עונת השמרים הגיעה! ואיתה העוגה הזו..
את העוגה הכנתי לאחד השיעורים בסדנת צילום האוכל של בנות מתכוניישן שהתשתתפתי בה לאחרונה,
(מ-ו-מ-ל-ץ-כתבתי בענק כן ?)
קיבלתי משימה להכין דבר אחד מתוך מבחר תמונות שנשלחו אליי ולהעתיקו לתמונה משלי.
היה לי שבוע להתכונן, כהרגלי, לא התכוננתי בשיט.
ערב קודם בחרתי את העוגה שארצה להכין, קמתי מוקדם מוקדם להכין בצק שמרים
הכנתי, מילאתי במה שהיה נגיש בארונות המטבח , אפיתי ויצאתי מהר מהר לסדנה.
ברור שאיחרתי לשיעור (סליחה דניה), שכחתי מליון דברים בבית, אבל איך שהוא הכל הסתדר.
העוגה הצטלמה פוטוגני ביותר ואני הצלחתי לצלם את אחת התמונות היותר יפות שצילמתי עד היום.
ולא רק שהעוגה והצילום הצליחו, היא היתה ממש ממש טעימה.
במקור הכנתי את העוגה עם ממרח שוקולד השחר כי זה מה שהיה בבית, אחכ הכנתי שוב עם נוטלה
שתי האופציות מעולות!
עוגת שמרים שוקולד חלבה ופקאנים/ הכמות לשתי עוגות.
מה צריך:
2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)
2 כפות סוכר (25 גרם)
60 גרם חמאה מומסת
1/2 4 כוסת קמח לבן רגיל (630 גרם )
1/2 כפית מלח
ביצה
1/2 1 כוסות חלב מעט חמים (300 מיליליטר)
למילוי:
חצי כוס ממרח שוקולד השחר או נוטלה
100 גרם חלבה מפוררת
100 גרם פקאנים קצוצים גס
איך מכינים:
לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים
מוסיפים ביצה, וחמאה מומסת וממשיכים לערבל במהירות נמוכה
מוסיפים את החלב וממשיכים עם פעולת הלישה כשמונה דקות
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה, מפסיקים את פעולת הלישה
מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת היטב.
מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן בכל הצדדים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים מגבת מעל.
מניחים להתפחה כשעה-שעה וחצי.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים שווים
מרדדים כל חלק לעלה מלבני, מורחים ממרח שוקולד, מפוררים מעל חלבה ומפזרים פקאנים
שומרים על שוליים נקיים
מגלגלים לרולדה וחורצים את הרולדה לאורכה בעזרת סכין חדה
הופכים את שני החלקים כך שהחלק עם המילוי פונה כפי חוץ
ומגלגלים את שני החלקים אחד בתוך השני לצורת בורג.
מחברים את שני הקצוות כך שנוצרת צורת זר ומקפידים להדק היטב את הקצוות
מעבירים לתבנית אפיה עגולה מעט משומנת, מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור כ 30 דקות.
מוציאים, מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר (אופציה)
98 Comments
היי ,
הכנתי את העוגה והיא ניראת מושלם אחרי האפייה , הבעיה היא שיש לה טעם חזק של השמרים לאחר האפייה … מה יכולה להיות הבעיה שזה קרה ?
ייתכן והשתמשת בכמות שמרים גדולה מדי, או שהבצק עבר תפיחת יתר מה שגרם לתסיסה מוגזמת של השמרים בזמן ההתפחה
היי,
מה קורה אם יש לי רק קמח תופח? אין אופציה להשתמש בו, נכון?
תודה
נכון, קמח תופח לא מתאים כאן
היי, נראה מדהים
על איזה תוכנית אפייה לאפות?
טורבו/רגיל?
רגיל תמיד
אם שמים על טורבו
יפגע בעוגה או שאין הבדל ?
אפשר
אני אישית לא אופה בטורבו אבל לגמרי אפשרי
היי קרן, שכחתי להוסיף את המלח וכבר התפחתי את הבצק. איך זה ישנה את העוגה?
יש מצב שזה מאוד ישפיע על הבצק והוא ייצא קשה וחיוור
מה אפשר לשים במקום חמאה?.
1/3 כוס שמן
אפשר ללוש ביד? איך מומלץ להכין אם אין לי מיקסר
אפשר ללוש ביד לישה רצופה של מינימום 10 דקות על השיש או בקערה גדולה
היי
יש לי ביצה בגודל s , האם מספיק לשים אחת או שתיים?
שתיים
הבצק הרגיש מדהים אחרי התפחה אבל אחרי הכנה הרגשתי שהוא היה יכול להיות יותר רך, וככלל העוגה הייתה יותר טעימה אם הייתה יותר עסיסית.
כנראה שלא הוספת מספיק נוזלים לבצק והוא יצא מעט יבש להבא לא לפחד להוסיף
היי , כמה שאלות :
1. האם גילגול הרולדה מתבצע מהצלע הקטנה של המלבן או מהצלע הגדולה ?
2. אחרי חריצת הרולדה באמצע , מה זה אומר הופכים את הרולדה עם המילוי כלפי חוץ ? הרי בכל הרולדה יש את המילוי
3. לא הצלחתי להבין איך מגלגלים את שני החלקים אחד לתוך השני בצורת בורג
4. באיזה גודל תבנית?
תודה רבה
הי
הגלגול מהצלע הרחבה יותר.
אחרי שחורצים באמצע את הרולדה, מפנים את החריצים שנוצרו עם המילוי כלפי מעלה.
את שני החלקים מלפפים אחד בשני בצורת בורג
מניחים את הקצה של אחד מהם על השני ומתחילים ללפף.
תבנית עגולה, קוטר 24 עד 28 זה לא ככ משנה.
מקוה שעזרתי
בהצלחה!
היי,
הכמויות לא הספיקו לשתי עוגות , רק לעוגה אחת . לאחר שחילקתי לשתיים , רידדתי שמתי נוטלה וחלבה וגילגתי קלטתי שזה מעט מדי בצק בשביל עוגה אחת ואז איחדתי בצורה קצת מרושלת בין שני החלקים. כעבור חצי שעה הוצאתי מהתנור ואני לא בטוחה שהבצק נאפה מספיק , האם הבצק של העוגה אמור להיות קראנצ׳י או יותר כמו בצק של חלה ? או שהבעיה היא באמת בזה שאיחדתי בין שני החלקים ?
תודה רבה
זה המון בצק, לא ייתכן שלא הספיק לך לשתי עוגות, אולי לא תפח לך כמו שצריך?
יכול להיות שזו הבעיה , זה בערך הכפיל את גודלו , נראה שזה דווקא די תפח , אבל כשהתחלתי בליפוף הבצק היה די דק והכל התחיל להתפרק ואז איחדתי והצלחתי יותר במשימת הליפוף , אבל העוגה ממש מתפוררת ואני לא בטוחה שהבצק נאפה
בעוגת שמרים זה ממש קל לבדוק,חותכים באמצע ואם הבצק עדיין חי סימן שלא נאפה כמו שצריך.
להבא להכין מכמות זו שתי עוגות, לא אמורה להיות בעיה.
הי קרן, האם אפשר להשתמש בבצק הזה כדי להכין מאפי שמרים אחרים? הכנתי את הבצק ורוצה להמיר ללחמניות קינמון שוודיות…
בטח!
רק רוצה לוודא מתפיחים רק פעם אחת?
נכון
הי קרן
אם אין פקאנים….?
מוותרים או מחליפים בכל סוכ אחר של אגוז, או שוקולד ציפס
אם אני רוצה להכין פרווה, מה אפשר להשתמש במקום חלב?
מים או חלב סויה
קרן הנפלאה והמוכשרת
הייתי בסדנא שלך והייתה עוגת שושנים שמרים שוקולד
האם זה המתכון? אם כן המילוי שעשינו היה נפלא ורק שוקולד בלי חלבה.
מה המתכון למילוי?
היוש נתי
זוכרת אותך:-)
זה מתכון אחר אני שולחת לך למייל
היי קרן המדהימה, האם אפשר להקפיא חצי מהבצק? ואם כן, האם אחרי ההתפחה או לפני?
אחרי התפחה ראשונה ניתן להקפיא
תודה! העוגה יצאה מעולה! להפשיר במקרר או בחוץ? והאם צריך לתת לו עוד התפחה אחרי ההפשרה?
להפשיר עוגה אחרי אפייה? או לפני ? לא הבנתי
הפשרה של הבצק, לא של העוגה 🙂
במידה וזה רק בצק אז הכי טוב במקרר אין צורך בהתפחה חוזרת
היי קרן!
אם אין לי זמן להתפחה, אוכל להתפיח במקרר במהלך הלילה?
אשמח לעזרתך בנושא. תודה!!!
בטח, לילה במקרר זה מצויין
היי קרן,
יש אופציה להפוך אותה איכשהו לפרווה?
בטח, בבצק במקום חמאה 1/3 כוס שמן קנולה
במקום חלב מים
ובמילוי אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס או בשמן קנולה
היי, במילוי במתכון לא כתוב חמאה, צריך לערבב עם השוקולד חמאה כדי לייצב את המילוי או ששוקולד בלבד מתאים?
זה מתכון מאוד ישן ובאמת אז לא ערבבתי פנימה חמאה, היום הייתי מוסיפה קצת
היי קרן,
מתכון נהדר וראשון שלי מהבלוג.
היה ממש תענוג לעבוד עם הבצק הזה.
תודה רבה ושבת שלום
שמחה מאוד לשמוע, שבת מהממת
יצא מעולה! והבצק כייפי לעיבוד. תודה 🙂
תודה שמחה לשמוע
היי קרן! חייבת להגיד שהתמכרתי לכל המתכונים שלך,
ופחות או יותר אני חולמת לנסות את כולם.
רק שאלה קטנה- אם אני רוצה להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק בצורה הרגילה,
אני צריכה להתפיח פעם נוספת לפני ההכנסה לתנור?
האם הבצק בכלל יכול לתפוח שוב פעם והאם יש השפעה או שזה מיותר, או שזה לא משנה?
תודה רבה ממני הסקרנית מאוד להבין 🙂
הי, תודה רבה. תכלס את יכולה להעשות עם הבצק ה שבא לך, הוא יאהב כל צורה וכל מלית.
התפחה שלני לאחר עיצוב לצורה חובה.
היי קרן !!! המתכונים שלך נהדרים!!
שאלה קטנה צריך להתפיח שוב את העוגה אחרי יצירת הצורה?
חובה!!! בחורף לפחות שעה שעה ורבע
הי קרן 🙂
יעבוד טוב גם רק עם שוקולד?
ולחובבים שוקולד במיוחד? אפשר פשוט להכפיל את כמות המילוי, במקטם החלבה והפקאנים?
או שיש מתכון אחר עדיף?
תודה רבה
יעבוד רק עם שוקולד אבל אי אפשר להכפיל כמות של מילוי זה מאוד יכביד על העוגה
אפשר להוסיף שוקולד ציפס במקום חלבה ופקאנים
פשוטה מעולה וטעימההההה!!!
קרן את נהדרת והמתכונים שלך תמיד מדוייקים להפליא ❤️
היי, מתה על הבלוג שלך!! 🙂
שתי שאלות בבקשה..
1. על כל עוגה מורחים למעשה רבע כוס שוקולד?
2. בזמן שהעוגה הראשונה בתנור, זה בסדר שהעוגה השנייה חצי שעה בחוץ? כי רשמת שאין התפחה שנייה..
את יכולה להכניס אותה למקרר
כן בערך רבע כוס ואם זה לא מספיק את תמיד יכולה להוסיף
מתכון מושלם! העוגה נטרפה איך שיצאה מהתנור !
איזה כייף! תודה
היי, כמה זמן התפחה שנייה?
אין התפחה שניה
הי קרן,
חשבתי בהתחלה שיהיה לי זמן למקרר אז התחלתי התפחה במקרר.
עכשיו אחרי 3 שעות במקרר, כשהבצק לא תפח אני מבינה שאני צריכה למהר. אפשר להתפיח אחרי המקרר בחוץ?
תודה!
כן אין בעיה
היי קרן!
האם אפשר לעשות את השמרים עם מילוי של חמאת בוטנים ?!
בוודאי
אבל צריך להוסיף לזה אבקת סוכר שיהיה מתוק ואפשר גם שוקולד צ’יפס
היי קרן, את לא מתפיחה את העוגה עם המילוי ?
ספיציפית את זו לא אבל אם מרגיש לך להתפיח. אין בעיה
אפשר להתפיח לילה במקרר?
כן אין בעיה
היי קרן,
ואם אני בוחרת להתפיח לילה קודם..מה לעשות עם הבצק בבוקר:להוציא מהמקרר וישר לעבוד איתו?לתת לו לנוח בחוץ שוב?אם כן,לכמה זמן?
תודה!!
להוציא מהמקרר שעה לפני שיתרכך מעט ולעבוד כרגיל
היי, האם ניתן להתפיח לילה במקרר? תודה, המתכונים שלך מדהימים!
תודה! בטח שאפשר
קרן את פשוט מלכה !!! פעם שנייה שאנחנו עושים את המתכון שלמות הזה ופעם קודמת לא הספקתי לכתוב לך אח"כ. מזל שישר הסכמנו שברור שנעשה שוב אז נכנסתי למתכון פעם נוספת. תודה תודה תודה!
אגב, בשתי הפעמים היה חסר לנו קמח, בערך חצי כוס.. מעניין למה..
שמחה ממש לשמוע תודה!
אין על המתכונים שלך. הכל תמיד מדוייק ונכון! תודה!! (:
העוגה יוצאת קראנצ׳ או רכה כמו חלה?
היי, אשמח לדעת האם יש אפשרות למילוי אחר בנוסף לשוקולד, נגיד את העוגה השניה להכין עם קינמון?
אם כן, אשמח לדעת כיצד להכין את המילוי, מה אני מוסיפה לקינמון?
תודה! 🙂
אפשרי בהחלט
150 גר חמאה רכה
150 סוכר חום
2 כפות קינמון
לערבב ולמרוח
טעמנו אצל חברה והיה מושלם! עכשיו אני רוצה להכין בבית אבל חשבתי להכין מילוי 'גנאשי' משמנת ושוקולד מריר, זה יעבוד? מה הכמויות אם כן?
אפשר לנסות לא ניסיתי
יש בגוגל מלא מתכונים
הי שבוע טוב שאלה!!אני רוצה להכין קראנץ שמרים שוקולד חלבה…האם יש מלית המורכבת מממרח חלבה מוכן ומשוקולד נוטלה לצורך העניין? או עדיף נוטלה וחלבה מפוררת כמו שרשמת ולא ממרח חלבה? אם יש אפשרות מה היחסים ביניהם ל500 גרם קמח..תודה רבה מקור להשראה
אפשר לערבב מלית חלבה עם נוטלה וזהו
אם רוצים להכין חצי מתכון, רק בשביל עוגה אחת
כמה ביצה לשים? עדיין 1?
כן חייבת ביצה
היי קרן,
אפשר להשתמש בקמח שיש בו כבר שמרים? אם כן, מה הכמות המומלצת?
אפשר פשוט לוותר על השמרים ולהשתמש באותה כמות הקמח
היוש!(:
כשאת כותבת שיוצאות 2 עוגות הכוונה היא שיוצאות 2 רולדות בצורת בורג אבל אחרכך שמחברים את שתי הרולדות לצורת זר אחת? או שיוצאים שני זרים?
היי קרן,
הילד מתחנן לקרנצ חלבה ביתי שאמא תכין לו. איזה מילוי יתאים ללא שוקולד?
ממרח חלבה ולהוסיף חמאה או חמאה רכה על הבצק ולפזר מלא חלבה מפוררת
האם אפשר שהמילוי יהיה משוקולד ואם כן כיצד?
יש שוקולד במילוי
היי קרן 🙂
באיזה שלב להדליק את התנור שיתחמם? והאם במצב רגיל (פס למטה פס למעלה)?
מה הכוונה האיזה שלב? כשרוים לאפות מחממים אותו וכשהוא מגיע לחום המיועד מכניסים את העוגה פנימה לחום עליון תחתון
אם אני עושה כמות כפולה להכפיל גם את כמות השמרים?
בטח