עוגות פריפסח

עוגת תותים שקדים של ברברה ללא קמח

אפריל 9, 2020 74 Comments

חוץ מזה שמדובר ביצירת מופת של טעם, יש לעוגה/פאי הזה סיפור וממש התרגשתי שהכנתי אותה.

בקיץ האחרון, אחרי כמה ימים עם הילדים בפריז, עברנו לכפר בצרפת, לפגוש את חמי וחמותי באחוזה המשפחתית

שלהם, שכבר דובר וסופר בה רבות, וביום הראשון עם הקפה אחהצ כשהגענו, חמותי הגישה עוגה בתבנית

פאי, עם משמשים ושקדים, ואני התעלפתי. מיד דרשתי לדעת מי הכין!

מסתבר שברברה, אשתו של פייר, בן דוד של בן זוגי, ולדעתי גם מי שהכי הכי דומה לו בכל המשפחה

היתה באחוזה עם בעלה יום קודם, הכינה את העוגה והשאירה אותה שם. מיד כתבתי לברברה מייל,

כי הצרפתים מתכתבים במיילים, וביקשתי את המתכון.

את ברברה פגשתי לפני 6-7 שנים כשהיא ובעלה פייר הגיעו לביקור בארץ, והיה לנו קליק מיידי.

היא אמריקאית שנשואה לפייר הצרפתי, והיא אישה מקסימה. לא הצלחתי לפגוש אותה מאז,

אבל העוגה חיברה אותנו שוב. היא מיד שלחה לי את המתכון וסיפרה לי שהמתכון שייך לחברה שלה,

מרטין, שנפטרה שנה קודם והכי ישמח אותה אם ננציח את זכרונה של מרטין עם העוגה.

עבר כבר זמן, ושמרתי את המייל ליום שבו יהיו שוב משמשים, אבל היום בבוקר קמתי ודרשתי לשלומם של

התותים במקרר, שנראו שהם ממש צריכים תשומת לב, נזכרתי שהעוגה של ברברה ללא גלוטן

והחלטתי להכין  אותה, רק במקום משמשים עם תותים.

חילקתי את המצרכים בשניים כדי להכין בתבנית פאי מלבנית כפי שאתם רואים בתמונה.

אני מתגעגעת מאוד לאחוזה המשפחתית בצרפת ולכל המשפחה שם, במיוחד אחרי מותו של חמי

בחודש שעבר, וזה החזיר אותי לרגע לשם, ברברה גם מספרת שבכל שנה היא היתה מגיעה לביקור באחוזה כשחמי וחמותי נמצאים שם בקיץ ומכינה לחמי את העוגה מפירות שמצאה במקום כמו משמשים או שזיפים, כי ממש אהב את העוגה.

אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס״מ.

העוגה מאוד נמוכה ולכן נאפית בתבנית פאי, אפשר גם באינגליש קייק ולקחת בחשבון שהיא נמוכה.

העוגה מעולה כשהיא יוצאת חמימה מהתנור, אבל לא פחות טובה אחרי צינון במקרר.

**שימו לב, כמות התותים ומצב הצבירה שלהם ישפיע על מרקם העוגה שממילא הוא מעט רטוב,

אם אתם לא מחובבי העוגות הרטובות הפחיתו הכמות התותים**

עוגת תותים שקדים בתבנית פאי לפסח/תבנית פאי מלבנית מתפרקת 35*11

מצרכים למתכון:

1 כוס (100 גר') שקדים מולבנים טחונים לאבקה או אבקת/קמח  שקדים

100 גר' חמאה מומסת

2 ביצים גודל L (גם מדיום בסדר)

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

1 כוס תותים שטופים נקיים וחצויים לשניים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות.

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה,

(אין לכם מיקסר? אפשר לטרוף בקערה עם מזלג או מטרפה עד שהביצים מקבלות קצת נפח )

מורידים את מהירות המיקסר, ומוסיפים פנימה שקדים, וניל וחמאה מומסת,

מערבבים לקבלת תערובת אחידה.

משמנים את תבנית הפאי (ספריי שמן זה החיים) ומעבירים את מלית העוגה לתבנית.

מניחים מעל העוגה את חצאי התותים , ואופים כ 25-30 דקות עד שהעוגה משחימה.

אין בעוגה גובה של בלילה, לכן היא נאפית מהר יחסית, וקשה מאוד לטעות בה, אבל אפשר

ליתר בטחון להכניס קיסם פנימה, הוא ייצא עם פירורים לחים עליו כשהיא מוכנה.

מוציאים ומגישים עם אבקת סוכר או קצפת ליד.

**את התותים אפשר להמיר בכל פרי אחר, פירות יער קפואים או טריים, בננות, אפרסקים, שזיפים, משמש

כמו במתכון המקורי כמובן, ותפוחים או אגסים אבל רק אם עברו בישול קצר

**כאמור, אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית פאי עגולה, היא נטרפת בשניות!

**לא ניסיתי את העוגה עם שמן ואני מאמינה שזה פחות יתאים פה.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

74 Comments

daniela אפריל 9, 2020 at 5:57 pm

i am looking forward to trying it tomorrow

Reply
אילנית אפריל 9, 2020 at 10:49 pm

היי
עוקבת אחרי המתכונים שלך ונהנית.
אם אעשה עם תפוחים אז כדאי קוביות ולהקפיץ עם חמאה וקינמון?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 7:32 am

אפילו לא צריך להקפיץ בחמאה,יש מספיק חמאה בתערובת. רק לבשל עם מעט מים כמה דקות על הגז. קינמון נשמע לי אחלה

Reply
נטע לי אפריל 10, 2020 at 10:46 pm

היי, העוגה יצאה ממש רטובה, גם אחרי עוד איזה 30 דקות בתנור.
ערבלתי ידנית, יכול להיות שבגלל זה?
בכל מקרה, אפשר לתקן איכשהו?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 11:31 pm

ערבות ידני לא היה אמור לגרום לעוגה לא להיאפות, האם שינית משבו במרכיבים שלה? השתמש בכוסות מידה?

Reply
סטפני אפריל 14, 2020 at 4:26 pm

גם לי יצאה רטובה

קרן אגם אפריל 14, 2020 at 6:20 pm

זה תלוי בתותים ובכמות ששמים, הם מרטיבים את העוגה, אוסיף גם הערה, מקוה שיצאה גם כך טעימה

Vivi אפריל 14, 2020 at 9:55 pm

א מ א ל׳ ה!!!
הפער בין הקלות לתוצאה… לא ברור.
עוגה מושלמת שנעלמת בשניות. את אלופה והמתכונים שלך חלומיים

קרן אגם אפריל 14, 2020 at 9:59 pm

דימחת ממש ויוי תודה!

מאיה אפריל 19, 2020 at 8:57 pm

היי קרן, העוגה מעולה! קיבלתי מלא מחמאות עליה

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 9:18 pm

איזה כייף לשמוע מאיה תודה

Reply
שרון אפריל 26, 2020 at 5:56 pm

הי! הכנתי את הפאי בתבנית פאי עגולה ועל כן הכפלתי כמויות. לצערי התותים שקעו ונעלמו כליל בבלילה…נחפש אותם בביס (-;

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 6:27 pm

הי, כן זה קרה לעוד כמה אנשים שהכפילו כמות, אבל העיקר שהם שם ואני בטוחה שהעוגה טעימה

Reply
שרון אפריל 27, 2020 at 5:28 pm

העוגה טעימה מאוד, בעיקר החלק הפחות רטוב לטעמי.

ענת אפריל 27, 2020 at 6:45 pm

הי קרן יקרה ,
איך מחליפים את הפרי לשוקולד? באיזה שלב? איזה כמות?
חשבתי שהיא תהיה עוגת יומולדת לבן שלי. מתאים לדעתך?
ענת

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 9:33 pm

הי, אפשרי שוקולד מומס בתערובת ואז זו עוגת שוקולד ללא קמח, לא יודעת בן כמה הבן שלך אבל היא לחלוטין לא עוגת יומולדת קלאסית

Reply
דובדוב אפריל 9, 2020 at 11:16 pm

היי האם צריך לבשל פירות יער לפני ההכנה?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 7:29 am

ממש לא

Reply
ורוניק אפריל 10, 2020 at 12:00 pm

מה במקום השקדים? אני אלרגית

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 1:02 pm

אם יש אלרגיה לאגוזים אז להכין עוגה אחרת בלי.
כמו הבראוניז שהעליתי היום, או בעוגת תותים בחושה בבלוג להחליף קמח לבן בחצי חצי קמח תפוחי אדמה וקורנפלור

Reply
לידיה פליסקוב אפריל 11, 2020 at 12:20 pm

הכנתי את העוגה אתמול והיא פשוט מצויינת!!!!
האם יש דרך "לטבען" אותה, לטובת הטבעוניים בבית?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 12:53 pm

יש לי חברה שהכינה אותה בגרסה טבעונית ושלחה לי אז אני משתפת אותך: (היא הכפילה כמויות לעוגה עגולה)
1.5 כוס (150 גר׳) שקדים מולבנים טחונים לאבקה או אבקת שקדים
כוס שמן קוקוס מומס
150 גרם רסק תפוחים
1 בננה בשלה מעוכה במזלג טוב טוב
1/2 כוס (100 גר׳) אבקת סוכר
חצי שקית אבקת אפייה.
1 כפית תמצית וניל
1 כוס תותים שטופים נקיים וחצויים לשניים

Reply
דובדוב אפריל 9, 2020 at 11:19 pm

יש לי ביצים קטנות מאוד להוסיף 2? או 1

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 7:29 am

תוסיפי אחת

Reply
לי אפריל 10, 2020 at 9:38 am

יש תחליף לחמאה?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 9:47 am

יש מצב ששמן קנולה יעבוד
1/4-1/3 כוס ושמן קוקוס גם

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 9:48 am

שמן קנולה 1/4-1/3כוס

Reply
יותם ארונוביץ אפריל 10, 2020 at 11:01 am

הבלילה מאוד נוזלית. אז אם עובדים בתבנית פאי מתפרקת כדאי לוודא שהבלילה לא נוזלת
🙁

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 11:04 am

מוזר כי אצלי היא לא היתה נוזלית ברמה כזו שנזלה מהתבנית החוצה אפשר לראות בתמונות, שינית משהו?

Reply
לי יולי 29, 2020 at 8:38 pm

היי
חולמת על העוגה כבר כמה זמן
סוף סוף קניתי קמח שקדים
שאלה – התותים שלי קפואים ושלמים
להפשיר אותם לפי האפייה?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 9:51 pm

רצוי להפשיר ולסנן שכן הם מגירים המון נוזלים ועלולים ממש להרטיב את העוגה ולהרוס את מרקמה

Reply
הילה אוקטובר 18, 2020 at 3:03 pm

הי
תודה לך על כל המתכונים הטעימים. את חושבת שאני יכולה לאפות עם אפרסמונים?
המון תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 8:54 pm

אני חושבת שהם חייבים להיות מבושלים קודם לריכוך

Reply
ענבר אפריל 10, 2020 at 11:06 am

היי
נראה לך שבסדר להשמיט תמצית וניל?
עם פסח וכו'.. אין בנמצא:)
תודה

Reply
ענבר אפריל 10, 2020 at 11:08 am

היי
אפשר להשמיט תמצית וניל?
פסח וכו'.. אין בנמצא:)
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 11:15 am

כן אין בעיה בלי תמצית וניל ואם יש לך שקת סוכר וניל גם מעולה

Reply
עמר פרייס אפריל 10, 2020 at 11:47 am

האם להכפיל כמויות עבור תבנית פאי בקוטר 24?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 1:03 pm

כן כתבתי , להכפיל

Reply
רוית אפריל 10, 2020 at 12:14 pm

כמה תפוחים?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 1:00 pm

1-2

Reply
ליהי אפריל 10, 2020 at 12:35 pm

שלום קרן המהממת.האם אפשר לשים על העוגה תותים ופירות יער קפואים לפני שמכניסים לתנור? האם מייפל/ סילאן הם תחליף טוב לסוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 12:59 pm

הי ליהי
אין בעיה עם קפואים
אין תחליף לסוכר בעוגה

Reply
שרה אפריל 10, 2020 at 3:23 pm

קמתי משנ"צ, הולכת להכין אותה.
נראה לי שאין לי מספקים שקדים. חושבת לטחון שיבולת שועל במקום. אספר איך יצא.

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 6:56 pm

ספרי ספרי

Reply
דורין אפריל 14, 2020 at 2:18 pm

היי קרן, הכפלתי את הכמות ועשיתי בתבנית פאי עגולה קוטר 24.
כל העוגה מפנים לא נאפתה. מדוע?

Reply
סמדר אפריל 10, 2020 at 6:10 pm

זו חייבת להיות תבנית פאי מתפרקת?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 6:49 pm

ממש לא, אבל לקחת בחשבון שמדובר על עוגה נמוכה. גם אם אופים בתבנית אחרת

Reply
Betty אפריל 10, 2020 at 8:22 pm

אפשר גם בתבנית אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 8:42 pm

אפשר ולקחת בחשבון שהיא מאוד נמוכה

Reply
ליזי אפריל 10, 2020 at 9:11 pm

העוגה מושלמת לתזונה קיטוגנית אבל בלי הסוכר…
האם לדעתך המרה של הסוכר בתחליף בעל מרקם אבקתי (סוויטנגו) יהווה בעיה במרקם שיחסיר משהו ? (זה בטח לא יהיה 1/2 כוס אבקה )

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 9:44 pm

אני ממש לא יודעת להגיד, מעולם לא השתמשתי בתחליף

Reply
לירז אפריל 10, 2020 at 11:39 pm

הכנתי ויצא ממש טעים! תודה על המתכון!
אבל הבעיה שלי היא שכל החלק העליון התפרק משאר העוגה, הוא היה פריך ממש ושאר העוגה דיי רטובה..את חושבת שזה בגלל שאפיתי על טורבו ולא על רגיל? מה את ממליצה?
הכפלתי את הכמויות ושמתי בתבנית פאי עגולה למשך 35 דקות בערך (כי פחדתי שהחלק העליון ישרף לי) והחלפתי את התותים בפירות יער קפואים אם זה משנה..

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 12:06 am

הי לירז
שמחה שאהבת, כיון שהשתמשת בפירות יער קפואים, יכול להיות שהם קצת הגירו נוזלים במהלך האפייה
ולכן הועגה היתה רטובה מבפנים

Reply
לירז אפריל 11, 2020 at 12:17 am

תודה על המענה 🙂
והחלק העליון שהתפרק? יש לך רעיון למה זה קרה?
את אופה על טורבו או רגיל?

Reply
ליטל אפריל 11, 2020 at 9:37 am

האם אפשר להחליף את השקדים הטחונים באגוזים טחונים ( אגוזי מלך) אני בלי שקדים..

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 9:45 am

בטח

Reply
מיטל אפריל 11, 2020 at 12:49 pm

עד כמה אפשר לצמצם את הסוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 12:52 pm

ממש קצת, אחרת היא לא תצא כמו שצריך, תורידי גג 1/4 כוס

Reply
זהבה אפריל 11, 2020 at 8:34 pm

בתנור אצלי עכשיו! ממש קלה וכיפית להכנה… תודה על שיתוף המתכון!

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 8:53 pm

היא מעולה, בהצלחה

Reply
זהבה אפריל 12, 2020 at 10:05 am

אכן יצאה חלומית! כולם חזרו ״ליישר״ את העוגה תודה על השיתוף והסיפור המקסים. הבלוג שלך מדהים, עברתי מתכון מתכון עד אמצע הלילה אתמול, ממש נהנתי!

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 10:38 am

איזה חמודה זהבה!! שימחת אותי ממש

Reply
ישראל אפריל 12, 2020 at 11:35 am

היי קרן,
תודה על המתכון.
נראה מעולה.
יש לי תבנית כזו ואני תמיד מחפש מתכונים שיתאימו לה 🙂

Reply
איתן אפריל 13, 2020 at 1:13 am

היי,
עשיתי הכל לפי המוסבר,
אך משהו התפקשש…..
יצא קרסט דק דק והתוכן דייסתי.
מה לא בסדר?
בכל אופן הטעם מעולה.
תודה לך.

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 7:07 am

הי איתן
תודה
אולי כמות התותים היתה גדולה והם הפרישו יותר מדי נוזלים?
או שהעוגה היתה צריכה קצת יותר זמן תנור
אבל זה קצת נשמע כמו המרקם שלה בכללי אז אני חושבת שהיא בסדר גמור

Reply
דורין אפריל 14, 2020 at 2:21 pm

היי קרן, הכפלתי את הכמות ועשיתי בתבנית פאי עגולה קוטר 24.
כל העוגה מפנים לא נאפתה. מדוע?
וכל התותים צנחו למטה גם.

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 2:26 pm

כנראה כמות גדולה מדי של תותים
הם הרטיבו את העוגה והיו כבדים ושקעו

Reply
ליז מאי 18, 2020 at 6:44 am

היי קרן,
במידה שאין לי תבנית פאי, יש לי תבנית פיירקס סטנדרטית, האם יש צורך להכפיל כמויות או שכמו שבמתכון זה סבבה? יצא טוב לדעתך?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 6:57 am

אין לי מושג מה זה אומר סטנדרטית יש המון גדלים.
אני מניחה שלפחות צריך יהיה להגדיל כמויות

Reply
Ohad מאי 28, 2020 at 11:40 am

הי קרן
התותים שקעו ונוזלית מדי
יש לך משהו נוסף מאתגר ללא גלוטן ?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 12:32 pm

בכל אחת מעוגות הפירות בבלוג אפשר להמיר קמח בקמח שקדים וקמח תפוחי אדמה או קורנפלור

Reply
Tim יולי 17, 2020 at 11:53 am

היי העוגה יצאה מאד רטובה בפנים (שמתי אפרסק 1), הפירות שקעו ולא נראו וקצת טעם של ביצה… באסוש הייתי מתה להוסיף את העוגה הזו לרפטואר, בדיוק הטעם שלי…
אולי ערבוב יתר בהתחלה??

Reply
קרן אגם יולי 17, 2020 at 4:21 pm

לא חושבת שערבוב יתר קשור, משהו אולי ברטיבות האפרסק והיית צריכה לתת עוד זמן אפייה אבל זו עוגה ללא קמח והיא במרקם מאוד לח

Reply
הלן אוריה אוגוסט 3, 2020 at 11:52 am

היי קרן,
לדעתך יתאים לעוגה אננס מקופסת שימורים?

Reply

Leave a Comment