
פברואר 14, 2022 בשעה 18:07

הבצק יצא לי דביק מאוד (לפני התפחה - שמתי להתפיח ומחכה..) - זה הגיוני?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 15, 2022 at 8:06 pm

מעט דביק זה הגיוני

השב
User Avatar
גלית
starstarstarstarstar
מאי 4, 2022 בשעה 20:21

אין לתאר כמה זה יצא טעים!!! גרידת התפוז כאן פשוט גאונית

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2022 at 3:09 pm

איזה כייף תודה

השב
User Avatar
גנית כץ
starstarstarstarstar
מאי 7, 2022 בשעה 21:45

יש מצב להמיר לפרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2022 at 6:49 am

ברור מחמאה או נטורינה

השב
User Avatar
אלינה
starstarstarstarstar
דצמבר 26, 2022 בשעה 12:56

איזה קמח הכי טוב לשימוש לקוזונק?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 26, 2022 at 5:41 pm

קמח חזק כגון קמח לחם/חלה/מניטובה לבן

השב
User Avatar
ליביה
starstarstarstarstar
מאי 29, 2023 בשעה 08:14

הכנתי את העוגה לאמא שלי כהפתעה לחג, לאחר שדיברה לאחרונה בערגה על זכרונות ילדות שאמא שלה הייתה מכינה קוזונק נהדר ברומניה. היא כל כך התרגשה ושמחה. זה היה בדיוק הטעם של הבצק שהיא זכרה. כולם נהנו ואהבו ממש!!! אגב, אמא שלה הייתה מכינה את המילוי עם חמאה, קקאו ואגוזים טחונים. תודה על מתכון נהדר והסברים מפורטים!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 2, 2023 at 8:59 am

תודה ליביה

השב
User Avatar
שרום
starstarstarstarstar
אוקטובר 20, 2023 בשעה 12:22

לדעתך אפשר לשים שמן במקום חמאה בתערובת של הקינמון ואגוזים? או שזה ישרף בתנור?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2023 at 5:35 pm

אפשר שמן, רק לקחת בחשבון שהוא מוקשה אז הממרח יהיה נוזלי

השב
User Avatar
אתי
starstarstarstarstar
מרץ 12, 2024 בשעה 13:52

נראה מדהים, בטוח שגם הטעם. אפשר גרסה פרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 16, 2024 at 7:06 am

במקום חמאה מחמאה או נטורינה ומים במקום חלב

השב
User Avatar
הילה סלהוב
starstarstarstarstar
מרץ 12, 2024 בשעה 15:36

איך אפשר להפוך את העוגה ללא גלוטן? עוגת שמרים זו העוגה האהובה עלי בעולם ומאז שאני צליאקית לא יכולה לאכול פליז הלפפפפ מי♥️

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 16, 2024 at 7:06 am

לאפות מקמח ללא גלוטן אבל זה קמח שעובד אחרת ואין לי נסיון איתו ממליצה לחפש מתכונים ברשת לעוגות שמרים ללא גלוטן

השב
User Avatar
hanna
starstarstarstarstar
נובמבר 16, 2024 בשעה 16:33

יש אולי גירסה ללא מיקסר? ללא לישה? :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 17, 2024 at 6:15 am

את יכולה להכין מהבצק של שבלולי שמרים שקדים ללא לישה אין בעיה

השב
User Avatar
ענת
יוני 27, 2025 at 8:22 pm

ואוו איזו עוגה מדהימה!!!

השב
User Avatar
יערית
starstarstarstarstar
ינואר 8, 2025 בשעה 16:42

אם אני רוצה להמיר לפרווה, מה שמים במקום חלב?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 11, 2025 at 7:55 am

מים

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img