מתכונים כללי

עוגת שקדים וקצפת קפה (וגרסת ללג)

יוני 9, 2022 22 Comments

 

צילום : נופר צור

אנחנו יוצאים היום לחופשה קצרה, שלושה ימים באילת, לא ביג דיל.ל

אבל..הגוזל נשאר בבית לבד, וזו פעם ראשונה שהוא נשאר בבית לבד ולא מצטרף אלינו.

הגוזל כמובן כבר בן 16, והוא מבסוט אש, אבל אני, התעוררתי הבוקר חצי שעה לפני הזמן שנספיק להתחבק יותר מתמיד.

ערכתי לו קניות אתמול כאילו הוא גר בקומונה עם עוד 15 חברה, הפריזר הופצץ בשניצל תירס, בורקסים ונקננקיות,

המגירה של החטיפים התמלאה, מעדנים במגירה במקרר, שק של לחמניות, עוגיות שוקולד צ׳יפס שמהר עמדתי

להכין הבוקר, וחצי עוגה של שקדים וקפה שהצלחתי לחלץ מהפה של כל שאר תושבי הבית כולל אני.

הגוזל לא סובל עוגות כאלו, הוא לא יגע בה, לא יסתכל עליה בחיים, ויתעלם מקיומה במקרר.

אבל! בואו, הילד בן 16 ונשאר לבד בבית. מה לדעתכם יקרה פה?

חשבתם נכון, חברים שלו יפתחו ויסגרו את המקרר הזה עשרות פעמים בשלושה

ימים הקרובים, ובמיוחד בשבילם, עוגה לתפארת עם קרם תעמוד במקרר ותסמן להם לאכול אותה.

כי יש להם טעם טוב לחברים שלו, הם אוכלים הכל, לא רק שניצל תירס ועוגת הבית של אסם, הם יודעים מה טוב!

את העוגה הכנתי אתמול עם הצוות שלי, תשמעו, זו עוגה מטורפת, בגלל הקצפת והקפה היא קצת מזכירה עוגות של

פעם, והמרציפן בעוגה משתדרג אותה בטירוף.

צילום: נופר צור

עוגת שקדים מרציפן וקצפת קפה/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

אפשר גם בתבנית 24 העוגה תצא מעט נמוכה יותר 

מצרכים למתכון:

ביצים גודל L

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

150 גר׳ חמאה רכה

כף מחית וניל

100 גר מרציפן גולמי

1 כוס (140 גר') קמח לבן רגיל (ללא גלוטן למטה בהערות)

1 כוס (100 גר) אבקת שקדים או שקדים טחונים

2 כפיות אבקת אפייה

מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה 

לסירופ:

רבע כוס סוכר

רבע כוס מים חמים

כף ליקר אמרטי

שוט אספרסו/ 3 כפות מים רותחים עם כפית אבקת נס קפה

קצפת קפה:

250 מ״ל שמנת מתוקה

כף אינסטנט פודינג וניל

כפית אבקת נס קפה

2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקער המיקסר (או קערה ומטרפה) מקציפים חמאה, מרציפן, סוכר ווניל (אני השתמשתי בוו גיטרה אבל אפזר עם מקציף)

 מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וממשיכים לערבב.

מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים שוב

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח,קמח שקדים ואבקת אפייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית ואופים כ 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

כשהעוגה עדיים חמימה משקים אותה בסירופ:

בקערה מערבבים סוכר ומים רותחים עד שנמס, מוסיפים ליקר אמרטו ואספרסו/נס קפה עושים חורים בעוגה וממלאים בסירופ.

מצננין לחלוטין. ואז מכיינם קצפת קפה

בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים אבקת קפה ומקציפים עוד מעט.

מצפים את העוגה בציפוי, בוזקים קקאו מעל ומגישים.

את העוגה שומרים במקרר עד לארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.

**לגרסת ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח ללג, או בחצי כוס קורנפלור וחצי כוס קמח שקדים

**אפשר לווותר על המרציפן ולהוסיף במקום זה לעוגה כף ליקר אמרטו או כפית תמצית שקדים ועוד 1/3 כוס סוכר לבן

**לפרווההמירו חמאה בכוס (200 גר׳) שמן קנולה ואת המשנת החמוצה המירו

בקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה הכמות 

 

Print Friendly, PDF & Email

22 Comments

תימור יוני 9, 2022 at 7:08 pm

המתכון נראה טוב! אפשר לוותר על הליקר או שזה יאבד מהטעם?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 11:50 pm

אפשר לותר

Reply
יסמין יוני 9, 2022 at 8:17 pm

היי. תודה על מתכונים משובחים. אשמח לדעת ככל שאין לי ליקר אמרטו האם יש לכך תחליף מבלי לפגוע התוצאה??

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 11:50 pm

אפשר לוותר עליו או להחליף בברנדי

Reply
הדר יוני 10, 2022 at 10:31 am

קרן אין עליך! אפשר להחליף את השמנת חמוצה בחלב?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2022 at 11:35 am

תודהההה
אפשר
כן

Reply
רחלי יוני 16, 2022 at 1:05 pm

מה הכוונה מרציפן טבעי? לבן מוצק? ואיך זה מתערבב בהקצפה?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2022 at 5:18 pm

כן לבן
אפשר לרכך מעט עם הידיים והוא פשוט מתערבב

Reply
אופק יוני 17, 2022 at 9:28 am

היוש
אפשר לוותר על המריצפן?
או לשים צשהו אחר במקומו?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:53 pm

אפשר לוותר

Reply
לי יוני 10, 2022 at 10:26 pm

קמח שקדים או אבקת שקדים ? אותו דבר ?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2022 at 2:53 pm

כן אותו דבר

Reply
רחלי יוני 16, 2022 at 1:09 pm

היי קרן, האם מרציפן טבעי הכוונה למרציפן פשוט לבן מוצק?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2022 at 5:19 pm

כן רחלי

Reply
בני יוני 19, 2022 at 11:00 am

היי קרן, איפה מוצאים מרציפן גולמי ואיך זה נראה (מרקם) כנ"ל לגבי מחית וניל? בסופר לא מצאתי אף פעם? איך ארוז מחית וניל?
בלית ברירה החלפתי את המרציפן בקוקוס ויצא נפלא
שבוע נהדר
בני ישוב

Reply
קרן אגם יוני 21, 2022 at 1:52 pm

תודה בני
בחנויות שמתמחות באפייה תמצא מרציפן גולמי וגם מחית וניל

Reply
ענת ספטמבר 26, 2022 at 12:26 pm

היוש
הקצפת לא נהיית יציבה. אם מוסיפים אינסטנט זה יהיה טוב יותר?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2022 at 2:11 pm

קצפת אמורה להיות יציבה בלי קשר לאינסטנט
אולי לא הקצפת טוב או שהקערה לא היתה נקיה
אפשר להוסיף אינסטנט

Reply
דוד ספטמבר 30, 2022 at 11:50 am

אהלן קרן:)
לפרווה ממירים ב200 גרם שמן למרות שברגיל צריך רק 150 חמאה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2022 at 2:58 pm

היה נדמה לי שכדאי כוס

Reply
רמי אוקטובר 8, 2022 at 12:32 pm

שלום קרן האם אפשר לאפות את עוגת השקדים וקרם קפה במיקרוגל,ואם כן לכמה זמן אפייה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2022 at 7:36 am

לא אפשרי

Reply

Leave a Comment