חוץ מזה שמדובר ביצירת מופת של טעם, יש לעוגה/פאי הזה סיפור וממש התרגשתי שהכנתי אותה.
בקיץ האחרון, אחרי כמה ימים עם הילדים בפריז, עברנו לכפר בצרפת, לפגוש את חמי וחמותי באחוזה המשפחתית
שלהם, שכבר דובר וסופר בה רבות, וביום הראשון עם הקפה אחהצ כשהגענו, חמותי הגישה עוגה בתבנית
פאי, עם משמשים ושקדים, ואני התעלפתי. מיד דרשתי לדעת מי הכין!
מסתבר שברברה, אשתו של פייר, בן דוד של בן זוגי, ולדעתי גם מי שהכי הכי דומה לו בכל המשפחה
היתה באחוזה עם בעלה יום קודם, הכינה את העוגה והשאירה אותה שם. מיד כתבתי לברברה מייל,
כי הצרפתים מתכתבים במיילים, וביקשתי את המתכון.
את ברברה פגשתי לפני 6-7 שנים כשהיא ובעלה פייר הגיעו לביקור בארץ, והיה לנו קליק מיידי.
היא אמריקאית שנשואה לפייר הצרפתי, והיא אישה מקסימה. לא הצלחתי לפגוש אותה מאז,
אבל העוגה חיברה אותנו שוב. היא מיד שלחה לי את המתכון וסיפרה לי שהמתכון שייך לחברה שלה,
מרטין, שנפטרה שנה קודם והכי ישמח אותה אם ננציח את זכרונה של מרטין עם העוגה.
עבר כבר זמן, ושמרתי את המייל ליום שבו יהיו שוב משמשים, אבל היום בבוקר קמתי ודרשתי לשלומם של
התותים במקרר, שנראו שהם ממש צריכים תשומת לב, נזכרתי שהעוגה של ברברה ללא גלוטן
והחלטתי להכין אותה, רק במקום משמשים עם תותים.
חילקתי את המצרכים בשניים כדי להכין בתבנית פאי מלבנית כפי שאתם רואים בתמונה.
אני מתגעגעת מאוד לאחוזה המשפחתית בצרפת ולכל המשפחה שם, במיוחד אחרי מותו של חמי
בחודש שעבר, וזה החזיר אותי לרגע לשם, ברברה גם מספרת שבכל שנה היא היתה מגיעה לביקור באחוזה כשחמי וחמותי נמצאים שם בקיץ ומכינה לחמי את העוגה מפירות שמצאה במקום כמו משמשים או שזיפים, כי ממש אהב את העוגה.
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס״מ.
העוגה מאוד נמוכה ולכן נאפית בתבנית פאי, אפשר גם באינגליש קייק ולקחת בחשבון שהיא נמוכה.
העוגה מעולה כשהיא יוצאת חמימה מהתנור, אבל לא פחות טובה אחרי צינון במקרר.
**שימו לב, כמות התותים ומצב הצבירה שלהם ישפיע על מרקם העוגה שממילא הוא מעט רטוב,
אם אתם לא מחובבי העוגות הרטובות הפחיתו הכמות התותים**
עוגת תותים שקדים בתבנית פאי לפסח/תבנית פאי מלבנית מתפרקת 35*11
מצרכים למתכון:
1 כוס (100 גר') שקדים מולבנים טחונים לאבקה או אבקת/קמח שקדים
100 גר' חמאה מומסת
2 ביצים גודל L (גם מדיום בסדר)
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס תותים שטופים נקיים וחצויים לשניים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות.
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה,
(אין לכם מיקסר? אפשר לטרוף בקערה עם מזלג או מטרפה עד שהביצים מקבלות קצת נפח )
מורידים את מהירות המיקסר, ומוסיפים פנימה שקדים, וניל וחמאה מומסת,
מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
משמנים את תבנית הפאי (ספריי שמן זה החיים) ומעבירים את מלית העוגה לתבנית.
מניחים מעל העוגה את חצאי התותים , ואופים כ 25-30 דקות עד שהעוגה משחימה.
אין בעוגה גובה של בלילה, לכן היא נאפית מהר יחסית, וקשה מאוד לטעות בה, אבל אפשר
ליתר בטחון להכניס קיסם פנימה, הוא ייצא עם פירורים לחים עליו כשהיא מוכנה.
מוציאים ומגישים עם אבקת סוכר או קצפת ליד.
**את התותים אפשר להמיר בכל פרי אחר, פירות יער קפואים או טריים, בננות, אפרסקים, שזיפים, משמש
כמו במתכון המקורי כמובן, ותפוחים או אגסים אבל רק אם עברו בישול קצר
**כאמור, אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית פאי עגולה, היא נטרפת בשניות!
**לא ניסיתי את העוגה עם שמן ואני מאמינה שזה פחות יתאים פה.
106 Comments
i am looking forward to trying it tomorrow
יצאה לי עוגה טעימה אבל עם תחושה של רטובה ולא אפויה למרות שאפיתי עד שהפירורים היו יבשים. היא טעימה בטירוף אבל הבצק ממש רטוב. האם כך זה
צריך להיות?
נכון
בגלל הפירות
אפשר להוריד את הכמות שלהם קצת
היי
עוקבת אחרי המתכונים שלך ונהנית.
אם אעשה עם תפוחים אז כדאי קוביות ולהקפיץ עם חמאה וקינמון?
אפילו לא צריך להקפיץ בחמאה,יש מספיק חמאה בתערובת. רק לבשל עם מעט מים כמה דקות על הגז. קינמון נשמע לי אחלה
היי, העוגה יצאה ממש רטובה, גם אחרי עוד איזה 30 דקות בתנור.
ערבלתי ידנית, יכול להיות שבגלל זה?
בכל מקרה, אפשר לתקן איכשהו?
ערבות ידני לא היה אמור לגרום לעוגה לא להיאפות, האם שינית משבו במרכיבים שלה? השתמש בכוסות מידה?
גם לי יצאה רטובה
זה תלוי בתותים ובכמות ששמים, הם מרטיבים את העוגה, אוסיף גם הערה, מקוה שיצאה גם כך טעימה
א מ א ל׳ ה!!!
הפער בין הקלות לתוצאה… לא ברור.
עוגה מושלמת שנעלמת בשניות. את אלופה והמתכונים שלך חלומיים
דימחת ממש ויוי תודה!
היי קרן, העוגה מעולה! קיבלתי מלא מחמאות עליה
איזה כייף לשמוע מאיה תודה
הי! הכנתי את הפאי בתבנית פאי עגולה ועל כן הכפלתי כמויות. לצערי התותים שקעו ונעלמו כליל בבלילה…נחפש אותם בביס (-;
הי, כן זה קרה לעוד כמה אנשים שהכפילו כמות, אבל העיקר שהם שם ואני בטוחה שהעוגה טעימה
העוגה טעימה מאוד, בעיקר החלק הפחות רטוב לטעמי.
הי קרן יקרה ,
איך מחליפים את הפרי לשוקולד? באיזה שלב? איזה כמות?
חשבתי שהיא תהיה עוגת יומולדת לבן שלי. מתאים לדעתך?
ענת
הי, אפשרי שוקולד מומס בתערובת ואז זו עוגת שוקולד ללא קמח, לא יודעת בן כמה הבן שלך אבל היא לחלוטין לא עוגת יומולדת קלאסית
היי האם צריך לבשל פירות יער לפני ההכנה?
ממש לא
מה במקום השקדים? אני אלרגית
אם יש אלרגיה לאגוזים אז להכין עוגה אחרת בלי.
כמו הבראוניז שהעליתי היום, או בעוגת תותים בחושה בבלוג להחליף קמח לבן בחצי חצי קמח תפוחי אדמה וקורנפלור
הכנתי את העוגה אתמול והיא פשוט מצויינת!!!!
האם יש דרך "לטבען" אותה, לטובת הטבעוניים בבית?
יש לי חברה שהכינה אותה בגרסה טבעונית ושלחה לי אז אני משתפת אותך: (היא הכפילה כמויות לעוגה עגולה)
1.5 כוס (150 גר׳) שקדים מולבנים טחונים לאבקה או אבקת שקדים
כוס שמן קוקוס מומס
150 גרם רסק תפוחים
1 בננה בשלה מעוכה במזלג טוב טוב
1/2 כוס (100 גר׳) אבקת סוכר
חצי שקית אבקת אפייה.
1 כפית תמצית וניל
1 כוס תותים שטופים נקיים וחצויים לשניים
יש לי ביצים קטנות מאוד להוסיף 2? או 1
תוסיפי אחת
יש תחליף לחמאה?
יש מצב ששמן קנולה יעבוד
1/4-1/3 כוס ושמן קוקוס גם
שמן קנולה 1/4-1/3כוס
הבלילה מאוד נוזלית. אז אם עובדים בתבנית פאי מתפרקת כדאי לוודא שהבלילה לא נוזלת
🙁
מוזר כי אצלי היא לא היתה נוזלית ברמה כזו שנזלה מהתבנית החוצה אפשר לראות בתמונות, שינית משהו?
היי קרן, אפשר להחליף תותים בדובדבנים בסרופ ? (אלה בצנצנת זכוכית)
עדי
כן אבל לסנן אותם קודם
המתכון נראה מעולה, לדעתך אפשר להחליף את התותים בשברי שוקולד? ואת החמאה במחמאה?
לא ניסיתי מניחה שכן
היי
חולמת על העוגה כבר כמה זמן
סוף סוף קניתי קמח שקדים
שאלה – התותים שלי קפואים ושלמים
להפשיר אותם לפי האפייה?
רצוי להפשיר ולסנן שכן הם מגירים המון נוזלים ועלולים ממש להרטיב את העוגה ולהרוס את מרקמה
הי קרן!
עוגה מעולה! תודה!
שאלה, לשומרי תזונה לפטינית, אפשר להמיר את הסוכר בדבש? תודה:)
הי, לא יודעת מה זה תזונה לפטינית אבל לא ניצן להמיר את כל הסוכר בדבש זה יגרע מהמרקם
הי
תודה לך על כל המתכונים הטעימים. את חושבת שאני יכולה לאפות עם אפרסמונים?
המון תודה
אני חושבת שהם חייבים להיות מבושלים קודם לריכוך
היי
נראה לך שבסדר להשמיט תמצית וניל?
עם פסח וכו'.. אין בנמצא:)
תודה
היי
אפשר להשמיט תמצית וניל?
פסח וכו'.. אין בנמצא:)
תודה
כן אין בעיה בלי תמצית וניל ואם יש לך שקת סוכר וניל גם מעולה
האם להכפיל כמויות עבור תבנית פאי בקוטר 24?
כן כתבתי , להכפיל
כמה תפוחים?
1-2
שלום קרן המהממת.האם אפשר לשים על העוגה תותים ופירות יער קפואים לפני שמכניסים לתנור? האם מייפל/ סילאן הם תחליף טוב לסוכר?
הי ליהי
אין בעיה עם קפואים
אין תחליף לסוכר בעוגה
קמתי משנ"צ, הולכת להכין אותה.
נראה לי שאין לי מספקים שקדים. חושבת לטחון שיבולת שועל במקום. אספר איך יצא.
ספרי ספרי
היי קרן, הכפלתי את הכמות ועשיתי בתבנית פאי עגולה קוטר 24.
כל העוגה מפנים לא נאפתה. מדוע?
זו חייבת להיות תבנית פאי מתפרקת?
ממש לא, אבל לקחת בחשבון שמדובר על עוגה נמוכה. גם אם אופים בתבנית אחרת
אפשר גם בתבנית אינגליש קייק?
אפשר ולקחת בחשבון שהיא מאוד נמוכה
העוגה מושלמת לתזונה קיטוגנית אבל בלי הסוכר…
האם לדעתך המרה של הסוכר בתחליף בעל מרקם אבקתי (סוויטנגו) יהווה בעיה במרקם שיחסיר משהו ? (זה בטח לא יהיה 1/2 כוס אבקה )
אני ממש לא יודעת להגיד, מעולם לא השתמשתי בתחליף
הכנתי ויצא ממש טעים! תודה על המתכון!
אבל הבעיה שלי היא שכל החלק העליון התפרק משאר העוגה, הוא היה פריך ממש ושאר העוגה דיי רטובה..את חושבת שזה בגלל שאפיתי על טורבו ולא על רגיל? מה את ממליצה?
הכפלתי את הכמויות ושמתי בתבנית פאי עגולה למשך 35 דקות בערך (כי פחדתי שהחלק העליון ישרף לי) והחלפתי את התותים בפירות יער קפואים אם זה משנה..
הי לירז
שמחה שאהבת, כיון שהשתמשת בפירות יער קפואים, יכול להיות שהם קצת הגירו נוזלים במהלך האפייה
ולכן הועגה היתה רטובה מבפנים
תודה על המענה 🙂
והחלק העליון שהתפרק? יש לך רעיון למה זה קרה?
את אופה על טורבו או רגיל?
האם אפשר להחליף את השקדים הטחונים באגוזים טחונים ( אגוזי מלך) אני בלי שקדים..
בטח
עד כמה אפשר לצמצם את הסוכר?
ממש קצת, אחרת היא לא תצא כמו שצריך, תורידי גג 1/4 כוס
בתנור אצלי עכשיו! ממש קלה וכיפית להכנה… תודה על שיתוף המתכון!
היא מעולה, בהצלחה
אכן יצאה חלומית! כולם חזרו ״ליישר״ את העוגה תודה על השיתוף והסיפור המקסים. הבלוג שלך מדהים, עברתי מתכון מתכון עד אמצע הלילה אתמול, ממש נהנתי!
איזה חמודה זהבה!! שימחת אותי ממש
היי קרן,
תודה על המתכון.
נראה מעולה.
יש לי תבנית כזו ואני תמיד מחפש מתכונים שיתאימו לה 🙂
היי,
עשיתי הכל לפי המוסבר,
אך משהו התפקשש…..
יצא קרסט דק דק והתוכן דייסתי.
מה לא בסדר?
בכל אופן הטעם מעולה.
תודה לך.
הי איתן
תודה
אולי כמות התותים היתה גדולה והם הפרישו יותר מדי נוזלים?
או שהעוגה היתה צריכה קצת יותר זמן תנור
אבל זה קצת נשמע כמו המרקם שלה בכללי אז אני חושבת שהיא בסדר גמור
היי קרן, הכפלתי את הכמות ועשיתי בתבנית פאי עגולה קוטר 24.
כל העוגה מפנים לא נאפתה. מדוע?
וכל התותים צנחו למטה גם.
כנראה כמות גדולה מדי של תותים
הם הרטיבו את העוגה והיו כבדים ושקעו
היי קרן,
במידה שאין לי תבנית פאי, יש לי תבנית פיירקס סטנדרטית, האם יש צורך להכפיל כמויות או שכמו שבמתכון זה סבבה? יצא טוב לדעתך?
תודה רבה!
אין לי מושג מה זה אומר סטנדרטית יש המון גדלים.
אני מניחה שלפחות צריך יהיה להגדיל כמויות
הי קרן
התותים שקעו ונוזלית מדי
יש לך משהו נוסף מאתגר ללא גלוטן ?
בכל אחת מעוגות הפירות בבלוג אפשר להמיר קמח בקמח שקדים וקמח תפוחי אדמה או קורנפלור
היי העוגה יצאה מאד רטובה בפנים (שמתי אפרסק 1), הפירות שקעו ולא נראו וקצת טעם של ביצה… באסוש הייתי מתה להוסיף את העוגה הזו לרפטואר, בדיוק הטעם שלי…
אולי ערבוב יתר בהתחלה??
לא חושבת שערבוב יתר קשור, משהו אולי ברטיבות האפרסק והיית צריכה לתת עוד זמן אפייה אבל זו עוגה ללא קמח והיא במרקם מאוד לח
היי קרן,
לדעתך יתאים לעוגה אננס מקופסת שימורים?
היי קרן, אפשר בתבנית אנגליש קייק לא מתפרקת?
בטח שאפשר
היי קרן,
העוגה יצאה עם קראסט מרנגי כזה, נראה לי די שונה מהתמונות שלך. אולי ההקצפה היתה חזקה וארוכה מדי? כמו כן, התותים שקעו…
אשמח לטיפים לשיפור (אפיתי בתבנית עגולה)
תודה
נשמע מוזר אבל אולי באמת משהו בהקצפה היה ארוך מדי
הי קרן האהובה, עשיתי את המתכון והעוגה הייתה נוזלית, כתבת בכמיות "כוס שקדים 100 גרם", כוס זה לא 200 גרם?
כוס שקדים שוקולת 100
העוגה מעט רכה היא לא עוגה יציבה כיוון שאין בה קמח
אולי כמות התותים היתה גדולה והרכיבה אותה, בכל אופן חשוב תמיד להמשיך לאפות גם אם זה מעבר לזמן שמצויין במתכון עד שהעוגה מוכנה
היי קרן, מה שלומך? כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה ולכמה זמן נשארת?
אפשר יומיים מראש לשמור במקרר
היי הכנתי את העוגה הכפלתי כמויות ומשום מה העוגה לא נאפתה. יכול להיות שזה נגרם מזה שהקצפתי יותר מידי ביצים סוכר?
זה בגלל הכפלת הכמויות שלא תמיד עובדת
היי קרן
אפשר להקפיא את העוגה ?
תעבור פחות טוב הקפאה
היי קרן
אפשר להקפיא את העוגה ?
תגיב פחות טוב להקפאה
היי קרן
אם רוצים להכין את העוגה בימים רגילים , (לא של פסח ) ניתן להחליף לקמח רגיל / תופח / אבקת אפייה ? אם כן אשמח לכמויות .
אין בעוגה קמח
איזה עוגה , יאווראדי! אפילו שכבר נגמר הפסח , הכנתי אותה היום שוב . טעימה משהוו! מתכוונת לאמץ אותה כל השנה , והכי חשוב איזה קלה , 2 דק ערבוב ולתנור . מתה על זה . אם יש לך עוד מתכונים כאלה זריזים אשמח לקישור , תודה רבה
איזה כייף סמדי תודה!
אפשר להחליף את התותים במשמשים?
תודה
בטח
היי אין לי תבנית פאי, אפשרי בתבנית אינגלייש או שאלך לקנות? 🙂
אפשר אינגליש
אמאלה איזו עוגה טעימה!!!!! נדירה נדירה כמה פשוטה וכמה טעימה
תודה על מתכון נפלא:)
תודה אביבית