אנחנו יוצאים היום לחופשה קצרה, שלושה ימים באילת, לא ביג דיל.ל
אבל..הגוזל נשאר בבית לבד, וזו פעם ראשונה שהוא נשאר בבית לבד ולא מצטרף אלינו.
הגוזל כמובן כבר בן 16, והוא מבסוט אש, אבל אני, התעוררתי הבוקר חצי שעה לפני הזמן שנספיק להתחבק יותר מתמיד.
ערכתי לו קניות אתמול כאילו הוא גר בקומונה עם עוד 15 חברה, הפריזר הופצץ בשניצל תירס, בורקסים ונקננקיות,
המגירה של החטיפים התמלאה, מעדנים במגירה במקרר, שק של לחמניות, עוגיות שוקולד צ׳יפס שמהר עמדתי
להכין הבוקר, וחצי עוגה של שקדים וקפה שהצלחתי לחלץ מהפה של כל שאר תושבי הבית כולל אני.
הגוזל לא סובל עוגות כאלו, הוא לא יגע בה, לא יסתכל עליה בחיים, ויתעלם מקיומה במקרר.
אבל! בואו, הילד בן 16 ונשאר לבד בבית. מה לדעתכם יקרה פה?
חשבתם נכון, חברים שלו יפתחו ויסגרו את המקרר הזה עשרות פעמים בשלושה
ימים הקרובים, ובמיוחד בשבילם, עוגה לתפארת עם קרם תעמוד במקרר ותסמן להם לאכול אותה.
כי יש להם טעם טוב לחברים שלו, הם אוכלים הכל, לא רק שניצל תירס ועוגת הבית של אסם, הם יודעים מה טוב!
את העוגה הכנתי אתמול עם הצוות שלי, תשמעו, זו עוגה מטורפת, בגלל הקצפת והקפה היא קצת מזכירה עוגות של
פעם, והמרציפן בעוגה משתדרג אותה בטירוף.
עוגת שקדים מרציפן וקצפת קפה/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
אפשר גם בתבנית 24 העוגה תצא מעט נמוכה יותר
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
150 גר׳ חמאה רכה
כף מחית וניל
100 גר מרציפן גולמי
1 כוס (140 גר') קמח לבן רגיל (ללא גלוטן למטה בהערות)
1 כוס (100 גר) אבקת שקדים או שקדים טחונים
2 כפיות אבקת אפייה
מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה
לסירופ:
רבע כוס סוכר
רבע כוס מים חמים
כף ליקר אמרטי
שוט אספרסו/ 3 כפות מים רותחים עם כפית אבקת נס קפה
קצפת קפה:
250 מ״ל שמנת מתוקה
כף אינסטנט פודינג וניל
כפית אבקת נס קפה
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקער המיקסר (או קערה ומטרפה) מקציפים חמאה, מרציפן, סוכר ווניל (אני השתמשתי בוו גיטרה אבל אפזר עם מקציף)
מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וממשיכים לערבב.
מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים שוב
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח,קמח שקדים ואבקת אפייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית ואופים כ 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
כשהעוגה עדיים חמימה משקים אותה בסירופ:
בקערה מערבבים סוכר ומים רותחים עד שנמס, מוסיפים ליקר אמרטו ואספרסו/נס קפה – עושים חורים בעוגה וממלאים בסירופ.
מצננין לחלוטין. ואז מכיינם קצפת קפה
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים אבקת קפה ומקציפים עוד מעט.
מצפים את העוגה בציפוי, בוזקים קקאו מעל ומגישים.
את העוגה שומרים במקרר עד לארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.
**לגרסת ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח ללג, או בחצי כוס קורנפלור וחצי כוס קמח שקדים
**אפשר לווותר על המרציפן ולהוסיף במקום זה לעוגה כף ליקר אמרטו או כפית תמצית שקדים ועוד 1/3 כוס סוכר לבן
**לפרווה–המירו חמאה בכוס (200 גר׳) שמן קנולה ואת המשנת החמוצה המירו
בקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה הכמות
22 Comments
המתכון נראה טוב! אפשר לוותר על הליקר או שזה יאבד מהטעם?
אפשר לותר
היי. תודה על מתכונים משובחים. אשמח לדעת ככל שאין לי ליקר אמרטו האם יש לכך תחליף מבלי לפגוע התוצאה??
אפשר לוותר עליו או להחליף בברנדי
קרן אין עליך! אפשר להחליף את השמנת חמוצה בחלב?
תודהההה
אפשר
כן
מה הכוונה מרציפן טבעי? לבן מוצק? ואיך זה מתערבב בהקצפה?
כן לבן
אפשר לרכך מעט עם הידיים והוא פשוט מתערבב
היוש
אפשר לוותר על המריצפן?
או לשים צשהו אחר במקומו?
אפשר לוותר
קמח שקדים או אבקת שקדים ? אותו דבר ?
כן אותו דבר
היי קרן, האם מרציפן טבעי הכוונה למרציפן פשוט לבן מוצק?
כן רחלי
היי קרן, איפה מוצאים מרציפן גולמי ואיך זה נראה (מרקם) כנ"ל לגבי מחית וניל? בסופר לא מצאתי אף פעם? איך ארוז מחית וניל?
בלית ברירה החלפתי את המרציפן בקוקוס ויצא נפלא
שבוע נהדר
בני ישוב
תודה בני
בחנויות שמתמחות באפייה תמצא מרציפן גולמי וגם מחית וניל
היוש
הקצפת לא נהיית יציבה. אם מוסיפים אינסטנט זה יהיה טוב יותר?
תודה
קצפת אמורה להיות יציבה בלי קשר לאינסטנט
אולי לא הקצפת טוב או שהקערה לא היתה נקיה
אפשר להוסיף אינסטנט
אהלן קרן:)
לפרווה ממירים ב200 גרם שמן למרות שברגיל צריך רק 150 חמאה?
היה נדמה לי שכדאי כוס
שלום קרן האם אפשר לאפות את עוגת השקדים וקרם קפה במיקרוגל,ואם כן לכמה זמן אפייה?
לא אפשרי