את המתכון לעוגה הנדירה הזו קיבלתי מאמא שלי,
שקיבלה אותה מבלינדה,בחורה דרום אפריקאית שעבדה איתה.
אמא שלי הכינה אותה למסיבת יום ההולדת ה 30 שלי,
קצת לפני ש"גנבתי" לה את התואר האופה של המשפחה.
מאז, כל פעם שהכנתי אותה, נרשמה התלהבות גדולה בסביבתה
זו עוגה שחייבים ,אבל ממש,להכין!
עוגת תמרים בציפוי טופי קרמל וקוקוס/תבנית מרובעת בינונית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
משמנים או מרפדים בנייר אפיה תבנית עגולה 24 ס״מ או תבנית מרובעת בינונית
בקערה:
1/2 חבילה תמרים לחים (אלו באריזת הוואקום )
כוס מים רותחים
כפית סודה לשתיה
לערבב הכל יחד ולהניח בצד.
בקערה נפרדת :
כוס סוכר
60 גרם חמאה רכה רכה
ביצה
לערבב ולהוסיף:
1 כפית תמצית וניל
1 ו 1/2 כוסות קמח רגיל+כפית אבקת אפייה
להוסיף לתערוב התמרים +1/2 כוס אגוזי מלך מרוסקים
מעבירים לתבנית
אופים 30-35 דקות.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:
בסיר קטן על האש ממיסים:
1/2 כוס שמנת מתוקה
80 גרם חמאה
10 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כוס קוקוס
לבשל עד לרתיחה ואז עוד 2 דקות למרקם אחיד וקרמלי .
מוזגים את הרוטב על העוגה אמיד כשיוצאת מהתנור,
מעבירים את התנור למצב גריל עליון ומכניסים אותה ל 5 דקות נוספות (לא יותר)
מצננים לחלוטין
48 Comments
מה זה אומר תבנית בינונית? קוטר 24?
תבנית 24 עגולה, תיקנתי במתכון, תודה
עוגה פשוט מעולה!!!
תודה גלית
כוס קוקוס זה חלב קוקוס או קוקוס גרוס?
קוקוס
לא חלב
מעולה מעולה מעולה מי שלא מנסה כי מזלזל בתמרים לא מבין בכלל את גודל ההפסד.
אפיתי אותה מעל ל8 פעמים כולם נפעמים
לגמרי איתך
עוגה מהממת, רכה ומיוחדת. אי אפשר להפסיק לנשנש
בזכות העוגה הזו התחיל הרומן שלי עם אפייה.. אני מתה עליה, תודה.
הכנתי את העוגה לערב יחד והיא פשוט מדהימה ומדוייקת! כולם עפו עלייה
תודה על כל המתכונים המושלמים, תמיד הכל מדוייק ומוצלח♥️
לא הבנתי את עניין התמרים. יש לי קופסא עם תמר מג'הול. כמה תמרים זה?אם אני מגלענת אותם?
האם אפשר להמיר את התמרים הטריים בממרח תמרים מוכן ואם כן איזו כמות?
אני מאמינה שזה יעבוד טוב אבל לא ניסיתי.
אם את ממירה אז לדעתי בחצי קופסא ממרח תמרים, ואל תשכחי להוסיף סודה לשתייה
בדיוק חשבתי מה להכין לכבוד טו בשבט חייבת לנסות תודה
חייבת 🙂 זו עוגה פשוט מושלמת, אין פעם שאני מביאה אותה לאן שהוא ולא מבקשים מייד מתכון.
חצי חבילת תמרים של 500 גרם?זא 250 גרם? תודה
בדיוק
מה לגבי המים ששפכנו על התמרים,נכנסים לעוגה
את אמורה להערבב את כל העיסה עם המים הם נטמעים בבלילה
וואוו! עוגה חבל על הזמן. ובני הבית והחברים שבאו לביקור מהארץ, כולם טרפו אותה.
כן עשיתי קצת שינויים כדי להתאים מטעמי תזונה, אבל לא שינויים קיצוניים.
את הקמח (רגישות לגלוטן) המרתי בקמח שיבולת שועל (טחנתי שיבולת שועל דקה). והשתמשתי באותה הכמות בדיוק כמו הקמח הרגיל. הבדל בהרכבה הוא שצריך את חצי הכוס האחרונה להוסיף אחרי שמחברים עם התמרים.
חוץ מהקמח, שיניתי את הסוכר, למרות שיש בבית, אני מאוד משתדלת להפחית את הסוכר בכללי ובפרט את הלבן. מכיוון שאנחנו לא אוכלים מתוק מאוד, תכננתי להשתמש בחצי כוס מייפל או סילאן בבלילה, אבל הסילאן נגמר 🙁 והמייפל בקושי מילא 1/3 כוס, אבל לרמת המתיקות שאנחנו אוהבים זה בהחלט הספיק. ככה ש 1/3-1/2 כוס מייפל או סילאן בהחלט יעשו את העבודה ואין צורך לשנות שום דבר במתכון, למרות הוספת המרכיב הרטוב (מאוד חששתי כשהחלטתי לנסות).
בציפוי הטופי וקוקוס כן השתמשתי בסוכר, כמו שכתוב במתכון, למרות שמניסיון מייפל מתקרמל מצויין. אבל לא היה עוד.
המון תודה לך על המתכון המשגע הזה! אין ספק שנכין שוב את העוגה הזו.
זה חצי כוס קמח או 1 וחצי?
1.5 כוסות
כוס קוקוס הכוונה לחלב קוקוס?
קוקוס רגיל
קרן יקרה,
האם אפשר לוותר על הסודה לשתיה בתמרים או להפחית לחצי?
לא ניסיתי להפחית את יכולה לנסות להפחית לחצי כפית אבל לא לוותר
אני מכינה אותה כבר שנים, ותמיד עם ממרח..
קופסא שלמה ולהוריד לרבע כוס סוכר בכמות הסוכר בעוגה..
תמיד מרשימה ותמיד טעימה..
במה אפשר להחליף את הקוקוס לציפוי? הרגע קלטתי שנגמר לי הקוקוס והעוגה כבר בתנור ♀️
אי אפשר להחליף את הקוקוס
היי קרן,
אני צופה הרבה באתר ובמכתונים הנהדרים שלך.
הכנתי את העוגה הזו לחג והיא יצאה מדהימה! היא כ"כ טעימה ומיוחדת.
שבעלי שלא אוהב קוקוס- אכל ממנה (הייתי בהלם) ואמר שהיא טעימה ושיש לקוקוס טעם אחר.. 🙂
ואבא שלי שלא אוהב כ"כ בחושות נהנה מאד.
(אגב אני השתמשתי בממרח תמרים)
אכן יש בה משהו מיוחד!
תודה.
איך אני שמחה לשמוע רוני תודה
היי קרן,
אנינרוצה להכין את העוגה ב 2 תבניות אינגליש קייק, זה אפשרי לדעתך?
אני חושבת שכן לא ניסיתי
האם אפשר להכין אותה עם תמרים לחים? (ששומרים במקפיא)
אפשר כל תמרים
קרן המהממת!
אין על העוגה הזו!!!
אני קוראת לה עוגת המלכה!
האם לדעתך אפשר להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן? או כל תחליף אחר? למי שרגיש לצליאק?
תודה אכן זו עוגה של מלכות. אפשר לדעתי אך לא ניסיתי
הכנתי עם קמח קונדיטור ויצא נפלא
שמחה לשמוע
פורים שמח!
אפשר לטחון 250 גרם תמרי מג'הול
ולהשתמש בהם לכנת העוגה?
התערובת מספיקה ל2 אינגלישקייק? זה התבנית שיש לי בבית…
היי קרן
אפשר להכין את העוגה עם 250 גר' תמרי מג'הול טחונים?
מניחה שכן
יצאה מדהימה!!
הכנתי בשתי אינגליש-קייק
את החמאה בתערובת העוגה החלפתי ברבע כוס שמן קנולה ובקרמל – קרם קוקוס ומרגרינה.
תודהההה 🙂
הכנתי את העוגה לערב חג והיא יצאה פשוט מושלמת, אין מילים
תודה על כל המתכונים המושלמים, תמיד הכל מדוייק ♥️♥️
משמח ממש לשמוע תודה
נראה מתכון מעולה! לדעתך אפשר לעשות בתבנית קוגלהוף במקום? להכפיל ב1.5 או 2 את הכמויות?
מניחה שאפשר לא ניסיתי