בוקר יום שבת,
מתחיל בידיעה שהיום מתחיל היום הראשון שלי לירידת 3 קילוגרמים מיותרים במשקל,
( ככה אגב התחיל כל יום בחודש האחרון)
(סליחה, חדשיים)
כי מיד כשמסתיים החג אני טסה עם המון חברות לסדנת ריקוד באיביזה,
וחייבים להוריד את כל מה שהעלנו בחורף.
07:30 בבוקר יורדת לאימון סאפ בים.
09:30 עולה מהים גוועת מרעב ושותה קפה, לוקחת את השפיץ של החלה מאתמול, זה רק חתיכה קטנה.
10:30 מחממת שני צנימים בטוסטר, אחד עם ריבה והשני עם טחינה ועגבניה.
וזהו, מעכשיו שומרת.
הולכת לנוח.
13:30 נזכרת שיש לי בצק שמרים במקרר, מוציאה את הבצק ומכינה ממנו לחמניות שמרים וזעתר.
14:30 הלחמניות יוצאות מהתנור, הבן של השכנים משחק אצלינו בסלון ואני מספרת לו שהלחמניות בשביל אמא שלו.
15:00 מקציפה ביצים במיקסר, מכינה עוגה למפגש שיש לי בערב. מכניסה לתנור.
15:30 מכינה אורז וסלט כי אני שומרת.
16:00 אוכלת אורז וסלט, 3 מנות, לוקחת לחמניה שהבטחתי לאמא של הילד שנמצא בסלון ואוכלת עם סלט מטבוחה.
16:30 מצלמת את העוגה שיצאה מהתנור לבלוג, מסיימת לצלם ואוכלת חתיכה.
17:30 יוצאת עם העוגה ( והחתיכה החסרה) למפגש לקראת נסיעה שלי לאיביזה בסוף החודש.
כל מה שאני יכולה לספר מרגע זה שבמפגש היו המון פיצוחים ונשנושים ותותים ויין ואת העוגה שלי.
כל השאר זה כבר היסטוריה.
מזל שממחר אני כבר שומרת!
ולמה לעזעזל אנחנו מכינים עוגות ללא קמח רק בפסח? זה הרי הכי טעים בעולם!
עוגת תפוז קוקוס ואגוזי לוז לפסח / תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 ביצה
3/4 ( 150 גר') כוס סוכר לבן
1/4 כפית מלח
1/2 כוס ( 120 מ״ל) מיץ תפוזים
1/2 כוס ( 120 מ״ל) שמן קנולה
כוס ( 70 גר') קוקוס טחון
1.5 כוסות ( 150 גר') שקדים טחונים לאבקה
כוס ( 100 גר') אגוזי לוז גרוסים דק
1/4 כוס ( 30 גר') קמח מצה
1 שקית אבקת אפיה
100 גר' שוקולד מריר טחון דק או מגורד על פומפיה
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות משמנים היטב תבנית אפיה, ומרפדים את הדפנות ברצועות נייר אפיה.
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר ומלח במהירות גבוהה כ 5 דק'
עד שמתקבל קצף לבן מבריק ויציב.
בקערה נפרדת מערבבים שמן, מיץ תפוזים, חלמונים, ביצה, קוקוס ושוקולד מריר.
בקערה נוספת מערבבים קמח שקדים, אגוזי לוז , קמח מצה ואבקת אפיה.
מוסיפים לקערת החלבונים את תערובת המיץ והקוקוס, ובתנועות קיפול עדינות מאחדים בין שתי התערובות
מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים ובעדינות מקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית ואופים כ 55 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מצננים מעט, מחלצים מהתבנית לצלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר ואוכלים.
בתיאבון.
-העוגה נשמרת כשלושה ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב בטמפרטורת החדר.
29 Comments
נראה לי שאנחנו עושות את אותה הדיאטה!
העוגה נראית חלומית ❤️
זו דיאטה מאוד קשה, איך את עומדת בזה ? תודה אהובה.
היי קרן,
אני רוצה להכין את העוגה עכשיו, במה אפשר להמיר את קמח המצה?
תודה!
קמח לבן
הי קרן, המתכון וכמובן התמונות נראים ממש טוב. יש מצב להחליף קמח מצה במשהו אחר? נגיד קמח שיפון (בעצם אני לא סגור על זה שזה כשר) -:)
תודה צביאל, קמח שיפון אינו כשר לפסח, אפשר להמיר קמח מצה בקמח תפוחי אדמה או באותה הכמות בשקדים טחונים.
זה מעט ישנה את מרקמה אבל אני חושבת שיהיה טעים מאוד:-)
נראה חלום ובא לי כבר להכין קפה ולישר קו עם העוגה❤️❤️
ליישר קווים התכונת 🙂
שלום, נקראת עוגה מצויינת!
את אגוזי הלוז – האם לפני הטחינה קולים אותם? או שטוחנים אותם כשהם טריים? ואז איך נפתרים מהקליפה – או שהיא לא מפריעה?
תודה
תודה אורנה, אגוזי הלוז לא קלויים ונטחנו עם הקליפה.
בהצלחה.
היי קרן יקרה,
אפשר להחליף את השוקולד בפרג או שזה לא מתאים? מחפשת עוגת פרג ללא שוקולד לחג..
אפשר
הייי העוגה נראה מעולה אבל יש לי דווקא שאלה לעוגת תפוחים שעלתה במאקו…
אפשר לשים קורנפלור במקום קמח תפוח אדמה?
תודה
הי מור
את יכולה להמיר בקורנפלור אין בעיה.
נראה מצויין
תחליף לאגוזי לוז?
תודה!!!
דורית
תודה דורית, אפשר להמיר בשקדים, פקאנים פיסטוק או כל סוג אגוז אחר .
יש תחליף לקוקוס??
אפשר להמיר בקמח שקדים באותה הכמות
אפשר להחליף את אבקת האפייה בסודה לשתיה?
היי אהובה
קמח תופח לפסח באותה הכמות כמו הקמח מצה?
כן רק לוותר על אבקת אפייה
הי. שקדים טחונים. עדיף עם או בלי קליפה ? תודה רבה
בלי קליפה
קמח שקדים זה בסדר ? אף פעם לא מבינה את הבדל בין שקדים וחונים לקמח שקדים
אותה הגיברת בשינוי אדרת
היי קרן! אפשר להמיר ב2 תבניות אינגליש קייק?
בטח
היי קרן
אפשר לוותר על האגוזים ?
חייב סוג אחר של אגוז במקום אחרת היא מאבדת את האופי שלה